|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie kombinezonu
Czyli najprawdopodobniej zdecyduje sie na jeden 62 cm i miskowy - takie wydaja mi sie najwygodniejsze i najmilsze dla malucha. Tu mam kilka swoich typow: http://allegro.pl/kombinezon-jak-now...031589347.html http://allegro.pl/disney-kombinezon-...032898621.html http://allegro.pl/kombinezon-dla-chl...035820025.html http://allegro.pl/kombinezon-ff-0-3-...034657473.html Cytat:
Przynajmniej sie uspokoilas Agatek, no to dawaj, dziolcha, dawaj. Koniec hotelu mama all inclusive! Zajaczka - malego gagatka poprosimy na swiat !!!! Troche spalam, obudzilam sie i zobaczylam w lodowce kawalek naszego slubnego tortu. Mysle sobie "zrobie frajde Nietopkowi". Zjadlam kawaleczek i mysle sobie "dobry, czkwaka bedzie jak nic". No i leze juz tak z 15 minut z podskakujacym brzuchem
|
|
#3302 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
dziękuje kochane za słowa wsparcia i otuchy
a to wszystko przez to, ze nastawilam sie, ze dzis do domu nas wypuszcza, a tu dzis jeszcze odstawilismy MM i tu zaczal sie problem mala przyzwyczaila sie do butelki i nie potrafi dobrze zlapac, tym bardziej, ze mam beznadziejne brodawki, sutki ona sie denerwuje, bo jest glodna, nie moze zlapac piersi, ja sie denerwuje, ze nie potrafie przystawic, bo ona krzyczy. plakac sie chce razem z dzieckiem jedynie kapturki mnie uratowaly bo zlapala. siedziala ponad godzine i ciaglela, nie chce puscic, a kiedy wyciagam ta w placz. Masakra z tym karmieniem piersia. Jednak moje obawy sie potwierdzily Z butelka jest o wiele lepiej- pije, najada sie, pozniej musi sie odbic, zmieniamy pieluszke i spac. Probuje nie stracic wiary w siebie, ale latwe to nie jest
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2012-01-07 o 17:33 |
|
|
|
#3303 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej witam się i może ponadrabiam trochę
Cytat:
chociaż jeszcze od kumpeli dostałam używany muszę go poszukać, wydaje mi się, że był większy w razie czego![]() Agatek - mi się wydaje czy to ty pisałaś, że w Toruniu znieczulenie jest płatne bo to nieprawda jest![]() gratulacje dla mamuś, których porody ominęłam !!!! - magda1804, mala stopka, nowojka, kasikzaki , ewula 83 - buziaki
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też podziękuję, mam swoje
Cytat:
ładnie to tak dziecko mordować? a ty bś chciała taką 15-minutową czkawkę?Kombinezon bym się bała na all kupować,bo nie można dotknąć jaki jest gruby, a tym opisom to niekoniecznie ufam :/ Ale fajniutkie są
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-07 o 17:37 |
|
|
|
|
#3305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moze po prostu uzywaj laktatora i niech Mala pije z butelki ale Twoj pokarm?Cytat:
![]() czytalam, ze dzidzia odczuwa podczas takiej czkwaki przyjemne kolysanie, wiec luuuuuuzik ![]() Cytat:
Hm...szkoda, bo na allegro jest tyle ladnych, uzywanych, ale w dobrym stanie i czesto dobrych firm z porzadnych materialow. Nowe takie kosztuja ok.100 zl, a te tansze nie sa juz takie ladne :/ No i nie wiem... ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- GAgatek chyba ostro wykurza Zajaca, bo cos cicho siedzi ![]() Brakuje mi tez Nawojki-spamerki
|
|
#3306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcesz używany czy tylko wkleiłaś jakie ci się podobają ![]() bo w tesco jakiś czas temu były po 40zł, na przecenie, nowe a tu wraz z dostawą masz ponad 30zł Cytat:
trzymam kciuki ,żeby ci się udało ja też mam takie nie do końca wyciągnięte, niestety i obawiam się że mogę mieć problem
|
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
![]() Ja kompletnie nie ogarniam wątku, mamy święta prawosławne , które nadodatek sama zdeklarowałam sie wyprawić i ciagle goscie, gotowanie sprzatanie... jutro mysle ze odsapne to Was nadrobie... ![]() Jedynie co napisze to to, ze stoje na nogach caly dzien, dzwigam naprawde ciezkie zakupy, myje podlogi na kolanach i nic mnie nie bierze... mialam plana urodzic za 2 tyg ale chyba nic z tego ![]() Trzymam kciuki za wszystkie odganiające skurcze i czekające na nie ![]() aaa jedynie co mi sie rzucilo w oczy to to, ze straaaaaszzznie Ci madzia zazdroszcze tego porodu, marzenie kazdej z nas, a Lenusia jest naprawde przepiekna to spadam :hejka: |
|
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na wyjscie planuje spakować body z długim rękawem, pajac welurowy/ zwykły w zależnosci od temperatury, skarpetki, czapka, kombinezon, kocyk , pieluszka ( jak by bylo bardzo zimno to nałoże na fotelik) no i kremik na buzie. Kupiłam dziś w pampersy - new baby 1 43 szt -25 zł w carfurze, pampers premium care - 78 szt za 45 zł w rosmanie, i chusteczki mokre nivea soft za 19.99 w 4paku.
|
|
#3310 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslalam,ze uda mi sie szarpnac taniej jakis kombinezonik, bo nie chce ciagnac po tym slubie czekam tez na zimowe wyprzedaze... Cytat:
ale za to nic mi z nich nie leci,wiec nie wiem, czy bede miala pokarm ![]() Cytat:
|
|
#3311 | ||||
|
Raczkowanie
|
dziń dybry
![]() caly dzien spie dzisiaj ... wstalam 2 godzinki poza domem i znow do wyrka i chrapanko przynajmniej juz powoli mi przechodzi przeziebienie ... uff... cos cichutko dzis na forum... zadna nie chce rodzic... a do kalendarza Agatkowego to sie pchaly jak najete :P ------------------- Cytat:
:P ??Cytat:
zeżarłam zestaw happy meal a moj Tzcik zestawik powiekszony ... a pozniej mialam wyrzuty sumienia Cytat:
moze cos im wypadnie albo beda tylko do twojego powrotu... ciśnij meza jak tylko sie da... ma byc ostoją w trudnych dla ciebie chwilach !! ![]() ] Cytat:
|
|
#3312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wesolych Swiat !!! No i nie przmeczaj sie tylko
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Ta jego siosstrzyczka zawsze jakieś poronione pomysły miała,ale teraz przeszła chyba sama siebie.Idiotka no.Własnie nawet jak jeszcze nie urodzę ,to potrzebuje spokoju bo mnie łapia skurcze ,a tu 2 dzieci i dodatkowo 3 osoby dorosłe + my.Moja mama też się wkurzyła, mam nadzieję ,ze jak jeszcze raz pogadam z mężem przyzna mi rację ,bo wtedy niby przyznał,ale jakiś taki dziwny był ,nie zadowolony
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzcie mi, które to są "pampersy" z wycięciem na pępuszek? bo zgłupiałam już happy czy hugies?
dzisiaj na SR pokazywali nam film z porodów - tzn . mieliśmy obserwować jakie pozycje sprzyjają szybszemu rozwiązaniu, ale jedyne co zapamiętałam z tego to okropne nieogolone pipki, po widoku których teraz cały dzień mi niedobrze ![]() a film nakręcony chyba 20 lat temu wiec se wyobraźcie... ![]() a ja jeszcze nie mam łóżeczka coś nie możemy się z tż zdecydować.
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl tak jak dziewczyny mówiły, w tesco są fajne, milusie kombinezoniki za ok. 40 zł. Sama mam bezowy
![]() co do ubioru małej na wyjście. To mam body z długim rękawem, koszulkę, śpiochy, czape, skarpety i kombinezon
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale może któraś rozpakowana mamusia potwierdzico do tego na czym się skupiłaś, to pewnie nie mogłabym powstrzymać smiechu, szkoda ze na tak ważnych zajeciach jak SR nie pokazują nowych materiałów, tylko katują jakimis przestarzalymi filmami, które zdązyly się zdezaktualizować jeszcze masz trochę czasu z łóżeczkiem ( choć moje stoi już od konca listopada, a termin mam na 20,02
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dopiero wlochate kocury Eliza, o matko, co za poroniony pomysl ma ta siostra Jak mozna byc takiem glupolem i pchac sie do ciezarnej na ostatnich nogach i to jeszcze z dzieciorami? Ja bym chyba zadzwonila i podziekowala za wizyte
|
|
#3318 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pearl, za taką kasę możesz spróbować kupić, ale jak się okaże cienki to i tak będziesz musiała kupić inny .. Cytat:
A naprawdę są fajne, zresztą kilka z nas je już ma Cytat:
Jak się tak umęczysz, to kto wie, czy dzidzia nie postanowi wyjść i dać ci popalić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty, bidulko, jak sie miewasz? Caly czas trzymam za Ciebie kciukasy,zebys sie nie meczyla
|
|
#3320 | ||
|
Zadomowienie
|
wiedziałyście że jest kawka laktacyjna
![]() http://allegro.pl/medela-kawa-laktac...032326965.html Cytat:
![]() Cytat:
zimowe wyprzedaże już się zaczęły więc wybierz się i upoluj coś póki sa rozmiary a ja dziś byłam w rossmanie i wkur,wiła mnie stara baba, ustawiłam tż do kolejki która była przy dzieciowych kosmetykach a ja sobie stałam i przeglądałam je jeszcze, bo co mam robić, podpierać się a ta sie wpycha, czaicie... baba przede mną kończy płacić ja się odwracam do tż żeby podchodził już do kasy a ta do niego że ona ma jedną herbatę i czy może przed namia ja aż się zjeżyłam a ten oczywiście nie miał nic przeciwko ![]() i skomentowałam to ale jak odeszła bo sił nie miałam na kłótnie z nią a ten mnie jeszcze śmiał skrytykować że za głośno to zrobiłam noż kur.wa kto tu ma termin na dziś i nosi wielki brzuch, ja czy ta baba po 50tce nie znosze tej jego niemej ustępliwości względem innych wyszczekanych ludzi
|
|
|
#3321 | ||
|
Zadomowienie
|
A co to taki zastój w porodach
![]() Chwalę sie moją księżniczką w klubie Cytat:
Cytat:
A kaftaników nie mam, bo też uważam że są niepraktyczne. Używam bodziaków a pępuszek goi się bardzo ładnie.
|
|
#3322 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no bodziaki o niebo praktyczniejsze ![]() Cytat:
a mam dokładnie ten: http://allegro.pl/disney-pluszowy-na...978461087.html i kupowałam właśnie na allegro i w rzeczywistości jest jeszcze ładniejszy niż na tych zdjęciach Cytat:
bądź dzielna na pewno już nie długo Małą wypiszą a lepiej żeby dłużej poleżała i była do końca wyleczona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzia, co za bezczelne babsko. A tztowi nalezy sie pala, ze ja jeszcze przepuscil
U mnie ostanio byla sytuacja, ze i ja i taka inna babA w jednym momencie ruszylysmy do kolejki i jak zobaczylysmy siebie, to stanelysmy na moment, po czym ta szuja zrobila krok, zeby pierwsza kupic. Nie wytrzymalam i powiedzialam dostatecznie glosno (az aptekarz sie usmiechnal), ze "niekotrzy to nie maja za grosz wyobrazni, albo za grosz wstydu". Ide obejrzec Dzidzie Kasika
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
czesc
u mnie niestety nic sie nie wydarzylo mimo wczorajszych staran. wlasnie wrocilaam z apteki, kupilam sobie ten oeparol (wiesiolek). hmmm... choc moze i nie do konca nic sie nie wydarzylo. siedze dzisiaj na przescieradle sobie na lozku, tyle czasu co zdazylam ubrac corke. no i... wstalam zakrecilam sie patrze a tam gdzie siedzialam mokra plama... wielkosci dloni... wiec to raczej nie bylo moje nietrzymanie moczu... nie mam zielonego pojecia co to, wiem ze to na pewno ja... dodam ze bylam tylko w majtach... i zastanawiam sie caly dzien, nie daje mi to spokoju... mialyscie cos takiego?? |
|
|
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
Dph, jaki sliczny ten Twoj kombinezonik
Przejade sie do techo, a jak nie bedzei rozmiaru lub nie spodoba mi sie, to zamawiam na allegro
|
#3326 | |||
|
Zadomowienie
|
no cóż
może coś na tygodniu się rozrusza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam kombinezonik tescowy
niebieski ![]() podobno w smyku tez były przecenione po ok 50zł co do pieluszek z wycięciem to na pewno HAPPY 1 je mają (wiem bo mam )MAdzia nie poddawaj się!!! wiecie-mnie gin kazała ćwiczyć sutki.... jakby Wam to opisac- po kazdym prysznicu uciskac dookoła sutka tak jakby sie chciało wycisnąć mleko....nie wiem jak to opisac... kazała tak cwiczyc mi od 36 tyg 10 razy kazda pierś. powiedziała ze własnie inaczej bedzie płacz i problem taki jak madzia ma.... Pearl ja tez zadnej siary ni mam!! nic nie leci |
|
|
|
#3328 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nam na SR mówili że jak się nie jest pewnym żeby spr na IP, zabrać ze sobą te majtki/wkładkę bo tam mają jakies susbt czym moga spr czy to wody odchodząmojej koleżance sączyły się ze dwa dni i nagle skurcze ją dopadły, nawet nie poznała że to wody, myślała że ma bardziej mokro po prostu
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Trochę tak dla uspokojenia tam poszłam, bo dzidzia mało się ruszała, i gin powiedział, żebym poszła na obserwację

jedynie kapturki mnie uratowaly bo zlapala. siedziala ponad godzine i ciaglela, nie chce puscic, a kiedy wyciagam ta w placz. Masakra z tym karmieniem piersia. Jednak moje obawy sie potwierdzily
kupiłam za 2 zł
'newborn' o i tyle napisali
chociaż jeszcze od kumpeli dostałam używany muszę go poszukać, wydaje mi się, że był większy w razie czego
bo to nieprawda jest

ładnie to tak dziecko mordować? a ty bś chciała taką 15-minutową czkawkę?

musi być 60 

:P ??
moze cos im wypadnie albo beda tylko do twojego powrotu... ciśnij meza jak tylko sie da... ma byc ostoją w trudnych dla ciebie chwilach !! 

coś nie możemy się z tż zdecydować.