Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 14:22   #3001
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
dajcie linka do tego filmu proszę
Tutaj link do Bobasów online=> http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zalukaj-film/11863...b_s_2010_.html
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A co to za film
To dokument pokazujący pierwszy rok życia 4 dzieci mieszkających w różnych krajach.
Stary 2012-01-06, 14:22   #3002
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Da Karo ale w tym konkursie był do wygrania bon 100zł na zakupy w rossie a Ty piszesz o innych nagrodach? to ten konkurs gdzie trezba było opisać tradycję bożonarodzeniową?
Nie Paticzku, to ten świąteczny konkurs, w którym trzeba było napisać za co lubimy wizaż i co chciałybyśmy zobaczyć na portalu w 2012 roku. W takim razie mocne dla Ciebie za wygraną w tym konkursie .

Brumek ładna sukienka .

Marina ale ma tupet teściowa . No cóż, ona na pewno była panią PERFEKCYJNĄ, kiedy wychowywała swoje dzieci...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 14:24   #3003
karolinee1983
Zadomowienie

Hej mamusie i dzidziusie wróciliśmy w końcu do Wawy. Co prawda już wczoraj, ale byłam tak padnięta, że nie miałam siły się nawet przywitać. U moich rodziców byliśmy prawie 2 tygodnie i to był dla mnie czas prawdziwej laby, bo rodzice bardzo nas przy małej odciążali. Niestety królowa noszona była na rękach na każde zawołanie więc teraz my z nią walczymy w domu bo wieczorem chce spać tylko... na rękach

Poza tym rośnie jak na drożdżach, dziś skończyła 5 miesięcy

Próbowałam Was podczytywać w telefonie, ale raczej rzadko, bo zawsze kogoś trzeba było odwiedzić i nie było na to czasu więc... jestem w głębokim lesie i chyba nie nadrobię wszystkiego niestety... spróbuję natomiast się wbić w Wasze rozmowy ale będzie to na pewno ciężkie przez to, że tak długo nas nie było

teraz patrzę na ostatnią stronę i widzę, że babcia editki zmarła Współczuję kochana i z całego serca przytulam

W klubie wstawiłam kilka naszych fotek bo dawno nas nie było także zapraszam do oglądania

i na koniec "sto pytań do...":

na ostatniej wizycie szczepiennej pediatra zaleciła nam wprowadzenie glutenu (mimo ,że my tylko piersiowi jesteśmy) ale nie dopytałam w ogóle jak go wprowadzić bo bardziej skupiłam się wtedy na kupach z krwią u małej

Pomóżcie zatem!!!

Swojego mleka nie jestem w stanie ściągnąć w ciągu dnia w większej ilości, nie potrafię więc musiałabym zrobić na wodzie...

Jakie proporcje???? W necie znalazłam, że pół łyżeczki zwykłej kaszy manny na 100 ml płynu...
ale to później mam dać Mai całe 100 ml ??? Czy tylko 2-3 łyżeczki??? (coś tam lekarka gadała o takiej ilości, zabijcie mnie, ale nie pamiętam)

No i jak np. daję jej ten gluten w poniedziałek, to ile czekam na następne podanie? Tydzień? Kilka dni???

Jestem w tym kompletnie zielona, pomóżcie

EDIT:
uciekam robić obiad bo mnie tż zabije, jak wróci z małą ze spaceru i zobaczy, że na wizażu siedzę

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-01-06 o 14:26
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 14:29   #3004
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Karolinko jeśli Twoje dziecko nie ma skazy białkowej możesz kupić kaszke mleczną manne i dosypać łyżke do słoiczka. Jeśli jest możesz kupic bobovita manne wieloowocową i łyżkę stołowądosypać do słoiczka z owocami (małe słoiczki)
Dziecko powinno zjeść 2-3 gramy glutenu razem ze 100 ml innego pokarmu.

Marino jaka sucz

Da Kro :

Editko współczuje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 14:30   #3005
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Elika w klubie napisałam że pamietam cię w niebieskiej bluzce jak byłas blondynką. Pomyliłam Cię z kalinką ( przepraszam - torba ze mnie). A właśnie, gdzie jest Kalinka?
spoko
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
a dziekuje za pamiecbabcia nistety zamla w nocymy sie jakos trzymamy inaczej sie nieda
moje kondolencje kochana
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A powiedz mi, nie ma obawy że maluch będzie mógł połknąć te mniejsze elementy?
Te elementy bardzo ciasno są dopasowane i ciężko je wyciągnąć, nawet ja się trochę natrudziłam, więc dopiero parolatek myśle je będzie w stanie wyciągnąć, ale nawet wtedy wydaje mi się że są za duże żeby je połknąć.
Naprawde ładna ta mata, duża i gruba, absolutnie nie ma zapachu i łatwo ją w czystości utrzymać. Trochę Mała ją rysuje pazurkami, ale aż tak jej to nie niszczy. Jestem pewna, że posłuży na lata. Ostatnio koleżanki córeczka 7-letnia się jej dorwała i fajnie się bawiła. No i ta możliwość zrobienia konika na biegunach jeszcze nie próbowałam, ale niedługo chyba zobaczę jak to wygląda.

Pogoda paskudna znowu nie bedzie spaceru, na szczęście Mała jakoś zasnęła i śpi od godzinki. Robię sałatkę na obiad, z tego co w lodówce/szafce, oj niewiele tego...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 14:32   #3006
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Mam ten kubek +6 m i ustnik ma elastyczny
Dasz linka do kubka ?

Ja mam TT od 4mc ale Radek nie umie z niego pić. Gryzie ten ustnik.

Cytat:
a dziekuje za pamiecbabcia nistety zamla w nocymy sie jakos trzymamy inaczej sie nieda

bardzo Ci współczuję

Cześć!
Nie wiem co się Radkowi ostatnio dzieje,
jest nieznośny, daje nam w kość.
W nocy marudny, słabo śpi.
W dzień w ogóle nie spi..
Idziemy zaraz w gości
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 14:55   #3007
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam

Editko kochana przyjmij moje kondolencje. Trzymaj sie jakoś, niedługo przestanie tak boleć. Zostaną miłe wspomnienia.

My Dzis sie wazylysmy. Moja niunia waży 8480. W cztery tygodnie przybrała kilogram, czyli OK 250 gram na tydzien. Myśle ze to w porządku. Martwilam sie Troche bo ostatnio kiepsko z jedzeniem. Dzis rano tez kręciła nosem, a przerwa w jedzeniu była 7 godzin. Za to popołudniu Juz zglodniala chyba i pochłonęła 180 ml na jednym wdechu.

Teraz sie spacerujemy. Pogoda sie poprawiła. Przestało tak wiać. Wczoraj to mało głowy mi nie urwalo. Sąsiada motor na parkingu az sie przewrócił. Dosłownie go zdmuchnelo.

Wczesniej Bylysmy na zakupach i sprezentowalam Wiki kuteczke. Do tej pory w kombinezonach chodziła. Z jednego Juz wyrosła a drugi za ciepły na taka pogodę. Niby jedna kurtkę ma ale jest za duża. Topi sie w niej.
Odkupilam tez od sąsiadki ciuszki po jej córce. Ogromny wor. Ponad 150 szt roznosci za 50Ł większość sukieneczek, dresiki, bluzeczki w rozmiarze 9-12. Prawie wszystko H&M i Next.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:09   #3008
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
bardzo mi przykro Skarbie
Stary 2012-01-06, 15:17   #3009
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Karolinko jeśli Twoje dziecko nie ma skazy białkowej możesz kupić kaszke mleczną manne i dosypać łyżke do słoiczka. Jeśli jest możesz kupic bobovita manne wieloowocową i łyżkę stołowądosypać do słoiczka z owocami (małe słoiczki)
Dziecko powinno zjeść 2-3 gramy glutenu razem ze 100 ml innego pokarmu.
Piszesz, żeby dodać do słoiczka tą mannę... ale nasza lekarka powiedziała, że wszystkie inne pokarmy typu słoiczki mam zacząć podawać dopiero po skończonym 6. miesiącu... Więc chyba zostaje mi tylko woda albo moje mleko... Sama już nie wiem... A Maja niestety skazowa jest

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:

Przypominam o mapce, dziewczyny proszę o kontakt

Karolinee1983
Ajć, dopiero zauważyłam to u mnie albo Wawa, albo ewentualnie Olsztyn (tam bywamy raz na jakiś czas u rodziców)

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-06, 15:19   #3010
brunetka2000
Zakorzenienie

Ten mały Mongoł z filmu mnie rozwalił
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:22   #3011
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

No to musisz ściągnąć mleko. Bo jak skazowa to i na zwykłe mm źle zareaguje. Albo wymieszaj pół na pół z wodą.

Vaniliowa dzięki

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-06, 15:30   #3012
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ten mały Mongoł z filmu mnie rozwalił
Kurcze, to ja chyba też muszę obejrzeć ten film skoro taki fajny jest

Edit: wrzuciłam do ściągania na torrentach

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
No to musisz ściągnąć mleko. Bo jak skazowa to i na zwykłe mm źle zareaguje. Albo wymieszaj pół na pół z wodą.

Vaniliowa dzięki
Mam puszkę bebilonu pepti 1 w domu. To na tym mogę zrobić, prawda? Tylko wytłumacz jak dla kretyna... robię sztuczne mleko i wsypuję łyżkę stołową kaszy manny do tych 100 ml? I mieszam tylko? I wtedy daję do wypicia całość??? Boże, głupia jestem...

A jakbym chciała zrobić pół swojego mleka i pół wody... To woda przegotowana może być??? Czy tylko mineralna musi być? Może to głupie pytania, ale jak my tylko na cycku przez 5 miesięcy to nie wiem

No i jak często ten gluten mam dawać na początku? Raz na tydzień i czekam na reakcję??

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-06, 15:39   #3013
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Kurcze, to ja chyba też muszę obejrzeć ten film skoro taki fajny jest

Edit: wrzuciłam do ściągania na torrentach

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Mam puszkę bebilonu pepti 1 w domu. To na tym mogę zrobić, prawda? Tylko wytłumacz jak dla kretyna... robię sztuczne mleko i wsypuję łyżkę stołową kaszy manny do tych 100 ml? I mieszam tylko? I wtedy daję do wypicia całość??? Boże, głupia jestem...

A jakbym chciała zrobić pół swojego mleka i pół wody... To woda przegotowana może być??? Czy tylko mineralna musi być? Może to głupie pytania, ale jak my tylko na cycku przez 5 miesięcy to nie wiem

No i jak często ten gluten mam dawać na początku? Raz na tydzień i czekam na reakcję??
Zależy jaką kaszke kupisz. Ja weźniesz taką bobovite to robisz 100 ml pepti i do tego łyżkę stołową. Jak zwykłą mannę, to musisz najperw ugotować manne na wodzie (najmniej jak się da) i z tego wziąć łyżeczkę i dodać do mleka.
Jak będziesz mieszać swoje. To gotujesz wode i w tej wodzie łyżeczkę kasze mannę (rada, najpierw łyżeczkę kaszy mannej namocz chwilę w ciepłej wodzie i dopiero dodaj do gotującej się wody, bo się mogą zobić grudy. Jak przestygnie to dodajesz swoje mleko.

Gluten daje się codzennie przez 2 miesiące (w przypadku karmienia piersią), potem można już dawać bezograniczeń

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-06, 15:48   #3014
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Zależy jaką kaszke kupisz. Ja weźniesz taką bobovite to robisz 100 ml pepti i do tego łyżkę stołową. Jak zwykłą mannę, to musisz najperw ugotować manne na wodzie (najmniej jak się da) i z tego wziąć łyżeczkę i dodać do mleka.
Jak będziesz mieszać swoje. To gotujesz wode i w tej wodzie łyżeczkę kasze mannę (rada, najpierw łyżeczkę kaszy mannej namocz chwilę w ciepłej wodzie i dopiero dodaj do gotującej się wody, bo się mogą zobić grudy. Jak przestygnie to dodajesz swoje mleko.

Gluten daje się codzennie przez 2 miesiące (w przypadku karmienia piersią), potem można już dawać bezograniczeń
Dzięki kochana trochę mi rozjaśniłaś czyli taka zwykła manna to za dużo roboty, chyba kupię to z bobovity jeszcze tylko jedno pytanko (chyba):

jak zdecyduję się na rozrobienie wody z moim mlekiem to tą gotową kaszkę z bobovity też tylko dosypuję do mleka i mieszam? Nic nie gotuję? Poza wodą oczywiście

No i to jest zamiast jednego karmienia piersią? Czy najpierw daję cycka, a później tą mannę? (wyszły dwa pytania )

Ale, że tą miksturę trzeba dawać codziennie to nie wiedziałam... Jakoś często mi się wydaje...

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-06, 16:09   #3015
SweetAngel1984
Zadomowienie

Eh....

a my mielismy jechac do moich rodzicow ale zosttalismy wreszcie w domu...
bylismy w kosciele Igi poswiecil krede i bedzie stawial swoje pierwszego mazajka na drzwiach jak wstanie bo lwsnie padl po wielkiej histerii.....

editka - tak mi przykro

Pytanie: czy wasi mezowie wstawali lub wstaja do maluszkow w nocy karmic i przewijac??? Czy to tylko ja sobie tak wymyslilam?

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-01-06 o 16:32
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 16:28   #3016
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

Przypominam o mapce, dziewczyny proszę o kontakt

Bella
Lilkaa
Bartessa
CrazyMachine
Kalinkap13
JustPi
Madziaranew
Karolinee1983
O co chodzi? Bo ja nie bywam regularnie i nie dam rady w pelni nadrobić. Nie ma chyba teraz Brunetki, może mnie któraś z was oświecić?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 16:31   #3017
Marina1
Zakorzenienie

Crazy o miejsce zamieszkania. Robi Brunetka mapkę z oznaczeniem miejscowości każdej z nas. Jak nie chcesz na głównym pisać, to możesz wysłać jej pw
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 16:41   #3018
CrazyMachine
Zadomowienie

Aaa ok dzieki

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Muszę już uciekać. Editko, przykro mi z powodu babci.
Stronczku gratulację za piękną wagę.
No to zmykam. Może wieczorem, albo jutro uda mi się do was jeszcze zaglądnąć
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:04   #3019
BABONIK
Zadomowienie

Witam

AgaG. super,że wyniki morfologii ok, teraz niech Antoś wraca do zdrowia

Brumku-te puzzle piankowe się nie rozłażą,są super, u nas mają już jakieś 2 lata i nadal się dobrze spinają,kup sobie jednak takie,które mają mało elementów w środku,np cyfry,ponieważ znajoma ma jakieś w środku zabawki,np lokomotywa,ona skłąda się z 2 części i jak dzidziuś rozwali na części jakieś 10puzzli to potem nie wie co do czego poskładać. mam nadzieję,że wiesz o czym mówię bo tak to popisałam śmiesznie.

Telik-dla Jasia za pełzanie

Marinka- Igorek obłędny z ta butlą

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:12   #3020
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Pytanie: czy wasi mezowie wstawali lub wstaja do maluszkow w nocy karmic i przewijac??? Czy to tylko ja sobie tak wymyslilam?
Nasz mały się generalnie bardzo rzadko w nocy budzi Ale jak już się zdarzy taka sytuacja, to mąż wstaje (i wstawał) (na tygodniu ja, na weekendzie on )
Stary 2012-01-06, 17:12   #3021
BABONIK
Zadomowienie

Bartessa- dla Karolka z okazji pół roku

Brumek- o widzę,że już kupiłaś puzzle tak to jest nadrabiać dwa dni

Aania- dobre z ta zabawą w nocy , dla Adasia

Editka bardzo mi przykro

Brumek- super kiecusia

Karolinee- widze,że Ci dziewczyny dobrze tłumaczą,jeśli potrzebujesz czegoś jeszcze to spójrz tutaj: http://www.bobovita.pl/wiadomosci/5-...enia_niemowlat

zycze miłego wieczoru

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:21   #3022
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo Zdjęć w sukienkach jeszcze nie posiadam. Tej z H&M nie znalazłam w necie, a ta z Zary jest taka:
Bardzo ładna Udanych imienin- to teśc który z króli??
Cytat:

Oliweczkaa my byliśmy 2 razy, z Sarą. Na początku siedzi w foteliku, rozgląda się, a jak już pozna otoczenie to zachowuje się jak w domu. Nosimy ją na zmianę i pokazujemy
A powtórkę moze zrobimy na wiosnę z bobasami?
A to fajnie
pewnie ze musimy zrobic powtórke z bobaskami.

Cytat:
Eh....

bylismy w kosciele Igi poswiecil krede i bedzie stawial swoje pierwszego mazajka na drzwiach jak wstanie bo lwsnie padl po wielkiej histerii.....

editka - tak mi przykro

nie, ale jak ide do kuchni przygotowac mleko to się nia zajmuje, jeżeli Julka płacze, a co do przewijania, to ja tylko w pierwszym miesiącu przewijałam Julkę w nocy, potem już nie było takiej potrzeby.

A my po spacerku- Tofik rozciął sobie łapkę tak hasał

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:21   #3023
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Hania tylko zapłakała przy wkłuciu, a 5 sekund później już rozsyłała uśmiechy. Przez 7 tygodni przybrała 900gr i tym samym waży 7900gr (już wiem, czemu mam wrażenie że kręgosłupek pęka mi wpół ). Trochę mnie pediatra wkurzyła stwierdzeniem, żeby lepiej kupować jedzenie w słoiczkach niż gotować samemu i zacząć urozmaicenie diety od podawania kaszek NA NOC (a przecież nowości lepiej rano podawać w razie jakichś niepożądanych efektów). Ehh...a jak powiedziałam, że wyszły Hani dwa ząbki(bo sama nie zajrzała do buzi), myśląc że odnotuje to w karcie/ książeczce to skwitowała to tekstem "No zdarza się"- mówiąc to jakby to było coś złego. Kurcze a wydawała mi sę, że trafiłam na dobrą pediatrę.
dla Hani!
U ns przyrost 800g/6 tygodni i lekarka trochę kręciła nosem
Z ząbkami i słoiczkami tak samo...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No ja na podwórku tez go nie puszczę, bo to by dziwnie wyglądało: gołe dziecko w środku miasta Ale po domu, czy na działce to ma obiecane, że będzie sobie hasał ile dusza zapragnie :d
Mojemu też to obiecuję każdego dnia po kąpieli

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Adaś zasnął godzinę temu, przed chwilą obudził się z płaczem...ale takim "bólowym"...dałam mu Ibumu i śpi na razie, oby jak najdłużej... a w dziąśle wyczuwam coś ostrego..niech już ten ząb wyjdzie i nie męczy
znamy to... Biedny Adaś... Ale u nas dziś już spokój (jeszcze tylko 18 mleczaków)

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A Jasio nie bawi się stopkami
mam się martwic
Patryk dopiero niedawno odkrył stopy (ale jeszcze bez wkładania do buzi), to raczej się nie martw

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Karolina znowu wczoraj nie chciała normalnie pójść spać - dopiero o 22iej zasnęła
U nas standardowa godzina zasypiania - bywa, że później
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:31   #3024
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witajcie, tak gonicie ze tylko zerknelam i nie nadrabiam za duzo - sorki
Brida wiesz co jak weszlam poczytac o Enfamilu AR 2 to doczytalam, ze mozna go podawac od 4 miesiaca, a 1 od 0-6. A ze moja za miesiac skonczy 6 takze, kupie jej teraz 2 a mam jeszcze 3 puszki 1 - moze jej nic nie bedzie.
Shira sorki tak szybko czytalam, ze nie doczytalam ze to nie ty mialas taki problem
editka wspolczucia. Trzymajcie sie.
A ja dzis w biegu. Jutro 40tka TZ kuzynki, zatrudnila rodzine do pomocy w gotowaniu, pieczeniu itd. Wiec zrobilam jej salatke z brokula, 3 bita. Dla gosci na dzis murzynka, a jak goscie mnie opuszcza czeka mnie jeszcze robienie muffinek na jutro. TZ wygonilam z Marysia na dwor, pomimo ze mrzylo, ale juz tak krzyczala w domu, ze sie nie dalo - pieron jak zaczelam jej czapke i rekawiczki zakladac, to sie uspokoila. Byli ze 2 h - kupilismy jej nowy wozek wiec TZ poszedl go wyprobowac - i jest OK. Ale jak wrocili to w miedzyczasie obiadek trzeba jej dac bo TZ nie umie, pozniej deserek. Mleko jak nie powiem zeby dal kleiku, nie ma bata zeby pamietal.
Wczoraj za to nie chciala usnac i do polnocy marudzila - chyba jej zeby ida, ale gryzakow zadnego nie chciala, najlepszy smok od butelki, raczka, pielucha lub nasze palce. Zmeczyla sie i sama padla.
Lece sie ogarnac zanim kumpela wpadnie i musze gdzies upchnac sterte prania ktore od 2 tyg oczekuje na prasowanie - brumekha ha ha No nic w nocy bede prasowac. Jutro chce odpoczac przed impreza, mala zawiezc do mamy, pozniej ojca zabrac bo jest z nami proszony - ehhh I gdzie tu miec czas na Was
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:31   #3025
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Ja Bobasy oglądałam w ciąży
Mongołek przesłodki
zgadzam sie
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

A tżta nie było, pamiętacie, pisałam. No i wczoraj przyjechał na weekend i pojechał teraz z małym do teściowej. Mnie ona ostatnio tak wkurza, no i szwagiereczka ( co to nigdy Igora na ręce nie wzięła, ba, nawet go nie zauważa ), że powiedziałam, że ja nie pojadę. Nie mam ochoty bawić się w obłudę. .. no i słuchać ich beznadziejnej gatki ( przykład ) - Ostatnio dawałam mu jeść obiadek no i ubrudził się, a teściowa -,, co to matka nie potrafi nawet dać dziecku jeść? ubrudzi zaraz, tak? brzydka matka fe fe fe" Suk* jedna.
Jutro i w nd uczelnia od rana do wieczora ;/

.
WTF!!!
ale babciusia kochana

Cytat:
Youyou, ja wczoraj obejrzałam. Fragmenty z małym Mongołem były najlepsze. Życie tej dziewczynki z Afryki też wydało mi się takie proste i spokojne. W dodatku uświadomiłam sobie, że my chyba czasem przesadzamy z czystością, wyparzaniem smoczków. Mała raczkowała w kałuży pijąc z niej wodę, czy szorowała pupą po piasku i nic jej nie było- a u nas chuchanie dmuchanie i podcieranie pupy chusteczkami.
hmm myślałamże w afryce to był chłopiec??

ale też miałam podobne wrażenie
małą Japonkę ojciec zabawiał grzechotką i gadał przez telefon
a afrykanska mam cały dzień pod drzewkiem z maleństwem
myślę że świetnie dobrane kontrastowe części świata
a wogóla i japonka i amerykanka miały oballa
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Te elementy bardzo ciasno są dopasowane i ciężko je wyciągnąć, nawet ja się trochę natrudziłam, więc dopiero parolatek myśle je będzie w stanie wyciągnąć, ale nawet wtedy wydaje mi się że są za duże żeby je połknąć.
Naprawde ładna ta mata, duża i gruba, absolutnie nie ma zapachu i łatwo ją w czystości utrzymać. Trochę Mała ją rysuje pazurkami, ale aż tak jej to nie niszczy. Jestem pewna, że posłuży na lata. Ostatnio koleżanki córeczka 7-letnia się jej dorwała i fajnie się bawiła. No i ta możliwość zrobienia konika na biegunach jeszcze nie próbowałam, ale niedługo chyba zobaczę jak to wygląda.

.
Chyba się zdecyduję na te puzzle
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984;31448742

[B
Pytanie: czy wasi mezowie wstawali lub wstaja do maluszkow w nocy karmic i przewijac??? Czy to tylko ja sobie tak wymyslilam?[/B]
Karmiąc piersią nie mam takiej potrzeby żeby wstawał, skoro ja i tak wstaje

ale ostatnio po mojej przygodzie z kregosłupem zdarza się Tztowi przynosić Jasia do karmienia i nosić go do odbijania
kochany jest

my mimo fatalnej pogpdy bylisny na sopacerku
a potem upiekliśmy pyszną pizze z Tztem
Stary 2012-01-06, 17:33   #3026
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marzena nie przejmuj sie jakas glupia lekarka. Twoja tyle teraz wazy ile moja miesiac temu - wiec mnie kregoslup tez siada, Wczoraj sie z nia wazylismy wyszlo nam ze wazy prawie 9 kg klusek kochany. Dzis ja polozylam na macie (reaktywacja maty) i co, bawila sie zabawkami, okrecala dookola wlasnej osi, az "wpadla" pod choinke bez mala i przyszlam smacznie spala
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:41   #3027
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ale numer, zdobylam pierwsza nagrode w wizazowym konkursie swiatecznym . Yeah babe !
Gratuluję

Cytat:
Ja bez humoru, do duszy ogólnie. Wkurza mnie rodzinka tż ( przyjechali) Nic nie robię, nie gotuję, jedziemy potem z tż i Sarą do bidy ( brunetka, oliweczka pamiętacie..) na obiad.

W nocy wstawałam co godznę, pół..... byłam zła na swoje dziecko, ale jak się rozbudziłam to mi już przeszło

Iustyna po Twoich postach wnioskuję, ze i Ty masz gorsze dni i wpadasz do "Rowu Mariańskiego"?- ( pewnie sytuacja finansowa Ci dokucza?)
Eeee nic nie mów, nawet na smęcenie Wam nie bardzo mam czas. Jestem ostatnio totalnie niezorganizowana . Z niczym nie wyrabiam. Jak się ogarnę, to jest tak późno, że nie mam siły pisać, tylko czytam.

Ja też dostaję w nocy szału . Moja budzi się na jedzenie w nocy co 3 godziny. Znowu mam niemowlaka w domu. Szkoda, że nie śpi jak niemowlak .

Cytat:
Strasznie mi przykro .

Cytat:

EDIT:
uciekam robić obiad bo mnie tż zabije, jak wróci z małą ze spaceru i zobaczy, że na wizażu siedzę
Gratulacje z okazji 5 miesięcy!

Jak Tż jest w domu, to też patrzy spod byka jak siedzę na wizażu .

Cytat:
Nie, nigdy. Ale on ciężko i długo pracuje, do tego wcześnie wstaje.

Mało tego to od ponad tygodnia śpi na dole w salonie, żeby go dzieci nie budziły w nocy. Ja wstaję i do jednego i do drugiego... Dlatego taka dętka jestem ostatnio.

Dzień dobry
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:42   #3028
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Eh....

editka - tak mi przykro

Tak wstawał i wstaje. Jak karmiłam piersią to wstawał podać mi dziecko. Na weekendzie czasem zabiera Agate rano, ebym moga użej pospać

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-06, 17:43   #3029
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny powysyłałam Wam zaproszenia na Fb
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:45   #3030
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziś Karol ma POL ROKU

z tej okazji wstawiam wam fotki zrobione dokladnie wczoraj wieczorem.
Walczymy z ząbkami, 2 dolne jedynki juz wyszly (widac na zdj) ale teraz wychodzą te górne.
Karolek mowi "tata", tzn cwiczy sobie ale akurat tylko to mu wychodzi, a grzes chodzi dumny
Pozatym potrafi juz chwile ladnie sam usiedziec.
dla Karola!
Śliczny chłopak!

Cytat:
Ah oprocz przewracania sie na brzuszke moj synus pozera nozki i .....pełza pokonal dzis polowe lozka... kurcze nie zawczesnie???
Toż to jakieś super zdolne dziecko! Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Adaś w nocy zbudził się o 3.00 do jedzenia, stwierdziłam że nakarmię na leżąco..i to był błąd wzięłam go do łóżka, a ten wpadł w zachwyt że tata tam leży, no i "spróbuję tatę obudzić to się ze mną pobawi" więc trącał TŻa ręką w nos, kopał, generalnie zaczepiał dopóki nie reagował, i tak do 4.30.... w końcu zasnął i wrócił do łóżeczka

Editka bardzo mi przykro z powodu smierci babci...

Cytat:

i na koniec "sto pytań do...":

na ostatniej wizycie szczepiennej pediatra zaleciła nam wprowadzenie glutenu (mimo ,że my tylko piersiowi jesteśmy) ale nie dopytałam w ogóle jak go wprowadzić bo bardziej skupiłam się wtedy na kupach z krwią u małej

Pomóżcie zatem!!!

Swojego mleka nie jestem w stanie ściągnąć w ciągu dnia w większej ilości, nie potrafię więc musiałabym zrobić na wodzie...

Jakie proporcje???? W necie znalazłam, że pół łyżeczki zwykłej kaszy manny na 100 ml płynu...
ale to później mam dać Mai całe 100 ml ??? Czy tylko 2-3 łyżeczki??? (coś tam lekarka gadała o takiej ilości, zabijcie mnie, ale nie pamiętam)

No i jak np. daję jej ten gluten w poniedziałek, to ile czekam na następne podanie? Tydzień? Kilka dni???

Jestem w tym kompletnie zielona, pomóżcie
dla Mai!
I co z ta krwią? (Z glutenem nie pomogę)

Cytat:
W nocy raczej nie przewijamy się, a karmię UU, więc mąż mnie nie zastąpi Ale na początku wstawał ze mną i bywało, że on się dzieckiem zajął (gdy Mały nie spał), a ja odsypiałąm.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości