![]() |
#2191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16
ciężko jest się dostać do policji, tam są układy, układziki i naprawdę wielkim szczęściem jest wkręcić się człowiekowi z zewnątrz bez żadnych znajomości
![]() tak samo jak mój kuzyn nie mógł się dostać do wojska prawie 2 lata (próbował zaraz po LO, całą szkołę średnią był w strzelcu, skakał na spadochronach, biegał w wojskowych maratonach) - w końcu mu się udało i ma kontrakt, ale ile musiał się nagimnastykować to jego.. A nie możecie wynająć choćby pokoju w jakimś mieście? zawsze to razem, a rozkładacie koszty na kilku lokatorów? |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
moglibysmy zamieszkac nawet u mnie ale ani ja ani on nie chcemy.\
wg mnie stac nas na wynajem mieszkania, jednak P. twierdzi ze ma teraz duzo wydatkow i nie ma jak ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- ja wierze ze jemu sie uda. tylko teraz stoimi w miejscu i nic do przodu nie idzie sie ruszyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
no tak ale wiesz. napalisz sie na cos i wielkie nic to tez jest niefajnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zadomowienie
|
a my właśnie chcemy razem mieszkać, nieważne gdzie i jak chwilowo, już nie możemy bez siebie wytrzymać po prostu, inne jest życie razem niż wspólne chwile na wyrywki
![]() na pewno ze dwa - trzy miesiące po ślubie pomieszkamy u moich rodziców, a potem mam nadzieję pójdziemy na własne mieszkanko, wspólnie o tym marzymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Dzisiaj kino wieczorkiem ![]() ![]() Przepraszam że tak późno piszę ale odsypiałam cały tydzień ![]() ![]()
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
no nic uciekam. jade z P.do media m bo chcial sobie komorke kupic paa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
hej Kasia w ogole
![]() ![]() aja jade do Polski za 2 tygodnie;D i bede miec dentyste za free;D;D;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
Dentysta za darmoszke?
![]() ![]()
#2201 |
Zakorzenienie
|
za darmoszke, za darmoszke;D;D;D
ide na lewuska troche, bo babka przyjmie mnie na konto innej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
clood bardzo się ciesze, ze podjeliscie decyzje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() co tu tak cicho? ![]() ja dziś w końcu po tygodniu widzę się z C ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
Dzieeeen doooobryyyy
![]()
#2205 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zadomowienie
|
Laski jestem załamana, jak już wszystko sobie z M. poukładaliśmy, termin wybraliśmy, to teraz nagle moim rodzicom ślub cywilny się nie podoba, ja p*****ę, wczoraj mi zrobili wykład i jeszcze wyjechali tekstem, że może TŻ nie dojrzał po prostu do ślubu i chce mieć jakieś wyjście awaryjne... (równie dobrze może nam nie wyjść po ślubie kościelnym, no sorry) normalnie jestem załamana, już nie wiem co myśleć, co robić. TŻ mnie uspokaja, że wszystko się ułoży i jakoś zaradzimy, bo On nie chce kwasów z moimi rodzicami. Nie rozumieją po co komu ślub na raty, na kocią łapę nie pasuje, cywilny też nie, nie ogarniam
![]() Z drugiej strony to mnie wszystko dobija, bo mam 25 lat, a Oni wciąż rządzą, kocham Ich bardzo, ale teraz czuję presję jak najszybszej wyprowadzki z domu, bo zawsze coś nie będzie po ich myśli... Powiedzcie mi co o tym wszystkim myślicie, fakt opcje się nam zmieniały często, ale nie wyrobię się z weselem jednodniowym na Wielkanoc, nie ma takiej opcji... Jak sobie tak myślę, że jeszcze ewentualnie 3 czerwca by wchodził w grę, ale z kolei ile to czekania... Lipton jak nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 czerwca wzięlibyście kościelny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zadomowienie
|
całkiem możliwe, ale już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
Kheeee....3 czerwca to tyyyyyle czekania? Luzuj gatki Clood, bo przesadzasz. Rodzice jak to rodzice - zwykle mają pretensje i chcą prowadzić dzieci po swojemu. Jesli chcesz być samodzielna to się wyprowadź. Ja bym się nie przejmowała zdaniem rodziców, o ile oni by nie trzymali łapy na kasie i nie byłabym od nich zależna. Twój ślub, Twoje życie, Twoja piaskownica.
W ogóle to cześć! Wreszcie odżyło w ten weekend zycie Tztowo-towarzyskie, więc na wizaż zostaje mało czasu, ale spokojnie. Już jutro 10h w pracy, więc zdążę napłodzić ![]() Sylvi, mam wrażenie, że sytuacja z wyprowadzką jest analogiczna do tej z poprzednim facetem. Macie mnóstwo pieniędzy. Spokojnie byście dali radę się wyprowadzić. tylko nie chcecie odpowiednio mocno. proszę Cię. My żyjemy z jednej pensji, sama wiesz jak "wysokiej". W Warszawie. Mamy za 5 miechów wielki wydatek w postaci studiów i ślubu. Mnóstwo ludzi w Warszawie żyje za mniej niż Twoja pensja - i dają sobie radę. Niestety. Nie byłoby codziennie kina i najnowszych kosmetyków czy czegoś tam, ale bylibyście razem. Dla mnie "dużo wydatków' to żadna wymówka. Tak, dzień dzisiejszy ogłaszam dniem sceptyka ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2012-01-08 o 09:48 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, tak jak Gaja pisze. Chyba, że Twoi/Wasi rodzice finansują Wam całą uroczystość to lepiej poczekać do 3 czerwca - to tylko dwa miesiące dłużej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
Jaaaa, to jak z tym narzekaniem "olabogajabiednanieszcześ liwa, muszę wyłożyć 30 tys na remont domu/mieszkania". I w tym momencie 3/4 wątku dostaje agresora, bo marzy o tym, żeby wyłożyć te "aż" 30 tysi na remont, nie 300 000 na dom/mieszkanie.
Nie wiem już która taka subtelna była, ale sytuację pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, tak pogadaliśmy sobie z TŻ, że może właśnie wynajmiemy jednak małe mieszkanko, kawalerkę, ciasną, ale "własną", a ślub całkiem przełożymy na kolejny rok, bez sraczki (a być może ten cywilny i tak weźmiemy). Razem mamy te 3 klocki i jakoś damy radę. Trudno się mówi, sytuacja się oczyści, rodzice nie będą strzelać fochów i zaplanujemy to wszystko jak my chcemy i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zadomowienie
|
bo i tak przepierdziela się tą kasę nie wiadomo gdzie, a tak człowiek się nauczy odkładania pieniędzy, odpowiedniego gospodarowania, a poza tym nie będziemy na łasce i niełasce rodziców
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Mądra dziewczyna
![]() Ooo, zapomniałam Kamei pogratulować postępów w przygotowaniu ślubu, więc się kajam i gratuluję ![]() A za tydzień o tej porze będziemy w Kazimierzu Dolnym! Ależ nie mogę się doczekać ![]() ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2012-01-08 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zadomowienie
|
Także kurcze teraz znaleźć mieszkanie do 1200zł/mies max i jakoś to będzie. Ale u nas to dość ciężko coś takiego znaleźć bo dużo firm wynajmuje i dziady tak zawyżają ceny wynajmu, że człowiek się za głowę łapie.. A miasto niespełna 70000 tys.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
U nas tez na większości mieszkań siedzą pośrednicy. Na gumtree jest możliwość odsiania ogłoszeń pośredników. Może i Wasze miasto ma swój gumtrowy kawałek - jak tak, to mocno usprawni szukanie
![]() Skuteczne jest też wrzucenie ogłoszenia w sieć, że para poszukuje bla bla bla. My te dwa co mieliśmy, znaleźliśmy właśnie w ten sposób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
dzięki Gaja za podpowiedzi, bo kurczę, człowiek niby tego neta ma, a czasem nie zna jego możliwości, masakra - myślę że od jutra zaczynamy ostre poszukiwania mieszkania, ale się cieszę, jakby się udało coś znaleźć do końca stycznia to byłoby super
![]() i już mam lepszy humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodzicami się nie przejmuj, skoro wtrącają się w to całe przedsięwzięcie. Oni już tak mają. Moi się podobnie zachowują... Róbcie jak uważacie ![]() ![]() Witajcie Niewiasty ![]() Pierwszy raz zaczęłam przysypiać wczoraj w kinie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() I ja się kajam Kamea ![]() ![]()
![]() |
#2220 |
Zadomowienie
|
Ej, ale się trafiło - we wtorek byłaby odpowiedź, ale może koleżanka by nam pokój wynajęła za 500zł plus ewentualnie dodatkowe opłaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.