|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
.
Edytowane przez painka Czas edycji: 2012-02-25 o 18:57 |
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Jaki kolorek bierzesz?
Ja szczeliłam se niebieski i myslę nad zielonym jeszcze. |
|
|
|
|
#1353 |
|
BAN stały
|
ja z Avona często biorę szmapony i płyny do kąpieli, wziełam też teraz błyszczyk, zobaczymy jak będzie, bo opinie ma różne, ale u mnie się KWC nie sprawdza, bo to co tam jest hitem u mnie się nie sprawdza, więc się już tym nie sugeruję. Kupiłam wczoraj książkę z Filmu Holland-W kanałach Lwowa-Marshalla, dużo tańsze książki ma Weltbild-dawny Świat książki niż Empik. Tylko po co się przechrzcili na ten Weltbild, ale niech im będzie. Sporo ciuchów kupiłam też na wyprzedazy w New Yorkerze: 2 pary legginsów, koszulkę i bluzę, 1dną koszulke w Croppie. Muszę kupić jakiś dobry stanik, ale nie wiem gdzie. Poradzcie coś. Dzięki.
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marki dla bardziej wtajemniczonych ktore mi sie kojarza to np. freya. |
|
|
|
|
|
#1355 |
|
BAN stały
|
anka_res dzięki za radę, tylko, że ja nie wiem gdzie w Szczecinie jest brafiterka, jeden sklep koło mnie zlikwidowali z ta usługą. Mi zależy też na rozsądnej cenie, Triumph odpada z przyczyn obiektywnych i mam wrażenie, że w tym naszym ciągle wisi to samo od wielu lat. Myślałam może o Atlanticu. Mój biust ciężko zmierzyć, jest raczej duży.
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Są też fora tematyczne dla zainteresowanych dobieraniem (balkonetka np.)gdzie dziewczyny doradzają a są naprawdę maniaczkami i znają się na tym świetnie. Niektore kolekcjonują staniki ^^
|
|
|
|
|
#1357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu jest lista sklepów, które oferują brafitting.
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dzisiaj coś dla siebie = byłam na pumpie. Beznadziejna w tym jestem
![]() I kupiłam kieckę. Niech mnie ktoś odetnie od neta ! |
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kiedyś przez trzy dni miałam takie zakwasy, że nie mogłam rozmawiać przez telefon, bo nie byłam w stanie trzymać telefonu przy uchu
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi brakuje ruchu !! Takiego wysiłku, skakania, umordowania się
Niestety w obecnym stanie pozostaje mi tylko joga i basen oraz przeglądanie ofert wózków zamiast kiecek i kosmetyków
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
To samo - po pierwszym razie, przysięgam, nie mogłam ręki zgiąć przez tydzień i w ogóle wszystko mnie bolało.
|
|
|
|
|
#1362 |
|
BAN stały
|
dzięki za namiary na te sklepy, rozejrzę się.
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Konto usunięte
|
Hello!
Trochę tutaj się udzielałam kilka miesięcy temu, ale z uwagi na zawirowania życiowe przestałam Teraz mogę trochę podebatować o wydawaniu, bo oszczędzanie przez trzy miesiące bezrobocia doprowadziłam do perfekcji naiwne pytanie: czym jest pump? |
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Pinkswan, to dawaj pomysł na oszczędzanie
![]() Zaraz wybieram się do galerii na jakieś zakupy kosmetyczne, bo się lekko w temacie zaniedbałam, wiele rzeczy mi się pokończyło. Ale powiem wam, że dzięki temu, że nie czytam już wątków kosmetycznych tak często, nie wchodzę bez potrzeby na strony z kosmetykami, to mam więcej w portfelu i naprawdę zmieniły mi się priorytety
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami jeszcze bezsensownie wydaje kasę ( jak np. za jakies 15 min wydam kasę na pizzę ale ciotka z daleko przyjechła, to raz na kilka lat pizzę moge postawić ), ale ogólnie coraz mniej. Rozgladamy się z TŻtem za mieszkaniem, a ja zaoszczedzone mam może tylko na posrednika... Masakra, przerażją mnie najbliższe wydatki, ale wiem, ze nie pójdą na błahe sprawy.Też mam braki w kosmetykach. Kurcze juz od ponad miesiąca. Pokończyło mi się kilka kosmetyków i od miesiąca nic nie kupuje. Wszytskim mówię czego mi brakuje, ale już był Mikołaj, Święta i każdy mial pomysł co mi kupić, teraz też nie uzupełniam braków, bo za niedługo mam urodziny i moze w końcu ktos mi uzupełni braki
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Beatiska, ja na głupoty typu pizza itp. nie żałuję jakoś. To sprawia,że życie jest przyjemniejsze
![]() Współczuję oszczedzania na mieszkanie, ale sam zakup przyniesie dużo radości, więc warto ! A co do uzupełniania braków - nikt z moich bliskich rowniez mi ich nie uzupelnil z racji swiat czy mikołaja, ehhh szkoda Narodził się za to w mojej głowie pomysł wylotu do UK na weekend taniutkie bilety, nocleg by się znalazł jakiś, chyba skorzystam
|
|
|
|
|
#1367 |
|
BAN stały
|
pumas, po ile taki bilecik i gdzie można go najlepiej zarezerwować? bo z noclegiem też bym nie miała chyba problemu.
|
|
|
|
|
#1368 | |
|
Konto usunięte
|
Pomysły to może za dużo powiedziane
ale żeby się trzymać w ustalonej kwocie miesięcznej oddałam Tżowi kartę i jedynie korzystałam z wykalkulowanej na chłodno gotówki. I o dziwo udało mi się wydawać jeszcze mniej. Zapewne za ok 2-3miesiące wrócę do tego systemu, bo będę chciała odłożyć na jakieś studia podyplomoweCytat:
|
|
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, po prostu sztangi przy disco polo, tfu, disco ![]() Jaka jestem zmęczona to brak słów, miałam cieżki tydzień - zakmnięcie roku a w czwartek uświadomiłam sobie z niesmakiem że mam zjazd na podyplomówce w ten weekend! 7 h o ordynacji podatkowej, temat ciekawy, ale 7 h w dusznej sali... Pinkswan, opowiadaj proszę co u Ciebie w pracy, wiem że dobrze ale coś więcej. jak ludzie etc. Jeszcze chciałam się pochwalić, w lecie będę zdawać certyfikat z niemieckiego. Absolutnie nie czuję się na siłach i pewnie bym się sama nie zebrała - zatem zmotywowałam się odgórnie zapisując na kurs z UE (jest bosko, bo przyjeżdżają do nas do pracy więc brak dojazdów), podpisałam cyrograf i pod karą finansową dosyć sporą muszę przystąpić, no więc nie wiem jak to zrobię ale jakoś zrobię
Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2012-01-07 o 16:33 |
|
|
|
|
|
#1370 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc myślę, że na 1,5roku to jest bardzo dobra opcja (no chyba, że nie podpiszą ze mną umowy ) i czas żeby doszkolić się językowo (ten nieszczęsny niemiecki) i jeśli finanse pozwolą to może zrobić podyplomówkę. Atmosfera też jest bardzo dobra, co mnie osobiście dziwi, bo nastawiłam się na ciężką harówę i "nienormalnymi" szefami Cytat:
ja z niemieckiego leżę i kwiczę, ale postanowiłam sobie od poniedziałku zmusić się do jakiekolwiek aktywności intelektualnej z ww.
|
||
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Myrcella, ryanair ma promocję właśnie, zależy z jakiego miasta leciesz.
anka, wow, no to spinaj tyłek i ucz się! |
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- ZDAM.
|
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Zdasz, na pewno ! W to nawet nie wątpię
![]() Ja też w tym roku muszę certyfikat zdać, również wymóg mojej korporacji
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas, musze podejsc, nie mam wyjscia, albo 1500
![]() Pinkswan jesli moge nawiazac do tematyki z drugiego watku to az milo czytac jak poszlo Ci szukanie pracy az przyjemnie. Niby mnie to nie dotyczy ale jednak tak, mam dwoch mlodszych braci, ich tez to czeka, taka dobra wrozba
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Anka, ale niepodejscie, czy niezdanie?
![]() Ja tez się cieszę, że Pinkswan znalazła i dobrze jej się wiedzie. Moja sostra też szukała i znalazła pracę w 3 dni ! A była totalnie zielona, bez doświadczenia. Także się da, trzeba odpowiednio do tego podejść
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko podejscie, Pumas, ale gUpio mi bedzie napisac na 15 %
|
|
|
|
|
#1377 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej, rzadko się ostatnio udzielałam, bo i oszczędzanie wybitnie mi nie szło... - wiadomo, święta, zakupy potem sylwester itd.
![]() grudzień to w ogóle była finansowa masakra, bo zaszalałam trochę na wyprzedażach, potem pojechałam do domu i jeszcze z mamą poszłam na zakupy ciuchowe - i tu spuszczę zasłonę milczenia na to, ile wtedy wydałyśmy, bo aż wstyd się przyznawać w wątku o oszczędzaniu W każdym razie teraz mam nadzieję, że trochę się odkuję, bo udało mi się podłapać dwie dodatkowe roboty, więc o ile się ze wszystkim wyrobię, to będzie całkiem ok (aczkolwiek moje potrzeby nieustannie przewyższają dochody, więc nigdy nic nie wiadomo ).No i podobno 13-stka się zbliża - jeden z nielicznych plusów pracy w budżetówce - to może będzie można zacząć myśleć o jakimkolwiek oszczędzaniu...Cytat:
Z Avonu podobają mi się jeszcze perfumy, a że właśnie mi się pokończyły, to będę musiała sobie jakieś sprawić do kompletu ![]() Cytat:
To moja słabość, nie wiem, czy nie większa niż kupowanie ciuchów, bo to drugie zdarza się jednak okazyjnie, a pierwsze permanentnie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Selene, a kupilas jakies fajne rzeczy na tych wyprzedażach ? Bo ja nic ciekawego w sumie. Raczej nie kręcą mnie takie wydarzenia (chyba, że zagraniczne hehe). Ja jestem jak to mawia moj chlopak, "chowana na panią", bo w okresie wyprzedazy chodzę miedzy sciankami z nowa kolekcja i czuje sie jak raju
![]() Co do wyjazdu - bardzo się nakreciłam i mam nadzieje, ze to wypali. Jak nie z jedna osoba, to moze z inna, a jak nie z ta, to ostatecznie z Tż ;-) A jak nie, to nic tylko się powiesić ![]() Tak w ramach oszczedzania, byłam na pysznej kolacji we włoskiej knajpce, boziu, jak ja lubię włoskie jedzenie! |
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).Poza tym w Promodzie są teraz przeceny na fajne bluzki, które już jakiś czas temu przymierzałam, ale wtedy były dla mnie za drogie. Jutro idę je obadać i nie wiem, jak się to skończy ![]() Cytat:
![]() rozumiem, że nastawiasz się na shopping w stolycy?
|
||
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Selene, to faktycznie Ci się udało coś upolować. Może też zajrzę do promodu
Tż na własne życzenie, bo on nie lubi jezdzic na takie wypady - nawet go pytałam dzisiaj, to się skrzywił i powiedzial, zebym jechała z kolezanką. Normalnie się oburzyłam ! Bo szczerze mowiac, fajnie byłoby razem jechac. No ale skoro nie chce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

Niestety w obecnym stanie pozostaje mi tylko joga i basen oraz przeglądanie ofert wózków zamiast kiecek i kosmetyków

Teraz mogę trochę podebatować o wydawaniu, bo oszczędzanie przez trzy miesiące bezrobocia doprowadziłam do perfekcji