|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Cytat:
Jak będziesz w DE idź do DrogerieMarkt po odżywki Alverde! Babylove Pflegeoel Sklad: GLYCINE SOJA OIL, ETHYLHEXYL STEARATE, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, LECITHIN, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, PARFUM. |
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Trommelka powiedz mi jak cenowo stoją te odżywki? ponoć to taka tanizna a na all po 20zł odzywka. miałam chrzestna poprosić o zakup,ale już do niemiec nie pojedzie
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest ktoś niezadowolony z Heenary
? Nie wiem co kliknąć - Vatikę kokosową czy właśnie Heenarę...
|
#2225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
nie wiem sama czytalam opinie że ta zwykła jest lepsza od tej do blond i że wcale nie przyciemnia. Może ktos coś napisze?
|
||
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dylemat co na włosy wrzucić....na skalp zaraz będzie khadi, a na resztę? Henara, vatika, Amla czy lniany...
|
|
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja przyjaciółka też tak go odczuwa. Ale nie będę Cię martwić niepotrzebnie Działa dobrze, ale u mnie nie było efektu wow. Vatiki nie miałam jeszcze.
|
|
#2230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba jednak będę musiała farbować... Co myślicie o hennie z Delphi? Moja dermatolożka stwierdziła, że henna strasznie wysusza.... ale trudno mi jej wierzyć, widziałam na blogu jednej włosomaniaczki jak bardzo henna jej pomogła.
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
a ja poproszę o taki mini test
niech każda wpisze 3 swoje ulubione oleje w kolejności od najlepszego do najsłabszego plus pod spodem wszystkie które stosowala ![]() Zaczynam 1. olej z orzechów włoskich 2. olej lniany 3. heenara Używane: lniany, z włoskich, heenara, oliwa z oliwek, olej winogronowy, kokosowy, ze słodkich migdałów, masło shea, arachidowy Edytowane przez Gwiazda Wieczorna Czas edycji: 2012-01-07 o 22:27 |
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Henna może wysuszać, w końcu to zioła, ale i tak jest mniej szkodliwa od chemicznych farb. Wysuszone włosy trzeba nawilżyć.
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Czy wy czytacie w moich myslach? Zastanawialam się wlaśnie (a raczej bilam z myslami
), czy kupić Heenarę i co? Akurat poruszylyście ten temat Coś czuję, że będę uboższa o 30zl ![]() Cytat:
Za kurację nawilżającą z hibiskusem i podobną z brzoskwinią placilam po 1,49Euro (100ml), odżywki są o ile się nie mylę po 2,49 (200ml), szampony po 1,99 (200ml) ![]() A skladowo olejki i linia dla dzieci jest podobna do Babydream z Rossmanna natomiast odżywki i szampony do Alterry. Z tym, że Alverde ma o wiele więcej rodzajów |
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WarOfWorlds, ja tam na zapachy nie jestem aż tak czuła. Już nie...
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co zauwazylam odkad olejuje wlosy
przestaly sie elektryzowac
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, jeszcze rozmyślam nad Amlą
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Trommelka nie zmienia to faktu że z chęcią bym je wyprobowala ale nie mam kogo poprosić
a na all napewno nie będę przepłacac,ooo nie!
|
#2238 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama! Uwielbia Vatikę, a twierdzi, że po Heenarze ma tępe, suche włosy pachnące papryką w proszku. Zupełnie jej nie pasuje. Ja natomiast lubię, ale bez ochów i achów.
|
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
1. olej lniany Oleofarm
2. kokosowy Efavit 3. BD fur Mama (różowy) Używane: lniany, z orzechów włoskich, Heenara, Sesa, Vatika, Khadi, olej kokosowy Efavit, sezamowy, masło kakaowe, BD niebieski, BD fur Mama (różowy), Hipp, olej z korzenia łopianu, no i oczywiście jakże mogłabym zapomnieć o rycynowym. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2012-01-07 o 22:27 |
|
|
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
1. olej z orzechów laskowych
2.sesa 3.jojoba mam jeszcze heenara, kokosowy.
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
1. z pestek moreli
2. vatika kokosowa bez parafiny 3.rycynowy/ slodkie migdaly- potrfaie sie zdecydowac pestki moreli, winogron, vatika kokosowa bez parafiny, rycynowy, slodkie migdaly,kokosowy efavitu, vatika kokosowa i kaktusowa na parafinie, amla, makadamia, lniany, konopny Edytowane przez maneo444 Czas edycji: 2012-01-08 o 00:46 |
|
|
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie to samo! Chociaż niogdy nie mialam z tym większych problemów, to teraz jest jeszcze lepiej! Szalik, czapka, kaptur - nic ich nie rusza!
Myśl, myśl! Amla Dabur jest cudowna! ![]() a co heenay - znalazlam Panią na All u której można odbierać w Krk, więc jak wrócę, to wtedy kupię i odbiorę osobiście Cytat:
). Jestem tu obecnie na Erasmusie i będę wracać do Polski na stale gdzieś w lutym. Chętnie bym wam wszystkim przywiozla i oleje niemiekie (bo mają tu wybór |
|
|
|
|
#2243 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Od dawna Was podczytuję, ale dziś muszę napisać, żeby z kimś podzielić się moim zakupowym szczęściem. Wcześniej używałam tylko oleju winogronowego z biedronki i tego dla mam z babydream. Dziś natknęłam się na sklep indyjski i kupiłam: z orzechów włoskich, jaśminowy, migdałowy, musztardowy, rycynowy i z nasion maku. Wszystko po 250ml
i nawet nie zrujnowałam swojego budżetu![]() I mam pytanie odnośnie tego oleju z nasion maku? ktoś go używa? Lepiej używać go na skórę głowy czy na długość? Nie przemyślałam tego zakupu, bo byłam w amoku jak zobaczyłam to wszystko Mam nadzieję, że ma jakieś dobre właściwości, bo był najdroższy i szkoda go wyrzucić
|
|
|
|
#2244 |
|
Raczkowanie
|
Ja zauważyłam, że moje włosy lubią troszkę więcej oleju.
Zawsze mi starczała łyżka stołowa, a wczoraj lałam na rękę tak z butelki, i miałam tak mocno naolejowane, ale nie kapało, zostawiłam na noc. Zmyłam dzisiaj koło 15, i nałożyłam odżywke garniera z avokado na 40-50 min. I oniemiałam, jak już myłam włosy, nawilżone jak nigdy. Mam falujące/kręcone i moje końcówki są strasznie suche, ale takich to jeszcze nigdy nie miałam ![]() Wiecie co mi się przytrafiło, kupiłam sobie ostatnio pokrzywe do picia... i mnie uczuliła.. I co teraz mam zrobić? Miałam z nią wielkie nadzieje, a tak to boję się nawet płukanke zrobić, nie mówiąc już o suplementach... |
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Raczkowanie
|
na skalp i długość vatike kokoswową, a na końcówki olejek rycynowy, trochę z nim przesadziłam, i bałam się ze nie zmyje BD ale się udało
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam czy nie dodac jeszcze troszke kokosa do tej amli którą juz mam na głowie
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

? Nie wiem co kliknąć - Vatikę kokosową czy właśnie Heenarę...

moja przyjaciółka też tak go odczuwa. Ale nie będę Cię martwić niepotrzebnie
cel: do dooopy

). Jestem tu obecnie na Erasmusie i będę wracać do Polski na stale gdzieś w lutym. Chętnie bym wam wszystkim przywiozla i oleje niemiekie (bo mają tu wybór