Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 18:25   #181
karozka
Raczkowanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Mi raz zdarzyło się pójść na wizytę z NFZ u nas w przychodni do gina jak poczekałam sobie bite 4 godzinki to doszłam do wniosku, że mój czas jest zbyt cenny na marnowanie go w ten sposób i tyle w tym temacie

Pandzia jakby mnie opisali

Ma któraś z Was taką poduszkę?
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...032104045.html

Bo coraz ciężej mi się ułożyć do spania i zastanawiam się czy to coś pomaga
Stary 2012-01-08, 18:31   #182
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Co do znaczy do pieluchowania? Bo słyszałam też o tym, że tetre na początku powinno się też dawać do pampersa ze względu na bioderka, ale ja kompletnie nie wiem o co chodzi

Po prostu chodzi o to, że jak założysz dziecku pampersa to na to (nie do środka) kładziesz jeszcze warstwę pieluchy tetrowej - żeby dziecko miało jeszcze bardziej rozłożone nóżki. Jest to metoda dość kontrowersyjna i ostatnio krytykowana przez ortopedów z tego, co wiem - część z nich mówi, że to tak, jakby na wszelki wypadek przed złamaniem zapakowac się w gips, tak profilaktycznie. Minusów jest znacznie więcej niż plusów - na pewno w lecie dla dziecka to nie do wytrzymania, chłopcu można przegrzać jądra i paradoksalnie wyrządzamy dziecku krzywdę, bo stawy, żeby dobrze się rozwijały, muszą mieć zapewniony ruch - czyli dziecko musi mieć możliwość swobodnego poruszania nóżkami. Więc jeżeli ortopeda wyraźnie nie zaleci po USG bioderek takiego usztywniania i szerokiego pieluchowania, to na własną rękę lepiej tego nie robić, bo można wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Tak samo nie należy dziecka pakowac w jakieś sztywne rożki - po prostu trzeba zachować te fizjologiczne krzywizny przy noszeniu i układaniu. Fajne są tzw. otulaczki albo zamiast rożków po prostu kocyk, w który zawijamy dziecko w taki sposób, żeby od pasa w dół miało miejsce na poruszanie nóżkami. W szpitalu położne Ci pokażą, to bardzo proste[/QUOTE]

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:08   #183
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Mi raz zdarzyło się pójść na wizytę z NFZ u nas w przychodni do gina jak poczekałam sobie bite 4 godzinki to doszłam do wniosku, że mój czas jest zbyt cenny na marnowanie go w ten sposób i tyle w tym temacie

Ja mam poduszkę - rogal do karmienia - one są troszkę mniejsze i służą tylko do karmienia. Boskie! Kupować, kupować, kupować! Ulga dla kręgosłupa niesamowita! Do tego podłożyć coś pod prawą stopę, jeżeli karmisz z lewej piersi albo butlą przy lewej piersi - książkę/stołeczek taki do stawania dla dziecka itd. i nic się nie męczysz. Ja do spania mam taki prosty wałek dla osób śpiących na boku i kobiet w ciąży. Kupiłam go po pierwszej ciązy bo śpię na boku, w ciąży jeszcze nie używałam, bo na razie nie muszę, ale powoli zacznę. Myślę, ze się sprawdzi, dziewczyny na innym wątku bardzo go chwaliły, rogala do spania zresztą też ten wałek to jest po prostu taki wałek, jak byś zwinęła w rulon kołdrę i położyła równolegle do siebie. Na górze wałka kłądziesz głowę i nogę przerzucasz przez wałek - tzn. opierasz sobie na nim udo. Baaardzo odciąża odcinek lędźwiowy, więc sądzę, że na ciążę będzie tym bardziej super nie mogę powiedzieć, która lepsza, bo rogala do spania nie miałam - kupiłam sobie ten wałek z myślą, że będę na nim spać "poza ciążą", że tak powiem. Bo ja normalnie śpię na boku z nogą podkuloną jak bocian, więc poduchę sobie chwalę na razie nie mam jeszcze doświadczeń typowo ciążowych z nią, bo mam za mały brzuch

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-01-08 o 19:09
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:19   #184
kapukat
Zakorzenienie

Moja bratowa chwali - ale ona ma takiego długiego rogala, nie tego dla dzieci a długości chyba 120 cm - powiedziała że tak jak się umęczyła w pierwszej ciąży tak w drugiej kolosalna róznica w ogóle bez porównania - zatem jeśli chcesz to kupuj biorąc pod uwagę rosnący brzuch czemu nie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:22   #185
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam dostałam od męża pod choinkę i to jest jak na razie jeden z moich lepszych zakupów (no nie do końca moich ) . Również polecam !!! Genialnie odciąża kręgosłup i w ogóle pomaga się ułożyć.
Stary 2012-01-08, 19:24   #186
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mi na razie za "rogala" służy mąż :P Kupiłam też sobie jasiek między nogi, ale planuję zakup tego rogalika
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:27   #187
anulka4771
Wtajemniczenie

A ja nie mam męża co noc

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-08, 19:28   #188
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
A ja nie mam męża co noc

To nie masz wyjścia, musisz kupić rogala
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:29   #189
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
I ja witam w nowej części, dawno mnie nie było i pewnie połowa z dziewczyn już zapomniała że kiedykolwiek tu się udzielałam....a to wszystko przez nieoczekiwaną wizytę rodziny. Jakie mam po tym wrażenia? po pierwsze gości mam już po wyżej uszu na kolejne pół roku, po drugie - nie chcę więcej takich niespodzianek, tym bardziej że koło nich jak koło jakiś książąt trzeba było skakać, bo oni chcą to zobaczyć, bo oni się nudzą, bo dlaczego nie mam telewizji, a dlaczego nie dorobiłam się samochodu... i żadne tłumaczenia - że nie mamy parcia na TV, że samochodem nie będę tu jeździć bo jeździ sie na odwrót i źle się czuję, a opłacać podatków i ubezpieczeń nie będę, śniadanie podać, wszystko posprzątać i zagospodarować im czas, po 9 dni płakałam pół nocy z bólu - tak mnie bolało wszystko.... myślicie że któreś z tych 3 osób zapytało się następnego dnia jak się czuję i czy mogę gdzieś wyjść....nie oni stanęli i stwierdzili że chcą na zakupy.... zatem bardzo dziękuję i teraz kuruję się w łóżku bo o 6 odesłałam ich do domu
No wiesz?! Pamiętamy o Tobie i tęskniłyśmy!

To miałaś ciężkie chwile z rodzinką... Współczuję. Teraz odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
my mamy tak:
łóżeczko w spadku dostaniemy
mate edukacyjną też
ubranka jedne od bratowych inne kupione
podgrzewacz od bratowej tylko nawet nie wiem jeszcze czy działa
smoczek, butelkę, grzechotkę, gryzak mama w aptece za punkty wybrała
ręczniczek
jeden kocyk z mikrofibry, drugi polarowy, trzeci w spadku od bratowej
pościele kołderkę, karuzelę od bratowej
grzebyczek, szczotka
pieluchy tetrowe i flanelowe
i jeden trzypak chusteczek nawilżanych bo akurat promocja była
jedna pidżama dla mnie do szpitala
chyba wsio

tylko jakby nie było mam termin na kwiecień a moge już sie rozpakowac za trzy miesiace
Ile pieluch kupiłaś?

Ja w lutym zaczynam kupować... Strach się bać!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31488948]Będziecie używać pieluch tetrowych?
Ja nawet takiego rozwiązania nie rozważam, znając moje lenistwo, wywaliłabym je w pierwszym dniu i poleciała po Pampersy.[/QUOTE]
Jako przykrycie i jakby się cosik ulało...
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziś już normalnie weekendowo ciut mniej piszecie Wczoraj ta nowa część tak chyba na wszystkich podziałała, że dużo postów było

Ależ masz piękne imię! Takie rzadkie, a jednak dobrze u nas znane - pewnie głównie za sprawą "Ani z Zielonego Wzgórza" Z podobnych jeszcze ogromnie podoba mi się Matylda, ale tż nie chciał słyszeć o jednym ani drugim, więc jak rozmawialiśmy o imieniu dla dziewczynki to odpadały w przedbiegach
Hm... Dzięki.

Jestem wykończona... Po moich zajęciach na podyplomówce pojechaliśmy na zakupy... Nakupowaliśmy ubranek trochę w tesco, starałam się wybierać takie uniwersalne póki co... Jutro zrobię zdjęcia i postaram się wrzucić.

Siostra ma mi przesłać kurtkę ciążową i płaszczyk na wiosnę. Nie będę musiała kupować.
Stary 2012-01-08, 19:29   #190
anulka4771
Wtajemniczenie

Albo poprosic sąsiada o pomoc

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:32   #191
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja mam dostałam od męża pod choinkę i to jest jak na razie jeden z moich lepszych zakupów (no nie do końca moich ) . Również polecam !!! Genialnie odciąża kręgosłup i w ogóle pomaga się ułożyć.
jak tam świeżo upieczona mężatka? już stresy wszystkie minęły? pamiętasz coś czy jak przez mgłę?
Stary 2012-01-08, 19:38   #192
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
mam nadzieje, ze tak zle nie bedzie, bo chcialabym pokarmic piersia
zreszta mi juz cos z cycusiow sie wylewa

ps, sie mi przypomnialo, ze w tesco widzialam przecenione lakratory, kosztowaly 99 zl z Aventu, jak pojade po zakupy sprawdze czy jeszcze sa no i czy sa elektryczne. Patrzylam na allegro z avenu byly drogie, no ale kurde nawet jak beda elektryczne w tej cenie no to czy jest sens kupowac tyle wczesniej cos co nie wiadomo czy mi sie woglole przyda
z aventu z przesyłką ręczne na all są za 80zł około

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
No ..no ładna ta Twoja lista
Ja jak widzę listę do kupienia to jestem przerażona ale też muszę się zabrać pomału za kupno tych wszystkich rzeczy póki co to mam trochę ciuszków a termin też na kwiecień. Pieluchy tetrowe to gdzie kupowałaś jeśli można spytać?
pieluchy w pepco, miałam zamówić na all ale wyszło że kupiłam w sklepie a później mama mi dokupiła

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31488948]Będziecie używać pieluch tetrowych?
Ja nawet takiego rozwiązania nie rozważam, znając moje lenistwo, wywaliłabym je w pierwszym dniu i poleciała po Pampersy.[/QUOTE]

chyba nie poważna jesteś to mam np. jak się uleje, albo do kąpieli na spód wanienki itd.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Przy tutejszych cenach, najbardziej opłacają mi się Pampersy. Tetrowe też kupię, bo się przydają, chociażby do tego, żeby dziecko nie ulało na nas zawartości swojego żołądka , a nawet jeśli, to jest czym powycierać

no właśnie w tym celu kupowałam

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
my mamy już:
łóżeczko - dostaniemy od znajomych za jakieś 1,5 m-ca
wanienka - dostaliśmy, używana
ubranka 0-3, kupowane nowe i używane
podgrzewacz - dostaliśmy od znajomych
laktator aventu ręczny, nowy - dostałam
butelki TT
3 kocyki, jeden mały i dwa duże
grzebyczek, szczotka
pieluchy tetrowe 10 szt
pieluchy "1" paczka
jedna pidżama dla mnie do szpitala
leżaczek-bujaczek z allegro, używany
wózek gondola + spacerówka - nowy
nosidełko ala torba (dziecko w niej leży) - dostałam, używane
grzechotka - za punkty z apteki
właśnie licytuję fotelik samochodowy

termin na kwiecień, więc pomału będziemy kupować resztę drobnych rzeczy: waciki, spirytus, kremy itp
jaki fotelik?
ja też chcę zacząć drobne rzeczy kupować
na doz zamówić

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość
Wiesz, ja karmiłam 16 miesięcy piersią, laktatora użyłam może dwa razy przy nawale pokarmu na samym początku. Dobrze, że nie kupiłam drogiego, tylko najtańszy ręczny z apteki (i to dopiero wtedy jak wynikła konieczność) bo w zupełności wystarczył a potem leżał i się kurzył. Muszę jednak zaznaczyć, że nie odciągałam pokarmu, nie mroziłam, nie zostawiałam mleka. Tylko karmiłam.

Pieluch tetrowych używałam do pieluchowania (rozstaw nóżek) i jako ściereczki, na podłożenie przy ulewaniu itp. Teraz też kupię dwie paczki i dość.
A jesli chodzi o pieluchy używałam pampersów, potem Dada. Nie wiem jak teraz z cenami, podejrzewam, że niewiele się zmieniło...

Jeśli chodzi o wyprawkę to mam wszystko po starszej (fotelik, łożeczko (bez materaca), wózek spacerowy leżący, wanienka, ubrania, matę edu i zabawki, itp). Z takich grubszych rzeczy to zainwestuję jedynie w nosidło ergonomiczne (jak się uda).

Jesli chodzi o kosmetyki, higienę itp to wszystko chyba zamówię w internetowej aptece. Ostatnio tak zrobiłam, można zaoszczędzić trochę pieniędzy i bieganiny
jak patrzyłam dada 28zł a pampers od 40-50zł zależy jaki sklep i rozmiar

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ok z laktatorem trzeba bedzie sie wstrzymac
z wiekszych wydatkow bede musiala kupic
wozek
fotelik
karuzele na lozeczko
a tak to wszytskie rzeczy higieniczne, pampersy, pieluszki tetrowe
mysle, ze zakupie te wieksze rzeczy przed samym porodem, chyba ze wozek bym kupila uzywany jakis w bdb cenie no to wczesniej
wkladki laktacyjne nie wiem czy nie kupie na tygodniu, bo mam ciagle brudne staniki ;/....
No i trzeba sie wyposazyc juz w jakas pizamke.
wszędzie mamuśki polecają 2 pidżamy nawet na stronie mojego szpitala tak piszą by tyle wziąć

Cytat:

ja raz czekałam w przychodni przyszpitalnej do usg jak na oddziale leżałam, babcie biły się która pierwsza, ja weszłam pierwsza bo z oddziału do tego badanie było bolesne i musiałam się obkręcać do monitora lekarki a u gina prywatnie są dwa monitory

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
No wiesz?! Pamiętamy o Tobie i tęskniłyśmy!

To miałaś ciężkie chwile z rodzinką... Współczuję. Teraz odpoczywaj!

Ile pieluch kupiłaś?

Ja w lutym zaczynam kupować... Strach się bać!

Jako przykrycie i jakby się cosik ulało...

Hm... Dzięki.

Jestem wykończona... Po moich zajęciach na podyplomówce pojechaliśmy na zakupy... Nakupowaliśmy ubranek trochę w tesco, starałam się wybierać takie uniwersalne póki co... Jutro zrobię zdjęcia i postaram się wrzucić.

Siostra ma mi przesłać kurtkę ciążową i płaszczyk na wiosnę. Nie będę musiała kupować.
a coś z tesco jeszcze zostało?bo nie wiem czy jechać po jakieś pierdółki
ja mam 10 pieluch tetrowych białych, 2 albo trzy w kaczuszki moja mama zaszalała i takie wzięła, i chyba 3 flanelowe

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:41   #193
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dobry wieczór.

kapukat, współczuję nalotu i braku zrozumienia ze strony bliskich.

Cytat:
zazdroszczę - ja przez całe życie walczyłam o ładną sylwetkę i teraz znowu szykuje się do batali, tylko już po urodzeniu
wg mnie ładna sylwetka, to nie koniecznie mało kg. Znam dziewczyny, które mają trochę więcej tu i tam i są super "laskami"

Cytat:
tak szczerze dziewczyny co macie w swoich "wyprawkach" już zgromadzone - bo ja na razie tylko kilka ciuszków z promocji .....i jakoś mi się już więcej niczego kupować nie chce, a tu jeszcze łóżeczko materacyk, wózek, i tysiac drobniejszych rzeczy
Oprócz kilku ciuszków, pieluszek tetrowych, maty na przewijak, to nic. Jeszcze mamy czas Ja się zaczynam zastanawiać, na jaki kolor pomalować pokój dla dziecka, jeśli w ogóle N zdecyduje się na malowanie

Cytat:

Jeszcze nie, ale dzisiaj właśnie po raz drugi przymierzałam się do jej zakupu na allegro Uwielbiam spać na boku i wiem, że taki rogal sprawi mi dużo przyjemności

Dzisiaj cały dzień mnie dziwnie boli brzuch. Kuje po bokach i w sklepieniu łonowym. W ogóle mam wrażliwy dół brzucha. Nie wiem, czy to nie dlatego, że dawno nie korzystałam z toalety w sprawie 2
W przyszły wtorek mam wizytę to zobaczymy co tam się dzieje ciekawego w środku

Podoba mi się http://allegro.pl/x-lander-xa-arctic...033185410.html

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-08 o 19:49
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:52   #194
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dobry wieczór.

kapukat, współczuję nalotu i braku zrozumienia ze strony bliskich.

wg mnie ładna sylwetka, to nie koniecznie mało kg. Znam dziewczyny, które mają trochę więcej tu i tam i są super "laskami"

Oprócz kilku ciuszków, pieluszek tetrowych, maty na przewijak, to nic. Jeszcze mamy czas Ja się zaczynam zastanawiać, na jaki kolor pomalować pokój dla dziecka, jeśli w ogóle N zdecyduje się na malowanie

Jeszcze nie, ale dzisiaj właśnie po raz drugi przymierzałam się do jej zakupu na allegro Uwielbiam spać na boku i wiem, że taki rogal sprawi mi dużo przyjemności

Dzisiaj cały dzień mnie dziwnie boli brzuch. Kuje po bokach i w sklepieniu łonowym. W ogóle mam wrażliwy dół brzucha. Nie wiem, czy to nie dlatego, że dawno nie korzystałam z toalety w sprawie 2

Podoba mi się http://allegro.pl/x-lander-xa-arctic...033185410.html

Mnie też od kilku dni właśnie tak kłuje, czasami z lewej, czasami z prawej.
W środę mam wizytę to się popytam .
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:53   #195
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Pojechalam do tesco zobaczyc ten laktator, ale w sumie okazalo sie, ze to nie byl laktator tylko podgrzewacz do butelek :P, laktator byl reczny cos kolo 90 zl kosztowal.
Kupilam w sumie tylko pidzamke, ale taka po domu bo spodnie plus podkoszulka, takie ze snoopim bluzeczka jest z tylu troszke dluzsza wiec bedzie idealna na brzusio : ) no i cena z 69.00 na 20.70 zl

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-01-08 o 19:55
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:55   #196
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
dlaczego zostałam usunięta z listy?
Zabij mnie - nie wiem, jak to się stało Gdzieś mi się pewnie przypadkiem za dużo zmazało.
Spokojnie, już poprawiam!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:59   #197
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

a coś z tesco jeszcze zostało?bo nie wiem czy jechać po jakieś pierdółki
ja mam 10 pieluch tetrowych białych, 2 albo trzy w kaczuszki moja mama zaszalała i takie wzięła, i chyba 3 flanelowe
U nas jest mnóstwo rzeczy, część przeceniona a część nowa kolekcja... Na pajacach się przejechaliśmy, za jeden komplet, chyba 3 sztuki prawie 50zł. W ogóle u nas jakoś drogo... 300zł wydałam.
Stary 2012-01-08, 20:05   #198
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest mnóstwo rzeczy, część przeceniona a część nowa kolekcja... Na pajacach się przejechaliśmy, za jeden komplet, chyba 3 sztuki prawie 50zł. W ogóle u nas jakoś drogo... 300zł wydałam.
no u mnie po świętach już trochę przebrane było więc pytam bo nie wiem jak teraz będzie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-08, 20:06   #199
centipede
Zadomowienie

ja też mam takiego rogala, bardzo fajna sprawa do leżenia, siedzenia, fajnie działa na kręgosłup i po porodzie chyba będzie można na nim siedzieć, żeby było mniej boleśnie

Kism
ja na razie codziennie sobie powtarzam, że 3 miesiące to kupa czasu Weźmy się w końcu za to! Czytałam, że idziesz na zwolnienie, odpoczniesz sobie troszkę i może nadrobimy Trzymam kciuki, żeby jutro były same pozytywne informacje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-08, 20:06   #200
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

oj ja właśnie dzisiaj zdałam sobie sprawę, że żeby dostać wózek na czas muszę go zamówić najpóźniej za miesiąc....i wtedy do mnie dotarło że w kwietniu mogę mieć już Kijankę na wierzchu.... cholera jak ten czas zleciał....
tak naprawdę nie zdążyłam się nawet do tej ciąży przyzwyczaić - biorąc moje ciężkie początki, a tu zaraz będę musiała oswajać się z nowym zjawiskiem żyjątkiem
o laktatorze nawet nie myślałam, to jeszcze dochodzi do listy "na wszelki wypadek " czy może nie kupować skoro nie wiadomo czy będzie mleko?
Stary 2012-01-08, 20:10   #201
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem i również myślę, że ten ból niejako może się łączyć z tym problemem

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-01-08 o 20:21
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:11   #202
śliweńka
Zakorzenienie

kapukat ja też takie rzeczy myślałam sobie jak będę w ciąży a teraz co już 25t za niedługo się rozpakuje i po ciąży jak ten czas leci

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-08, 20:15   #203
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dziewczyny spytam Was o cos tylko sie nie smiejcie.
w szpitalu przed porodem no i po porodzie trzeba bez stanika chodzic ?
moje piersi to porzadne 80g-h, oczywiscie za jedrne to one nie sa i tak patrze na te proste koszule do szpitala na allegro i piersi mialabym chyba po pas.
Czy pod spod sie jakis stanik zaklada? jak to jest ?
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...028326808.html takie cos mi sie podoba, ale wolalabym przymierzyc. Zreszta drogie te koszule tak woglole :P

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-01-08 o 20:26
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:18   #204
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie po świętach już trochę przebrane było więc pytam bo nie wiem jak teraz będzie
Ja mam wrażenie, że nowości się pojawiły, bo jak byłam przed świętami to inne rzeczy były.
Cytat:
oj ja właśnie dzisiaj zdałam sobie sprawę, że żeby dostać wózek na czas muszę go zamówić najpóźniej za miesiąc....i wtedy do mnie dotarło że w kwietniu mogę mieć już Kijankę na wierzchu.... cholera jak ten czas zleciał....
tak naprawdę nie zdążyłam się nawet do tej ciąży przyzwyczaić - biorąc moje ciężkie początki, a tu zaraz będę musiała oswajać się z nowym zjawiskiem żyjątkiem
o laktatorze nawet nie myślałam, to jeszcze dochodzi do listy "na wszelki wypadek " czy może nie kupować skoro nie wiadomo czy będzie mleko?
No, już niedługo...

U Was czas leci a mi się wydaje, że się ciągnie... Pewnie do czasu...

Moja siostra mówi, żeby z laktatorem się wstrzymać bo może być niepotrzebny.
Stary 2012-01-08, 20:20   #205
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
kapukat ja też takie rzeczy myślałam sobie jak będę w ciąży a teraz co już 25t za niedługo się rozpakuje i po ciąży jak ten czas leci
Prawda? nim się obejrzę będę musiała skręcać łózeczko i odbierać wózek a potem z torbą do szpitala.... matko na początku wydawało mi sie to tak długie a teraz... czasami się boję, że to dla mnie będzie za wcześnie że się jeszcze nie przygotowałam, że nie jestem w pełni gotowa na to że zaraz Kijanka stanie się Człowiekiem i zacznie samodzielnie oddychać i te mini nóżki....
Stary 2012-01-08, 20:29   #206
Gaabbi
Wtajemniczenie

Spokojnie, podobno trzeci trymestr trwa najdłużej tzn. ciągnie się dla ciężarnej
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:29   #207
Tacca
Zakorzenienie

Heh... Kijanka już jest człowiekiem...
Stary 2012-01-08, 20:35   #208
Timii
Rozeznanie

Ja tez jestem przerazona jak pomysle jak ten czas leci, do tego trzeba wziasc poprawke na termin porodu i być gotowa min 4 tyg wczesniej. Dobrze ze już jakies male rzeczy pokupowalam, przynajmniej wydatki rozkladaja się na raty. Ale te najwieksze zakupy mam ciagle przed soba. Jak pomysle o wyborze wozka, fotelika, lozeczka to az mi slabo. Jestem zielona w tych tematach jak szczypior na wiosne. Do tego nie mam kiedy obczytac się bo codziennie praca zabiera mi ponad pol dnia. Matko jak ja zdaze??

Jutro ide na pierwsze klasy w szkole rodzenia. Oby to nie była strata czasu.

Dobranoc mamuski!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:37   #209
kapukat
Zakorzenienie

Timii podobno to nie jest strata czasu, ale sama się o tym przekonasz na pewno
Stary 2012-01-08, 20:40   #210
karozka
Raczkowanie

Dzięki za opinie w takim razie się skuszę na zakup

Hmm nigdy nie słyszałam o tym, że trzeba chodzić bez stanika
Ja chodziłam w staniku...
Myślę też, że warto mieć do porodu jedną taką gorszą koszule, której nie będzie żal jak się zniszczy

Mnie przeraża to jak czas szybko ucieka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości