|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prolaktyna.Prosze pomozcie
Dziewczyny a miała może któraś z Was taki przypadek, że przy braniu tabletek anty poniósł się poziom prolaktyny a to spowodowało wzrost poziomu testosteronu?
|
|
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam tutaj, świeżo co odebrałam wyniki, prolaktyna dwukrotnie powyżej normy...
Inne rzeczy u mnie to migreny... nadmierne owłosienie, więc na pewno będę sie badać pod kątem policystycznych jajników. Miesiączki od zawsze miałam nieregularne... jakis czasw były "regularnie" co 35 dni... ale ostatnio zaczęły być co 7- 8 tygodni. Cóż jeszcze kilka badań i uderzam do gina. |
|
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
witam kobietki, mam nadzieje ze jeszcze ktos od czasu do czasu tu zaglada i posłuzy wiedza, której i tak po przeczytaniu tego wątku mam troche wiecej,,,,moja prolaktyna 613mlU/L przy zakresie 40-530 hmmm no chyba nie jest to najlepszy wynik
z objawów to napewno mam obnizone libido i to na max,reszta nawet w miare bóle glowy rzadko, czasami senna chodze no i wsumie nerwowa jestem a cykl mam króciutki 24-25dni?! ,,,w kazdym razie zamierzam isc do gina i moje pytanie to: czy orientuje sie moze któras z was czy kiedy zaczne uzywac jakies leki do osiagniecia normalnego stężenia prolaktyny wzrosnie moje libido?? chcemy miec dzidziusia a moja werwa łózkowa od kilku lat spada zamist rosnac
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam ostatni raz w tym wątku siedzialam w lipcu 2009 tuz po leczeniu a wlasciwie obnizaniu prolaktyny. Ale do rzeczy. Lekarz przepisal mi dostinex 1 op 8 tabletek niestety byl cholernie drogi 320zł wykupilam i rowniez clostilbegyt to juz grosze. Dostinek przyjmowalam od 6 maja raz w tyg pol tabletki zaś clo od 3 do 8 dnia cyklu mialam hiper prolaktyne wczesniej8 razy wyzsza od normy Ku mojemu zaskoczeniu juz po mies i 2 tyg zaszlam w ciaze dzis jestem mama slicznego 1,8 synka (fakt wczesniak w 32 tyg niby od zarzywania duphastonu)Dzis znow borykam sie z tym problemem mam hiper prolaktyne ponownie a co gorsze gin mi powiedzial ze bedzie ciezko gdyz prolatyna po w czesniejszym leczeniu jet jeszcze wyzsza. Znow sie martwie lecz mam nadzieje cicha. moze Bog da mi jeszce raz byc mama. 3 mam za was rowniez kciuki, wiem ze nie jedna powie masz 1 to sie ciesz ale uwierzcie ze tak samo pragne miec jeszce jedno . Juz slyszalam takie kom... i bylo przykro wiem co to znaczy i tez tak kiedys myslalam ok koncze bo juz rycze isie placze z pisaniem
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy u was lekarze próbowali zdiagnozować dlaczego prolatyna ciagle się podnosi czy leczyli tylko objawy?
U mnie co roku jest to samo, prolaktyna się podnosi, @ jest coraz mniej regularna, idę do gina, dostaję Bromergon, @ się reguluje, skonczy się opakowanie kilka miesiecy spokoju i potem to samo. |
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Ja mialam przewielka prolaktyne..Nie dawno zakończyłam sukcesem kuracje Dostinexem. Pozostało mi kilak opakowań w domu. sama byłabym wdzieczna gdyby wczesniej ktos odsprzedał mi je taniej. Traz jednak gdy sa mi juz nie potrzebne chetnie odsprzedam jedna nowa paczuszke ( 8 tabletek - 0,5mg ) za 200 zł. Mieszkam w okolicach Krakowa. Moge lek wyslac rowniez poczta.
Dostinexu w polskiej wersji mam 2 nieruszane opakowania. Posiadam rowniez dwie paczuszki angielskiej wersji konsultowanej z moja lekarka - po prostu cabergoliny. Zainteresowanych proszę o kontakt GG 4754038
|
|
#98 | |
|
Przyczajenie
|
Witam bromergonu nie moge stosowac bo wymiotyje i mam zawroty glowy stosuje dostinex ale niestety strasznie drogi a itak nic nie daje
mi lekarz powiedzial ze za bardzo mysle o ciazy i dla tego podnosci mi sie prolaktyna no i mam nerwy trzymac na wodzy bo to tez podnosi prolaktyne. Dzis znow dostalam mies mimo przyjmowania dostinex clo i duphaston. Juz jestem tak zalamana ze brak slow a prol znow podskoczyla za tydz ide ponownie zbadac. mam cicha chodz wygasajaca nadzieje ze w koncu spadnie i sie uda.Cytat:
Edytowane przez magbron1984 Czas edycji: 2011-12-01 o 17:06 |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
czuje sie jak no pustak mam mysli beznadziejne i wciaz jest mi ciezko ze znow to przechodze a rodzina zamias wspierac to doluje ze niejestem w stanie dac mezowi rodziny Zal![]() moze musze lekzrza zmienic pomozcie |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
hey magbron1984, nie denerwuj się bo stres nie jest wskazany, nawet kiedy sytuacja jest do kitu trzeba myśleć pozytywnie. wiem że to bardzo trudne bo sama przezywam ciężkie chwile ale nerwy i obwinianie się w niczym nie pomagają...... ja brałam castagnus na obniżenie prolaktyny bo nie chciałam zaczynać od cięzkiego kalibru i rezultaty były super. prolaktyna szybko spadła ale niestety w moim zyciu pojawiły się inne problemy i chyba zamiast dzidziusia skończy się rozwodem
![]() ![]() wiec dałam sobie spokój z castagnusem ale tak dla informacji wszystkich - w moim przypadku bardzo fajnie zadziałał.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje Sosna 7 za słowa otuchy i współczuje, po czesci tez wiem co przechodzisz bo unas prez brak rezultatu brania lekow jet miedzy nami coraz gorzej maz twierdzi ze traktuje go jak rzecz a wlasciwie posluguje sie nim wg instrukcj kaledaza owul. Nie rozumiem tylko czemu te leki nie pomagaja.
Teraz jak bylam u gin to powiedzial ze cyklu owulacji nie bylo.Wiec poszlam do pani gin krtora powiedziala ze po clo napewno byla owul tylko moze nie w tych dniach co mialam monitoring usg. Wiec znow nie wiem co mam myslec. Pozdrawiam i życze powodzenia i szczescia w milosci![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#102 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
dziewczyny moze wy wiecie czy przy dobrych wynikach progesteronu trzeba robic prolaktyne czy to ma jakis zwiazek ? i w ktorym dniu cyklu robic prolaktyne ? z obciazeniem czy bez jak lepiej ?
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dzis rozpoczynam cykl a od 2 lutego znow na clo tyle tylko ze 2 dziennie a nie 1 tym razem jak nic nie wyjdzie to daje sobie na luz rezygnuje brak sil
Edytowane przez magbron1984 Czas edycji: 2011-12-31 o 15:05 |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
|
Cytat:
![]() ile cykli juz sie starasz ? |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
to jest juz moj 7 cykl a przed 1 ciaza mialam 48 az czyli 3,5 roku staran teraz sobie kolejny cykl juz odpuszczam wszyscy mowia ze jak ma cos byc to bedzie a zamiast sie zalamywac kaza zaczac biegac lub cos w tym stylu. Latwo gadac. a ty ile juz czekasz????
|
|
|
|
|
#106 | |
|
|
Cytat:
szczerze mowiac wolalabym zeby byla jakas przyczyna czemu nie ma bejbika niz nic, moja kolezanka ma idealne wyniki a robila mase jej maz tez a bejbika nie maja juz ponad rok
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A sczeze mowiac jak lezalam w 1 ciazy w szpitalu i poznalam troche dziewczyn to musze cie pocieszyc ze za pierwszym rokiem staran zaszly tylko 3 . reszta to tak po roku albo wpadki malolatki . Trzymam kciuki aby Ci sie udalo ![]() ![]() ![]() Niema nic piekniejszego jak chwila narodzin, marze o tym. Powodzenia.
Edytowane przez magbron1984 Czas edycji: 2012-01-07 o 09:45 |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
|
Cytat:
cykle mam bardzo regularne co do dnia, w poniedzialek ide zrobic prolaktyne z obciazeniem zobacze co wyjdzie to juz ostatnie badanie bo pozostale mam w normie, z moja rodzina to jest raczej na odwrot heh twierdza ze powinnam nadal rozwijac swoja kariere a nie w pieluchach siedziec z mezem no ale ja jestem powiedzmy niezalezna finansowo i juz moge sobie pozwolic na dzidziusia Trzymam kciuki za Ciebie mocno! |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Wysoki poziom prolaktyny hamuje jajeczkowanie, a tym samym staje się przyczyną
trudności w zajściu w ciążę. Wśród najczęstszych objawów mogących sugerować hyperprolktynemię wymieniane są zaburzenia lub brak miesiączkowania, skąpe miesiączki, cykle bezowulacyjne, zaburzenia II fazy cykul (tak jak opisalas ). Umnie prolaktyna bez odciazenia jest ok ale po obciazeniu strasznie wysoka Hiperprolaktyna, jak bedziesz robila to rob z obciązeniem. Ciesze sie ze masz tak wyrozunmiala rodzine. A uwierz dziecko sprawia ze stajemy sie jeszcze bardziej aktywne nawet zawodowo wiec w robieniu kariery nie przeszkadza wrecz motywuje w zapewnieniu lepszego bytu. Pozdrawiam Również 3mam kciuki. Edytowane przez magbron1984 Czas edycji: 2012-01-07 o 22:30 |
|
|
|
|
#110 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
|
zrobilam prolaktyne 12,1 (max do 25) i po obciazeniu 13,1 - chyba dobry wynik, nie za malo po tym obciazeniu ?
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Hej dzis mija 10 dzien po pergylu, nadal nie moge zrobic testu bo do 14 dni pergyl moze zafałszowac wynik. Najgorsze jest to sze nic nie czuje zadnego kłucia w jajnikach czy cos podobnego. test zrobie 26 ale niewiem czemu nam zle przeczucie ze znow nic, wpon bylam na prolaktynie jest znow wysoka i nic juz nie wiem. Dlaczego mam pytania i sie znimi borykam czy ta podwy.prol to ciaza czy jej brak. Koszmar
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Hej dzis mija 10 dzien po pergylu, nadal nie moge zrobic testu bo do 14 dni pergyl moze zafałszowac wynik. Najgorsze jest to ze nic nie czuje zadnego kłucia w jajnikach czy cos podobnego. test zrobie 26 ale niewiem czemu nam zle przeczucie ze znow nic, w pon bylam na prolaktynie jest znow wysoka i nic juz nie wiem. Dlatego mam pytania i sie znimi borykam czy ta podwy.prol to ciaza czy jej brak. Koszmar |
|
|
|
|
#117 |
|
|
u mnie z tymi wynikami bylo super ale za to wyszlo ze mam problem z tarczyca a dokladnie z jej niedoczynnoscia chociaz ja zadnych objawow nie mialam nigdy, dostalam lek na zbicie tsh po tym powinnam od razu zajsc w ciaze tak mi lekarz mowil bo inne wyniki sa bardzo dobre i przyczyna jest w tsh
patrzyl na wyniki mojej prolaktyny i powiedzial ze ten horman ma zwiazek z tarczyca i czesto prolaktyna wariuje jak tsh i anty tpo jest za wysokie |
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Troszke poczytałam forum. Ogólnie chciałabym sie podpytac jakie badania mam zrobić. Podejrzewam u siebie wysoka prolaktyne. Moje objawy to czeste , migrenowe bóle głowy, okres na czas lub opóźniony trwa ok 2 góra 3 dni z średnia częstotliwością.Swedzenie piersi i czasem całego ciała przed okresem i w trakcie, bardzo bolesna owulacja- jest gorsza niz okres.Nerwowość, agresywność. Robiłam kiedyś TSH było w normie.5 lat temu urodziłam dziecko.Nie biore antykoncepcji. Wypadnie i bardzo słabe włosy,kłopoty z cera.
Walka o długie włosy .... Edytowane przez 7Paulina7 Czas edycji: 2012-01-22 o 17:44 |
|
|
|
|
#119 | |
|
|
Cytat:
(tarczyca mogla sie zmienic od tego czasu co robilas badania) i bedziesz miala obraz hormonow w swoim organizmie i co zle dziala |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
hej kobiety !
dzis wyszlam ze szpitala, mam podejrzenie :hiperprolaktynemi i zaspolu policystycznych jajnikow... poziom prolaktyny po MTC 152,5 ng/ml wspolczynnik 776% reszty wynikow nie ogarniam... 6lutego mam wizyte u gin i sie okaze... martwie sie ze leki sa drogie , a moze wystarczy brac tabletki anty... dowiem sie 6go... bede pisac i sledzic co u was |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

z objawów to napewno mam obnizone libido i to na max,reszta nawet w miare bóle glowy rzadko, czasami senna chodze no i wsumie nerwowa jestem a cykl mam króciutki 24-25dni?!
,,,w kazdym razie zamierzam isc do gina i moje pytanie to: czy orientuje sie moze któras z was czy kiedy zaczne uzywac jakies leki do osiagniecia normalnego stężenia prolaktyny wzrosnie moje libido??

wiec dałam sobie spokój z castagnusem ale tak dla informacji wszystkich - w moim przypadku bardzo fajnie zadziałał.
Teraz jak bylam u gin to powiedzial ze cyklu owulacji nie bylo.Wiec poszlam do pani gin krtora powiedziala ze po clo napewno byla owul tylko moze nie w tych dniach co mialam monitoring usg. Wiec znow nie wiem co mam myslec. Pozdrawiam i życze powodzenia i szczescia w milosci

cykle mam bardzo regularne co do dnia, w poniedzialek ide zrobic prolaktyne z obciazeniem zobacze co wyjdzie to juz ostatnie badanie bo pozostale mam w normie, z moja rodzina to jest raczej na odwrot heh twierdza ze powinnam nadal rozwijac swoja kariere a nie w pieluchach siedziec z mezem no ale ja jestem powiedzmy niezalezna finansowo i juz moge sobie pozwolic na dzidziusia