Praca w H&M? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 21:42   #211
thisriveriswild
Rozeznanie

Dot.: Praca w H&M?

Cytat:
Napisane przez Mary Louu Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mam nadzieje, że którąś tu zastanę
potrzebuję waszej pomocy a mianowicie chodzi mi o informację o muzyce jaka jest puszczana w sklepie.
Czy jest to muzyka puszczana z jakiej płyty , która jest wam odgórnie narzucona ?
Czy jest to raczej inicjatywa kierownika/ sprzedawcy konkretnego sklepu ??
Jeśli jest to jakaś płyta to gdzie mogę znaleźć listę piosenek jaka jest w sklepie puszczana ??
Potrzeba jest mi ta informacja ponieważ usłyszałam kiedyś piosenkę która zapadła mi w pamięć i chciałabym ją odszukać

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
na fejsbuku jest grupa,nazywa sie 'H&M Music' i ludzie tam wrzucaja piosenki,ktore leca w sklepach.
thisriveriswild jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 21:52   #212
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
mam nadzieje, że którąś tu zastanę
potrzebuję waszej pomocy a mianowicie chodzi mi o informację o muzyce jaka jest puszczana w sklepie.
Czy jest to muzyka puszczana z jakiej płyty , która jest wam odgórnie narzucona ?
Czy jest to raczej inicjatywa kierownika/ sprzedawcy konkretnego sklepu ??
Jeśli jest to jakaś płyta to gdzie mogę znaleźć listę piosenek jaka jest w sklepie puszczana ??
Potrzeba jest mi ta informacja ponieważ usłyszałam kiedyś piosenkę która zapadła mi w pamięć i chciałabym ją odszukać

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
Myślę, że przychodzą płyty z muzyką, ponieważ w różnych sklepach w moim mieście lecą te same piosenki
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 21:57   #213
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Myślę, że przychodzą płyty z muzyką, ponieważ w różnych sklepach w moim mieście lecą te same piosenki
Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Mary Louu nie wiem jak jest w H&M ale jak pracowałam kiedyś w Reserved Kids to same puszczałyśmy muzykę, wiadomo nie może być jakaś wulgarna (większość piosenek hh) czy coś w tym stylu, raczej piosenki z radia, jakieś lajtowe kawałki dance. No ale tak jak pisałam, to było w RK. Czytałam kiedyś na necie jak wypowiadała się pracowniczka Stradivariusa że dostają płyty odgórnie i listę podała.
Cytat:
Napisane przez thisriveriswild Pokaż wiadomość
na fejsbuku jest grupa,nazywa sie 'H&M Music' i ludzie tam wrzucaja piosenki,ktore leca w sklepach.
dzięki dziewczyny za odpowiedzi
co do fejsa to słuchałam te piosenki
natomiast kiedyś w H&M usłyszałam piosenkę , która mi się spodobała - niestety na facebooku jej nie było
i miałam nadzieje , że może istnieje jakaś playlista z różnych sezonów gdzie mogłabym sobie ją odszukać

...niegrzeczny facet z dobrymi manierami...
Mary Louu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 10:53   #214
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
i miałam nadzieje , że może istnieje jakaś playlista z różnych sezonów gdzie mogłabym sobie ją odszukać
Jednak chyba takie rzeczy to tylko w Erze Tfu w T-Mobile

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 17:45   #215
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Jednak chyba takie rzeczy to tylko w Erze Tfu w T-Mobile
nie do końca - bo i na H&M music na facebooku
znalazłam tą piosenkę właśnie tam

...niegrzeczny facet z dobrymi manierami...
Mary Louu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 11:17   #216
t_89
Zakorzenienie

Ja chciałam złożyc CV ale nie wiem czy lepiej osobiście zaniesc czy przez stronę? Tylko na stronie nie widzę aby było mozna wyslac CV do mojego miasta sa tylko dostępne oferty pracy i chyba mozna aplikowac tylko na to tak? Czy jest gdzieś @ gdzie mozna wyslac do wybranego miasta ?
bede wdzieczna za odp.
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 19:00   #217
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja chciałam złożyc CV ale nie wiem czy lepiej osobiście zaniesc czy przez stronę? Tylko na stronie nie widzę aby było mozna wyslac CV do mojego miasta sa tylko dostępne oferty pracy i chyba mozna aplikowac tylko na to tak? Czy jest gdzieś @ gdzie mozna wyslac do wybranego miasta ?
bede wdzieczna za odp.
Na stronie pokazują się info, gdzie aktualnie szukają ludzi, więc raczej tylko tam w danym momencie, ale teraz trwa wyprzedaż, więc im więcej rąk do pracy tym lepiej. Wiem, że są zatrudniane osoby tylko na okres wyprzedaży. H&M ogłasza nabór na pracowników także za pośrednictwem pracuj. pl, w ten sposób znalazłam pracę.

wymienię
Stary 2012-01-04, 19:11   #218
kajtecek
Raczkowanie

Witam wszystkich i gratuluję nowo przyjety (bez wzgledu na stanowisko ) Pracuje od 6 lat w H&M, i bywało bardzo różnie ale bilans jest jak najbardziej na plus .O pracy w tej firmie napisano juz wiele i często niestety rzeczy nie mające wiele wspólnego z prawdą. Bywa cięzko i nerwowo,no i to praca w szybkim tempie i że tak powiem "wielozadaniowa",ale naprawdę warto.Ja cenię H&M min. za to że mozna się rozwijać w różnych kierunkach.Oczywiscie trzeba sie napracować, ale gdzie nie trzeba ?

Zaczynałam jako sprzedawca,potem kierownik działu,od 2 lat jestem kierownikiem sklepu. Polecam !
kajtecek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 14:51   #219
somnia
Przyczajenie

Witam wszystkie wizażystki Mam pytanie, czy aby złożyć aplikację ze strony H&M muszę równocześnie odpowiadać na stanowisko które mnie interesuje i które znajduje się aktualnie w moim mieście?, szukam takiego lecz nie ma tymczasowo ogłoszeń na stronie... pomimo tego chciałabym wysłać cv aby wiedzieli że poszukuję tam pracy, nie mam czasu aby na bieżąco sprawdzać aktualnych ofert. Można wysyłać aplikację cały czas czy tylko w momencie pojawianie się interesującej mnie oferty?
somnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 12:15   #220
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajtecek Pokaż wiadomość
Witam wszystkich i gratuluję nowo przyjety (bez wzgledu na stanowisko ) Pracuje od 6 lat w H&M, i bywało bardzo różnie ale bilans jest jak najbardziej na plus .O pracy w tej firmie napisano juz wiele i często niestety rzeczy nie mające wiele wspólnego z prawdą. Bywa cięzko i nerwowo,no i to praca w szybkim tempie i że tak powiem "wielozadaniowa",ale naprawdę warto.Ja cenię H&M min. za to że mozna się rozwijać w różnych kierunkach.Oczywiscie trzeba sie napracować, ale gdzie nie trzeba ?

Zaczynałam jako sprzedawca,potem kierownik działu,od 2 lat jestem kierownikiem sklepu. Polecam !
Ja chciałam złożyc podanie w sklepie to mi nie przyjeli, a na stronie nie ma mojego miasta czy jest jakaś inna możliwośc zeby wyslac cv?
Jeszcze mam takie pytanie jakie są umowy? bo ja mam dylemat wyjezdzam w wakacje na 2 miesiace do stanów i pewnie nie dostałabym urolopu? czy jest możliwośc npm pracy 3 miesiace a potem poworotu po tych 2 z wakacji czy juz całkowicie się wylatuje ze tak powiem bo chyba nie opłaca mi sie teraz skladac tylko po powrocie. bede wdzieczna za odp
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 21:30   #221
kajtecek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja chciałam złożyc podanie w sklepie to mi nie przyjeli, a na stronie nie ma mojego miasta czy jest jakaś inna możliwośc zeby wyslac cv?
Jeszcze mam takie pytanie jakie są umowy? bo ja mam dylemat wyjezdzam w wakacje na 2 miesiace do stanów i pewnie nie dostałabym urolopu? czy jest możliwośc npm pracy 3 miesiace a potem poworotu po tych 2 z wakacji czy juz całkowicie się wylatuje ze tak powiem bo chyba nie opłaca mi sie teraz skladac tylko po powrocie. bede wdzieczna za odp
Można aplikować tylko przez internet,i tam wybierasz z aktualnych ofert.Jesli twojego miasta nie ma na stronce a jest w nim h&m,to widocznie nie szukają teraz pracowników w twoim miescie.Umowa pierwsza na czas próbny tradycyjna na 3 miesiące.Myślę że lepiej gdybyś zaczęła po powrocie,znam wprawdzie przypadki gdzie udzielano pracownikom urlop bezpłatny,ale to byli pracownicy z dłuższym stażem.
kajtecek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 15:10   #222
hawananana
Wtajemniczenie

Cytat:
Można aplikować tylko przez internet,i tam wybierasz z aktualnych ofert.Jesli twojego miasta nie ma na stronce a jest w nim h&m,to widocznie nie szukają teraz pracowników w twoim miescie.Umowa pierwsza na czas próbny tradycyjna na 3 miesiące.Myślę że lepiej gdybyś zaczęła po powrocie,znam wprawdzie przypadki gdzie udzielano pracownikom urlop bezpłatny,ale to byli pracownicy z dłuższym stażem.
pracowałam ponad rok w h&mie, nie aplikowałam przez internet - poprostu złożyłam papierowe cv na kasie w sklepie, odezwali się po 2 dniach, miałam jedną rozmowę i odrazu zaproponowali mi pracę. chyba na gwałt kogoś szukali, bo już kolejna rekrutacja była chyba 3etapowa. byłam zadowolona, dobre zarobki, elastyczne godziny pracy i wspaniali ludzie, z którymi do tej pory mam kontakt
hawananana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 10:56   #223
201705121336
Konto usunięte

czy jest ktos z Gru i jedzie jutro na szkolenie do H&M do Torunia???
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 16:26   #224
sylwia485K
Raczkowanie

Witam! Mam pytanie odnośnie przerw w H&M.Jak długo one trwają i od kiedy należy nam się prywatna opieka medyczna??

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:

możesz mi napisać ile trwaja przerwy w H&M i po jakim czasie należy się prywatna opieka medyczna?
sylwia485K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 18:50   #225
sylwia7_89
Zadomowienie

jak pracujesz 6 godz to 15 min, jak 8 to 30 min, a opieka po 6 miesiacach bodajze
sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 19:26   #226
Malibu10
Przyczajenie

Do pracujących w H&M (Będę wdzięczna)
1. Czy jest gdzieś rekrutacja we Wrocławiu ponieważ zmieniam miejsce zamieszkania.(Zależy mi też na czasie)
Obecnie pracuję w branży odzieżowej ale inna firma.
(ew. proszę o wiadomość prywatną)
Malibu10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 19:36   #227
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malibu10 Pokaż wiadomość
Do pracujących w H&M (Będę wdzięczna)
1. Czy jest gdzieś rekrutacja we Wrocławiu ponieważ zmieniam miejsce zamieszkania.(Zależy mi też na czasie)
Obecnie pracuję w branży odzieżowej ale inna firma.
(ew. proszę o wiadomość prywatną)
O rekrutacji dowiesz się zaglądając na stronę H&M w zakładce Praca. Tam są zawsze podane info, gdzie aktualnie szukają pracowników.

wymienię
Stary 2012-02-26, 00:35   #228
elizabeth_
Raczkowanie

Dziewczyny, studiuję dziennie, ale mam dużo wolnego i zastanawiam się nad podjęciem jakieś dorywczej pracy. Myślałam o sieciówkach typu h&m, reserved, tally weijl. Zauważyłam, że pracuje tam wiele młodych osób, jednak nigdy nie widziałam żadnej oferty pracy. Czy jest sens zanosić CV osobiście? Jeśli tak to kogo poprosić, komu je zostawić?
elizabeth_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 20:47   #229
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabeth_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, studiuję dziennie, ale mam dużo wolnego i zastanawiam się nad podjęciem jakieś dorywczej pracy. Myślałam o sieciówkach typu h&m, reserved, tally weijl. Zauważyłam, że pracuje tam wiele młodych osób, jednak nigdy nie widziałam żadnej oferty pracy. Czy jest sens zanosić CV osobiście? Jeśli tak to kogo poprosić, komu je zostawić?
Podbijam
Stary 2012-02-26, 23:09   #230
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Reserved i TW przyjmują CV przy kasie, a do H&M można sprawdzić oferty drogą internetową i tam bodajże wysłać swoją aplikację
Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna.
Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna.
Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-27, 14:10   #231
elizabeth_
Raczkowanie

Dziękuję A czy w Reserved i Tally Weijl zostawiać je osobie, która jest bezpośrednio przy kasie, czy prosić jakiegoś kierownika?
elizabeth_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-07, 17:47   #232
sylwia485K
Raczkowanie

Witam! Mam pytanie do pracowników H&M,obecnych lub byłych. Pracuję na 1/2 etatu od niedawna.Na ten miesiąc poproszono mnie ,abym wyrobiła sobie 3/4 etatu.Zgodziłam się bo zawsze większa kasa.Powiedziano mi,że podpiszę aneks na marzec na 3/4 i będę mieć większe składki odprowadzane.Problem w tym,że nie mogę się tego doprosić bo nie mają wiecznie na to czasu,godziny lecą.Druga sprawa jest taka,że jako jedyna nie miałam podliczonych godzin w grafiku.Może komuś sie nie chciało.Zrobiłam foto i dzisiaj liczę godziny i wyszło mi że mam 152h.Przecież to nie jest 3/4 bo wychodze sporo ponad normę na marzec jest przecież 132h.Może sie mylę? Proszę o odpowiedz
Stary 2012-03-22, 18:39   #233
sylwia485K
Raczkowanie

Witam! A ja jak zwykle gnębię wszystkich na tym forum.Niestety z kierownictwem się nie dogadam bo ciągle jest ktoś nowy i mnie zbywa.Dowiedziałam się dzisiaj od dziewczyny pracujacej na magazynie,że nie moge brać urlopu w H&M w sierpniu.Czy to prawda?? Orientuje się ktoś??? Zależy mi na 2 tyg sierpnia bo mam wycieczkę zaplanowaną.Faktycznie są takie zasady???
Stary 2012-03-22, 19:40   #234
doriiska
Zakorzenienie

Ja własnie byłam u siebie w H&M i aplikacje przyjmują tylko internetowo.
W takim razie bede czekać w nieskończoność na jakąś ofertę :/
Stary 2012-03-22, 23:41   #235
sylwia485K
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Ja własnie byłam u siebie w H&M i aplikacje przyjmują tylko internetowo.
W takim razie bede czekać w nieskończoność na jakąś ofertę :/
Ja czekałam miesiąc aż się odezwali.Wysyłałam dwa razy.
Stary 2012-03-23, 09:45   #236
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia485K Pokaż wiadomość
Ja czekałam miesiąc aż się odezwali.Wysyłałam dwa razy.
Wysłałaś CV na zamieszczone ogłoszenie, czy tak po prostu na ich adres emailowy?
Stary 2012-03-23, 16:20   #237
ejusti
Przyczajenie

Cytat:
Witam! A ja jak zwykle gnębię wszystkich na tym forum.Niestety z kierownictwem się nie dogadam bo ciągle jest ktoś nowy i mnie zbywa.Dowiedziałam się dzisiaj od dziewczyny pracujacej na magazynie,że nie moge brać urlopu w H&M w sierpniu.Czy to prawda?? Orientuje się ktoś??? Zależy mi na 2 tyg sierpnia bo mam wycieczkę zaplanowaną.Faktycznie są takie zasady???
U mnie w H&M nie dają urlopu w miesiącach letnich, ze względu na wzmożony ruch ;-( Jeśli urlop w h&m to jesienią albo zimą (...) Musisz im powiedzieć, że masz wykupioną wycieczkę to Ci dadzą ew. wolne. Myślę, że da się to ugadać.
ejusti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 16:22   #238
sylwia485K
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Wysłałaś CV na zamieszczone ogłoszenie, czy tak po prostu na ich adres emailowy?
Na ich stronie było ogłoszenie o pracę i wysłałam
Stary 2012-03-23, 18:22   #239
sylwia485K
Raczkowanie

Cytat:
Stary 2012-03-23, 18:23   #240
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Na ich stronie było ogłoszenie o pracę i wysłałam
Aha, rozumiem.
Tylko u mnie bardzo rzadko takowe się pojawia..

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości