|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Miss Pudernica
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Cytat:
Dziewczyny mam kryzys włosowy ![]() Nakładam oleje co drugą noc, nie suszę, nie układam, na co dzień wiążę włosy w koczka, a one się tak beznadziejnie układają, jakieś suche się wydają. Wiem, ze to w dużej mierze wina cięcia, a dokładnie super mocnego cieniowania, które odrasta. Nie wiem czy nie ciachnąć z 5 cm. Chociaż u fryzjera byłam w sierpniu, a końce dzięki olejowaniu nie są wcale rozdwojone i zniszczone. Ciąć czy dalej pielęgnować i zapuszczać do wiosny?
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś kupilam jeden kosmetyk, który przyszedl totalnie roztrzaskany, w zwyklej kopercie, bez zabezpieczenia. Po moim negatywnym komentarzu posypala się lawina innych użytkowników, którym też taka sytuacja się przytrafiła, ale do tej pory nic nie mówili, bo to byla winy Poczty Polskiej. Tego samego trzymał się Szanowny Pan Allegrowicz Zabezpieczenie towaru należy do zadań sprzedawcy. Mazidła są dla mnie mistrzem w zabezpieczaniu paczek - folia, styropian, tektura, napis "Uwaga! Szkło" i kilka dużych szklanych buteleczek dotarło bez szwanku
|
|
|
|
|
#2104 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Ale to tylko jeden w grupie wielu naprawdę spolegliwych. Jeden taki przypadek jeszcze nie znaczy że kupowanie na allegro jest "be" i nie wiadomo jak ryzykowne i wyłącznie warto kupować w sklepach stacjonarnych czy na helfach.pl (a w Mazidłach rzeczywiście fajnie pakują) |
||
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie akutalizacja wlosow klik
ide nadrobic co tam o olejkach mowilyscie ![]() jakbyscie chcialy cos doradzic to nie krępujcie sie
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-01-06 o 18:00 |
|
|
|
#2106 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Ja zamawiam wszystkie oleje na allegro, bo zwykle szkoda mi więcej wydawać na oleje, żeby mieć przesyłkę za darmo. Poza tym mam za dużo innych potrzeb Do tej pory wszystko było ok, nic się nie wylało. Sese też planuję kliknąć, ale najpierw muszę co nie co zużyć.
|
|
#2107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to mały procent wszystkich sprzedawców, który nie powinien mieć wplywu na całą ocenę serwisu i innych sprzedających. Kupowanie w sieci (gdziekolwiek) wg mnie wiąże się zawsze z pewnym ryzykiem, ale wcale nie jest "be". Wiele rzeczy wszelkiej maści już kupilam na all ale negatywne wspomnienia mam tylko w tym jednym przypadku. ![]() Kupowanie w sieci na różnych stronach ma swoje i wady i zalety. A każdy musi się o nich wcześniej czy później samemu przekonać i wypracować wlasną "technikę": gdzie, jaki towar, jak i za ile będę kupować Cytat:
Cudowne są! A co do Twojego podpisu: Pociąć bym się dala za takie "klaczki biedaczki" ![]() Różnica ogromna!
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-01-06 o 18:20 |
||
|
|
|
#2108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, chociaz to tylko wizualny efekt. I teraz pozostaje mi tylko kucyk, dopoki nie odrosna do możliwej długości. Chyba na Twoim miejscu troszkę bym podcieła, bo jednak dawno byłas u fryzjera. Sama już mysle o podcieciu dolnej warstwy, bo za duza jest róznica, ale musze wytrzymać, bo przecież nie bedę co kilka dni ścinać włosów.
Edytowane przez StayInShape Czas edycji: 2012-01-06 o 18:27 |
|
|
|
|
#2109 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Poczekam jeszcze z miesiąc, żeby trochę podrosły, tak mi szkoda każdego cm ![]() Dziś nałożę w ramach wykańczania olei Vatike kokosową. Może zrobimy olejową akcję denko? Na tym wątku na pewno by się przydała
|
|
#2110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie przeprowadzam te akcję, dopóki nie wykończę ponad połowy olejowych zasobów nie kupię nowych.
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Nie twierdze, ze kupowanie w sieci jest "be". Nigdzie tak nie pisalam. Tylko o TYM KONKRETNYM sprzedawcy, ze sie nie postaral. Inna rzecz, ze malo komu z kupujacych chce sie bawic w byxie w 100% sprawiedliwym.. jesli mimo klopotow (drobnych- w jego odczuciu) towar dotarl. Wystawi poztywa, a ilu kupujacych tyle moze byc niedociagniec..
|
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Co do Amly Gold to zdecydowanie nie polecam do jasnych włosów
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż korci mnie, żeby ściąć te kilka cm i mieć wlosy równej dlugości Na szczęście mialam tylko dwa stopnie, między którymi nie ma aż tak dlugiej różnicy Ale ścinać zdrowe wlosy, tylko po to, żeby je zrównać - to boli Dlatego jeszcze poolejuję. Cala moja nadzieja w olejach
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-01-06 o 18:47 |
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na czym tak dokładnie polega? na ślubowaniu że "nie qpię nic nowego dopóki nie zużyję tego co mam"?
|
|
#2115 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() U mnie ku końcowi ma się: - Vatika kokosowa - Vatika migdałowa - olejek migdał i papaya Alterra
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vatika kokosowa olej migdałowy olej z nasion winogrona |
|
|
|
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
Krótkie pytanie
Lepsza Sesa czy Bhringraj?
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kończę: - jeden z kokosów - masło shea - sesę - jedną z amli ... i muszę oblookać co tam jeszcze mam i w jakiej ilości
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Sesa, Vatika i avocado
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz nie moge kupowac olei, dopoki nie zuzyje tych co mam a mam 11
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
używałyście może olej z orzecha włoskiego z intermarcha? Kosztuje 7-8 zł za 250 ml. Niestety nie mogłam znaleźć zdjęcia w necie. Chciałam sprawdzić czy jest rafinowany ale etykietka była zaklejona
|
|
|
|
#2123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Przy nast. wizycie u fryz. więcej zetnę z tej najdłuzszej warstwy, chociaż u mnie ona niestety jest tylko do ramion. Ciągle tłumaczę sobie, że to dla mojego dobra było ...Oh, ja nawet nie liczę ile ich mam, dobrze, że chociaż niektorych do ciala używam, ale tak szybko to się nie "pozbędę" moich olei. Ja tez chcę sesę, khadi i heenarę, ale kiedy ja się ich doczekam, chyba za pól roku...
|
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
moje wlosy oraz olej lniany jednak chyba sie polubimy nasza wspolpraca uklada sie coraz lepiej
![]() ja tez schodze z cieniowania czasem mam ochote zlapac nozyczki i ciachnac na rowno heh ale nie ! |
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, zastanawialam sie, jakie konkretnie dzialanie i wlasciwosci danego olejku powoduja, ze przyciemnia on wlosy? Skoro, np. Amla i Amla Gold Dabura maja taki sam sklad, ale ten drugi ma dodatkowo migdal i cos tam jeszcze, to w teorii tez powinien przyciemniac...
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

Zabezpieczenie towaru należy do zadań sprzedawcy. Mazidła są dla mnie mistrzem w zabezpieczaniu paczek - folia, styropian, tektura, napis "Uwaga! Szkło" i kilka dużych szklanych buteleczek dotarło bez szwanku 

, chociaz to tylko wizualny efekt. I teraz pozostaje mi tylko kucyk, dopoki nie odrosna do możliwej długości. Chyba na Twoim miejscu troszkę bym podcieła, bo jednak dawno byłas u fryzjera. Sama już mysle o podcieciu dolnej warstwy, bo za duza jest róznica, ale musze wytrzymać, bo przecież nie bedę co kilka dni ścinać włosów.

na ślubowaniu że "nie qpię nic nowego dopóki nie zużyję tego co mam"?