|
|
#4411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI
Cytat:
Supermenko Twój były chłopak to klasyczny przykład totalnego dupka. Jak ma ochotę to dzwoni po Ciebie, przeleci Cie raz czy dwa a potem masz spadać. Najbardziej przerażające w tym wszystkim, że Ty zamiast przyjąć postawę "mam go w dupie, niech spada na drzewo" to cały czas chcesz iść z nim na ten półmetek i cały czas piszesz rzeczy w stylu"jak mnie nie będzie to mimo wszystko będzie się starał o mnie i o powrót" cały czas masz nadzieje , zę jak go troche poolewasz to on do ciebie wróci. naprawdę po tym wszytskim nadal chciałabyś z nim być? Dla mnie wasza sytuacja to jakaś patologia normalnie jest. Co jeszcze musi się stać żebyś zrozumiała, że on Cie traktuje jak jakaś pierwszą lepszą naiwną ( żeby gorszymi słowami tego nie napisać? masakra... Dawno tu nie pisałam ale poczytywałam Was cały czas Eks się do mnie odezwał. Rozmawialiśmy 3 razy przez telefon, żalił mi się itp. ale o żadnym spotkaniu nie ma mowy. W ogolę czuję ostatnio jakiś taki spokój. uświadomiłam sobie, że ja cały czas w tym związku byłam fair, nie mogłam nic więcej zrobić, jak mnie nie chcę to nie, trudno.Te telefony mnie ucieszyły bo przedtem było mi smutno, że postanowił mnie traktować jak zupełnie obcą osobę. Ale nie zrobił mi żadnych nadziei. Staram się pogodzic z myślą, że już nigdy nie będziemy razem i nawet nieźle mi to wychodzi. Zrozumiałam, że nie mogę się teraz załamywać, bo jak przez to zerwanie zawalę sesję to potem będę miała o to do siebie pretensje jeszce przez długi, długi czas. Nadal go kocham ale cóż widać tak miało być, dużo daje mi wsparcie mamy, kiedy jestem w swoim rodzinnym mieście czuję się bardzo dobrze, gorzej kiedy w tygodniu studiuje w innym mieście i siedzę sama w pokoju, ale staram sobie zapełniać maksymalnie czas żeby jak najmniej myśleć o nim. I staram się wierzyć, że wszystko będzie dobrze, że będę jeszcze szczęśliwa. Może z nim jeśli jest nam to pisane ( ale tym razem na pewno na innych zasadach), a jak nie to z kimś innym
|
|
|
|
|
#4412 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twój eks coś zrozumiał? ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
tata mi powiedział również na swoim przykładzie, jak to z moją mamą było. byli ze sobą, spotykali się, ale nie chciał powiedzieć z jakiego powodu się rozstali, być może On ją zranił, albo Ona jego i mówił, że nie mieli ze sobą całkowitego kontaktu i dopiero po 3 latach jakoś zaczęli ze sobą rozmawiać i tak się potoczyło, że dali sobie jeszcze jedną szansę i są ze sobą już 20 lat
|
|
#4413 | |
|
Flawless
|
Cytat:
Co Cię to interesuje czy on coś zrozumie czy nie? To TYYYYY!!!!!!!!!! masz coś zrozumieć Być może będzie za późno?! Już sto lat temu powinno być za późno. Stawiam kolejną finlandię, że jak znowu się napijecie i on zacznie się do Ciebie dobierać, to znowu mu ulegniesz.
|
|
|
#4414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4416 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi eks napisał, że chce żeby nam się ułożyło.
Że kiedy jest dobrze między nami, nie kłócimy się o byle bzdurę, to jemu jest dobrze przy mnie ale kiedy jest niefajnie to go denerwuję strasznie. To prawda, bo jestem zbyt nachalna, wszystko na raz bym chciała. No cóż, albo się ogarnę i dam na wstrzymanie albo on da sobie spokój. |
|
|
|
#4417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zastosuję rady taty i wasze. a On pożałuje.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4418 |
|
Raczkowanie
|
Smutno mi, dziewczyny
Nie tak miał wyglądać początek roku. Mój eks (dziwnie mi tak o nim pisać) wysłał mi na gg link do piosenki "Somebody that I used to know". Nie wiem czy to ma się odnosić do naszej sytuacji... Zresztą już nieważne!Tęsknię strasznie, a to dopiero drugi dzień jak się nie widzimy Próbowałam się pouczyć, bo mam dwa zaliczenia w przyszłym tygodniu, ale nie mogę się skupić, bo myśli uciekają w jego stronę. I co tu ze sobą zrobić?
|
|
|
|
#4419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I mój eks nie robił mi takich rzeczy jak tobie - w sensie seks itp. Nie wiem czy coś zrozumiał, nie za bardzo mnie to obchodzi. Ważne, ze ja coś zrozumiałam. Boli, ale wiem że teraz osiągnełam spokój
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Raczkowanie
|
Życzę Ci z całego serca żebyś wreszcie się opamiętała i odcięła się od niego definitywnie. A on niech sobie żałuje albo nie żałuję, widziałam kiedyś twoje zdjęcia i jesteś sliczną dziewczyną, na pewno znajdziesz kiedyś kogoś wartościowego, kto będzie Cie kochał i szanował ale musisz dać sobie szanse! A iście z nim na półmetek i robienie wszystkiego z myślą "ja mu jeszce pokaże, niech pożałuję" w tym nie pomaga. Wszelkie zmiany musisz wprowadzać tylko i wyłącznie z myślą o sobie. proszę pozwol sobie być szczęsliwą...bo z nim na pewno nię będziesz, od razu widać, że to cham i krętacz jakich mało.
I dodam, że ja rozumiem dziewczyny które w imie miłości wiele wybaczają swoim partnerom, bo sama tak robiłam. Ale jest taki moment w którym trzeba powiedzieć sobie STOP! Albo on zacznie mnie szanować albo niech spada. I u Ciebie ten moment nadszedł już dawno Edytowane przez Madelaine Czas edycji: 2012-01-07 o 17:37 |
|
|
|
#4421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czytałam i oglądałam film o Prawie Przyciągania, ja w to wierzę, może warto spróbować
|
|
#4422 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
I nie mów o niej "niby dziewczyna", bo to "obecna dziewczyna Twojego byłego chłopaka". Wcale nie musi. Co ma doceniać? Bezmyślne oddanie siebie drugiej osobie? Szkoda, że tak ważne kwestie w Waszym związku rozgrywają się przez pisaninę...
|
|
|
#4423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czas pokaże. Skoro jej nie kocha to jak może mu na niej zależec? Od sylwestra minęło raptem 7 dni (gdzie była to jeszcze koleżanka) a On ją już kocha i mu na niej zależy? Wątpie. Koleś ewidentnie łzę i tata ma racje.
"Wszystko, co się opłaca posiadać, opłaca się również, aby na to czekać." — Marilyn Monroe Edytowane przez superMENKAAAAAAA Czas edycji: 2012-01-07 o 17:57 |
|
|
|
|
#4424 |
|
Nie depcze krokusów
|
A to nie może na kimś zależeć bez miłości?
Zacznij wreszcie używać zawartości swojej głowy.ZALEŻY MU NA NIEJ, NIE NA TOBIE. Nie musi jej wcale kochać, powiedział to na odczepnego, ale to z nią chce teraz być, a nie z Tobą. Czego w tym nie rozumiesz? ![]() Myślisz, że ściemnia, że kogoś ma lub do kogoś startuje? Obudź się wreszcie. Ma Cię daleko w nosie. Byłaś na każde jego zawołanie, właziłaś mu do tyłka, robiłaś za worek na spermę. Jak ma Cię po tym teraz szanować?
|
|
#4425 |
|
Raczkowanie
|
Malla - Zobaczymy za jakiś czas
|
#4426 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
Malla - on mi to mówi też na żywo. Te rozmowy "o nas" przez smsy to ja zaczynam. Bo potrzebuję takich słów czasami.. Chociaż wiem, że przez to jestem nachalna..
Dziś napisał, że nie chce mi dać o sobie zapomnieć, bo chce, żeby nam się ułożyło.. Jak ja mam się powstrzymywać od tego,by co chwilę nie pytać go co z nami... To mi najgorzej przychodzi.. Supermenka - Twój eks ma inną. Myślisz, że jakby jemu na Tobie zależało to by był z inną? Czy starałby się o Was? Takie mam głupie pytanko do Ciebie, bo sprawa jest oczywista przecież
Edytowane przez magda170325 Czas edycji: 2012-01-07 o 18:48 |
|
|
|
#4428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wiem, że byłam nieznośna, wyrządziłam eksowi dużo przykrości, on ostatnio też źle mnie potraktował. Jednak mimo to, gdzieś w głębi serca chciałabym, żeby jeszcze o nas zawalczył... |
|
|
|
|
#4429 |
|
Nie depcze krokusów
|
Magda - ile maksymalnie zamierzasz czekać, aż on się zdecyduje?
Supermenka - a Tato wie, że sypiałaś z nim? Także poza związkiem? Bo jakby wiedział, to chyba nie byłby taki skory do miesiąca na zastanowienie
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.. czasami odwiedzam Wasz wątek i sobie podczytuję
sama rozstałam się z facetem po ponad 5 latach. Na początku wiadomo był szok, niedowierzanie w to co się stało.. Jednak jak już to wszystko do mnie dotarło to wyprowadziłam się na drugi koniec Polski, podjęłam pracę i studia i tak juz mija pół roku.. Właśnie, pół roku a ja dalej za nim tęsknię, to był mój pierwszy i jedyny facet. Związek rozpadł się z jego winy, bo mnie zdradził i nie chciał już ze mną być.. Chociaż nie twierdzę, ze ja w tym związku byłam idealna.. Sama nie wiem czemu to wszystko piszę, po prostu w końcu naszło mnie na wygadanie się, wyżalenie Zaraz po rozstaniu chciałam tu zacząć pisać, ale pomyślałam, że wtedy to już na pewno nie zapomnę codziennie odwiedzając wątek, czytając podobne historie i rozkminiając i rozpamiętując.. Z jednej strony wiem, ze ten zwiazek nie miał szans, bo byliśmy sobą trochę znudzeni, zmęczeni, ale jak patrzę na to z innej strony to wydaje mi się, ze już z nikim nie będę mieć takich bliskich relacji jak z nim.. To wszystko mnie przeraża, mam dopiero 20 lat, a nawet nie chcę się otworzyć na innych mężczyzn, bo z góry skazuję to na porażkę.. Owszem wizualnie podobają mi się różni meżczyźni, ale jakoś nie wierzę, ze mogłabym być z kimkolwiek szczęśliwsza niż z byłym.. Dodam, ze nie mamy ze sobą kompletnie kontaktu, on nie wie co się ze mną dzieje a ja z nim.. Zaraz po rozstaniu zmieniłam numer telefonu.. Poradźcie, co ja mam zrobić??
|
|
|
|
#4431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
On w końcu nie wiedział co czuje do mnie i nie wie do tej pory ![]() to mnie boli, że tak zniszczyłam to uczucie w nim, bo na prawdę jest cudownym facetem.. Szkoda, że dopiero po rozstaniu to widzę.. Ale jak to mówią... Mądry Polak po szkodzie, czy jakoś tak xD Malla - będę czekała tyle ile będzie potrzeba. odpuszczę jak on powie, że nie ma dla nas już żadnych szans, że nie ma czego ratować. Chyba, że wcześniej po prostu do mnie dotrze, że czekanie nie ma sensu, albo że go już nie kocham.. |
|
|
|
|
#4432 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie ma sensu się nad tym teraz zastanawiać, rób po prostu swoje.
|
|
|
#4433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wcale mu się nie dziwię, ze ma mnie dość i zaczął unikać spotkań. Powiedział, że nadal mnie kocha, ale nie ma pojęcia co we mnie wstąpiło, nie może już ze mną wytrzymać i jestem mu kulą u nogi. Ostatnio nawet przeklął w rozmowie ze mną, pierwszy raz odkąd się znamy. Musiałam mu naprawdę podpaść
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Isabello - ja byłam dla niego taka przez 2 lata, a nie tak jak Ty - ostatnio.. Myślisz, że skoro on już na samym początku, kiedy jest źle, poddaje się, to przetrwa między Wami gorsze chwile?
Nie sądze. Mój zawsze chciał ratować, naprawiać. Próbował ze mną rozmawiać, do mnie nic nie docierało przez 2 lata. Nie dziwię się, że nie wytrzymał ze mną. Podziwiam go, że tyle wytrzymał i dziękuję, że nie skreśla nas definitywnie. |
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
chyba właśnie to chciałam usłyszeć.. Jednak dopóki to się nie stanie to nadal trudno będzie mi w to uwierzyć. Chyba powiedzenie, że stara miłość nie rdzewieje jest prawdziwe, nie wyobrażam sobie pokochać kogoś znowu tak mocno.. Chyba jestem tym typem, co zakochuje się raz prawdziwie na całe życie..
|
|
|
|
#4436 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie ma takich typów. Każdy się prędzej czy później zakocha w innej osobie, a u Ciebie minęło naprawdę mało czasu.
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie mam mu za wiele do zarzucenia. Może poza tą jedną rozmową, kiedy wulgarnie się odezwał.
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli coś w tym musi być.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Eks się do mnie odezwał. Rozmawialiśmy 3 razy przez telefon, żalił mi się itp. ale o żadnym spotkaniu nie ma mowy. W ogolę czuję ostatnio jakiś taki spokój. uświadomiłam sobie, że ja cały czas w tym związku byłam fair, nie mogłam nic więcej zrobić, jak mnie nie chcę to nie, trudno.

Próbowałam się pouczyć, bo mam dwa zaliczenia w przyszłym tygodniu, ale nie mogę się skupić, bo myśli uciekają w jego stronę. I co tu ze sobą zrobić?
Zacznij wreszcie używać zawartości swojej głowy.