|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
![]() Ja od soboty mam 25 tc a dizś na wadze 54 kg...a w karcie ciązy w 8 tygodniu mam wpisane 53,5 kg .. Fakt, że nie objadam się jak debilka ale kurde to nawet zakrawa na bycie objedzonym z własnej wagi... Bo maluch już waży koło 700 gram.. noż (((Kiedyś ważyłam 47,5 kg.. leżąc czułam całą swoją miednicę a jak wstałam to miałam bęben .. wyglądałam jak dziecko z opuchlizną głodową (teście idą z niezapowiedzianą wizytą Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2012-01-08 o 17:27 |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaraz obślinię klawiaturę w lapku Nie mam żadnego ze składników potrzebnych do stworzenia tego cuda ![]() A potem ona będzie się wylegiwac w wózku i lenic a Ty będziesz z tym wózkiem zasuwac i tracic kalorie i wszystko się wyrówna
|
|
|
|
|
#3424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pokoiku dla dziecka ja mam wszystkie dodatki takie w kolorze kawa z mlekiem,a sam pokój pomalowany na pomarańczowo,a mebelki brązowe venge. Jeszcze tylko myślimy co zrobić z podłogą u dzidzi. Mała trzymam kciuki,żebyś szybko do nas wróciła Karolca często piszesz o wyciskanych sokach i gdzieś przeczytałam że wyciskałaś sok z cytrusów. Chęci mi straszliwej narobiłaś...tylko nie mam sokowirówki. Możesz napisać jaki masz model i czy się sprawdza Byłabym wdzięczna.Jeżeli chodzi o kocyki i komplety do wózka. To na jeden komplet się skusiłam bo był niesamowicie słodki i nie mogłam sie powstrzymać,ale ogólnie będę używała tego kompletu na zmianę ze śpiworkiem lub kocykiem chociaż w lato zostane przy pieluszce tetrowej...żeby nie zagotować małego Tymona ![]() Jutro mam wizytę u lekarza i dowiem się jak wyniki z glukozy, zapytam o te moje dziwne bóle brzucha ... niby nie przeszkadzają,ale dyskomfort jest tym bardziej,że w pracy raczej nie mam opcji odpoczywanie ![]() Zaliczyłam dzisiaj kolejny egzamin i tak śmiem twierdzić,że w ciąży jakoś szybko wszystko zapamiętuję ;D oby mi tak już zostało
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jakie będzie to młodsze
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A truskawki mam jeszcze zamrozone ze swojego ogródka więc korzystamy Z takiego samego założenia wychodzę, spacery, karmienie piersią młody ma przybierać a ja powoli wracać do siebie
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No a co do tego zapamiętywania to też to zauważyłam że jakoś łatwiej mi nauka przychodzi Jednak co dwie głowy to nie jedna, no a poza tym to nam bystrzaki w brzuszkach rosną
|
|
|
|
|
#3428 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja chyba tez ostatni raz odpisalam na twojego posta.
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepysznie wygląda... ja też chcę!!!! ))) a co do butelek to czy ktoś się decyduje lub używał tej buteleczki z medeli (calma) z tym specjalnym systemem? http://www.calineczka.pl/sklep/medel...a-p-12574.html |
|
|
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zrobilam duze kartki tesciom (bo tez tesciowie zostawali mi z malym) pisalam dokladnie co maja robic w jakiej sytuacji co dac jesc ile o ktorej godz. Jak to zrobic itd itd. Przed moim pierwszym dniem pracy spedzilismy chyba ze 2 godziny wieczorem zeby omowic co maja robic. Oni tez byli zestresowani bo wiekowi wiec bali sie ze nie podolaja. Tez uwazam, ze matka powinna byc z dzieckiem chociaz conajmniej do roku czasu.;/ Cytat:
Po prostu omijam jej posty.
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
MoniqW
Trochę odpoczęłam i już mi lepiej trochę ![]() Ja butelki kupiłam TT, w sumie te anty-kolkowe, smoczki jakieś dostałam ale nie wiem w sumie jakie one są, bo nie patrzyłam jeszcze na to. siedzą schowane, aż pokój będzie gotowy, żeby to poukładać wszystko. bo na razie nie ma gdzie tego trzymać Dziewczyny a ja mam pytanko odnośnie herbatek, czy trzeba jakąś kupić na początek i jaką? i w sumie od kiedy można podawać je? Pytam, bo słyszałam, że powinno się kupić koperkową i rumiankową i je podawać a Wy piszecie, że przy karmieniu piersią nie dopajać herbatką jak dzidzia najedzona, więc ciekawa jestem czy jest sens kupna tych herbatek na początek czy nie?!
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
będzie wszystko dobrze te herbatki granulowane mają cukier, więc jeśli ktoś nie jest zwolennikiem takich to są też takie zwykłe do zaparzania w saszetkach
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-08 o 18:11 |
||
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Konia
![]() W takim układzie posłucham bardziej doświadczonych i póki co zrezygnuję z zakupu
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisałam niezrozumiale :Pkubusewa - moje malenstwo w 25 tygodniu ciąży ważyło 880 g. Jestem ciekawa ile teraz.. U mnie już ponad 15 kg na plusie.. Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-01-08 o 18:25 |
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestey złożyło się tak ze mam dużo więcej niższych nastrojów niz wyższych będąc w ciąży i mam prawo to wyrazić na forum .. al jeśli Ty uważasz moje zachowanie za hipokryzję to już tój problem nie mój .... i wcale nie będe płakać po braku komentarzy od Ciebie .. |
|
|
|
|
#3437 |
|
Rozeznanie
|
Co do butelek to ja muszę jeszzcze się zaopatrzyć.
Jak urodzę, będę musiała jeszcze pochodzić na uczelnię na zajęcia (to co się da zaliczyć będę zaliczała w marcu) i synek wtedy będzie zostawał z TŻ, który cycem go nie uraczy więc zostaje butla.Tylko nie mam pojęcia jak nauczyć takie maleństwo korzystania z tego wynalazku. Może jak będę w domu co jakiś czas odciągnę laktatorem i podam z butelki ? Jak myślicie ? Ogólnie bardzo boję się kwestii karmienia bo nie mam kogo tu na miejscu się poradzić ... większość koleżanek nie przejmowała się karmieniem i szybko odstawiły dzieci,ale ja wolałabym przynajmniej do czasu kiedy będę z maluszkiem w dom karmić naturalnie
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ciekawe kiedy mój T Ż wygoni mnie do sklepu na kompletowanie wyprawki do szpitala Póki co muszę podjechać do mamy i wycyganić od niej torbę mam w domu kilkatreningowych toreb mojego TZ ..ale cały czas myśląc o wyprawce mam w oczach obraz jednej torby którą moja mama magazynuje .... o napisze jej aby mi naszykowała ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- ale mnie mama pocieszyła .. napisała mi, że ona odkidy bierze magnezin ma straszne zgagi.. i być może moje zgagi też są z tym specyfikiem związane .. jaki wy bierzecie magnez ?? magne +b6 ktoś bierze?? |
|
|
|
|
#3439 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiszoną kapustę uwielbiałam zawsze, ale teraz w ciąży mogłabym ją jeśc i jeść ![]() Ja stanęłam dziś na wadze (jutro będzie pełne 31 tygodni) i na wadze ujrzałam... 63 kg ale jedzenia sobie nie żaluję (co nie znaczy, że jem jak głupia).Cytat:
Cytat:
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cały czas Was podczytuje, byliśmy w ikei kupiliśmy łóżeczko, materac i szafę. Wszystko już złożone, ubrania ułożone. Dziś mamy imprezę świąteczną z pracy, zaraz się będziemy zbierać z Tż. Jakby któraś z Was chciała mam bardzo fajną książkę Język niemowląt Tracy Hogg, książkę się bardzo dobrze czyta. Dużo mam ją poleca. |
|
|
|
|
#3442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam pytanie laktator kupować już czy jak okaze się dopeiro czy mogę karmić i dziecko pije.. Bo w ramach opierdzielu od waz zrobiłam mojemuTZ lsite zakupow i tlumaczylam co i jak .. po pol godzinie przyszedl do mnie osobiscie i stwierdzil ze w zasadzie to laktator to on uwaza ze jest zbedny bo w ogole to nei wiadomo czy ja bede karmic piersia ... zamarłam .. i szęka mi opadła |
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca czyli ile masz na plusie?
![]() Ja mam 18 kg a tu dopiero 32 tydzien ale juz sie nie moge doczekac marca, Julki i pierwszego spaceru zobaczymy czy nam sie uda
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() nie było mnie parę dni, ale to już się zmieni, bo dziś wróciłam do Wawy i znów około miesiąca bez TŻ ![]() Cytat:
![]() Zmykam zjeść coś i będę Was nadrabiać, bo ciekawe rzeczy mnie ominęły
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dzisiaj postanowiliśmy z tż dokupić szafę w ikea i narożnik olbrzym do dziennego pokoju ,a jak tak nie lubię wybierać |
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja sie ciesze, ze studia mam juz za soba
Ale kilka moich kolezanek, co mieszkaly na miejscu ze tak powiem dalo sobie swietnie rade- jedna tylko wziela dziekanke na rok bo jej corcia ciagle na cycusiu wisiala i z butli nie chciala jesc - maz przywozil jej dziecko na karmienie na uczelnie, a to wiadomo ze je obie i jego meczylo.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sądziłam, że w ogóle tyle przytyję Czuję się całkiem dobrze z ta wagą ![]() Wczoraj mąż żartował sobie, że owszem, przytyłam, ale mój tyłek zrobił się bardziej płaski. A mi nie podoba się to, że dostałam dziwnie szerokie plecy
|
|
#3449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo uznałam, że no tak będzie najlepiej ... na razie przetestujemy taką szafe w pokoju dziecka a potem .. jak cud jakiś nastapi i będziemy mieć więcej kasy kategorycznie wymiana drzwi wejsciowych i szafy wnekowe w przedpokoju normalnie w intencji tego przedpokoju to bym poszla na kolanach do czestochowy jakby to cos zmienilo .... juz nie moge patrzec na boazerie .. najgorzej ze jakis malo inteligentny wujek tak podzielil szafy ze ni przypial ni przyłatał Generalnei śmiem twierdzić ze mamy z TZ za malo miejsca by jakos po ludzku umiejscowic nasze ubrania czasem mam ochotę wrzucić bombe do tego mieszkania i sama je urządzić od samiuśkich podstaw i to nawet nie chodzi o tapety cyz kolor ścian bo to jest drugorzędna sprawa .. meble mamy do bani zwłaszcza w tym przedpokoju.... aaa no i mam dylemat .. kóry udało mi się zrzucić na TZ kołyska czy od razu łóżeczko maaarzy mi się kołyska aa no i nie wiem .. kupujac łóżeczko kupić zestaw np 16 czesciowy (np z allegro) zeby bylo lozeczko + materacyk kolderka poduszeczka rożek i tam te dupereliki około pieluchowe .. nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
a pokoj dla matki z dzieckiem na uczelni ..... luxus .. ale z kolei ja na czuelnie mam dosłownie dwa kroki |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Planujemy kremowo - (jasno) brązowy pokoik, można powiedzieć kawa z mlekiem. (I tu pytanie do was, czy któraś z was ma takie kolory, jeśli tak to jaka nazwa farby?)
i nie mogłam sie powstrzymać,ale ogólnie będę używała tego kompletu na zmianę ze śpiworkiem lub kocykiem chociaż w lato zostane przy pieluszce tetrowej...żeby nie zagotować małego Tymona

a Wy piszecie, że przy karmieniu piersią nie dopajać herbatką jak dzidzia najedzona, więc ciekawa jestem czy jest sens kupna tych herbatek na początek czy nie?! 
i szęka mi opadła