|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
W sumie jak patrzyłam na allegro to i kolosy ważące 15 kg się zdarzają, a te o wadze 14 kg są uznawane za lekkie. Oczywiście chodzi o wielofunkcyjne Trzeba chyba przejść się do sklepu i po sklepie takim pojeździć i żeby TŻ podniósł. Jak stwierdzi, ze ciężki to z bólem serca znajdę sobie inny model. Ale ten mi się wyjątkowo spodobał ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
izasz-b, princ epolo współczyje Wam ogromnie...
witam nowe mamusie ![]() nie bede sie rozpisywac bo juz leze w lozku, albo dopiero ... i nie wtgodnie mi na klawiaturze po ciemnu klepać
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to siedzę na allegro. Upatrzyłam już łóżeczko, które chcę mieć
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
do porodu jeszcze z 10 razy zmienisz zdanie
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
To mi wyjątkowo wpadło w oko
Zresztą u mnie w mieście nic ładnego nie ma, więc jak coś zapiszę w zakładkach z allegro, to TŻ później właśnie to mi zamówi
|
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
pokaz jakie?
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
no poka poka :P
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- ja to sobie sprawie cos w tym stylu ![]() http://www.mamasandpapas.com/product...a00500/type-i/ |
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn wiem, że nie każdemu przypadnie ono do gustu
![]() http://allegro.pl/2-w-1-lozeczko-tap...020448714.html |
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Natalia, wygląda funkcjonalnie i praktycznie, ale o cenę boję się pytać
![]() Karolinko, a jaki kolor? mi się najbardziej naturalna sosna podoba ![]() ha... wstyt się przyznać ale ja narazie rozglądam się za łóżkiem dla nas i na razie zakochana jestem w tego typu http://allegro.pl/loze-kute-karo-160...036907990.html ale podobno mega niefunkcjonalne, a nasze ikeowskie się rozpada. A dla malucha będę miała spadkowe ale zwyczajne, na te pierwsze miesiące,później będę się martwiła dalej
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-01-07 o 00:59 |
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Naturalna sosna właśnie, najładniejszy i najłatwiej dopasować do niego mebelki niekoniecznie z kompletu.
Najbardziej podoba mi się w nim funkcja przerobienia na tapczanik, który jest stosunkowo niski, więc nawet 2 latek nie będzie miał problemu z wdrapaniem się Do tego dodatkowo dojdzie koszt materaca, kołderki, podusi, pościeli, ochraniaczy itp. więc cenowo i tak będzie o wieeeele drożej chce_byc_mama wygląda super, ale cenowo pewnie już nie jest tak fajnie
|
|
|
|
#3433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się marzy własna sypialnia w ogóle, ale aktualnie mamy z TŻ do dyspozycji jeden pokój. Przed porodem planujemy coś wynająć i prawdopodobnie będzie to kawalerka. W ogóle mieszkanie w takim stylu mi się podoba: http://mariannan.indiedays.com/2011/...s-and-cookies/ |
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się zawsze marzyło M3, ale to trzeba zarabiać krocie, żeby kupić. U mnie w mieście standardowe zarobki, to 1200 zł, z czego ceny w sklepach i za wodę wyższe niż w Warszawie
Z czego w kranówie non stop jest bakteria coli
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
no to ladnie masakra....
a z polski pochodze z bardzo malej wioski wiec tam juz w ogole nie mialabym rzadnych szans.. przyjechalam tutaj zaraz po maturze, mamy mieszkanie ktore planujmy zamienic na wieksze obydwoje stala prace wiec wiecie nie jest tak zle. dzisiaj w pracy rozmawilam ze swoim szefem i dal mi mozliwosc rozwojowa jeszcze przed porodem a po macierzynskim powiedzial mi ze jak bede chciala to mnie zatrudni na pol etatu albo na caly jak bede chciala jak mi pasuje. takze jestem zadowolona srasznie
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze się, że u Ciebie tak dobrze
My się zastanawialiśmy nad wyjazdem do Niemczech, ale dzidziuś nas zaskoczył i musieliśmy naszą decyzję odłożyć na czas bliżej nieokreślony |
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
My mamy dwupokojowe z dużą kuchnia gdzie jest i jadalnia i spora łazienka z oknem ... na kredyt. Ale właśnie tu pojawiają się schody bo ciężko tu ostałą pracę i nie wiem czy nie będziemy musieli myśleć o przeprowadzce, bo ja już teraz przez jakiś czas pracować nie będę mogla i przydałoby się żeby mój mąż miał chociaż stałą pracę i konretną wypłatę...
ale nie bardzo nam się chce, bo nam tu dobrze![]() chce_byc_mama, piekne mieszkanie... ja w ogóle mam fisia na punkcie przemeblować, malowania ścian co jakiś czas i zmian dekoracji W naszym pokoju sypialniano - biurowym mamy mebelki sosnowe prócz biurka wszystie nielakierowane kocham sosnę, choć dość miękka i nietrwała zwłaszcza jeśli chodzi o łóżka z kiepskimi łączeniami![]() w ogóle uwielbiam ciepłe przytulne wnętrza i styl rustykalny
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez lubie
mielismy remontowac nasze mieszkanko ale stwierdzilismy ze zamienimy je na wieksze bo niestety mam jedna sypialnie salon kuchnie lazienke i skrytke co jest dla mnie o duzo za malo. wiec zastanawiamy se nad duzym meiszkaniem albo jakis domkiem dwusypialnianym ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- tymczasem lece spac do jutra raneczka kochane
|
|
|
|
#3441 |
|
Raczkowanie
|
A ja już wstałam - a właściwie o 6... Teraz jestem po euthyroxie, badaniu cukru, insulinie i śniadanku - kasza jaglana z mlekiem - ale chyba manna mi lepiej podchodzi...
Co ja mam zrobić dziś delikatnego na obiad? tak żeby pasowało do kaszy jaglanej bo ugotowaliśmy ciut za dużo i już 3 dzień męczymy... coś z mięskiem i warzywkami, ale nie smażone i nie panierowane? nie mam pojęcia... ostatnio mieliśmy pulpety, ale ileż można... zbieram się do pracy, pa
|
#3442 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. W sumie to troche się pospieszyliśmy. Bo była to okazja. . .za 2200 zł m2.Na osiedlu zamkniętym,dwupoziomowe 64m2. ALE bez piwnicy i balkonu . Wiecie jak to jest człowiek się napalił. Mieszkanie fajne,okolica spokojna,nie słychać samochodów. No ale kupiliśmy. Mąż dostał kredyt i sobie spłacamy. Mamy wzięty na 15 lat. Spłacamy już 2 lata. Zaczynaliśmy z ratą 1180 zł ,teraz mamy 1350 zł.(mamy kredyt w euro) . Początkowo było mega ciężko.Wiecie mąż przyzwyczajony do wyjazdów,wychodzenia do kina,lokalu. W sklepie nie patrzyliśmy na ceny żywności,bo po prostu nie czuliśmy takiej potrzeby. A po pierwszej racie to się diametralnie zmieniło. Koniec beztroskiego życia . Przychodzi wypłata,robimy przelew na rate i rozkładamy sobie finanse na miesiąc. Pamiętam jak przez pierwsze 2 miesiące wchodziliśmy na debetTo ja lece. Będę myśle,że po 18-19. . Jak wróce to sie pochwale co kupiliśmy.Papapapa
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soleilka widzę, że preferujesz podobny styl jak ja uwielbiam biele i wszelkie ich pochodne ogólnie styl retro/rustykalny/prowansalski ogólnie ta mieszanina może jeszcze troszkę schabby chic ale to tylko niektóre elementy.
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
hej czuje się dziś lepiej ale jeszcze w lozku leze bo nadal ból głowy ból zęba i zdrentwiala buzia ale narazie nie mam gorączki !!
wczoraj niestety znowu miakam pod wieczór' więc narazie się nie ciesze ale i tak czuje ze jest lepiej! no i jutro mamy gości.... a co do mieszkania my mamy swoje bez kredytu przepisala mam moja babcia z która mieszkamy' więc narazie będziemy musieli być ma jednym pokoju z dzieckiem bo są dwa. za to ten jeden duży i mam wizje jak go zrobić by fajnie to rozegrac jak już wstane mm kompa to wstawie zdj mojej dzidzki ladnie widać profil i rączka machala
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy swoje mieszkanie, 3 pokoje - salon, sypialnia i obecnie pokoj powiedzmy wielofunkcyjny, a za kilka miesięcy dzieciaczka. Remontowalismy je rok temu pod nas dwoje, wiecie, garderoba, miejsce biurowe itp. a teraz znowu będziemy musieli wiele rzeczy przerobic, z minimalizmu nowoczesnego przerobić na bardziej przytulne wnętrza i przede wszystkim bardziej funkcjonalne, czyli mniej gołych ścian, więcej półek i zakamarków.
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
My zamieszkaliśmy w domku 6 lat temu dwa dni przed urodzeniem córeczki, który mamy w połowie skredytowany w połowie zakupiony za własne pieniądze, które mieliśmy po sprzedaży dwóch mniejszych mieszkań. Córeczka ma już swój pokój, dla przyszłego maleństwa na początek przerobimy pokój dzisiejszy komputerowy w którym oprócz wspomnianiego urządzenia jest ławeczka do ćwiczeń. Jak podrośnie i będzie większe, wtedy gościnny pokój stanie się jego własnością. Mam 4 pokoje i pokój dzienny z otwartą kuchnią i jadalnią gdzie cały dzień wszyscy w nim przebywamy. Pokoje służą tylko do spania.
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy typowe mieszkanie jak w kamienicy. Trzeba przejść przez wszystkie pomieszczenia żeby dojść do danego pokoju. Jest jeden pokój jakby osobno ale trochę daleko jak na pokój dziecięcy.
Nie wiem jak to ogarnąć
|
#3450 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale coś za coś Za to, że mamy taki domek (bez kredytu), mieszkamy daleko od Krakowa...Cytat:
wiem o czym mówisz.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

ciekawe
W sumie jak patrzyłam na allegro to i kolosy ważące 15 kg się zdarzają, a te o wadze 14 kg są uznawane za lekkie. Oczywiście chodzi o wielofunkcyjne

Z czego w kranówie non stop jest bakteria coli

bo ugotowaliśmy ciut za dużo i już 3 dzień męczymy... coś z mięskiem i warzywkami, ale nie smażone i nie panierowane? nie mam pojęcia... ostatnio mieliśmy pulpety, ale ileż można...
Dopiero położnej udało się pobrać krew.