|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
dzień dobry
![]() Adaś w nocy zbudził się o 3.00 do jedzenia, stwierdziłam że nakarmię na leżąco..i to był błąd wzięłam go do łóżka, a ten wpadł w zachwyt że tata tam leży, no i "spróbuję tatę obudzić to się ze mną pobawi" więc trącał TŻa ręką w nos, kopał, generalnie zaczepiał dopóki nie reagował, i tak do 4.30.... w końcu zasnął i wrócił do łóżeczka ![]() Cytat:
Cytat:
Ten to ma wyczucie chwili Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dla Karolka!!a u mnie za dwie godziny
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() ![]() uwielbiam, daj trochę ![]() ![]() Witam się z rana Jakiś kiepski humor mam, może dlatego, że moje dziecko wstaje co godzinę w nocy Przypominam o mapce, dziewczyny proszę o kontakt Bella Lilkaa Bartessa CrazyMachine Kalinkap13 JustPi Madziaranew Karolinee1983 |
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj czerwona kartka w kalendarzu, jacieee masz wytłumaczenie - w święta się nie sprząta.
Ja bez humoru, do duszy ogólnie. Wkurza mnie rodzinka tż ( przyjechali ) Nic nie robię, nie gotuję, jedziemy potem z tż i Sarą do bidy ( brunetka, oliweczka pamiętacie ..) na obiad.W nocy wstawałam co godznę, pół..... byłam zła na swoje dziecko, ale jak się rozbudziłam to mi już przeszło Iustyna po Twoich postach wnioskuję, ze i Ty masz gorsze dni i wpadasz do "Rowu Mariańskiego"?- ( pewnie sytuacja finansowa Ci dokucza? )Brumek zdjecie w kapeluszu Tymka bossskie. Pasuej mu jak ulał ![]() Wszystkie pozostałe fotki równie cudowne. Wodaqua a mi też się wydaje, że Zosiak do Ciebie podobna Elika w klubie napisałam że pamietam cię w niebieskiej bluzce jak byłas blondynką. Pomyliłam Cię z kalinką ( przepraszam - torba ze mnie). A właśnie, gdzie jest Kalinka?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-01-06 o 11:47 |
|
|
|
#2974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my sie jakos trzymamy inaczej sie nieda
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2977 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
film nie ma narracji ani dialogów Cytat:
bardzo mi przykro Cytat:
![]() wielkie gratulacje i buziakizdolniacha :wow:
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie doszło zapalenie płuc (pewnie nie wiewiadmo skąd) może byłaby szansa...teraz to takie gdybanie... Moja babcia zmarła w podobnych okolicznościach- doszło zapalenie płuc..
|
|
#2979 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
przez szacunek dla Editki, wstawiam link, i zmieniam na dzisiaj Avatar, jeżeli, ktoraś chce proszę poniżel wklejam zdjęcie
65835.3.jpg |
|
|
|
#2984 |
|
Wtajemniczenie
|
Editka bardzo mi przykro
|
#2985 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo mam wrażenie, że jesteś bardziej wypoczęta i humor Ci dopisuje. Cytat:
(a kosztowały coś koło 40zł, więc nie były takie tanie) Na szczęście sprzedawca nie robił problemu ze zwrotem.Co do urodzin, to będzie trzeba urządzić wspólną imprezkę. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pięknie się chłopak uśmiecha. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-06 o 12:48 |
|||||||
|
|
|
#2986 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
. Może następnym razem się uda Cytat:
. Znajdę Twój nr w klubie, to dogadamy się przez sms.Cytat:
.Cytat:
Aniu czy ten basen na który chodzicie oferuje tą specjalną wodę dla maluszków? Dostałam karnet na basen od teścia, na stronie www jest napisane, że organizują zajęcia dla niemowlaków, ale nic nie piszą o wodzie .Editko przyjmij najszczersze kondolencje. Trzymaj się Kochana
|
||||
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Editko - bardzo współczuję Tobie i Twojej rodzinie
Taki mi przykro
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Editka Bardzo ci współczuję.Trzymaj się Kochana
|
|
|
|
#2989 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Bartessa;31440379 z tej okazji wstawiam wam fotki zrobione dokladnie wczoraj wieczorem. Walczymy z ząbkami, 2 dolne jedynki juz wyszly (widac na zdj) ale teraz wychodzą te górne. Karolek mowi "tata", tzn cwiczy sobie ale akurat tylko to mu wychodzi, a grzes chodzi dumny ![]() Pozatym potrafi juz chwile ladnie sam usiedziec.[/QUOTE] Ale superowy słodziak, a te ząbki boskie ![]() Cytat:
w międy czasie wstawałam tylko dwa razy i to dosłownie na 10 sekund w celu pomasowania po pleckach![]() Tak mamy praktycznie codziennie, czasem tylko się ,,popsuje" A za gołąbki też takie robiłam, ale nie z torebki, normalnie tak.Daj znac o której mamy wpaśc na obiadekCytat:
Ja też zawsze w piątki sprzątam, a dzisiaj mam wolne![]() Cytat:
![]() Ojej jasne, ze pamiętam ale Ci zazdroszczę wyjazdu i Sarka tak grzecznie wysiedzi, jak Wy będziecie jeśc??Apropo kiedy powtórka???Ja od tamtej pory nie byłam, mnie mąż nie zabiera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Mąż mi jeszcze dosypia po nocce, Julcia obok w leżaczku, ale zaraz ich pobudzę i idziemy na spacer, pomimo nie przyjemnej pogody, bo Julcia juz dwa dni nie była(rzadko to się zdarza, żeby nie powiedziec nigdy), ale miała troszke katarek, no i wiało niesamowicie. Potem chciałabym pojechac do Julki chrzestnej , bo mnie to zawsze ciagnie żeby gdzieś pojechac, albo do kogoś, zwłaszcza jak jest wolne , a męża to tak niekoniecznie....Na obiad dzisiaj pierogi ruskie od teściowej(wczoraj przyniosła) i sałatka grecka(lubię taki zestawienia )---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Brumek nadal czekamy z Telikiem na zdjecia w nowych sukienkach
|
|||||||
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
ech wlasnie obejrzelismy Bobasy
ekstra film!!![]() i napisy zadne niepotrzebne.. poprosiłam o nie zanim przejrzalam
|
#2991 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
A poza tym to dzień dobry.
Nigdy nie zgadniecie, co właśnie robi Tymonek. ..................... drzemie W ciągu dnia, w łóżeczku. Szok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko przypomnij mi może koło wtorku czy środy, bo już wtedy powinnam ją mieć. Mam nadzieję że będzie fajna, bo sprzedający zaznaczył że bezzapachowa, a w komentarzach do jego aukcji znalazłam kilka pochwała tych konkretnie puzzli. Natomiast w wielu innych aukcjach, choć napisane że puzzle nietoksyczne itp, to w komentarzach były mocno krytykowane jako śmierdzące i przez to pewnie niezdrowe.Cytat:
![]() Mogę już go wykasować z serwera? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty wracaj do nas ![]() Ale coś chyba mówią, skoro youyou pisze że jest po francusku? ![]() Cytat:
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Da Karo ale w tym konkursie był do wygrania bon 100zł na zakupy w rossie
a Ty piszesz o innych nagrodach? to ten konkurs gdzie trezba było opisać tradycję bożonarodzeniową?Oliweczkaa my byliśmy 2 razy, z Sarą. Na początku siedzi w foteliku, rozgląda się, a jak już pozna otoczenie to zachowuje się jak w domu. Nosimy ją na zmianę i pokazujemy ![]() A powtórkę moze zrobimy na wiosnę z bobasami?
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fajnie ![]() Wkleiłam ![]() My też zaraz na spacerek idziemy, a potem do teścia na imieniny
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Youyou, ja wczoraj obejrzałam. Fragmenty z małym Mongołem były najlepsze. Życie tej dziewczynki z Afryki też wydało mi się takie proste i spokojne. W dodatku uświadomiłam sobie, że my chyba czasem przesadzamy z czystością, wyparzaniem smoczków. Mała raczkowała w kałuży pijąc z niej wodę, czy szorowała pupą po piasku i nic jej nie było- a u nas chuchanie dmuchanie i podcieranie pupy chusteczkami.
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Bobasy oglądałam w ciąży
Mongołek przesłodki |
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
dajcie linka do tego filmu
![]() ![]() proszę
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
słoneczko zapraszam !
![]() Właśnie robię drugą porcję, bo mi więcej wyszło, niż pisało na torebce. I dobre, udało się ! Tylko lekko zmodyfikowałam przepis, bo zamiast mięsa wieprzowego dałam zmielone z kurczaka. Cytat:
) z wykańczaniem matki.Aż mi się chce z nim bawić, wygłupiać. Ostatnio jak nie drze japki ( tfu tfu ), to mi się micha do niego cieszy cały czas ![]() A imprezka będzie huczna, w końcu jesteśmy zodiakalnymi Lwami ![]() A co do elementów, to jak puzzle są na dywanie to nie odchodzi to, ale dobrze, że monia napisała to będę miała to na uwadze, a najlepiej je schowam. Cytat:
![]() O to Julcia pięknie zachowuje się w nocy. A jak sie psuje, to się szybko naprawia ![]() A co to za film ![]() A tżta nie było, pamiętacie, pisałam. No i wczoraj przyjechał na weekend i pojechał teraz z małym do teściowej. Mnie ona ostatnio tak wkurza, no i szwagiereczka ( co to nigdy Igora na ręce nie wzięła, ba, nawet go nie zauważa ), że powiedziałam, że ja nie pojadę. Nie mam ochoty bawić się w obłudę. .. no i słuchać ich beznadziejnej gatki ( przykład ) - Ostatnio dawałam mu jeść obiadek no i ubrudził się, a teściowa -,, co to matka nie potrafi nawet dać dziecku jeść? ubrudzi zaraz, tak? brzydka matka fe fe fe" Suk* jedna. Jutro i w nd uczelnia od rana do wieczora ;/ Editko przykro mi z powodu babci. Dobrze, że się trzymacie jakoś. Ogromny buziak dla Ciebie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Już mam linka, właśnie oglądam
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też! ja też
![]() ![]() ![]() Cytat:
Współczuć...hmmm ja raczej im nie współczuje, co innego jakby nas ktos przeniósł do tych warunków. Dla nich to normalne. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

wzięłam go do łóżka, a ten wpadł w zachwyt że tata tam leży, no i "spróbuję tatę obudzić to się ze mną pobawi"
więc trącał TŻa ręką w nos, kopał, generalnie zaczepiał dopóki nie reagował, i tak do 4.30....
w końcu zasnął i wrócił do łóżeczka 
Tymcio po prostu postanowił w sklepie dokończyć tez poranną 5-dniową kupkę
Ten to ma wyczucie chwili 

..) na obiad.
)
my sie jakos trzymamy inaczej sie nieda

pokonal dzis polowe lozka... kurcze nie zawczesnie???

Te co pokazałaś boskie są @ ten konik na biegunach rewelacja.

też takie robiłam, ale nie z torebki, normalnie tak.Daj znac o której mamy wpaśc na obiadek

zębole