Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 01:04   #3181
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Biedny Tymcio. Pewnie to zabki co Brumku? Oby szybko poszło i ulzylo.
Moja Wiki narazie pcha do buzi wszystko co popadnie. Najbardziej lubi własne piastki. Slini sie niemiłosiernie, ale zabkow nie widze. Dziaselka wydają sie nie zmienione.
Dokładnie, ząbki U nas dziąsełka zmieniły się zaledwie kilka dni temu.

Dziewczyny, przed chwilą przeżyłam szok. Aż mnie trzęsie
Zaczęłam od przeczytania tego artykułu: https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Porod-...owe-na-swiecie
A potem postanowiłam zgłębić temat i poczytać o obrzezaniu kobiet: w wikipedii i tu: http://www.seminarium.org.pl/klerycy...ykuly/008.html.
Szok, kosmos, niewyobrażalne okrucieństwo. jak to możliwe to się dzieje w naszych czasach

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-08 o 01:06
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 01:06   #3182
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Miałam iść Juz spać ale zobaczę linki od Ciebie

Na temat obrzezania oglądałam co nie co kiedys w rozmowach w toku
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 01:07   #3183
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

poprawiłam ten drugi link, bo mi się źle wstawił.
Stary 2012-01-08, 01:08   #3184
piwnooka77
Raczkowanie

Witam nocna porą

Dziękujemy z Helenka za kciuki ( za szczepienie). Niestety nie obyło się bez płaczu, gorzej zniosła to szczepienie niż ostatnio (ja z mężem też coraz gorzej znosimy te szczepienia - ona tak się do nas uśmiecha przed, tak ufnie patrzy a potem taka krzywda). Jak już się uspokoiła i wyszliśmy z gabinetu na korytarz to byli tam rodzice z innym maluszkiem, który co chwile płakał (albo płakała, nie wiem) i jak tylko Helenka usłyszała płacz tamtego malucha to sama zaczynała... Potem się już uspokoiła, tylko wieczorem miała problemy z zaśnięciem...

Niepokoi mnie jedna rzecz u niej... czasami zezuje jeszcze jednym oczkiem, lekarka powiedziała, że tak może do 6 miesiąca, a ja gdzieś czytałam (tylko gdzie?), że raczej już nie powinna... i nie wiem czy byś nadgorliwa matka i iść z nią do okulisty..?

Editka strasznie mi przykro z powodu babci.

a w ogóle to się próbuje z powrotem wkręcić w forum... oj ciężko jak się nie jest na bieżącą..
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 01:15   #3185
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku przeczytałam ten pierwszy artykuł i tam jest napisane ze jest lub Bedzie kolejna Czesc. Jest Juz, wiesz? Jak możesz to daj link. Zaraz poczytam ten drugi.

Edit: poczytalam, siedzę i prawie płacze. Dla mnie to wszystko jest chore. Wg mnie jak sie z czyms rodzimy to znaczy ze to jest nam do życia potrzebne. A tam...

Ide... Spij dobrze Kasiu
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 07:58   #3186
jacieeeee
Wtajemniczenie

Pstryk !
Dzień dobry

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 08:09   #3187
ellika
Rozeznanie

A dzień dobry

Wczoraj Fafrolcia dała nam pospać do 10tej, dziś już nie była taka wyrozumiała. W ogóle to prawie całą noc przespała u nas w łóżku...nie wiem co jej było, ale spać nie chciała, marudziła i non stop cycucha chciała. Skok w pełni...

Bobasy oglądałam jakieś 2 m-ce temu. Bardzo mi się podoba, daje do myślenia - no i mały z Mongolii wymiata

Miłej niedzieli
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 08:12   #3188
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

A juz myślalam ze ja bede pierwsza

Kurczaki Sara przesikała pampka nocnego (wczoraj też) musze dzis kupić wiekszy rozmiar. W dzień jest OK nic takiego się nie dzieje, ale w nocy jej nie zmieniam, dużo pije i wylatuje bokiem

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja w ogóle się nie stresuję jak Lilce daję coś nowego, codziennie dostaje coś innego i nie bawię się w kilkudniowe ekspozycje po łyżeczce, pół słoiczku itd. Je wszystko jak leci
Ja też się nie cykam w łyżeczke dziennie.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
:tak: Dostałam od męża pod choinkę Ale sama sobie model wybrałam I jestem zachwycona, serio
O taka: http://www.euro.com.pl/kamery/sony-h...tml?from=ceneo
O dzięki, bo też planuje kupić, a że jestem fanka Sony myślałam własnie nad podobna

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 09:10   #3189
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzień dobry

Moja Agatka gaworzy. To takie zupełnie inne dzwięki niż do tej pory. Takie prawdziwe gadanie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 09:15   #3190
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja Agatka gaworzy. To takie zupełnie inne dzwięki niż do tej pory. Takie prawdziwe gadanie
To musi cudnie brzmieć
PS Dzięki za link

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 09:37   #3191
patik87
Zakorzenienie

hej.
- taka była noc, ja nadal nie mogę się obudzić i nie mam siły....chyba ciśnienie kiepskie, albo inny diabeł mi dolega
Wkurzyłam się, bo nie dopięłam się w spodnie ( tzn dopięłam ale m ciasno)- od dzisiaj zero słodyczy.
Stary 2012-01-08, 10:03   #3192
Shira_83
Zadomowienie

dzień dobry kochane mateczki
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Aga jaki dostałaś syrop na kaszel? Ja muszę raz dwa wyleczyć jej infekcję, bo jak mam wrócić do pracy to bez sensu abym szła na kilka dni i zaraz wracała..na sam początek wolałabym tego uniknąć.Katar najgorszy, bo źle jej się oddycha.Maśc majerankowa mam wrażenie że do jest, dałam nawet już pieluchę z olejkiem eukaliptusowym i powiesiłam na łóżeczko.Dla Antosia, aby katarek i kaszel poszedł sobie w siną dal

Scrable - swego czasu była promocja w Auchan 62zł.Normalnie kosztują ok 100zl.Kupiłam rok temu mężowi pod choinkę a Ja dostałam Jengę
ja dostałam na kaszel syrop prawoślazowy bez recepty jest

Cytat:
Ja też nie rozumiem tego przerażenia glutenem
ot taki sam składnik diety jak inny, warzywa, mięso, owoce czy jajka..... i trzeba go wprowadzić w odpowiednim czasie..

Ja w ogóle się nie stresuję jak Lilce daję coś nowego, codziennie dostaje coś innego i nie bawię się w kilkudniowe ekspozycje po łyżeczce, pół słoiczku itd. Je wszystko jak leci

Filip nie miał na nic alergii , my też nie mamy na nic alergii więc małe szanse żeby coś ją uczulało.
ja robię dokładnie tak samo

Cytat:
Hejka

Tymcio ewidentnie ząbkuje Po pierwsze - -przepłakał dziś (płaczem straszliwym) cały dzień. Chciał spać, tarł oczka, ale zasnąć nie mógł. Męczył sie potwornie. Teraz wieczorem też marudził. Po drugie - wyczułam "coś" pod palcem Oby to coś zechciało się pospieszyć

No ale cena takiego prawdziwego jest kilka razy wyższa niestety.

:tak: Dostałam od męża pod choinkę Ale sama sobie model wybrałam I jestem zachwycona, serio
O taka: http://www.euro.com.pl/kamery/sony-h...tml?from=ceneo

Jaką?

My jutro mieliśmy iść do znajomych na granie w gry właśnie (w Wysokie Napięcie, ponoć jakiś hit), ale ich córeczka się rozchorowała, no i wyjścia nici, bo nie chcę żeby Tymcio się zaraził.

Hurra

za ząbkiale żal mi biedny Tymek ojjj a my mamy prawie 6,5 msc a ząbków ani śladu może mój nie będzie miał

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

zabiłaś mnie po raz kolejny

dokładnie!
Przecież to nic strasznego. Ja też się nad nim nie rozwodzę i nie zastanawiam, dałam dziecku chlebek, bawił się nim, trochę zjadł, ani nawet nie zastanawiam się ile w nim glutenu było
Wróciliśmy od znajomych niedawno, byliśmy w odwiedzinach u rodziców bliźniaczek o których kiedyś pisałam. Cudne dziewczyny
Pojechaliśmy całą paczką żeby im tak nie kapać pojedynczo, zresztą tak zapraszali, no i brzuch mnie boli ze śmiechu, jak zwykle po pobycie w tym towarzystwie
ale Aniu przeżyłaś to zabicie??:c mok:

hih ja też wpakowałam młodemu skrowek chleba a po dwóch dniach sobie myślę no trzeba zacząć z tym glutenem hahah szczyt inteligencji

Cytat:

Swoje porównania powinnaś za grube pieniądze jakimś kabaretom sprzedawać

Okrutna kobieta z Ciebie!

hmm myślisz, żeby zarabiać na tym to jest to- zawodowy pajac
oj okrutna zawsze mam straszny ubaw jak tż ma kaca
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Mój ma tak samo... Łasi się potem, aż miło
hihih no dokładnie achhhhh jak mi źle niech mnie ktoś przytuli

Cytat:
Dzień dobry

aa no to jak kicia lepiej po zabiegach?

młody śpi dziś stawałam tylko 5 razy ochhh mam wyrozumiałe dziecię
Stary 2012-01-08, 10:19   #3193
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marzena mnie tam nie przeraza ten gluten, ale kiedys wprowadzic trzeba.takze w srode swietujemy.

Jaki wczoraj kupilam kombinezon mojej klusce w tesco z FFfioletowy, futerkowy, zabudowane nozki i dopinane rekawiczki za cale 28,50wogole widzialam promocje na deserki i kaszki chyba(dokladnie nie widzialam jakie bo ludzie non stop zaslaniali i brali pelnymi opakowaniami), ja nie bralam bo mam zapas.

Postanowilam Marysie przezucic na pieluszki Dada, wiem ze niektore z was uzywaja dla swoich maluchow. Opinie jakies poprosze

A ja po wczorajszej 40tce kuzynki TZ. Wychodzilismy z domu mowie - '"kochanie prosze wrocimy kolo 22-23??" maz mowi ze Ok. A balowalismy do 4 nad ranem -wygladam teraz takCzego tam nie bylo, a ile sie wytancowalam - szok

Dla wczorajszych solenizantow Sto lat!!!! wczoraj zapomnialam
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 10:25   #3194
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
A jeszcze a propos siusiania - czy jaś też na Ciebie siusia w kąpieli? Tzn. wtedy kiedy się razem kąpiecie? Bo ja zawsze obrywam
A jeszcze z kąpielowych atrakcji, to ostatnio Tymcio mnie skaleczył w dziąsło ... dużym palcem od swojej stópki Tak wierzga nogami, że oberwałam
ja nie Telik, ale mój smyk ostatnio ma w zwyczaju siusiać tuż po włożeniu do wanny Leży goły na przewijaku to wtedy nie,wyczeka jak się go wsadzi.... może wody za mało i chce dolać?
Cytat:
A potem postanowiłam zgłębić temat i poczytać o obrzezaniu kobiet: w wikipedii i tu: http://www.seminarium.org.pl/klerycy...ykuly/008.html.
Szok, kosmos, niewyobrażalne okrucieństwo. jak to możliwe to się dzieje w naszych czasach
czytałam parę książek w tym temacie, potworny zwyczaj Polecam choćby "Kwiat pustyni"....
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ale Aniu przeżyłaś to zabicie??:c mok:
melduję się, żyję

U nas widać białą kreseczkę, niech ten ząb wreszcie wylezie i nie męczy....(tak, wiem, zaraz będą męczyć kolejne...)

A my już byliśmy w kościele, pod kościołem wolontariusze WOŚP zbierają, wrzuciłam oczywiście, a teraz czytam http://blog.onet.pl/41914,1,archiwum_goracy.html i niewiele brakuje żebym się popłakała....

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Postanowilam Marysie przezucic na pieluszki Dada, wiem ze niektore z was uzywaja dla swoich maluchow. Opinie jakies poprosze
m

opinii będzie dużo na pewno My używamy i są bardzo dobre, porównywalne z pampersami, nie zmieniamy ich na nic na razie
poczytaj też tutaj: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...?kat=24&next=1

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 10:28   #3195
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Aga jaki dostałaś syrop na kaszel? Ja muszę raz dwa wyleczyć jej infekcję, bo jak mam wrócić do pracy to bez sensu abym szła na kilka dni i zaraz wracała..na sam początek wolałabym tego uniknąć.Katar najgorszy, bo źle jej się oddycha.Maśc majerankowa mam wrażenie że do jest, dałam nawet już pieluchę z olejkiem eukaliptusowym i powiesiłam na łóżeczko.Dla Antosia, aby katarek i kaszel poszedł sobie w siną dal
Na kaszel zwykly syrop prawoslazowy.
Ja masci pod nos nie uzywam, bo mlodego to denerwuje. A do sciagania kataru uzywam katarku do odkurzacza (kazdy lekarz, u ktorego ostatnio bylismy nam go polecal)

Cytat:
Ja też nie rozumiem tego przerażenia glutenem
ot taki sam składnik diety jak inny, warzywa, mięso, owoce czy jajka..... i trzeba go wprowadzić w odpowiednim czasie..

Filip nie miał na nic alergii , my też nie mamy na nic alergii więc małe szanse żeby coś ją uczulało.
U mnie to nie przerazenie...raczej chec postopienia, tak jak byc powinno, a ze on piersiowy, to jedynie dodanie glutenu do mojego mleka wchodzi w gre, bo przed koncem 6. miesiaca nie wprowadzam sloiczkow. Z kolei mleka nie sciagam...

Cytat:
Hejka

Tymcio ewidentnie ząbkuje Po pierwsze - -przepłakał dziś (płaczem straszliwym) cały dzień. Chciał spać, tarł oczka, ale zasnąć nie mógł. Męczył sie potwornie. Teraz wieczorem też marudził. Po drugie - wyczułam "coś" pod palcem Oby to coś zechciało się pospieszyć
Biedny Tymek! Oby zabki szybko wyszly.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nadrabiam z MOJEGO KOMPA

i dodaje zdjecia
Fajne maluchy!

Eveewe na temat Dad na forum sa zdania podzielone. Dla mnie sa dobre, wychowuje na nich juz 3 dziecko. Ja polecam.

I zapomnialam sie przywitac!

Ide po kawe...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 10:31   #3196
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Shira no troche lepiej z kitką Dzięki

Eve my od początku używamy Dad jestem bardzo zadowlona. Mieliśmy jedno odparzenie (ale to akurat jak pretestowałam na Agacie krem Musteli), a tak to smaruje na noc tylko kremem Ziajki, całą noc w jednej pieluszce, nic nie przecieka.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:07   #3197
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Aniu moje dziewczynki też leżały w inkubatorach WOŚP. I to prawda co pisze w tym artykule
A moje Panny spały dziś jedna do 4.30 a druga do 6.20
Stary 2012-01-08, 11:35   #3198
zanetaa88
Zakorzenienie

Tak dostałą ten Pulneo czy jakoś tak.
Na IP nie jadę,
jutro odwiedzę pediatrę.
Nie będę robiłą sobie mętlik,
bo jak inny lekarz powie co innego,
a mój prawdziwy co innego to już w ogóle.
Najgorszy katar.
Katarek zamówiłam,bo frida to cienka jest teraz.
Noce ma ok,gorzej z zasypianiem, bo ją kaszel wybudza i katar męczy.
Zero glutków tylko sama woda.
Nic będziemy walczyć. Nie poddamy się

Jak tylko ma kozy odciągnięte to ma tyle gadki
jakby mówiła "mamo dziękuje za wypasione kozy"

Monia piękne zdjęcia! Kinga rośnie jak na drożdżach a Arturek przystojniak!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:52   #3199
iustyna1
Wtajemniczenie

Dobry, od wczoraj walczę z gorączką Kuby. Wieczorem miał powyżej 39stopni . Ledwo żywy był. Dzisiaj już lepiej. W nocy o 2.00 musiałam mu dać czopek. Zuziak nie spała od 24.00 do 2.00, więc siłą rzeczy musiałam to jakoś cicho zrobić, żeby jej Kuba nie obudził, jak łaskawie dopiero lekko zasnęła. I teraz sedno sprawy: wyobraźcie sobie mnie o 2.00 w nocy z latarką pod kołdrą, wkładającą śpiącemu Kubie czopka w pupę . Udało się bez obudzenia obu małych drani .

Jak chodzi o ciężkie tematy (obrzezanie), to w necie trafiłam na jeszcze cięższy. Chińskie "domy dziecka" a raczej umieralnie. Jak ktoś ma silne nerwy, to na hcfor . pl jest filmik kilkuminutowy. Wstrząsający . Ja nie dałam rady do końca obejrzeć . Celowo nie wkleję linka, jak któraś będzie chciała zobaczyć, to znajdzie w wyszukiwarce.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:21   #3200
karolinee1983
Zadomowienie

Dzien dobry ja się tylko przywitam. Pisze z telefonu, na szybko bo Maja dziś marudna od rana. Nie wiem czy będę miała czas by później wpaść także życzę miłego dnia

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:29   #3201
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Zanetaa ja mojemu dawałam 3x dziennie calcium 2,5ml , 2x dziennie flegaminę w kropelkach 10 kr , czyszczenie nosa ile się da i maść pulmex rano i wieczorem , a ta majerankowa to jest faktycznie do d.upy ... nawilżałam powietrze praktycznie cały dzień i noc

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:55   #3202
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

czytałam parę książek w tym temacie, potworny zwyczaj Polecam choćby "Kwiat pustyni"....

melduję się, żyję

też to czytałam
ufff bo nie darowałabym sobie gdyby coś Ci się stało
Cytat:
Shira no troche lepiej z kitką Dzięki

.
no to super bo tak ostatnio rozmyślałam czy już z nią lepiej bo kotki raczej kąpieli to nie lubią

[QUOTE=iustyna1;31482772]Dobry, od wczoraj walczę z gorączką Kuby. Wieczorem miał powyżej 39stopni . Ledwo żywy był. Dzisiaj już lepiej. W nocy o 2.00 musiałam mu dać czopek. Zuziak nie spała od 24.00 do 2.00, więc siłą rzeczy musiałam to jakoś cicho zrobić, żeby jej Kuba nie obudził, jak łaskawie dopiero lekko zasnęła. I teraz sedno sprawy: wyobraźcie sobie mnie o 2.00 w nocy z latarką pod kołdrą, wkładającą śpiącemu Kubie czopka w pupę . Udało się bez obudzenia obu małych drani .

/QUOTE]
wyobraźnia działa i umieram
Stary 2012-01-08, 13:15   #3203
patik87
Zakorzenienie

Iustyna tak, idzie sobie wyobrazić Ciebie w akcji z latarką i czopkiem
Kuba szybko zdrowieje, pewnie dzisiaj już gorączki nie ma?
Zostaje w przedszkolu czy zabieracie go?

Wszystko mnie złości. Dosłownie wszystko. Na tż warcze non stop, bez powodu
i ręce mi często drżą
Czyli otoczenie w którym mieszkam wpływa na mnie coraz gorzej...
Czy ja nie mam początków nerwicy?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-01-08 o 13:20
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:24   #3204
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Iustyna tak, idzie sobie wyobrazić Ciebie w akcji z latarką i czopkiem
Kuba szybko zdrowieje, pewnie dzisiaj już gorączki nie ma?
Zostaje w przedszkolu czy zabieracie go?

Wszystko mnie złości. Dosłownie wszystko. Na tż warcze non stop, bez powodu
i ręce mi często drżą
Czyli otoczenie w którym mieszkam wpływa na mnie coraz gorzej...
Czy ja nie mam początków nerwicy?
Patik a są jakieś szanse, że się wyniesiecie na swoje? bo to co mówisz nie wygląda za ciekawie
Stary 2012-01-08, 13:28   #3205
zanetaa88
Zakorzenienie

słoneczko wysłałam męża po tą maść.Pytałam w aptece czy jest coś takiego żeby ją nasmarować to mówiły, że nie, że tylko majerankowa.Dla mnie może ona się sprawdza w pierwszych miesiącach życia potem nie wiem czy dziecko w ogóle coś czuje,że ma pod nosem..

Stary 2012-01-08, 14:02   #3206
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dobrze prawisz, choć taki gotowiec też czasami smaczny.

gotowiec w sumie pyszny ,ale bardzo "chemiczny"

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Karolinee, Marzena ja tez mysle o tym glutenie... kurcze niby trzecie dziecko... Nie pamietam jak robilam przy Wiktorii, ale wydaje mi sie, ze 5 lat temu jeszcze nie bylo tych zalecen odnosnie ekspozycji, wiec podawalam pozniej chlebek do dziamgania.
Przy Zuzce byla ekspozycja, jak skonczyla 6 m-cy, to zaczelam wprowadzac sloiczki i do nich dodawalam kasze manna. Ale z tego, co teraz czytam, to bylo juz za pozno Koniec koncow Zuzi nic nie jest, ale przez to sie zastanawiam jak postapic z Antkiem.
ale to nie chodzi o to,że wcześniej się nie wprowadzało i było ok...

bo problem zaczyna się jeśli się nie wprowadzało i dziecko zachorowało

Wczesne wprowadzenie glutenu ma na celu zapobieganie wystąpieniu w przyszłość.Dlatego ja wprowadzam,ponieważ być może to uratuje mojego syna alergika przed celiakią...

Cytat:
H
No ale cena takiego prawdziwego jest kilka razy wyższa niestety.

gratuluję nowego sprzętu

a jeśli chodzi o cenę ekspresu to jest on droższy o jakieś 500-600zł,poźniej przeliczając zakup nowych saszetek-które szybko schodzą szybko się cena niweluje

Cytat:
Dziewczyny, przed chwilą przeżyłam szok. Aż mnie trzęsie
Zaczęłam od przeczytania tego artykułu: https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Porod-...owe-na-swiecie
juz kiedyś oglądałam program o tym masakrycznych rytuałach w plemieniach afrykańskich dramat...pocieszajace jest niestety to,ze oni nie znają innego życia i dla nich to norma

a nam leci szybko weekend,mąż poszedł przepalić motor,wiec mam 5 minut na wizaż

życzę miłego wieczoru

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 14:08   #3207
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nadrabiam z MOJEGO KOMPA

i dodaje zdjecia

piszecie o bolacych wzrokach dzieci... artur mi ostatnio po zaaplikowaniu czopka glicerynowego (problem z kupa po nadmiarze swiatecznej czekolady) powiedzial "dziekuje mamo ze mi pomoglaś!"... to dopiero daje do myslenia... kinga kilka dni tez miala ryk zabkowy. dzis cisza. zebow brak.
Boskie masz bąble , Kinga się tak zmieniła że w życiu bym jej nie poznała.

Cytat:
Teraz po karmieniu też zasypiał przez kilkanaście minut, jęcząc żałośnie, a normalnie nigdy mu się to nie zdarza. Od razu śpi, w zasadzie naet się nie wybudza. Serca mi pęka, wiecie? Bo to taki biedny, delikatny jęk. Nie żadne marudzenie, nie płacz nawet, tylko takie żalenie się Tak mi go szkoda. Wyraźnie boli.
Oj znam to spojrzenie , ale to znaczy że ząbek już coraz bliżej i za chwilę już nie będzie dokuczał Tymkowi.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
U mnie to nie przerazenie...raczej chec postopienia, tak jak byc powinno, a ze on piersiowy, to jedynie dodanie glutenu do mojego mleka wchodzi w gre, bo przed koncem 6. miesiaca nie wprowadzam sloiczkow. Z kolei mleka nie sciagam...
O właśnie u nas identyczna sytuacja i stąd moje obawy.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dobry, od wczoraj walczę z gorączką Kuby. Wieczorem miał powyżej 39stopni . Ledwo żywy był. Dzisiaj już lepiej. W nocy o 2.00 musiałam mu dać czopek. Zuziak nie spała od 24.00 do 2.00, więc siłą rzeczy musiałam to jakoś cicho zrobić, żeby jej Kuba nie obudził, jak łaskawie dopiero lekko zasnęła. I teraz sedno sprawy: wyobraźcie sobie mnie o 2.00 w nocy z latarką pod kołdrą, wkładającą śpiącemu Kubie czopka w pupę . Udało się bez obudzenia obu małych drani .
Biedny Kuba, niech szybko wraca do zdrowia.
Jednym słowek "akcja czopek" zakończona sukcesem.

Zaneta, dużo zdrówka dla Emi. Z tym syropem pulneo trzeba uważać, bo on jest wykrztuśny i u nas bardziej męczył Hanię niż pomagał i go odstawiliśmy...

U nas wczoraj doszło do dziwnej sytuacji. Po południu ewidentnie coś Hanię bolało (nie wiem co, ale raczej nie dziąsła), dostała Panadol i zasnęła. Po godzinie wybudziła się z takim cichym i żałosnym płaczem- nigdy wcześniej takiego nie słyszałam, brzmiało to strasznie. Wiedziałam, że jest głodna, ale jak przystawiłam ją do UU to nie potrafiła jej złapać przez co jeszcze bardziej żałośnie zaczęła płakać, miałam wrażenie że nie mogła też dobrze oddychać, zrobiła się taka wiotka... Matko, dziewczyny jak ja się wystraszyłam. W dodatku byłam z nią sama w domu, nie wiedziałam czy mam jej zaaplikować wodę morską do nosa, czy spróbować odciągać fridą (choć nie miała wcześniej kataru). Tak się zdenerwowałam, próbowałam jakoś racjonalnie myśleć, zadzwoniłam do tż żeby szybko wracał do domu, ale mimowolnie nogi zaczęły mi się trząść, bo nie wiedziałam jak jej pomóc... Hania chyba to wyczuła i przestała płakać, ale była jakaś taka nieobecna, spokojna... Tż wrócił do domu po jakichś 15 minutach, choć dla mnie to były godziny. Wbiegł do domu cały zlany potem a ja się rozryczałam jak głupia. Niby już jej nic nie było(nadal była taka wyciszona) i po jakichś 15 minutach była już całkiem normalna, ale ja się wystraszyłam nie na żarty. Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia czym to było spowodowane... Jedyne co nam z tż przyszło do głowy, to to że czyściliśmy łazienkę innym środkiem niż dotychczas (co prawda wietrzyliśmy) który miał bardzo intensywny zapach i to może on tak na nią wpłynął? Co myślicie?
Stary 2012-01-08, 14:42   #3208
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Tak dostałą ten Pulneo czy jakoś tak.
Na IP nie jadę,
jutro odwiedzę pediatrę.
Nie będę robiłą sobie mętlik,
bo jak inny lekarz powie co innego,
a mój prawdziwy co innego to już w ogóle.
Najgorszy katar.
Katarek zamówiłam,bo frida to cienka jest teraz.
Noce ma ok,gorzej z zasypianiem, bo ją kaszel wybudza i katar męczy.
Zero glutków tylko sama woda.
Nic będziemy walczyć. Nie poddamy się

Jak tylko ma kozy odciągnięte to ma tyle gadki
jakby mówiła "mamo dziękuje za wypasione kozy"

Monia piękne zdjęcia! Kinga rośnie jak na drożdżach a Arturek przystojniak!

nasivin masz?? bo na cieknacy katar to super

Cytat:
słoneczko wysłałam męża po tą maść.Pytałam w aptece czy jest coś takiego żeby ją nasmarować to mówiły, że nie, że tylko majerankowa.Dla mnie może ona się sprawdza w pierwszych miesiącach życia potem nie wiem czy dziecko w ogóle coś czuje,że ma pod nosem..
a ja sama majerankowa stosuje, duza ulge po niej czuje a pulmex to na plecki.

zanetka kupilas nebulizator??
Stary 2012-01-08, 14:51   #3209
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
nasivin masz?? bo na cieknacy katar to super

a ja sama majerankowa stosuje, duza ulge po niej czuje a pulmex to na plecki.

zanetka kupilas nebulizator??
NIe mam nasivin.Kiedyś kupiłam ten epu coś tam,
nie pamiętam nazwy.Daję 2 razy, tak to sterimal baby albo samo odciąganie bez niczego...

Mnie majerankowa nie pomaga,zawsze smaruje się vicolem.

Nebulizator ? co to jest

Mąż kupił SANOSVIT CALCIUM i pisze dać 1 łyżkę do herbatki 2-3 razy dziennie.Ma któreś takie coś?

Stary 2012-01-08, 14:58   #3210
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Mąż kupił SANOSVIT CALCIUM i pisze dać 1 łyżkę do herbatki 2-3 razy dziennie.Ma któreś takie coś?
To jest wapno o smaku bananowym. Podawaliśmy 2x dziennie po 5ml (tak pediatra kazała). Syrop aplikowałam strzykawką w trakcie karmienia- Hania nawet się nie orientowała, że go zjadała.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-01-08 o 15:02
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości