Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 13:08   #361
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
moja dzisiejsza R
Śniadanie- 2 kromki razowca-jedna z pasta z tunczyka,druga z serkiem wiejskim light+plastrem pomidora. kawa <slabe zrodlo wegli i bialka przed treningiem, jezeli pasta z tunczyka jest domowa to jako normalne sniadanie byloby ok, przedtreningowo nie.. jezeli to pasta z pudeleczka to zapewne ma niewiele wspolnego z tunczykiem
20 min cwiczen na uda, brzuszki, skakanka <rozplanuj sobie jakis sensowniejszy trening
obiad- 3 lyzki kaszy jeczmiennej,3 lyzki czerwonej kapusty, mala noga kaczki <to jest fajny posilek potreningowy, ale nie musisz sobie az tak wyliczac co do łyżki.. no i uwaga na kaczke bo to tluste mieso
podwieczorek-maly jogurt naturalny z garscia otrebow, nasion slonecznika i dyni+polowa wkrojonego jablka <jakbys to wkroila do serka homogenizowanego naturalnego to byloby idealne
kolacja-salatka-salata,tunczyk wsw, papryka,pomidor,ogorek kiszony,sos z oliwy z oliwek+cytryny <ok
no i zgrzeszylam malym drinkiem mlecznym,ale jeszcze mam zamiar troche pocwiczyc
ogółem, skoro są 4 posiłki to w kazdym musi być sporo białka, Ty masz go za mało.
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:08   #362
ulicasezamkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
no to po co gotuje się owsiankę na mleku?
a po co się je chleb z masłem? Jak już mówiłam walory smakowe "Płatki owsiane zawierają fityniany, związki antyodżywcze, które utrudniają wchłanianie min. wapnia (ale także cynku, żelaza) wiążąc go w przewodzie pokarmowym w trudno rozpuszczalne sole a tym samym uniemożliwiają jego wykorzystanie przez organizm. Im więcej fitynianów w posiłku tym więcej wapnia niewykorzystanego. Moczenie zbóż (pszenicy, owsa, orkiszu, jęczmienia) powoduje wypłukiwanie fitynianów i przechodzenie ich do wody, a więc ważne aby nie gotować ich w tej samej wodzie w, której są moczone. Poza tym płatki niegotowane mają niższy IG, więcej składników odżywczych. Wiadomo, nikt nie umrze od zjedzenia płatków owsianych ugotowanych, ale skoro i tak je jesz z serkiem zimne, możesz zalać zimną wodą/mlekiem Nie widzę różnicy w smaku, walory zdrowotne większe
ulicasezamkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:09   #363
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

No to ja napiszę moje dzisiejsze R (trochę luźne, ale to z powodu pokaźnego wysiłku na basenie )

I. Owsianka (50g płatków, miód, szkl. mleka, 1,5 kiwi)

1h 15 min pływania (dosyć ostrego) tuż po - kawałek piernika staropolskiego na uzupełnienie energii

II. 2 kanapki na razowcu, każda z pastą z łososia, małym plastrem sera, sporą ilością polędwicy i mnóóóóstwem kiełków i sałaty (wbrew pozorom sporo białka w tym było)

III. Będzie mała miseczka zupy-kremu z brokuł

IV. 40g pęczaka kujawskiego, kurczak duszony z porem i pieczarkami

V. Sałatka warzywna z makrelą wędzoną i tuńczykiem z puszki

VI. 100g twarogu + 2 plastry polędwicy sopockiej

Chyba chudnę! Fajne uczucie, bo już myślałam, że pomimo wszystko to nigdy się nie uda
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:13   #364
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez SzaraLara Pokaż wiadomość
Właśnie chciałam oganiczyć nabiał, węgle i cukry do końca dnia za ten ser To wrzucę jeszcze jakąś szynkę. Dzięki
mysle ze lepiej bedzie zjesc normalnie i iść pobiegac ;d i staraj sie jeść bardziej obfite sniadania, wtedy jest mniejsze prawdopodobienstwo ze zgrzeszysz czyms

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31464599]No to ja napiszę moje dzisiejsze R (trochę luźne, ale to z powodu pokaźnego wysiłku na basenie )

I. Owsianka (50g płatków, miód, szkl. mleka, 1,5 kiwi) <dosyc skromne sniadanie, jak na fakt ze tyle plywalas potem

1h 15 min pływania (dosyć ostrego) tuż po - kawałek piernika staropolskiego na uzupełnienie energii <piernik pycha, ale szkoda ze nie uzupelnilas czyms zdrowszym

II. 2 kanapki na razowcu, każda z pastą z łososia, małym plastrem sera, sporą ilością polędwicy i mnóóóóstwem kiełków i sałaty (wbrew pozorom sporo białka w tym było) <jezeli pasta z lososia to nie jakies tluste, chemiczne cos z pudelka, to ok

III. Będzie mała miseczka zupy-kremu z brokuł <widze ze duzo posilkow, wiec ok, jeden moze byc bez bialka, ale w sniadaniu tez go brakuje

IV. 40g pęczaka kujawskiego, kurczak duszony z porem i pieczarkami <super

V. Sałatka warzywna z makrelą wędzoną i tuńczykiem z puszki <super tez

VI. 100g twarogu + 2 plastry polędwicy sopockiej <bardzo fajnie

Chyba chudnę! Fajne uczucie, bo już myślałam, że pomimo wszystko to nigdy się nie uda [/QUOTE]
to gratulacje ! ja widze w jadlospisie male bledy, ale ogolnie nie dziwie sie ze chudniesz, jest zdrowo, nie za malo jedzenia, fajnie
Stary 2012-01-07, 13:43   #365
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
mysle ze lepiej bedzie zjesc normalnie i iść pobiegac ;d i staraj sie jeść bardziej obfite sniadania, wtedy jest mniejsze prawdopodobienstwo ze zgrzeszysz czyms

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

to gratulacje ! ja widze w jadlospisie male bledy, ale ogolnie nie dziwie sie ze chudniesz, jest zdrowo, nie za malo jedzenia, fajnie
Dziękuję Mi takie śniadanie pasuje, jest akurat. I tak trochę większe, niż przeważnie. Po basenie normalnie jem lepiej, ale miałam TAKĄ ochotę na ten piernik, że nie mogłam się powstrzymać. Ta pasta z łososia to z takiej tubki, więc podejrzewam, że bez rewelacji, ale także - względy smakowe i zachciankowe Białka co prawda brakuje w 2 posiłkach (tzn tego pełnowartościowego), ale w ciągu dnia jest ponad 110g, więc nie jest źle.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:56   #366
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ulicasezamkowa Pokaż wiadomość
a po co się je chleb z masłem? Jak już mówiłam walory smakowe "Płatki owsiane zawierają fityniany, związki antyodżywcze, które utrudniają wchłanianie min. wapnia (ale także cynku, żelaza) wiążąc go w przewodzie pokarmowym w trudno rozpuszczalne sole a tym samym uniemożliwiają jego wykorzystanie przez organizm. Im więcej fitynianów w posiłku tym więcej wapnia niewykorzystanego. Moczenie zbóż (pszenicy, owsa, orkiszu, jęczmienia) powoduje wypłukiwanie fitynianów i przechodzenie ich do wody, a więc ważne aby nie gotować ich w tej samej wodzie w, której są moczone. Poza tym płatki niegotowane mają niższy IG, więcej składników odżywczych. Wiadomo, nikt nie umrze od zjedzenia płatków owsianych ugotowanych, ale skoro i tak je jesz z serkiem zimne, możesz zalać zimną wodą/mlekiem Nie widzę różnicy w smaku, walory zdrowotne większe
masło akurat jest zdrowe
i tak zawsze odlewam rano wodę po podgrzaniu płatków, bo leję jej dużo za dużo.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:47   #367
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
hej
U;
I.jajecznica na maśle z cebulą i pieczarkami, ze starartym żółtym serem;
grahamka z masłem, pomidorem i solą; Puchatek na mleku;
II.dwa naleśniki orkiszowe ze szpinakiem fetą i sosem koperkowym;
2szkl.soku jabłko z cynamonem
rozgrzewka, 2godziny łyżwiarstwo figurowe z 15min przerwą, rozciąganie
(w atobusie-pół banana,1paluszek twixa, kilka gryzów bułki z serem i pomidorem, zielone Frugo)
III.duża porcja lasagne z beszamelem, serem mięsem itd.
sałatka z winegretem;
Po 1h kawa słodzona z pianką; kawał sernika z borziskwinką i rosą
IV.idę na imprezę więc, wiadomo

Pozdrawiam

: p:
Rewelacja tym bardziej jak sobie przypomnę Twoje jazdy z zaparciami i te białkowe jadłospisy jeśli to U to szalenie Ci zazdroszczę
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:29   #368
Bloody_
Rozeznanie

UTRZYMANIE:

1. 2 przytostowane kromki chleba '7 ziaren':
- z serkiem śmietankowym, dżemem niskosłodzonym gruszka & pigwa i domowym białym serem,
- z masłem orzechowym i plasterkami banana;
kawa zbożowa z mlekiem 1,5%; jabłko

2. 2 gałki ziemniaków z koperkiem; kawałki piersi kurczaka duszone na maśle z warzywami (marchewka, pietruszka, por); duuużo surówki z czerwonej kapusty, marchewki, jabłka i cebulki

3. Serek wiejski z resztą banana, dwoma mandarynkami, startą kostką gorzkiej czekolady i płatkami migdałowymi

4. 2 kromki chleba '7 ziaren' :
- z serkiem śmietankowym, sałatą, szynką z piersi kurczaka, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem,
- z serkiem śmietankowym, sałatą, sałatką jarzynową (z jogurtem greckim) i pomidorem

I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:38   #369
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31465345]Dziękuję Mi takie śniadanie pasuje, jest akurat. I tak trochę większe, niż przeważnie. Po basenie normalnie jem lepiej, ale miałam TAKĄ ochotę na ten piernik, że nie mogłam się powstrzymać. Ta pasta z łososia to z takiej tubki, więc podejrzewam, że bez rewelacji, ale także - względy smakowe i zachciankowe <okej ;d

Białka co prawda brakuje w 2 posiłkach (tzn tego pełnowartościowego), ale w ciągu dnia jest ponad 110g, więc nie jest źle. <to faktycznie, wystarczajaco, tylko wez pod uwage ze jednorazowo organizm nie przyswaja wiecej niz 30 g bialka, wiec lepiej to rozlozyc jakos nie wiem ile masz dokladnie bialka w innych posilkach, musialabys policzyc [/QUOTE]
tak czy siak, są to raczej male bledy, i Twoje jadlospisy są jak najbardziej w porzadku
Stary 2012-01-07, 16:51   #370
Konto usunięte

Cytat:
tak czy siak, są to raczej male bledy, i Twoje jadlospisy są jak najbardziej w porzadku
Dzięki Mam policzone białko w posiłkach i nie przekracza 30g na posiłek, pamiętam o tym
Stary 2012-01-07, 16:58   #371
nikol12
Rozeznanie

Moje P :
śniadanie : czubata miseczka pł. kukurydzianych i Just Fitów z mlekiem 2%, jabłko, 2 mandarynki
II śniadanie : kawałek domowej drożdżówki, kanapka z 2 kromek razowca i pl. polędwicy
Obiad: ( na mieście z koleżankami ) : 3 kawałki z dużej pizzy- 40,5 cm z kurczakiem , kukurydzą,serem żółtym i ketchupem - chyba przesadziłam z tą pizzą
Podwieczorek: jog.nat. -150g z jabłkiem, marchewką i mandarynką
Kolacja: kakao na mleku 2% , kromka chleba z szynką, 100g twarogu

I jak ??????

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
UTRZYMANIE:

1. 2 przytostowane kromki chleba '7 ziaren':
- z serkiem śmietankowym, dżemem niskosłodzonym gruszka & pigwa i domowym białym serem,
- z masłem orzechowym i plasterkami banana;
kawa zbożowa z mlekiem 1,5%; jabłko

2. 2 gałki ziemniaków z koperkiem; kawałki piersi kurczaka duszone na maśle z warzywami (marchewka, pietruszka, por); duuużo surówki z czerwonej kapusty, marchewki, jabłka i cebulki

3. Serek wiejski z resztą banana, dwoma mandarynkami, startą kostką gorzkiej czekolady i płatkami migdałowymi

4. 2 kromki chleba '7 ziaren' :
- z serkiem śmietankowym, sałatą, szynką z piersi kurczaka, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem,
- z serkiem śmietankowym, sałatą, sałatką jarzynową (z jogurtem greckim) i pomidorem

mmmmmm......pycha
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:59   #372
Irish lady 28
Zadomowienie

Uuu
  1. 2 białe parówki z musztarda i chrzanem, 2 kromki orkisza z serem kozim i pomidorem
  2. sok z pomarańczy, kilka plastrów sera
  3. micha pikantnej zupy fasolowej ( 3 żeberka w środku)

wstałam ok. 13....
p.s. tyję;(
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 17:02   #373
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Moje P :
śniadanie : czubata miseczka pł. kukurydzianych i Just Fitów z mlekiem 2%, jabłko, 2 mandarynki ok. może czasem jakaś owsianka, jaglanka na odmianę? nie wiem czy jadasz.
II śniadanie : kawałek domowej drożdżówki, kanapka z 2 kromek razowca i pl. polędwicy nie ma to jak domowa drożdżówka. dodałabym masło i warzywa na kanapki
Obiad: ( na mieście z koleżankami ) : 3 kawałki z dużej pizzy- 40,5 cm z kurczakiem , kukurydzą,serem żółtym i ketchupem - chyba przesadziłam z tą pizzą dlaczego przesadziłaś? ja ostatnio zjadłam z koleżankami 3 kawałki pizzy 60 cm, a jestem na U
Podwieczorek: jog.nat. -150g z jabłkiem, marchewką i mandarynką tutaj pasowałyby jakieś pestki/ orzechy
Kolacja: kakao na mleku 2% , kromka chleba z szynką, 100g twarogu jak wyżej- masło i warzywa na kanapki ;]

I jak ??????
jw. ;]

Cytat:

mmmmmm......pycha
hehe, no smakowało, smakowało.

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Uuu
  1. 2 białe parówki z musztarda i chrzanem, 2 kromki orkisza z serem kozim i pomidorem skoro twierdzisz, że tyjesz to wyrzuć ze swojego jadłospisu te bezwartościowe parówki... ale dobrze chociaż, że zjadłaś w miarę porządne śniadanie.
  2. sok z pomarańczy, kilka plastrów sera dlaczego jesz ten ser tak sam? tak lubisz? jeśli tak to spoko, ale jednak tego posiłkiem nazwać nie można... a tak w ogóle to ser żółty jest dosyć tłusty, więc przy Twoim rozwalonym metabolizmie zamieniłabym go raczej na serek wiejski/ twaróg + warzywa
  3. micha pikantnej zupy fasolowej ( 3 żeberka w środku) ok, jeśli były w tej zupie chociaż jakieś ziemniaczki

wstałam ok. 13....
p.s. tyję;(
w sumie to nie rozumiem po co wklejasz jadłospis zawierający praktycznie dwa posiłki... jak to w ogóle ocenić? może zacznij jeść bardziej regularnie, 4-5 posiłków dziennie, więcej białka, zdrowych tłuszczów, których teraz u Ciebie brak, więcej owoców, warzyw, pij więcej płynów (może czerwona herbata?), ogranicz mniej wartościowe produkty jak parówki, czy pizza, którą jesz dosyć często na rzecz tych zdrowszych, to wtedy przestaniesz tyć, bo rozruszasz jakoś metabolizm. nie zaszkodziłoby może tez więcej ruchu.

to tyle ode mnie. mam nadzieje, że weźmiesz do siebie coś z tych rad. ;]
I am the captain of my soul.

Edytowane przez Bloody_
Czas edycji: 2012-01-07 o 17:15
Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 17:15   #374
nikol12
Rozeznanie

napisałam, że przesadziłam , bo po prostu dopiero uczę się jeść na nowo i nie wiem jakie porcje są normalne
Stary 2012-01-07, 17:17   #375
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
jw. ;]

to tyle ode mnie. mam nadzieje, że weźmiesz do siebie coś z tych rad. ;]
jakby irish wzięła do serca Twoje lub w ogóle czyjekowiek rady, to zaczęłabym chodzić do kościoła.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 17:18   #376
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Uuu
  1. 2 białe parówki z musztarda i chrzanem, 2 kromki orkisza z serem kozim i pomidorem

wstałam ok. 13....
p.s. tyję;(
ja bym, chyba na tym chudła tak jak napisała koleżanka powyżej - zastosuj się do Jej rad, a wszystko będzie dobrze
a może masz jakieś problemy z tarczycą , albo coś?

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-01-07 o 17:20
Stary 2012-01-07, 17:20   #377
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
ja bym, chyba na tym chudła tak jak napisała koleżanka powyżej - zastosuj się dom Jej rad, a wszystko będzie dobrze
a może masz jakieś problemy z tarczycą , albo coś?
oj nie chudlabys, organizm to nie jest takie glupie stworzenie, on sie broni jak go ktos glodzi ; )
Stary 2012-01-07, 17:22   #378
olkaa77
Raczkowanie

Ocenicie mój wczorajszy jadłospis?
(od razu zaznaczam, że jem 4 posiłki)

UTRZYMANIE

I. Jogurt grecki naturalny z miodem, połową banana, musi i orzechami.
cappuccino śmietankowe, herbata z cukrem
II. Dwa podwójne tosty (w sumie 4 kromki, tyle że takie małe, kwadratowe) z chleba razowego z polędwicą sopocką, serem i ketchupem + 2 ogórki kiszone.
III. Pół woreczka brązowego ryżu, ok. 150-200g (tak na oko) piersi z kurczaka z piekarnika, sałatka z pekińską, pomidorem, papryką, oliwą.
herbata z łyżeczką cukru, 3 spore praliny czekoladowe
IV. Dwie kanapki : z polędwicą, z pasztetem i ogórkiem.

I jak, może być?
olkaa77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 17:32   #379
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
oj nie chudlabys, organizm to nie jest takie glupie stworzenie, on sie broni jak go ktos glodzi ; )
hehe w sumie to racja , to nawet za mało na R. zamiast chudnąć to bym chyba zemdlała z głodu np. podczas biegania...
Stary 2012-01-07, 18:05   #380
Milka1224
Rozeznanie

Bardzo prosze o ocene wczorajszego U

I owsianka - 4 łyzki płatków i łyżka otrąb gotowane na wodzie z twarogiem, jabłkiem, garścią pekanów i cynamonem

II pomarańcza, kromka żytniego razowca ( tego ciężkiego - z folii) z grubą warstwą pasty z soczewicy i kolorowego pieprzu i papryką

III domowa pełnoziarnista pizza z sosem pomidorowym, oliwkami, papryczką chilli, cebulą, wedliną z piersi indyka, brukselką i mozzarellą, skropiona octem balsamicznym + kubek czerwonego barszczu

IV pierś z kurczaka pieczona w pikantnych przyprawach i troche warzyw tez pieczonych bo na raz wrzuciłam hah

i dzisiaj:

I omlet biszkoptowy z mąki razowej z pieczarkami, zielonym groszkiem, szpinakiem, pokruszoną gorgonzolą, podany z pomidorem

jabłko

II duży kawałek wędzonego łososią z tortellini grzybowymi, brokułami i surówka z czerwonej kapusty, pora i papryki

III kawałek tortu orzechowo - kawowego, lampka szampana, szklanka świezego soku pomaranczowego, jakis koreczek z pumperniklem i szynką parmeńska

IV pewnie bedą 2 kromki zytniego razowca (tego co wczoraj w II) z pieczonym indykiem i jakimis warzywami

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-01-07 o 18:09
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 19:26   #381
Anianiani
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Bardzo prosze o ocene wczorajszego U

I owsianka - 4 łyzki płatków i łyżka otrąb gotowane na wodzie z twarogiem, jabłkiem, garścią pekanów i cynamonem

II pomarańcza, kromka żytniego razowca ( tego ciężkiego - z folii) z grubą warstwą pasty z soczewicy i kolorowego pieprzu i papryką

III domowa pełnoziarnista pizza z sosem pomidorowym, oliwkami, papryczką chilli, cebulą, wedliną z piersi indyka, brukselką i mozzarellą, skropiona octem balsamicznym + kubek czerwonego barszczu

IV pierś z kurczaka pieczona w pikantnych przyprawach i troche warzyw tez pieczonych bo na raz wrzuciłam hah

i dzisiaj:

I omlet biszkoptowy z mąki razowej z pieczarkami, zielonym groszkiem, szpinakiem, pokruszoną gorgonzolą, podany z pomidorem

jabłko

II duży kawałek wędzonego łososią z tortellini grzybowymi, brokułami i surówka z czerwonej kapusty, pora i papryki

III kawałek tortu orzechowo - kawowego, lampka szampana, szklanka świezego soku pomaranczowego, jakis koreczek z pumperniklem i szynką parmeńska

IV pewnie bedą 2 kromki zytniego razowca (tego co wczoraj w II) z pieczonym indykiem i jakimis warzywami

Prześlicznie! Naprawdę smacznie i do tego zdrowo - zazdroszczę, że możesz pozwolić sobie na takie smakołyki, a przy tym nie mieć wyrzutów sumienia i trzymać wagę. Nic, tylko brać przykład

Moje U/R

I. Pół woreczka brązowego ryżu na mleku z prażonym jabłkiem, połową serka wiejskiego, cynamonem i suszonymi śliwkami; kawa z mlekiem.
1h treningu siłowego + 30min aerobów
Po: banan
II. Dwie kromki razowca z tuńczykiem (cała puszka), pomidorem, papryką i cebulką.
III. Gęsta zupa warzywna (dużo kalafiora, brukselki, czerwonej fasoli) z brązowym ryżem + udko kurczaka z zupy.
IV. Drugie pół serka wiejskiego z migdałami, orzechami laskowymi i wkrojoną gruszką, cappuccino z dużą ilością spienionego mleka.
V. Cała makrela wędzona + sałatka z pomidora, sałaty lodowej, papryki, kaparów i oliwy z oliwek.

I może za chwilę wpadnie piwo czarne miodowe w ramach małego grzeszku... bo kusi mnie i kusi

Proszę o ocenę

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 19:35   #382
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Uuu

wstałam ok. 13....
p.s. tyję;(
Tyjesz, bo nie jesz.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 19:56   #383
Mortha
Raczkowanie

Poprosze o ocene:
R
Sn: 2 kromki chleba graham, na kazdej po plasterku szynki, papryka, salata, pomidor, ogorek kiszony, 2 plastry jajka (do tego kropelka majonezu )
II sn: jogurt: 200 ml jogurtu naturalnego, jablko, 2 lyzki blonnika (zmiksowane razem)
Obiad: chudy rosol, spaghetti: 150 gr miesa wolowego, 100 gr pieczarek, sos spaghetti na bazie pomidorow (nie z paczki); 30 gr makaronu z pszenicy durum, surowka z kapusty pekinskiej i marchwi (do tego sos z jogurtu i lyzeki oliwy z oliwek)
Podwieczorek: 2 mandarynki
Kolacja: zupa ogorkowa (chudy rosol, ogorki kiszone, 15o gr piersi z kuraka)

Dziekuje za ocene i pozdrawiam

Wieś - to nie miejsce zamieszkania, to stan umysłu...

Mortha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 19:58   #384
Madziuniusia
Zakorzenienie

Witam można się przyłączyć? Interesuje mnie REDUKCJA
Stary 2012-01-07, 20:06   #385
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mortha Pokaż wiadomość
Poprosze o ocene:
R
Sn: 2 kromki chleba graham, na kazdej po plasterku szynki, papryka, salata, pomidor, ogorek kiszony, 2 plastry jajka (do tego kropelka majonezu ) Fajnie, ale jajko mogłaś zjeść całe
II sn: jogurt: 200 ml jogurtu naturalnego, jablko, 2 lyzki blonnika (zmiksowane razem) Ładnie, chociaż jogurt zamieniłabym na twaróg z mlekiem, bo jogo mają mało białka
Obiad: chudy rosol, spaghetti: 150 gr miesa wolowego, 100 gr pieczarek, sos spaghetti na bazie pomidorow (nie z paczki); 30 gr makaronu z pszenicy durum, surowka z kapusty pekinskiej i marchwi (do tego sos z jogurtu i lyzeki oliwy z oliwek) Super
Podwieczorek: 2 mandarynki owoc to nie posiłek no i nie jemy owoców po obiedzie na R
Kolacja: zupa ogorkowa (chudy rosol, ogorki kiszone, 15o gr piersi z kuraka) Dziwnie tak jeść zupę na kolację Ale tak poza tym to posiłek bardzo ładny, z tym że 150g kury to trochę za dużo bo wychodzi 32 g białka, a organizm jest w stanie przyswoić tylko 30g na raz.

Dziekuje za ocene i pozdrawiam
Generalnie to, co zaznaczyłam to niewielkie błędy, bardziej szczegóły Jadłospis fajny, trochę co prawda nie w moich smakach, ale urozmaicony i zdrowy.
Stary 2012-01-07, 20:25   #386
Mortha
Raczkowanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31473515]Generalnie to, co zaznaczyłam to niewielkie błędy, bardziej szczegóły Jadłospis fajny, trochę co prawda nie w moich smakach, ale urozmaicony i zdrowy.[/QUOTE]Dziekuje za ocene

Ja uwielbiam zupy, szczególnie na kolacje. Lekkie, sycące. Jeśli chodzi o te mandarynki. Byłam tak przeżarta po obiedzie, ze nie mogłam zjeść nic innego :P

Stary 2012-01-07, 20:28   #387
Konto usunięte

Cytat:
Dziekuje za ocene

Ja uwielbiam zupy, szczególnie na kolacje. Lekkie, sycące. Jeśli chodzi o te mandarynki. Byłam tak przeżarta po obiedzie, ze nie mogłam zjeść nic innego :P
Rozumiem, każdy ma swoje gusta Ja np od początku R-ki jem twaróg na kolację bo tak mi pasuje. A zamiast mandarynek polecam orzechy lub migdały
Stary 2012-01-07, 20:31   #388
anpapi
Zadomowienie

Dzisiejsze U:
przed śniadaniem: szklanka wody z cytryną, 1/4 grejpfruta
IŚ: bananowe scramble owsiane z połową Jogobelli bananowej i odrobiną powideł śliwkowych domowej roboty
za jakieś 1,5h wpadła mandarynka
IIŚ: resztka Jogobelli bananowej z musli, odrobina mleka 2% z garstką płatków i otrębami
O: 3 ogórki kiszone, krupnik z połową gotowanej piersi z kurczaka, piętka chleba na zakwasie
P: sporo rodzynek (bardzo mi się dzisiaj chciało rodzynek) i kiwi
K: kromka razowca z domowym pasztetem, 5 plasterków kiełbaski suszonej, 1/3 kostki twarogu z połową pomidora, szczypiorkiem i 2 rzodkiewkami
w między czasie jakieś 4 herbaty, sporo wody
i jak??
Stary 2012-01-07, 20:33   #389
Mortha
Raczkowanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31473977]Rozumiem, każdy ma swoje gusta Ja np od początku R-ki jem twaróg na kolację bo tak mi pasuje. A zamiast mandarynek polecam orzechy lub migdały [/QUOTE]
Ja bym po twarogu miała mdłości
Ile tych orzechów?

Stary 2012-01-07, 20:52   #390
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym po twarogu miała mdłości
Ile tych orzechów?
W zależności od tego, ile ogólnie miałaś tłuszczy w ciągu dnia, ale garść orzechów włoskich (30g) ma ok 200 kcal, migdały mniej bo 170. Same w sobie są tylko przekąską, ale można dodać do serka czy coś i już jest ładny podwieczorek białkowo - tłuszczowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości