![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zgrabne, ekonomiczne auto dla kobiety. Fiat, Opel, Seat, Renault, Daewoo... ?
Cytat:
![]() Meganka droga w częściach - przy aucie nastoletnim muszę to brać pod uwagę. Xara Picasso? Widziałam parę sztuk. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zgrabne, ekonomiczne auto dla kobiety. Fiat, Opel, Seat, Renault, Daewoo... ?
Cytat:
![]() Fajne autko, sporo u mnie tego jeździ, ale nie była na mój przedział ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
W moim przedziale się pojawia.
Ale muszę wypytać o ceny części i naprawy. ![]() Jednak Fiat mi najbliższy cenowo w tym przypadku, ale najwięcej z tych większych to Palio Weekend - a tego brzydala nie chcę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja jedynie co mogę polecić z fiatów to właśnie Bravę, Stilo i Punto II i tipo. Więcej nie miałam styczności ![]() Ewentualnie Lancie, ale te ładne są nowe i drogie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Multipla to chyba za karę.
![]() Bravę rozważam, tak samo jak Bravo. Punto cały czas mam na uwadze. Stilo odpada - mało chodliwe i już nie takie tanie w naprawie. Mam i próbuję sprzedać właśnie. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2012-01-03 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też długo sprzedawaliśmy stilo. Teraz długo sprzedajemy mazdę, chyba jesszcze dłużej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Nie mam na necie.
Posiadam kombika. Niestety nie mam czasu na długą sprzedaż. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
A może astra I ?
Niewiele droższe są od corsy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Serdecznie polecam Fiata Bravo.
Mojego mam 2 lata, akurat 1,9 diesel ale za ubezpiecznie placimy kolo 400 zl OC, zarejestrowany na moją mame. Bardzo przyzwoite spalanie, (ok 7 l po miescie, a ekonimcznie nie jezdze ) mam model z klimą, el szybami i poduszka powietrzną, el zamek, wspomaganie. Do tej pory z napraw to wymieniony silnik wycieraczek z przodu i swiece zarowe, ale mam 12 latka. Jezdzi sie bardzo dobrze, przyczepny jest, parkowanie bez problemu. Nieodmiennie zakochana w nim jestem, zalewam i jezdze, kosztowny nie jest i zdecydowanie kupilabym go jeszcze raz ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napaliłam się strasznie na 1,9 w dislu czarną, z klimą, el. szybami, 98r. Ale jak już mogłam ją kupić to została 2 dni przede mną sprzedana ![]() Teście mają bravę i jedynie co wymieniali to silnik (cały silnik 700zł) ale to przez swoją nieuwagę do tego doprowadzili. I na gaz mają. i dlatego tak chciałam. Ale kupiłam peżocika, 406 i jestem zadowolona baardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeździłam Puntem I z 95 r. Mimo swoich lat sprawował się bardzo dobrze i miał dość dobre wyposażenie (pogrubiłam w tekście wyżej). Była to 3- drzwiówka ale nie było problemu z fotelikiem z tyłu - a woziłam aż dwa (dla 3 latka i 7latki). Bagażnik wg mnie całkiem duży. I bardzo wygodnie mi się w nim siedziało a zazwyczaj mam z tym problem bo jestem kurduplem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nancy822 Czas edycji: 2012-01-04 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Ja mam bravę 1.9 diesel, z 1998 roku i wymieniłam w niej już chyba wszystko
![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Tak? o to może teraz jest inaczej, teraz tego nie sprawdzałam, ale jak szukałam auta ponad rok temu to wolałam astrę, ale ze względu na kasę zdecydowałam się na corsę. To nie bierzesz pod uwagę? Wydaje mi się, że astra powinna mieć większy bagażnik niż corsa i inne auta tej wielkości.
Ach sorry, zaćmiło mnie - Ty bierzesz pod uwagę corsę C, ja szukałam B i rzeczywiście ta astra I jest starsza i tańsza od corsy C. Od B już była droższa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wersje B z 1999go Corsy mają te same ceny co Astra I (gliwicki Classic) z rocznika 2000 i te same ceny co Astra II z tego samego rocznika. Corsa C jest droższa od obu, w podobnych rocznikach. Niestety. Astra mi się nie podoba, to raz. A dwa - nie chcę Opla produkowanego w Pl. A Corsy w Pl się nie robi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
No fakt, moja jest z Hiszpanii. A co do Gliwic, to być może rzeczywiście mają tam niezłą imprezę, coś takiego już gdzieś zasłyszałam. Ale z drugiej strony nie wiadomo, jak wygląda praca w innych fabrykach w innych krajach, choćby w tej Hiszpanii. Ale szansa zawsze jest, że będzie lepiej
![]() Cena też zalezy od stanu auta, astra II w cenie corsy B to będzie kompletny złom. O ile pamiętam, zaczynają się od ok 9000, ja bym nie ryzykowała. A jak bardzo spieszy Ci się z autem? Oglądałaś już coś konkretnego, czy na razie przeglądasz ogłoszenia? Aha i jeszcze coś. Zastanawiasz się nad różnymi markami widzę. Wydaje mi się, że dobrze będzie, jeżeli sama się przejedziesz róznymi autami na próbę. Bo to, że któraś z wizażanek dobrze się czuje np w micrze, ja lubię sposób, w jaki jeździ mój opel, to wcale nie znaczy, że Tobie to będzie pasowało, bo to sprawa indywidualna. Jak pooglądasz parę aut i pojeździsz, niekoniecznie z zamiarem kupna tego konkretnego egzemplarza, to sobie sama wyrobisz zdanie. Każdy lubi co innego. Ja gdybym mogła, jeździłabym 300-konnym BMW. A większosć kobiet nawet by nie chciała wejść do takiego auta jako kierowca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno na podstawie tej opinii nie pójdę oglądać jedną konkretną sztukę, by ją kupić. ![]() Za to zrobię listę 3 może 5 konkretnych aut i w tych tyłek posadzę testowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Moja mama ma Seata Ibize, rocznik 2004. Super autko, bardzo wygodne, dużo miejsca w środku, duż bagażnik. Bardzo mało pali!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Niedawno siostra mojego męża kupiła Skodę Fabię. Jest bardzo zadowolona, niedużo pali i części niedrogie. Tylko do Fabii musiałabyś jeszcze trochę dorzucić kaski.
ja jeździłam kiedyś Punto I w gazie, bardzo ekonomiczne autko to było, ale młody chłopak wymusił pierwszeństwo na skrzyżowaniu i było po autku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Autko na gaz fajna rzecz, ale to bym musiała od razu takie kupić.
Dziś założenie dobrego gazu to 3000zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
A no. A auto z gazem kupione już, dobrze by było gdyby miał wbity w dowód.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Miałam Fiata Punto I i Fiata Punto II.
Fiat Punto I - tragedia, błagam nawet go nie oglądaj! Fiat Punto II - będzisz miała takie rzeczy, które na bank CI musza się popsuć... :/ Samo autko bardzo w porządku. Mi paliło 5,5l/100 benzyny. Natomiast mój TŻ ma Fiata Stilo. Pali 4l/100km ropy i jest naprawde fajny... Aczkolwiek nie wiem w jakich cenach stoi. Wielkością podobny jest do Fiata Punto II. Micre miałam okazje prowadzić - czułam się jakby mnie ktoś w pomidorze zamknął ![]() ![]() Tico - hmm :P lepiej nie. Tu kolezanka o Polo pisze. Popieram, fajne autko. Koleżanka juz ma drugie Polo, kolega te ma polo i jest calkiem okej, ale ono chyba trochę drożej stoi bo to VV.
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Czemu nie?
Mało pali ( w trasie potrafi zejść poniżej 6 l LPg ;] ), części tanie. Ja bym mogła jeździć ;] Wszędzie się wciśnie. Obecnie jeżdżę bravo. Porównanie mam w silnikach 1.6 , 1.8 i 2.0. Części do Fiata nie mają jakiś wygórowanych cen, spalenie -zależnie od silnika. Jeździ się bardzo przyjemnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żadnych awarii nie zanotowałam. Tylko mało zwrotne. Cytat:
Roczniki 2001 Punto II można dostać nawet za 6tys. Stilo od 10 w górę, a i to okazja. Wg mnie Stilo większe. Cytat:
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2012-01-09 o 07:37 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Punto I - fakt,szału nie robi. Siedzi się jak na krześle, ciężko kierownicą kręcić, silniczek raczej słaby :P No i jaki jest sens przesiadać się z II do I,skoro II jeździłaś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Finanse. To nie jest kwestia gustu, tylko kasy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.