Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 13:39   #451
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

jasne wolę wzywać taki bór z drzewami nie będę Temu na górze tak często głowy zawracać

mam nadzieję, że będziesz tu zaglądać jednak, dopiero co się poznałyśmy
Ha ha, dobre
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 14:30   #452
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość

Ja też od poniedziałku wracam do pracy i też już tyle czasu na wizaż nie bede miała ..... widzisz, temat obiadowy też dobry do zagadania - u n mnie dziś będzie ryba zapiekana z pomidorami i sosem z jogurtu naturalnego i musztardy
zrobiłam tunczyka z makaronem, jakos nie mam weny na gotowanie dzis

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
chyba wolalabym pomeczyc siebie i dziecko przez pare dni i przyzwyczaic je do spania w lozeczku.
ja też

Cytat:
mam nadzieję, że będziesz tu zaglądać jednak, dopiero co się poznałyśmy
na pewno w pracy coś podczytam

wieje u mnie masakrycznie, byliśmy psa wybiegać, a teraz idę czytać ksiązkę
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 14:35   #453
zaaaabcia
Zakorzenienie

A ja mysle co tu ugotowac .. jutro idziemy do znajomych i chce zrobic jakas przekaske na cieplo albo na zimno .. najgorsze to ze nie wiem ile ludzi bedzie bo znajoma zabronila cos przynosic

bika - u nas dzisiaj tez rybka bedzie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:33   #454
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Wróciłam od teściowej, najedzona, nagadana fajnie było.

Wieczorem mają wpaść moi rodzice.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:37   #455
xxKasiax
Wtajemniczenie

A ja sie ucze wlasnie zrobilam sobie przerwe.
Za 3 tyg. mam zaliczenia, boje sie
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:44   #456
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

uuu to trzymam kciuki. Mój mąz ma przed sobą 2 ostatnie zjazdy w tym semstrze i też same zaliczenia więc siedzi i robi jakieś projekty, uczy się.

Stary 2012-01-06, 15:53   #457
xxKasiax
Wtajemniczenie

"nie" dziekuje
a mi sie tak nie chce uczyc
Ostatnio sie wszystkim zamartwiam, chcialabym zmienic mieszkanie na wieksze jak najszybciej, a maz chcialby zostac w tym, bo mu sie tu podoba. Nie wiem, jak go przekonac do zmiany i sie denerwuje jak mowi mi, ze przeciez dzidzius sie tu zmiesci. Chociaz ja juz dawno powiedzialam, ze do porodu zmienimy mieszkanie chcialabym, zeby on tez tego chcial.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 16:52   #458
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
ja też się leczę ginekologicznie w łodzi... od d kilku lat i niestety nieefektywnie u kilku lekarzy. Ta wizyta u nas w mieście to jednorazowa
Oczywiście, że się nie gniewam! Nie wiem co dokładnie wyczytałaś, bo pisze na dwóch wątkach najgorsze jest, że miewam miesiączki co pół roku... a tak wywołuje... choć ten lekarz ostatnio mi powiedział, że duphaston przed owulką tylko ją wstrzymuje... ale z drugiej strony prawdopodobnie nie mam owulacji... a jak jest u Ciebie?

Twój pomysł jest bardzo dobry, bo przecież samo clo zakłada wywołanie miesiączki, więc to trochę dziwne...
No ale to nie jest mój lekarz, tylko to była jednorazowa wizyta... choć nie powiem, że obietnica monitoringu mi odpowiadała, bo po pierwsze nikt wcześniej mi tego nie zaproponował, a po drugie ten lekarz jest ode mnie jakieś 2km, a mój 50km i średnio mi się widzi jeździć do 2 dni na usg ...
A teraz jestem w kropce i nie wiem co zrobić...
Witam się dziewczynki i zaraz żegnam, bo jedziemy do znajomych

Ana, a powiedz mi miałaś badane hormony? Bo teoretycznie tu powinno się zacząć szukać rozwiazania dla @ co pół roku...Ja miałam cykle tak 40-50dniowe, ale to zanim trafiłam do mojej ginki (pisałam o tym na końcu poprzedniego wątku) teraz w sumie są maksymalnie 34dniowe. Co do owu też pisałam i najprawdopodobniej jest. Wiesz co, clo wywołuje właśnie owulacje, a nie @ i jeśli lekarz wie, że do niej nie dochodzi (a skoro nie miesiączkujesz, to raczej jej nie masz), to zapisuje clo zeby sprawdzić czy lek jest w stanie w danym cyklu owu "wytworzyć" i czy możliwe jest zapłodnienie i ciąża. Z duphastonem nie wiem jak jest, bo byłam leczona proverą...
Jeśli mogę doradzić, to zrób ten monitoring (no i hormony jeśli nie badałaś) i zobaczcie jak to u Ciebie wygląda. To będzie pierwszy krok w stronę ewentualnej diagnozy i np. leczenia i nie musi się wiązać od razu z ciążą. Po prostu badanie, takie jak cytologia. Jeśli monitoring pokaże, że owu nie ma, możesz również spróbować clo, wtedy zobaczysz jak lek na Ciebie wpływa i czy do owu dojdzie. Da Ci to na pewno spokój psychiczny, że nawet jeśli coś w przyszłości z @ i w miarę regularnym cyklem miałby się nie rozwiązać (tfu tfu), to wiesz, że ten lek i monitoring umożliwi zajście w ciąże.
Nie wiem czy nie jest to zbyt chaotyczne co napisałam, ale jakby co pytaj dalej

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:52   #459
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

cześć Kochane
już kolejna cześćja nie zadąrzam...
kiepsko dzisiaj sie czuje i wymiotuję od rana na dodoatek dreszcze i słabo mi ech

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:09   #460
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Emilko

Kasiu a co to za mieszkanie?? Wasze?? Jakiej wielkości??

Byli moi rodzice. Oglądałam z mamą ubranka i się zachwycałyśmy. Mam też stwierdziła, że na bank wszystkiego nie zdążę założyć i... że ona już nic nie kupuje bo to nie ma sensu

Stary 2012-01-06, 18:37   #461
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Emilko

Byli moi rodzice. Oglądałam z mamą ubranka i się zachwycałyśmy. Mam też stwierdziła, że na bank wszystkiego nie zdążę założyć i... że ona już nic nie kupuje bo to nie ma sensu
Jak juz bedzie chciala cos kupic to niech po prostu wieksze rozmiary bierze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 18:38   #462
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość

Ana co Ty tu jeszcze robisz??? Hihihihi
Komputer miałam włączony, ale nie siedziałam na wizażu, choć poszłam spać po 2 bo robiłam kartki na wielkanoc haha mądra to ja nie jestem

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczynki i zaraz żegnam, bo jedziemy do znajomych

Ana, a powiedz mi miałaś badane hormony? Bo teoretycznie tu powinno się zacząć szukać rozwiazania dla @ co pół roku...Ja miałam cykle tak 40-50dniowe, ale to zanim trafiłam do mojej ginki (pisałam o tym na końcu poprzedniego wątku) teraz w sumie są maksymalnie 34dniowe. Co do owu też pisałam i najprawdopodobniej jest. Wiesz co, clo wywołuje właśnie owulacje, a nie @ i jeśli lekarz wie, że do niej nie dochodzi (a skoro nie miesiączkujesz, to raczej jej nie masz), to zapisuje clo zeby sprawdzić czy lek jest w stanie w danym cyklu owu "wytworzyć" i czy możliwe jest zapłodnienie i ciąża. Z duphastonem nie wiem jak jest, bo byłam leczona proverą...
Jeśli mogę doradzić, to zrób ten monitoring (no i hormony jeśli nie badałaś) i zobaczcie jak to u Ciebie wygląda. To będzie pierwszy krok w stronę ewentualnej diagnozy i np. leczenia i nie musi się wiązać od razu z ciążą. Po prostu badanie, takie jak cytologia. Jeśli monitoring pokaże, że owu nie ma, możesz również spróbować clo, wtedy zobaczysz jak lek na Ciebie wpływa i czy do owu dojdzie. Da Ci to na pewno spokój psychiczny, że nawet jeśli coś w przyszłości z @ i w miarę regularnym cyklem miałby się nie rozwiązać (tfu tfu), to wiesz, że ten lek i monitoring umożliwi zajście w ciąże.
Nie wiem czy nie jest to zbyt chaotyczne co napisałam, ale jakby co pytaj dalej
Miałam badane hormony jakie tylko... leżałam w szpitalu i nic nie zdiagnozowali choć wcześniej przed pobytem w szpitalu miałam wysoką prolaktynę, ale na badaniach na oddziale już była ok no i to chyba na nieszczęście, bo jakby w szpitalu wyszła to bym miała rezonans magnet. głowy, a tak nie było wskazań.
Ooo wyszły mi tylko jakieś pęcherzyki na jajnikach na usg, ale lekarka powiedziała, że to nie jest pco... (choć ten lekarz u którego mam robić ten monitoring dawno temu mi zdiagnozował pco) to Ci lekarze tego nie potwierdzili, podobno jakieś inne ułożenie tych pęcherzyków...

Teraz mam dylemat czy jest sens robić w takim razie monitoring bez brania clo? skoro prawdopodobieństwo owulki znikome...
No i pewnie koszty x2... Hmmm bo ja generalnie to nie mam w zalożeniu leczyć się u tego lekrza tylko to takie jednorazowe...

Cytat:
Emilko

ciekawe 2 tygodnie później: "nie mogłam się oprzeć..."
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:24   #463
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
chyba wolalabym pomeczyc siebie i dziecko przez pare dni i przyzwyczaic je do spania w lozeczku.
pomęczyć siebie to jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Ale pomęczyć dziecko tzn co? pozwolić mu płakać czy nosić całą noc? ja nie chce nikomu nic narzucać, każda z nas wychowuje lub będzie wychowywać dziecko po swojemu, ale mnie po prostu dziwi zawsze, jak młode lub przyszłe mamy za wszelką cenę chcą usamodzielniać noworodka od pierwszego dnia jego życia.. tylko, po co

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
ja też
hmmm, a jaki byłby Twój stosunek do spania z dzieckiem w jednym łóżku, gdybyś nie spała z psem?

wczoraj mieliśmy dzień zakupów i było super, nałaziliśmy się okrutnie. jakoś strasznie dużo nie kupiliśmy (nie lubię kolekcji zimowych, takie szaro bure głównie są), ale coś tam się udało upolować no i oczywiście młodej też coś wpadło poza tym bylismy w Ikei po pare pierdół wróciliśmy o 17 a potem jeszcze dziewczyny z pracy zadzwoniły, że się spotykamy wieczorem w pubie, więc jak Marysia poszła spać to pojechałam do nich. fajnie było, wróciłam o 24 mega padnięta, ale dzień super
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:26   #464
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Emilko

Mieszkanie wynajmujemy ale sa to 2 male pokoiki i jeszcze otwarta kuchnia, a chcialabym 3 pokoje, bo wiadomo duzo rzeczy dojdzie. Bedzie nie tylko lozeczko i dzidzius, ale tez duuuzo innych rzeczy. Nie wiem jakimi argumentami juz przekonywac meza, bo on zawsze ma jakies wyjscie
Ewentualnie jakbysmy nie mieli innego wyjscia, to jakos bysmy zyli, ale mamy mozliwosc zmienienia mieszkania na wieksze, dlatego nie rozumiem. Dogadaj sie z mezczyzna Ciagle unikal tego tematu, a dzisiaj powiedzial, ze musimy usiasc i przemyslec to. Dlatego juz sie zastanawiam nad argumentami, ktorych niemoglby odrzucic
Stary 2012-01-06, 20:42   #465
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu myślę, że warto jednak zmienić, skoro i tak wynajmujecie to wiesz.

Natalka fajnie, że zakupy udane.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 21:23   #466
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Kasiu myślę, że warto jednak zmienić, skoro i tak wynajmujecie to wiesz.
też tak myślę

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

hmmm, a jaki byłby Twój stosunek do spania z dzieckiem w jednym łóżku, gdybyś nie spała z psem?
teraz to już będzie gdybanie ale nie chciałam nigdy, żeby dziecko spało ze mną w łóżku.Mam nadzieję, że u mnie tak będzie.
Znam kilka przypadków gdzie dzieci spały od razu w swoich łóżeczkach i tylko tam, więc wiem ze jest to wykonalne (chociaż każde dziecko jest inne)
Stary 2012-01-06, 21:32   #467
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
"nie" dziekuje
a mi sie tak nie chce uczyc
Ostatnio sie wszystkim zamartwiam, chcialabym zmienic mieszkanie na wieksze jak najszybciej, a maz chcialby zostac w tym, bo mu sie tu podoba. Nie wiem, jak go przekonac do zmiany i sie denerwuje jak mowi mi, ze przeciez dzidzius sie tu zmiesci. Chociaz ja juz dawno powiedzialam, ze do porodu zmienimy mieszkanie chcialabym, zeby on tez tego chcial.
kurcze, ja też teraz nie mam żadnej motywacji do nauki, tak mi się nie chce... ;( w niedzielę mam kolokwium, próbowałam się uczyć i nic z tego nie rozumiem. Jestem załamana... mam nadzieję, że jutro na zjeździe ktoś mi to wytłumaczy

I podjęliśmy decyzję z TŻem - po studiach wyjeżdżamy z Polski

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:40   #468
Malensstfo
Zakorzenienie

Maraton filmowy prawie zakończony
3 części Piratów z Karaibów, a teraz w tv leci Władca Pierścieni

Co do nauki...to niestety mnie też to już czeka...niby nie mam tego dużo w tym semestrze, ale mam mega lenia w tym względzie
A już nie mówię o tym, że wypadałoby powoli zabrać się za pisanie pracy mgr.....
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:09   #469
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Natalka fajnie, że zakupy udane.
też się cieszę choć nie ukrywam, że największą frajdę sprawiło mi kupowanie ciuszków Marysi

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
teraz to już będzie gdybanie ale nie chciałam nigdy, żeby dziecko spało ze mną w łóżku.Mam nadzieję, że u mnie tak będzie.
Znam kilka przypadków gdzie dzieci spały od razu w swoich łóżeczkach i tylko tam, więc wiem ze jest to wykonalne (chociaż każde dziecko jest inne)
teraz to już mnie totalnie zaskoczyłaś... psu pozwoliłaś spać ze sobą od pierwszego dnia i z góry wiedziałaś, że będziesz mu na to pozwalać do końca jego życia, a z dzieckiem od zawsze wiedziałaś, że nie chcesz spać???
a co do tego czy jest to wykonalne czy nie - no pewnie, że jest. noworodek sam z łóżeczka nie wylezie, więc jak go tam włożysz to będzie leżał, nawet jak będzie płakał, to w końcu ze zmęczenia zaśnie...
no cóż, chyba czas skończyć ten temat bo nie zmierza w dobrym kierunku

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2012-01-06 o 22:10
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 22:59   #470
zielona1911
Zakorzenienie

Ja spalam z malym jakies 3 miesiace i tez z wlasnego wygodnictwa bo bylam po cesarce i ciezko mi bylo wstac szybko z lozka w nocy a pozatym karmilam prawie co 2 godz na poczatku wiec nie musialam wstawac tylko wyciagalam piers i juz męzulek spal na ziemi,ale wcale nie marudzil. Po skonczonych jakis trzech miesiacach przenioslam lozeczko do nas do pokoju-nie bylo kompletnie zadnego placzu.A od kiedy maz zostal kierowca i nie ma go 3 tygodnie w miesiacu to maly spi ze mną,ale jak tata wraca to normalnie idzie do swojego pokoju i sam zasypia bez problemu. Ale np. moja mama z siostra spi do teraz-a siostra ma 8 lat jak byla malutka to chciala oduczyc ale w lozeczku wyła w nieboglosy a jak obudzila sie w lozku normalnym sama to tak samo siała panike i biegała po domu w poszukiwaniu mamy...
Tak wiec rodzicom juz przeszly amory i nocne igraszki
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:32   #471
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
A ja sie ucze wlasnie zrobilam sobie przerwe.
Za 3 tyg. mam zaliczenia, boje sie
powodzenia

Cytat:
pomęczyć siebie to jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Ale pomęczyć dziecko tzn co? pozwolić mu płakać czy nosić całą noc? ja nie chce nikomu nic narzucać, każda z nas wychowuje lub będzie wychowywać dziecko po swojemu, ale mnie po prostu dziwi zawsze, jak młode lub przyszłe mamy za wszelką cenę chcą usamodzielniać noworodka od pierwszego dnia jego życia.. tylko, po co
A gdzie ja napisalam ze od pierszego dnia zycia dziecka?
Po co? Zeby dziecko nauczylo sie spac w swoim lozeczku Tak jak napisalam wczesniej lozko nalezy do RODZICOW koniec.

Cytat:
I podjęliśmy decyzję z TŻem - po studiach wyjeżdżamy z Polski
a co studiujesz?

Cytat:
teraz to już mnie totalnie zaskoczyłaś... psu pozwoliłaś spać ze sobą od pierwszego dnia i z góry wiedziałaś, że będziesz mu na to pozwalać do końca jego życia, a z dzieckiem od zawsze wiedziałaś, że nie chcesz spać???
a co do tego czy jest to wykonalne czy nie - no pewnie, że jest. noworodek sam z łóżeczka nie wylezie, więc jak go tam włożysz to będzie leżał, nawet jak będzie płakał, to w końcu ze zmęczenia zaśnie...
no cóż, chyba czas skończyć ten temat bo nie zmierza w dobrym kierunku
teraz to chyba troche wyolbrzymiasz bo wychodzi na to ze matki ktore nie decyzuja sie na to aby dziecko spalo razem z rodzicami w jednym lozku sa wyrodne bo dziecka caly czas placze w lozeczku a matki spia w lozku i maja je gdzies?!

Mysle ze warto zakonczyc temat bo Ty i reszta dziewczyn ktora spia z dzieckiem w lozku bedziesz sie upierac przy swoim a my bedziemy pisac swoje... Bo ja uwazam ze dziecko idzie nauczyc spac w wlasnym lozeczku ja tak chce zrobic z swoim dzieckiem. Kazdy robi jak uwaza.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja spalam z malym jakies 3 miesiace i tez z wlasnego wygodnictwa bo bylam po cesarce i ciezko mi bylo wstac szybko z lozka w nocy a pozatym karmilam prawie co 2 godz na poczatku wiec nie musialam wstawac tylko wyciagalam piers i juz męzulek spal na ziemi,ale wcale nie marudzil. Po skonczonych jakis trzech miesiacach przenioslam lozeczko do nas do pokoju-nie bylo kompletnie zadnego placzu.A od kiedy maz zostal kierowca i nie ma go 3 tygodnie w miesiacu to maly spi ze mną,ale jak tata wraca to normalnie idzie do swojego pokoju i sam zasypia bez problemu. Ale np. moja mama z siostra spi do teraz-a siostra ma 8 lat jak byla malutka to chciala oduczyc ale w lozeczku wyła w nieboglosy a jak obudzila sie w lozku normalnym sama to tak samo siała panike i biegała po domu w poszukiwaniu mamy...
Tak wiec rodzicom juz przeszly amory i nocne igraszki
To napewno maz sie wysypial

A sprobowalas malenstwo od razu polozyc do lozeczka czy dopiero po skonczeniu 3 miesiecy?

To pogubione .. dokladnie o to mi chodzi .. Twoj tato zeszedl na dalszy tor a mala nie nauczyla sie spac sama ...

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2012-01-06 o 23:34
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:45   #472
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Maraton filmowy prawie zakończony
3 części Piratów z Karaibów, a teraz w tv leci Władca Pierścieni

Co do nauki...to niestety mnie też to już czeka...niby nie mam tego dużo w tym semestrze, ale mam mega lenia w tym względzie
A już nie mówię o tym, że wypadałoby powoli zabrać się za pisanie pracy mgr.....
A jesteś na drugim roku? ja na pierwszym II st
Cytat:
a co studiujesz?
Aktualnie zarządzanie, ale czuję, że minęłam się z powołaniem zupełnie " nie czaję klimatu" tzn. studiuje się fajnie, zajęcia ciekawe, fajni wykładowcy, suuuuuper grupa, ale jak przyszło się tego wszystkiego nauczyć to... oj

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 07:43   #473
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Cześć, witam
Nadrobiłam kilka stron i : Madziu, gratuluję córeczki

Ale mam jeszcze z 8 stron do nadrobienia i nie dam rady dzisiaj

Co do tematu spania- nie wiem jak będzie, ale jakoś wolałabym nie spać z dzieckiem na stałe (wiadomo, że czasami są różne sytuacje). Spać nie potrafię bez męża i sobie nie wyobrażam. Nie postawię dziecka wyżej od męża, bo to z nim chcę spędzić resztę życia i to "my" będziemy mieli dziecko- nie "ja". Albo będziemy wszyscy spać razem (oba koty również) albo dziecko osobno. Nie znam nikogo w swoim otoczeniu, kto śpi z dzieckiem, więc chyba to nie jest takie popularne. Ja wiem, że będę chciała mieć kołyskę, żeby była przy łóżku, a później dziecko będzie spało w swoim pokoju.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-07, 07:55   #474
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
A jesteś na drugim roku? ja na pierwszym II st
Tak, na III sem.

Co do spania w łóżeczku, to tak tylko powiem, że ja też nie znam nikogo w swoim otoczeniu, żeby spał z dzieckiem w łóżku. Sama też raczej nie będę tego robić, bałabym się...oczywiście do karmienia to i owszem, ale potem będę odkładać dziecko do swojego łóżeczka...

Dziś sobota, trzeba się zabrać zaraz za sprzątanie, a potem trzeba jakieś zakupy zrobić....
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 07:58   #475
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia

A gdzie ja napisalam ze od pierszego dnia zycia dziecka?
Po co? Zeby dziecko nauczylo sie spac w swoim lozeczku Tak jak napisalam wczesniej lozko nalezy do RODZICOW koniec.

a co studiujesz?

teraz to chyba troche wyolbrzymiasz bo wychodzi na to ze matki ktore nie decyzuja sie na to aby dziecko spalo razem z rodzicami w jednym lozku sa wyrodne bo dziecka caly czas placze w lozeczku a matki spia w lozku i maja je gdzies?!

Mysle ze warto zakonczyc temat bo Ty i reszta dziewczyn ktora spia z dzieckiem w lozku bedziesz sie upierac przy swoim a my bedziemy pisac swoje... Bo ja uwazam ze dziecko idzie nauczyc spac w wlasnym lozeczku ja tak chce zrobic z swoim dzieckiem. Kazdy robi jak uwaza.

To napewno maz sie wysypial

A sprobowalas malenstwo od razu polozyc do lozeczka czy dopiero po skonczeniu 3 miesiecy?

To pogubione .. dokladnie o to mi chodzi .. Twoj tato zeszedl na dalszy tor a mala nie nauczyla sie spac sama
...
Pewnie,ze maly spal w lozeczku np.przez dzien albo wtedy kiedy podbijalismy z męzem noc i naprawde nie bylo z Oskarem nigdy problemow wzorowy dzidziolek-zadnych kolek itd. Po skonczonych 3 miesiacach jak przeszlam na butle to tylko 2 razy w nocy wolał jesc a jak na noc zaczelam dawac kaszke to cala noc przesypial.
A mąż na spanie na podlodze nie narzekał on tak ma ze gdzie sie polozy tam usnie kiedys po naszym weselu po prostu zasnal w aucie gdy ja nosilam rzeczy z sali do auta,a dodam.ze byl trzezwy. Bidulek tylko wstawal przy malym razem ze mną bo co chwile mi cos podawal i nieraz z niedospania walną glowa o futryneale przynajmniej glupoty mu to wybilo z glowy
Stary 2012-01-07, 07:59   #476
emigra
Zakorzenienie

Widze, ze ostra dyskusja co do spania z dzieckiem ja Wam powiem tak... Sama na poczatku ciazy bylam zdania, ze nigdy dziecko nie bedzie spalo z nami w lozku itp zaciekle sie tego trzymalam... ale w chwili gdy zblizamy sie do rozwiazania, czlowiek czasami zmienia zdanie. Ciekawa jestem ile z Was, tych, ktore tak upieraja sie przy nie spaniu z dzieckiem, pozostanie w tym postanowieniu znajac zycie to zmeczenie i brak sil wezma gore

I zeby nie bylo, nie zamierzam spac z dzieckiem w jednym lozku cala noc, ale wezme je do siebie napewno, z reszta my bedziemy miec przystawke wiec i tak tak jakby mala spala z nami ale napewno nie dalabym noworodka do osobnego pokoju odrazu no ale kazdy robi jak uwaza
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 08:03   #477
zielona1911
Zakorzenienie

Ja tez bym sie bala takiego noworodka zostawiac samego-a nie daj Boze jakby mu sie ulało i by sie zakrztusil-rozne sa przypadki. Mojemu malemu czasami tak sie ulało ze nawet nosem mu sie wylewalo. Tak wiec z drugim maluszkiem jak mi sie uda tez bede z nim spac na poczatku.
Stary 2012-01-07, 08:16   #478
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

po pierwsze pies z nami nie śpi od pierwszego dnia kiedy z nami był!

po drugie założyłam że nie chce żeby dziecko spało ze mną w łózku.
po trzecie nie wiem co w tym dziwnego.
Dopisalabym cos jeszcze, ale tu nie będzie to zrozumiane, bo wychodzę tu na wyrodną matkę.

Cytat:
zakładasz, ze ja jako wyrodna matka odłoże dziecko do łózeczka, najlepiej jeszcze gdzies w innym pokoju, przyjde dopiero rano i będę sobie smacznie spała cala noc z psem.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Widze, ze ostra dyskusja co do spania z dzieckiem ja Wam powiem tak... Sama na poczatku ciazy bylam zdania, ze nigdy dziecko nie bedzie spalo z nami w lozku itp zaciekle sie tego trzymalam... ale w chwili gdy zblizamy sie do rozwiazania, czlowiek czasami zmienia zdanie. Ciekawa jestem ile z Was, tych, ktore tak upieraja sie przy nie spaniu z dzieckiem, pozostanie w tym postanowieniu znajac zycie to zmeczenie i brak sil wezma gore
ciekawe
jak wątek bedzie jeszcze istniał i bede sie tu wypowiadać, to powiem jak bylo u mnie.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja tez bym sie bala takiego noworodka zostawiac samego-a nie daj Boze jakby mu sie ulało i by sie zakrztusil-rozne sa przypadki.
nikt nie pisze, ze chce dziecko zostawić same!
Stary 2012-01-07, 08:22   #479
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
Długi weekend a ja w pracy siedzę

koocur powiec mi jak się odrzywiałaś jak miałaś problemy z żołądkiem? Ja poczytałam trochę w necie ale kompletnie nie wiem co mam gotować na objady

Ja też mam dużo nauki i w piątek mam jedno z ważniejszych zaliczeń i jeszcze dużo nauki przede mną

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-01-07 o 08:23
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 08:38   #480
ilonkaczapela
Zakorzenienie

anulka, ja Cię doskonale zrozumiałam

Też nie uważam, że zwierzęta nie mają emocji i można z nimi robić co się chce. Skoro tyle lat śpi z wami a później zostanie wygonione z łóżka nagle, nie rozumiejąc tego to na pewno jakiś ślad w psychice zostanie. Jeszcze gorzej, jeśli ten ślad będzie połączony z dzieckiem (bo pies to pewnie zauważy jako powód wyprowadzki).
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości