Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 11:55   #3481
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

moj tz sam sie wczoraj zaoferowal ze posprzata cale mieszkanie a ze ja mam lezec z racji moijego przeziebienia ;P
nie mowie ze nic nie robie bo gotuje sprzatam tez codziennie obiad do pracy szykuje itd ale jak mam okazje to odpoczywam

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:56   #3482
pumas
Zakorzenienie

Ja do pracy w jeansach rzadko, a takie eleganckie spodnie są dość wygodne i rozciągliwe na brzuchu, nie narzekam, choć najchetniej siedziałabym w bluzie i dresach.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:58   #3483
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja niestety pracuje w takim miejscu ze spodnie eleganckie odpadaja ;P

Amelcia
Stary 2012-01-07, 12:09   #3484
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba to łóżko Też o takim myśleliśmy, ale ostatecznie wybraliśmy ASPELUND z Ikea, bo całą sypialnię mamy w ich patynowanych meblach.

Irminusia masz o takie http://allegro.pl/ikea-aspelund-lozk...027294477.html ?? te też mnie urzekło, ale na razie nie bardzo nam by do reszty pasowało bo nie mamy oddzielnej sypialni, a tamte kute to jakoś znia w tle jak dopasuje się narzutkę

Mi się marzy domek kiedyś ale mógłby być maciupki wielkości mieszkania, bo mi zależy na tarasiu na którym można zjeść śniadanie, ogródu w którym można zrobić grila, poleżeć na hamaku z książką, wypuścić psa żeby polatał.. ja lubię się taplać w ziemi, w domu mam prawie ogród botaniczny
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:14   #3485
lipus89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
To mi wyjątkowo wpadło w oko Zresztą u mnie w mieście nic ładnego nie ma, więc jak coś zapiszę w zakładkach z allegro, to TŻ później właśnie to mi zamówi
Soleilka, mieszkasz może w Tbg ?

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:22   #3486
depoison
Zadomowienie

ech, nas też czeka zmiana mieszkania. Teraz mieszkamy w 60 metrowym - dla dwójki w sam raz, dla trójki już nieco ciasnawo... Tym bardziej, że połowę zajmuje 30 metrowy salon - świetny do przyjmowania gości, ale kompletnie nienadający się ani do urządzenia tam sypialni, ani pokoiku dziecięcego. Tylko że słabo mi się robi, jak pomyślę o przeprowadzce, o pakowaniu setek rzeczy, demontażu mebli - łącznie z kuchennymi, kolejnym remoncie

Cytat:
Ja za to siedzę na allegro. Upatrzyłam już łóżeczko, które chcę mieć
ja też spędzam na allegro jakoś podejrzanie dużo czasu Tylko na razie oglądam nie tyle sprzęt ciężki (łóżeczko, wózek itp), ile tysiące ubranek. Ech, może to i lepiej, że nie znam płci, bo bym się przecież już w ogóle nie opanowała z kupowaniem

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:26   #3487
Norniczka
Rozeznanie

Iza Ty to masz zawsze pod górkę...Biedna jesteś że sama musisz sobie robić te zastrzyki. Ja jak byłam ostatnio na urlopie to robiłam dziadkowi zastrzyki z insuliny. Tato mi pokazał jak i pojechał w teren a ja myślałam że umrę jak musiałam dziadzia kłuć. Babcia też ma cukrzycę, z tego względu chyba istnieje większa "szansa" że ja niestety też ją mogę mieć, szczególnie w ciąży. Kiedyś miałam podejrzenie cukrzycy, ale na szczęście okazało się ze nie mam.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja łykam Asmag w dawce 5 sztuk dziennie. Szkoda zażywać inne tabletki na ból brzucha, skoro magnez ogólnie rozkurcza mięśnie, uspokaja i działą dobrze na całe ciało. Ja kiedyś miałam skurcze oraz kłucia w sercu - wszystko minęło.
Co do magnezu to ja mam duże niedobory, i mój organizm nie przyswaja każdego magnezu, tzn niektóre tabletki na mnie działają, a niektóre nie. Miałam kiedyś badania pod tym kątem robione. A w nocy z Bożego Narodzenia na Szczepana to myślałąm że umrę. Całą noc łapały mnie skurcze w ramionach, po obu stronach szyi. Łapały, puszczały i co trzy minuty to samo. Normalnie wyłam z bólu, nie wiedziałąm co się ze mną dzieje, trwało to chyba z 4 h. TŻ całą noc mi te ramiona masował i tulił, nie wiedział co ma robić. Łyknełam 4 tabletki magnezu, i po jakimś czasie przyszło. Wzięłam też wtedy ibuprom - 1 tabletkę i do dziś mam z tego powodu wyrzuty sumienia.....a w sumie ta tabletka i tak nie pomogła tylko ten magnez. Od tego czasu regularnie biorę conajmniej 2 tabletki magnezu.

Hanjah cieszę się że udało się wszystko zmierzyć i wszystko jest ok. Ja się coraz bardziej niepokoję czy z moją dzidzią jest wszystko ok, szczególnie że mnie boli w tej pachwinie. Jakbym była w Polsce to już dawno byłabym u lekarza. Normalnie tutejsza służba zdrowia znęca się nad ciężarnymi.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hej mamusie
Co do daty porodu z USG, ja bym się na Twoim miejscu tym nie kierowała, bo to przy każdym USG będzie się zmieniać. Pewniejsze są daty wg OM. Mojej znajomej USG raz pokazało termin porodu na miesiąc wcześniej niż miała wg OM, a i tak urodziła po terminie wg OM...
Moja ciąża wg USG też jest nieco młodsza, ale raz o 5, raz o 3 dni, musiałabym co i rusz kombinować i zmieniać datę porodu. A mój lekarz trzyma się tej z OM która i tak jest powiedzmy sobie szczerze bardzo umowna, bo dzieciak i tak wyjdzie kiedy mu się zachce
A ja na szczęście miałam monitoring i co do dnia wiem kiedy miałam owulację i kiedy dzidzię zrobilismy. Okazało się że owulację mam bardzo wcześnie bo już w 11dc, więc płodne miałam niedługo po okresie. Chyba dlatego tak długo nam nic nie wychodziło.....Ja już się umawiałam z lekarzem na histeroskopię na grudzień, na szczęście w listopadzie okazało się że jestem w ciąży
Stary 2012-01-07, 13:32   #3488
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
tylko niektorzy nawet nie widza o jego istnieniu wiec jak maja prosić o zaproszenie..., dlatego chyba Wy powinnyscie decydowac kogo zaprosic po obserwacji na forum.[COLOR="Silver"]

dokładnie
tam są nasze prywatne zdj i rozmowy dlatego klub jest tylko dla udzielających się dłużej nie wystarczy pisać tydzień' albo być ma liście i nie udzielać się wcale '

jeśli zdecydujemy o tym ze ktoś może do nas dołączyć to poprostu wysłane zostanie zaproszenie

ja się czuje już lepiej i bez gorączki! mógłby jeszcze ząb przestać bolec

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:45   #3489
chce_byc_mama
Zakorzenienie

oj kochana jeszcze troszke i przestanie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

ale i tak podziwiam Cie ze dalas rade bez znieczulenia

Amelcia
Stary 2012-01-07, 13:55   #3490
muminek82
Wtajemniczenie

Hello Kobitki!rano byłam na zakupach a tu już 3 strony
che_byc_ mamą bardzo mi się podoba to łóżeczko,i przewijak i szuflada na dole super jest!
Pisałyście o mieszkaniach,my z mężem wynajmujemy kawalerkę i właśnie rozglądamy się za 2pokojowym też do wynajęcia,bo na kredyt przy działalności mamy małe szanse a poza tym przeraża nas myśl brania kredytu na 30 czy 50 lat na mieszkanie,jeżeli juz to na dom z teściami.Mały domek to moje marzenie
a co do klubu obiecuje zdycyplinowanie
lece zrobić obiadek i potem wpadne,buziaki
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:57   #3491
ancys_krakow
Zadomowienie

Faktycznie dziewczyny pędzicie jak szalone
Ja od rana sprzątanie , pranie, krochmalenie, prasowanie.. no i teraz obiadek kończę Nadrobię popołudniu mam nadzieję

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Powietrze pachniało jak malinowa mamba..
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html
ancys_krakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:14   #3492
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ancys_krakow Pokaż wiadomość
Faktycznie dziewczyny pędzicie jak szalone
Ja od rana sprzątanie , pranie, krochmalenie, prasowanie.. no i teraz obiadek kończę Nadrobię popołudniu mam nadzieję
oj tam od razu pedzimy

Amelcia
Stary 2012-01-07, 14:15   #3493
hanjah
Zakorzenienie

Byłam na poczcie po paczkę Koleżanka z innego wizażowego wątku przesłała mi spodnie ciążowe
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:21   #3494
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Byłam na poczcie po paczkę Koleżanka z innego wizażowego wątku przesłała mi spodnie ciążowe
ooo to swietnie

i jak przymierzalas?

Amelcia
Stary 2012-01-07, 14:21   #3495
izasz-b
Raczkowanie

Dziewczyny, ledwo zdążyłam z pracy wrócić, a tu już 3 strony naskrobane nieźle...
Co do mieszkania to my mieszkamy w takim 3-pokojowym w kamienicy, ale metrów Ci u nas dostatek , bo aż 112... pokoje nie są przejściowe i w zasadzie w lutym pomyślimy o małym remoncie najmniejszego pokoiku (20m2 i przerobimy go na sypialnię z pokoikiem dziecinnym, a później będzie dziecinny, a my się wyniesiemy do największego. U nas na szczęście nie ma pokoi przejściowych, ale z tym metrażem to spokojnie mogłoby być 5-6 pokoi - tylko okien trochę brakuje... i nie za bardzo jest jak je przerobić na mniejsze, niestety... Mieszkanie dostałam w spadku po mamie, więc nie jest na kredyt, ale za to nie ma babci na miejscu ;( Rodzice TŻ mieszkaj,ą daleko (ponad 100km) i są już dosyć schorowani - nie pomogą nam przy dzidzi... będziemy sobie musieli dać radę sami...
Co do magnezu to ja zbadałam sobie poziom po tym jak zaczęłam mieć skurcze łydek - mam 0,79, a norma jest od 0,7, więc za mało... Biorę chelamag B6, bo taki miałam w domu - oczywiście po konsultacji z lek. rodzinną i widzę znaczną poprawę, a ten chelatowany magnez podobno lepiej się wchłania...
Na obiad gotuje się kurczak z warzywami - ciekawe czy będę w stanie go zjeść, bo ostatnio kurczak mi śmierdział... Co do mozarelli to chyba nie mam przeciwwskazań, nigdy się nic nie działo - gorzej to pieczenie i papryka - papryki, cebuli, szczypiorku i ogórka świeżego unikam jak ognia, bo mam po nim ataki woreczka... Ale taka pierś z kurczaka + pomidor i mozarella - zapiekane - mniam, muszę to później rozważyć...
W czwartek idę na usg i już nie mogę się doczekać - może poznam płeć małego lokatora?
a w poniedziałek jadę do szpitala na szkolenie z zakresu diety, obsługi nowego glukometru (z refundowanymi paskami) oraz będzie spotkanie z dietetyczką... jeszcze jak się dowiem, że insulina też jest refundowana to już będzie z górki (przynajmniej finansowo), ale to dopiero po 13 stycznia, bo coś tam mają znowu mieszać w refundacjach...
Generalnie czeka mnie ciężkie 2 tyg. w pracy, bo muszę zgrać zajęcia ze studentami, kolokwia i zaliczenia, wizyty u lekarzy, a do tego regularnie i zdrowo się odżywiać, podawać insulinę i mierzyć poziom cukru - trochę tego dużo jak na jedną głowę...
Ale za to przytyłam niewiele - niecały 1 kg, a to już 15 tydz. się kończy jutro... ale brzuch już mam dosyć duży - w żadne spodnie i spódnice przedciążowe nie wchodzę...
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i idę robić obiad...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:32   #3496
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ledwo zdążyłam z pracy wrócić, a tu już 3 strony naskrobane nieźle...
Co do mieszkania to my mieszkamy w takim 3-pokojowym w kamienicy, ale metrów Ci u nas dostatek , bo aż 112... pokoje nie są przejściowe i w zasadzie w lutym pomyślimy o małym remoncie najmniejszego pokoiku (20m2 i przerobimy go na sypialnię z pokoikiem dziecinnym, a później będzie dziecinny, a my się wyniesiemy do największego. U nas na szczęście nie ma pokoi przejściowych, ale z tym metrażem to spokojnie mogłoby być 5-6 pokoi - tylko okien trochę brakuje... i nie za bardzo jest jak je przerobić na mniejsze, niestety... Mieszkanie dostałam w spadku po mamie, więc nie jest na kredyt, ale za to nie ma babci na miejscu ;( Rodzice TŻ mieszkaj,ą daleko (ponad 100km) i są już dosyć schorowani - nie pomogą nam przy dzidzi... będziemy sobie musieli dać radę sami...
Co do magnezu to ja zbadałam sobie poziom po tym jak zaczęłam mieć skurcze łydek - mam 0,79, a norma jest od 0,7, więc za mało... Biorę chelamag B6, bo taki miałam w domu - oczywiście po konsultacji z lek. rodzinną i widzę znaczną poprawę, a ten chelatowany magnez podobno lepiej się wchłania...
Na obiad gotuje się kurczak z warzywami - ciekawe czy będę w stanie go zjeść, bo ostatnio kurczak mi śmierdział... Co do mozarelli to chyba nie mam przeciwwskazań, nigdy się nic nie działo - gorzej to pieczenie i papryka - papryki, cebuli, szczypiorku i ogórka świeżego unikam jak ognia, bo mam po nim ataki woreczka... Ale taka pierś z kurczaka + pomidor i mozarella - zapiekane - mniam, muszę to później rozważyć...
W czwartek idę na usg i już nie mogę się doczekać - może poznam płeć małego lokatora?
a w poniedziałek jadę do szpitala na szkolenie z zakresu diety, obsługi nowego glukometru (z refundowanymi paskami) oraz będzie spotkanie z dietetyczką... jeszcze jak się dowiem, że insulina też jest refundowana to już będzie z górki (przynajmniej finansowo), ale to dopiero po 13 stycznia, bo coś tam mają znowu mieszać w refundacjach...
Generalnie czeka mnie ciężkie 2 tyg. w pracy, bo muszę zgrać zajęcia ze studentami, kolokwia i zaliczenia, wizyty u lekarzy, a do tego regularnie i zdrowo się odżywiać, podawać insulinę i mierzyć poziom cukru - trochę tego dużo jak na jedną głowę...
Ale za to przytyłam niewiele - niecały 1 kg, a to już 15 tydz. się kończy jutro... ale brzuch już mam dosyć duży - w żadne spodnie i spódnice przedciążowe nie wchodzę...
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i idę robić obiad...
Izus moze po spotkaniu z dietetykiem zobaczysz ze jedzonko nie jest takie zle i znajdziesz w nim to na co masz ochote
trzymamy kciuki

ja zaczynam dzisiaj 13 tydzien i tez bebzol mam jakis dziwnie duzy a schudlam 2 kg nie wiem od czego to zalezy?

Amelcia
Stary 2012-01-07, 14:34   #3497
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ooo to swietnie

i jak przymierzalas?
Dostałam dwie pary-niestety jedne sporo za duże i szkoda je przerabiać, za to drugie prawie super, tylko skrócić nogawki trzeba
Stary 2012-01-07, 14:47   #3498
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam dwie pary-niestety jedne sporo za duże i szkoda je przerabiać, za to drugie prawie super, tylko skrócić nogawki trzeba
ja też mam ciążowe spodnie jedne za duże drugie dobre ale bardziej ma wiosnę bo takie jeansowe pumpy takich dobrych nie mam wsumie szkoda mi tamtych przerabiac bo będą super ma duży brzuch więc póki co chodze w leginsach albo niezapinam guzika

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:51   #3499
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja mam swoje tez za dlugie, zreszta na mnie wszystkie spodnie sa za dlugie i podwijam je do srodka

Amelcia
Stary 2012-01-07, 14:52   #3500
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam swoje tez za dlugie, zreszta na mnie wszystkie spodnie sa za dlugie i podwijam je do srodka
Na mnie też wszystkie spodnie zawsze za długie Na szczęście mam tu koleżankę krawcową która mi wszystkie spodnie pięknie skraca
Stary 2012-01-07, 15:02   #3501
Soleilka
Zakorzenienie

Hej

Ja już po pierwszym kolosie z prawa administracyjnego, mam nadzieję, że zaliczyłam Jutro za do mam z prawa pracy. Jakoś nie wchodzi mi to do głowy

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:09   #3502
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Na mnie też wszystkie spodnie zawsze za długie Na szczęście mam tu koleżankę krawcową która mi wszystkie spodnie pięknie skraca
ja tam podwijam do srodka ;P bo czasami do roznych butow rozna dlugosc :P

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Hej

Ja już po pierwszym kolosie z prawa administracyjnego, mam nadzieję, że zaliczyłam Jutro za do mam z prawa pracy. Jakoś nie wchodzi mi to do głowy
trzymamy kciuki
dasz rade

Amelcia
Stary 2012-01-07, 15:10   #3503
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Hej mamuśki

Co do spodni to ja też tylko w legginsach już pomykam bo jeansy się nie dopinają, ale mam też sporo tregginsów-takich jeansów na gumkę bo przed ciążą je uwielbiałam i jeszcze w niektóre wchodzę

A co do mieszkania to my mamy swój wymarzony domek z tarasem, wprowadziliśmy się w sierpniu choć jeszcze nie jest wszystko do końca wykończone ale mamy ten komfort że mój mąż wszystko robi sam Dom mamy wykończony w stylu nowoczesnym, taki lubimy oboje najbardziej

A co do łóżeczka i mebelków dla niunia to już mamy upatrzony zestaw w Świecie Dziecka, całkiem proste białe łóżeczko i przewijak

Balbinka, zrobiłam makaron z tym łososiem i wyszło PRZEPYSZNIE DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:29   #3504
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
A ja już wstałam - a właściwie o 6... Teraz jestem po euthyroxie, badaniu cukru, insulinie i śniadanku - kasza jaglana z mlekiem - ale chyba manna mi lepiej podchodzi...
Co ja mam zrobić dziś delikatnego na obiad? tak żeby pasowało do kaszy jaglanej bo ugotowaliśmy ciut za dużo i już 3 dzień męczymy... coś z mięskiem i warzywkami, ale nie smażone i nie panierowane? nie mam pojęcia... ostatnio mieliśmy pulpety, ale ileż można...
zbieram się do pracy, pa
U mnie do kaszy jaglanej przeważnie gotujemy mięsko czerwone typu np. łopatka pokrojone w kostkę. Do tego sosik, a jako surówka ogórki kiszone. Może Ci się przyda
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Soleilka widzę, że preferujesz podobny styl jak ja uwielbiam biele i wszelkie ich pochodne ogólnie styl retro/rustykalny/prowansalski ogólnie ta mieszanina może jeszcze troszkę schabby chic ale to tylko niektóre elementy.
Chciałam tak mieć kiedyś swój pokój urządzony, ale mama się nie zgodziła. Jedynie na jasne meble Na szczęście mojemu TŻ podoba się to co mi, więc mam nadzieję, że mieszkanko kiedyś urządzę po swojemu
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

fajnie wygląda, ale my chcemy kupić zestaw z fotelikiem, żeby można było wpinać fotelik do stelaża jak ruszymy w teren
U mnie fotelik byłby zbędny, bo nie mamy samochodu.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Czyli jest jednak ktoś, kto się uczy?
Ja się uczę zaocznie w studium
Cytat:

Każdy wózek z pompowanymi kołami będzie miał mniej więcej taką wagę. Mi znajoma o 15kg wózku powiedziała, że on niby ciężki, ale ona dała radę po cesarce go nosić, więc nie ma tragedii. Co do zalet, to na pewno równy rozstaw kół. A Wy chcecie bez fotelika?
Aha, no i pytanie jak w nim z gondolą, bo tu jakieś z kosmosu wymiary podali...
Poza tym z tego co widzę, kosz na zakupy pojemny, ale dość płytki, no i drobiazgów tam nie wsadzisz bo powypadają (ja bym wolała siatkowy kosz)
Trzeba by też poczytać opinię jak z amortyzacją, bo z tego co wiem, jak wózek jest za sztywny, to nawet mimo pompowanych kół dziecko wytrzepie na każdej nierówności.
Aha, no i ten pałąk hamulcowy mi się nie podoba, bo wydaje mi się, że będzie się o niego nogą bardzo zahaczać, a wiem, że w praktyce na takie coś zwłaszcza faceci przeklinają

Aha, no i jak dla mnie odpada ze względu na to, że nie ma przednich kół skrętnych. A to dla mnie podstawa, musi się nim dobrze manewrować.
Jak byś go oglądała na żywo, to sprawdź też, czy spacerówkę "obsłużysz" jedną reką. Takie rady dostałam od doświadczonych mamuś.
Generalnie nie polecam kupować wózków bez zobaczenia ich na żywo i wypróbowania chociażby po sklepie jak się nim jeździ i manewruje
Dziękuję za rady Z pewnością będę chciała chciała zobaczyć go na żywo i przetestować, bo takie kupowanie w ciemno nie jest dla mnie. A koła obrotowe teraz w większości wózków przednie są mniejsze. Ja chcę je solidne, bo wiem, że będę jeździć na dalekie spacerki
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Soleilka, mieszkasz może w Tbg ?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
trzymamy kciuki
dasz rade
Mam nadzieję. Nie widzi mi się poprawianie tego

Bloguję
Stary 2012-01-07, 15:35   #3505
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za rady Z pewnością będę chciała chciała zobaczyć go na żywo i przetestować, bo takie kupowanie w ciemno nie jest dla mnie. A koła obrotowe teraz w większości wózków przednie są mniejsze. Ja chcę je solidne, bo wiem, że będę jeździć na dalekie spacerki
fakt, są mniejsze, ale jak niewiele mniejsze to w niczym nie przeszkadza. A część wózków ma możliwość zablokowania skrętności kółek, i ja na taki będę polować, dlatego ja się chyba zdecyduję jednak na ten Espiro GTX, znajoma go używa na wsi, więc w trudnym terenie i go sobie bardzo chwali. A my też pewnie po wertepach nie raz się wyjeździmy

aaa tak mi się jeszcze przypomniało, co koniecznie trzeba sprawdzić przy kupnie wózka. Jak duże jest siedzisko w spacerówce, bo o jakimś np. czytałam opinie, że dziecko bardzo szybko ze spacerówki wyrasta i np. głowa wystaje ponad oparcie. A jednak spacerówki używa się najdłużej, i to głównie na nią trzeba zwrócić uwagę przy wyborze wózka

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-01-07 o 15:42
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:37   #3506
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja pierzele dziewczyny wiecie ze ja jeszcze w pizamce pomykam :P

Amelcia
Stary 2012-01-07, 15:45   #3507
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ja pierzele dziewczyny wiecie ze ja jeszcze w pizamce pomykam :P
Jakbym nie musiała na tę pocztę jechać to też bym siedziała w piżamie
Stary 2012-01-07, 15:46   #3508
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
fakt, są mniejsze, ale jak niewiele mniejsze to w niczym nie przeszkadza. A część wózków ma możliwość zablokowania skrętności kółek, i ja na taki będę polować, dlatego ja się chyba zdecyduję jednak na ten Espiro GTX, znajoma go używa na wsi, więc w trudnym terenie i go sobie bardzo chwali. A my też pewnie po wertepach nie raz się wyjeździmy

aaa tak mi się jeszcze przypomniało, co koniecznie trzeba sprawdzić przy kupnie wózka. Jak duże jest siedzisko w spacerówce, bo o jakimś np. czytałam opinie, że dziecko bardzo szybko ze spacerówki wyrasta i np. głowa wystaje ponad oparcie. A jednak spacerówki używa się najdłużej, i to głównie na nią trzeba zwrócić uwagę przy wyborze wózka
Tylko sam fakt, że są mniejsze mi się też nie podoba. Chodzi o samą estetykę, dla mnie jest to brzydkie. Jeszcze będę się rozglądać za innymi, chciałabym coś upatrzyć w sklepie miejscowym i kupić przez allegro, wiadomo koszty wtedy są o wiele mniejsze.

Oooo, dobrze wiedzieć Będę musiała na to zwrócić uwagę

Bloguję
Stary 2012-01-07, 15:46   #3509
phdwao
Zakorzenienie

hejo:0 dopiero dołączam, bo0 od rana pierogi ruskie robilam przez was
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:52   #3510
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ha ha ja ciagle mam w zamrazarniku ale jakos dzisiaj ne mam na ni ochoty :P

zjadlabym sobie jakis budyn albo jakias salatke owocowa :P

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości