|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
My byliśmy na światełku do nieba, powrzucaliśmy trochę do puszek. Zaliczyłam spacer i znowu w domu.
jutro mam wizytę, ciekawe czy od zeszłego tygodnia coś się zmieniło ![]() Cytat:
mi też nie chce odejść Cytat:
jak masz siłę i chęci opisać to opisz... jeśli masz ochotę sobie przypominać wszystko... a skąd wiecie, że maluch najedzony? Ja się zastanawiam czy będę wiedziała, że mały zjadł wystarczająco... Agatek skąd ty masz tyle siły na bieganie po schodach i mycie podłogi na kolanach???
|
||
|
|
|
#3512 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cześć
![]() Nadrobiłam do postu 3466 i dalszą część zostawiam na jutro ![]() Myślę, że czasami tak. Mam zbędne opakowanie Alantanu, więc zobaczę w praktyce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
_________________________ ____________ My dziś leniwie niedzielnie spędziliśmy, ale już się dobrze czuję ![]() Dzisiaj koleżanka umówiła mnie ze swoją mamą (położną), bo mam sporo pytań nt. porodu. Mam iść do szpitala we wtorek popołudniu, wziąć wyniki badań, tam mnie też zbadają ![]() Tyle, że ta pani odradza poród rodzinny i mam nadzieję, że mnie nie zniechęci A tak poza tym, to co zaczynam chodzić, to czuję kłucie, więc ciągle siedzę/leżę jedynie jak byliśmy na tym WOŚPie, to nie czułam![]() Będę jutro
|
|
#3513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój misiu dostaje 90ml mleka jeżeli jest za mało to poprostu płacze lub się krzywi i stęka wtedy dorabiam mu jeszcze z 30-40ml i jak już ma dosc to poprostu puszcza smoczek i przestaje ciągnąć i zasypia wtedy wiem że już jest najedzony nic się kochana nie martw będziesz wiedzieć napewno ja tez zupełnie zielona w tym byłam a teraz już sobie radze wiem co i jak dlatego tak bardzo chciałam karmić piersią cały czas staram się przystawiać małego do piersi ale mam małe tego mlesia nie najada sie wpada w złość płacze wygina się że mi się serce kraja jak na niego patrze w takim stanei i szybko się poddaje i daje mu butelkę muszę kupić inny laktator i próbować odciągać bo ten co mam jest do dupy męcze sie godzine i tyle co nic w butelce a ręcznie jak wyciskam to leci tego mleka sporo
|
|
#3514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też jutro na 15:00 wizytę mam ![]() A przedwczoraj spałam jedynie 2h i ostatnią noc padłam podczas czatania wizażu, więc może dziś padniesz Ty
|
|
#3515 | |
|
Wtajemniczenie
|
i co sie awanturujesz? przeciez masz w brzuszku Sebka, to na co Ci Filipek na ziecia? Ja bym na Twoim miejscu sie za synowa rozejrzala !!!
a kawal... musialam go przeoczyc Cytat:
podoba mi sie to okreslenie wlasnie o takie cos mi chodzi najbardziej ojej...ciekawe, dlaczego ta mama znajomej odradza rodzinny ![]() u mnie w szpitalu jak najbardziej polecaja kochane, ma ktoras podobna karuzelke ? bo mamy taka, ale bez pilota i sie zastanawiam, czy mocno sie przydaje ten pilot, szukac go gdzies na allegro, czy olac? w sumie za friko,to chyba nie ma co narzekac? w ogole fajna ta karuzelka - na razie nie moge sprawdzic, bo nie mamy baterii
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
juz ze 3 godziny boli mnie w dole brzucha.... ;/ moze mały głowę w kanał wpycha??
|
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
MMONIKA9 dziękuję za odpowiedź, bardziej chodziło mi o karmienie piersią, bo z mlekiem najczęściej są wytyczne... może poszukaj doradcy jakiegoś laktacyjnego... na SR właśnie pani od laktacji mówiła, że w szpitalu jest tak, że można po porodzie (już z domu) przyjść i ona pomaga. powiedziała, że nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu... zawsze trzeba szukać przyczyny innej... może poszukaj takiej poradni niedaleko Ciebie??
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-01-08 o 22:23 |
|
|
|
#3519 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra
lece umyc to i tamto popatrzec,jak tz sie meczy ze skrecaniem szafki nocnej i spac ![]() buuuuuziaki
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Oluska widzę Cię... a myślałam, że na porodówce jesteś...
Żadnej maluch nie połasił się dzisiaj na body z serduszkiem od WOŚP?? |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
Monika bebiko to jest najtańsze mleko, moja córka je pije na zmianę z gerberem. Bebiko jest w biedronce 350g za 13 zł, a duża paczka 500g za 17zł. Gerber kupuje jak jest w promocji (ostatnio był w dozie i w tesco po 10 zł za 350g).
|
|
|
|
#3523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czy Ty czujesz że rymujesz
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to gerber co link wstawiłam?takie samo? bo chodzi o to że ja jeszcze tego mleka nie widizłam nigdzi e wskelpie gerbera deserki obiadki soczki znam a mleka nie a jak z kupkami umałej nie ma problemów?? bo mi się wydaje ze mały ma te problemy po zmianie mleka że chyab mu nie służy ten enfamil
|
|
#3525 |
|
Rozeznanie
|
Agatku w szpitalu dostawał nursetki Enfamil Premium (wcześniej o ich istnieniu nawet nie wiedziałam) i takie mleko też dostaje w domu - tylko w proszku a nie nursetki. Słyszałam bardzo dobre opinie o tym mleku.
Ale uwaga! Przyszedł pokarm!!!! właśnie ściągnęłam laktatorem z każdego cyca po 70 ml. |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/laktator-reczny-i2033837747.html takie badziewie zwykłe tż mi w aptece kupił 30zł stracił na to, chce kupic inny taki może z pompką albo ztaką rączką co sie dusi ale niewiem czy warto bo co jak to bez róznicy jaki ze mimo innego laktator ai tak bede sie tak męczyć z naciąganiem mleka?? sama już nie wiem
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no faktycznie na twoim miejscu też nie wiedziałabym co zrobić czy kupić porządniejszy czy szkoda kasy :/ chociaż zawsze możesz odsprzedać później
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3532 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda ze pomarańczy i mandarynek nie można się najeść na zapas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę dała bym wszytsko by mi też tak pokarm naszedł pięknie nawet po 10 dniach ale żeby był a tu cisne cisne i leci mleko kropelkami ;( czasami siknie jakiś strumień malutki i to wszystko a sprobuj sobie kupic takie kapturki na sutki wiem że coś takiego jest jak się ma krótkie sutki ja tez mam chyba z tym problem bo mały czasami łapie łapie i nie może złapać i płacze wtedy ja troche je pobudzam palcami naciągam itp tak mi położna w spzitalu pokazała bym robiła no i wtedy złapie ale pociągnie przez 5-10min i koniec płacz i idzie butla w ruch dziewczyny czy wam też tak apetyt się zmoienił po porodzie?? bo ja np w ogole apetytu nie mam prawie nic nie jem bo nie mogę patrzeć na jedzenie jedyne co jem to jogurty codziennie jestem na jogurtach od porodu jeszcze normalnego posiłku nie zjadłam w sylwka tylko zjadłam nogę od kurczaka przedwczoraj i dziś na śniadanie 2 bułki a tak jeszcze żadnego normlanego obiadu ![]() niewiem co jest ale nic mi nie pasuje otwieram lodówkę i na nic nie mam ochoty to nie tego nie tamto też nie i tak dzień w dzień boję sie ze przez to moż eteż nie mam pokarmu i ż ejest mało wartościowy ale nie potrafie nawet w siebie nic wmusić tym bardziej że jak staram sie coś zjeść to odrazu biegam do wc z iegunką---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- ale miałaś sporo pokarmu czy mało chodzi o to czy np tą gruchą jak odciągałas to więcej odciagało ci lepiej ciągnął czy podobnie jak tamten?? bo nie wiem czy to chodzi o zasys tego bo np ten mocno ciągnie że aż mnie sutki bolą ale melko ledwo kapie polecą z 3-4 kropelki i koniec cutek naciągnięty do granic możliwości ze boli ale nic nie leci a wezme palcami pociagne i leci mleko
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pokarmu to wsżedzie piszą, zeby duzo pic.... to podobno pomaga ![]() trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym są herbatki wspomagające laktację... no i ordynator z mojej porodówki tak kazał babce rozruszać laktację: ściągasz z pierwszej piersi nawet jeśli ci poleci tylko jedna kropelka - ok 5-10min, potem druga pierś, potem znów pierwsza i tak przez 40min, potem przerwa max 2h potem znów to samo... i tak w kółko, drugiego dnia powinno być już lepiej a trzeciego powinnaś móc karmić malucha - on sam najlepiej powinien ją wysterować... Ogólnie metoda masakryczna, ale jeśli zdaje rezultaty a jest się zaciętym to można spróbować... Ja bym jeszcze spróbowała zanim zaczniesz bardzo się masakrować inaczej przykładać laktator - kilka razy zmieniać pozycję - mi przy pierwszym dziecku bardzo pomagało, bo często przykładałam tak, że mimo zasysania nic nie leciało, zmieniłam pozycję (moją lub laktatora) i zaczynało lecieć.... A i jeszcze - jak Ci leci palcami, to możesz palcami ściągać, tylko pamiętaj, żeby nie z końca brodawki, tylko jakby szerzej trzeba łąpać, bo inaczej będą boleć brodawki szybko a całego pokarmu nie ściągniesz Nie nadrabiam Was, bo nie dam rady - dopiero do kompa usiadłam, chciałam dzień poświęcić synkowi, bo jak mi się wizja siedzenia tydzień przed porodem w szpitalu pojawiła (jutro z rana idę i zostaję do porodu, ale się boję że wywoływać będą dopiero w kolejny poniedziałek ![]() ![]() ) to mi się łzy w oczach kręcą, że mam go na tyle dni zostawić bez mamy - boję się że będzie myślał że to już na zawsze ![]() ![]() ![]() Teraz się muszę przepakować chyba - wziąć jakąś bieliznę itp, skoro mam tam być na obserwacji, to trochę jednak co innego może być potrzebne niż na poród i zaraz po... Trzymajcie kciuki żebym szybko urodziła... Jak się coś będzie działo to postaram się dam znać, choć laptopa raczej do szpitala nie będę brać... Papa i do zobaczenia po rozpakowaniu najprawdopodobniej dopiero Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-01-08 o 23:04 |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Monika postaraj się coś jeść jednak jakieś zupki rosołki itp może to też jest przyczyną że nie masz pokarmu? No i bardzo dużo pij ja pamiętam że piłam nieliczone litry wody ale takie miałam pragnienie po prostu.
Edytowane przez dph Czas edycji: 2012-01-08 o 23:03 |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się !!!
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby szubko wszystko poszło i żebyś nie musiała za długo tam leżeć Nie martw się synkiem na pewno jest dzielny i dobrze zniesie rozstanie - pewnie lepiej niż mama
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
Trzymaj się tam mocno! Najlepszego, lekkiego i szybkiego
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E,no coś ty, ucięła i w słoiku trzyma ![]() Aga_tka, trzymaj się tam i nie załamuj
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-08 o 23:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

A TŻ mi wczoraj oznajmił, że musi jechać za granicę, szef go wysyła do pracy
jedynie jak byliśmy na tym WOŚPie, to nie czułam

chyba powinnam jakis ochraniacz na niego zalozyc przed wyjsciem... pozniej juz chodzilam z dlonmi na brzuchu zeby w razie jakijs draki byc w pogotowiu dla brzucholca