Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 23:32   #3421
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Ogolnie fajne ciekawe tylko ja bym nie chcala ciezkiego nie widzi mi sie wnosic po schodach za duzo kg
Ten wychodzi 16 kg W sumie jak patrzyłam na allegro to i kolosy ważące 15 kg się zdarzają, a te o wadze 14 kg są uznawane za lekkie. Oczywiście chodzi o wielofunkcyjne
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

mi się podoba no właśnie z tą wagą wózków jest przerąbane!
Trzeba chyba przejść się do sklepu i po sklepie takim pojeździć i żeby TŻ podniósł. Jak stwierdzi, ze ciężki to z bólem serca znajdę sobie inny model. Ale ten mi się wyjątkowo spodobał

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hehe to by byla niespodzianka ale powiem Ci, ze moja kolezanka w zeszlym roku urodzila chlopca a do porodu byla przekonama, ze bedzie miala coreczke ale jak siusiak jest to chyba juz nic sie nie zmieni
Mój kuzyn miał tak w maju. Do porodu mieli Jagódkę, a tu mu przynieśli Kubusia Co w tym najlepsze mieli pokupowane różowe ubranka dla małej

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 00:02   #3422
nicki86
Zadomowienie

izasz-b, princ epolo współczyje Wam ogromnie...

witam nowe mamusie

nie bede sie rozpisywac bo juz leze w lozku, albo dopiero ... i nie wtgodnie mi na klawiaturze po ciemnu klepać
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 00:25   #3423
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a ja wlasnie wrocilam z nocnych zakupow :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 00:31   #3424
Soleilka
Zakorzenienie

Ja za to siedzę na allegro. Upatrzyłam już łóżeczko, które chcę mieć

Bloguję
Stary 2012-01-07, 00:34   #3425
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja za to siedzę na allegro. Upatrzyłam już łóżeczko, które chcę mieć
do porodu jeszcze z 10 razy zmienisz zdanie

Amelcia
Stary 2012-01-07, 00:39   #3426
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
do porodu jeszcze z 10 razy zmienisz zdanie
To mi wyjątkowo wpadło w oko Zresztą u mnie w mieście nic ładnego nie ma, więc jak coś zapiszę w zakładkach z allegro, to TŻ później właśnie to mi zamówi

Bloguję
Stary 2012-01-07, 00:40   #3427
nicki86
Zadomowienie

pokaz jakie?
Stary 2012-01-07, 00:46   #3428
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no poka poka :P

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

ja to sobie sprawie cos w tym stylu

http://www.mamasandpapas.com/product...a00500/type-i/

Amelcia
Stary 2012-01-07, 00:47   #3429
Soleilka
Zakorzenienie

Tzn wiem, że nie każdemu przypadnie ono do gustu

http://allegro.pl/2-w-1-lozeczko-tap...020448714.html

Bloguję
Stary 2012-01-07, 00:56   #3430
nicki86
Zadomowienie

Natalia, wygląda funkcjonalnie i praktycznie, ale o cenę boję się pytać

Karolinko, a jaki kolor? mi się najbardziej naturalna sosna podoba

ha... wstyt się przyznać ale ja narazie rozglądam się za łóżkiem dla nas i na razie zakochana jestem w tego typu http://allegro.pl/loze-kute-karo-160...036907990.html ale podobno mega niefunkcjonalne, a nasze ikeowskie się rozpada. A dla malucha będę miała spadkowe ale zwyczajne, na te pierwsze miesiące,później będę się martwiła dalej

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2012-01-07 o 00:59
Stary 2012-01-07, 00:57   #3431
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ohh piekne jest

Amelcia
Stary 2012-01-07, 00:59   #3432
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Naturalna sosna właśnie, najładniejszy i najłatwiej dopasować do niego mebelki niekoniecznie z kompletu.

Najbardziej podoba mi się w nim funkcja przerobienia na tapczanik, który jest stosunkowo niski, więc nawet 2 latek nie będzie miał problemu z wdrapaniem się Do tego dodatkowo dojdzie koszt materaca, kołderki, podusi, pościeli, ochraniaczy itp. więc cenowo i tak będzie o wieeeele drożej

chce_byc_mama wygląda super, ale cenowo pewnie już nie jest tak fajnie

Bloguję
Stary 2012-01-07, 01:00   #3433
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Natalia, wygląda funkcjonalnie i praktycznie, ale o cenę boję się pytać

ha... wstyt się przyznać ale ja narazie rozglądam się za łóżkiem dla nas i na razie zakochana jestem w tego typu http://allegro.pl/loze-kute-karo-160...036907990.html ale podobno mega niefunkcjonalne, a nasze ikeowskie się rozpada. A dla malucha będę miała spadkowe ale zwyczajne, na te pierwsze miesiące,później będę się martwiła dalej
cena straszna ale to dlatego ze ten sklep jest baaardzo drogi. ja kupie w takim stylu tylko tansze

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
cena straszna ale to dlatego ze ten sklep jest baaardzo drogi. ja kupie w takim stylu tylko tansze
z niego sie tak samo robi lozko jak z Twojego

Amelcia
Stary 2012-01-07, 01:02   #3434
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

piękne

Mi się marzy własna sypialnia w ogóle, ale aktualnie mamy z TŻ do dyspozycji jeden pokój. Przed porodem planujemy coś wynająć i prawdopodobnie będzie to kawalerka.

W ogóle mieszkanie w takim stylu mi się podoba: http://mariannan.indiedays.com/2011/...s-and-cookies/

Bloguję
Stary 2012-01-07, 01:05   #3435
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
piękne

Mi się marzy własna sypialnia w ogóle, ale aktualnie mamy z TŻ do dyspozycji jeden pokój. Przed porodem planujemy coś wynająć i prawdopodobnie będzie to kawalerka.

W ogóle mieszkanie w takim stylu mi się podoba: http://mariannan.indiedays.com/2011/...s-and-cookies/
dla mnie to taki spokojny kacik zeby uciec od wszystkiego

Amelcia
Stary 2012-01-07, 01:09   #3436
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to taki spokojny kacik zeby uciec od wszystkiego
Mi się zawsze marzyło M3, ale to trzeba zarabiać krocie, żeby kupić. U mnie w mieście standardowe zarobki, to 1200 zł, z czego ceny w sklepach i za wodę wyższe niż w Warszawie Z czego w kranówie non stop jest bakteria coli

Bloguję
Stary 2012-01-07, 01:15   #3437
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no to ladnie masakra....
a z polski pochodze z bardzo malej wioski wiec tam juz w ogole nie mialabym rzadnych szans..
przyjechalam tutaj zaraz po maturze, mamy mieszkanie ktore planujmy zamienic na wieksze obydwoje stala prace wiec wiecie nie jest tak zle.
dzisiaj w pracy rozmawilam ze swoim szefem i dal mi mozliwosc rozwojowa jeszcze przed porodem a po macierzynskim powiedzial mi ze jak bede chciala to mnie zatrudni na pol etatu albo na caly jak bede chciala jak mi pasuje. takze jestem zadowolona srasznie

Amelcia
Stary 2012-01-07, 01:21   #3438
Soleilka
Zakorzenienie

Ciesze się, że u Ciebie tak dobrze

My się zastanawialiśmy nad wyjazdem do Niemczech, ale dzidziuś nas zaskoczył i musieliśmy naszą decyzję odłożyć na czas bliżej nieokreślony

Bloguję
Stary 2012-01-07, 01:21   #3439
nicki86
Zadomowienie

My mamy dwupokojowe z dużą kuchnia gdzie jest i jadalnia i spora łazienka z oknem ... na kredyt. Ale właśnie tu pojawiają się schody bo ciężko tu ostałą pracę i nie wiem czy nie będziemy musieli myśleć o przeprowadzce, bo ja już teraz przez jakiś czas pracować nie będę mogla i przydałoby się żeby mój mąż miał chociaż stałą pracę i konretną wypłatę... ale nie bardzo nam się chce, bo nam tu dobrze

chce_byc_mama, piekne mieszkanie... ja w ogóle mam fisia na punkcie przemeblować, malowania ścian co jakiś czas i zmian dekoracji
W naszym pokoju sypialniano - biurowym mamy mebelki sosnowe prócz biurka wszystie nielakierowane kocham sosnę, choć dość miękka i nietrwała zwłaszcza jeśli chodzi o łóżka z kiepskimi łączeniami

w ogóle uwielbiam ciepłe przytulne wnętrza i styl rustykalny
Stary 2012-01-07, 01:34   #3440
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja tez lubie mielismy remontowac nasze mieszkanko ale stwierdzilismy ze zamienimy je na wieksze bo niestety mam jedna sypialnie salon kuchnie lazienke i skrytke co jest dla mnie o duzo za malo. wiec zastanawiamy se nad duzym meiszkaniem albo jakis domkiem dwusypialnianym

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

tymczasem lece spac do jutra raneczka kochane

Amelcia
Stary 2012-01-07, 07:37   #3441
izasz-b
Raczkowanie

A ja już wstałam - a właściwie o 6... Teraz jestem po euthyroxie, badaniu cukru, insulinie i śniadanku - kasza jaglana z mlekiem - ale chyba manna mi lepiej podchodzi...
Co ja mam zrobić dziś delikatnego na obiad? tak żeby pasowało do kaszy jaglanej bo ugotowaliśmy ciut za dużo i już 3 dzień męczymy... coś z mięskiem i warzywkami, ale nie smażone i nie panierowane? nie mam pojęcia... ostatnio mieliśmy pulpety, ale ileż można...
zbieram się do pracy, pa

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 08:34   #3442
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Niestety nie wsolno masować, bo to skurcze Przynajmniej zdaniem lekarza.
To słuchaj lekarza, on chyba wie co robi

Cytat:
Napisane przez estrellka Pokaż wiadomość
Cześć, czy mogę się do was przyłączyć? Podczytuje was od jakichś 6 tyg , ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać.
Mam 29 lat i to moja pierwsza ciąża. Jestem w 10 tyg, termin mam na 1 sierpnia
Witaj

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie

Niedawno wróciliśmy do domu, bo po wizycie w szpitalu byliśmy jeszcze na kinder party

U nas wszystko ok Tak mi ulżyło jak zobaczyłam maleństwo na ekranie Ma dwie nóżki, dwie rączki (które pchało do buźki), nosek, usta, szyję, mózg, bijące serduszko Udało się zmierzyć przezierność karkową i też wszystko w porządku
Pytaliśmy o płeć, ale ponoć to za wcześnie... Tylko że nam się z tż wydaje, że widzieliśmy jajeczka

Wg OM dziś mam 14t0d, a wg usg 13t1d i termin porodu zmienił mi się z 8 na 12 lipca.

Pobrali mi też krew żeby zbadać prawdopodobieństwo zespołu Downa. Zwykle nie ma u mnie problemu z pobraniem krwi, a dziś pielęgniarka nie mogła mi żyły znaleźć Dopiero położnej udało się pobrać krew.

Dostaliśmy aż 4 zdjęcia Jak je zeskanuję to wrzucę do klubu.

Teraz już naprawdę wierzę, że jestem w ciąży

Nicki-prośba do Ciebie o zmianę tp. u mnie z 8 na 12 lipca
Haniu ,super wiadomości

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Soleilka to intensywny weekend przed Tobą

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

nie ma to jak matczyna intuicja ja się tak przyzwyczaiłam już do myśli że będzie chłopiec,a co jak na połówkowym lekarz stwierdzi nagle..o jednak córeczka
Ja jeszcze nie znam płci ,ale i tak mówie " wiesz jak on się wiercił, a jak ssał kciuka",aż koleżanki się mnie spytały " to będzie chłopak? ". A ja mówie ,że nie po prostu jakoś tak mi się mówi.

Cytat:
My mamy dwupokojowe z dużą kuchnia gdzie jest i jadalnia i spora łazienka z oknem ... na kredyt. Ale właśnie tu pojawiają się schody bo ciężko tu ostałą pracę i nie wiem czy nie będziemy musieli myśleć o przeprowadzce, bo ja już teraz przez jakiś czas pracować nie będę mogla i przydałoby się żeby mój mąż miał chociaż stałą pracę i konretną wypłatę... ale nie bardzo nam się chce, bo nam tu dobrze

chce_byc_mama, piekne mieszkanie... ja w ogóle mam fisia na punkcie przemeblować, malowania ścian co jakiś czas i zmian dekoracji
W naszym pokoju sypialniano - biurowym mamy mebelki sosnowe prócz biurka wszystie nielakierowane kocham sosnę, choć dość miękka i nietrwała zwłaszcza jeśli chodzi o łóżka z kiepskimi łączeniami

w ogóle uwielbiam ciepłe przytulne wnętrza i styl rustykalny
Kasiu my też mamy mieszkanie na kredyt. W sumie to troche się pospieszyliśmy. Bo była to okazja. . .za 2200 zł m2.Na osiedlu zamkniętym,dwupoziomowe 64m2. ALE bez piwnicy i balkonu. Wiecie jak to jest człowiek się napalił. Mieszkanie fajne,okolica spokojna,nie słychać samochodów. No ale kupiliśmy. Mąż dostał kredyt i sobie spłacamy. Mamy wzięty na 15 lat. Spłacamy już 2 lata. Zaczynaliśmy z ratą 1180 zł ,teraz mamy 1350 zł.(mamy kredyt w euro) . Początkowo było mega ciężko.Wiecie mąż przyzwyczajony do wyjazdów,wychodzenia do kina,lokalu. W sklepie nie patrzyliśmy na ceny żywności,bo po prostu nie czuliśmy takiej potrzeby. A po pierwszej racie to się diametralnie zmieniło. Koniec beztroskiego życia. Przychodzi wypłata,robimy przelew na rate i rozkładamy sobie finanse na miesiąc. Pamiętam jak przez pierwsze 2 miesiące wchodziliśmy na debet. Ale oboje zrozumieliśmy,że to do niczego nie prowadzi. I teraz wyjazd do kina jest raz na pare miesięcy, a do lokalu też raz na jakiś czas. Ale za to jesteśmy w stanie odkładac pieniążki,dzięki czemu dzisiaj idziemy na duże zakupy.

To ja lece. Będę myśle,że po 18-19.. Jak wróce to sie pochwale co kupiliśmy.

Papapapa

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 08:52   #3443
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
piękne

Soleilka widzę, że preferujesz podobny styl jak ja uwielbiam biele i wszelkie ich pochodne ogólnie styl retro/rustykalny/prowansalski ogólnie ta mieszanina może jeszcze troszkę schabby chic ale to tylko niektóre elementy.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 09:44   #3444
prince_polo
Zakorzenienie

Angry Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

hej czuje się dziś lepiej ale jeszcze w lozku leze bo nadal ból głowy ból zęba i zdrentwiala buzia ale narazie nie mam gorączki !!

wczoraj niestety znowu miakam pod wieczór' więc narazie się nie ciesze ale i tak czuje ze jest lepiej!

no i jutro mamy gości....
a co do mieszkania my mamy swoje bez kredytu przepisala mam moja babcia z która mieszkamy' więc narazie będziemy musieli być ma jednym pokoju z dzieckiem bo są dwa. za to ten jeden duży i mam wizje jak go zrobić by fajnie to rozegrac

jak już wstane mm kompa to wstawie zdj mojej dzidzki ladnie widać profil i rączka machala

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:13   #3445
pumas
Zakorzenienie

My mamy swoje mieszkanie, 3 pokoje - salon, sypialnia i obecnie pokoj powiedzmy wielofunkcyjny, a za kilka miesięcy dzieciaczka. Remontowalismy je rok temu pod nas dwoje, wiecie, garderoba, miejsce biurowe itp. a teraz znowu będziemy musieli wiele rzeczy przerobic, z minimalizmu nowoczesnego przerobić na bardziej przytulne wnętrza i przede wszystkim bardziej funkcjonalne, czyli mniej gołych ścian, więcej półek i zakamarków.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:25   #3446
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

My zamieszkaliśmy w domku 6 lat temu dwa dni przed urodzeniem córeczki, który mamy w połowie skredytowany w połowie zakupiony za własne pieniądze, które mieliśmy po sprzedaży dwóch mniejszych mieszkań. Córeczka ma już swój pokój, dla przyszłego maleństwa na początek przerobimy pokój dzisiejszy komputerowy w którym oprócz wspomnianiego urządzenia jest ławeczka do ćwiczeń. Jak podrośnie i będzie większe, wtedy gościnny pokój stanie się jego własnością. Mam 4 pokoje i pokój dzienny z otwartą kuchnią i jadalnią gdzie cały dzień wszyscy w nim przebywamy. Pokoje służą tylko do spania.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:26   #3447
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez estrellka Pokaż wiadomość
Cześć, czy mogę się do was przyłączyć? Podczytuje was od jakichś 6 tyg , ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać.
Mam 29 lat i to moja pierwsza ciąża. Jestem w 10 tyg, termin mam na 1 sierpnia
Witaj! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy jest wśród was taka, która nie ma żadnych objawów?
Bo czytam o tych mdłościach, zachciankach, migrenach, bieganiu do wc 2 razy częściej, niż przed ciążą itd, i zastanawiam się, czy to tylko ja... nie czuję nic.
Jedyne, co się zmieniło, to dla mnie brak okresu. Cała reszta bez zmian - sypiam tam samo, sikam tak samo, jem tak samo, czuję się tak samo. Nawet brzuch (przypominam - to 15 tydzień) nie urósł mi ani odrobinę. Hmmm
Zazdroszczę Ci. Nic się nie martw, tylko się ciesz
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:27   #3448
nel_a
Zakorzenienie

My mamy typowe mieszkanie jak w kamienicy. Trzeba przejść przez wszystkie pomieszczenia żeby dojść do danego pokoju. Jest jeden pokój jakby osobno ale trochę daleko jak na pokój dziecięcy.
Nie wiem jak to ogarnąć

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:29   #3449
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzien dobry.

ten kaszel mnie wykonczy.
wywoluje u mnie odruch wymiotny,
bleeee...

Amelcia
Stary 2012-01-07, 10:52   #3450
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie

Niedawno wróciliśmy do domu, bo po wizycie w szpitalu byliśmy jeszcze na kinder party

U nas wszystko ok Tak mi ulżyło jak zobaczyłam maleństwo na ekranie Ma dwie nóżki, dwie rączki (które pchało do buźki), nosek, usta, szyję, mózg, bijące serduszko Udało się zmierzyć przezierność karkową i też wszystko w porządku
Pytaliśmy o płeć, ale ponoć to za wcześnie... Tylko że nam się z tż wydaje, że widzieliśmy jajeczka

Wg OM dziś mam 14t0d, a wg usg 13t1d i termin porodu zmienił mi się z 8 na 12 lipca.

Pobrali mi też krew żeby zbadać prawdopodobieństwo zespołu Downa. Zwykle nie ma u mnie problemu z pobraniem krwi, a dziś pielęgniarka nie mogła mi żyły znaleźć Dopiero położnej udało się pobrać krew.

Dostaliśmy aż 4 zdjęcia Jak je zeskanuję to wrzucę do klubu.

Teraz już naprawdę wierzę, że jestem w ciąży

Nicki-prośba do Ciebie o zmianę tp. u mnie z 8 na 12 lipca
super bardzo się cieszę

Cytat:
Co o nim sądzicie? http://allegro.pl/sliczne-wozki-retr...016531706.html Opinie ma w miarę ok, tylko mówią, że ciężki
fajnie wygląda, ale my chcemy kupić zestaw z fotelikiem, żeby można było wpinać fotelik do stelaża jak ruszymy w teren

Cytat:
To mi wyjątkowo wpadło w oko Zresztą u mnie w mieście nic ładnego nie ma, więc jak coś zapiszę w zakładkach z allegro, to TŻ później właśnie to mi zamówi
ja też mam już taką zakładkę i zapisuję, jak mi się coś dla dzidzi spodoba

Cytat:
no poka poka :P

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

ja to sobie sprawie cos w tym stylu

http://www.mamasandpapas.com/product...a00500/type-i/
fajne

Cytat:
Tzn wiem, że nie każdemu przypadnie ono do gustu

http://allegro.pl/2-w-1-lozeczko-tap...020448714.html
też fajne, właśnie o takim łóżeczku zminianym na tapczanik myślę tylko, że białym.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Bardzo mi się podoba to łóżko Też o takim myśleliśmy, ale ostatecznie wybraliśmy ASPELUND z Ikea, bo całą sypialnię mamy w ich patynowanych meblach.
Cytat:
dzisiaj w pracy rozmawilam ze swoim szefem i dal mi mozliwosc rozwojowa jeszcze przed porodem a po macierzynskim powiedzial mi ze jak bede chciala to mnie zatrudni na pol etatu albo na caly jak bede chciala jak mi pasuje. takze jestem zadowolona srasznie
Super! Fajnego masz szefa

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ale za to jesteśmy w stanie odkładac pieniążki,dzięki czemu dzisiaj idziemy na duże zakupy.

To ja lece. Będę myśle,że po 18-19.. Jak wróce to sie pochwale co kupiliśmy.

Papapapa
Udanych zakupów! Koniecznie daj znać, co znalazłaś

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej czuje się dziś lepiej ale jeszcze w lozku leze bo nadal ból głowy ból zęba i zdrentwiala buzia ale narazie nie mam gorączki !!
Cieszę się, że lepiej się czujesz. Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
My zamieszkaliśmy w domku 6 lat temu dwa dni przed urodzeniem córeczki, który mamy w połowie skredytowany w połowie zakupiony za własne pieniądze, które mieliśmy po sprzedaży dwóch mniejszych mieszkań. Córeczka ma już swój pokój, dla przyszłego maleństwa na początek przerobimy pokój dzisiejszy komputerowy w którym oprócz wspomnianiego urządzenia jest ławeczka do ćwiczeń. Jak podrośnie i będzie większe, wtedy gościnny pokój stanie się jego własnością. Mam 4 pokoje i pokój dzienny z otwartą kuchnią i jadalnią gdzie cały dzień wszyscy w nim przebywamy. Pokoje służą tylko do spania.
Fajnie się czyta taki opis My też mieszkamy w domku. Brat męża ma parter a my piętro i poddasze. Razem ogromna przestrzeń! Na razie urządziliśmy pięterko, gdzie mamy sypialnię, salon, przyszły pokoik malucha, kuchnię i łazienkę. Ale powoli robimy też poddasze. Tam będzie salon z takim super barkiem, łazienka, magazynek na różne narzędzia i duuży pokój, w którym niedługo zamieszka moja mama.
Ale coś za coś Za to, że mamy taki domek (bez kredytu), mieszkamy daleko od Krakowa...

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
My mamy typowe mieszkanie jak w kamienicy. Trzeba przejść przez wszystkie pomieszczenia żeby dojść do danego pokoju. Jest jeden pokój jakby osobno ale trochę daleko jak na pokój dziecięcy.
Nie wiem jak to ogarnąć
oj to przechodzenie przez pokoje w kaminicach wiem o czym mówisz.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości