|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczamy włosy
Nie idż!
![]() Będziesz żałowała...najgorszy jest okres przejsciowy kiedy odrasatają po cięciach fryzjera, wtedy fryzura czesto w ogóle sie nie układa i potrzebne jej jest poprawienie żeby jakoś wygladała...ale to trwa na oko od 0,5 roku do 1 roku, potem ładnie odrastają i mozna zmniejszyć różnice między pocieniowanym włosami, albo starać sie w ogóle zrównać włosy do jednego poziomu. Najgorszy jest ten przejściowy okres!Jak włosy przez to przejdą to potem same sie bedą świetnie układały bez cieniowania
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
16 cm?? a ile kosztuje ta odżwywka??miałaś po niej jakieś skutki uboczne.. gdzie mogę znaleźć strony żeby cosik sobie więcej o tym poczytac??a tak z innej beczki znacie jakiśsposób na zregenerowanie końcówek w nie za długim czasi ( czytaj Sylwester) czy tylko nożyczki?? pójdę ściąć tylko 1cm przed sylwestrem.. chcę zapuścić włoski do jednej długości.. więć jak poprawić przód żęby sięładnie układały.. nie chcęznowu grzywki mi włoski powoli sobie rosną.. dzisiaj wyprostuję włoski i zobaczę jakie są długie no i chciałabym się pochwalić żę wytrzymałam 1.5 miesiąca bez suszarki i prostownicy.. ale dzisiaj muszębo chcę ładnie wyglądać![]() pozdrawiam zapuszczające...no i nie poddawajcie sie.. zobaczycie jakie piekne włoski będziecie miały wiosną.. bo teraz?? czapki. związane włoski i kto na nie patrzy.. a jak odrastają brzydko włoski to zawsze można upiąć sobie fajnego koczka
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
bylam w sklepie zielarskim i narazie nie mieli tej odzywki Jantar
ale zamowilam ja i bedzie za tydzien.Dziewczyny a warto inwestowac w Seboradin?? taki pomaranczowy do zniszczonych wlosow,regenerujacy i podobno pobudza cebulki wlosow dzis mi go polecala pani w sklepie
|
|
|
|
#514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
ja myślę, że na wiosnę już wszystkie będziemy miały piękne długaśne włosy
no przez 4 misiące mi napewno nie urosną 16cm, ale jakieś 8 mi wystarczy :d
|
#516 |
|
Przyczajenie
|
Pamietjcie moje drogie, że za długie włosy też nie wygladaja zbyt ładnie.. Szczegolnie jak końcówki nie są podcięte. Ja tez zapuszczam włosy. śnią mi się po nocach- kiedyś miałam włosy do łopatek, potem ścięłam je tak, ze na czobku głowy mialam włosy o długości ok.4 cm. Teraz zateskniłam do dawnej długości... Niestety- terzeba podcinać końcówki... A najchęniej bym tego nie robiła- kupiłam sobie skrzyp polny, łykam 2 razy dziennie i czekm, aż odrosną
Pozdrawiam
|
|
|
|
#517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teraz się uwziełam, i zapuszczę!
Czegos mi brak, czegoś pięknego. Dotyku warg, uśmiechu Twego. Oczu kochanych, chłopięcych Twych słów. Twych pieszczot słodkich jak miód. Brak mi wszystkiego, lecz warto żyć. Tylko dlatego...by z Tobą być! |
|
|
|
|
#518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wywijają się we wszystkie strony, nie chcą się z tyłu układać koszmar
|
|
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez chce zapuszczac wlosy ale boje sie ze to przyjdzie mi na marne poniewaz jestem w ciazy a czytalam ze pod czas wlosy wypadaja i sie niszcza...wlosy myje co dwa a czasem co dziennie i uzywam maseczki HENNA WAX i NAFTY Kosmetycznej do wlosow....moje wlosy przeszly duzo zabiegow ale narazie dalam sobie z tm spokuj zbeby niezakszodzic dzidziusiowi a po poordzie chialabym je znow zafarbowac i utrzymac wczesniejszy kolor blad tylko boje sie ze jeszcze bardziej je poniszcze i nic z nich niebedzie....myslalam tez zbey za czesto ich niefarbowac dodac jakies pasemka pod moj naturalny kolor zeby niebylo widac tak szybko odrostow....prosze was kochane pomozcie i napiszcie
|
|
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Gdzies już czytałam wielokrotnie że w czasie ciąży włosy szybko rosną i wyglądają, tylko po porodzie kiepsko to wygląda, też gdzieś wyczytałam że najlepiej przez pare miesięcy po urodzeniu lepiej nic nie robić z włosami....wypada zazwyczaj wiecej niz normalnie, a jest to spowowdowane tym że w czasie ciąży włosy trzymaja sie cebulki dzięki hormonowi(chyba estrogen
), a po urodzeniu poziom tych hormonów spada i włosy lecą...
Edytowane przez Maybebaby Czas edycji: 2006-11-24 o 14:56 |
|
|
|
#521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje Ci bardzo |
|
|
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie o takich długich wlosach jak na załączonej fotce?? Czy ładnie one wyglądają?? Chciałybyście takie mieć ??
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
To jest maksymalna długość jaką chciałabym mieć... Zbyt długie włosy nie wyglądają ładnie, ale to już sprawa gustu
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
A czyż to nie jest miss nastolatek z ktoegoś tam roku...2004?
Grała w na wspólnej, a tam widze obok niej Joannę Jabłczyńską... Bardzo podobaja mi sie te włosy długie...są śliczne, zadbane, nie farbowane |
|
|
|
#525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie też się podobają jej włosy... ale ja niestety nigdy nie będę takich mieć, bo moje to całkiem inny gatunek włosa... pyszysty itp
|
|
|
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałam ją kiedyś w Warszawskiej Calzedonii, była z mamą i siostrami - aż mi było wstyd bo nie mogłam oderwać wzroku od jej włosów
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bardzo bym chciała miec proste włosy - od czasu do czasu prostuje u mojej koleżanki (fryzjerki) ,która proponawała mi zabieg odrzywiajacy włosy , po którym włosy bedą śliskie i lśniace ,podobno daje niezły efekt zwłaszcza jak ktoś ma bardzo zniszczone włoski, kosztuje ok.100zł i trzeba powtórzyć przynajmniej 2 razy w ciągu miesiaca.
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
paulinka_vel_paulinka ja pewnie też nie mogłabym oderwać wzroku gdybym zobaczyła ją na żywo
na zdięcie patrzę i wzdycham... heh... a co dopiero na żywo U mnie w szkole jest taka dziewczyna, która ma do Niej bardzo podobne włosy... zawsze jak ją widzę to nie mogę się napatrzeć
|
|
|
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
a ja juz wloski zapuszczam od ponad roku
i z dlugości z przodu za ucho [tyl wycieniowany z moglam go postawic] juz mam siegajace za amie i to moje najdluzsze wlosy jakie p[amietam od podstawowki zawsze nie wutrzymywalam i byly krotsze ale teraz twardo sie 3mam przed 100dniowka
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
moze i jestem dziwna ale te wlosy sa moim zdaniem po prostu ohydne...na zdjeciu wygladaja na niewypielegnowane, w dodatku ten kolor...zaraz mi sie kojarzy z wysokimi chudymi modelkami o dlugasnych naturalnych wlosach w nijakim kolorze...i uwazam ten widok za wyjatkowo nieatrakcyjny i asexualny...coz kazdy ma swoje zdanie, ja mowie na takie wlosy zdecydowane NIE
|
|
|
|
#531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
akisia
a jaka Tobie się podoba długość włosów?? |
|
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
mi sie tez jej wlosy nie podobaja, sa za dlugie, dla mnie wlosy siegajace lokcia to dlugosc maksymalna. nop i wydaja sie te wlosy jakies takie nie do konca idealne
jakby steraczaly w rozne strony i nie byly rozczesane.
|
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie z innej beczki
Tez zapuszczam i juz widac efekty w długosciAle moje włosy im są dłuzsze tym bardziej sa oklapniete i przylizane,bo sa cienkie Juz nie wiem co z nimi zrobić zeby jakos wyglądały,przeglądałam watki o objetosci,ale jakos za bardzo nic nie znalazłam.Wy tez macie taki problem?? Jak tak to jak sobie z nim radzicie?? |
|
|
|
#535 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#536 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie trzymam sobie na włoskach moją maseczkę domową.. z żółtka, nafty i olejku.. ale dzisiaj coś mnie podkusiło i dodałam łyżkę miodu i troszkę cytryny.. ciekawe co z tego będzie
![]() duzo na wizażu naczytałam się o waxie.. czy rzeczywiście wam pomaga w poroście włosków czy tylko je odzywia?? jesli chodzi o długość włosków to mnie najbardziej podobają siędo polowy pleców albo najwyżej takie kilka cm przed pas.. chociaż 4 lata miałam długie za pas.. więc dążę do długości do połowy pleców.. ale każdej podoba się co innego więc nie ma co krytykować
|
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
Akisia,
na przykład dla mnie nie ma nic piękniejszego niż włosy w naturalnym kolorze są seksowne, naturalne i zdrowe, to widok zniszczonych farbami włosów w neonowych kolorach uważam za ohydny. Włosy na tym zdjęciu jak na mój gust bardzo ładne, może odrobinę za długie (ja z racji wzrostu nie mogę takich mieć), zadbane i w ładnym kolorze.
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
to ja sie tez przylaczam do zapuszczania
tydzien temu bylam u fryzjera i mam fryzurke a'la Jessica Simpson , ale zrobilam to tylko dlatego ze chcialam sie pozbyc zniszczonych "koncowek" (czytaj polowy wlosow). Teraz zapuszczam z wami ! can't be perfect pamietam ze kiedys tez robilam takie maseczki a najbardziej podobal mi sie efekt po : miod + oliwa z oliwek (podgrzane odrobine). Wloski byly mieciutkie i gladkie. |
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
no coz...chcialabym sprostowac,ze nie podoba mi sie AKURAT TEN KOLOR WLOSOW. Naturalne kolory, owszem ,ale ten mi nie siedzi i juz. Kazdy ma swoj gust i wasze ataki na mnie sa bezpodstawne, w koncu ja was nie rozliczam z waszego gustu, tylko prezentuje swoj poglad
uwazam, ze takie wlosy pasuja malym dziewczynkom. Jej nie. Tej wersji sie bede 3mac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

16 cm?? a ile kosztuje ta odżwywka??miałaś po niej jakieś skutki uboczne.. gdzie mogę znaleźć strony żeby cosik sobie więcej o tym poczytac??
ale zamowilam ja i bedzie za tydzien.
no przez 4 misiące mi napewno nie urosną 16cm, ale jakieś 8 mi wystarczy :d

Juz nie wiem co z nimi zrobić zeby jakos wyglądały,przeglądałam watki o objetosci,ale jakos za bardzo nic nie znalazłam.