|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szukam pewnego zapachu BVLGARI
Witajcie, mam pewien problem, otóż kiedyś pracowałem z kolesiem który miał jak dla mnie poprostu boskie perfumy.
Udało mi się go kiedyś przypadkiem zapytać, jakiej marki ma ten zapach, odpowiedział, że BVLGARI, no to szukałem trochę tego zapachu wśród produktów tej marki, przeleciałem BLV i tym podobne jednak, żaden z nich nie był tym zapachem, którym pachniał moj znajomy. Teraz sam stoję przed zakupem jakiegoś zapaszku i pomyślałem właśnie o tym BVLGARI, z tym, że dalej nie wiem co to był za zapach. Był on lekko słodkawy, trochę schodził w strone Hugo Bossa Dark Blue i niósł za sobą dłuugi ogon. Czy ktoś z was pomoże mi rozszyfrować, która to perfuma z oderty BVLGARI ?? Edytowane przez mwisiorek Czas edycji: 2012-01-07 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Szukam pewnego zapachu BVLGARI
Cytat:
![]() Jak słodkawe Bvlgari to obstawiam Black, ale one mi zbytnio Dark Blue nie przypominają ![]() ![]() Poza BLV jakie sprawdzałeś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;31476675]Proszę, nie perfuma tylko perfumy
![]() Jak słodkawe Bvlgari to obstawiam Black, ale one mi zbytnio Dark Blue nie przypominają ![]() ![]() Poza BLV jakie sprawdzałeś?[/QUOTE] kojarzył mi się on z taką morską świeżością i taką jakby słodkością poza BLV sprawdzałem bodajże rok temu BVLGARI AQVA MARINE oraz Bvlgari Aqva Pour Homme i nie był to żaden z nich... Edytowane przez mwisiorek Czas edycji: 2012-01-07 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
kurczę, właśnie pomyślałam o Bvlgari Aqua ale skoro mówisz że to nie ten... a sprawdzałeś obie wersje: EDT i EDP?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
tak.
kurcze to był tak charakterystyczny zapach, że od razu kojarzył mi się ze morzem i plażą. co ciekawe gdy byłem w Egipcie w zeszłym roku, to pewien uliczny handlarz miał w ofercie taki sam zapach(wiadomo, że to te egipskie nic nie warte wody) ale zapach był indentyczny, perfum był ciemnoniebieski więc od razu po powrocie przewąchałem w sklepach wszystkie Bvlgari o kolorach w tym odcieniu, ale żaden nie okazał sie tym właściwym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poza wszelakimi Aqva (PH, Marine i Marine Toniq) wśród męskich Bvlgari morza nie odnajdziesz raczej. Obstawiam, że się bachnąłeś i chodzi o orzeźwiającą i świeżą zieloną herbatę z Bvlgari PH. Nic innego nie pasuje mi, chyba że Blv Notte (ale nie znam), z nut wychodzi, że słodyczy tam sporo, ale morza za cholerę. No chyba że kolega zaszalał i któryś z unisexów używa, ale w to wątpię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
kurcze sam już nie wiem :/a jakie są unisexy z bvlgari?
kurcze szkoda, że nie umiem tego znaleźć :/ Lucho znasz może sklep gdzie kupie próbki tych zapachów bvlgari? ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- to był tak charakterystyczny zapach, że od razu kojarzył mi się ze morzem i plażą. co ciekawe gdy byłem w Egipcie w zeszłym roku, to pewien uliczny handlarz miał w ofercie taki sam zapach(wiadomo, że to te egipskie nic nie warte wody) ale zapach był indentyczny, perfum był ciemnoniebieski więc od razu po powrocie przewąchałem w sklepach wszystkie Bvlgari o kolorach w tym odcieniu, ale żaden nie okazał sie tym właściwym... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak niebieska flaszka to tylko Blv, Blv Notte, turkusowe są Aqva Marine i tyle. A próbek poszukaj na All albo w popularnych perfumeriach internetowych albo stacjonarnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
jeszcze mi do głowy wpadł: Bulgari pour Homme Soir
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma niebieskiej flaszki. Nie jest słodki, a wręcz wytrawny i elegancki. Z morzem też ma wspólnego co A*Men. Więc odpada, no chyba że jakoś dziwnie odbierasz zapachy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;31477752]Męskie są tylko EDT. My nie mamy tak dobrze jak Wy
![]() ![]() dzięki za podpowiedź, nie znam się na męskich zapachach AŻ tak ![]() mwisiorek, musiałeś się gdzieś machnąć. do Twojego opisu pasuje mi najbardziej Bvlgari Aqua PH, skoro mówisz że ciemny flakon i morzem zalatywał. a jak ten flakon wyglądał, może w tą stronę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a tak na serio to kupie jeszcze raz próbki Aqua PH i Aqua PH Marine bo może rzeczywiście to któryś z nich, bardzo chciałbym by to był któryś z nich bo zapach był prześliczny... ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- ok właśnie zamówiłem próbki: * Bvlgari MAN * Bvlgari Aqua pour Homme * Bvlgari Aqua pour Homme Marine * Bvlgari pour Homme licze na to, że to któryś z nich, jeśli nie to jaki inny zapach od Bvlgari mógłby to być? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
może jeszcze tylko ten Bvlgari Aqua Toniq
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
no właśnie te edycje Toniq chyba odpadają, bo one premierę miały w marcu 2011 a ja ten zapach na tym gościu czułem w styczniu 2011 bodajże
, w sumie to dobrze, że odpadają edycje Toniq bo zawęża mi to obszar poszukiwań... nie wiem, czy ewentualnie nie będzie to któryś z tych dwóch *Bvlgari pour Homme Soir * Bvlgari pour Homme Extreme Edytowane przez mwisiorek Czas edycji: 2012-01-08 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bvlgari Man to też inny klimat. Wymieniliśmy wszystkie zapachy jakie zrobiła ta marka dla mężczyzn, które choć trochę pasują do opisu. No chyba że kolega używał damskich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;31488576]Piszesz, że to ma być zapach przypominający morze i z odrobiną słodyczy. Oba które wymieniasz odpadają, no chyba że specyficznie pojmujesz klimat morza.
Bvlgari Man to też inny klimat. Wymieniliśmy wszystkie zapachy jakie zrobiła ta marka dla mężczyzn, które choć trochę pasują do opisu. No chyba że kolega używał damskich ![]() ok zamówiłem 4 próbki, mam nadzieję, że zapach którego szukam będzie wśród nich, jeśli nie to będę dalej kombinował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem, jeżeli powiedział BVLGARI to Aqva lub Aqva Marine, nie widze innej możliwości. Pamiętaj, że na każdym ten sam zapach pachnie inaczej, ma inną intensywność itd. Z tym ogonem to ciężko, powiedzieć, bo poza sobą na nikim nie czułem tego zapachu, ale moim zdaniem jak na swieze zapachy oba są dosyć mocnePoza tym woda najlepiej pachnie jak wąchamy ją rzadko albo na kimś, na sobie nigdy nie będzie takiej rewelacji. Nałogowe wąchanie może wywołać wstręt nawet do najpiękniejszego zapachu. Mimo, że zapach jest cały czas taki sam po pewnym czasie czujemy asfalt, spirytus, wodorosty i inne chwasty ... ale nie należy sie tym zrażać, bo ja sam wpadłem w taką pułapke ... nałogowo kupowałem perfumy, bo każda zaczynała śmierdziec przez to, że cały czas je wąchałem.Obecnie od dłuższego czasu czy to lato,zima, dzien czy noc uzywam Bvlgari Aqva Marine... u mnie jest całoroczny, na wszystkie okazje, po prostu lubie byc identyfikowany z tym zapachem. Jest to jedyna woda za którą zostałem pochwalony i to był moment kiedy wywaliłem wszystkie inne fiolki Bvlgari jest raczej mało popularna, z tego co widziałem kurzy sie na sklepowych półkach, co jest jej dodatkowym atutem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
aqva
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
w ciemno bym powiedzial ze to aqua jakis tam typek kupuje zapach to nie szuka tego co schowane gleboko ale to co dostepne a aqua jest najbardziej rozpoznawalnym meskim zapachem, gdybys powiedzial ze akord herbaciany byl to mozna bylo sprawdzac PH i PH Extreme ale morskiej bryzy nie doswiadczysz w zadnych z nich, poza tym na kazdej skorze delikatnie inaczej pachnie
mozna jeszcze przetestowac Eau Parfumée au Thé Vert Extreme ale watpie by kupil cos takiego ![]() ![]() Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2012-01-10 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Uważam że to Bvlgari Aqua pour Homme Marine , na mnie pachnie dokładnie tak jak opisałeś na dodatek jest intensywny i długo się trzyma .
Koniecznie weź pod uwagę jeszcze jedna zmienną , na koledze pachniał bosko ale na Tobie może nie leżeć , to jak zapach się rozwija to sprawa indywidualna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;31538378]Marine na Tobie jest delikatnie słodki? Na mnie był słonawy, słodkawy był klasyczny Aqva.[/QUOTE]
Normalnie świeży słodziak z wibrującą nutą ![]() klasyczny jest ziołowy z przewagą tataraku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
![]() Jeżeli to rzeczywiście Bvlgari to tylko Aqva lub Aqva Marine ... na każdym ten sam zapach pachnie inaczej, ma inną intensywność, dlatego z próbki ciężko rozszyfrować zapach, szczególnie że na poczatku będzie pachniał inaczej niż po kilku godzinach ... Ja osobiście używam Bvlgari Aqva Marine, u mnie jest całoroczny ![]() ![]() A wg. was te zapachy ( ph i marine ) roztaczają ogon ??? Na sobie ciężko to wyczuć, a raczej nigdy nie spotkałem kogoś kto by używał tych perfum. Edytowane przez ydam Czas edycji: 2012-01-10 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Her Worshipfulness
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;31538378]Marine na Tobie jest delikatnie słodki? Na mnie był słonawy, słodkawy był klasyczny Aqva.[/QUOTE]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
dostałem dziś 4 próbki od Bvlgari jednakże żaden z zapachów:
* Bvlgari MAN * Bvlgari Aqua pour Homme * Bvlgari Aqua pour Homme Marine * Bvlgari pour Homme nie jest tym którego szukam :/ tamten był taki bardziej słodki i jednakowoż pikantny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Jeśli nie Aqua (które to obstawiałem), to albo Black, albo Blv/Blv Notte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.