Żonki 2009 cz. XXXI - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 10:33   #4201
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas to jednak była trzydniówka, mamy piękną wysypkę..tzn Lilka ma jak pojawi się wysypka to mam iść do lekarza, tylko ciekawe jak mam to zrobić skoro jest weekend nie wiem co z antybiotykiem, czy dawać dalej czy odstawić.
my sprawę wysypki załatwiliśmy telefonem - pytała gdzie jest jaka jest i kazała odstawić antybiotyk
czesto trzydniówkę z czymś mylą, powinno zejsć do 2 dni,
no i najmniej jest na budzi najwięcej na tułowiu? im dalej na kończynach tym mniej?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2012-01-07 o 10:35
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:57   #4202
india83
Zakorzenienie

moja dracena usycha!!!!

która z Was zna się dobrze na kwiatach.

Ja mam jednego i nawet tego nie potrafię utrzymac przy zyciu
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:15   #4203
martucha84
Zakorzenienie

ja mam dwa i też usychają ale ja nie dbam o kwiaty więc pewnie dlatego

a ja mam filcowy obrus na stół kawowy i jak mam go prać? ręcznie czy jakoś specyficznie? tak samo podkładki pod talerze obiadowe... i teraz chce to poczyść a nie wiem jak.. doradźcie. .
Stary 2012-01-07, 11:30   #4204
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja mam dwa i też usychają ale ja nie dbam o kwiaty więc pewnie dlatego

a ja mam filcowy obrus na stół kawowy i jak mam go prać? ręcznie czy jakoś specyficznie? tak samo podkładki pod talerze obiadowe... i teraz chce to poczyść a nie wiem jak.. doradźcie. .
zamocz w wodzie z płynem i kilka razy potrząśnij, potem w czystej wodzie przepłucz i będzie cacy
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:55   #4205
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
zamocz w wodzie z płynem i kilka razy potrząśnij, potem w czystej wodzie przepłucz i będzie cacy
dzięki o Boska
Stary 2012-01-07, 12:01   #4206
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki o Boska
polecam się
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:02   #4207
martucha84
Zakorzenienie

ide zrobić jabłecznikowe muffinki póki młodzian śpi
Stary 2012-01-07, 12:03   #4208
india83
Zakorzenienie

Tak w ogóle maż się na mnie wczoraj wkurzył... bo ja mam nowa wizję na salon a to niestety związane jest z kolejnymi zmianami i poprawkami, wiec jak to usłyszał... no i cóż na razie salon musi przejsc na dalszy plan, bo trzeba wykonczyc pozostałe pomieszczenia, a szkoda.

a póki co przymierzam się do garderoby, upatrzyłam sobie ten system przechowywania odziezy. niestety wychodzi dosc drogo. Macie taki u siebie? jak sie sprawdza??
http://pl.elfa.com/webapp/wcs/stores...&storeId=11151
Stary 2012-01-07, 12:11   #4209
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja mam sernik od teściowej, wczoraj nam o 21 przywoziła aby był jeszcze ciepły

India a jaki masz nowy pomysł na salon??
My dziś zaczynamy projektować sobie szafę.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:23   #4210
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja mam sernik od teściowej, wczoraj nam o 21 przywoziła aby był jeszcze ciepły

India a jaki masz nowy pomysł na salon??
My dziś zaczynamy projektować sobie szafę.
Nowe krzesła, inny stolik kawowy, zamian miejsca narożnika, komody i stolika rtv, tv w innym miescu co wiazałoby się z przenoszeniem kabli i nabudowaniem scianki, zeby ich nie było widac (to tak z grubsza

załamałam się tym systemem, chyba jednak sobie go nie zprezentujemy zrobiłam sobie wizualke na ich stronie i oni od razu podaja koszt - to zagospodarowanie jednej sciany wyszło ponad 1500zł a jeszcze 2 zostały puste... no to lipa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gard.jpg (28,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-01-07, 12:34   #4211
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle maż się na mnie wczoraj wkurzył... bo ja mam nowa wizję na salon a to niestety związane jest z kolejnymi zmianami i poprawkami, wiec jak to usłyszał... no i cóż na razie salon musi przejsc na dalszy plan, bo trzeba wykonczyc pozostałe pomieszczenia, a szkoda.

a póki co przymierzam się do garderoby, upatrzyłam sobie ten system przechowywania odziezy. niestety wychodzi dosc drogo. Macie taki u siebie? jak sie sprawdza??
http://pl.elfa.com/webapp/wcs/stores...&storeId=11151
wiesz no trochę mu sie nie dziwie bo ledwo zrobiliście ten i teraz na nowo... no ale kobieta zmienną jest
a nie lepiej wam samemu zrobić szafki etc? nie dacie rady? bo te systemy są cholernie drogie, albo kupić same systemy np w ikei a szafki zrobić samemu..
ja pomagałam mojemu ojcu zrobić szafę przesuwną na przepokoju wcale nie było to jakieś mega skomplikowane, myślę ze dalibyście rade.. i koszty mniejsze
Stary 2012-01-07, 12:34   #4212
Maggie1983
Zakorzenienie

Dziewczyny - dzieki jeszcze raz za gratki dla drugiej corci. Ojjjj bedzie wesolo-wczoraj przyszla do nas moja chrzesnica i oczywiscie obie z Nadia musialy w tym samym czasie bawic sie ta sama lalka (dodajmy juz sfatygowana przez los i kaleka, bo bez reki, pomimo ze w domu jest 10 innych lalek... no i byla draka wiec tak sobie pomyslalam, ze tak wlasnie bede miala, jak druga panna podrosnie tz mowi jeszcze, ze najgorzej jak wszystkie 3 bedziemy miec okres, ale ja mu tlumacze, ze lepiej wszystkie trzy niz na raty-najpierw jedna tydzien, druga tydzien, trzecia tydzien, tydzien przerwy i od nowa

Imienia nie mamy (no poza mariolka oczywiscie ) i bedzie mega problem-pewnie jescze na porodowce bedziemy sie zastanawiac tak jak z Nadia

No i mowimy jeszcze ze jak dziewczyny pojda do szkoly i wyramy w totka to sobie strzelimy chlopaka przez in vitro co by pewnosc byla i trzeci dziurawiec nam nie wyszedl

Ktosiu - chcesz to mnie dopisz na liste, jesli nikt nie ma nic przeciwko temu, ze jestem na liscie a udzielam sie tyle co kot naplakal.... no coz za pare miesiecy bedzie mnie pewnie jeszcze mniej to moze chociaz slad jakis po mnie zostanie tp 18.05.2012
Madzialenka - czytalam, ze bedzie dziewuszka i ze ciezko Ci sie przestawic-dasz rade ja drugi raz musze zmienic nastawienie
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Edytowane przez Maggie1983
Czas edycji: 2012-01-07 o 12:43
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:37   #4213
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

My też szafę robimy sobie sami. Chyba nas nie przerośnie ma mieć dł. 276 cm ( o ile dobrze pamiętam), wysokość do sufitu.

Stary 2012-01-07, 12:43   #4214
bzyczka1
Zakorzenienie

Marta, no na brzuchu ma głównie tą wysypkę...kurcze no, musiała wyleźć w weekend nie mam jak do niego zadzwonić bo on nie ma domowego telefonu a komórki nie podaje zresztą nie dziwię się mu, też bym nie chciała być pod ciągłym obstrzałem mamuś które się martwią wysypką albo katarkiem

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:49   #4215
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Marta, no na brzuchu ma głównie tą wysypkę...kurcze no, musiała wyleźć w weekend nie mam jak do niego zadzwonić bo on nie ma domowego telefonu a komórki nie podaje zresztą nie dziwię się mu, też bym nie chciała być pod ciągłym obstrzałem mamuś które się martwią wysypką albo katarkiem
no to na bank trzydniówka ja bym już to olała i nie szła, na prawdę teraz to juz się nie ma czym martwić, olejcie tylko wychodzenia na dwór i będzie ok

moja pediatra ma tel służbowy, bo prowadzi też prywatną praktyke - np wizyty domowe jak coś się nagle dzieje itd, teraz była u mojej siostry jak wrócili z wysp coby zobaczyć co i jak
ale jakby takowej nie prowadziła to pewnie też by nie podawała bo masz racje masa telefonów na bank
Stary 2012-01-07, 13:02   #4216
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dałam mojej mamie książkę "dziewczynka w czerownym płaszczyku" nie mogła się oderwać. Przeczytała w 2 dni i miałam wczoraj tel od taty aby jej więcej takich książek nie dawać bo go zanidbuje

Stary 2012-01-07, 13:18   #4217
india83
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz no trochę mu sie nie dziwie bo ledwo zrobiliście ten i teraz na nowo... no ale kobieta zmienną jest
a nie lepiej wam samemu zrobić szafki etc? nie dacie rady? bo te systemy są cholernie drogie, albo kupić same systemy np w ikei a szafki zrobić samemu..
ja pomagałam mojemu ojcu zrobić szafę przesuwną na przepokoju wcale nie było to jakieś mega skomplikowane, myślę ze dalibyście rade.. i koszty mniejsze
Marta, ale my mamy zamiar zrobić to sami... ten system kupuje się chociazby w leroyu.... kazdy element osobno i mocujesz sobie jak chcesz... jak ci się po jakim czasie znudzi to mozesz zminic wysokość póleczki. ale mimo, że do samodzielnego montazu to cena z kosmosu. moja mini garderoba ma 210x115, więc 3 sciany do zagospodarownia, tradycyjnej szafy tam nie planujemy
to ma tak wyglądac
ale skoro jedna sciana wyszła 1,5zł to calosc wyjdzie chyba ponad 3tys
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Elfa1.jpg (75,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Elfa2.jpg (65,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Elfa3.jpg (46,8 KB, 6 załadowań)
Stary 2012-01-07, 13:18   #4218
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć!

Bzyczka mam nadzieje że małej szybko przejdzie

India nam meble do garderoby robiła lokalna firma która produkuje szafy wnękowe, nie mamy żadnych wymyślnych systemów tylko otwarte szafy z drążkami i półkami a od strony skosu komodę na całą długośc gaderoby z szufladami i półkami,za całość daliśmy 3 tyś, ale mebli mamy sporo może u was w okolicy też by się taka firma znalazła, albo jakiś stolarz by się tego podjął? Bo te firmowe szfy są pieruńsko drogie, jak dziewczyny juz zasugerowały w Ikei możesz sobie skompletować taka szafę tylko będziecie musieli sami skręcać.

U nie zebra sie piecze ale mi coś dziś nie wyszła bo ciasto takie gęste było, ostatnio fajnie się rozlało a dzis musiałam rozsmarowac łyżką

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:23   #4219
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć!

India nam meble do garderoby robiła lokalna firma która produkuje szafy wnękowe, nie mamy żadnych wymyślnych systemów tylko otwarte szafy z drążkami i półkami a od strony skosu komodę na całą długośc gaderoby z szufladami i półkami,za całość daliśmy 3 tyś, ale mebli mamy sporo może u was w okolicy też by się taka firma znalazła, albo jakiś stolarz by się tego podjął? Bo te firmowe szfy są pieruńsko drogie, jak dziewczyny juz zasugerowały w Ikei możesz sobie skompletować taka szafę tylko będziecie musieli sami skręcać.

U nie zebra sie piecze ale mi coś dziś nie wyszła bo ciasto takie gęste było, ostatnio fajnie się rozlało a dzis musiałam rozsmarowac łyżką
tak my mamy stolarza, ktory by nam to zrobił... bo juz robił kuchnie i szafe w sypialnie. tylko, że mnie to się spodobało i jest masakra. Jeszcze raz podkreślam, że to również kupuje się wszystko osbno, kazda najmniejsza srubkę (pewnie tak jak w Ikei) i samodzielnie w domu się składa wedle upodoban w LM obecnie trwa na to promocja, wiec moze cena nas az tak nie powali. Jutro wyciagam tam meża
Stary 2012-01-07, 13:28   #4220
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta, ale my mamy zamiar zrobić to sami... ten system kupuje się chociazby w leroyu.... kazdy element osobno i mocujesz sobie jak chcesz... jak ci się po jakim czasie znudzi to mozesz zminic wysokość póleczki. ale mimo, że do samodzielnego montazu to cena z kosmosu. moja mini garderoba ma 210x115, więc 3 sciany do zagospodarownia, tradycyjnej szafy tam nie planujemy
to ma tak wyglądac
ale skoro jedna sciana wyszła 1,5zł to calosc wyjdzie chyba ponad 3tys
to już rozumiem.. to faktycznie lipnie...
kuurde 3 tysie to jednak sporo.. mam nadzieję że w leroy promocja będzie duża i uda ci sie meża nakręcić
bo garderoby są przepiękne szczególnie takie właśnie wolno otwarte, moja siostra jeden pokój przeznacza na taką garderobe już jej zazdroszcze...
Stary 2012-01-07, 13:29   #4221
iwka28
Wtajemniczenie

oooooooooooooo ale była biba!!!!

Cytat:
ja mam na stanie millenium kupiłam sobie cały pakiet i tak szczerze najszczerzej jak mogę
pierwsza częśc mężczyzna który.. jest REWELACYJNA łyknęłam w dwa dni nie mogłam si oderwać,
druga częśc kobieta która... jest dobra ale hmm ciut słabsza
a trzecia częśc zamek z piasku.. to juz wogóle.. szczerze nie polecam, zmęczyłam ją jest oparta na 2 części wszytsko się powtarza bo to rozprawa sądowa rzeczy która się wydarzyła w 2 część
zmęczyłam ją żeby mieć całość zamkniętą
i tylko tyle..
a jak rozmawiałam z Rybulką to mówiła za 1 częśc jest w bibliotece rozchwytyana druga mniej a po trzecią mało kto sięga a jak sięga to są niezadowoleni
ja chce wszystkie przeczytać, kupić i ustawić w mojej bibliteczce

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

hahhaa tak włąśnie to sobie tłumacze ;D

niestety bywa...
JA tak miałam z Trudi Vanavan - "Trylogia Czarnego Maga" - koleżanka mi poleciła, dostałam w prezencie pod choinkę całość 3 tomy. Pierwszy całkiem fajny, drugi - o jezu, trzeci - matko ja tego nie skończę. Ale uparta jestem, przeczytałam i never ever więcej.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Cytat:
moja dracena usycha!!!!

która z Was zna się dobrze na kwiatach.

Ja mam jednego i nawet tego nie potrafię utrzymac przy zyciu
A stoi w jasnym miejscu? Podlewasz ją jak ma sucho dopiero? Nie stoi w wodzie?

Cytat:
Nowe krzesła, inny stolik kawowy, zamian miejsca narożnika, komody i stolika rtv, tv w innym miescu co wiazałoby się z przenoszeniem kabli i nabudowaniem scianki, zeby ich nie było widac (to tak z grubsza

załamałam się tym systemem, chyba jednak sobie go nie zprezentujemy zrobiłam sobie wizualke na ich stronie i oni od razu podaja koszt - to zagospodarowanie jednej sciany wyszło ponad 1500zł a jeszcze 2 zostały puste... no to lipa
India - ja na miejscu tż też nie byłabym szczęśliwa jakby mi luba oznajmiła, że w dopiero co skończonym salonie chce coś przebudowywać

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dałam mojej mamie książkę "dziewczynka w czerownym płaszczyku" nie mogła się oderwać. Przeczytała w 2 dni i miałam wczoraj tel od taty aby jej więcej takich książek nie dawać bo go zanidbuje
Zazdrosny ????

Cytat:
Cześć!

Może mąka była inna i wchłonęła płyny z ciasta? Albo to jeden z tych dni kiedy rzeczy udające się od zawsze po prostu nie wychodzą

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:30   #4222
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
tak my mamy stolarza, ktory by nam to zrobił... bo juz robił kuchnie i szafe w sypialnie. tylko, że mnie to się spodobało i jest masakra. Jeszcze raz podkreślam, że to również kupuje się wszystko osbno, kazda najmniejsza srubkę (pewnie tak jak w Ikei) i samodzielnie w domu się składa wedle upodoban w LM obecnie trwa na to promocja, wiec moze cena nas az tak nie powali. Jutro wyciagam tam meża
najlepiej zrób sobie projekt i niech wycenią, mi sie też zawsze te systemy podobały ale stwierdziłam że to tylko garderoba, nikt nam tam łazić i podziwiać nie będzie, ważne że jest pojemna i funkcjonala, wszystko tam chowam razem z drukarką i odkurzaczem i jeszcze mamy kilka pustych szafek.

Iwka a nie pomyślałam z tą mąką ciacho jest jeszcze w piekarniku ale pięknie wyrosło więc zakalca nie będzie, najwyżej zamiast pasów będą biało czarne warstwy

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2012-01-07 o 13:34
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:31   #4223
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Iwka chyba tak

Stary 2012-01-07, 13:35   #4224
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
JA tak miałam z Trudi Vanavan - "Trylogia Czarnego Maga" - koleżanka mi poleciła, dostałam w prezencie pod choinkę całość 3 tomy. Pierwszy całkiem fajny, drugi - o jezu, trzeci - matko ja tego nie skończę. Ale uparta jestem, przeczytałam i never ever więcej.
to ja mam identycznie i też tylko dlatego że jestem uparta millenium skończyłam,
ale nie ma to tamto 1 cześć BOSKA i druga też całkiem całkiem ale trzecia.... ojjjj nigdy więcej ;D
Stary 2012-01-07, 13:38   #4225
india83
Zakorzenienie

Cytat:
to już rozumiem.. to faktycznie lipnie...
kuurde 3 tysie to jednak sporo.. mam nadzieję że w leroy promocja będzie duża i uda ci sie meża nakręcić
bo garderoby są przepiękne szczególnie takie właśnie wolno otwarte, moja siostra jeden pokój przeznacza na taką garderobe już jej zazdroszcze...
no ja też się nie spodziewałam, ze to az tyle kosztuje... no ale tak mi wyliczyło na tej stronie. jutro sami to sprawdzimy a poza tym tak sobię myśle, że przeciez nie od razu wszystko trzeba kupowac, skoro do tego sytemu mozna dokladac w kazdej chwili nowy element a na poczatek tylko drazki na ubrania i na buty

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
oooooooooooooo ale była biba!!!!

A stoi w jasnym miejscu? Podlewasz ją jak ma sucho dopiero? Nie stoi w wodzie?

India - ja na miejscu tż też nie byłabym szczęśliwa jakby mi luba oznajmiła, że w dopiero co skończonym salonie chce coś przebudowywać

Zazdrosny ????

Może mąka była inna i wchłonęła płyny z ciasta? Albo to jeden z tych dni kiedy rzeczy udające się od zawsze po prostu nie wychodzą
tak, jest w jasnyj miejscu. Ale wiesz tez tak sobie pomyslałam, ze to brak slonca moze jest przyczyna, bo liscie zaczeli obsychac od strony sciany (nigdy jej nie przekrecałam) ale teraz te zasuszone liscie ustawiłam w strone okna, wiec myslisz, ze to cos da?? podlewam rzadko, przesuszam ziemie, poza tym w osłonce na dnie ma wysypany keramzyt(tk to sie nazywa??) aby w wodzie nie stała

wiem, że mozna się zdenerwowac z tym salonem... sama na siebie jestem zła, ze juz na poczatku nie miałam takiego pomysłu. Ale przy najblizszym remoncie maz zgodził sie na zmiany tylko kiedy to bedzie??
Stary 2012-01-07, 13:46   #4226
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że mozna się zdenerwowac z tym salonem... sama na siebie jestem zła, ze juz na poczatku nie miałam takiego pomysłu. Ale przy najblizszym remoncie maz zgodził sie na zmiany tylko kiedy to bedzie??
wiesz no zawsze troszkę remont można przyspieszyć dziki seks na dywanie i winem zachlapana ściana.. to trza pomalowac po co malowac moze zabudujemy etc... tylko szkody rób tam gdzie potem będzie zmiana
albo wiesz stolik pod naporem może się trochę popsuć
buhahahahahah

a tak na poważnie mój mąz kiedyś jeszcze przed ślubem pokazywał mojemu kuzynowi dźwignie (z brazylijskiego jutitsu) i tak pokazywali że w stoliku nogę ułamali.. jak zanieśliśmy do brw żeby nam taka zamówili to mina pań połączona z pytaniem "to co państwo na tym stoliku robiliście" bezcenna

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2012-01-07 o 13:48
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:53   #4227
india83
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej zrób sobie projekt i niech wycenią, mi sie też zawsze te systemy podobały ale stwierdziłam że to tylko garderoba, nikt nam tam łazić i podziwiać nie będzie, ważne że jest pojemna i funkcjonala, wszystko tam chowam razem z drukarką i odkurzaczem i jeszcze mamy kilka pustych szafek.

Iwka a nie pomyślałam z tą mąką ciacho jest jeszcze w piekarniku ale pięknie wyrosło więc zakalca nie będzie, najwyżej zamiast pasów będą biało czarne warstwy
no jutro tam pójdziemy

Cytat:
wiesz no zawsze troszkę remont można przyspieszyć dziki seks na dywanie i winem zachlapana ściana.. to trza pomalowac po co malowac moze zabudujemy etc... tylko szkody rób tam gdzie potem będzie zmiana
buhahahahahah

a tak na poważnie mój mąz kiedyś jeszcze przed ślubem pokazywał mojemu kuzynowi dźwignie (z brazylijskiego jutitsu) i tak pokazywali że w stoliku nogę ułamali.. jak zanieśliśmy do brw żeby nam taka zamówili to mina pań połączona z pytaniem "to co państwo na tym stoliku robiliście" bezcenna
no Ty masz metody

Stary 2012-01-07, 13:59   #4228
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
no Ty masz metody

nie ważne jakie ważne że skuteczne :

no śmialiśmy się do nich że nie to co panie maja na myśli ale chyba nie uwierzyły
Stary 2012-01-07, 14:11   #4229
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:20   #4230
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja też się nie spodziewałam, ze to az tyle kosztuje... no ale tak mi wyliczyło na tej stronie. jutro sami to sprawdzimy a poza tym tak sobię myśle, że przeciez nie od razu wszystko trzeba kupowac, skoro do tego sytemu mozna dokladac w kazdej chwili nowy element a na poczatek tylko drazki na ubrania i na buty

tak, jest w jasnyj miejscu. Ale wiesz tez tak sobie pomyslałam, ze to brak slonca moze jest przyczyna, bo liscie zaczeli obsychac od strony sciany (nigdy jej nie przekrecałam) ale teraz te zasuszone liscie ustawiłam w strone okna, wiec myslisz, ze to cos da?? podlewam rzadko, przesuszam ziemie, poza tym w osłonce na dnie ma wysypany keramzyt(tk to sie nazywa??) aby w wodzie nie stała

Spróbuj, nam w pracy tak obsychają palmy, a to dlatego że nie mają wystarczająco światła. Draceny lubią światło, byle nie bezpośrednie, takie "rozproszone", obróć ją, może pomoże. Możesz jeszcze zapytać w jakiejś kwiaciarni labo tu na forum jest wątek roślinny chyba.

Cytat:
buhahahahahah

Martucha, ale masz pomysły zarąbiste

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nowy sposób na kolędę - z zaskoczenia I od kiedy ksiądz na kolędę z aparatem chodzi????

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości