|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Ej no, już bez przesady, 16 lat to już nie takie dzieci ani ta dziewczyna nie wygląda jakoś baardzo poważnie. Wiem, że to wątek o modzie, która nas rozwala i inne takie pleple, ale czepiacie się, imho.
|
#182 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ale mózgowo jestem dojrzalsza niż wyglądowo i taki styl obecnie preferuję. Z tym, że ja chciałabym wyglądać na swój wiek, a nie na 7 lat mniej.Dziwią mnie dziewczynki w gimnazjum w szpilkach. |
|
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
To narzekanie na styl nastolatek przypomina mi trochę zrzędzenie babć, które nie mogą zrozumieć, że teraz nie każda młódka chce nosić długi warkocz.
|
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
mnie tak samo ^^
ale za to pierwsza ciuchy ma super Cytat:
w szkole z dziewczynami miałyśmy polewkę z gimnazjalistek, które codziennie biegały po szkole w szpilach [obowiązkowo więcej niż 10 cm ], z gołymi cyckami niemalże i w pełnym makijażu. a my klasa maturalna trampki, bluzy i nikt się nie przejmował śmiesznie to wyglądało w porównaniu 13-14 latki z 19 latkami ale nie ma co dramatyzować, lepsze to niż rajstopy i gołe dupsko na wierzchu, a dziewczyna z pierwszego bloga, mimo, że się postarza to i tak wygląda super
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31498637]To narzekanie na styl nastolatek przypomina mi trochę zrzędzenie babć, które nie mogą zrozumieć, że teraz nie każda młódka chce nosić długi warkocz.
[/QUOTE]Eno bez przesady Młodzież to młodzież, ale to widać kiedy te dzieciaki rzeczywiście kombinują z ciuchami, bawią się modą i wyglądają świeżo, młodo, radośnie i niepowtarzalnie. Na to się bardzo przyjemnie patrzy A dziewczynki przebrane za dorosłe kobiety są po prostu smutne. Stylizują się godzinami, nakładają kilogramy tapety, obwieszają biżuterią. W sumie to w każdym wieku jest smutne, ale współczuję im straconego dzieciństwa. Teraz szpilki, koniecznie modny gadżet, kawusia w galerii handlowej. Tak się "bawią" trzynastoletnie dzieciaki
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-01-09 o 01:38 |
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
Skoro sprawia im to przyjemność, to czemu mają się nie bawić w ten sposób? Szkodliwe to nie jest. Dzieciństwo polega między innymi na tym, że chce się być w końcu dorosłym. Kiedyś się zwyczajnie nie dało ubierać w ten sposób, co dzisiejsze nastolatki, bo takich ubrań nie było. Jak słyszę "ja to w ich wieku...", to mam przed oczami taką babcię narzekającą, na wszystko, co zmieniło się od czasów jej młodości i twierdzi, że to objaw zepsucia młodzieży i w ogóle degeneracji.
Starzejecie się |
|
|
|
#188 |
|
Żona Gargamel
|
Może i się starzejemy, ale skoro mowa o dziewczynkach przebierających się za dorosłe, z wystającymi stanikami, miniówami, czerwonymi ustami itd to mi się nasuwa myśl o różnego rodzaju zboczeńcach i gwałcicielach...
Wyglądają na dorosłe? Wyglądają. Pociągają ubiorem? Owszem. Potem tak się tłumaczą dewianci.Btw dreszcz mnie przechodzi jak widzę kolorowe marynarki z obowiązkowo podwiniętym rękawem, pół świata w tym chodzi. |
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do 16-latek ubranych (a może przebranych) w marynarki - nie mam nic przeciwko, ale z drugiej strony, te nastoletnie lata i wczesna 20-tka sa własnie po to, żeby szalec i eksperymentować z modą. Trochę mi czasem szkoda, ze mając te 18-24 lata nie zrealizowałam kilku "porabanych" pomysłów. |
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mi TŻ opowiadał, że u niego na osiedlu normą są związki facetów w jego wieku (ok. 24 lat) z dziewczynami ok. 15-16 lat. Dla mnie to jest pewnego rodzaju patologia. No, ale to już chyba jest offtopowanie. Ogólnie mnie rozwala ubieranie się niestosownie do wieku, do pogody i do okazji. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-01-09 o 11:20 |
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że te nastolatki z blogów zwyczajnie na nich zarabiają. Patrzyłam na nasze polskie to miesięcznie z reklam można wyciągnąć kilka tysięcy. To dla nich pasja połączona z pracą. Rodzice pewnie są w siódmym niebie ![]() Za moich czasów pozostawało nastolatkom tylko dorobienie przy zbieraniu ogórków albo ziemniaków ![]() Dzisiaj jeszcze mnie nic nie rozwaliło
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31500800]
Starzejecie się ej, no! jak pomyślę, że w 6 klasie jeszcze skakało się nałogowo w gumę...
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31500800]Skoro sprawia im to przyjemność, to czemu mają się nie bawić w ten sposób? Szkodliwe to nie jest. Dzieciństwo polega między innymi na tym, że chce się być w końcu dorosłym. Kiedyś się zwyczajnie nie dało ubierać w ten sposób, co dzisiejsze nastolatki, bo takich ubrań nie było. Jak słyszę "ja to w ich wieku...", to mam przed oczami taką babcię narzekającą, na wszystko, co zmieniło się od czasów jej młodości i twierdzi, że to objaw zepsucia młodzieży i w ogóle degeneracji.
Starzejecie się Na pewno się starzejemy, na to siły nie ma ![]() Ale osobiście uważam, że to JEST szkodliwe. I to bardzo. Tak samo jak komputery, aparaty, kłady, i-phony i całe tysiące przeróżnych gadżetów, którymi są teraz dzieci obdarowywane od małego. Wszystko OK i wiadomo, że świat idzie do przodu ale umiar to jest to czego brakuje w tym młodzieżowym świecie. Dzieciaki nie mają umiaru, stają się chciwe, zachłanne, liczy się ciuch i lans. To przykre. Galerianki - zjawisko, którego wcześniej nie było. To nie są tylko te tandeciary, które znamy z filmu. To są dziewczyny, które chcą mieć ciuchy z Zary, H&M. Tak mi się zdaje, że polskie szkoły stają się powoli tymi amerykańskimi, gdzie podział na grupy jest przerażająco wyrazisty. Żeby nie było, że sobie "z dupy" wymyślam i nie wiem o czym mówię. Jeżdżę na kolonie i zimowiska z dzieciakami, także mam kontakt "osobisty" ![]() No ale dosyć tego offtopu. Kamila ma cudny sweterek http://newlifewithfashion.blogspot.com/2012/01/06.html
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-01-09 o 13:37 |
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sweterek fajny, ale oczywiście pomięty...
|
|
|
#195 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
A ja się nieco wychylę i napiszę, że rozwalają mnie nowo zakupione butki Kamili ze Stradiego, które same w sobie są śliczne, ale już boję się tego z czym ona je połączy.
ymmm
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Rozwala mnie to, że często ludzie z uczelni pytają mnie co tak elegancko dziś wyglądam i czy mam jakiś egzamin, że się tak ubrałam
![]() Przykładowo dziś byłam ubrana normalnie, czyli: czarna sukienka w groszki czarna marynarka czarne rajstopy czarne jazzówki i znów te same pytania to chyba nie jest jakiś szczególnie elegancki ubiór, a tym bardziej na egzamin ???
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#200 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31498637]To narzekanie na styl nastolatek przypomina mi trochę zrzędzenie babć, które nie mogą zrozumieć, że teraz nie każda młódka chce nosić długi warkocz.
[/QUOTE]Nie każdemu może się to podobać. Ja na przykład babcią nie jestem a poważne stylizacje u nastolatek najzwyczajniej mi się nie podobają. W mojej ocenie jest to działanie czysto marketingowe, aby blog dobrze prosperował i był interesujący dla ludzi związanych z branżą modową. Dojrzałe podejście do mody to poważanie w świecie blogów modowych i ludzi zajmujących się tą dziedziną. Dzisiaj prowadzenie bloga to nie tylko zabawa i pasja, to również możliwość zarabiania pięniędzy. I coraz częściej mam wrażenie, że właśnie to ostatnie staje się celem samym w sobie. A propos warkoczy, tego typu uczesanie było bardzo modne w ostatnim czasie i nie oznaczało bycia na przekór z modą, wręcz przeciwnie. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2012-01-09 o 14:31 |
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd masz takie dane? Z ciekawości pytam.
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
na blogu wystarczy kliknąć zakładkę "dodaj tu swoją reklamę", dzienna cena reklamy to 40zł, obecnie na blogu jest 7 reklam, co daje kwotę 210zł dziennie (a pewnie więcej, bo 40zł to kwota minimalna dla tych najmniejszych reklam, a im większa reklama i w lepszym miejscu umieszczona tym większa cena).
210 x 30 = 6300zł miesięcznie ![]() tylko, że mało która blogerka może pochwalić się takimi dochodami z bloga w tak krótkim czasie od jego założenia, Kasia miała już nieco ułatwiony start
Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2012-01-09 o 14:55 |
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te 2 duże są za 100 zł za dzień czyli 40 zł x 5 x 30 = 6000 zł (male reklamy) + 200 x 30 = 6000 zl (duże raklamy) = 12000 jestem w szoku
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2012-01-09 o 15:08 |
|
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
16 lat to dzieci, młodzież. Bardzo młoda młodzież nawet ^^ jakoś jak ja miałam 16 lat to nikt nas jak dorosłe nie traktował i jakoś nie było mi z tego powodu źle i smutno O_o czy teraz 16latki nie potrafią pogodzić się z wiekiem?
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos tematu 16. - klik ... myślałam ,że córka Grycan jest gdzieś w moim wieku... no cóż , a tak zupełnie szczerze, to myślałam, że one są siostrami i prowadzą wspólnie biznes
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-01-09 o 16:15 |
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tusza dodaje powagi, ale zmarszczki jakoś mniej są widoczne na pyzatych buziach... Wracając do Grycanek - wydają mi się ogromnie pretensjonalne. Nie podoba mi się też, jak się ubierają - tak jakby udawały, że nie są grube. Podobnie robi Niezgoda, z tego co widzę na Pudelku ( ) i w obu przypadkach efekt jest kuriozalny. Strojem można ładnie zatuszować niedoskonałości sylwetki, a one wciskają na siebie spódniczki przed kolana a do tego wielkie szpile i kroczą jak takie... zwaliste balerony. ![]() Magda Gessler jest pewnie w zbliżonym rozmiarze (choć może mniejszym, ciężko ocenić) i jakoś potrafi dostosować strój do figury i podkreślić swoje atuty
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
znowu widziałam dzisiaj dziewczynę w bardzo ładnym czerwonym płaszczyku, ale miała do tego rozczłapane kozaki na obcasie i uwaga! plecak (jasny i brudny w dodatku) co już jest niechlujstwem moim zdaniem, jak ktoś nie umie utrzymać w czystości jasnych rzeczy to uważam, że powinien ich unikać
"Nie licząc miłości, aktem największego optymizmu jest kupowanie butów. [...] Chcemy doczekać jutra, ale jeśli kupujemy nowe buty albo jeśli się zakochujemy, znaczy to, że zamierzamy tu jutro być." Jonathan Carroll Muzeum psów WYMIANKA |
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A co do Grycan, mają niesamowicie smaczne lody, mniam
|
|
|
|
|
#210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tam oj tam. Cała reszta to dopiero "strój dnia" ![]() Cytat:
Jak bym miała 12.000 miesięcznie to być może też bym takie przeceny zaliczała ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

Ale mózgowo jestem dojrzalsza niż wyglądowo i taki styl obecnie preferuję. Z tym, że ja chciałabym wyglądać na swój wiek, a nie na 7 lat mniej.
67,7 67 66 65 64 63 62 61 60

Wyglądają na dorosłe? Wyglądają. Pociągają ubiorem? Owszem. Potem tak się tłumaczą dewianci.

Podobnie robi Niezgoda, z tego co widzę na Pudelku (
Jak bym miała 12.000 miesięcznie to być może też bym takie przeceny zaliczała