|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015
Cytat:
![]()
![]() |
#452 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na pewno w pracy coś podczytam ![]() wieje u mnie masakrycznie, byliśmy psa wybiegać, a teraz idę czytać ksiązkę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
A ja mysle co tu ugotowac .. jutro idziemy do znajomych i chce zrobic jakas przekaske na cieplo albo na zimno .. najgorsze to ze nie wiem ile ludzi bedzie bo znajoma zabronila cos przynosic
![]() bika - u nas dzisiaj tez rybka bedzie ![]()
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od teściowej, najedzona, nagadana
![]() Wieczorem mają wpaść moi rodzice. |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Wtajemniczenie
|
A ja sie ucze
![]() Za 3 tyg. mam zaliczenia, boje sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
uuu to trzymam kciuki. Mój mąz ma przed sobą 2 ostatnie zjazdy w tym semstrze i też same zaliczenia więc siedzi i robi jakieś projekty, uczy się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
"nie" dziekuje
![]() a mi sie tak nie chce uczyc ![]() Ostatnio sie wszystkim zamartwiam, chcialabym zmienic mieszkanie na wieksze jak najszybciej, a maz chcialby zostac w tym, bo mu sie tu podoba. Nie wiem, jak go przekonac do zmiany i sie denerwuje jak mowi mi, ze przeciez dzidzius sie tu zmiesci. Chociaz ja juz dawno powiedzialam, ze do porodu zmienimy mieszkanie chcialabym, zeby on tez tego chcial. |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ana, a powiedz mi miałaś badane hormony? Bo teoretycznie tu powinno się zacząć szukać rozwiazania dla @ co pół roku...Ja miałam cykle tak 40-50dniowe, ale to zanim trafiłam do mojej ginki (pisałam o tym na końcu poprzedniego wątku) teraz w sumie są maksymalnie 34dniowe. Co do owu też pisałam i najprawdopodobniej jest. Wiesz co, clo wywołuje właśnie owulacje, a nie @ i jeśli lekarz wie, że do niej nie dochodzi (a skoro nie miesiączkujesz, to raczej jej nie masz), to zapisuje clo zeby sprawdzić czy lek jest w stanie w danym cyklu owu "wytworzyć" i czy możliwe jest zapłodnienie i ciąża. Z duphastonem nie wiem jak jest, bo byłam leczona proverą... Jeśli mogę doradzić, to zrób ten monitoring (no i hormony jeśli nie badałaś) i zobaczcie jak to u Ciebie wygląda. To będzie pierwszy krok w stronę ewentualnej diagnozy i np. leczenia i nie musi się wiązać od razu z ciążą. Po prostu badanie, takie jak cytologia. Jeśli monitoring pokaże, że owu nie ma, możesz również spróbować clo, wtedy zobaczysz jak lek na Ciebie wpływa i czy do owu dojdzie. Da Ci to na pewno spokój psychiczny, że nawet jeśli coś w przyszłości z @ i w miarę regularnym cyklem miałby się nie rozwiązać (tfu tfu), to wiesz, że ten lek i monitoring umożliwi zajście w ciąże. Nie wiem czy nie jest to zbyt chaotyczne co napisałam, ale jakby co pytaj dalej ![]()
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
cześć Kochane
![]() już kolejna cześć ![]() ![]() kiepsko dzisiaj sie czuje i wymiotuję od rana na dodoatek dreszcze i słabo mi ech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Emilko
![]() Kasiu a co to za mieszkanie?? Wasze?? Jakiej wielkości?? Byli moi rodzice. Oglądałam z mamą ubranka i się zachwycałyśmy. Mam też stwierdziła, że na bank wszystkiego nie zdążę założyć i... że ona już nic nie kupuje bo to nie ma sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 | ||
Zakorzenienie
|
Komputer miałam włączony, ale nie siedziałam na wizażu, choć poszłam spać po 2
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ooo wyszły mi tylko jakieś pęcherzyki na jajnikach na usg, ale lekarka powiedziała, że to nie jest pco... (choć ten lekarz u którego mam robić ten monitoring dawno temu mi zdiagnozował pco) to Ci lekarze tego nie potwierdzili, podobno jakieś inne ułożenie tych pęcherzyków... Teraz mam dylemat czy jest sens robić w takim razie monitoring bez brania clo? skoro prawdopodobieństwo owulki znikome... ![]() No i pewnie koszty x2... Hmmm bo ja generalnie to nie mam w zalożeniu leczyć się u tego lekrza tylko to takie jednorazowe... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hmmm, a jaki byłby Twój stosunek do spania z dzieckiem w jednym łóżku, gdybyś nie spała z psem? wczoraj mieliśmy dzień zakupów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie jakbysmy nie mieli innego wyjscia, to jakos bysmy zyli, ale mamy mozliwosc zmienienia mieszkania na wieksze, dlatego nie rozumiem. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Kasiu myślę, że warto jednak zmienić, skoro i tak wynajmujecie to wiesz.
Natalka fajnie, że zakupy udane. |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Znam kilka przypadków gdzie dzieci spały od razu w swoich łóżeczkach i tylko tam, więc wiem ze jest to wykonalne (chociaż każde dziecko jest inne) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I podjęliśmy decyzję z TŻem - po studiach wyjeżdżamy z Polski ![]()
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Maraton filmowy prawie zakończony
![]() 3 części Piratów z Karaibów, a teraz w tv leci Władca Pierścieni ![]() Co do nauki...to niestety mnie też to już czeka...niby nie mam tego dużo w tym semestrze, ale mam mega lenia w tym względzie ![]() A już nie mówię o tym, że wypadałoby powoli zabrać się za pisanie pracy mgr..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
też się cieszę
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do tego czy jest to wykonalne czy nie - no pewnie, że jest. noworodek sam z łóżeczka nie wylezie, więc jak go tam włożysz to będzie leżał, nawet jak będzie płakał, to w końcu ze zmęczenia zaśnie... no cóż, chyba czas skończyć ten temat bo nie zmierza w dobrym kierunku ![]() Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2012-01-06 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Ja spalam z malym jakies 3 miesiace i tez z wlasnego wygodnictwa bo bylam po cesarce i ciezko mi bylo wstac szybko z lozka w nocy a pozatym karmilam prawie co 2 godz na poczatku wiec nie musialam wstawac tylko wyciagalam piers i juz
![]() ![]() Tak wiec rodzicom juz przeszly amory i nocne igraszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po co? Zeby dziecko nauczylo sie spac w swoim lozeczku ![]() a co studiujesz? Cytat:
![]() Mysle ze warto zakonczyc temat bo Ty i reszta dziewczyn ktora spia z dzieckiem w lozku bedziesz sie upierac przy swoim a my bedziemy pisac swoje... Bo ja uwazam ze dziecko idzie nauczyc spac w wlasnym lozeczku ja tak chce zrobic z swoim dzieckiem. Kazdy robi jak uwaza. Cytat:
![]() A sprobowalas malenstwo od razu polozyc do lozeczka czy dopiero po skonczeniu 3 miesiecy? To pogubione .. dokladnie o to mi chodzi .. Twoj tato zeszedl na dalszy tor a mala nie nauczyla sie spac sama ...
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-01-06 o 23:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aktualnie zarządzanie, ale czuję, że minęłam się z powołaniem ![]() ![]()
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Cześć, witam
![]() Nadrobiłam kilka stron i : Madziu, gratuluję córeczki ![]() Ale mam jeszcze z 8 stron do nadrobienia i nie dam rady dzisiaj ![]() Co do tematu spania- nie wiem jak będzie, ale jakoś wolałabym nie spać z dzieckiem na stałe (wiadomo, że czasami są różne sytuacje). Spać nie potrafię bez męża i sobie nie wyobrażam. Nie postawię dziecka wyżej od męża, bo to z nim chcę spędzić resztę życia i to "my" będziemy mieli dziecko- nie "ja". Albo będziemy wszyscy spać razem (oba koty również ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Tak, na III sem.
![]() Co do spania w łóżeczku, to tak tylko powiem, że ja też nie znam nikogo w swoim otoczeniu, żeby spał z dzieckiem w łóżku. Sama też raczej nie będę tego robić, bałabym się...oczywiście do karmienia to i owszem, ale potem będę odkładać dziecko do swojego łóżeczka... ![]() Dziś sobota, trzeba się zabrać zaraz za sprzątanie, a potem trzeba jakieś zakupy zrobić.... |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mąż na spanie na podlodze nie narzekał ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze ostra dyskusja co do spania z dzieckiem
![]() ![]() ![]() I zeby nie bylo, nie zamierzam spac z dzieckiem w jednym lozku cala noc, ale wezme je do siebie napewno, z reszta my bedziemy miec przystawke wiec i tak tak jakby mala spala z nami ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bym sie bala takiego noworodka zostawiac samego-a nie daj Boze jakby mu sie ulało i by sie zakrztusil-rozne sa przypadki. Mojemu malemu czasami tak sie ulało ze nawet nosem mu sie wylewalo. Tak wiec z drugim maluszkiem jak mi sie uda tez bede z nim spac na poczatku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
po drugie założyłam że nie chce żeby dziecko spało ze mną w łózku. po trzecie nie wiem co w tym dziwnego. Dopisalabym cos jeszcze, ale tu nie będzie to zrozumiane, bo wychodzę tu na wyrodną matkę. Cytat:
Cytat:
![]() jak wątek bedzie jeszcze istniał i bede sie tu wypowiadać, to powiem jak bylo u mnie. nikt nie pisze, ze chce dziecko zostawić same! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Długi weekend a ja w pracy siedzę ![]() koocur powiec mi jak się odrzywiałaś jak miałaś problemy z żołądkiem? Ja poczytałam trochę w necie ale kompletnie nie wiem co mam gotować na objady Ja też mam dużo nauki i w piątek mam jedno z ważniejszych zaliczeń i jeszcze dużo nauki przede mną
![]() ![]() "dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-01-07 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
anulka, ja Cię doskonale zrozumiałam
![]() Też nie uważam, że zwierzęta nie mają emocji i można z nimi robić co się chce. Skoro tyle lat śpi z wami a później zostanie wygonione z łóżka nagle, nie rozumiejąc tego to na pewno jakiś ślad w psychice zostanie. Jeszcze gorzej, jeśli ten ślad będzie połączony z dzieckiem (bo pies to pewnie zauważy jako powód wyprowadzki). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.