|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
niema co...trzeba sie zwijac do kuchni
![]() u mnie wczorajsza salatka grecka i kurczaczki w sezamie i sloneczniku wiec smaczego zycze i milej niedzieli
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dziś labę
dziś w kuchni króluje mama ![]() tradycyjny obiad. Rosołek już wtrąbiłam i zaraz moje ukochane buraczki a właściwie papka z buraczków i ziemniaków
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
nikt mi nie odpowiedzial wiec wklejam mimo wszystko, nie chce tylko zebyscie pomyslaly o mnie zle.
Moj 8 letni brat Kacperek choruje na czterokończynowe porażenie mózgowe. Nie chodzi, nie mowi, nie potrafi sam siedziec, slabo widzi. Mimo tego jest bardzo pogodnym i usmiechnietym dzieckiem ktore podnosi nas na duchu w chwilach slabosci. Niestety rehabilitacja kacpra jest bardzo kosztowna. Przekaż 1% swojego podatku na jego leczenie i rehabilitację wpisując w zeznaniu podatkowym cel szczegółowy Kacper Gos 3896 Fundacja Dzieciom "Zdążyć z pomocą" nr, KRS 0000037904. To nic nie kosztuje. Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-01-08 o 13:45 |
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochana
![]() pomyslalam ze dzisiaj taki specjalny dzien, Wielka orkiestra, a pozatym widze jak moja mama kazdego dnia wysyla apele o pomoc dla niego wiec pomyslalam ze tez jej troche pomoge
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana no jasne! Ja generalnie nie przekazuję tego 1% ale tylko dlatego, że do tej pory nie znałam nikogo w potrzebie a niekoniecznie ufam fundacjom. Ale tutaj to całkiem inna sprawa
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już po obiadku - oprócz ziemniaków i brokuł były pałeczki z kurczaka z cebulką, boczkiem i marchewką - pychota! A niedługo kawa i budyń czekoladowy
|
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale popytam wśród znajomych
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-01-08 o 13:58 |
|
|
|
|
#3700 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A jaki ma smak??Taki pszenny?Cytat:
![]() Cytat:
. W sumie my ostatni raz kochaliśmy się chyba na początku grudnia.Fajny,ale ja kurde nadal zakochana jestem w maxi cosi ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Dziewczyny jestescie kochane macie zlote serduszka
|
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcialam zeby moj apel brzmial jak jakies zebranie czy cos. kacperek bedzie wdzieczny za kazdy grosik ktory dostanie, Dziekuje tym ktorzy moga pomoc i rowniez tym ktorzy nie maja takiej mozliwosci za przeczytanie apelu i wyrozumialosc
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może kiedyś od babci z Polski sobie przywiozę![]() Akurat ten który najczęściej robię ze słonecznikiem to jakiś ciemny chleb. Nie wiem niestety jakie smaki mają w polskim lidlu, ale możliwe że jest tam jakiś jasny. Byłam dziś z koleżanką na takiej wyprzedaży garażowej. Zwykle można tam kupić baaaaardzo tanio m.in. używane ubranka Ale dziś mało co było... Jak już poznamy płeć to wtedy będę szaleć
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3706 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I już sobie zapisałam dane od Ciebie - namówię całą rodzinę, żeby też oddali na niego swój procent.Cytat:
![]() A nam się dziś udało i jedliśmy u babci. Pod wieczór idziemy do mojej kuzynki na mecz kosza
|
|||||||||
|
|
|
#3707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to bardzo proste. Wystarczy, że masz mąkę żytnią razową typ 2000 i wodę - na ogół kupuję w Auchan. Można również dostać w sklepach ekologicznych.W zasadzie aby zrobić zakwas wystarczy wymieszać w równych proporcjach mąkę i wodę. Czynność powtarzać przez kilka dni. Po 5 dniach zakwas jest gotowy do użycia. Należy pamiętać, że im zakwas starszy tym lepszy. Podaję stronkę na której wyczytałam wszystko odnośnie zakwasu i pieczenia chleba. A tak nawiasem mówiąc zakwasem zajmuję się ja, natomiast pieczeniem chleba mój mąż ![]() http://www.moja-piekarnia.pl/2008/07...kwas-na-chleb/ Na youtubie można znaleźć wiele filmików, gdzie pokazują krok po kroku jak zrobić zakwas ![]() Jeśli uda Ci się kupić taką mąkę to polecam zrobić zakwas, a potem chleb - nie jest to trudne ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Mój mąż wymyślił sobie... termosik
|
||
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Z zakupami dla Maluszka to tak jak mówię-będę szaleć jak poznamy płeć
Mam sporo ubranek po Dorotce, ale głównie różowe, więc jeśli to naprawdę chłopak to wtedy czekają nas większe zakupy![]() A ja coś dzisiaj fatalnie się czuję... boli mnie głowa i jakoś tak mi niedobrze Mam nadzieję, że to chwilowe i ta niemoc mnie dziś opuści ![]() We wtorek mam randkę z tż Dorotka zostaje z siostrą męża, a my idziemy do kina
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-01-08 o 15:43 |
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też dawno nigdzie nie wychodziliśmy, nie licząc spotkań z rodziną i znajomymi. Zresztą, w ogóle nie przechodziliśmy etapu randkowania, bo niemal zaraz po poznaniu zaczęliśmy razem mieszkać i gdzieś Nam to uciekło...
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja już po szkole Jestem bardzo zmęczona i dzisiaj dziwnie pobolewał mnie brzuch na dole...Kolosa mam już z głowy, następne 2 za tydzień. Niestety na tych przedmiotach nigdy nie byłam i nie mam pojęcia z czego będą |
|
|
|
#3712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
To chyba brak kawy jednak.
|
|
#3713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nakręciłam TŻ i powiedział, że też by chętnie przeczytał, więc muszę kupić ![]() Cytat:
Ale jak usnę popołudniu, to nie mogę spać w nocy, więc staram się wytrzymywać ![]() Cytat:
![]() To takie troszkę na zaś, bo mam je jutro, ale zrobiło mi się bardzo miło
|
|||
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
Karmelek ja też jestem nianią ale chłopca 18 miesięcznego, na szczęście się już nauczył że na łapki to go wezmę tylko w kryzysowych sytuacjach i to na chwilkę
![]() Soleilka to ja też życzę Ci wszytkiego najlepszego dla Ciebie i maleństwa, bo pewnie jutro nie będe miała jak wejść na wizaż nitka_88, ja też nie randkowałam z mężem, bo praktycznie od razu zamieszkał ze mną. Jest z drugiego końca polski i jakoś tak silą rzeczy wyszło jak się przeprowadził. hanjah,fajnie że bedziecie mieli trochę czasu tylo dla siebie ![]() Mandragorrka, ale taki świeży chlebuś z piekarnika musi pachnieć mniam chce_byc_mama,oddamy 1% dla Kacperka Ja dzisiaj wstałam tak późno że stwerdziłam że nie warto robić śniadania i zabrałam się od razu za szybki obiad... nie wiem czy Wy też tak macie, ale rano przeważnie jest mi nie dobrze, ssie mnie z głodu ale apetytu nie mam... obiad więc wcisnęłam, a apetyt wrócił dopiero jak wyciągnęłam truskawki z zamrażalnika i zrobiłam sobie koktajl z jogurtem mniam!!
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dalam zdj
![]() wzielam paracetamol i pierwszy raz na mnie zadziałął chyba stan zapalny juz minął niewiem na ile bedzie działał ale narazie czuje sie dobrze
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakbyś miała jakiś problem z tym przy rozliczeniu to się odezwij - postaram się pomóc
|
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ja ostatnio śniadania zjadam wręcz na siłę, żeby nie czuć tego ssania w brzuchu. Na szczęście mdli mnie coraz rzadziej i ani razu nie wymiotowałam ptfu ptfu ![]() Widziałam wczoraj mrożone maliny i zachciało mi się takich świeżych prosto z krzaczka |
|
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
chce być mamą maż się rozlicza i oczywiście przekażemy!dam też znać komu tylko się da żeby przekazali Kacperkowi 1%!
nitka88 ja czuje zmęczenie i senność bez przerwy! prince super że lepiej się czujesz! nicki ale mi zrobiłaś smaka na koktajl ![]() Soleilka nie ma za co to jutro czekamy na jakiś torcik urodzinowy
|
|
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
nicki ogólnie to nie jestem nianią lecz koleżanka chodzi do szkoły zaocznie i niestety ma zajęcia od 8 do 20 w każdy weekend więc pomagamy jej jak możemy bo niestety jej mąż jest na drugim końcu kraju.
nitka ja już też nie pamiętam co to randki... mój mnie uwiódł różnego rodzaju wypadami i innymi niespodziankami a teraz niestety brak na to czasu ale może jak już pójdę na zwolnienie i po przeprowadzce, która jeszcze w tym miesiącu będzie więcej okazji by gdzieś się wybrać. |
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Takie świeże owoce prosto z krzaczków mniam
... raz nawet mi się śniło że zrywałam śliwki i agrest... a kilka dni temu we śnie robiłam sałatkę owocową z kiwi taka prawda że teraz mogłabym na samych owocach jechać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

dziś w kuchni króluje mama 

Bo ja idę na straszną łatwiznę
za udane zakupy!z zębem nie pomogę niestety

Mam nadzieję, że to chwilowe i ta niemoc mnie dziś opuści