Zapuszczamy włosy - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-21, 22:26   #511
Maybebaby
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczamy włosy

Nie idż!

Będziesz żałowała...najgorszy jest okres przejsciowy kiedy odrasatają po cięciach fryzjera, wtedy fryzura czesto w ogóle sie nie układa i potrzebne jej jest poprawienie żeby jakoś wygladała...ale to trwa na oko od 0,5 roku do 1 roku, potem ładnie odrastają i mozna zmniejszyć różnice między pocieniowanym włosami, albo starać sie w ogóle zrównać włosy do jednego poziomu.

Najgorszy jest ten przejściowy okres!Jak włosy przez to przejdą to potem same sie bedą świetnie układały bez cieniowania
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 08:10   #512
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oksana86 Pokaż wiadomość
Cześć to mój pierwszy post tutaj chociaż czytam to forum od dawna i bardzo mi się tu podoba . Odnośnie włosów to ostatnio regularnie stosuje odżywkę Jantar z Farmony, poleciła mi ją moja zaufana fryzjerka, wcieram ją codziennie i włosy urosły mi (przez jakieś 4 miesiące używania) około 16cm. Włosy są zdecydowanie w lepszej kondycji. Oprócz tego używam Gliss Kur Płynny Jedwab w sprayu bez spłukiwania i to wszystko czego używam i jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam
16 cm?? a ile kosztuje ta odżwywka??miałaś po niej jakieś skutki uboczne.. gdzie mogę znaleźć strony żeby cosik sobie więcej o tym poczytac??

a tak z innej beczki znacie jakiśsposób na zregenerowanie końcówek w nie za długim czasi ( czytaj Sylwester) czy tylko nożyczki?? pójdę ściąć tylko 1cm przed sylwestrem.. chcę zapuścić włoski do jednej długości.. więć jak poprawić przód żęby sięładnie układały.. nie chcęznowu grzywki

mi włoski powoli sobie rosną.. dzisiaj wyprostuję włoski i zobaczę jakie są długie no i chciałabym się pochwalić żę wytrzymałam 1.5 miesiąca bez suszarki i prostownicy.. ale dzisiaj muszębo chcę ładnie wyglądać

pozdrawiam zapuszczające...no i nie poddawajcie sie.. zobaczycie jakie piekne włoski będziecie miały wiosną.. bo teraz?? czapki. związane włoski i kto na nie patrzy.. a jak odrastają brzydko włoski to zawsze można upiąć sobie fajnego koczka
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 12:35   #513
blueania
Zakorzenienie

bylam w sklepie zielarskim i narazie nie mieli tej odzywki Jantar ale zamowilam ja i bedzie za tydzien.
Dziewczyny a warto inwestowac w Seboradin?? taki pomaranczowy do zniszczonych wlosow,regenerujacy i podobno pobudza cebulki wlosow dzis mi go polecala pani w sklepie
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:40   #514
lalinkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
tyle juz zapuszczam......i tak mnie kusi zeby isc do fryzjera....
Mam wlosy juz za ramiona, ale wiem jak skonczy sie cieniowanie....znow beda dokladnie DO RANION i cale pol roku bedzie zmarnowane.....

ale mnie kusi.....
mnie tez kusi strasznie aby troszke je podciac.ja nie scinalam swoich od grudnia i az sie dziwie ze jeszcze sie nie porozdwajaly wszystkie,hehe ale zaparlam sie, ze tego nie zrobie.za bardzo podobaja mi sie dlugie wlosy
lalinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:51   #515
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

ja myślę, że na wiosnę już wszystkie będziemy miały piękne długaśne włosy no przez 4 misiące mi napewno nie urosną 16cm, ale jakieś 8 mi wystarczy :d
Stary 2006-11-22, 14:14   #516
Bioderko
Przyczajenie

GG do Bioderko

Pamietjcie moje drogie, że za długie włosy też nie wygladaja zbyt ładnie.. Szczegolnie jak końcówki nie są podcięte. Ja tez zapuszczam włosy. śnią mi się po nocach- kiedyś miałam włosy do łopatek, potem ścięłam je tak, ze na czobku głowy mialam włosy o długości ok.4 cm. Teraz zateskniłam do dawnej długości... Niestety- terzeba podcinać końcówki... A najchęniej bym tego nie robiła- kupiłam sobie skrzyp polny, łykam 2 razy dziennie i czekm, aż odrosną Pozdrawiam
Bioderko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 15:25   #517
Luthieen
Raczkowanie

GG do Luthieen

Cytat:
Napisane przez anako Pokaż wiadomość
Wiem, że jest już wątek na temat wspomagaczy zapuszczania, ale chciałabym zapytac o sam proces. Od kiedy zapuszczacie włosy, jak długie już macie, jak krótkie miałyście, jak Wam idzie, które to juz podejście ?

Ja mam teraz wystrzępione włosy do połowy szyi z grzywką do brwi. Gdy zaczęłam zapuszczać były krótkie na jakies 5 cm. Zapuszczam chyba setny raz z rzędu, za każdym razem udawało mi sie zapuścić co najwyżej do ramion, później ścinalam, przez jakiś czas nosiłam krótkie i znowu zapuszczałam. Mam nadzieję, że tym razem lepiej mi pójdzie. Zaczęłam, bo ja wiem, chyba jakieś pół roku temu? Do fryzjera chodzę co miesiąc na podcięcie grzywki, co kilka miesiecy cieniuję całe włosy.

A jak jest u Was?
U mnie było tak samo, z tym że że ja próbuje zapuścić już od dwóch lat, ale mnie to cieniowanie denerwowało i ścinałam
teraz się uwziełam, i zapuszczę!
Twych pieszczot słodkich jak miód.
Brak mi wszystkiego, lecz warto żyć.
Tylko dlatego...by z Tobą być!
Luthieen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-22, 21:13   #518
kisia88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
Nie idż!

...najgorszy jest okres przejsciowy kiedy odrasatają po cięciach fryzjera, wtedy fryzura czesto w ogóle sie nie układa i potrzebne jej jest poprawienie żeby jakoś wygladała...

Najgorszy jest ten przejściowy okres!Jak włosy przez to przejdą to potem same sie bedą świetnie układały bez cieniowania
Moje włosy mają teraz taki okres wywijają się we wszystkie strony, nie chcą się z tyłu układać koszmar
kisia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 21:31   #519
MaDziUsia1810
Raczkowanie

Ja tez chce zapuszczac wlosy ale boje sie ze to przyjdzie mi na marne poniewaz jestem w ciazy a czytalam ze pod czas wlosy wypadaja i sie niszcza...wlosy myje co dwa a czasem co dziennie i uzywam maseczki HENNA WAX i NAFTY Kosmetycznej do wlosow....moje wlosy przeszly duzo zabiegow ale narazie dalam sobie z tm spokuj zbeby niezakszodzic dzidziusiowi a po poordzie chialabym je znow zafarbowac i utrzymac wczesniejszy kolor blad tylko boje sie ze jeszcze bardziej je poniszcze i nic z nich niebedzie....myslalam tez zbey za czesto ich niefarbowac dodac jakies pasemka pod moj naturalny kolor zeby niebylo widac tak szybko odrostow....prosze was kochane pomozcie i napiszcie co o tym myslicie
MaDziUsia1810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 16:04   #520
Maybebaby
Raczkowanie

Gdzies już czytałam wielokrotnie że w czasie ciąży włosy szybko rosną i wyglądają, tylko po porodzie kiepsko to wygląda, też gdzieś wyczytałam że najlepiej przez pare miesięcy po urodzeniu lepiej nic nie robić z włosami....wypada zazwyczaj wiecej niz normalnie, a jest to spowowdowane tym że w czasie ciąży włosy trzymaja sie cebulki dzięki hormonowi(chyba estrogen), a po urodzeniu poziom tych hormonów spada i włosy lecą...

Edytowane przez Maybebaby
Czas edycji: 2006-11-24 o 13:56
Stary 2006-11-24, 12:09   #521
MaDziUsia1810
Raczkowanie

Cytat:
Gdzies już czytałam wielokrotnie że w czasie ciąży włosy szybko rosną i wyglądają, tylko po porodzie kiepsko to wygląda, też gdzieś wyczytałam że najlepiej przez pare miesięcy po urodzeniu lepiej nic nie robić z włosami....wypada zazwyczaj wiecej niz normalnie, a jest to spowowdowane tym że w czasie ciąży włosy trzymaja sie cebulki dzięki hormonowi(chyba progesteron, a po urodzeniu poziom tych hormonów spada i włosy lecą...

Dziekuje Ci bardzo to odpuszcze chyba sobie farbowanie na jakis czas po urodzeniu bo jecze bede łysa DZiekuje
MaDziUsia1810 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-25, 09:46   #522
kisia88
Raczkowanie

A co myślicie o takich długich wlosach jak na załączonej fotce?? Czy ładnie one wyglądają?? Chciałybyście takie mieć ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 65_file.jpg (53,0 KB, 218 załadowań)
Stary 2006-11-25, 09:54   #523
look_ahead
Zadomowienie

To jest maksymalna długość jaką chciałabym mieć... Zbyt długie włosy nie wyglądają ładnie, ale to już sprawa gustu
look_ahead jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 10:17   #524
Maybebaby
Raczkowanie

A czyż to nie jest miss nastolatek z ktoegoś tam roku...2004?
Grała w na wspólnej, a tam widze obok niej Joannę Jabłczyńską...
Bardzo podobaja mi sie te włosy długie...są śliczne, zadbane, nie farbowane
Stary 2006-11-25, 10:22   #525
kisia88
Raczkowanie

Cytat:
A czyż to nie jest miss nastolatek z ktoegoś tam roku...2004?
Grała w na wspólnej, a tam widze obok niej Joannę Jabłczyńską...
Bardzo podobaja mi sie te włosy długie...są śliczne, zadbane, nie farbowane
tak to ona mnie też się podobają jej włosy... ale ja niestety nigdy nie będę takich mieć, bo moje to całkiem inny gatunek włosa... pyszysty itp

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-25, 11:05   #526
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

widziałam ją kiedyś w Warszawskiej Calzedonii, była z mamą i siostrami - aż mi było wstyd bo nie mogłam oderwać wzroku od jej włosów
Stary 2006-11-25, 12:37   #527
adatka
Zakorzenienie

A ja bardzo bym chciała miec proste włosy - od czasu do czasu prostuje u mojej koleżanki (fryzjerki) ,która proponawała mi zabieg odrzywiajacy włosy , po którym włosy bedą śliskie i lśniace ,podobno daje niezły efekt zwłaszcza jak ktoś ma bardzo zniszczone włoski, kosztuje ok.100zł i trzeba powtórzyć przynajmniej 2 razy w ciągu miesiaca.
Stary 2006-11-25, 13:50   #528
kisia88
Raczkowanie

paulinka_vel_paulinka ja pewnie też nie mogłabym oderwać wzroku gdybym zobaczyła ją na żywo na zdięcie patrzę i wzdycham... heh... a co dopiero na żywo
U mnie w szkole jest taka dziewczyna, która ma do Niej bardzo podobne włosy... zawsze jak ją widzę to nie mogę się napatrzeć
Stary 2006-11-25, 13:53   #529
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

a ja juz wloski zapuszczam od ponad roku i z dlugości z przodu za ucho [tyl wycieniowany z moglam go postawic] juz mam siegajace za amie i to moje najdluzsze wlosy jakie p[amietam od podstawowki zawsze nie wutrzymywalam i byly krotsze ale teraz twardo sie 3mam przed 100dniowka
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-25, 14:24   #530
akisia
Zakorzenienie

moze i jestem dziwna ale te wlosy sa moim zdaniem po prostu ohydne...na zdjeciu wygladaja na niewypielegnowane, w dodatku ten kolor...zaraz mi sie kojarzy z wysokimi chudymi modelkami o dlugasnych naturalnych wlosach w nijakim kolorze...i uwazam ten widok za wyjatkowo nieatrakcyjny i asexualny...coz kazdy ma swoje zdanie, ja mowie na takie wlosy zdecydowane NIE
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 15:08   #531
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
moze i jestem dziwna ale te wlosy sa moim zdaniem po prostu ohydne...na zdjeciu wygladaja na niewypielegnowane, w dodatku ten kolor...zaraz mi sie kojarzy z wysokimi chudymi modelkami o dlugasnych naturalnych wlosach w nijakim kolorze...i uwazam ten widok za wyjatkowo nieatrakcyjny i asexualny...coz kazdy ma swoje zdanie, ja mowie na takie wlosy zdecydowane NIE
heh jak uważasz że sztuczny platino blond, albo kruczoczarny kolor jest ładniejszy to luzzzz... każdy ma swój gust.... ;/ co mnie dziwi czemu uważasz, że są niewypielęgnowane ?? wg. mnie są lśniące i prezentują się naprawdę pięknie.
Stary 2006-11-25, 17:32   #532
kisia88
Raczkowanie

akisia

a jaka Tobie się podoba długość włosów??
Stary 2006-11-25, 17:38   #533
lilithin
Wtajemniczenie

mi sie tez jej wlosy nie podobaja, sa za dlugie, dla mnie wlosy siegajace lokcia to dlugosc maksymalna. nop i wydaja sie te wlosy jakies takie nie do konca idealne jakby steraczaly w rozne strony i nie byly rozczesane.
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 18:15   #534
iziaczek
Zadomowienie

A ja mam pytanie z innej beczki
Tez zapuszczam i juz widac efekty w długosciAle moje włosy im są dłuzsze tym bardziej sa oklapniete i przylizane,bo sa cienkie Juz nie wiem co z nimi zrobić zeby jakos wyglądały,przeglądałam watki o objetosci,ale jakos za bardzo nic nie znalazłam.

Wy tez macie taki problem?? Jak tak to jak sobie z nim radzicie??
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 18:56   #535
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
mi sie tez jej wlosy nie podobaja, sa za dlugie, dla mnie wlosy siegajace lokcia to dlugosc maksymalna. nop i wydaja sie te wlosy jakies takie nie do konca idealne jakby steraczaly w rozne strony i nie byly rozczesane.
Zgadzam się
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 19:46   #536
anniaa

Cytat:
Napisane przez kisia88 Pokaż wiadomość
A co myślicie o takich długich wlosach jak na załączonej fotce?? Czy ładnie one wyglądają?? Chciałybyście takie mieć ??
jak dla mnie to zadługie przy moich 163 wzrostu i takich długich włosach wygladałabym jak jaskiniowec który nigdy nie widział nożyczek

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 19:48   #537
can't be perfect
Wtajemniczenie

właśnie trzymam sobie na włoskach moją maseczkę domową.. z żółtka, nafty i olejku.. ale dzisiaj coś mnie podkusiło i dodałam łyżkę miodu i troszkę cytryny.. ciekawe co z tego będzie
duzo na wizażu naczytałam się o waxie.. czy rzeczywiście wam pomaga w poroście włosków czy tylko je odzywia??

jesli chodzi o długość włosków to mnie najbardziej podobają siędo polowy pleców albo najwyżej takie kilka cm przed pas.. chociaż 4 lata miałam długie za pas.. więc dążę do długości do połowy pleców..
ale każdej podoba się co innego więc nie ma co krytykować
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 20:10   #538
Agatin-K
Zadomowienie

Akisia,
na przykład dla mnie nie ma nic piękniejszego niż włosy w naturalnym kolorze są seksowne, naturalne i zdrowe, to widok zniszczonych farbami włosów w neonowych kolorach uważam za ohydny. Włosy na tym zdjęciu jak na mój gust bardzo ładne, może odrobinę za długie (ja z racji wzrostu nie mogę takich mieć), zadbane i w ładnym kolorze.
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 20:13   #539
feelin_soo_me
Zadomowienie

to ja sie tez przylaczam do zapuszczania tydzien temu bylam u fryzjera i mam fryzurke a'la Jessica Simpson , ale zrobilam to tylko dlatego ze chcialam sie pozbyc zniszczonych "koncowek" (czytaj polowy wlosow).
Teraz zapuszczam z wami !

can't be perfect pamietam ze kiedys tez robilam takie maseczki a najbardziej podobal mi sie efekt po : miod + oliwa z oliwek (podgrzane odrobine). Wloski byly mieciutkie i gladkie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3834_4969_Simpson-Jessica-16-1x.jpg (16,3 KB, 46 załadowań)
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 20:35   #540
akisia
Zakorzenienie

no coz...chcialabym sprostowac,ze nie podoba mi sie AKURAT TEN KOLOR WLOSOW. Naturalne kolory, owszem ,ale ten mi nie siedzi i juz. Kazdy ma swoj gust i wasze ataki na mnie sa bezpodstawne, w koncu ja was nie rozliczam z waszego gustu, tylko prezentuje swoj poglad uwazam, ze takie wlosy pasuja malym dziewczynkom. Jej nie. Tej wersji sie bede 3mac
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości