|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
.Ja pozostaję przy kołderce , dziecko roczne lubi się wiercić i to bardzo, przynajmniej moje, przybiera różne pozy, nie wyobrażam sobie ,żeby miało wejść do tego śpiworka i się tam zacząć szarpać w nocy .Dla mnie znaczenie niebezpieczniejszy ten śpiwór niż kołderka. U mnie , na szczęscie ,nadal ciuszki dają szpitalne dla dzieciaczków. desia to życzę zdrowia , stres zrobił pewnie swoje ![]() aguśka ja nie śpię od 4 , mam kłopoty w rodzinie, które ciągną się już lata, ale dziś znów zapukały do moich drzwi, muszę się skupić na czymś innym koniecznie Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-09 o 10:13 |
|
|
|
|
#3572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hej dziewczyny ![]() Jak często Wy macie USG?? Bo ja ostatnie miałam w 20tc, a w środę zaczyna mi się 27. Lekarz kazał mi się zapisać na zwykłą wizytę którą mam za 2,5tygodnia ale to też bez USG. Pytam się bo mój TŻ wysłał mi sms z rana abym umówiła Nas na USG prywatnie i wtedy zaczęłam myśleć że w końcu dawno nie miałam. Swoją drogą trochę mnie zaskoczył bo do tej pory aż tak się nie interesował ze względu że ostatnio ciągle jest w pracy . Jak się go spytałam co tak nagle go wzięło to dostałam odpowiedź "chca zoboczyć ftoto kopie" (on strasznie po śląsku pisze-w sms tego nie lubie )
|
||
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie bardzo mam pomysł
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3575 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też tak powoli zaczynam miec Cytat:
Cytat:
)Gizmiątko trzymaj się dzielnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
A kolory to w ogóle prześliczne Cytat:
Biedaczek się omęczy a Ty razem z nim...Ja na początku jadłam kasze/brązowy ryż z mięskiem duszonym na przykład albo z gotowanymi udkami i surówkami... A teraz jem wszystko ![]() Nawet po spagetti mi cukier nie skacze, grunt to dużo wody pic. Właśnie cziqua pij dużo wody niegazowanej bo ja za mało trochę piłam i na początku mi wychodziło że mam aceton w moczu (bo mi pani diabetolog takie testy na obecnośc acetony zapisała) a to jest niebezpieczne dla dzidzia. I powiedziała że jeśli mi ten aceton wyjdzie to oznacza że albo się głodzę albo za mało piję. I jak zaczęłam pic dużo wody to już śladu acetonu nie ma
|
||||||
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3577 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Tyle ze to pediatra wiec na pierwszym miejscu zbada adasia, mi powiedziala ze mnie tez zbada ale czy cos sensownego zapisze ![]() Pochylic akurat sie moge, wiec moze nie bedzie tak zle
|
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie lubię jak coś wraca bumerangiem... u mnei też tak było ... pełen szok )MOże pomyśl o wyprawce.... MAtko jak człowiek ma kłopoty to ządne podsuwanie tematów nie pomaga ![]() Poskłądałyście już ozdoby bożonarodzeniowe?? Nam się już jemioła sypie (a księdza nie widać) i chyba musze pomyśleć o zdjęciu jej a szkoda bo ładnie była ozdobiona .. Szkoda że nie dotrwa do kolędy.. choć może jednak ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Bo nienawidze dzwonić ..a łazić tam ... Bóg jeden raczy wiedzieć gdzie .. może to i lepiej bo bym przetarła sobie szlaki na kwiecień
|
||
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do godania to potrafię nieźle nawijac po śląsku ale jak wiem z kim mogę ale potrafię też czystą polszczyzną mówic mój tż już nie w takim stopniu jak ja z racji tego że jego rodzice przenieśli się na śląsk jak miał 2 latka i w domu się mówiło ale daje rade ![]() ja chyba wymyśliłam zrobię sobie udko ze swojskiej kury w woreczku do tego ziemniaczki i surówka ![]() Cytat:
dzięki kochana za info mam co prawda zgrzewkę wody lekko gazowanej chyba może byc ? ja ogólnie staram sie nie zwariowac i jak mam fesssst ciśnienie na slodkie to sobie zjem herbatniczka w gorzkiej czekoladzie albo właśnie mam zamiar sobie kupic jakąs drożdżówkę do popołudniowej kawy bo obawiam się że jak nie zaspokoję chęci na słodkie to mogę zrobic napad na barek nawpier........ się ile wlezie i w brodę sobie pluc unikam chipsów chrupek mocno smażonego nie cukruję herbaty i kawy ale za to zajdam ze dwa jablka i dwie pomarańcze conajmniej dziennie z tym ze do godziny 18
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-09 o 10:36 |
|
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ja dziś troszkę pospałam, ale jakaś chora się obudziłam - katar, ból głowy i zawroty a niestety dziś muszę wyleźć z domu, aby doładować kartę miejską i zrobić jakieś zakupy jedzeniowe...Ja to nawet nie wiem gdzie będę rodzić czy w Warszawie czy na Mazurach... a jak w Wawie to, w którym szpitalu. Nic nie wiem...
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też mam nadzieję że po ciąży przejdą mi takie @ bo jednak ketonal silnym lekiem jest i nie chciałabym brać go do końca życia.Zapisałam się na to USG 16.01 godz. 17.45
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-01-09 o 10:36 |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kawke puszczalska juz sobie zaparzylam, bo naprawde dzis ledwo na oczy widze, jeszcze ta pogoda jest dobijajaca.
Dziewczyny nie wiecie co u Małej??? Napisalam do niej esa, wczoraj, ale nie odpisala, moze juz spala, ale dzis tez nie odpisala, wiec nie wiem ![]() ![]() Kurcze martwie sie o nia ![]() Bo wiesz Cytrynko, zawsze to tak jest, ja tez narzekalam ze mi ciezko bylo mimo iz nie bylo ale nie jest tak bardzo zle. Najgorsze to niewyspanie, ale to wszystko uroki macierzynstwa no i paskudnych chorob;/Cytat:
Cytat:
Maly ze mna sam. Ale dam rade, bywalo gorzej po nockach ![]() Odnosnie Usg ja akurat mam co wizyte czyli co 3 tygodnie. Cytat:
A nie masz z kim malego zostawic, zeby sie wybrac pozniej sama do lekarza? Jak nie boli Cie glowa przy pochylaniu i ogolnie mozesz patrzec w miare trzezwo na swiat to mysle, ze to nie zatoki... Trzymaj sie kochana.
|
|
#3586 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moze masz jakis wzor na pokrowce na krzesła bo mi psy poobgryzały :/ i musze wymienic krzesła na co mi szkoda czasu albo wymyslec jakies pokrowce które zasłonią. Cytat:
Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-01-09 o 10:46 Powód: literowki |
||
|
|
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam się pochwalić, że wybraliśmy wreszcie imię
Będzie na 90% Laura Franciszka Drugie imię po babci TŻ. Myślę, że się już nie rozmyślimy, ale kto wie
|
#3588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do informacji o tym co w szpitalu jest a czego nie ma - powinni podać info, ale w moim rodzinnym mieście odsyłają do szkoły rodzenia (w dodatku za szkołę liczą sobie ok 150, ale jak się z niej skorzysta, to upust 50zł za poród rodzinny - jak dla mnie skandal, bo opłata jest bezprawna -chyba,że za odzież ochronną dla osoby towarzyszącej, no ale nie 50zł!-i jak ktoś ma głowę po porodzie się tym zająć, to NFZ zwraca tą opłatę. A że młode mamy zaaferowane są dzieckiem, nie opłatami, machną ręką a szpital nabija kabzę nieuczciwie) Planuję rodzić poza powiatem, nie znam nikogo kto by tam "na świeżo" rodził więc albo mi napiszą w mailu, albo się pofatyguję. Powinni mieć ulotki/ksera list z potrzebnymi rzeczami na gotowca. Co do USG- na początku miałam co wizytę, czyli od 6 tyg.co 2 tygodnie,aż do 16-18. Potem okazało się, że dziecko jest za duże na wykonanie dokładnych pomiarów aparatem przychodni i miałam 2 podejścia do 3d połówkowego. |
|
|
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ketonal na mnie dziala tez najlepiej, przewaznie ten pierwszy lub (i) drugi dzien jest ciezko i biore 50 mg chociaz, czuje sie super po nim. ![]() Ale czasem staram sie nie brac. Jednak jak akurat mam dniowke w pracy 12 godz i ten dzien @ najgorszy to bez ketonalu ani rusz.
|
|
#3590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I woda też lekko gazowana może byc aczkolwiek mówili mi że najlepsza to całkiem niegazowana No ale ja bardzo lubię wodę niegazowaną i mi to nie przeszkadza ![]() Ja też sobie pozwalam na coś słodkiego od czasu do czesu. Ale pani diabetolog o tym nie mówię nawet Skoro cukier jest ok to znaczy że nie przesadzam ![]() Cytat:
No właśnie ja w ogóle jeszcze nad drugim imieniem nie myślałam ale to pewnie wyjdzie w praniu
|
||
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc gaduly. Ja myslalam ze wekend nadrobie w 5 minut.... a tu masz babo placek, prawie 20 stron
![]() Ja zajeta bylam w sobote i niedziele, robilismy zakupy dla dzidzi i jestem z siebie dumna, bo prawie wszystko juz mamy |
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja dzisiaj przymusowe wolne bo Antek znowu chory ![]() Wiecie co wy też macie takie mocne upławy czy to tylko ja mam bo jak co to będę musiała w tym tygodniu jechać do gina?? |
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
ładnie Laura
ja mam Usg co miesiac, na kazdej wizycie ![]() ja dzisiaj gotuje rosół, mam nadzieje ze bedzie pyszny i przygotowywuje sobie liste pytan do szkoly rodzenia![]() upławy mam dosc mocne, dosc duzo wydzieliny, ale nie zmienia sie od poczatku ciazy, jest żołtawa, nic mnie nie boli i gin tez mówi ze ok. miesiączki zwlaszcza ostatnie dwa lata, mialam bardzo bolesne, w pierwszy i drugi dzien wyłam z bólu,ale u mnie to wynikało tez z tego ze czesto mialam torbiele, dosc duze ,wiec mysle ze moglo to miec jakis zwiazek, tez zyje nadzieja ze po ciazy bole beda lagodniejsze ![]() u mnie w miescie w jednym szpitalu szkola rodzenia 370 zl, w ramach szkoly porod rodzinny gratis,w szpitalu w ktorym ja rodze 300 zl i tez porod rodziny w ramach szkoly, ale musza byc spelnione warunki: ciaza donoszona czyli 37 tydzien, porod naturalny, tak mówiła polozna, ale ja mam zamaiar nie odpuscic i juz powiedzialam TZ ze jak beda nam utrudniac porod rodzinny to zatkam pipke rekami i zastrajkuje nie bede rodzic
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-09 o 10:55 |
|
|
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedne wasze dzieciaczki co chwila coś je dopada wszystko przez brak zimy - to całkowita prawda! Ok, ja się ogarniam, bo tylko Was podczytuję i dalej w piżamie
|
|
#3596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpiworek fajny, ale pytanie, co, jak dziecko zsunie się w dół? Bo taka możliwość jest Tego bym się trochę obawiała.Ale bardzo ładne kolory ![]() Cytat:
Póki co, od ostatniego razu ból się nie powtórzył. Może... ryba/kurcza na parze (w folii/woreczku, do tego ziemniaki z koperkiem i surówka z kiszonej kapusty z marchewką. Ziemniaki najlepiej w mundurkach z wody albo "zapiekane" w piekarniku (kroisz na ósemki, posypujesz ziołami i szczyptą soli, układasz na folii i do piekarnika). Jak się zrumienią, wyciągasz. Można je delikatnie posmarować oliwą. Ale tak tyci tyci. Cytat:
A po porodzie jest różnie. Moja siostra nigdy nie wiedziała, co to znaczy bolący w czasie okresu brzuch, śmiała się ze mnie mówiąc, że wymyślam... Taki pretekst sobie znajdowałam aby czegoś nie robić. Aż urodziła i sama co miesiąc wie, co to znaczy "krew mnie zalewa" i poznała ten ból. Listę zrobiłam. Teraz będę musiała zacząć ją realizować ![]() Muszę Wam coś powiedzieć ![]() Udało się nam dostać... honorowy patronat prezydenta miasta na naszą Syreniadę W przyszłym tygodniu chcą mojego męża wysłać w delegację do Warszawy (to oznaczałoby, że w domu byłby co dwa tygodnie). Zadzwonił do firmy i wytłumaczył, że ma żonę w zaawansowanej ciąży i może pracować wszędzie, ale pod warunkiem, że będzie codziennie w domu. Bo jak sam powiedział - nie znamy dnia ani godziny (moje słowa powtarza
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic niby strasznego się nie dzieję, ale dotyczy to bliskiego krewnego, który nie radzi sobie z życiem i jak zwykle jestem rozdarta, bo serce boli , ale musimy być twardzi dla dobra tej osoby.... |
|
|
|
|
#3598 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz straciłam nadzieję chyba ![]() ![]() Cytat:
A wózek powinien dziś kurier przywieźc ![]() ![]() Cytat:
I też się zastanawiałam czy to normalne czy nie bardzo..
|
|||
|
|
|
#3599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo on jest ciekawy kto tak kopie choć wie że syn a ja ile już ten nasz maluszek waży i czy nadal jak do tej pory prawidłowo się rozwija ![]() Cytat:
My jeszcze nie mamy choć zaproponowałam TŻ Maciej Kacper (pierwsze na M bo TŻ tak chciał a drugie bo mi się to imie podoba ). No ale on jeszcze myśli nad akceptację, ale myślę że się zgodzi i tak zostanie ![]() Cytat:
bo inni mówią , a tam po ciąży Ci minie (a same np. po ciąży umierają pierwszego z dnia z bóla jak dotychczas). No ale w razie czego jest ten ketonal zawsze biorę ino pierwszego dnia i jest OK
|
|||
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
Niestety tez to podobno normalne pod warunkiem ze upławy sa białe lub przezroczyste no i nie masz innych dolegliwosci nie powinnas sie martwic. Aczkolwiek nauczona doswiadczeniem wiem, ze raz na jakis czas warto zrobic wymaz ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

(on strasznie po śląsku pisze-w sms tego nie lubie 

a niestety dziś muszę wyleźć z domu, aby doładować kartę miejską i zrobić jakieś zakupy jedzeniowe...
ale nie jest tak bardzo zle. Najgorsze to niewyspanie, ale to wszystko uroki macierzynstwa no i paskudnych chorob;/
My jeszcze nie mamy choć zaproponowałam TŻ Maciej Kacper (pierwsze na M bo TŻ tak chciał a drugie bo mi się to imie podoba