|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Essence - cz. XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1503 | ||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
chociaż testowałam go, ale nie pamiętam co to dokładnie było, wiem, że cudownie się rozprowadzał na dłoni ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
tylko tak jak wyżej napisałam- już sama nie wiem który to był
|
||
|
|
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie, miałam trochę styczności z US i potwierdzam, co pisze poprzedniczka - sprzedaż pojedynczej sztuki jest oczywiście dozwolona, natomiast sprzedaż hurtowa już nie jest legalna (o ile nie ma się zarejestrowanej działalności gospodarczej, co wiąże się z płaceniem podatków, opłacaniem składem w ZUSie), oczywiście wielu osobom się udaje, bo nie sposób jest prześwietlić całe all, ale od niedawna w US panują zaostrzone rygory dotyczące tzw. "donosów" - pracownicy muszą sprawdzać każdy, nawet anonimowy.
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, że walczyć zawsze warto, jeżeli nikt z tym by nic nie robił to nikt by nie miał legalnej działalności, a wtedy to nie chcę myśleć o tym co by się stało z gospodarką. Są pewne regulacje prawne po coś porobione, nie dlatego, że komuś się nudziło. Ale już zaczął się z tego offtop robić...
|
|
#1506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś często wystawia aukcje w ilościach hurtowych a nie prowadzi działalności gospodarczej to może mieć problem Mnie niekiedy też zdarza się wystawić jednocześnie np. 5 różnych aukcji, po przejrzeniu zawartości swoich szafek. Sprzedaję tylko to co jest mi niepotrzebne albo kupiłam coś pod wpływem chwili i nie mogę tego zwrócić do sklepu. Cytat:
Żeby nie było offtop'a zastanawiam się czy dalej polować na rozświetlacz z Crystalliced Czy naprawdę go potrzebuję..?
|
||
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja nie wiem o co chodzi z tym różami-mi chodzi o ten,który jest dostępny teraz w Rossmannie,Naturze i Super-Pharm,który ma konsystencję pianki czy też musu.To są jeszcze jakieś w kremie?
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1510 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dream Touch Blush jest w kremie nie w musie
|
|
#1512 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1515 | |||||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Pogniewałam sie oficjalnie na lakiery C&G. Wyrzyciłam wczoraj 8 sztuk! A to były lakiery użyte raz lub dwa razy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kilka dni póżniej z przyczajki kupiłam w Centrum właśnie. Albo po to, by jedna osoba kilku nie kupiła.... Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2012-01-06 o 13:08 |
|||||
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
404 Not Found
|
I nie wystawiła na all.
![]() Cytat:
![]() A co do US, to jaka ilość już jest hurtem i jest nielegalna przy sprzedaży na allegro? Tak c ciekawości pytam.
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
Lakiery C&G mi się rozmnożyły...
A pojechałam do D tylko po jeden lakier. Wyszłam - z trzema ![]() Do kolekcji dołączyły: 78 Blue Addicted 41 Very Berry 05 Sweet as Candy A co do tych róży Maybelline to czy przypadkiem nie chodzi o Dream Touch Blush (w kremie) -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ji.html&next=1 On jest w R, N, SP. A ten drugi to: Dream Mousse Blush (piankowy, w musie) -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...sh.html&next=1 Czy to nie ten jest wycofywany? - jak tak sobie przypomnę, to też go już od jakiegoś czasu nie widuję w R...
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.sprzedawcainternetowy.pl/...ej-na-allegro/ http://www.sprzedawcainternetowy.pl/...-gospodarczej/ ---------- Powiem Wam, że kocham Circus Confetti. Tak samo jak make it golden cudownie przedłuża żywotność mani. mam go na paznokciach trzeci dzień i dalej wygląda idealnie |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
To watek w teorii o Essence, więc zdecydowałams ie zamieścić to pytanie tutaj, liczę że pomożecie.
Czy ktoś wie, w której warszawskiej Naturze dostępna jest już kolekcja Crystalliced??? Mieszkam na Ursynowie, najbliższą Naturę mam na Kabatach, ale niestety - nie mają jeszcze nawet Circus Circus... wszystko z opóźnieniem im wchodzi, niestety. Jeśli wiecie, gdzie mogłabym się wybrać po limitowankę Crystalliced, dajcie znać, proszę! |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1522 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
A wiecie co? Wygrzebałam moją czarną ll-kę z czeluści worka z kosmetykami. Ja chyba jakoś nie umiem jej używać. Kredką powinno się nakładać już na cień, prawda? Ona jakoś na cieniu nie chce mi "jeździć". W ogóle prawie nic nie widać, a jak już uda mi się coś namalować, to to nie jest kolor czarny, tylko jakiś szarobury. Co robię źle? ![]() Inna bajka to liner w żelu essence, jest cudny. Dzięki niemu mam piękne czarne kreseczki, o których zawsze po cichu marzyłam, ale zwykłym kałamarzem mi nie wychodziły (nie były blisko linii rzęs, tylko zostawała mi taka nieestetyczna przerwa).
|
|
|
|
|
#1523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?Cytat:
) tzn. kupując sukienkę za 100 zł nie można jej sprzedać drożej. Jeżeli sprzedaje się drożej to trzeba odprowadzić podatek 18 czy 19 %.Jeżeli chodzi o działalność gospodarczą to nie trzeba jej zakładać kiedy sprzedaje się coś raz na ruski rok, nieregularnie i w pojedynczych ilościach. Przy sprzedaży hurtowej lub regularnej działalność gospodarcza musi być założona. Nie wiem jak to wygląda w praktyce, czy skarbówka się czepia, ale ja bym nie ryzykowała Chociaż szczerze nie sądzę, że jak ktoś sprzeda jedną sukienkę czy rozświetlacz to od razu skarbówka przyleci, ale że nie jest to zgodne z prawem to pewne. |
||
|
|
|
#1527 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak byłam ostatnio (chyba w środę) to jeszcze było raczej wszystko (no oprócz rozświetlaczy of course )
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie z półtora. Poza tym jakichś straszności nie zauważyłam, dobrze mi się nim pracuje, ale tak jak pisałam, jest to mój jedyny taki, nie mam więc porównania ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- I Hebe
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

Nakarm pieska...