|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cześć mamuśki
![]() Ale dziś niskie ciśnienie, aż kawę musiałam wypić Rano byliśmy w kościele a teraz siedzimy w domciu i się obijamy ![]() Prince tak mi Ciebie szkoda A co do sushi to można jeść takie z pieczonymi rybami i też jest pyyychaa |
|
|
|
#3362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super mamy ten sam termin na 01.07.2012, ale fajnie ;-) Znasz już płeć ? |
|
|
|
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Kamilko super,że wszystko dobrze po USG ![]() A my bylismy wczoraj u znajomych i do domu wróciliśmy po 2 rano!! . Masakra. Jutro idziemy kupić: lodówkę,pralke i może narożnik do salonu i materac do łóżka. Ogólnie jakiś dzisiaj dziwny dzień jest. Głowa mnie boli.
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio tez czesciej czuje ze cos sie w zebach dzieje, oby to nic powaznego nie bylo. Cytat:
smaka mi narobilas, ale dzisiaj na obiad pizza, oby nie zaszkodzial mi jak ostatnio.....Cytat:
rzeczywiscie jak wszystko pojdzie u Ciebie zgodnie z terminami to bedziesz jedna z pierwszych mam, ktore zobacza swoje malenstwo ![]() u mnie narazie ok, nie narzekam za bardzo. Ogolnie mam problemy aby rano sie wygrzebac z lozka, wstaje po 12... od przyszlego tygodnia wracam do collegu, ciekawe jak bede reagowac na budzik o 7.30 na chwile obecna dla mnie to abstrakcja.......
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam (w książce, nie w necie - żeby nie było), że niby można sushi, gdy ryba była wcześniej zamrożona.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziś straszną ochotę na snikersa
odkąd zaszłam w ciążę nie chciałam jeść nic słodkiego, a dzisiaj mam taką ochotę, że aż jestem zaskoczona
|
|
|
|
#3368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
linzey to ja muszę odstawić wybielającą,zawsze zapominam zapytać o to gin.
Cytat:
Cytat:
ta pogoda jest okropna nic się nie chce
|
||
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
W którejś z gazet widziałam temat o opryszczce w ciąży. Pamiętam, że któraś z Was miała i się martwiła, więc jak coś to mogę zrobić zdjęcie co tam pisze
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam. Lekarz powiedział, że jak już miewałam wcześniej i jest tylko na ustach, to nie jest groźne.
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż wczoraj kupił mi TŻ Mamo to ja i chyba jest to jedna z ciekawszych gazet i ma fajne przepisy dla bobasków
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Sorry dziewczyny nie nadążam - jestem na 106 i nie bardzo mam czas na to żeby nadrabiać, bo jutro mam pracę...
Dlatego powiem w skrócie co u mnie: byłam u diabetologa i mam robić sobie zastrzyki z insuliny - 3 razy w brzuch a na noc w udo... Ja mam igłofobię to sobie wyobraźcie jak się czuję... Wczoraj przy podaniu insuliny zrobiłam taką histerię, że szok, a dzisiaj już mi jakoś idzie, ale czuję się skrzywdzona... - kurczę to takie niesprawiedliwe - nie dość, że nie mogę w ogóle nic smażonego, nawet jajeczniczki, którą uwielbiam, to jeszcze mam się kłuć 8x dziennie (bo 4x badać cukier i 4 razy podawać insulinę) i uważać na to co jem... więc chyba muszę przestać się udzielać, bo jak czytam o tych wszystkich pysznościach to aż mnie skęca - sorry, ale Wam zazdroszczę tego, że możecie sobie pofolgować zachciankom... ja zwykłej drożdżówki nie mogę zjeść, ani zwykłej bułki, a co dopiero pizze, lody, zapiekanki, kotlety mielone... Sorry za te żale, ale gdzie indziej mam się wyżalić jak nie tu - życzę aby nikogo to nie spotkało, bo to żadna przyjemność - na szczęście te zastrzyki w brzuch są w miarę bezbolesne - w udo trochę mniej przyjemne, ale i tak... i jeszcze nie wiadomo czy będzie ta insulina refundowana, a fiolka tej na dzień, na 14 dni kosztuje 200 zł, a tej na noc starcza na ok 25 dni i kosztuje tyle samo... na razie dostałam za darmo, ale paski do glukometru też mam pełnopłatne, kosztują 50 zł na 10-12 dni... mam w pon. podjechać, żeby dostać glukometr z refundacją... może się uda... pozdrawiam i dzięki, że jesteście Iza
|
#3373 |
|
Branzoletka
|
izasz-b
zwłaszcza tych igieł, bo ja też nie cierpie jak mnie kłują zawsze po płacze jakby mi ktoś krzywde zrobił Ale to już zawsze tak masz mieć czy tylko na okres ciąży? Trzymaj się dzielnie, jeszcze tylko trochę a tyle walczyłaś o maluszka, że zniesiesz wszystko, bo jesteś dzielną kobietą Co do obwodu pasa, to też rosnę ale raczej to wzdęcia i fakt, że w drugiej ciąży szybciej widać brzuszek
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Iza bardzo Ci współczuje, że Cię to wszystko dotyka
Pozostaje mi tylko trzymać , żeby leki i paski udało się załatwić z refundacją
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza bardzo mi przykro że musisz tak cierpieć
![]() trzymaj się cieplutko ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Dziewczyny mam pytanko ile powinien ważyć wózek żeby bie był ciężkim kolosem
|
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Trafiłam na ten wątek dzisiaj i jeśli mnie przyjmiecie to chętnie się przyłączę. Postaram się często Was odwiedzać ale chwilami to już na komputer patrzeć nie mogę - spędzam przed nim przynajmniej 8 godzin dziennie niestety.... A co o nas? Przewidywany termin porodu to 15.08 i już się nie możemy doczekać naszego pierwszego maleństwa Trochę się boję późniejszego przebiegu ciąży bo miałam konizację ale póki co lekarz nie kazał się tym martwić. Iza moja koleżanka miała podobną sytuację a teraz jest szczęśliwą mamą zdrowiutkiego chłopca więc choć teraz trochę pod górkę to potem będzie już tylko lepiej! Zdróweczka i wytrwałości dla Was życzę! |
|
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
Izasz-b jejku, czyli jednak insulina? kurczę, tak mi Ciebie szkoda, ciąża to jakby nie bylo zachcianki jedzeniowe, których Ty musisz sobie odmawiać
chyba jedynym plusem tej diety będzie napewno mały przyrost wagi w ciąży i jak my będziemy się odchudzać po ciąży Ty już będziesz śliczna |
|
|
|
#3378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Ślubowałyśmy w tym samym dniu
|
||
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za powitania i gratulacje
![]() Cytat:
Ciekawe, czy faktycznie do tego rodzenia też będziemy takie pierwsze ![]() Nie, płci jeszcze niestety nie znam. Na genetycznym (20 grudnia) dowiedziałam się, że jest minimalnie większa szansa na dziewczynkę, ale ponieważ procent prawdopodobieństwa przedstawia się na razie jak 55 do 45%, to mam się nie przywiązywać do tej myśli. Wczoraj też byłam na usg - cała podekscytowana, że teraz już się na pewno dowiem - i nic, kicha. Dziecię nie chce w tej kwestii współpracować i koniec. Jedyne, na co się do upojenia napatrzyłam, to kształt pleców i pulsująca plamka serduszka. Lekarz prowadzący zachwycony, bo to właśnie na badaniu serca chciał się skupić, ja - mniej, bo jedyne ciekawe, co ujrzałam, to idealnie pięciopalczasta i rozcapierzona łapka. Pod plecami - jakby zwinięte po turecku nóżki, czyli bez względu czy w 2D czy w 3D - obraz był niejasny
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Rozeznanie
|
izasz-b współczuje
Mam nadzieje że juz wyprostuja tą szopke z refundacją muminek82 przy zosi mielismy taki strary wózek od znajomych - ważył 12 kg i prz znoszeniu z półpietra był "znosny". Jak juz Zosia zaczęła więcej ważyc to wyciągałam wkładkę znosiłam małą a potem wózek bo całości już nie dałam rady ![]() Teraz chcemy kupić ABC Design cobra podobno najlzejszy z tych stabilnych |
|
|
|
#3381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam że już strasznie chciałabym przytulić moje maleństwo jak tak patrzę na te maleńkie ciuszki które kupiliśmy to
Zobaczcie jaką fajną stronkę znalazłam odnośnie różnic płci ok 12 tyg ciąży http://baby2see.com/gender/external_genitals.html |
|
|
|
#3383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
Cytat:
A mnie znów całe popołudnie bolał brzuch i krzyż Teraz jest lepiej, ale bez tabletek się nie obyło. Marzę o dniu, kiedy przetanie mnie tak bardzo boleć
|
|
#3384 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A masaż pomaga na te bóle??
|
|
#3385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie wsolno masować, bo to skurcze
Przynajmniej zdaniem lekarza.
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry dziewczęta ze do was nie zaglądam, ale kompletnie nie miałam czasu, a dziś wizaż coś wariuje i się dostać nie mogę.
U mnie wszystko ok, trochę mnie brzuch pobolewał, ale oczywiście z powodu niedoboru magnezu - przez ostatnie 4 dni zaniedbałam i jadłam tylko 2 tabl. dziennie. Nadrobiłam i już nie czuję. Trzymajcie się
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jaki magnez zażywacie? Jakie dawki? Chyba sobie kupię, może pomoże na te bóle, bo już nie mam pomysłu, co robić
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

Dziadkowie są przeszczęśliwi. Moim rodzice już zaczynają się wczuwać w rolę, tym bardziej, że to będzie ich pierwszy wnuk/wnuczka 

WHY?? Uwielbiam suchi
Co oni do surowych ryb mają 
odkąd zaszłam w ciążę nie chciałam jeść nic słodkiego, a dzisiaj mam taką ochotę, że aż jestem zaskoczona

zawsze po płacze jakby mi ktoś krzywde zrobił
Ale to już zawsze tak masz mieć czy tylko na okres ciąży? Trzymaj się dzielnie, jeszcze tylko trochę a tyle walczyłaś o maluszka, że zniesiesz wszystko, bo jesteś dzielną kobietą

Pozostaje mi tylko trzymać
, żeby leki i paski udało się załatwić z refundacją
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przynajmniej zdaniem lekarza.