|
|
#151 |
|
BAN stały
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
A ja tam trochę tego nastolatkom zazdroszczę.
Owszem, z 1 str to dużo za wcześnie, by 16 śmigalo w pełnej szpili i z przydymionym okiem. ![]() Z 2 str mają fajnie pod tym względem, że dzisiaj dziewczyny wcześniej mogą zacząć bawić się ciuchami i tym samym dłużej cieszyć się młodością. Czasem jak widzę w serialu młoda pannice jak paraduje do gimnazjum ;-) z torbą jakiej by się nie powstydziła studentka, to sobie myslę, że teraz to mają fajnie. ;-)Gdy ja była nastolatką po dzieciakach było widać, że są dzieciakami a nie pannami na wydaniu . Chociaż też nie było tak tragicznie, bo były tzw. subkultury, właściwie chyba bardziej ich schyłek ;-), i młodzież miała w głowie inne rzeczy niż ubieranie się w sieciówce, raczej chodziło o to, by styl ubierania cos wyrażał, do jakiej grupy się chce przynależeć. ;-)
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, które się teraz kurzą w Polsce.
|
|
|
|
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
Ale się zrobiło poruszenie z tymi nastolatkami w marynarkach. Nie rozumiem dlaczego to rozwala. Po prostu czasy się zmieniają. Kiedyś było nie do pomyślenia, żeby kobieta chodziła w spodniach.
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego, że wygląda to zabawnie, jak dziewczynka dopiero co zaczęła gimnazjum, a wygląda starzej od kadry nauczycielskiej
.
|
|
|
|
#155 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
. Nie mówcie mi, że wtedy dobieranie wszelkich wisiorów z krzyżami, glanów i tiulowych spódnic nie było priorytetem dla takiej gimnazjalistki. Moja siostra chodziła do tej siedmioletniej podstawówki i pamiętam dobrze z jakim namaszczeniem wyszywała sobie na kieszeni dzwonów jęzor Stonesów. Wtedy też się chciał człowiek odpicować i wyróżnić, ale było mniej możliwości. Ja gimnazjum skończyłam cztery lata temu i nie miałam aparatu, lubiłam najprostsze komórki, nie miałam iPoda, bo nie czułam takiej potrzeby. To nie jest tak, że wszystkie nastolatki są teraz zepsute do szpiku kości
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no i co chwilę miałam jakieś nowe dziurki w uszach. Mi się wydaje, że nie było takiego nastawienia na lansowanie się. Przynajmniej mi na tym nie zależało, bo wydawało mi się, że jestem ponad szarą masą społeczeństwa . No i panowało przekonanie, że tylko biedni ludzie chodzą do lumpeksów, więc było to obciachem, o czym mi skutecznie przypominali ludzie w LO .
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale u niej naprawdę fajnie się to prezentuje!
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobają mi się niektóre jej zestawienia, głównie na dalszych stronach bloga chociaż kojarzy mi się z baglady. Ale niektóre zestawienia świetnie na niej leżą.
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Mi też się podoba, chociaż sama bym się tak nie ubrała
Swoją drogą dziewczyna musi mieć naprawdę nieprzebrane pokłady odwagi. Jak na niektóre blogerki ludzie muszą się patrzeć dziwnie, tak na nią tym bardziej
|
|
|
|
#160 |
|
Konto usunięte
|
a ja nie wiem o co Wam chodzi z tymi marynarkami , przecież to jest kwestia mody , teraz są hiper modne wiec nastolatki je noszą .
nie widuje nastolatek w babcinych żakietach , te marynary są sportowe i jak najbardziej pasują młodym dziewczyną . Lepsze to niż puchowe kurtki i białe kozaczki , które kiedyś królowały wśród nastek
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam styl Baglady
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja czasami lubię pokombinować, jak urozmaicić taki zestaw. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-01-08 o 17:22 |
|
|
|
|
#163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niby tez kolorowo , coś w ten deseń ale u niej wieje tandetą . nie wiem dlaczego jedni jak połącza dużą ilość kolorów ze sobą wyglądają szałowo a inny tandetnie . chyba nie każdemu to pasuje |
|
|
|
|
#164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdy ni widziałam tak ubranej nastolatki. Ani na blogu, ani na żywo. |
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31490631]Przypominam sobie katrę nauczycielską z moich szkolnych czasów. Typowy zestaw nauczycielki to koszula+marynarka+spódnic a za kolano z tego samego materiału co marynarka. Szpilki zdarzały się sporadycznie, częściej były obcasy-kloce. Tak wyglądało około 90%
Nigdy ni widziałam tak ubranej nastolatki. Ani na blogu, ani na żywo.[/QUOTE] Tylko, że nie we wszystkich szkołach średnia wieku kadry nauczycielskiej to 50 lat. Ja niewiele nauczycielek w takim stroju, jaki opisujesz, widziałam. Wydaje mi się, że to bardziej taki stereotyp nauczycielki W moim gimnazjum było kilka nauczycielek około 30-tki. Bardzo ładne, zadbane kobiety - w szpilkach, lub innych butach na obcasie, dopasowanych dżinsach (wtedy jeszcze dzwonach, które były hitem ), koszulach i marynarkach. Zawsze z koleżankami byłyśmy oczarowane wyglądem matematyczki, bo wyglądała ślicznie. Ale żadnej dziewczynie w szkole nie przyszło do głowy ubieranie się tak, jak nauczycielki - nawet te młode, bo to był jednak styl dorosłych "starych bab"
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
http://raspberryandred.blogspot.com/
na szybko zajrzałam do tej 16-latki. Ja tu widzę spory talent ![]() Ma ponad 3,6 mln odsłon, kilka tysięcy fanów, na koncie pisanie do magazynu, a cel wpisany - praca, studia, życie w Nowym Jorku. to tylko kwestia czasu a będzie sławną projektantką
|
#167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Większość wyglądała tak jak napisałam wcześniej, zadażyło się kilka zupełnych dziwolągów i były też nauczycielki w dżinsach, ale to mniejszość. No ale chyba w dżinsach nie ma nic dziwnego niezależnie od fasonu? Chodzą w nich ludzie we wszystich grupach wiekowych. W takim razie co to rozwala? Dżinsy + marynarka? Moim zdaniem to przesada. Nie uważam tego za postarzanie. Na pewno wygląda to o wiele lepiej niż trampki i bluza (uważam, że nikt nie wygląda w tym dobrze)
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mojej mamy w szkole króluje zestaw - rajstopy(oczywiście widać majtki, prześwitują) do krótkiej bluzki. To ja juz wole te marynarki i rurki.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#170 |
|
.
|
u mnie nauczycielek, takich mlodych(po 30) bylo sporo. i nie mialy w zwyczaju zakladac marynarek.
rozwalaja mnie kozaki, rajstopy i zakolanowki w roznych kolorach. przecierpialabym zakolanowki w kolorze rajstop, gdyby sluzyly dogrzaniu sie. w innym przypadku odpadaja.
|
#171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widać, że moda sprawia jej radość.
|
|
|
|
|
#172 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Zgadzam się. Poza tym niech młode dziewczyny się ubierają jak chcą (zachowując zasady dobrego smaku) - czy elegancko, czy rockowo, czy boho czy inaczej. Mają możliwość zaszaleć z ciuchami, więc czemu mają codziennie chodzić w T-shirtach i jeansach?
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#174 |
|
Dancing in the moonlight
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może się nie znam, ale mnie się nie podobają. Stare-malutkie. Plus blondynka do wszytkich zdjęć robi taki sam dziubasek (albo ma jakąś wadę zgryzu).
|
|
|
#176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie kupuję tego trendu na bycie nastolatką i kreowanie mody. |
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Już mnie wyręczono. Tak o ten blog mi chodziło. Podoba mi się wtych dziewczynach tez to, że mają zainteresowania, pasje, są ciekawe świata. to wbrew pozorom coraz rzadziej spotykana cecha u ludzi.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
e, ta druga mi się nie podoba, nie mój typ
![]() w kwestii najmłodszych trendsetterek ... http://www.thestylerookie.com znacie? ![]() urodzona w 1996 roku, już ma swoje osiągnięcia, m.in Vogue...
|
#180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niemiłosiernie skracają nogi, strasznie to wygląda na niskich i pulchnych dziewczynach. Cytat:
a tu po prostu dziecko. DZIECKO NA OBCASACH. Miała może 13 lat, no może 14 ![]() I jak sobie pomyślę, że ja w tym wieku łaziłam po drzewach, z chłopakami grałam w hokeja a za buty miałam adidasy i trampki bo przecież jak tu się inaczej poruszać po polu (podwórku/dworze) to normalnie aż się sama do siebie śmieję ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

, które się teraz kurzą w Polsce.
.
. No i panowało przekonanie, że tylko biedni ludzie chodzą do lumpeksów, więc było to obciachem, o czym mi skutecznie przypominali ludzie w LO 

Większość wyglądała tak jak napisałam wcześniej, zadażyło się kilka zupełnych dziwolągów i były też nauczycielki w dżinsach, ale to mniejszość. No ale chyba w dżinsach nie ma nic dziwnego niezależnie od fasonu? Chodzą w nich ludzie we wszystich grupach wiekowych. W takim razie co to rozwala? Dżinsy + marynarka? Moim zdaniem to przesada. Nie uważam tego za postarzanie. Na pewno wygląda to o wiele lepiej niż trampki i bluza (uważam, że nikt nie wygląda w tym dobrze)