Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 08:35   #2131
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa
Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16

Dzień dobry!

Cieszę się z ogólnego zachwytu nad naszymi świecidełkami

Ala, jakie to prześwitujące. mrrrr

Moniq, trochę mnie wystarczyło słowo "przyjacielski" wypad w kontekście Twoich ostatnich opowieści o TŻcie.

Kinia, i dobrze, że nie poszliście! Niech se K. nie mysli, że może Cię jak chce robić

Ech, a ja mam kryzys wieku średniego. Jakby TŻ miał pracę to byśmy mogli jechać tu:http://gruper.pl/x.php/1,13306/Podro...la-2-osob.html

A nie możemy,bo pilniejsze wydatki to moje studia i jego ewentualna szkoła. Mama mówi, że nam da na podróż, ale ta by ok 3 tysi kosztowała. 3 tysie to moje dwa semestry studiów. Smutno mi. Z tylu rzeczy musimy rezygnować Pokazałam Jotowi też to: http://www.groupon.pl/oferty/groupon...ilnius/2436841

Ale mu się nie podoba. Nie wiem czemu. Jest idealne! Niedaleko, bilet do Wilna można za 12 zł kupić, jak się pofarci, do tego jezioro i wypasiony hotel, idealna długość...nie wiem czemu mu się nie podoba. Znowu mi smutno. Pytam się go, gdzie by chciał jechać. Odpowiada NIE WIEM. na jak długo? NIE WIEM. gdzie? NIE WIEM. k....mać no!
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 08:38   #2132
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Podglądam Was właśnie z sentymentu, bo się ooooczekałam 2.5 roku. Zaręczeni od 4 września, wiec jeszcze na świeżo w sumie, ślub w sierpniu 2013 ( bo już planowaliśmy na 2012, ale widać jak się zebrał cymbał mój ) Razem jesteśmy 5 lat i 7 miesięcy dokładnie, ja 22 On 27 lat

Pierścień znalazłam w aparacie, pod przykrywką obiektywu. Na wspólnym niedzielnym spacerze ( fotografujemy obydwoje )
Nie mam na obecnym komputerze zdjęcia, więc Wam wkleję linka ze strony : http://www.yes.pl/diamenty/pierscion...00-Y01-0486_15 Chciałam nietypowy, to taki mam

A co do Wszej rozmowy o kasie i kupnie pierścionka: Kasę na takie rzeczy to Oni mają Pytanie, kiedy chcą kupić. Mój też tak chciał i już było coraz bardziej kiepsko, miał być ślub w planach, waliło się a tu się znalazł ipad w domu :P Więc jak każdy Wasz TŻ dojrzeje, to i kasę znajdzie. Najważniejsze, żeby chciał.
witam nową narzeczoną
nie napisałaś jak wyglądały zaręczyny

muszę się uczyć, a tak mi się nie chce

Edytowane przez kawa_tylko_z_mlekiem
Czas edycji: 2012-01-06 o 08:40
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 09:11   #2133
Promyk03
Zakorzenienie

dzień dobry
alee się wyspałam

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 09:40   #2134
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziś znów do pracy, ja nie kcem
Gaja, super te grupery! I bardzo się dziwie, czemu TŻ taki obojętny co do tego.. Mam nadzieje, że się ogarnie!
Stary 2012-01-06, 10:11   #2135
kasia_kuku
Zakorzenienie

Czeeść

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Hej!
Wszystkie pewnie już śpią

Ładne, ale dla mnie za cienkie

kasia kuku super, że tż związał zaręczyny z Waszą pasją Gratuluję serdecznie
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
tez bym sie wkurzyla nie ma co

kuku ladny ierscionek ale taki niezareczynowy ale chcialas nietypowy to masz
Ja właśnie nie lubię takich standardowych z oczkiem które wystaje :p
Po za tym JEDYNY ma co druga dziewczyna, a to ja mam jedyny A te trzy splecione obrączki symbolizują jak w przysiędze: miłość, wierność, uczciwość :P Gdzieś to wyczytałam, tak mi się umaniło i o takim marzyłam

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie zaplatany pierścionek co kasia kuku tylko że srebrny i jest piękny I jej też jest śliczny i jak najbardziej zaręczynowy

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Kasia kuku - no to jestesmy w tym samym wieku i nasi faceci tez a pierscionek ładny, kilka lat temu pewnie sama bym taki chciala

Dzien dobry laseczki!
Ja już innego nie chcę. Ale wiadomo, że zaręczynowy jest najważniejszy Już nawet nie lubię innych nosić, wystarczy mi ten :P

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Cieszę się z ogólnego zachwytu nad naszymi świecidełkami

Moniq, trochę mnie wystarczyło słowo "przyjacielski" wypad w kontekście Twoich ostatnich opowieści o TŻcie.

Kinia, i dobrze, że nie poszliście! Niech se K. nie mysli, że może Cię jak chce robić

Ech, a ja mam kryzys wieku średniego. Jakby TŻ miał pracę to byśmy mogli jechać tu:http://gruper.pl/x.php/1,13306/Podro...la-2-osob.html

A nie możemy,bo pilniejsze wydatki to moje studia i jego ewentualna szkoła. Mama mówi, że nam da na podróż, ale ta by ok 3 tysi kosztowała. 3 tysie to moje dwa semestry studiów. Smutno mi. Z tylu rzeczy musimy rezygnować Pokazałam Jotowi też to: http://www.groupon.pl/oferty/groupon...ilnius/2436841

Ale mu się nie podoba. Nie wiem czemu. Jest idealne! Niedaleko, bilet do Wilna można za 12 zł kupić, jak się pofarci, do tego jezioro i wypasiony hotel, idealna długość...nie wiem czemu mu się nie podoba. Znowu mi smutno. Pytam się go, gdzie by chciał jechać. Odpowiada NIE WIEM. na jak długo? NIE WIEM. gdzie? NIE WIEM. k....mać no!
A może jednak zbierzecie trochę pieniędzy od gości, ciut mama dołoży i złapiecie lasta? Głowa go góry

Cytat:
Napisane przez kawa_tylko_z_mlekiem Pokaż wiadomość
witam nową narzeczoną
nie napisałaś jak wyglądały zaręczyny

muszę się uczyć, a tak mi się nie chce
Napisałam:P W parku na spacerze W aparacie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2012-01-06 o 10:12
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:17   #2136
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Kasia, tu nei chodzi o to, że byśmy nie mieli, tylko, że są ważniejsze wydatki, bo nie wiadomo czy J. będzie miał wtedy pracę, a trzeba go przekwalifikować i mi dać na studia 4500 zł już pominę fakt, że mam rozliczenie godzinowe w pracy i każdy tydzień nieobecności to spora kwota mniej do pensji za czerwiec a za coś trzeba żyć. Coś mieć w zapasie - na wszelki wypadek

Więc nie, zdecydowanie nie stać nas na podróż za 4 tysie.

Tym bardziej, że gości nie będzie duzo,bo nie robimy wesela. ok 40 i to też jak wszyscy się stawią.

promyk, śpiochu

Blue, miewasz czasem wolne od pracy?
Stary 2012-01-06, 10:30   #2137
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, tu nei chodzi o to, że byśmy nie mieli, tylko, że są ważniejsze wydatki, bo nie wiadomo czy J. będzie miał wtedy pracę, a trzeba go przekwalifikować i mi dać na studia 4500 zł już pominę fakt, że mam rozliczenie godzinowe w pracy i każdy tydzień nieobecności to spora kwota mniej do pensji za czerwiec a za coś trzeba żyć. Coś mieć w zapasie - na wszelki wypadek

Więc nie, zdecydowanie nie stać nas na podróż za 4 tysie.

Tym bardziej, że gości nie będzie duzo,bo nie robimy wesela. ok 40 i to też jak wszyscy się stawią.
Rozumiem, w takim wypadku zabezpieczenie na życie jednak jest ważniejsze. Ale zaraz po ślubie nie odmawiajcie sobie chociaż długiego wspólnego weekendu nad morzem,sam na sam, bo to się pamięta do końca życia. A podróż Wam się trochę przesunie, to nic się nie stanie

My zmieniliśmy trochę kąt patrzenia na wesele, bo wsadzimy w nie trochę kasy, ale za to będzie po naszemu.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 10:34   #2138
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Nienie, na pewno gdzieś pojedziemy - ustaliliśmy limit 1000 zł na podróż

Robicie wielgachne?

W ogóle to podoba mi się Twój pierścionek. Śliczny jest

U nas też będzie po naszemu, tylko bym listę gości skróciła o 25 pozycji, ale niestety. J. stracił pracę, więc musielismy prosić moją mamę o dołożenie się, więc mamy niewiele w kwestii gości rodzinnych do powiedzenia. "Wypada i już" ale zamiast wesela będzie obiad i to tam, gdzie chcieliśmy, nie będzie Dja, fotograf też samodzielnie przez nas wybrany, kiecka jak chciałam, obrączki jakie chcielismy.Jak tak patrzę na naszych znajomych i ich mamuśki w akcji to moja jest wyjątkowo powściągliwa. Jedna jeździła z młodymi orkiestrę wybierać - "jak tej nie weźmiecie to nie dołożę się Wam do wesela!". Jeah

A, i żeby nie było, że jakies matoły z nas konkretne co to ślub planują, a nie mają z czego żyć i na garnku rodziców posiedzą. Mieszkamy razem od roku, sami się utrzymujemy, utrata pracy nastąpiła już w trakcie wspólnego mieszkania

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2012-01-06 o 10:38
Stary 2012-01-06, 10:50   #2139
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Nienie, na pewno gdzieś pojedziemy - ustaliliśmy limit 1000 zł na podróż

Robicie wielgachne?

W ogóle to podoba mi się Twój pierścionek. Śliczny jest

U nas też będzie po naszemu, tylko bym listę gości skróciła o 25 pozycji, ale niestety. J. stracił pracę, więc musielismy prosić moją mamę o dołożenie się, więc mamy niewiele w kwestii gości rodzinnych do powiedzenia. "Wypada i już" ale zamiast wesela będzie obiad i to tam, gdzie chcieliśmy, nie będzie Dja, fotograf też samodzielnie przez nas wybrany, kiecka jak chciałam, obrączki jakie chcielismy.Jak tak patrzę na naszych znajomych i ich mamuśki w akcji to moja jest wyjątkowo powściągliwa. Jedna jeździła z młodymi orkiestrę wybierać - "jak tej nie weźmiecie to nie dołożę się Wam do wesela!". Jeah

A, i żeby nie było, że jakies matoły z nas konkretne co to ślub planują, a nie mają z czego żyć i na garnku rodziców posiedzą. Mieszkamy razem od roku, sami się utrzymujemy, utrata pracy nastąpiła już w trakcie wspólnego mieszkania
Dziękuję, miło mi, że pierścień nie podoba się tylko mi

My razem mieszkamy już ponad dwa lata 160 km od rodzinnego domu. M. pracuje, ja mam 3 prace Dwie dorywcze ( korki, papierkowa robota dla biura)- ale z tego kasa na drobne przyjemności. No i fotografujemy, kręcimy. Więc jakoś sobie radzimy a mi trochę rodzice mi pomagają, bo mają takie poczucie, gdyż do tego studiuję

Nasz ślub będzie na 60 osób, ale stawiamy bardziej na rzeczy, które nam się podobają i które się wiążą z naszym życiem- czyli foto/video za które trzeba niemało dać, ale sama to robię więc wiem jaki jest rynek.Chcemy ślub w kaplicy poza miastem przy takim dworku, a nie w kościele gdzie się spotykają trzy pary razem i nie wiesz, który gość z którego ślubu :P Dlatego wiem, że nasza imprezę można by było zrobić o jakieś dobre z 8tys. taniej, ale podjęliśmy wspólną decyzję, finansowo się wyrobimy, więc się cieszę, że chcemy tego samego

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Czas edycji: 2012-01-06 o 10:52
Stary 2012-01-06, 11:45   #2140
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Bajerancko będzie

Ależ Wam dobrze. dwa lata! w ogóle to Twój TŻ przyklęk zrobił w moje urodziny

Alez jestem z siebie dumna! Zrobiłam porządek w szafie z ubraniami
Stary 2012-01-06, 11:49   #2141
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Bajerancko będzie

Ależ Wam dobrze. dwa lata! w ogóle to Twój TŻ przyklęk zrobił w moje urodziny

hahaha, moja koleżanka ze studiów też ma wtedy urodziny i też się wtedy zaręczyła

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 11:56   #2142
Leyla89
Zadomowienie

Witajcie
ale dawno mnie tu nie było myślałam ze dołączą jakieś nowe, sylwestrowo-noworoczne narzeczone...a tu nic...

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:14   #2143
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
my mieliśmy rezerwacje na wczoraj... sala po brzegi nawalona ludźmi, nawet miejsca w pierwszym rzędzie sorry, ale dla mnie strata kasy iść do kina i siedzieć w takim miejscu

no niestety tak jest z Ich oszczędzaniem dobra, jakieś oszczędności ma zaplanowane, więc może się czepiam... ale kurde, facet chyba nie rozumie, że na poważny start w życiu potrzebne są grube tysiące, a nie np. 2tys. oszczędności
No jak widać tutaj też nawet pierwszy rząd zajęty dla mnie to szok, jeśli bym teraz rezerwowała to napewno nie na dziś tylko na kolejne dni
My mamy miejsca w przedostatnim rzędzie

A co do oszczędzania to manto mu się na należy
Cytat:
mój chyba nie jest świadomy rozumiem, że można sobie robić różne przyjemności, ale tekst 'bo po co oszczędzać' wk*rwił mnie i tyle
mam wrażenie, że TŻ wie że rodzice pomogą... ale kurde, ja nie chcę, bo jak iść na swoje to na swoje! chce być niezależna, chce w końcu żyć w 100% dojrzale i odpowiedzialnie, to postanowienie na ten rok i reszte życia, bo do cholery nie mam 18 lat... i to ja powinnam pomagać rodzicom a nie oni mnie...
ja chcę prosić o pomoc w kompletnej ostateczności, gdy nie ma co włożyć do gara

Masz rację, pogadfaj z TŻem o tym i przedstaw mu Twoj punkt widzenia wspólnej przyszłości
Cytat:
Podglądam Was właśnie z sentymentu, bo się ooooczekałam 2.5 roku. Zaręczeni od 4 września, wiec jeszcze na świeżo w sumie, ślub w sierpniu 2013 ( bo już planowaliśmy na 2012, ale widać jak się zebrał cymbał mój ) Razem jesteśmy 5 lat i 7 miesięcy dokładnie, ja 22 On 27 lat

Pierścień znalazłam w aparacie, pod przykrywką obiektywu. Na wspólnym niedzielnym spacerze ( fotografujemy obydwoje )
Nie mam na obecnym komputerze zdjęcia, więc Wam wkleję linka ze strony : http://www.yes.pl/diamenty/pierscion...00-Y01-0486_15 Chciałam nietypowy, to taki mam

A co do Wszej rozmowy o kasie i kupnie pierścionka: Kasę na takie rzeczy to Oni mają Pytanie, kiedy chcą kupić. Mój też tak chciał i już było coraz bardziej kiepsko, miał być ślub w planach, waliło się a tu się znalazł ipad w domu :P Więc jak każdy Wasz TŻ dojrzeje, to i kasę znajdzie. Najważniejsze, żeby chciał.
Cześć gratuluję przyklęku a pierścionek PIĘKNY!!!! i nie wiem czemu Alunia pisze że niezaręczynowy jak dla mnie to jest bardzo zaręczynowy i w dodatku nie oklepany cudo

Cytat:
U mnie za szybkim ślubem przeważają jeszcze inne sprawy, ale to nie miejsce na takie rozpisywanie się (muszę się wcześniej zdecydować na dziecko, bo krucho u mnie z tymi babskimi sprawami. )

Dobranoc
Piona do białego Ale ja wolę odczekać teraz jeszcze kilka lat (2-3) i dopiero myśleć o dziecku
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:20   #2144
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
Cześć gratuluję przyklęku a pierścionek PIĘKNY!!!! i nie wiem czemu Alunia pisze że niezaręczynowy jak dla mnie to jest bardzo zaręczynowy i w dodatku nie oklepany cudo

Piona do białego Ale ja wolę odczekać teraz jeszcze kilka lat (2-3) i dopiero myśleć o dziecku
Dziękuję

No my planujemy tak: 13 ślub a groszek w 15/16 I tak mój stary będzie po trzydziestce to na co czekać ja tam uważam, że byle by praca była i zdrowie to i dziecko można mieć, a nie czekać aż się milionów dorobię. Bo tak to sobie można całe życie wmawiać:P

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-01-06, 12:21   #2145
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
tak a propos ogrzewania, to mamy piec gazowy (wiele lat temu gaz nie był tak drogi) i kominek.Generalnie grzejemy kominkiem i za to ogrzewanie nie płacimy
ja mam tylko gaz
Cytat:
(...) Moniq, trochę mnie wystarczyło słowo "przyjacielski" wypad w kontekście Twoich ostatnich opowieści o TŻcie. (...)
określenie 'przyjacielski' było w pozytywnym tonie kiedyś w kółko mieliśmy takie wypady i gęby się na Nam nie zamykały dlatego wypad taki jak kiedyś był ekstra! TŻ jest dla mnie najlepszym przyjacielem, z nikim nie dogaduję się tak jak z Nim chodziliśmy sobie pod rączkę jak stare dobre małżeństwo
Twoje grupony są fajne, też nie wiem o co chodzi Twojemu TŻ... może nie podoba mu się, bo Wilno to nie ciepłe kraje

kasia_kuku bardzo fajnie Wam się układa cieszę się bo niestety ja ostatnio narzekam

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 12:23   #2146
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:

Może i do mnie wpadniesz? Sprzątam co jakiś czas a potem bajzel od nowa... Nie chce mi się więc szukać nic fajnego i zakłądam pierwsze ciuchy z brzegu na półce
Witajcie

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:26   #2147
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
kasia_kuku bardzo fajnie Wam się układa cieszę się bo niestety ja ostatnio narzekam
Uklada się, bo zrozumiałam, że jak tak będę marzyć to się mogę nie doczekać. Myślałam podstępem, że jak tak wyznaczymy datę ślubu za ponad dwa lata ( czyli w 2009; wtedy zamieszkaliśmy razem) to coś da. A gdzie tam. Więc w maju wybuchnęłam, powiedziałam co mi leży na sercu, że za miesiąc piąta rocznica a tu nic. Przetrawił to w sobie, pomyślał no i brylant mam. Nie darłam się, że już,natychmiast, po prostu przedstawiłam mu wizję swojego życia, powiedziałam, że chce czegoś więcej i jeśli się ze mną zgadza to wie co ma robić. ( ale ile się na wizażu opłakałam i narzekałam, to moje :P. Już w sierpniu to ostro było, prawie z rozstaniem. Czasem innej metody nie ma, trzeba im otworzyć oczy)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Czas edycji: 2012-01-06 o 12:28
Stary 2012-01-06, 12:33   #2148
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leyla89 Pokaż wiadomość
Witajcie
ale dawno mnie tu nie było myślałam ze dołączą jakieś nowe, sylwestrowo-noworoczne narzeczone...a tu nic...
no niestety... nie było przyklęków
Cytat:
Dziękuję

No my planujemy tak: 13 ślub a groszek w 15/16 I tak mój stary będzie po trzydziestce to na co czekać ja tam uważam, że byle by praca była i zdrowie to i dziecko można mieć, a nie czekać aż się milionów dorobię. Bo tak to sobie można całe życie wmawiać:P
o, dokładnie! kolejna złota myśl

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Może i do mnie wpadniesz? Sprzątam co jakiś czas a potem bajzel od nowa... Nie chce mi się więc szukać nic fajnego i zakłądam pierwsze ciuchy z brzegu na półce
Witajcie
buahaha PIONA

kasia_kuku ja jestem na etapie otwierania oczu mojego TŻta

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
Stary 2012-01-06, 12:38   #2149
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję

Ja też nie chcę czekać "na miliony", ale po ostatnich przejściach wolę odsunąć ten czas, poczekać, podleczyć się i dopiero myśleć o dziecku bo nie chcę przeżywać tego jeszcze raz poroniłam w listopadzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 12:43   #2150
Leyla89
Zadomowienie

rudy_moniq rozumiem to ,,męskie oszczędzanie,,
ja ogólnie jestem oszczędna i wiem z na wspólną przyszłośc 5 czy 10 tys to mało. tz zdaje sobie z tego sprawe...

Edytowane przez Leyla89
Czas edycji: 2012-01-09 o 18:26
Stary 2012-01-06, 13:03   #2151
Fari
Rozeznanie

Cytat:
ja ogólnie jestem oszczędna i wiem z na wspólną przyszłośc 5 czy 10 tys to mało. tz zdaje sobie z tego sprawe ale ma zachcianke to ją spełnia...mimo ze mogłby bez tego przeżyć. kilka razy zwróciłam na to uwagę a on powiedział o tym swojej siostrze i teraz cały czas jakieś uśmieszki w kierunku mojej osoby gdy rozmowa toczy sie na temeat jakiegos zakupu, wydatku. i tż też nie jest lepszy ,,bo złotówki nie bede miec,,...zaczynam miec tego dosyc.... jeśli całe zycie chce sie prowadzic jak kawaler bez obowiazków to prosze bardzo ale beze mnie
Faceci
Mój jest oszczędny. Wiem ze ma kilka tys. na koncie i nie wydaje ich bo oszczędza na naszą przyszłość, ślub itp. gdybym ja miała pracę to też bym odkładała, a tak to nie mam z czego
Stary 2012-01-06, 13:07   #2152
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
ja ogólnie jestem oszczędna i wiem z na wspólną przyszłośc 5 czy 10 tys to mało. tz zdaje sobie z tego sprawe ale ma zachcianke to ją spełnia...mimo ze mogłby bez tego przeżyć. kilka razy zwróciłam na to uwagę a on powiedział o tym swojej siostrze i teraz cały czas jakieś uśmieszki w kierunku mojej osoby gdy rozmowa toczy sie na temeat jakiegos zakupu, wydatku. i tż też nie jest lepszy ,,bo złotówki nie bede miec,,...zaczynam miec tego dosyc.... jeśli całe zycie chce sie prowadzic jak kawaler bez obowiazków to prosze bardzo ale beze mnie
no sorry, ale to jest chamstwo! bezczelność
ale jeszcze mu dasz popalić i może chłop opamięta się, a jak nie to kop w dupsko i dziękuje zupełnie jak z moim
Cytat:
Ja też nie chcę czekać "na miliony", ale po ostatnich przejściach wolę odsunąć ten czas, poczekać, podleczyć się i dopiero myśleć o dziecku bo nie chcę przeżywać tego jeszcze raz poroniłam w listopadzie
Fari wiemy co przeżyłas, bardzo Ci współczuję zdrowie jest najważniejsze i już jeszcze doczekasz sie pięknych dzieciaczków, jeszcze piękniejszych niż siostrzeniec hihi

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

ja przeglądam meble chyba mówiłam kiedyś, że jak znajdę robotkę to wymienię poza tym lubię oglądać takie rzeczy

Stary 2012-01-06, 13:16   #2153
Leyla89
Zadomowienie

Co zrobić

Edytowane przez Leyla89
Czas edycji: 2012-01-09 o 18:27
Stary 2012-01-06, 13:24   #2154
asiaczek87
Zakorzenienie

Co do oszczędności to u mnie rodzinka średnio, ale ja już oszczędziłam na suknie ślubną i troszkę na inne wydatki z okazji ślubu co dostaje jakieś pieniądze z okazji Urodzin, Gwiazdki etc. chowam do swojego sejfu
I lubię ludzi którzy też potrafią oszczędzać, oczywiście nie przedobrzając w negatywną stronę

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
tak wiem. powiedziałam mu ze nie jet mi przyjemnie gdy slysze jakies głupie uwagi, albo uśmieszki. przeprosił.... i co z tego? nadal robi to samo.
Dziwi mnie bardzo że to o czym rozmawiacie, on podaje dalej.. Szału bym chyba dostała...

U mojego TŻ pomimo jego odpowiedniego utemperowania już wkurza jeszcze to że potrafi się ze mną kłócić, ogółem sprzeczać o coś przy osobach trzecich. Ostatnio jak w Wigilię przyjechał. Obok ciotka z wujem a też się o coś ze mną wykłóca i już ciotka żurawia zapuszczała by podsłuchać

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 13:33   #2155
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo współczuję Ale na pewno przyjdą lepsze dni i będziesz szczęśliwą mamą

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-01-06, 13:35   #2156
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość

Dziwi mnie bardzo że to o czym rozmawiacie, on podaje dalej.. Szału bym chyba dostała...

U mojego TŻ pomimo jego odpowiedniego utemperowania już wkurza jeszcze to że potrafi się ze mną kłócić, ogółem sprzeczać o coś przy osobach trzecich. Ostatnio jak w Wigilię przyjechał. Obok ciotka z wujem a też się o coś ze mną wykłóca i już ciotka żurawia zapuszczała by podsłuchać

faceci my sie przy kimś nie kłocimy.

Edytowane przez Leyla89
Czas edycji: 2012-01-09 o 18:28
Stary 2012-01-06, 13:36   #2157
Promyk03
Zakorzenienie

ale mam dzisiaj lenia nawet mi się pisać nie chce

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 16:57   #2158
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Piekna Grecja

Mrrr co nie?

Piona, tez to slowo "przyjacielski" zabrzmialo dla mnie troche tak... niebezpiecznie

A ja dzisiaj spedzilam musze powiedziec bardzo mily dzien pomimo towarzystwa pewnych ludzi ale mała zaczyna sie do mnie przyzwyczajac (wiem, szybko )

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:09   #2159
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

ala a moze to Ty sie przyzwyczajasz do malej

bylam u dentysty, super gosciu, pochodzi z islandii gadula niesamowita ale niestety przez niekompetecje innej dentystki z Polski, dzis wyciagnieto mi nerwy z zeba;/ wiec mam martwego zeba z przodu;( ale nic to;/ trudno... wazne, ze juz nie boli...

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:23   #2160
adela50
Wtajemniczenie

wróciłam z dzisiejszych wojaży, a zaczęło się tak.. jedziemy autem, tż mówi a wiesz zabiorę cię gdzieś...no i jedziemy i tak szuka szuka , a ja myślę hmm może kupił mieszkanie,albo może mu się marzy jakiś hotel na wesele,hmm po co mnie tam wiezie? po poltorej godiny dojechaliśmy na wzgórze gdzie jest panoramam centrum pewnego miasta... piękny widok, a później byliśmy w ajnej knajpce na wzgórzu,,a potem do jego mieszkania pojechaliśmy. Tż pokazał mi sie co się stało z zielonymi dywanikami, które wrzucił razem z czarnymi dywanikami, stwierdziłam,no jak facet coś pierze,a nie ma doświadczenia to właśnie to wychodzi co wyszło...czarno-zielone dywaniki łazienkowe...
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości