|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: sala na wesele Nowy sącz i okolice...help;))
Dwa tygodnie temu mieliśmy wesele w Casablance w Niskowej. Do tej pory nie możemy wyjść z podziwu nad organizacją tego najważniejszego dnia w naszym życiu... Zacznijmy od wystroju sali, który był zrobiony przez Panią Manager z kwiatów przez nas wybranych. Cała dekoracja była przepięknie wykonana, z gustem i smakiem- zdjęcia można zobaczyć na stronce :https://picasaweb.google.com/1179471...CKfF2pSl9IjrEQ.
Kolejnym atutem okazało się być jedzenie- PRZEPYSZNE i BARDZO DUŻO! Wszystko wykonane dokładnie tak, jak o tym mówił Szef Kuchni na spotkaniu przed weselem. Potrawy przepięknie podane i jak już napisaliśmy wyśmienite! Obsługa pierwsza klasa, niesamowicie sprawna! Nasi goście mówili, że ledwie co zdążyli powiedzieć, że mają ochotę na herbatę, a ona już stała na stole przed nimi. Wszyscy bardzo mili, cały czas uśmiechnięci. Okrągłe stoliki to wyśmienity pomysł, który z tego co się orientujemy pojawia się w coraz większej ilości lokali. Dzięki nim goście mogą bez problemu porozumiewać się we własnym gronie i nie tylko. Jest to przy tym nowoczesne i przepięknie wygląda. Jeśli chodzi o samą organizację wesela, to jest ona kompleksowa- trzeba tylko powiedzieć czego się oczekuje, resztą zajmie się przemiła Pani Iza, którą pozdrawiamy . Długo można by wymieniać zalety tego lokalu… Jest on po prostu na najwyższym poziomie! Goście nie mogli wyjść z podziwu, wszyscy byli zadowoleni, co nie zdarza się często na weselach, żeby wszystkim dogodzić. Mówili nawet, że na takim weselu, to jeszcze nigdy nie byli! Szczerze polecamy DOM WESELNY CASABLANCA! Jeśli chodzi o orkiestrę, to mieliśmy Zespół Rodziny Rompalskich z Łącka ,który gorąco polecamy! Numer telefonu do nich : 604 755 199. Grają naprawdę przepięknie! Gdyby ktoś potrzebował Starszego Drużby, to świetny w tej roli jest Paweł Barnasiewicz. Jeśli ktoś potrzebował namiaru na niego, lub jakiejś innej rady, to zostawiamy maila : justynkawojcik@wp.pl Tyle z naszej strony, mamy nadzieję ,że trochę pomogliśmy Wam. Justyna i Marcin 23.07.2011r. |
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
hej czy naprawdę w Alfie 2 trzeba robić wesele 2-dniowe i nie ma opcji jednego dnia?;/ przecież to chore, żeby się nie dało robić jak się chce tylko trzeba 2-dniowe;/. Ja osobiście nie widzę opcji 2 dni w naszym przypadku bo mamy ponad połowę gości przyjezdnych i to z różnych części Polski i każdy po weselu musi wrócić na poniedziałek do pracy a nie zostawać jeszcze w niedziele do wieczora...zresztą my również chcemy odpocząć w niedzielę i wracać do Krakowa, bo nie mieszkamy w Sączu na stałe;/
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam tylko, że aby zrobić tam wesele trzeba mieć określoną liczbę osób, jeżeli się nie uzbiera to i tak trzeba zapłacić określoną sume. Nie wiem czy zrozumiale to wytłumaczyłam, ale starałam się
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
byłam w alfie 2 i juz wszystko wiem. Poza sezonem można robić 1-dniowe minimum 100 osóba jeśli w sezonie to trzeba robić 2-dniowe, inaczej się nie zgadzają;/
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy miałyście okazję usłyszeć na jakimś weselu zespół GetUp???? http://www.musicgetup.pl/ zastanawiam się, jacy są "w akcji"...??
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
ja słyszałam ich na żywo, a co więcej będę ich mieć też na swoim weselu. Nie organizują żadnych zabaw, nie przychodzą po Panią Młodą, tylko oczepiny.
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli polecasz ich??? Mi napisali, że "urozmiacają" przyjęcie...
Znacie jakies inne zespoły godne polecenia, grające zarówno szlagiery weselne jak i nowe utwory ( w tym po angielsku)?? Typowo weselne kapele odpadają.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
ja bym ich polecała skoro nie zależy Ci na tych wszystkich "ceregielach". Wokalistka ma bardzo fajny głos i przede wszystkim grają fajne kawałki, na czasie, a nie jakieś wiejskie potupanki. Cenę też mają całkiem przystępną. To był jedyny jak do tej pory zespół jaki słyszałam więc nikogo innego nie polecę, ale podejżewam, że nie ma ich zbyt dużo tego typu w naszych okolicach. Nie wiem gdzie masz wesele, oni są z Gostwicy więc praktycznie są na miejscu, a jeśli weźmiesz zespół z Tarnowa lub Krakowa to nieźle Ci doliczą za dojazd i wtedy cena może sporo wzrosnąć.
Na tym weselu, na których ich usłyszałam wszyscy super się bawili i starzy i młodzi. |
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
A zespól Creative Band?? http://www.creativeband.pl/index.php proszę o opinie...
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
HEJKA
chciałam się podzielić opinią o sali na wsb "ŻAK", byłam tam jako gość już 2 razy w oststnim czasie i zauważyłam pare okropnych rzeczy, rozmawiałam także z młodymi o tym i sie potwoerdziło! otóż wszystko pięknie, właśicielka dba o wszystko, naprawde miła kobieta, pomoże, itd.. ta włąściciela była na kuchni i wogóle pilnowała pracownic ale jak poszła to kelnerki domagałay się alkoholu na kuchnie, (!!!!), i alkohol na kuchnie szedł w takich ilosciach co na stoły!! moim zdaniem to takie niesmaczne zeby jeszcze ojciec państwa młodych pamiętał o alkoholu na kuchnie!!! mam jeszcze inne uwagi które zachowam dla siebie, bo niechce p |
|
|
|
|
#102 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bardzo mnie zaskoczył Twój wpis kasinkama. Też tak jak Ty byłam w ŻAK'u 2 razy jako gość wesela i powiem szczerze, jestem zachwycona. Pierwsze moje zetknięcie z Żakiem było na studiach w WSB na przerwach obiadowych (TIP - Tanio I Pysznie ) aczkolwiek bardzo się zdziwiłam że moi znajomi postanowili wyprawić wesele na uczelnianej stołówce. Wielkie uznania dla dekoratora - sala podczas wesela zmienia się nie do poznania. Jestem osobą która niestety lubi dobrze i dużo zjeść a w Żaku pod tym względem spisali się na piątkę z plusem. Stoły uginały się od pysznego jedzenia.. Dochodzimy do wątku obsługi. Zawsze grzeczna, szybko i sprawnie obsługująca, może brakuje czasami uśmiechu na twarzy ale poza tym brak zastrzeżeń. Nie widziałam żeby personel był pijany lub domagał się alkoholu . Co do kierowniczki nie mam zdania bo nie miałam kontaktu. Z tego co dowiedziałam się od pary młodej to zapłacili niewiele i jeszcze jakiegoś gratisa dostali.Pozdrawiam Monika |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
witam,
odstąpie sale na wesele w dworku pod dębami na 13 pażdziernika 2012, chętnych proszę kontakt poprzez prywatną wiadomość, udzielę wtedy więcej szczegółów pozdrawiam |
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
A co z zespołem Creative Band z Nowego Sącza? Piosenki na stronie są fajnie zagrane i zaśpiewane, podobnie na płycie z wesela jaką od nich dostałem, a znajomy fotograf był na weselu gdzie grali i jak to określił zespół był zaje...... . Aczkolwiek wolałbym jeszcze się dowiedzieć od kogoś kto ich miał na weselu.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
odstąpie termin 9.06.2012 w starym młynie, wiecej informacji na maila kochamwas@op.pl
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
A my w końcu będziemy mieli 2 panów: DJ i wodzireja
z Krk. Padło na nich bo:1. byliśmy na weselu które prowadzili i podobało nam się bardzo 2. nie przepadamy oboje za "zespołami weselnymi" 3. proponują ciekawe zabawy weselne z tzw. smakiem a nie jakieś chamskie z podtekstem jak to bardzo często robią zespoły weselne co nieraz już zaobserwowaliśmy ![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Mam jeszcze pytanie: wiecie jakie są ceny za fotografa? Tak średnio oczywiście
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny :P
slyszałyście moze o zespole weselnym Seven? |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Ceny za usługo fotografów są w NS baaardzo zróżnicowane. Wiem, bo sama pytałam o ceny chyba ok 15 fotografów (mnie interesują ceny na 2013 rok). Zaczynają sie od 1500 zł, do nawet 4000 zł i więcej (w zależności, czego oczekujesz).
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem na etapie poszukiwan
|
|
|
#112 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Występują elegancko ubrani, mogą puszczać teledyski do utworów z rzutnika lub inne prezencje wedle woli Pary. Utwory jakie się chce można oczywiście wcześniej z nim uzgodnić, choć powiedział, że często co będzie puszczał zależy od sytuacji na parkiecie i od tego przy czym będzie się lepiej bawić gościom. Nie powtarza nigdy utworów na weselu, co niestety często robią zespoły. Proponuje ciekawe zabawy weselne zarówno dla starszych jak i młodszych, w tym również dla dzieci. To co mi się spodobało jeszcze: powiedział że jest na bieżąco z kuchnią i stara się zgrać z nimi, z tym kiedy podają posiłki itp. Z tego co pamiętam to już od 10 lat się tym zajmuje (więc chyba ma doświadczenie). Ogólnie to młody facet więc fajnie to wszystko prowadzi na luzie a jednocześnie nie jest to styl imprezowy. Tak żeby urok wesela został tradycyjny Mi się to osobiści podoba. Byłam na 2 weselach prowadzonych przez DJ/ wodzirejów i było sympatycznie. Co do wesel z zespołami...fakt jest to TRADYCYJNE wesele ale nie w moim stylu...wolę żeby wesele było eleganckie z tradycyjną nutką niż na odwrót. ![]() ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny czy słyszałyście może jakieś opinie na temat Perły Południa w Rytrze ?? za pół roku wesele a do mnie teraz docierają jakieś info. ze tam mają nie ciekawe jedzenie i że w ogóle kradną żarcie
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś z was orientuje się może ile kosztuje zamówienie w kwiaciarni kwiatów i kogoś kto przyjedzie do sali weselnej przed ślubem i poustawia jakieś fajne aranżacje kwiatowe? Jest to dla mnie istotny szczegół ceremonii bo nie chciałabym żeby skończyło się na sztucznych kwiatkach ze stałej aranżacji sali w Alfie 2,niestety nie jest ona zbyt estetyczna! Wiem, że najprościej podejść do kwiaciarni ale nie mieszkam w NS więc ciężko mi się wyrwać tam specjalnie a poza tym nie wiem gdzie szukać jakichś fajnych kwiaciarni w Sączu...ktoś się może orientuje?
http://slubnezakupy.blogspot.com/201...-i-wesele.html to link do czegoś co poszukuje, oczywiście kolor nie koniecznie różowy chodzi mi bardziej o styl!!
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie pomogę bo sama mam wesele poza Sączem, ja biore lokalna kwiaciarkę. Ale zastanawiam się też nad usługami firmy (jesli chodzi o dekoracje sali poza kwiatami): http://www.niezapomnianechwile.com.p....php?c=kontakt
Oni kwiatami tez się zajmują |
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
o dzięki wielkie!!
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Proszę
podobno są dobrzy, ale nie mam pojęcia jak z cenami
|
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
x
Edytowane przez martam881 Czas edycji: 2012-01-11 o 23:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

. Co do kierowniczki nie mam zdania bo nie miałam kontaktu. Z tego co dowiedziałam się od pary młodej to zapłacili niewiele i jeszcze jakiegoś gratisa dostali.
jestem na etapie poszukiwan