|
|
#931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: typ słowiański czyli jak wygląda typowa polska uroda?
Cytat:
Dzięki, każdy ma na ten temat inne zdanie Ale najczęściej w Europie występują Aszkenazyjczycy, więc ujęłam Sefardyjczyków bardziej ogólnie, żeby wiadomo było, że się znacznie obie te grupy różnią od siebie
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
...a w sumie, co mi szkodzi? Wstawię większy kawałek siebie.
Jak przedstawia się mój typ urody biorąc pod uwagę większy wycinek (całej twarzy nie wstawię)? ![]() Twarz w kształcie serca/trójkąta, ale dość pucułowata, policzki pulchne, usta drobne, acz pełne, czoło dość niskie, nos raczej spory z profilu. Edit: czemu na zdjęciach nie wyświetla mi się znak "Wizaz.pl"?
Edytowane przez WhiteGyaru Czas edycji: 2012-03-17 o 23:19 |
|
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czemu, na genach się nie znam ale muszę to napisać - jesteś PRZEPIĘKNA !!!!!!!!!
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Nie martw się, sama należę do tych, których ciężko zaklasyfikować, więc Cię rozumiem.
|
|
|
#935 |
|
Przyczajenie
|
Zdjęcia profilu twarzy. Robione w maju tego roku, czyli przed farbowaniem włosów.
|
|
|
|
|
#936 |
|
Przyczajenie
|
Nie dodało wszystkiego:/ dodaję jeszcze raz.
|
|
|
|
|
#937 |
|
Przyczajenie
|
a ja? blond włosy, duża szczęka, niebieskie oczy, zdjęcie poniżej
|
|
|
|
|
#938 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Może się mylę, ale mnie osobiście wygląda na jakiś południowy, może Hiszpania ? ![]() WhiteGyaru- masz bardzo dziewczęcą i delikatną urodę!
|
|
#940 |
|
Przyczajenie
|
Ja wiem tylko, że moja prababcia od strony mamy była niemiecką Żydówką (ostatnio to sprawdziłam), a przodkowie od strony taty (chyba jego pra pra dziadek) z Węgier. Ale nie wydaje mi się, że mam rysy twarzy podobne do tych, jakie mają mieszkańcy tych krajów. Bardziej bym się zgodziła z tym, co Ty napisałaś, że wyglądam na Hiszpankę lub coś w tym stylu. Dzięki za ocenę.
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#943 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma za co, do usług A jak sprawdziłaś, skąd są Twoi przodkowie? Masz jakieś dokumenty pewnie? Bo ja też bym chciała to wiedzieć, ale niestety nie mam w posiadaniu takowychCytat:
Ostatnie farbowanie: 22.02.2016r. Zapuszczam włosy -51 cm Pół drogi do celu i zadowolenie- 60 cm Wymarzony cel:70 cm ![]() Mój last.fm ![]() Edytowane przez imaginacja93 Czas edycji: 2011-12-29 o 13:01 |
||
|
|
|
|
#944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widze podobieństwo do Azjatów ale nie znam się na tym..
|
|
|
|
|
|
#945 |
|
Przyczajenie
|
Dokumentów nie mam, znam tylko panieńskie nazwisko prababci. Sprawdziłam jego pochodzenie w internecie. Córka tej prababci, czyli moja babcia, już nie żyje. Ale popytałam ciocie w sprawie pochodzenia tego nazwiska i potwierdziły.
|
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi miło.
Wydawało mi się, że to jednak jest wada, gdyż taki typ urody odejmuje troszkę lat i co za tym idzie nie wyglądam zbyt poważnie, ale to w sumie nawet i lepiej (oby tylko pracodawcy myśleli podobnie).
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę masz coś azjatyckiego w twarzy , ile masz lat ? Bo wyglądasz b. młodo
|
|
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie typowa słowianka powinna mieć :
Włosy: ciemny blond do jasnego brązu Płaską, szerszą twarz, wąską szczękę, niskie czoło, wysokie wyraźne kości policzkowe, migdałowe oczy w kolorze niebieskim bądź szaro-niebieskim jasną cerę z rumieńcami ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Szczęściara, dałabym Ci max 18 !---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Dla mnie wyglądasz trochę jak włoszka, hiszpanka na bank coś południowego ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Dla mnie wyglądasz na Litwinkę, Estonkę lub Finkę,widać u ciebie wschodnie akcenty, masz zbyt delikatną urodę jak na typową skandynawkę (Szwedkę, Norweżkę ).
Edytowane przez Otero Czas edycji: 2012-01-08 o 00:05 |
|
|
|
|
#950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chociaż chyba kości policzkowe nie są aż tak bardzo widoczne. Co do mojego wieku: rekordem było 14 lat, gdy miałam ok. 22. Pewnie prócz pulchnej buzi dużą zmyłkę stanowi mikry wzrost i raczej drobny biust.
|
|
|
#951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie typowe słowianki:
|
|
|
|
#952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym to jakoś sprawdzić, ale nie ma na to szans - od pokoleń wszyscy mieszkają wyłącznie w PL, więc to musi być kwestia naprawdę zamierzchłych czasów.
|
|
|
#953 | |
|
Raczkowanie
|
Ooo, znowu coś się tutaj zaczyna dziać
![]() WhiteGyaru, jestem pod wrażeniem wieku.... W sensie oczywiście pozytywnym! To ja, będąc 18-latką, wyglądam starzej :p Gratuluję! ![]() Zrobiłam sobie aktualne zdjęcia, ale mogę wstawić ich małą ilość, bo mam słaby transfer :/ Cytat:
Otero, a Ty jak mnie oceniasz? Miło witać nową, dobrze poinformowaną z tematem osobę Mnie też opis słowiański się zgadza, posiadam wszystkie cechy, ale ja wewnętrznie czuję,że nie pasuję jako Słowianka...
|
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet moja znajoma z Kazachstanu powiedziała mi, że kiedy mnie spotkała po raz pierwszy to pierwsze co pomyślała to to, że nie wyglądam jak "Europejka" tylko jak... Rosjanka. Przyjęłam to mimo wszystko jako komplement ![]() Natomiast w rodzinie mojej mamy był ktoś pochodzenia tatarskiego, co widać po moim dziadku i jego braciach- niscy(do 170 cm), skośne oczy "idące" w dół a nie do góry, ciemna karnacja opalająca się na bardzo ciemny brąz, małe nosy i dość szerokie, okrągłe lub kwadratowe twarze o wysokich kościach policzkowych. Co ciekawe, ten gen jest u mnie przekazywany najczęściej na mężczyzn Na kobiety przechodzi jakaś 1/3 tej karnacji. Ja odziedziczyłam typowo słowiańską urodę po ojcu, łącznie z białą cerą Jedyny "tatarski" gen u mnie przejawia się w nosie(wg typów nosa w "Anatomi" Bohenka mam nos mongolski ).Jednak i tak najbardziej podoba mi się ten typ słowiańskiej urody, gdzie kości policzkowe są NA PRAWDE zarysowane
|
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że pyzata i dziewczęca buzia podoba się z reguły innym kobietom i ludziom w wieku emerytalnym. Natomiast młodzi mężczyźni z tego, co widzę, wolą bardziej kobiece i konkretne rysy.BTW: wcześniej celowałam w Chorwację i Bałkany, ale coraz bardziej skłaniam się ku temu, że masz semickie rysy. Śliczna z Ciebie dziewczyna. ![]() A ja obejrzawszy biegi narciarskie stwierdziłam, że Finka Lahteenmaki ma podobny typ urody do mnie - oczy jasne,skośne, a twarz pyzata i dość płaska. ![]() W sumie wraz z potopem szwedzkim mogli przedostać się do Polski jacyś Finowie czy Lapończycy. No...były jeszcze najazdy Mongołów, ale nie wyczuwam specjalnej więzi emocjonalnej z tym narodem (z całym szacunkiem, ale wolę jednak wersję z Finami ).
|
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
By the way: mam pytanie do bardziej obeznanych w temacie. Czy skandynawski typ urody dzieli się na jakieś podtypy/rodzaje? Przeciętny Norweg różni się czymś od Szweda, Duńczyka? A co z Niemcami? Jak ich określić? W końcu, to też germanie, ale wyglądają raczej odmiennie od przeciętnego Skandynawa.
|
|
#957 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do drugiego,to kiedyś czytałam,że mężczyzni są tak "zaprojektowani", że podobają im się duże oczy i nie za duży, prosty nos, więc pewnie masz szanse ![]() Cytat:
Nie czułam żadnej więzi z Chorwatami ani innymi ludami bałkańskimi, a z Semitami od zawsze... Poza tym pokrewieństwo bałkańskie byłoby pewnie bardzo dalekie. Dziękuję również za komplement, myślę, że mało ludzi uważa mnie za ładną zważywszy na spory nos (wiadomo, jaki ideał piękna kreują teraz media) ,przez który wielokrotnie nasłuchałam się obelg i różnych docinek... Patrzyłam na ludzi i bardzo mała ilość ma duże nosy i dziwilam się, dlaczego AKURAT JA muszę należeć do tej mniejszości. Teraz jednak już całkowicie się akceptuję i sądzę, że mam żydowskie pochodzenie i jak to udowodnię (już zbieram materiały), to będę z tego bardzo dumna!Cytat:
Myślałam, że masz bardziej azjatyckie rysy, ale patrzac na Finkę to prawdopodobne możesz mieć jakieś skandynawskie pochodzenie ![]() Edit: Cytat:
Cytat:
Edytowane przez imaginacja93 Czas edycji: 2012-01-08 o 14:53 Powód: niezauważenie nowego postu |
|||||
|
|
|
|
#958 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kobiety wyobrażam sobie jako dość wysokie, smukłe blondynki. Z drugiej strony np. taka Bjork zupełnie nie wygląda na przeciętną Skandynawkę, a przecież pochodzi z północnych rejonów Europy. Mnie się nasuwa skojarzenie z Lapończykami i Eskimosami. ![]() Ja już szukam, ale marnie mi to idzie. : /
|
|
|
#959 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Finowie zaliczają się do ludów ugrofińskich które przybyły do europy z azji, poprzez mieszanie się z zamieszkującymi Skandynawię ludami indoeuropejskimi (Np. Szwedzi, Norwegowie) przejeli geny niebieskich oczu i jasnych wlosów jednak ich rysy są nadal bardzo azjatyckie, naprawdę poznałam kiedyś Fina z niebieskimi oczami i idealnie rozwinętą fałdą mongolską .---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
rzeczywiście przejawiasz wiele cech urody Semickiej (kształt, wielkość i rozstawienie oczu,! usta, nos (choć jest łagodniejszy niż u rasowych semitów), widać też wpływy Słowiańskie: kości policzkowe, piękny kolor oczu i jasna delikatna skóra. Masz jakieś inne korzenie niż Polskie ?
Edytowane przez Otero Czas edycji: 2012-01-08 o 22:43 |
||
|
|
|
|
#960 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najchętniej widziałabym w swoim drzewie genealogicznym jakiegoś Koreańczyka/Japończyka, ale biorąc pod uwagę fakty historyczne, to na 99,9% niemożliwe. ![]() ![]() Cytat:
Grafik amator Edytowane przez WhiteGyaru Czas edycji: 2012-01-09 o 00:03 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Ale najczęściej w Europie występują Aszkenazyjczycy, więc ujęłam Sefardyjczyków bardziej ogólnie, żeby wiadomo było, że się znacznie obie te grupy różnią od siebie 

).