|
|
#121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak znaleźć pracę-wątek dla tych,którzy naprawdę CHCĄ PRACOWAĆ
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno dużo łatwiej zapamiętać taką osobę, z zainteresowaniami zwłaszcza, jeśli są prawdziwe ![]() Cytat:
Z pieniędzmi miałam tak samo. Dla mnie wstydem byłoby prosić rodziców o kasę na moje zachcianki typu kino, kosmetyki, jakiś wyjazd. Dlatego sama na takie rzeczy zarabiałam. |
|||
|
|
|
#122 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do cv, to niestety trzeba ich naroznosić/nawysyłać się żeby miało to pozytywny efekt i potrzeba również czasu. Nie wiem jak z Twoimi językami, ale może spróbuj zawyżyć poziom? Nie mówię tutaj o przeskoczeniu z podstawowego na biegły, ale np z B2 ma zaawansowany. Miałam większy odzew jak to zrobiłam a pytania dokładnie takie same. Też efekt na plus odnotowałam, gdy w Cv dopisałam swoje podstawowe obowiązki w danych pracach. a można wiedzieć gdzie mieszkasz? |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, nie dziwie się niektorym młodym bezrobotnym, że mają takie podejście. PRzecież to jeszcze dzieciaki. Ale osoby bez pracy od kilku lat w wieku ok. 30stki ? Mogłyby się wziąć bardziej w garść.
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzeniona
|
Najbardziej mnie dziwi, kiedy ktoś w takich przypadkach pisze oczywistą oczywistość: że osoba 30-letnia bez doświadczenia zawodowego albo z kilkuletnią dziurą w CV zostaje przyjmowana na ogół gorzej, niż osoba 20-letnia w takiej samej sytuacji, a po tym następuje histeria, że no tak, w wieku 30-stu lat to tylko się powiesić. Ja się dziwię, jak można doprowadzić do stanu, w którym mamy powiedzmy 30 lat i zamiast doświadczenia zawodowego kilkuletnią dziurę w CV. Nie wierzę, że nie dało rady znaleźć NIC, żeby tę dziurę zapełnić. Ja wyjechałabym chociażby do pracy za granicę - zawsze wróciłabym ze znajomością języka. No tak, ale żeby to zrobić, to trzeba chcieć.
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zauważyłam (jeśli przegapiłam to sorry) aby ktoś tu był na jakimś szczególnie wysokim stanowisku. Po prostu staramy się sobie radzić w życiu - to wszystko.---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- No niestety to są wtedy może nie zerowe ale prawie zerowe szanse na rynku pracy. |
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, z tym angielskim dobrze Pinkswan mówi. Warto zawyżyć. Nic się nie traci, a można tylko zyskać. Wypisanie obowiązków to wg mnie podstawa, w koncu key account manager key account managerowi nie równy
![]() Do tego myślę, że warto zapoznać się z lekturą kilku fajnych wątków na GoldenLine, gdzie naprawdę mądrzy i doświadczen rektuterzy się wypowiadają. Niestety rzeczywitość się brutalna i czasem trzeba wysłać setkę CV, żeby mieć jakikolwiek odzew. Ja do dziś mam folder z wysłanymi CV. Elementów w nim ponad 200 różne branże, różne stanowiska. Warto też wysyłać aplikacje na stanowiska poniżej naszych kwalifikacji, bo niewiadomo, czy przypadkiem nie szukają również pracownika do innej pracy. Wiele razy tak miałam i do obecnej pracy dostałam się właśnie dlatego, że szukali jeszcze kogoś innego i ja się załapałam. |
|
|
|
#129 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myslisz już o jakimś konkretnym miejscu? ooo na to nie wpadłam |
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzeniona
|
Dziewczyny, a co myślicie o stronie www.wynagrodzenia.pl? Czy ona podaje prawdziwe stawki? Bo wydaje się, że rzeczowo piszą, a kiedyś spotkałam się z oburzeniem, że ktoś nigdy nie zarobił tyle, ile podaje ta strona.
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście stron:P Jak wyzdrowieje to będę miała do nadrabiania sporo
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś subowałam wynagrodzenia, ale przestałam, bo wg mnie dane są przekłamane, choć życzyłabym sobie takich zarobków
Być może na najwyższych szczeblach one się pokrywają.A co do angielskiego - jeśli Twoje zaproszenie na rozmowę ma zależeć od znajomości angielskiego, to wolałabym zawyzyć, a dopiero później się martwić
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do języków, to czytałam kiedyś, że rekruterzy poziom zaawansowany odbierają jako "komunikatywny, można porozmawiać", średnio zaawansowany jako "podstawowy". Czyli, idąc tym tokiem rozumowania, jeśli ktoś szczerze, z ręką na sercu, wpisze swój prawdziwy poziom to i tak zostanie on zaklasyfikowany odpowiednio niżej. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- powodzenia
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się melduję.
Co prawda mam pracę (nadal pracuję w przedszkolu), jednak jest to praca na zastępstwo i cały czas dostaję umowy zlecenia, więc jednak chcę się powoli rozglądać za jakąś nową. I właśnie ponownie chcę stuningować swoje CV i chcę Was prosić o rady. ;]Pisałyście,że każde CV powinno być pisane pod konkretną ofertę pracy. I tu chodzi mi o doświadczenie zawodowe. Załóżmy,że szukam pracy z dziećmi. Mam doświadczenie jako pomoc wychowawcy teraz w przedszkolu, jako wychowawca kolonijny, jako animator w centrum zabaw dla dzieci. Ale mam też inne, np. hostessa, koordynator festiwali tanecznych czy pracownik "Żabki". Jak mam to ująć w CV? Te związane z dziećmi dać jako pierwsze, czy jakoś rozdzielić na doświadczenie zawodowe i pozostałe prace? Pytam, ponieważ te prace nie następowały kolejno po sobie, tylko jedne przeplatały się z drugimi. I jeszcze jedno - zdjęcie umieszcza się w prawym górnym rogu. Ja jednak chcę je teraz przenieść w lewy górny róg, ponieważ według badań nasz pierwszy wzrok kierujemy właśnie na prawy górny róg i najlepiej zapamiętujemy treści i obrazy właśnie stamtąd, a ja wolę,żeby zapamiętali moje imię i nazwisko niż zdjęcie. Co o tym sądzicie?
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A później zrób w CV osobną sekcję "historia zatrudnienia / doświadczenie zawodowe", w której już nie będziesz się tak szczegółowo rozpisywać, a dasz jedynie daty, nazwę i krótki opis stanowiska. Ale nie jestem specjalistą, więc może moje rady nie są dobre. ![]() W ogóle to niektóre rady z tej stronki (http://www.cvnet.pl/wzory_cv/categor...-przyklady-cv/ ) wydają mi się ciekawe.
j. angielski j. niemiecki j. włoski j. szwedzki Edytowane przez inamata Czas edycji: 2012-01-08 o 15:02 |
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
języki uważam, ze znam nieźle, wpisałam dość zaawansowane angielski i niemiecki, jak konczyłam naukę znałam niemiecki na poziomie ok B2, teraz jak mam czas staram się to powtórzyć.
Wpisuję też konkretniejsze obowiązki, mam też referencje od ostatniego pracodawcy z wypisanymi moimi obowiązkami i projektami, którymi się zajmowałam. W CV nie wypisywałam wszystkiego, bo byłoby tego zdecydowanie za dużo Edytowane przez Muertil Czas edycji: 2012-01-08 o 13:31 |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o kursy - mówiła mi, że można sobie to wsadzić gdzieś, wielu ludzi po takich kursach najprostszych rzeczy podobno nie wiedziało
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, dajecie świetne rady i pomysły - dzięki Wam za to Wiem, że w większych miejscowościach nikogo nie dziwi osoba, która przychodzi do danej instytucji z tekstem, że chce za darmo popracować/ popraktykować a jak myślicie, jak na to zareaguje przedstawiciel placówki w dość małej przygranicznej miejscowości? Przyznam, że nie wiem czego się spodziewać, może zdziwienia i niezrozumienia?
|
|
#150 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.