Oficerki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-17, 15:00   #31
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika
Dot.: oficerki

ja tez mam oficerki, kupione w tamtym roku, jestem zadowolona, kosztowały chyba 130 zł, tylko w łydkach obcisłe, ale cóż...jak mam łydki grube....
Jeju -Vanillivi- do 200zł i nie porządne? Jak na moją kieszeń ta cena jest już wysoka.
gothika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-17, 18:24   #32
p0isengirl
Raczkowanie

Wklejam pare butków z allegro :
http://www.allegro.pl/item134347193_...eni_36_39.html takie chyba sobie zakupie narazie myśle i nadal szukam:P

http://www.allegro.pl/item134706835_...ki_roz_39.html
p0isengirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-17, 18:39   #33
Vanillivi
Raczkowanie

No wiem wiem,za tą cenę są już porzadne tylko ja znalazłam sobie śliczne z ryłko za 299 zł a mama powiedziała że mi nie kupi wiec zawsze jak coś mi się podoba i jest ładne i normalne,to albo drogie koło 300,400 zł albo nie ma mojego rozmiaru) i już jest taki rytuał,że kupuję zamałe buty które mi się strasznie podobjaą i muszę je mieć a po dwóch dniach oddaje do sklepu, rok temu też tak miałam stary a głupi
Stary 2006-10-17, 18:53   #34
Eire
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aguss_s Pokaż wiadomość
odpowiadając na prosby wklejam fotki.

Robione na szybko wiec prosze o wyrozumialosc Niestety kiepski aparat i sztuczne swiatło dały sie we znaki. Kolory sa przeklamane na zdjeciach z lampą i wogole..

Ale fason widac.
takich wlasnie oficerek szuka moja kolezanka mozesz napisac gdzie zostaly kupione i w jakiej cenie? dzieki

avatarek ze strony: e-avatarki.mylog.pl
Eire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-17, 21:57   #35
kimi1000
Zakorzenienie

GG do kimi1000

dziewczyny, a czy góra tych butów ma być taka bardzo szeroka? mierzyłam dziś te buty ale nie wzięłam ich, bo mi się wydawało, że góra za bardzi odsteje. To były takie z cholewką do kolana i odstawały ze 2 cm u samej góry?

Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić .

kimi1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-20, 16:38   #36
thewiz
Raczkowanie

Nie powinny az tyle odstawac, wrecz odwrotnie - oficerki nie moga tworzyc efektu kalosza. Najfajniej wygladaja te przylegajace do nozki. Poniewaz kazda z nas ma inne nozki, trzeba mierzyc i szukac idealnego modelu. Mi sie udalo taki znalezc i jestem bardzo zadowolona. Wchodza w nie moje spodnie rureczki i jest w sam raz.
thewiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-20, 20:43   #37
aguss_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eire Pokaż wiadomość
takich wlasnie oficerek szuka moja kolezanka mozesz napisac gdzie zostaly kupione i w jakiej cenie? dzieki
Eire
Poznań ul Św.Marcin taki sklepik po prawej stronie idąc od ronda Kaponiera. W tym sklepie są zarówno buty jak i ciuchy
Koszt - 99 zl,
jeszcze czarne byly. Kolor nie jest taki jak na zdjeciach (przeswietlone są).
Aha - i rozmiar wypada wiekszy niz "normalny" rozmiar innych butow.

ja tez mam dosc grube lydki ale tym wiązaniem moge regulować szerokosc i to jest najlepsze.

Podeszwa gruba, a teraz przy moich dojazdach do Poznania na uczelnie bedzie bardzo wazne, zebym sie nie slizgała i zeby bylo w stope cieplo i wygodnie. dlatego kupilam te buty.
Szpilki, i kozaczki "na kaczuszce" z płaską podeszwa włoze do szafy i bede wyciagac jesli pojade gdzies autem, a nie pociagiem ://

Piękno, które jest gładkie i gorące nazywa się Kobietą...
aguss_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-20, 22:08   #38
aniielica
Zakorzenienie

W CCC jest całe mnóstwo oficerek różnego rodzaju w cenach od 199 do ok 300 zł. Sama sobie kupiłam porządne, skórzane butki i jestem z nich bardzo zadowolona
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-20, 22:23   #39
manolita
Zakorzenienie

bardzo fajne oficerki są też w gino rossi. Buty tej firmy są porządne i dobrze wykonane

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-21, 10:05   #40
des
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thewiz Pokaż wiadomość
Nie powinny az tyle odstawac, wrecz odwrotnie - oficerki nie moga tworzyc efektu kalosza. Najfajniej wygladaja te przylegajace do nozki. Poniewaz kazda z nas ma inne nozki, trzeba mierzyc i szukac idealnego modelu. Mi sie udalo taki znalezc i jestem bardzo zadowolona. Wchodza w nie moje spodnie rureczki i jest w sam raz.
nie chce sie wymadrzac ale mnie mama zawsze mowila ze oficerki nie moga przylegac do nogi. naturalnie nie moga tez byc kaloszowate jak napisalas. Ale nie wszystkie wysokie buty to oficerki. ....
des jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-21, 10:29   #41
miu miu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez des Pokaż wiadomość
nie chce sie wymadrzac ale mnie mama zawsze mowila ze oficerki nie moga przylegac do nogi. naturalnie nie moga tez byc kaloszowate jak napisalas. Ale nie wszystkie wysokie buty to oficerki. ....
Też mi się tak wydaje. Ja mam takie dość wąskie ale śmiało wchodzą w nie moje łydki i nogawki nawet niezbyt wąskich spodni
Stary 2006-10-21, 10:49   #42
manolita
Zakorzenienie

Oficerki nie mogą ściśle przylegać do nogi, mają być dopasowane , ale nie przylegające.
przynajmniej tak mi się do tej pory wydawało - jeśli się mylę , niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-21, 11:12   #43
angelika03
Rozeznanie

Kocham takie butki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31.jpg (19,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 77.jpg (25,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 103.jpg (18,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 104.jpg (21,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 112.jpg (10,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 124.jpg (14,7 KB, 44 załadowań)
Stary 2006-10-21, 11:47   #44
bloondyna
Zakorzenienie

fajne fajne . .
i jeszcze spodnie w środek
mmmm . .
bloondyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-21, 18:32   #45
kimi1000
Zakorzenienie

GG do kimi1000

angelika napisz skąd te trzecie buty są boskie

Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić .

Stary 2006-10-21, 18:38   #46
ila78
Rozeznanie

Słuchajcie ja sobie kupiłam podobne buty dziś,choc to nie sa typowe oficerki.No i wypowiedzcie się co o nich myslicie? do normalnych spodni wyglądaja dobrze, a do rurek jak na załączonym zdjęciu.Podobały mi sie w sklepie, w domu mniej.Potrzebowałam co prawda butów na płaskim. Sama nie wiem czy sie odważę nosić do rurek.Szczerze mówiąc chyba sie przestaje do nich przekonywać i zastawiam się czy nie lepsze byłyby np. kowbojki-tez w miarę na płaskim.

Co do tych butów,ładniejsze były w ciemnobrązowym kolorze,współgrało to ładniej ze złotymi klamrami,no ale brązowe juz mam kozaki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05823.JPG (38,6 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Rotation of DSC05837.JPG (46,7 KB, 126 załadowań)
ila78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-21, 18:45   #47
kimi1000
Zakorzenienie

GG do kimi1000

ila wedługmnie super wyglądają ze spodniami w środku
to kwestia przyzwyczajenia, mnie się też wydawało, że dziwnie wyglądam jak włoże spodnie do środka, ale przekonałam się, czasami podpatruję jak to wygląda u innych dziewczyn i wtedy się przekonuję
widzę, że twoje też trochę odstają, mniej więcej tyle co moje
ogólnie bardzo fajnie te twoje oficerki

Stary 2006-10-21, 19:32   #48
ila78
Rozeznanie

Dzięki za pocieszenie. tak, butki na górze troche odstaja, ale to mi się własnie nawet podoba chyba faktycznie zrobie jak Ty i podpatrzę u innych dziewczyn, bo tak szczerze mówiąc to jak na razie widzialam takie zestawienia głównie tu na zdjęciach na wizażu.ale pocieszyl mnie też mój mąz, wysłałam mu od razu te zdjęcia mailem i stwierdził że naprawdę super ,więc juz sie pewniej czuję.No jeszcze tylko kwestia pierwszego wyjścia wlasnie w tej wersji-spodnie do srodka
Stary 2006-10-22, 00:33   #49
miu miu
Wtajemniczenie

ila wychodź, wychodź! Super wyglądasz w tych oficerkach na spodniach Ja jak rok temu kupowałam oficerki to jak je pierwszy raz założyłam na nogawki też się dziwnie czułam. Ale jestem chyba odważna bo od razu wyszłam z domu i mi się spodobało
Stary 2006-10-22, 00:59   #50
palema
Zadomowienie

dziś byłam w poszukiwaniu fajnych butów-oficerek i jestem rozczarowana. Nie ma takich jakie bym chciała a jeśli już to potwornie drogie, nie byłam przygotowana na to, że za takie ocieplane oficerki będę musiala min.350zł przeznaczyć, bo na prawde nic ciekawego poniżej tej ceny nie widziałam. albo rozmiarów już nie było. jakieś chodliwe te 39/40...

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-22, 10:03   #51
lutiana
Zadomowienie

A ja jakos nie moge sie przekonac do takich typowych oficerek tzn ciezkich i na niekobiecych obcasach. Podobaja mi sie za to te, ktore wkleila angelika03, sa zgrabne i kobiece

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-22, 10:17   #52
ila78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez palema Pokaż wiadomość
dziś byłam w poszukiwaniu fajnych butów-oficerek i jestem rozczarowana. Nie ma takich jakie bym chciała a jeśli już to potwornie drogie, nie byłam przygotowana na to, że za takie ocieplane oficerki będę musiala min.350zł przeznaczyć, bo na prawde nic ciekawego poniżej tej ceny nie widziałam. albo rozmiarów już nie było. jakieś chodliwe te 39/40...
rok temu?! chyba faktycznie czas najwyższy żebym je w ten sposób załozyła juz jestem w 100% przekonana
Stary 2006-11-24, 20:21   #53
hannia
Raczkowanie

Smile oficerki

Jakie czarne oficerki z klamerkami czy bez nich? Co sądzicie?Jakie Wam się podobają
hannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 21:29   #54
Winia
Rozeznanie

Bez A mają być jakieś fotki, bo nie widzę A tak pytanie sformułowane, jakby miały być... Pogubiłam się

A tu masz linka do takiego tematu - poczytaj sobie - nie ma sensu wałkować tego po raz kolejny

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=144900

Edytowane przez Winia
Czas edycji: 2006-11-24 o 21:34 Powód: literówka =]
Winia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 16:02   #55
pinacolada88
Raczkowanie

A co sądzicie o tych oficerkach?, licytuje je, ale mam co do nich mieszane uczucia :/

http://www.allegro.pl/item143834667_...zapraszam.html
pinacolada88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 16:06   #56
veira
Raczkowanie

.

Edytowane przez veira
Czas edycji: 2012-05-13 o 16:36
veira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 16:07   #57
pinacolada88
Raczkowanie

A co sądzicie o tych oficerkach?, licytuje je, ale mam co do nich mieszane uczucia :/

http://www.allegro.pl/item143834667_... praszam.html
pinacolada88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 16:27   #58
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

też noszę oficerki i wydają mi się być najmodniejszymi w tym roku. Niestety nie podobają mi się muszkieterki- wydają się tandetne, ale być moze dlatego że ostatni czasy noszę się bardziej w takim eleganskim houso stylu :P Nie wiem czy ktoś mnei zrozumiał ale staram się łączyć elegancje z elementami housowo clubbingowymi. Ikoną wręcz jest dla mnie Novika, więc nie wyobrażam siebie w czymś takim jak muszkieterki.
Natomiast oficerki wyglądają nie tylko fajnie ale i wyszczuplają nogę, nadają kobiecie taki mocny styl, bo ewidentnie kojarzą sie z butami do jazdy konnej, a jednocześnie z kobietami silnymi, wyzwolonymi. I tak przeważnie postrzegam dziewczyny w oficerkach. Całą filozofię sobie dopisałam
Poza tym do czarnych oficerek można dopasować praktycznie wszystko. Każdy ciuch pasuje...
Stary 2006-11-25, 17:08   #59
miu miu
Wtajemniczenie

Też uważam, że oficerki pasują praktycznie do wszystkiego

A jeżeli chodzi o skojarzenia to mnie oficerki kojarzą się bardziej z butami oficerów (no ba!), wojskowych itp. aniżeli z butami do jazdy konnej
Stary 2006-11-25, 18:16   #60
Winia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez veira Pokaż wiadomość
Wydaja sie fajne, ale cos mi w nich nie pasuje ..:|
Jakieś takie dziwne... Takie ciężkie mi się wydają przez ten czubek i podeszwę, do tego ten wzorek na cholewce... Ale może całkowicie inaczej wyglądają na nodze? Poproś sprzedawcę o fotki na nóżce
Winia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości