|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI
rosi my jemy czasem kuskus, ale on jest z maki durum to taka oszukana kasza, super zmakuje z leczo
moze jaglana z leczo tez bylaby dobra. do zupy mlecznej jeszcze jaglana mozna dac |
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
teraz zauważyłam że od wczoraj w biedronce są suszone pomidory ole za 5,99zł
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- po konsultacji z bratową kupię tą kremową http://allegro.pl/160x300-firany-fir...988636794.html
|
#3993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ekspres reporterow to chyba na psy schodzi z takimi tematami Cytat:
Cytat:
dzis umieram... dosałam @... az wymiotowałam z bólu... przerąbane no ale mamy weekend
|
|||
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi my jemy gulasze z kaszą i buraczkami, kurczaki z kaszą, albo nadziewane kurczaki kaszą, do wsyztkiego można dac kasze ale wtedy musisz mieć sos
a ja się ściełam z Paniam i w poradni pp, bo chodzimy na kurs Gordon - wychowanie bez porażek, i zapisując się na nego miało być 7 spotkań, na 7 spotkaniu powiedzieli (w grudniu) że do stycznia, a dziś jak miały być odtstanie mówią że jeszcze za tydzień... laski tylko westchnęły i cisza, to ja mówię a czy dzis nie miały być ostatnie zajęcia a ona do mnie mówi - miały ale nie będą... no soryy co to za tekst... to jej mówie że odnoszę wrażenie że panie nie szanują naszego czasu miało być 7 spotkań n a 7 zajęciach apnie mówią ze do stycznia, w styczniu że jeszcze za tydzień, a jaką ja mam mieć pewność że za tydzień panie nie powiedzą że za tydzień? co ja mam powiedzieć meżowi? że jeszcze tydzień i jeszcze tydzień? przecież to niepoważne a one do mnie uwaga! ok to pani zdanie może Pani tak czuć my mamy inne odczucia. i oczywiscie żadna z lasek się nieodezwała, uwielbiam zahukanych ludzi którzy wychodząc z zajęć gadają ojej jak to strasznie jeszcze musimy panie są nie poważne a jak przychodzi co do czego to jakby mogły to by głowę pod dywan schowały tragedia...
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
musze sie pochwalic, ze Ola przeszla dzisiaj 2 metry, samiusienka
![]() szybko probowalam do niej podbiec, by nie upadla i z tego wrazena stracilam na panele laptoka ![]() raczkowala sobie po pokoju, podeszla do kanapy, wstala i poszla........ jestem w szoku maz tak samo szybko bedzie chodzic, po tacie chyba jak mial 10 miesiecy juz biegal a ona ma 8,5
|
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co będą w kulki leciały, u mnie w pracy też nikt się odezwać nigdy nie potrafi tylko ja odważna no ale to temat do k. już ![]() Cytat:
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Maaaaaaaartaaaaaaaaa dziekuje bardzo
i cmok od Agaty |
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Helllol
wpadlam tylko zameldowac, ze bylam dzis na 3d i juz nie ma watpliwosci, ze Naducha bedzie miec siostrzyczke ostatnio Wam pisalam, ze po pierwszych podejrzeniach bylam lekko zawiedziona ale juz sie oswoilam z ta mysla-bedzie ekonomicznie, no i chociaz sama nie bede musiala myc okien na swieta rozdziele dziewczynom robote i bede ogladac seriale i zmywarka tez juz nie bedzie potrzebna (wiecie ze zartuje, nieeee??? niech im chlopy zmywaja )no i mamy 21 tc, termin na 18.05 i ogarnia mnie przerazenie, jak ten czas zaknaca, a bardziej niz porodu boje sie jak sama dam rade z dwoma malymi bablami, bo rok i 8 m-cy to naprawde nieduzo no i znowu bedzie problem z imieniem dla dziewczynki (z Nadia juz byl problem), wiec mowie tz, ze jak tak wszystkie pomysly bedzie negowal i sam czegos nie wymysli to bedzie Mariolka
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2012-01-05 o 23:15 |
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnienawidze takiego podejścia!!!!U nas uczelni nikt nie chciał na uczelni języka i mieliśmy ku temu podstawy, a jak przyszło co do czego to każdy chował głowę w piasek- jakoś to będzie... myślałam że powystrzelam co do joty!! ![]() -- A co do recept, podwyżek cen żywności, paliwa, i podwyżek wszystkiego! jasna chole*a bierze!!! Mówiłam, że ta partia jest do bani ![]() Nawet dzisiaj taka pani w sklepie mówiła, ze była u lekarza i lekarka się spoufaliła i przyznała, że lekarze głosowali na PO (na pewno ktoś wyłamał, ale generalnie jako grono lekarskie) a teraz wszyscy żałują i chcieli by cofnąć czas... No kuźwa mać tak... nowy rząd, żeby coś zrobił bo tamten nie zrobił, to teraz robi... czystki... wiecie, że zamykają oddziały nfz? przychodnie nie mają przedłużanego kontraktu? tragedia... wczoraj w tv mówili, że zamykają oddział dla niewdiomych... do którego uczęszczało ok. 200 osób od lat! nóż mi się otwiera! Irlandia powstaje! Edit: przepraszam, że z wykrzyknikami, ale gdy tylko pomyślę... to mnie nosi uff
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-01-05 o 23:22 |
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah dobry patent sobie wymyslilas z tymi oknami Ale pomysl sobie jak bedzie mial Twoj TZet wesolo z 3 babami w domu ![]() a Ty bedziesz miala z kim wyskoczyc na zakupy i do kosmetyczki ![]() Powodzenia w wybieraniu imiona ...tylko pls nie Mariolka Oj tak czas leci strasznie szybko ja juz koncze 18t i tez nie wiem kiedy to zlecialo ![]()
|
|
|
#4002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam weekendowo ![]() szkoda tylko, że za oknami taka ponura aura ![]() zaraz zabieram się za składanie choinki... |
|||
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
ana ja wuazam ze jaka partia by nie rzadzila podwyzki i tak by byly.
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kliwia zgadzam się. Maggie super U nas też ma być dziewczynka ![]() Aguś brawa dla małej, szybko poszła. |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maggie1983 gratuluję dziewczynki
|
|
#4006 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pogoda do bani, nawet psa żal z domu wygnać ![]() A my jeszcze umówiliśmy się u teściów na obiad. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dasz radę, Nadusia wydorośleje przy malutkiej, pewnie będzie Ci chciała pomagać ![]() Mariolka Cytat:
|
||||
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Fajnie, że dziś wolne.Pogoda dziś okropna dokładnie |
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
no pogoda okropna
a mieliśmy z TŻ iść na spacer a tu wieje i pada ;( ale jutro idziemy kupić zestaw kolędowy wózki zobaczyći bułeczki piekę z moich wypieków, dziś lenistwo mnie ogarnęło i ciasto wyrabia mi wypiekacz do chleba
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
ktosia myślę że lista nasza konkursowa jest już nie aktualna i można ją skasować...
ale wczoraj byłam wściekła ależ mnie nosiło
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez india83 Czas edycji: 2012-01-06 o 13:19 |
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
U mnie coś w rodzaju sztormu, wiatr ok 100-120 na godzinę, także jak idę to mnie przesuwa. A uważać trzeba bo kanały naokoło ![]() Madzia - gratuluję córeczki! Macie już typy na imiona. Nie przejmuj się, że nie masz jeszcze rzeczy pokupowanych, masz czas, przecież to nie komuna, gdzie wszystko trzebabyło zdobyć. Odkładaj tylko kasę, a resztę możesz potem pozamawiać na raz. Co do różowych ubranek, to zauważyłam u siebie, że dziewczynek się tu tak nie ubiera - owszem są różowe rzeczy, ale "występują" pojedynczo np. kurtka czy sukienka, a nie w zestawie - czyli różowa miss. W ogóle dzieci noszą przeważnie "kopie" ubranek dla dorosłych w różnych kolorach. Kliwia - jak wkleiłaś zdjęcia pokoju z dywanami to dla mnie pierwszy i drugi pasują. Masz ciemne plamy w pokoju w postaci mebli (łóżko, komody, duża szafa) - jak dasz ciemny dywan to będzie ciężko trochę. Psu daj szlaban na sypialnię kudłate dywany ciężko się odkurza, zwłaszcza z sierści, a jasny jak się uplami to wyszyścisz (wiem co mówię, bo wywabiłam plamę z białego dywanu z soku żurawinowego - wyglądał jak miejsce zbrodni).A może wspomniany tu kuskus? Ja zalewam kuskus rosołkiem, czekam aż się zrobi a w międzyczasie smażę na patelni warzywa sezonowe na oliwie z ziołami (papryka, pomidory, cukina, cebulka, kabaczek, fasolka - co jest w sklepie), sól, pieprz, dajesz na talerz - 15 min. roboty. Możesz też usmażyć do tego filet ale bez panierki np. na patelni grilowej albo upiec w piekarniku. Pycha! Cytat:
Atomufka - gratuluję awansu, mam nadzieję, że przyszły rok będzie dla Was spokojniejszy! Cytat:
Fajne zakupy, uwielbiam wyprzedaże, mam upatrzoną kurtkę w Esprit, muszę iść oblukać w weekend. Na razie przeceniona o 50% ale zdarzają się rzeczy przecenione o 70%. Oryginalnych jeansów nie kupuję nigdy w normalnej cenie, bo uważam, że nie są warte 300-400 zł - to nie ten materiał co kiedyś (do dzisiaj mam Mustangi kupione ponad 10 lat temu, lekko sprał się kolor ale to wszystko i czekam aż fason wróci do łask). Zgadzam się, podwyżki są wszędzie, ja też co roku płacę większe składki za ubezpieczenie zdrowotne, energia, bilety, żywność itp. To nie tylko w Polsce ![]() Samba - jeśli myślisz o rodzeniu w Niemczech pomyśl, czy będziesz czuła się dobrze nie mogąc się dogadać z personelem szpitala? Poza tym dowiedz się jak będzie wyglądał zwrot kosztów porodu i co musisz mieć ze sobą żeby Cię przyjęli. W niektórych krajach są inne realia niż te któe znamy z Polski, czego sama jestem świadkiem. Agatka - gratuluję kluczy do mieszkanka - macie już plan jak wydzielić ten dodatkowy pokój o którym wspominałaś? Trzymam kciuki za przesłuchanie!!!!!!!!!!!! !!!
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2012-01-06 o 13:29 |
||
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu ruch mały, a ja czekam aż bułeczki się upieką
godzine spałam , obiad już w połowie zrobiony, nawet z domu nie chce się wychodzić
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
halo
ja juz dzis utknelam w kuchni dwa ciasta zrobione chyba udalo sie to ptasie melczko jak bedzie ok to wrzuce przepis ide dalej gotowac dalej-salatka sledziowa wzywa |
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
No kurczę blade oczywiście jak mam czas to tu taka cisza że szok!!!!
Żabcia - sprawdzałam ostatnio wycieczki do USA, ale jak zobaczyłam cenę za chyba 6 dni ponad 7 tyś zł to zwątpiłam - przecież to się w ogóle nie opłaca - chyba lepiej samemu kupić bilety i zarezerwować hotel?
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2012-01-06 o 14:51 |
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w jakim okresie sprawdzalas , gdzie i na jak dlugo? To mowisz ze masz zamiar mnie odwiedzic
|
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiem, że by naprodukowały z 10 stron
W tygodniu nie mam czasu zazwyczaj na Wizaz, w domu jestem późno, a jeszcze z Tż bym chciała pobyć Za to w weekendy zazwyczaj jest cisza. EhhhPowiedzmy że oznajmiam Tż na głos moje życzenie Bardzo bym chciała, jak nie teraz to kiedy???? Tak myślę o przyszłym roku na wiosnę (żeby za gorąco jeszcze nie było). Patrzyłam na maj tego roku w biurach podróży to ceny zaczynały się od 7000 zł za 1 osobę więc za dwie to trochę kosmos .... Spanie na Manhattanie, przelot, przewodnik i wycieczki plus trzeba zapłacić ponad 100 $ za bilety wstępu. No i musiałabym się o wizę postarać, ale nie powinno być problemu przez tutejszą ambasadę.
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie te smieci blehhhh Ale wiosna jak najbardziej Za bilet nie w sezonie trzeba spokojnie dac ponad 2 tysiaki Noc w hotelu ( bez widoku na Manhattan oczywiscie ) 80-100$ no i bilety wstepu na Empire State Building , Statule Wolnosci , muzea .. a ta wycieczka obejmuje tylko NYC czy wszystkie stany?
|
|
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko NYC, 2 tyś to w zł cena czy w $? Na zwiedzanie innych miejsc pewnie na emeryturze się wybierzemy
Za dużo kasy by nas to kosztowało, na razie inne priorytety![]() A NYC to moje marzenie - śniadanie w Central Parku, Broadway, Muzeum Guggenheima ... lista jest długa ![]() Gucia - przypomniałam sobie - byłaś na "Mayday" w Bagateli? Jest prześmieszny, widziałam 2 razy i dwa razy płakałam ze śmiechu. Bilety można dostać na "farta" bez czekania miesięcy - czasami ktoś rezygnuje, ja dzwoniłam co 2 dni i się załapałam!
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2012-01-06 o 15:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

moze jaglana z leczo tez bylaby dobra. do zupy mlecznej jeszcze jaglana mozna dac

masz szczęście, że jestem "oazą" spokoju 

co będą w kulki leciały, u mnie w pracy też nikt się odezwać nigdy nie potrafi tylko ja odważna no ale to temat do k. już 

uff

godzine spałam
, obiad już w połowie zrobiony, nawet z domu nie chce się wychodzić