|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Są, ale opinie o nich fatalne. Jak cyce mają nawał pokarmu to o niczym innym się nie myśli jak tylko usunąć to mleko. W szpitalach mają Medele, można pożyczyć ale jakoś brzydzę się po kimś, bo tej końcówki nie sposób domyć dokładnie, oczywiście sterylizowałam itd ale nie potrafię po kimś go używać.
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
sory ale używany po kimś obcym nie wchodzi w grę
#153 |
Wtajemniczenie
|
Mi był potrzebny przy nawale pokarmu,czułam jak cycki mi wybuchną,ból okropny.Wtedy biegłam do sklepu i kupiłam ręczny(bo na inny mnie akurat nie było stać).Inna sytuacja taka że jadąc po akt urodzenia 20 km od miejsca zamieszkania zostawiłam młodego z mamą i odciagałam pokarm do butli,jeszcze inna np chociażby jak poszłam do fryzjera.Tak czy inaczej wolę mieć go przy sobie nawet w szpitalu bo tam miałam katorgę,mleko lało mi się strumieniami pomimo że młody jadł.Lub jak leżał pod lampami odciągałam dla niego pokarm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Moze inne rowniez doswiadczone mamuski wypowiedza sie jeszcze jakie laktatory uzywaly ? Najlepiej wlasnie zeby byl taki tanszy... U mnie w domu wsyztkie baby mialy duzoooo mleka, wiec sadze ze i ja bede miala.
#155 |
Zakorzenienie
|
agatka szczerze to bratowej mama wykarmiła piersią 11-ścioro dzieci
![]() ![]()
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta mi juz cos z cycusiow sie wylewa ![]() ps, sie mi przypomnialo, ze w tesco widzialam przecenione lakratory, kosztowaly 99 zl z Aventu, jak pojade po zakupy sprawdze czy jeszcze sa no i czy sa elektryczne. Patrzylam na allegro z avenu byly drogie, no ale kurde nawet jak beda elektryczne w tej cenie no to czy jest sens kupowac tyle wczesniej cos co nie wiadomo czy mi sie woglole przyda ![]()
![]() |
#157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak widzę listę do kupienia to jestem przerażona ale też muszę się zabrać pomału za kupno tych wszystkich rzeczy póki co to mam trochę ciuszków a termin też na kwiecień. Pieluchy tetrowe to gdzie kupowałaś jeśli można spytać? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Konto usunięte
|
Będziecie używać pieluch tetrowych?
Ja nawet takiego rozwiązania nie rozważam, znając moje lenistwo, wywaliłabym je w pierwszym dniu i poleciała po Pampersy. |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Przy tutejszych cenach, najbardziej opłacają mi się Pampersy. Tetrowe też kupię, bo się przydają, chociażby do tego, żeby dziecko nie ulało na nas zawartości swojego żołądka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Konto usunięte
|
Tak, ale tylko do tego, przykrycia czy tam podkładki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31488948]Będziecie używać pieluch tetrowych? Ja nawet takiego rozwiązania nie rozważam, znając moje lenistwo, wywaliłabym je w pierwszym dniu i poleciała po Pampersy.[/QUOTE] Do przewijania dziecka na pewno nie (za dużo roboty i ogólnie paprania). Ale do przytulania i innych czynności to jak najbardziej ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
my mamy już:
łóżeczko - dostaniemy od znajomych za jakieś 1,5 m-ca wanienka - dostaliśmy, używana ubranka 0-3, kupowane nowe i używane podgrzewacz - dostaliśmy od znajomych laktator aventu ręczny, nowy - dostałam butelki TT 3 kocyki, jeden mały i dwa duże grzebyczek, szczotka pieluchy tetrowe 10 szt pieluchy "1" paczka jedna pidżama dla mnie do szpitala leżaczek-bujaczek z allegro, używany wózek gondola + spacerówka - nowy nosidełko ala torba (dziecko w niej leży) - dostałam, używane grzechotka - za punkty z apteki ![]() właśnie licytuję fotelik samochodowy ![]() termin na kwiecień, więc pomału będziemy kupować resztę drobnych rzeczy: waciki, spirytus, kremy itp |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieluch tetrowych używałam do pieluchowania (rozstaw nóżek) i jako ściereczki, na podłożenie przy ulewaniu itp. Teraz też kupię dwie paczki i dość. A jesli chodzi o pieluchy używałam pampersów, potem Dada. Nie wiem jak teraz z cenami, podejrzewam, że niewiele się zmieniło... Jeśli chodzi o wyprawkę to mam wszystko po starszej (fotelik, łożeczko (bez materaca), wózek spacerowy leżący, wanienka, ubrania, matę edu i zabawki, itp). Z takich grubszych rzeczy to zainwestuję jedynie w nosidło ergonomiczne (jak się uda). Jesli chodzi o kosmetyki, higienę itp to wszystko chyba zamówię w internetowej aptece. Ostatnio tak zrobiłam, można zaoszczędzić trochę pieniędzy i bieganiny ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-01-08 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Co do wyprawki to ja też jestem w tyle
![]() ![]() Z tego co wiem na pewno to mam: fotelik rożek nosidełko spacerówkę i lżejszą parasolkę 2 pościele kocyki kilka zabawek a teraz kupiłam 2pak body i 2 pary rajtek po 3 zł w lidlu na promocji i to wszystko póki co, mnie jakoś też nie ciągnie aha zapomniałam dostaliśmy jeszcze używany leżaczek i 2 maty do zabawy Hmm ja laktator miałam najzwyklejszy ręczny, karmiłam 8 mies. a używałam go sporadycznie głównie na początku gdy zdarzały się nawały pokarmu, a później to jak chciałam gdzieś wyjść żeby zostawić odciągnięty pokarm dla małej. Także myślę, że z laktatorem ręcznym spokojnie można dać radę i tym razem też nie zamierzam wydawać na niego więcej niż to konieczne ![]() Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-01-08 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam zwykły ręczny laktator z Aventu i byłam z niego zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |||
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31478064]No ja niestety nie, swoje perypetie już tutaj opisywałam.
I rozmawiałam wczoraj też z koleżanką, która miałam prawie identyczne jak ja doświadczenia - miała ostatecznie dwóch lekarzy, jednego na NFZ do badań, a drugiego prywatnie żeby się upewnić czy wszystko OK. I też jej lekarz z NFZ nie wykrył stanu zapalnego :O, to u nas jakaś plaga. I tak samo jak ja, trafiła z tym do szpitala. Okazało się też, że prywatnie chodziła do tego samego lekarza, którego i ja wybrałam.[/QUOTE] No tak, kazdy ma swoje doświadczenia, zawsze lepiej 2 razy sprawdzic jeśli ma siewątpliwości. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
jest w aptekach tzw. sciągaczka pokarmu
![]() ja przez tydzień sciągałam ręcznie, bo Mały nie mógł mojego cyca doić robiłam to ręcznie, siedziałam wyłam i ściągałam pracochłonne ![]()
#168 |
Zakorzenienie
|
ok z laktatorem trzeba bedzie sie wstrzymac
![]() z wiekszych wydatkow bede musiala kupic wozek fotelik karuzele na lozeczko a tak to wszytskie rzeczy higieniczne, pampersy, pieluszki tetrowe mysle, ze zakupie te wieksze rzeczy przed samym porodem, chyba ze wozek bym kupila uzywany jakis w bdb cenie no to wczesniej ![]() wkladki laktacyjne nie wiem czy nie kupie na tygodniu, bo mam ciagle brudne staniki ;/.... No i trzeba sie wyposazyc juz w jakas pizamke.
#169 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=rinco;31489268]Też się zastanawiam nad taką opcją. W sumie to póki co to sama nie wiem czego chcę
![]() ![]() Te foteliki to leżaczki albo leżaczki z bujaczkiem ![]() Dziecko możesz na dobrą sprawę wozić w spacerówce od urodzenia ![]() ![]() ![]() Jak dziecko nie chce już leżeć w gondoli, to po prostu przekładasz je do spacerówki - dziecko nie musi od razu siedzieć! Możesz ułożyć spacerówkę w pozycji prawie leżącej albo półleżącej, nie od razu pod kątem 90 stopni ![]() ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-08 o 17:27 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Ależ masz piękne imię! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do skrętnych kółek to masz rację, można sobie bez nich radzić. Dla mnie ważniejsza jest waga wózka niż skrętne koła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze będę musiał posprawdzać u innych sprzedawców i udać się na sklepy dla porównania, ale narazie za tą opcja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | ||
Zadomowienie
|
3 razy usunęła mi się odpowiedź, więc teraz w skrócie, bo nie chce mi się już tyle pisać
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31488948]Będziecie używać pieluch tetrowych? Ja nawet takiego rozwiązania nie rozważam, znając moje lenistwo, wywaliłabym je w pierwszym dniu i poleciała po Pampersy.[/QUOTE] Bo przeliczeniu stwerdziliśmy, że jednak pampersy, bo finansowo jest minimalna różnica (gdy podliczy się koszt prania i prasowania tetry),a i czasowo mamy więcej wtedy minut dla siebie i dziecka. Także tetra tylko do ulewania itp. Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Kism dokładnie tak się działo
![]() Dokładnie każdy inaczej odczuwa ruchy u mnie też żadnych bąbelków nie było tylko od razu takie uczucie wypychania ![]() Gatta łóżeczko bardzo ładne Ja myślę o takim z Ikei i chcę do tego komodę do przewijania dokupić Co do pieluch to oczywiście pampersy Nie zapomnę jak mi pielęgniarki przyniosły małą w szpitalu po szczepieniach i jakie było moje zdziwienie gdy nagle zmoczyła się tak, że wszystko było mokre łącznie ze mną okazało się, że założyły jej pieluchę tetrową - już w tamtej chwili wiedziałam, że żadna siła na tym świecie nie przekona mnie do używania pieluch tetrowych :P Pieluchowanie polega na tym, że oprócz założonego pampersa wkłada się dziecku między nóżki pieluszkę tetrową, żeby nóżki były troszkę szerzej rozstawione ma to pomóc zapobiegać dysplazji stawów biodrowych Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-01-08 o 18:14 Powód: edit |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I to tyle w tej kwestii. Nie ma możliwości, żeby lekarz na wizycie nie podał terminu następnej! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
INSTRUKCJA OBSŁUGI KOBIETY
TRYB CIĄŻOWY 1.poranne nudności 2.gwałtowne huśtawki nastroju 3nudności popołudniowe 4.chroniczne zmęczenie i poirytowanie 5.wieczorne nudności 6.chroniczne bóle karku oraz opuchnięte kostki 7.rozstępy,żylaki 8.ogromny biust!!!!!!
#177 |
Zadomowienie
|
Bry
My dzisiaj maraton po ikei. Strasznie drogie są tam rzeczy dla dzieci. Będziemy mieli po takiej małej z rodziny łóżeczko, z ikei, więc chciałam rozejrzeć się za pościelą, ale ceny w porównaniu z allegro są wysokie. aha i mam pytanie: dlaczego zostałam usunięta z listy? |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi znajomi używają tego samego nosidełka co do wózka - ale nie wiem czy to najlepszy pomysł, tak czy siak każdy decyduje o swoim dziecku - na pewno nie kupowali nic nowego tylko stawiają na stole nosidełko z wózka i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Wtajemniczenie
|
mój Oli w takim foteliku lubiał zasypiać
![]() ![]()
#180 |
Wtajemniczenie
|
Co do znaczy do pieluchowania? Bo słyszałam też o tym, że tetre na początku powinno się też dawać do pampersa ze względu na bioderka, ale ja kompletnie nie wiem o co chodzi
![]() Po prostu chodzi o to, że jak założysz dziecku pampersa to na to (nie do środka ![]() ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-08 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.