Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 22:03   #181
Damaris_
Zadomowienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Ej no, już bez przesady, 16 lat to już nie takie dzieci ani ta dziewczyna nie wygląda jakoś baardzo poważnie. Wiem, że to wątek o modzie, która nas rozwala i inne takie pleple, ale czepiacie się, imho.
Stary 2012-01-08, 22:17   #182
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Też czasem jestem w szoku, jak widzę gdzieś zdjęcia i w podpisie do nich widzę rocznik np 95, 96... Ja dopiero w klasie maturalnej zaczęłam nosić pierwsze buty na obcasiku, a pierwszą taką pożądną torebkę do noszenia na codzień miałam dopiero na studiach. Regularnie maluję się może od 20. roku życia, a do marynarek nadal nie mogę się przekonać, bo wydają mi się za poważne. Więc jak widzę taką 15-latkę wystrojoną jak pańcia do biura, to mi ręce opadają, bo sobie myślę, że ja w tym wieku byłam jeszcze dziewczynką, a one już się stylizują na dorosłe kobiety. Ok, fajnie, że dziewczyny chcą ładnie wyglądać, ale to jeszcze ten czas, gdy dziewczynie lepiej pasują trampki, bluza z kapturem i t-shirt z Myszką Miki, a nie marynarka i szpileczki

Ja tam lubię, jak mnie czasem ludzie oceniają tak na około 16 lat.
Ja do marynarek, sukienek i butów na obcasie przekonałam się dopiero niedawno - na 3 roku studiów. W liceum latałam w sweterkach, dżinsach i trampkach, w gimnazjum to samo. Malować się zaczęłam dopiero w liceum i to bardzo lekko. Ja również wyglądam bardzo młodo - na jakieś 15 lat, więc pewnie często ludzie myślą, że "oho, gówniara się odpicowała jak do biura" Ale mózgowo jestem dojrzalsza niż wyglądowo i taki styl obecnie preferuję. Z tym, że ja chciałabym wyglądać na swój wiek, a nie na 7 lat mniej.

Dziwią mnie dziewczynki w gimnazjum w szpilkach.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 22:34   #183
Izulkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
Ej no, już bez przesady, 16 lat to już nie takie dzieci ani ta dziewczyna nie wygląda jakoś baardzo poważnie. Wiem, że to wątek o modzie, która nas rozwala i inne takie pleple, ale czepiacie się, imho.
Konkretnie to i Paula i Weronika z wspomnianych blogów mają już po 17 rocznikowo lat, obie są w pierwszych klasach szkół średnich, więc dziećmi to one już nie są

"Życie przypomina paczkę fasolek wszystkich smaków Bertiego Botta.
Wyjmujesz którąś i masz nadzieję, że wreszcie jest to coś dobrego, a zazwyczaj okazuje się, że gorzej nie mogłeś trafić."
Izulkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 22:57   #184
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

To narzekanie na styl nastolatek przypomina mi trochę zrzędzenie babć, które nie mogą zrozumieć, że teraz nie każda młódka chce nosić długi warkocz.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 23:01   #185
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
e, ta druga mi się nie podoba, nie mój typ
mnie tak samo ^^
ale za to pierwsza ciuchy ma super
Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Sądzę dokładnie to samo Ja widzę w takich dziewczynkach tylko dzieci przebrane za dorosłe kobiety. Też się tak przebierałam do lustra w ciuchy mamy dawno dawno temu.
ja też
w szkole z dziewczynami miałyśmy polewkę z gimnazjalistek, które codziennie biegały po szkole w szpilach [obowiązkowo więcej niż 10 cm ], z gołymi cyckami niemalże i w pełnym makijażu. a my klasa maturalna trampki, bluzy i nikt się nie przejmował śmiesznie to wyglądało w porównaniu 13-14 latki z 19 latkami

ale nie ma co dramatyzować, lepsze to niż rajstopy i gołe dupsko na wierzchu, a dziewczyna z pierwszego bloga, mimo, że się postarza to i tak wygląda super
Stary 2012-01-09, 01:20   #186
miss kitsch
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31498637]To narzekanie na styl nastolatek przypomina mi trochę zrzędzenie babć, które nie mogą zrozumieć, że teraz nie każda młódka chce nosić długi warkocz. [/QUOTE]

Eno bez przesady Młodzież to młodzież, ale to widać kiedy te dzieciaki rzeczywiście kombinują z ciuchami, bawią się modą i wyglądają świeżo, młodo, radośnie i niepowtarzalnie. Na to się bardzo przyjemnie patrzy
A dziewczynki przebrane za dorosłe kobiety są po prostu smutne. Stylizują się godzinami, nakładają kilogramy tapety, obwieszają biżuterią. W sumie to w każdym wieku jest smutne, ale współczuję im straconego dzieciństwa.
Teraz szpilki, koniecznie modny gadżet, kawusia w galerii handlowej. Tak się "bawią" trzynastoletnie dzieciaki

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-01-09 o 01:38
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 02:52   #187
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Skoro sprawia im to przyjemność, to czemu mają się nie bawić w ten sposób? Szkodliwe to nie jest. Dzieciństwo polega między innymi na tym, że chce się być w końcu dorosłym. Kiedyś się zwyczajnie nie dało ubierać w ten sposób, co dzisiejsze nastolatki, bo takich ubrań nie było. Jak słyszę "ja to w ich wieku...", to mam przed oczami taką babcię narzekającą, na wszystko, co zmieniło się od czasów jej młodości i twierdzi, że to objaw zepsucia młodzieży i w ogóle degeneracji.

Starzejecie się
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 09:59   #188
smerfetk_a
Żona Gargamel

Może i się starzejemy, ale skoro mowa o dziewczynkach przebierających się za dorosłe, z wystającymi stanikami, miniówami, czerwonymi ustami itd to mi się nasuwa myśl o różnego rodzaju zboczeńcach i gwałcicielach... Wyglądają na dorosłe? Wyglądają. Pociągają ubiorem? Owszem. Potem tak się tłumaczą dewianci.

Btw dreszcz mnie przechodzi jak widzę kolorowe marynarki z obowiązkowo podwiniętym rękawem, pół świata w tym chodzi.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:51   #189
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
e, ta druga mi się nie podoba, nie mój typ

w kwestii najmłodszych trendsetterek ...
http://www.thestylerookie.com znacie?
urodzona w 1996 roku, już ma swoje osiągnięcia, m.in Vogue...
Mam alergię na Tavi. Chociaz teraz wygląda o niebo lepiej niż te stlizacje a'la 7o0-cio letnia babcia, które prezentowała mając lat 13.

Co do 16-latek ubranych (a może przebranych) w marynarki - nie mam nic przeciwko, ale z drugiej strony, te nastoletnie lata i wczesna 20-tka sa własnie po to, żeby szalec i eksperymentować z modą. Trochę mi czasem szkoda, ze mając te 18-24 lata nie zrealizowałam kilku "porabanych" pomysłów.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:15   #190
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Może i się starzejemy, ale skoro mowa o dziewczynkach przebierających się za dorosłe, z wystającymi stanikami, miniówami, czerwonymi ustami itd to mi się nasuwa myśl o różnego rodzaju zboczeńcach i gwałcicielach... Wyglądają na dorosłe? Wyglądają. Pociągają ubiorem? Owszem. Potem tak się tłumaczą dewianci.
Poza tym czytałam, że nastolatki w okresie dojrzewania są dla mężczyzn bardzo atrakcyjne, bo mają jeszcze dziecięcą twarz, a ciało już kobiety (na tym oparte są mangowe rysunki - słodka buzia + seksowne ciało).
Ostatnio mi TŻ opowiadał, że u niego na osiedlu normą są związki facetów w jego wieku (ok. 24 lat) z dziewczynami ok. 15-16 lat. Dla mnie to jest pewnego rodzaju patologia. No, ale to już chyba jest offtopowanie.

Ogólnie mnie rozwala ubieranie się niestosownie do wieku, do pogody i do okazji.

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2012-01-09 o 11:20
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:38   #191
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Poza tym czytałam, że nastolatki w okresie dojrzewania są dla mężczyzn bardzo atrakcyjne, bo mają jeszcze dziecięcą twarz, a ciało już kobiety (na tym oparte są mangowe rysunki - słodka buzia + seksowne ciało).
Ostatnio mi TŻ opowiadał, że u niego na osiedlu normą są związki facetów w jego wieku (ok. 24 lat) z dziewczynami ok. 15-16 lat. Dla mnie to jest pewnego rodzaju patologia. No, ale to już chyba jest offtopowanie.

Ogólnie mnie rozwala ubieranie się niestosownie do wieku, do pogody i do okazji.
Mag, żeby rano takie rzeczy pisać

Ja myślę, że te nastolatki z blogów zwyczajnie na nich zarabiają. Patrzyłam na nasze polskie to miesięcznie z reklam można wyciągnąć kilka tysięcy. To dla nich pasja połączona z pracą. Rodzice pewnie są w siódmym niebie
Za moich czasów pozostawało nastolatkom tylko dorobienie przy zbieraniu ogórków albo ziemniaków

Dzisiaj jeszcze mnie nic nie rozwaliło

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:49   #192
WhiteCherry
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31500800]

Starzejecie się[/QUOTE]
ej, no! jak pomyślę, że w 6 klasie jeszcze skakało się nałogowo w gumę...
Stary 2012-01-09, 13:24   #193
miss kitsch
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31500800]Skoro sprawia im to przyjemność, to czemu mają się nie bawić w ten sposób? Szkodliwe to nie jest. Dzieciństwo polega między innymi na tym, że chce się być w końcu dorosłym. Kiedyś się zwyczajnie nie dało ubierać w ten sposób, co dzisiejsze nastolatki, bo takich ubrań nie było. Jak słyszę "ja to w ich wieku...", to mam przed oczami taką babcię narzekającą, na wszystko, co zmieniło się od czasów jej młodości i twierdzi, że to objaw zepsucia młodzieży i w ogóle degeneracji.

Starzejecie się[/QUOTE]

Na pewno się starzejemy, na to siły nie ma
Ale osobiście uważam, że to JEST szkodliwe. I to bardzo. Tak samo jak komputery, aparaty, kłady, i-phony i całe tysiące przeróżnych gadżetów, którymi są teraz dzieci obdarowywane od małego. Wszystko OK i wiadomo, że świat idzie do przodu ale umiar to jest to czego brakuje w tym młodzieżowym świecie. Dzieciaki nie mają umiaru, stają się chciwe, zachłanne, liczy się ciuch i lans. To przykre.
Galerianki - zjawisko, którego wcześniej nie było. To nie są tylko te tandeciary, które znamy z filmu. To są dziewczyny, które chcą mieć ciuchy z Zary, H&M.
Tak mi się zdaje, że polskie szkoły stają się powoli tymi amerykańskimi, gdzie podział na grupy jest przerażająco wyrazisty.

Żeby nie było, że sobie "z dupy" wymyślam i nie wiem o czym mówię. Jeżdżę na kolonie i zimowiska z dzieciakami, także mam kontakt "osobisty"

No ale dosyć tego offtopu.

Kamila ma cudny sweterek

http://newlifewithfashion.blogspot.com/2012/01/06.html

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-01-09 o 13:37
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:48   #194
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość

Sweterek fajny, ale oczywiście pomięty...
Stary 2012-01-09, 13:52   #195
bezgustu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość

Btw dreszcz mnie przechodzi jak widzę kolorowe marynarki z obowiązkowo podwiniętym rękawem, pół świata w tym chodzi.
hahahaha mnie też rozwalają te marynarki, zwłaszcza pomarańczowe i różowe

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Mag, żeby rano takie rzeczy pisać

Ja myślę, że te nastolatki z blogów zwyczajnie na nich zarabiają. Patrzyłam na nasze polskie to miesięcznie z reklam można wyciągnąć kilka tysięcy. To dla nich pasja połączona z pracą. Rodzice pewnie są w siódmym niebie
Za moich czasów pozostawało nastolatkom tylko dorobienie przy zbieraniu ogórków albo ziemniaków

Dzisiaj jeszcze mnie nic nie rozwaliło
Większość z tych reklam to są reklamy za kliknięcie albo wypełenienie jakies dluuuuugiej ankiety i jak sie nie ma paru tysiecy fanow to sie na nich nie zarabia.
Stary 2012-01-09, 13:59   #196
Katsiasta
Rozeznanie

A ja się nieco wychylę i napiszę, że rozwalają mnie nowo zakupione butki Kamili ze Stradiego, które same w sobie są śliczne, ale już boję się tego z czym ona je połączy.

ymmm
Stary 2012-01-09, 14:06   #197
_czarny_kot
Zakorzenienie

Rozwala mnie to, że często ludzie z uczelni pytają mnie co tak elegancko dziś wyglądam i czy mam jakiś egzamin, że się tak ubrałam
Przykładowo dziś byłam ubrana normalnie, czyli:
czarna sukienka w groszki
czarna marynarka
czarne rajstopy
czarne jazzówki

i znów te same pytania to chyba nie jest jakiś szczególnie elegancki ubiór, a tym bardziej na egzamin ???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka w groszki.jpg (121,7 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czarna rajstopy.jpg (12,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marynarka.jpg (11,0 KB, 32 załadowań)
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:11   #198
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katsiasta Pokaż wiadomość
A ja się nieco wychylę i napiszę, że rozwalają mnie nowo zakupione butki Kamili ze Stradiego, które same w sobie są śliczne, ale już boję się tego z czym ona je połączy.

ymmm
ubrałabym je tylko w przypadku, gdyby ktoś organizował Kicz Party
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:17   #199
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezgustu Pokaż wiadomość

---

Większość z tych reklam to są reklamy za kliknięcie albo wypełenienie jakies dluuuuugiej ankiety i jak sie nie ma paru tysiecy fanow to sie na nich nie zarabia.
pewnie masz rację, ale taka Kasia Tusk na swoim blogu bierze 100 zł za dzień reklamowania u siebie, więc za obecne 2 reklamy zarabia miesięcznie 6000 zł

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2012-01-09, 14:33   #200
fashionismypassion
Wtajemniczenie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31498637]To narzekanie na styl nastolatek przypomina mi trochę zrzędzenie babć, które nie mogą zrozumieć, że teraz nie każda młódka chce nosić długi warkocz. [/QUOTE]

Nie każdemu może się to podobać. Ja na przykład babcią nie jestem a poważne stylizacje u nastolatek najzwyczajniej mi się nie podobają.

W mojej ocenie jest to działanie czysto marketingowe, aby blog dobrze prosperował i był interesujący dla ludzi związanych z branżą modową. Dojrzałe podejście do mody to poważanie w świecie blogów modowych i ludzi zajmujących się tą dziedziną. Dzisiaj prowadzenie bloga to nie tylko zabawa i pasja, to również możliwość zarabiania pięniędzy. I coraz częściej mam wrażenie, że właśnie to ostatnie staje się celem samym w sobie.

A propos warkoczy, tego typu uczesanie było bardzo modne w ostatnim czasie i nie oznaczało bycia na przekór z modą, wręcz przeciwnie.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
ej, no! jak pomyślę, że w 6 klasie jeszcze skakało się nałogowo w gumę...
PRAWDA !

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:31
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:38   #201
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie masz rację, ale taka Kasia Tusk na swoim blogu bierze 100 zł za dzień reklamowania u siebie, więc za obecne 2 reklamy zarabia miesięcznie 6000 zł
Skąd masz takie dane? Z ciekawości pytam.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:52   #202
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
http://www.makelifeeasier.pl/kontakt/

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2012-01-09, 14:54   #203
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
na blogu wystarczy kliknąć zakładkę "dodaj tu swoją reklamę", dzienna cena reklamy to 40zł, obecnie na blogu jest 7 reklam, co daje kwotę 210zł dziennie (a pewnie więcej, bo 40zł to kwota minimalna dla tych najmniejszych reklam, a im większa reklama i w lepszym miejscu umieszczona tym większa cena).
210 x 30 = 6300zł miesięcznie

tylko, że mało która blogerka może pochwalić się takimi dochodami z bloga w tak krótkim czasie od jego założenia, Kasia miała już nieco ułatwiony start

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:55
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:00   #204
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
na blogu wystarczy kliknąć zakładkę "dodaj tu swoją reklamę", dzienna cena reklamy to 40zł, obecnie na blogu jest 7 reklam, co daje kwotę 210zł dziennie (a pewnie więcej, bo 40zł to kwota minimalna dla tych najmniejszych reklam, a im większa reklama i w lepszym miejscu umieszczona tym większa cena).
210 x 30 = 6300zł miesięcznie

tylko, że mało która blogerka może pochwalić się takimi dochodami z bloga w tak krótkim czasie od jego założenia, Kasia miała już nieco ułatwiony start
kotek, ale te 40 zł za dzień to dla tych malutkich reklam (jest ich 5)

a te 2 duże są za 100 zł za dzień
czyli 40 zł x 5 x 30 = 6000 zł (male reklamy) + 200 x 30 = 6000 zl (duże raklamy) = 12000
jestem w szoku

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2012-01-09 o 15:08
Stary 2012-01-09, 15:11   #205
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
O przepraszam, 16 lat to nie dzieci, to teraz moda się tak zmieniła, że MODNIE 16 latki to teraz dorosłe kobiety? 16 lat to dzieci, młodzież. Bardzo młoda młodzież nawet ^^ jakoś jak ja miałam 16 lat to nikt nas jak dorosłe nie traktował i jakoś nie było mi z tego powodu źle i smutno O_o czy teraz 16latki nie potrafią pogodzić się z wiekiem?

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 16:01   #206
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
O przepraszam, 16 lat to nie dzieci, to teraz moda się tak zmieniła, że MODNIE 16 latki to teraz dorosłe kobiety? 16 lat to dzieci, młodzież. Bardzo młoda młodzież nawet ^^ jakoś jak ja miałam 16 lat to nikt nas jak dorosłe nie traktował i jakoś nie było mi z tego powodu źle i smutno O_o czy teraz 16latki nie potrafią pogodzić się z wiekiem?
Za 10 lat będą chciały cofnąć czas

A propos tematu 16. - klik ... myślałam ,że córka Grycan jest gdzieś w moim wieku... no cóż , a tak zupełnie szczerze, to myślałam, że one są siostrami i prowadzą wspólnie biznes

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-01-09 o 16:15
Stary 2012-01-09, 16:24   #207
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Za 10 lat będą chciały cofnąć czas

A propos tematu 16. - klik ... myślałam ,że córka Grycan jest gdzieś w moim wieku... no cóż , a tak zupełnie szczerze, to myślałam, że one są siostrami i prowadzą wspólnie biznes
Ja też myślałam, że to siostry, Grycanowa nieźle się trzyma.
Tusza dodaje powagi, ale zmarszczki jakoś mniej są widoczne na pyzatych buziach... Wracając do Grycanek - wydają mi się ogromnie pretensjonalne. Nie podoba mi się też, jak się ubierają - tak jakby udawały, że nie są grube. Podobnie robi Niezgoda, z tego co widzę na Pudelku () i w obu przypadkach efekt jest kuriozalny. Strojem można ładnie zatuszować niedoskonałości sylwetki, a one wciskają na siebie spódniczki przed kolana a do tego wielkie szpile i kroczą jak takie... zwaliste balerony.
Magda Gessler jest pewnie w zbliżonym rozmiarze (choć może mniejszym, ciężko ocenić) i jakoś potrafi dostosować strój do figury i podkreślić swoje atuty
Stary 2012-01-09, 16:25   #208
sillvvia
Zadomowienie

znowu widziałam dzisiaj dziewczynę w bardzo ładnym czerwonym płaszczyku, ale miała do tego rozczłapane kozaki na obcasie i uwaga! plecak (jasny i brudny w dodatku) co już jest niechlujstwem moim zdaniem, jak ktoś nie umie utrzymać w czystości jasnych rzeczy to uważam, że powinien ich unikać

WYMIANKA
sillvvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 16:27   #209
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Ja też myślałam, że to siostry, Grycanowa nieźle się trzyma.
Tusza dodaje powagi, ale zmarszczki jakoś mniej są widoczne na pyzatych buziach... Wracając do Grycanek - wydają mi się ogromnie pretensjonalne. Nie podoba mi się też, jak się ubierają - tak jakby udawały, że nie są grube. Podobnie robi Niezgoda, z tego co widzę na Pudelku () i w obu przypadkach efekt jest kuriozalny. Strojem można ładnie zatuszować niedoskonałości sylwetki, a one wciskają na siebie spódniczki przed kolana a do tego wielkie szpile i kroczą jak takie... zwaliste balerony.
Magda Gessler jest pewnie w zbliżonym rozmiarze (choć może mniejszym, ciężko ocenić) i jakoś potrafi dostosować strój do figury i podkreślić swoje atuty
Ja się zawiodłam, jak usłyszałam, że włosy Magdy Gessler nie są naturalne. Zazdrościłam jej takich loczków, bo sama mam kręcone włosy i chciałam uzyskać taki efekt. Poza tym kobitka ma fajny styl, lekki i zwiewny, no i ma ikrę .

A co do Grycan, mają niesamowicie smaczne lody, mniam
Stary 2012-01-09, 16:31   #210
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Rozwala mnie to, że często ludzie z uczelni pytają mnie co tak elegancko dziś wyglądam i czy mam jakiś egzamin, że się tak ubrałam
Przykładowo dziś byłam ubrana normalnie, czyli:
czarna sukienka w groszki
czarna marynarka
czarne rajstopy
czarne jazzówki

i znów te same pytania to chyba nie jest jakiś szczególnie elegancki ubiór, a tym bardziej na egzamin ???
Dla mnie jest to elegancki strój Ale ja się tak na co dzień nie ubieram, więc dla mnie taka czerń + marynara jest strojem eleganckim

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Sweterek fajny, ale oczywiście pomięty...
Oj tam oj tam. Cała reszta to dopiero "strój dnia"

Cytat:
kotek, ale te 40 zł za dzień to dla tych malutkich reklam (jest ich 5)

a te 2 duże są za 100 zł za dzień
czyli 40 zł x 5 x 30 = 6000 zł (male reklamy) + 200 x 30 = 6000 zl (duże raklamy) = 12000
jestem w szoku
A ja się złapałam za głowę jak Kasia napisała, że buty na przecenie dorwała za jedyne 200zł - no prawdziwa okazja Jak bym miała 12.000 miesięcznie to być może też bym takie przeceny zaliczała

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości