![]() |
#2431 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia marzeń cz. IV
Cytat:
![]() Skoro pas jest złoty to tylko i wyłącznie złota biżuteria (ewentualnie jakieś kamyki naturalne), ale do tak "bogatej" sukni powinnaś wybrać bardzo delikatną biżuterię, najlepiej tylko kolczyki i ew. branzoletkę (z naszyjnika też bym zrezygnowała). Widzę, ze marzysz o takim welonie, jak ja ![]() Ja też marzę o długim welonie, mógłby być prosty, bez ozdób, ale bardzo długi. Nie wiem, jak z tym wyjdzie, bo suknię dopiero szukam i może okaże się, ze zakocham się, tak jak Ty, własnie w takiej, do której długi welon nie będzie pasował. Chociaż ja chcę skromną, prostą suknię, więc moze jednak założe długi welon ![]() Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, który w naszym wypadku, powinien być przecież szczęśliwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Rozeznanie
|
Ta suknia jest z firmy AIRE, model Nuria
![]()
#2433 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Raczkowanie
|
Jeszcze raz do "Amosi".
Twój wybór to suknia fulara-zywczyk i z tego co wiem, mogłaś wybrać ten model ze srebrnym pasem, wówczas mogłabyś mieć srebrną biżuterię (taką, jaką lubisz), ale chyba już za późno, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do "apylka": Wybrałam pas złoty ponieważ wydaje mi się, że jest lepszym wyborem od srebrnego biorąc pod uwagę mój wygląd. Cerę mam śniadą (ciepły oddcień w każdym razie ![]() Zastanawiam się jeszcze nad sztuczną biżuterią (może stylizowaną na taką ze starego złota), ale nie wiem czy to nie będzie wyglądało kiczowato (a baaaaaaaardzo chciałabym tego uniknąć ![]() Dziewczynki, znacie może jakąś fajną stronę/sklep z biżuterią, gdzie warto byłoby zajrzeć? Jeszcze raz dziękuję za wszystkie sugestie! ![]()
![]() |
#2436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja obawiałabym się sztucznej biżuterii. Uważam, że do takiej pięknej sukni dodatki powinny być raczej naturalne. Jeśli nie chcesz złota (ja też go nie lubię, więc rozumiem), to ja bym poszła w kierunku kamieni, np. kryształ dymiony albo coś w tym stylu, jeśli lubisz, mogłyby też być takie kremowe/żółtawe perełki. Możesz też wybrać jakiś delikatny kolorek pasujący do koloru wiązanki. Ale ze sztucznym byłabym ostrożna. Powodzonka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() suknie zamawialas szyta na miare czy kupilas na wyprzedazy? z tego co wiem to szyta na miare kosztuje 3900zl, w krakowie na wyprzedazy mieli ja ze zlotym pasem ale niestety w kolorze ecru za 1950... a ja koniecznie chce snieznobiala ![]()
![]() |
#2439 |
Raczkowanie
|
Nawiązując do powyższej wypowiedzi,
ja również mam wielką prośbę do dziwczyn, które śledzą wyprzedaże: bardzo podoba mi się taka suknia, ale chciałabym wyłącznie kolor biały. Normalnie kosztuje ona ok. 3500 - to za dużo, jak dla mnie. Widziałam w wyprzedaży 50% taniej, ale tylko kolor ivory. Może widziałyście gdzieś przeceny takiej sukni (białej)? To kolekcja Demetrios 2009, więc powinno się upolowac taniej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o suknię to szyję ją na miarę w salonie Lilea w Warszawie za 3300zł. Dzwoniłam do innych salonów jak i bezpośrednio do Fulara&Żywczyk i wszędzie ta suknia jest droższa (ok.3900zł). Nie wiem czemu tak... Także zapytaj jeszcze w Lilei w Krakowie o cenę, może mają jakieś promocje jeszcze. Kolor sukni wzięłam ivory i powiem Ci, że bardzo mi on odpowiada, dlatego, że jest o wiele jaśniejszy niż ivory czy śmietanka u innych producentów i moja mama i koleżanka, które widziały tę suknię na mnie były przekonane że jest to kolor biały ![]() ![]()
![]() |
#2441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Amosia wlasnie przegladam stronke Lilea i maja naprawde piekne suknie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2442 |
Przyczajenie
|
Jestem zwolenniczką dziewczęcych i skromnych sukienek również tych ślubnych ale od czasu kiedy zmierzyłam część z nich nawet tych troszkę bogatszych. Czy powinnam zmienić coś w swojej głowie? Bo nie chcę skończyć z chandrą w dniu ślubu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Przyczajenie
|
z tego poirytowania zapomniałam dokończyć zdania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim skromnym zdaniem suknia na załączonym zdjęciu byłaby bardzo ładna gdyby miała inne "naszycia" - te jakoś mi się średnio podobają, jakby za dużo ich. No i czy mi się wydaje czy ta suknia jest za duża? Bo jakby była dopasowana to na pewno wyglądałabyś bardzo dobrze ![]() A tak poza tym to myślę, że chyba zwyczajnie nie trafiłaś albo na ten idealny krój dla Ciebie albo na tę jedyną suknię skoro jesteś niezadowolona ![]()
09.06.2012 godz. 13:00 - ![]() ![]() ![]() ![]() "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie chcesz mieć chandry w dniu ślubu (jak powiedziałaś), moim zdaniem powinnaś dalej szukać. Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Raczkowanie
|
Jest to suknia Aire Barcelona, podobna jest na Allegro: http://allegro.pl/suknia-slubna-nuri...027321092.html
#2447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie szukaj sukienek w internecie bo one w rzeczywistości, na ciele niemodelki ![]() ![]() ![]() Na pewno trafisz w końcu na taką która Cię zachwyci ![]() ![]()
![]() |
#2448 |
Wtajemniczenie
|
Bo 95% procent pm zmienia "wizje".
Coś czego najbardziej nie znoszę, to uparte oślice, które nie dają się namówić na zmierzenie czegoś w czym będą wyglądać dobrze, upierając się z kolei na coś w czym wyglądają tragicznie. W takim wypadku 50 razy można przejść obok "TEJ" sukienki i jej nie znaleźć.
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2012-01-05 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Raczkowanie
|
Amosia i Mylady21:
dziękuję za rady, bo ja właśnie jestem tuż przed szukaniem i mierzeniem sukien. Narazie oglądam tylko w necie, jeszcze po salonach nie chodziałm. I rzeczywiście mama swoją wizję, ale posłucham Waszych rad i nie będę upartą oślicą ![]() ![]() Palnauję rozpocząć od targów ślubnych, które będą za tydzień. Pomyślałam, ze tam będzie dużo firm, więc będe mogła wstepnie zorientowac się w stylach, cenach, jakości. Słyszałam też, że czasami na targach można w dobrej cenie kupić suknię, czy może ktoś się orientuje, jak to jest w rzeczywistości? Może mi się poszczęści i coś upoluję ![]() Edytowane przez apylka Czas edycji: 2012-01-05 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Przyczajenie
|
Może to nie ten wątek, ale proszę o pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2453 |
Przyczajenie
|
Myślałam o pastelowym różu, ale nie wiem jak będę w tym wyglądać... Rękawek 3/4? Niestety nie spotkałam się z ładnymi sukienkami tego typu. Może masz jakieś konkretne propozycje? Wąskie sukienki raczej odpadają, bo moim problemem jest brzuszek i krótkie nogi - tak więc chyba zostają mi tylko rozkloszowane. Dodam, że mam ledwo 158 cm. Poradźcie mi jakiś model, bo naprawdę nie wiem co wybrać i co by do mnie pasowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Raczkowanie
|
co myślicie o takiej sukni?
#2455 |
Zakorzenienie
|
#2456 |
Zakorzenienie
|
Duma i uprzedzenie to raczej empire. Mnie się te suknię kojarzą raczej z księżniczką Sissi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2458 |
Zakorzenienie
|
Ja wreszcie kupiłam swoją suknię. Na tym wątku się chyba jeszcze nie chwaliłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Wtajemniczenie
|
Slim, proszę, płaszczyk, suknia z rozkloszowanym dołem i rękawem, pudrowy róż, pasek zmienić na bardziej "ślubny", ewentualnie zmienić dekolt jeśli jesteś zwolenniczka głębszych i gotowe. Ciepły i bardzo elegancki strój.
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.