|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Dziewczyny, przed chwilą przeżyłam szok. Aż mnie trzęsie Zaczęłam od przeczytania tego artykułu: https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Porod-...owe-na-swiecie A potem postanowiłam zgłębić temat i poczytać o obrzezaniu kobiet: w wikipedii i tu: http://www.seminarium.org.pl/klerycy...ykuly/008.html. Szok, kosmos, niewyobrażalne okrucieństwo. jak to możliwe to się dzieje w naszych czasach
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-08 o 01:06 |
|
|
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam iść Juz spać ale zobaczę linki od Ciebie
Na temat obrzezania oglądałam co nie co kiedys w rozmowach w toku |
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
poprawiłam ten drugi link, bo mi się źle wstawił.
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
Witam nocna porą
![]() Dziękujemy z Helenka za kciuki ( za szczepienie). Niestety nie obyło się bez płaczu, gorzej zniosła to szczepienie niż ostatnio (ja z mężem też coraz gorzej znosimy te szczepienia - ona tak się do nas uśmiecha przed, tak ufnie patrzy a potem taka krzywda). Jak już się uspokoiła i wyszliśmy z gabinetu na korytarz to byli tam rodzice z innym maluszkiem, który co chwile płakał (albo płakała, nie wiem) i jak tylko Helenka usłyszała płacz tamtego malucha to sama zaczynała... Potem się już uspokoiła, tylko wieczorem miała problemy z zaśnięciem... Niepokoi mnie jedna rzecz u niej... czasami zezuje jeszcze jednym oczkiem, lekarka powiedziała, że tak może do 6 miesiąca, a ja gdzieś czytałam (tylko gdzie?), że raczej już nie powinna... i nie wiem czy byś nadgorliwa matka i iść z nią do okulisty..? Editka strasznie mi przykro z powodu babci. a w ogóle to się próbuje z powrotem wkręcić w forum... oj ciężko jak się nie jest na bieżącą.. |
|
|
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku przeczytałam ten pierwszy artykuł i tam jest napisane ze jest lub Bedzie kolejna Czesc. Jest Juz, wiesz? Jak możesz to daj link. Zaraz poczytam ten drugi.
Edit: poczytalam, siedzę i prawie płacze. Dla mnie to wszystko jest chore. Wg mnie jak sie z czyms rodzimy to znaczy ze to jest nam do życia potrzebne. A tam... ![]() Ide... Spij dobrze Kasiu |
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryk !
Dzień dobry
|
#3187 |
|
Rozeznanie
|
A dzień dobry
![]() Wczoraj Fafrolcia dała nam pospać do 10tej, dziś już nie była taka wyrozumiała. W ogóle to prawie całą noc przespała u nas w łóżku...nie wiem co jej było, ale spać nie chciała, marudziła i non stop cycucha chciała. Skok w pełni... Bobasy oglądałam jakieś 2 m-ce temu. Bardzo mi się podoba, daje do myślenia - no i mały z Mongolii wymiata ![]() Miłej niedzieli
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
A juz myślalam ze ja bede pierwsza
![]() Kurczaki Sara przesikała pampka nocnego (wczoraj też) musze dzis kupić wiekszy rozmiar. W dzień jest OK nic takiego się nie dzieje, ale w nocy jej nie zmieniam, dużo pije i wylatuje bokiem Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moja Agatka gaworzy. To takie zupełnie inne dzwięki niż do tej pory. Takie prawdziwe gadanie |
|
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To musi cudnie brzmieć PS Dzięki za link
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Wkurzyłam się, bo nie dopięłam się w spodnie ( tzn dopięłam ale m ciasno)- od dzisiaj zero słodyczy.
|
#3192 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane mateczki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale żal mi biedny Tymek ojjj a my mamy prawie 6,5 msc a ząbków ani śladu może mój nie będzie miał![]() Cytat:
![]() :c mok:hih ja też wpakowałam młodemu skrowek chleba a po dwóch dniach sobie myślę no trzeba zacząć z tym glutenem hahah szczyt inteligencji ![]() Cytat:
hmm myślisz, żeby zarabiać na tym to jest to- zawodowy pajac ![]() oj okrutna zawsze mam straszny ubaw jak tż ma kaca hihih no dokładnie achhhhh jak mi źle niech mnie ktoś przytuli ![]() Cytat:
![]() jak kicia lepiej po zabiegach?młody śpi dziś stawałam tylko 5 razy ochhh mam wyrozumiałe dziecię ![]()
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
marzena mnie tam nie przeraza ten gluten, ale kiedys wprowadzic trzeba.
takze w srode swietujemy.Jaki wczoraj kupilam kombinezon mojej klusce w tesco z FF wogole widzialam promocje na deserki i kaszki chyba(dokladnie nie widzialam jakie bo ludzie non stop zaslaniali i brali pelnymi opakowaniami), ja nie bralam bo mam zapas.Postanowilam Marysie przezucic na pieluszki Dada, wiem ze niektore z was uzywaja dla swoich maluchow. Opinie jakies poprosze ![]() A ja po wczorajszej 40tce kuzynki TZ. Wychodzilismy z domu mowie - '"kochanie prosze wrocimy kolo 22-23??" maz mowi ze Ok. A balowalismy do 4 nad ranem -wygladam teraz tak Czego tam nie bylo, a ile sie wytancowalam - szok![]() Dla wczorajszych solenizantow Sto lat!!!! wczoraj zapomnialam |
|
|
|
#3194 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Leży goły na przewijaku to wtedy nie,wyczeka jak się go wsadzi.... może wody za mało i chce dolać? ![]() Cytat:
Polecam choćby "Kwiat pustyni".... melduję się, żyję ![]() U nas widać białą kreseczkę, niech ten ząb wreszcie wylezie i nie męczy....(tak, wiem, zaraz będą męczyć kolejne...) A my już byliśmy w kościele, pod kościołem wolontariusze WOŚP zbierają, wrzuciłam oczywiście, a teraz czytam http://blog.onet.pl/41914,1,archiwum_goracy.html i niewiele brakuje żebym się popłakała.... ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
opinii będzie dużo na pewno My używamy i są bardzo dobre, porównywalne z pampersami, nie zmieniamy ich na nic na razie ![]() poczytaj też tutaj: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...?kat=24&next=1
|
|
|
#3195 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja masci pod nos nie uzywam, bo mlodego to denerwuje. A do sciagania kataru uzywam katarku do odkurzacza (kazdy lekarz, u ktorego ostatnio bylismy nam go polecal) Cytat:
Cytat:
Fajne maluchy! Eveewe na temat Dad na forum sa zdania podzielone. Dla mnie sa dobre, wychowuje na nich juz 3 dziecko. Ja polecam. I zapomnialam sie przywitac! Ide po kawe... |
|||
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Shira no troche lepiej z kitką
Eve my od początku używamy Dad jestem bardzo zadowlona. Mieliśmy jedno odparzenie (ale to akurat jak pretestowałam na Agacie krem Musteli), a tak to smaruje na noc tylko kremem Ziajki, całą noc w jednej pieluszce, nic nie przecieka. |
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu moje dziewczynki też leżały w inkubatorach WOŚP. I to prawda co pisze w tym artykule ![]() A moje Panny spały dziś jedna do 4.30 a druga do 6.20
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dostałą ten Pulneo czy jakoś tak.
Na IP nie jadę, jutro odwiedzę pediatrę. Nie będę robiłą sobie mętlik, bo jak inny lekarz powie co innego, a mój prawdziwy co innego to już w ogóle. Najgorszy katar. Katarek zamówiłam,bo frida to cienka jest teraz. Noce ma ok,gorzej z zasypianiem, bo ją kaszel wybudza i katar męczy. Zero glutków tylko sama woda. Nic będziemy walczyć. Nie poddamy się ![]() Jak tylko ma kozy odciągnięte to ma tyle gadki jakby mówiła "mamo dziękuje za wypasione kozy" ![]() Monia piękne zdjęcia! Kinga rośnie jak na drożdżach a Arturek przystojniak! |
|
|
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry, od wczoraj walczę z gorączką Kuby. Wieczorem miał powyżej 39stopni
. Ledwo żywy był. Dzisiaj już lepiej. W nocy o 2.00 musiałam mu dać czopek. Zuziak nie spała od 24.00 do 2.00, więc siłą rzeczy musiałam to jakoś cicho zrobić, żeby jej Kuba nie obudził, jak łaskawie dopiero lekko zasnęła. I teraz sedno sprawy: wyobraźcie sobie mnie o 2.00 w nocy z latarką pod kołdrą, wkładającą śpiącemu Kubie czopka w pupę .Jak chodzi o ciężkie tematy (obrzezanie), to w necie trafiłam na jeszcze cięższy. Chińskie "domy dziecka" a raczej umieralnie. Jak ktoś ma silne nerwy, to na hcfor . pl jest filmik kilkuminutowy. Wstrząsający . Ja nie dałam rady do końca obejrzeć . Celowo nie wkleję linka, jak któraś będzie chciała zobaczyć, to znajdzie w wyszukiwarce.
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
ja się tylko przywitam. Pisze z telefonu, na szybko bo Maja dziś marudna od rana. Nie wiem czy będę miała czas by później wpaść także życzę miłego dnia |
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetaa ja mojemu dawałam 3x dziennie calcium 2,5ml , 2x dziennie flegaminę w kropelkach 10 kr , czyszczenie nosa ile się da i maść pulmex rano i wieczorem , a ta majerankowa to jest faktycznie do d.upy ... nawilżałam powietrze praktycznie cały dzień i noc
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ufff bo nie darowałabym sobie gdyby coś Ci się stało no to super bo tak ostatnio rozmyślałam czy już z nią lepiej bo kotki raczej kąpieli to nie lubią ![]() [QUOTE=iustyna1;31482772]Dobry, od wczoraj walczę z gorączką Kuby. Wieczorem miał powyżej 39stopni . Ledwo żywy był. Dzisiaj już lepiej. W nocy o 2.00 musiałam mu dać czopek. Zuziak nie spała od 24.00 do 2.00, więc siłą rzeczy musiałam to jakoś cicho zrobić, żeby jej Kuba nie obudził, jak łaskawie dopiero lekko zasnęła. I teraz sedno sprawy: wyobraźcie sobie mnie o 2.00 w nocy z latarką pod kołdrą, wkładającą śpiącemu Kubie czopka w pupę ./QUOTE] wyobraźnia działa i umieram
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna tak, idzie sobie wyobrazić Ciebie w akcji z latarką i czopkiem
Kuba szybko zdrowieje, pewnie dzisiaj już gorączki nie ma? Zostaje w przedszkolu czy zabieracie go? Wszystko mnie złości. Dosłownie wszystko. Na tż warcze non stop, bez powodu i ręce mi często drżą ![]() Czyli otoczenie w którym mieszkam wpływa na mnie coraz gorzej... Czy ja nie mam początków nerwicy?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-01-08 o 13:20 |
|
|
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
słoneczko wysłałam męża po tą maść.Pytałam w aptece czy jest coś takiego żeby ją nasmarować to mówiły, że nie, że tylko majerankowa.Dla mnie może ona się sprawdza w pierwszych miesiącach życia potem nie wiem czy dziecko w ogóle coś czuje,że ma pod nosem..
|
|
|
|
#3206 | ||
|
Zadomowienie
|
gotowiec w sumie pyszny ,ale bardzo "chemiczny" ![]() Cytat:
bo problem zaczyna się jeśli się nie wprowadzało i dziecko zachorowało ![]() Wczesne wprowadzenie glutenu ma na celu zapobieganie wystąpieniu w przyszłość.Dlatego ja wprowadzam,ponieważ być może to uratuje mojego syna alergika przed celiakią... ![]() gratuluję nowego sprzętu ![]() a jeśli chodzi o cenę ekspresu to jest on droższy o jakieś 500-600zł,poźniej przeliczając zakup nowych saszetek-które szybko schodzą szybko się cena niweluje![]() Cytat:
dramat...pocieszajace jest niestety to,ze oni nie znają innego życia i dla nich to normaa nam leci szybko weekend,mąż poszedł przepalić motor,wiec mam 5 minut na wizaż ![]() życzę miłego wieczoru |
||
|
|
|
#3207 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale to znaczy że ząbek już coraz bliżej i za chwilę już nie będzie dokuczał Tymkowi. ![]() Cytat:
Cytat:
Jednym słowek "akcja czopek" zakończona sukcesem. ![]() Zaneta, dużo zdrówka dla Emi. Z tym syropem pulneo trzeba uważać, bo on jest wykrztuśny i u nas bardziej męczył Hanię niż pomagał i go odstawiliśmy...U nas wczoraj doszło do dziwnej sytuacji. Po południu ewidentnie coś Hanię bolało (nie wiem co, ale raczej nie dziąsła), dostała Panadol i zasnęła. Po godzinie wybudziła się z takim cichym i żałosnym płaczem- nigdy wcześniej takiego nie słyszałam , brzmiało to strasznie. Wiedziałam, że jest głodna, ale jak przystawiłam ją do UU to nie potrafiła jej złapać przez co jeszcze bardziej żałośnie zaczęła płakać, miałam wrażenie że nie mogła też dobrze oddychać, zrobiła się taka wiotka... Matko, dziewczyny jak ja się wystraszyłam. W dodatku byłam z nią sama w domu, nie wiedziałam czy mam jej zaaplikować wodę morską do nosa, czy spróbować odciągać fridą (choć nie miała wcześniej kataru). Tak się zdenerwowałam, próbowałam jakoś racjonalnie myśleć, zadzwoniłam do tż żeby szybko wracał do domu, ale mimowolnie nogi zaczęły mi się trząść, bo nie wiedziałam jak jej pomóc... Hania chyba to wyczuła i przestała płakać, ale była jakaś taka nieobecna, spokojna... Tż wrócił do domu po jakichś 15 minutach, choć dla mnie to były godziny. Wbiegł do domu cały zlany potem a ja się rozryczałam jak głupia. Niby już jej nic nie było(nadal była taka wyciszona) i po jakichś 15 minutach była już całkiem normalna, ale ja się wystraszyłam nie na żarty. Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia czym to było spowodowane... Jedyne co nam z tż przyszło do głowy, to to że czyściliśmy łazienkę innym środkiem niż dotychczas (co prawda wietrzyliśmy) który miał bardzo intensywny zapach i to może on tak na nią wpłynął? Co myślicie?
|
||||
|
|
|
#3208 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zanetka kupilas nebulizator??
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam nazwy.Daję 2 razy, tak to sterimal baby albo samo odciąganie bez niczego... Mnie majerankowa nie pomaga,zawsze smaruje się vicolem. Nebulizator ? co to jest ![]() Mąż kupił SANOSVIT CALCIUM i pisze dać 1 łyżkę do herbatki 2-3 razy dziennie.Ma któreś takie coś? |
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
To jest wapno o smaku bananowym. Podawaliśmy 2x dziennie po 5ml (tak pediatra kazała). Syrop aplikowałam strzykawką w trakcie karmienia- Hania nawet się nie orientowała, że go zjadała.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-08 o 15:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

zębole
To musi cudnie brzmieć

może mój nie będzie miał

Tak wierzga nogami, że oberwałam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Ledwo żywy był. Dzisiaj już lepiej. W nocy o 2.00 musiałam mu dać czopek. Zuziak nie spała od 24.00 do 2.00, więc siłą rzeczy musiałam to jakoś cicho zrobić, żeby jej Kuba nie obudził, jak łaskawie dopiero lekko zasnęła. I teraz sedno sprawy: wyobraźcie sobie mnie o 2.00 w nocy z latarką pod kołdrą, wkładającą śpiącemu Kubie czopka w pupę