|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
Cytat:
Ale tej 2 odslony nie znalam... w domku poslucham
|
||
|
|
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Ciociu Jagodziu, gratuluję bratanka!
![]() nena, za exam!Garnitur TŻta: pewnie do 1500zł się zmieścimy. Sponsoruje teściowa gdyż ponoć w Lublinie taki zwyczaj, że matka Pana Młodego kupuje mu gajer... Ale i tak ja będę musiała być przy wyborze, innej opcji nie ma Obrączki: my będziemy robić u Savickiego, nie jest to może mały zakład jubilerski, ale już wiemy, że ze swoim złotem wyjdzie nam u nich ok.850zł za parę, więc i tak sporo zaoszczędzimy A może nawet zostanie jeszcze trochę złota i zapłacimy nim za część robocizny, więc wyjdzie jeszcze mniej.evoonia, gratuluję ciekawej i odpowiedzialnej pracy oraz mieszkanka, bo chyba jeszcze nie miałam okazji!
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie mogę się doczekac jak pierwsza z naszych PM bedzie relacjonowala ten wielki dzień![]() Cytat:
mozna brac ślub w innych parafiach, jest z tym więcej formalności,ale jest to wykonalne. współczucia z powodu tego zamieszania
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2012-01-09 o 12:04 |
||
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, w ogóle to dostałam ostatnio pewną poradę ślubną od ubiegłorocznej PMki i chciałam się podzielić z Wami tą radą - mam nadzieję, że jeszcze się nie pojawiła na wątku.
A propos kupowania bielizny na ślub: przy wybieraniu biustonosza warto zastanowić się jaki dzień cyklu będziecie miały w dniu własnego ślubu. Jak wiadomo - w zależności od dnia cyklu - piersi się powiększają, dlatego dobrze kupić biustonosz np. miesiąc lub dwa przed w tym samym dniu cyklu. Wtedy unikniemy otarć od biustonosza, zwłaszcza od bardotek z silikonowym paskiem. Dla mnie to cenna uwaga i na pewno wezmę ją sobie do serca, bo sama bym na to nie wpadła, a faktem jest, że biust raz jest większy, a raz mniejszy w ciągu miesiąca. Może którejś z Was także się ta rada przyda
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, ja bym poszła do księdza z parafii TŻta i powiedziała prawde jak jest. I zapytała czy nie mógłby (o ile ta godzina będzie dostepna) zapisać Was i ze dasz mu odpowiedz czy bierzecie tę godzinę na 100% za kilka dni kiedy u Ciebie się sprawa rozjaśni.
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
trzymajcie kciuki żeby się udało bo nie wiem co zrobię jak nic się nie uda No najlepsze było jak do mnie powiedział żeby przesunąć o tydzień ślub
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2012-01-09 o 12:18 |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3433 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajny elegancki kolor ale nie w przesycie ![]() Cytat:
Hejka ale dwano Cię tu nie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ooo akurat 9 wypada w środe Cytat:
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3435 | |
|
Rozeznanie
|
Kessi_86
Współczuję nerwów.. Cytat:
Edytowane przez chocolate muffin Czas edycji: 2012-01-09 o 12:25 |
|
|
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) najgorsze sa wszelkiego rodzaju tansze podroby, bo w nich sie noga odparza ![]() Cytat:
Kessi jak czytam Twoja historie o ksiedzu to mnie az nosi!! Mam juz awersje do ksiezy, a jak jeszcze czytam takie historie to !! Ja na Twoim miejscu na 100% poszlabym w inne miejsce. Ta godz. 15 nie jest zla, ale na zlosc ksiedzu nie chcialabym juz tam slubu i jeszcze na koniec nawrzeszczalabym na niego i powiedziala ze bede odradzac wszystkim te parafie Mojej znajomej ksiadz nie chcial dac slubu bo byla w ciazy, sasiednie parafie (zaprzyjaznione z ta jej) tez jej odmowily zeby wspierac sie nawzajem, to wziela slub w centrum Krakowa (ok. 30 km od miejsca zamieszkania) i nie bylo zadnego problemu Moglabym sie tutaj dlugo rozwodzic na ten temat, ale szkoda slow. Na poprawe nastroju teledysk rozbawil mnie w pozytywnym tego slowa znaczeniu ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=1mvc0...layer_embedded edit: to moj 200 POST NA WIZAZU SWIETUJEMY ![]() ![]()
07.07.2012 JA+ON 25.04.2015 ONA Edytowane przez ladystar Czas edycji: 2012-01-09 o 12:23 |
||
|
|
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam Wam się też pochwalić naszymi ostatnimi załatwieniami ślubnymi. W grudniu i na początku stycznia udało nam się odhaczyć kilka istotnych rzeczy i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu
1. Poprosiliśmy świadków o świadkowanie Zgodzili się i ucieszyli, już planują nasze wieczory panieńskie i kawalerskie ![]() 2. Wybrałam i zamówiłam suknię - zaliczka wpłacona, pierwsza miara zdjęta, odbiór tydzień przed ślubem ![]() 3. Ustaliliśmy wstępne menu z moją Mamą i teściową. 4. Nastąpiła zmiana koncepcji na pierwszy taniec: nadal będzie to walc wiedeński, ale nie do Nothing Else Matters. Uznaliśmy, że choć utwór piękny, to na rozpoczęcie wesela chcemy zatańczyć do czegoś o bardziej radosnej melodii I niestety nie znam ani tytułu ani wykonawcy, ale jest to piękna instrumentalna melodia do walca wiedeńskiego, taka trochę bajkowa (ale to nie Anastazja ). Odkryliśmy ją przed Świętami na zajęciach z tańca towarzyskiego i nie chcemy nic innego, oboje się w niej zakochaliśmy ![]() 5. Nakręciliśmy videozaproszenie i rozesłaliśmy gościom w ramach save the date ![]() Plany na styczeń: zacząć projektowanie zaproszeń, sprzedawca papieru i innych dodatków wstępnie wybrany. Poza tym muszę złożyć wizytę w lokalu i zobaczyć w jakim kolorze mają serwetki materiałowe, żeby wiedzieć w jakich kolorach zaplanować obrączki do serwetek.
|
#3438 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja osobiście uważam że masz 100% racji i jak masz racje to się wykłucaj bo nie można tak traktować drugiego człowieka... W ostteczności użyłabm argumentu że zapisałam sie na tą godzine i mnie nie obchodzi w jakim kościele mam brać ślub,niech Ci ksiądz pomaga dogadać się w pobliskiej parafi która ma wolną godzine i jako wyjątek niech on to załatwia( bo dla niego to pewnie jeden telefon).. a jak nie to powiedz że poprosisz biskupa a pomoc w trudnej sytuacji
|
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niesamowicie komplikują wszystko. Ciekawe czy u mnie przejdzie to jakoś. Jak już kiedyś pisałam szykują się już 3 inne pary na ślub 1.09. Ale jestem spokojna, bo troche Nam to na ręke. Jeśli nie uda nam się załatwić ślubu na 15, to idziemy do innej parafii gdzie kościółek jest boski Niestety w tygodniu TŻta nie ma w domu, w soboty jestem na uczelni a sama nie chce iść do księdza
|
|
#3440 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda mi nerwów na nich Cytat:
Cytat:
Teledysk fajny ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() za załatwienie tylu już spraw
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zainspirowana forum zrobiłam sobie w moim kalendarzu liste rzeczy załatwionych i tych do załatwienia dziewczyny juz nie mogę doczekać się ślubu achhh niech te dni mijają szybciej a styczeń, luty i marzec ciagną mi się najbardziej
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
Współczuje Tobie ale sama moge miec podobny problem ale z urzednikiem w USC. Załatwiłam sobie fryzure i makijaz ale godzine ślubu bedziemy mogle dopiero za tydzien bo trzeba 3 miesiace przed to załatwić najwcześniej. Wczesniej niestety nie moge bo to wymagania Urzędu a urzednicy są tacy ze poźniej niż o 14 nie chca dac slubu co jest głupota bo byłam na ślubach w urzedach i o godz 15, nikt z tym problemu nie miał. Co najlepsze USC w ogóle w soboty nie pracuje ale wiadomo ze jak ślub to nie na tygodniu szczególnie jak jest wesele wiec co mu szkodzi przyjśc o godzine poźniej. Narzucanie godziny w USC to tez jakaś głupota i co ja biedna poczne jak urzednik powie o 15 to na pewno nie a tu już fryz i make up załatwiony i na 14 godzine to ja sie na pewno nie wyrobię. Na razie czekam ale stresuje sie ze może coś wyjśc nie tak i nie bardzo chciałabym sie kłócić z urzędnikiem. Poza tym zaproszenia juz sa wiec urzedu nie moge zmienić.
|
|
#3443 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jagodzia ciociu gratuluję bratanka
Niech mały Kacperek zdrowo rośnie, grzecznie się chowa i odziedziczy podejście do świata po ciotce Nena moje tez do Krakowa lecą, mam nadzieję, że jeszcze się przydadzą! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sami na poczatku chcieliśmy jego utwór, ale teraz nam się trochę koncepcja zmieniła. A co chcecie tańczyć do Sway- chachę, czy coś innego??? Cytat:
A w przyszłym tyg protokół u księdza ![]() Wydaje mi się, że każdy kolor źle dopasowany i przesadnie wyeksponowany może graniczyć z kiczem. Ale jeśli wszystko jest stonowane, przełamane innymi kolorami, dodatkami, kiczem być nie powinno. Złoto przełamane beżem/ ecru powinno dobrze współgrać i dobrze komponować się z Wasza salą. Cytat:
![]() I doczytałam, że wybrałaś już suknię. Gratuluje bardzo ładna Mam nadzieję, że jak ją dostaniesz to się nam pochwalisz. A rozmiarowo musisz dużo zmieniać??? Podzielam zdanie dziewczyn, te welony nie bardzo mi się widzą do tej sukni, głównie przez tą lamówkę. Ale jeśli masz za darmola, to ostatni najdłuższy jest najlepszy. A z bolerek nic mi się nie widzi do Twojej sukni. Jakoś te fasony i materiał mi do niej nie pasują. Także niestety w tej kwestii nie pomogę, przepraszam!
|
|
#3444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A dziś pompowałam balony na bal, do tej pory czuje ciężkość w płucach
|
||||||
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i niestety unikam większych uroczystości, a raczej mszy gdzie jest najwięcej ludzi bo po prostu wiem że nie wystoję I albo chodzę 30 minut wcześniej zająć sobie miejsce, albo na takie msze gdzie nie ma już wielkich oblężeń.. No i te "babcie" co przyjdą 5 minut po mszy i widza że w przodzie sa wolne miejsca, ale upierają się że twardo będą stać przy tylnych ławkach mnie dobijają
|
|
#3446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój M w marcu idzie na ostateczne przymiarki i dopasowanie do swojej sylwetki i bedizemy miec juz garniak w domu chcemy iść na naukę tańca - ja chciałabym naukę indywidualną do tej piosenki zobaczymy co to będzie ![]() wiesz co ja miałam na slub taki dość stary i hmmm musiałam wyciągać nowy akt urodzenia więc musisz dopytac urzedników - najlepiej zdazwoń do USC tam gdzie załatwiacie formalności i sie dowiedz - bo nie wszędzie chcą takie stare u mnie nie chcieli
|
|
#3447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje że wam się uda Cytat:
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie zalezy duzo od dobrej woli parafii, ale z doświadczenia wiem, że kuria pomaga wszystko zalatwić, często nie po myśli proboszcza. Ostatnio w mojej rodzinie byla suytuacja, gdzie proboszcz nie chciał ochrzcić dziecka, które urodziła panna. Nie mają ślubu i proboszcz kategorycznie odmówił chrztu. Poszli do drugiej parafii - to samo. napisali skargę do kurii i kuria nakazała, by proboszcz ochrzcił dzieciątko. Proboszcz musiał posłuchać |
|
|
|
|
#3449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Własnie najchętniej to bym tą sprawę zgłosiła gdzieś wyżej żeby się przestraszyli troszkę
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki ja tylko wpadłam was poprosić o kciuki koło 14.45 mam kolosa na którego zaliczeniu bardzo mi zależy
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Ale tej 2 odslony nie znalam... w domku poslucham 

za exam!
Ale i tak ja będę musiała być przy wyborze, innej opcji nie ma
mozna brac ślub w innych parafiach, jest z tym więcej formalności,ale jest to wykonalne. współczucia z powodu tego zamieszania

bo w koncu moze bede miala pretekst zeby je kupic