Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 11:54   #3421
E87
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Fajnie Wam, ze ksiądz coś Wam powiedział. Nas ksiądz potraktował trochę tak, jakby formalności przed ślubem miały być dla nas oczywiste.
Ksiadz bardzo fajny, wszystko wytlumaczyl co i jak, powiedzial ze 3 miesiace rpzed slubem mamy do niego zadzwonic i spiszemy protokol, ogolnie bardzo wporzadku!
Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie tę piosenkę ?

Uwielbiam ją. Ale to co dzisiaj zobaczyłam mnie powaliło, cover zagrany na jednej gitarze i te głosy...

Seagirl
O kurczę miesiąc... ja będę miesiąc przed ślubem umierać ze strachu. W ogóle boję się, że zemdleję w kościele :P
Znamy Ale tej 2 odslony nie znalam... w domku poslucham
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:54   #3422
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Ciociu Jagodziu, gratuluję bratanka!

nena, za exam!

Garnitur TŻta: pewnie do 1500zł się zmieścimy. Sponsoruje teściowa gdyż ponoć w Lublinie taki zwyczaj, że matka Pana Młodego kupuje mu gajer... Ale i tak ja będę musiała być przy wyborze, innej opcji nie ma

Obrączki: my będziemy robić u Savickiego, nie jest to może mały zakład jubilerski, ale już wiemy, że ze swoim złotem wyjdzie nam u nich ok.850zł za parę, więc i tak sporo zaoszczędzimy A może nawet zostanie jeszcze trochę złota i zapłacimy nim za część robocizny, więc wyjdzie jeszcze mniej.

evoonia, gratuluję ciekawej i odpowiedzialnej pracy oraz mieszkanka, bo chyba jeszcze nie miałam okazji!
Stary 2012-01-09, 11:56   #3423
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
No nie mamy innego wyjścia chyba że odwołać ślub ale tego nie zrobimy
Nie bierz pod uwage odwołania ślubu tylko dlatego ze ksiadz namieszał. Macie sporo rzeczy załatwionych już na ten dzien, jakbyscie nie mieli to bym rozważała zmiene daty ale jak już macie to jest to bez sensu. Ten kisadz to naprawdę nie rozumie kompletnie młodych. Kto by pomyślał ze wyskoczy z czymś takim. Nóż sie w kieszeni otwiera
Stary 2012-01-09, 12:01   #3424
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Właśnie sama muszę sobie spisac co mi jeszcze zostało bo na razie wszystko w głowie mam tylko:
1. Spowiedź
2. Jutro spotkanie z zespołem i ustalenie szczegółów
3. W sobotę przymiarka sukni
4. Dogadanie się co do dekoracji w kosciele
5. Wybór kwiatów, bukietu- tzn musze pojechać do babeczki która mi bedzie to robić i ustalić co i jak
6. Załatwienie transportu autobusowego dla gości na salę i z powrotem
7. Dogadanie sie co do naszego auta, nie wiem jeszcze jakie będzie i kto udekoruje ale wiemy od kogo pożyczymy
8. Ustalenie dokładnego menu
9. Ustalenie listy gości, w tym tygodniu mają mi potwierdzać
10. Kupić spinkę do włosów i bieliznę, tzn biustonosz już mam

na razie tyle mi przychodzi do głowy z tych ważniejszych rzeczy a są jeszcze szczegóły
ooo już tak blisko ślub u Ciebie już nie mogę się doczekac jak pierwsza z naszych PM bedzie relacjonowala ten wielki dzień

Cytat:
Właśnie mówiliśmy mu z mamą że przecież to proboszcz odpowiada za to co się dzieje w papierach ale on ciągle gada że to nie jego wina i czemu to on ma być pokrzywdzony za to co tamten narobił więc się go spytałam, a dlaczego ja mam być pokrzywdzona to nic nie odpowiedział, ma jeszcze dzwonić do tej pary co jest na 16 czy przełożą na 15 , tylko mi się wydaje że to proboszcz powinien ich przeprosić za taką sytuację jaka wyszła i ich bez pytania przesunąć na 15 a nas zapisać na 16. Dałam mu dwa dni tylko teraz znowu czekać chore to dla mnie jest
Co do ślubu w innej parafii nie wiem co to za umowa między nimi jest powiedzieli że ślub się bierze u młodej lub u młodego
Jestem tylko ciekawa jak by to zgłosić gdzieś wyżej co oni by z tym zrobili
bezczelny ten ksiadz! Ja bym poszła do innej parafii, widze, że z nim same problemy, więc nie macie pewności, czy później znowu nie będzie jakichś problemów przez niego mozna brac ślub w innych parafiach, jest z tym więcej formalności,ale jest to wykonalne. współczucia z powodu tego zamieszania

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:04
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:02   #3425
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, w ogóle to dostałam ostatnio pewną poradę ślubną od ubiegłorocznej PMki i chciałam się podzielić z Wami tą radą - mam nadzieję, że jeszcze się nie pojawiła na wątku.

A propos kupowania bielizny na ślub: przy wybieraniu biustonosza warto zastanowić się jaki dzień cyklu będziecie miały w dniu własnego ślubu. Jak wiadomo - w zależności od dnia cyklu - piersi się powiększają, dlatego dobrze kupić biustonosz np. miesiąc lub dwa przed w tym samym dniu cyklu. Wtedy unikniemy otarć od biustonosza, zwłaszcza od bardotek z silikonowym paskiem.

Dla mnie to cenna uwaga i na pewno wezmę ją sobie do serca, bo sama bym na to nie wpadła, a faktem jest, że biust raz jest większy, a raz mniejszy w ciągu miesiąca. Może którejś z Was także się ta rada przyda
Stary 2012-01-09, 12:05   #3426
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
I chyba tak zrobimy jak będzie u TŻ wolna godz. to będzie tam ślub nie ma wyjścia. Jeszcze teraz teściowa gada TŻ że 15 to dobra godzina tak samo jak i 19 tylko ona chyba tego nie rozumie że ja mam już fryzjera i makijażystkę zapisaną i nie dam rady tego przełożyć i bym się nie wyrobiła, a 19 to na sali byśmy byli dopiero o godz. 21 to jest chyba za późno

Co do twoich zaproszeń a dokładnie do dopraszania to może listem wysłać albo jakoś meilowo i przeprosić że w taki sposób ale nie ma was w Polsce, a jak nie to może rodziców poprosić
to jest Wasz ślub, więc niech teściowa wstrzyma się z radami. Tak jak piszesz - masz już zrobione pewne plany, które wynikały z ustalonej godziny. A przez błąd proboszcza musiałabyś wszystko przestawiać, co po prostu może okazać się trudne. Sprawdźcie jaka jest sytuacja w parafii TŻta i podejmijcie decyzję
Stary 2012-01-09, 12:06   #3427
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ja bym poszła do księdza z parafii TŻta i powiedziała prawde jak jest. I zapytała czy nie mógłby (o ile ta godzina będzie dostepna) zapisać Was i ze dasz mu odpowiedz czy bierzecie tę godzinę na 100% za kilka dni kiedy u Ciebie się sprawa rozjaśni.

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:08   #3428
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Z tym bym ja nie miała problemu bo chrzest miałam w innej parafii niż swoja tylko na zapowiedzi bym musiała dać
w tej sytuacji w ogóle bym się proboszczem nie przejmowała
Stary 2012-01-09, 12:08   #3429
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Nie bierz pod uwage odwołania ślubu tylko dlatego ze ksiadz namieszał. Macie sporo rzeczy załatwionych już na ten dzien, jakbyscie nie mieli to bym rozważała zmiene daty ale jak już macie to jest to bez sensu. Ten kisadz to naprawdę nie rozumie kompletnie młodych. Kto by pomyślał ze wyskoczy z czymś takim. Nóż sie w kieszeni otwiera
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
bezczelny ten ksiadz! Ja bym poszła do innej parafii, widze, że z nim same problemy, więc nie macie pewności, czy później znowu nie będzie jakichś problemów przez niego mozna brac ślub w innych parafiach, jest z tym więcej formalności,ale jest to wykonalne. współczucia z powodu tego zamieszania
Dobra dziewczyny dzięki za podpowiedzi nie mamy wyjścia jutro jedziemy do TŻ parafii i zobaczymy czy tam da rade trzymajcie kciuki żeby się udało bo nie wiem co zrobię jak nic się nie uda
No najlepsze było jak do mnie powiedział żeby przesunąć o tydzień ślub to ja go wyśmiałam
Stary 2012-01-09, 12:12   #3430
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra dziewczyny dzięki za podpowiedzi nie mamy wyjścia jutro jedziemy do TŻ parafii i zobaczymy czy tam da rade trzymajcie kciuki żeby się udało bo nie wiem co zrobię jak nic się nie uda
No najlepsze było jak do mnie powiedział żeby przesunąć o tydzień ślub to ja go wyśmiałam
absolutnie się nie dawaj temu księdzu ! też coś, o tydzień macie przesuwać.. ale wymyślił. Po prostu postarajcie się załatwić to w innej parafii. na 100% można, ja już byłam na takich ślubach, gdzie ani młoda ani młody nie byli z danej parafii, a brali w niej ślub, bo np. blisko była ładna sala, albo bardziej pasowały wszystkim dojazdu, albo też po prostu kościół im się spodobał i chcieli koniecznie w nim wziąć ślub. Także wszystko można załatwić, później tylko papiery trzeba będzie zawieźć do nowej parafii i już.
Stary 2012-01-09, 12:12   #3431
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak cos powiecie ksiedzu ze myślicie nad slubem w innej parafii( u Tż) bo w tej jak widać nie idzie sie dogadac to może tak być ze nagle ksiądz sie bedzie starac załatwić ta 16 godz. Wiem ze to głupie ale jak usłyszy ze mu kasa za jeden ślub sprzed nosa ucieknie to może ruszy głową.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:18
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:15   #3432
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w ogóle to dostałam ostatnio pewną poradę ślubną od ubiegłorocznej PMki i chciałam się podzielić z Wami tą radą - mam nadzieję, że jeszcze się nie pojawiła na wątku.

A propos kupowania bielizny na ślub: przy wybieraniu biustonosza warto zastanowić się jaki dzień cyklu będziecie miały w dniu własnego ślubu. Jak wiadomo - w zależności od dnia cyklu - piersi się powiększają, dlatego dobrze kupić biustonosz np. miesiąc lub dwa przed w tym samym dniu cyklu. Wtedy unikniemy otarć od biustonosza, zwłaszcza od bardotek z silikonowym paskiem.

Dla mnie to cenna uwaga i na pewno wezmę ją sobie do serca, bo sama bym na to nie wpadła, a faktem jest, że biust raz jest większy, a raz mniejszy w ciągu miesiąca. Może którejś z Was także się ta rada przyda
Dzieki za cenna uwage, musze policzyc dzien cyklu
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:18   #3433
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Dziekuje wczoraj poszukalam inspiracji zlotych i nawet znalazlam piekne bukiety biale ze zlotymi dodatkami oraz inne świetne rzeczy i powoli sie przekonuje do tego koloru

same dobre wiesci gratuluje

fajny pomysl z tym grafikiem chyba tez musze taki zrobic, tylko majac wlasna firme to niestety godziny pracy sa nienormowane i ciezko wytrwac w postanowieniu a do nauki angielskiego juz planuje wrocic odkad skonczylam studia i ciagle wypada cos wazniejszego na szczescie na fitness udaje mi sie wyskoczyc przynajmniej raz w tygodniu, ale chcialabym jeszcze na joge

Wrzucam Wam bukiecik i tort, ktory mi sie bardzo spodobal mojej nowej kolorystyce
A co jeszcze jest ciekawe i najwazniejsze znalazlam buciki moje wymarzone Viviene Westwood, ktore sa w kolorystyce perłowo złotej i to jest argument, ktory mnie do tej kolorystyki przekonuje najbardziej bo w koncu moze bede miala pretekst zeby je kupic

http://www.vanmildert.com/womens-2/f...ens-262170.htm
i widzisz da się fajny elegancki kolor ale nie w przesycie

Cytat:
Witam was dziewczynki)) Do mojego ślubu coraz bliżej i ostatnimi czasy nawet nie miałam czasu zaglądać na wizaż, nawet nie miałam ochoty na pogaduszki o ślubie bo szczerze mówiąc nie mogę się doczekać tego dnia i że wkońcu znów bede miała trochę wolnego czasu. TEraz 3 różne sprawy zwaliły mi się na głowę, wszystko na raz i wogóle...kryzys przedślubny mnie dopadł Co tam u was, jeju nawet nie wiem czy was nadrobię.

Hejka ale dwano Cię tu nie było

Cytat:
Cześć!

Wreszcie mam trochę czasu, aby zobaczyć, co słychać na wizażu

Potwierdzenia przybycia: my dajemy ok. 2 miesiące przed ślubem. Zaproszenia rozwozimy w kwietniu (mam nadzieję, że w miesiąc uda się wszystkie rozdać ) i chcemy mieć potwierdzenie na początku czerwca. Potem będziemy rozplanowywać usadzenie przy stołach, drukować winietki i zamawiać podziękowania dla gości, a na to trzeba trochę czasu.

ladystar, moja sala jest bordowa i u mnie kolorem przewodnim na sali będzie ecru/szampan/złoto. Ogólnie to zrezygnowałam z łączenia koloru przewodniego w moim looku z kolorem przewodnim dekoracji na sali, bo nijak mi takie rozwiązanie nie pasuje, więc po co się spinać :P Na salę dobiorę to, co tam kolorystycznie pasuje, a sobie do bukietu to, co mi się po prostu podoba

Wieczór panieński/kawalerski: u nas załatwiają to świadkowie Aczkolwiek my z TŻtem planujemy finansowo dołożyć się do tych przedsięwzięć, natomiast sama organizacja spoczywa na świadkach. Coś czuję, że będzie niezła jazda, bo świadków mamy mega pozytywnie zakręconych

adoosienka, gratuluję sukni! Moja też jest w końcu nieco księżniczkowata, chociaż takiej nie planowałam, ale co z tego, skoro czuję się w niej rewelacyjnie?

magdalena040484, u nas menu będzie na 100%. Drukujemy sami, podobnie jak zaproszenia i winietki

EwaK88, witaj!

Nie chcę Was zabić długością postu, więc na kolejne strony odpowiem w następnym poście
co do czerwonego - mam tak samo

Cytat:

hmm ja ide miesiac przed ale to dlatego ze mam paln chudnac ooo akurat 9 wypada w środe

Cytat:
kessi współczuje - ale jak tak mozna w ogóle...
Stary 2012-01-09, 12:18   #3434
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Seagirl
O kurczę miesiąc... ja będę miesiąc przed ślubem umierać ze strachu. W ogóle boję się, że zemdleję w kościele :P
Też się tego boję. Nie tyle ze stresu, bo nie mam takiej reakcji na stres. Boję się, że w kościele będzie duszno. Ja zawsze profilkatycznie siadam z tyłu, blisko drzwi, żeby mieć dopływ powietrza. Już zapowiedziałm TŻowi, że musimy jakiś wachlarz skombinować i nie zapomnieć o wodzie. Mam nadzieję, że się obejdzie bez takich atrakcji.
Cytat:
Właśnie sama muszę sobie spisac co mi jeszcze zostało bo na razie wszystko w głowie mam tylko:
1. Spowiedź
2. Jutro spotkanie z zespołem i ustalenie szczegółów
3. W sobotę przymiarka sukni
4. Dogadanie się co do dekoracji w kosciele
5. Wybór kwiatów, bukietu- tzn musze pojechać do babeczki która mi bedzie to robić i ustalić co i jak
6. Załatwienie transportu autobusowego dla gości na salę i z powrotem
7. Dogadanie sie co do naszego auta, nie wiem jeszcze jakie będzie i kto udekoruje ale wiemy od kogo pożyczymy
8. Ustalenie dokładnego menu
9. Ustalenie listy gości, w tym tygodniu mają mi potwierdzać
10. Kupić spinkę do włosów i bieliznę, tzn biustonosz już mam

na razie tyle mi przychodzi do głowy z tych ważniejszych rzeczy a są jeszcze szczegóły
Niby drobiazgi, ale jakie ważne. Trzymam kciuki
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:19   #3435
chocolate muffin
Rozeznanie

Kessi_86
Współczuję nerwów..

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Też się tego boję. Nie tyle ze stresu, bo nie mam takiej reakcji na stres. Boję się, że w kościele będzie duszno. Ja zawsze profilkatycznie siadam z tyłu, blisko drzwi, żeby mieć dopływ powietrza. Już zapowiedziałm TŻowi, że musimy jakiś wachlarz skombinować i nie zapomnieć o wodzie. Mam nadzieję, że się obejdzie bez takich atrakcji.

Niby drobiazgi, ale jakie ważne. Trzymam kciuki
Ja zawsze stoję w kościele z tyłu bo często muszę wychodzić, bo mi duszno. Na chrzcinach mojego chrześniaka o mało nie zemdlałam (tatusiowi zresztą tez się "ciepło' zrobiło), musieliśmy siedzieć w pierwszej ławce. Nie dość, że mi zawsze duszno w kościele, to jeszcze strasznie sie zwsze wszystkim przejmuję i denerwuję i naprawdę się boję, że zemdleję przed ołtarzem...

Edytowane przez chocolate muffin
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:25
chocolate muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:21   #3436
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość

fajne butki, ale nie dla mnie chyba się bym w takich zabiła Tak z ciekawości, wiesz jak jest z jakością i komfortem chodzenia w tych butkach?
czytalam na forach ze oryginalne sa wygodne (na tyle na ile moga byc wygodne szpilki ) najgorsze sa wszelkiego rodzaju tansze podroby, bo w nich sie noga odparza

Cytat:
bardzo Ci zazdroszczę tych butków będą wyglądały bajecznie!!!Jak przyjdą do Ciebie, to koniecznie zaprezentuj
mam nadzieje ze bede mogla je jeszcze zalozyc z innej okazji, a nie tylko na wesele

Kessi jak czytam Twoja historie o ksiedzu to mnie az nosi!! Mam juz awersje do ksiezy, a jak jeszcze czytam takie historie to !! Ja na Twoim miejscu na 100% poszlabym w inne miejsce. Ta godz. 15 nie jest zla, ale na zlosc ksiedzu nie chcialabym juz tam slubu i jeszcze na koniec nawrzeszczalabym na niego i powiedziala ze bede odradzac wszystkim te parafie
Mojej znajomej ksiadz nie chcial dac slubu bo byla w ciazy, sasiednie parafie (zaprzyjaznione z ta jej) tez jej odmowily zeby wspierac sie nawzajem, to wziela slub w centrum Krakowa (ok. 30 km od miejsca zamieszkania) i nie bylo zadnego problemu

Moglabym sie tutaj dlugo rozwodzic na ten temat, ale szkoda slow.

Na poprawe nastroju teledysk rozbawil mnie w pozytywnym tego slowa znaczeniu

http://www.youtube.com/watch?v=1mvc0...layer_embedded

edit: to moj 200 POST NA WIZAZU
SWIETUJEMY

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:23
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:25   #3437
tenebrosa
Wtajemniczenie

Chciałam Wam się też pochwalić naszymi ostatnimi załatwieniami ślubnymi. W grudniu i na początku stycznia udało nam się odhaczyć kilka istotnych rzeczy i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu W końcu czuję, że ślub coraz bliżej.

1. Poprosiliśmy świadków o świadkowanie Zgodzili się i ucieszyli, już planują nasze wieczory panieńskie i kawalerskie
2. Wybrałam i zamówiłam suknię - zaliczka wpłacona, pierwsza miara zdjęta, odbiór tydzień przed ślubem
3. Ustaliliśmy wstępne menu z moją Mamą i teściową.
4. Nastąpiła zmiana koncepcji na pierwszy taniec: nadal będzie to walc wiedeński, ale nie do Nothing Else Matters. Uznaliśmy, że choć utwór piękny, to na rozpoczęcie wesela chcemy zatańczyć do czegoś o bardziej radosnej melodii I niestety nie znam ani tytułu ani wykonawcy, ale jest to piękna instrumentalna melodia do walca wiedeńskiego, taka trochę bajkowa (ale to nie Anastazja ). Odkryliśmy ją przed Świętami na zajęciach z tańca towarzyskiego i nie chcemy nic innego, oboje się w niej zakochaliśmy . I w ten sposób dzięki instruktorowi mamy już utwór. Pierwsze próby wkrótce
5. Nakręciliśmy videozaproszenie i rozesłaliśmy gościom w ramach save the date

Plany na styczeń: zacząć projektowanie zaproszeń, sprzedawca papieru i innych dodatków wstępnie wybrany. Poza tym muszę złożyć wizytę w lokalu i zobaczyć w jakim kolorze mają serwetki materiałowe, żeby wiedzieć w jakich kolorach zaplanować obrączki do serwetek.
Stary 2012-01-09, 12:28   #3438
EwaK88
Przyczajenie

Cytat:
Ta cała sytuacja z tym pokreconym księdzem to jakiś koszmar! Podam prykład znajomej której proboszcz też chciał wywinąć taki numer. Zapisali się na dokładną godz a potem niby sam ichprzesunął na inna godzine i tez była awantura (więcie jak proboszcz pazerny na kasiorke to różne rzeczy robi). Dziewczyna nie odpuściła i ksiądz nie miał wyjścia, została dobra godzinka.
Ja osobiście uważam że masz 100% racji i jak masz racje to się wykłucaj bo nie można tak traktować drugiego człowieka... W ostteczności użyłabm argumentu że zapisałam sie na tą godzine i mnie nie obchodzi w jakim kościele mam brać ślub,niech Ci ksiądz pomaga dogadać się w pobliskiej parafi która ma wolną godzine i jako wyjątek niech on to załatwia( bo dla niego to pewnie jeden telefon).. a jak nie to powiedz że poprosisz biskupa a pomoc w trudnej sytuacji
EwaK88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:28   #3439
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
czytalam na forach ze oryginalne sa wygodne (na tyle na ile moga byc wygodne szpilki ) najgorsze sa wszelkiego rodzaju tansze podroby, bo w nich sie noga odparza

mam nadzieje ze bede mogla je jeszcze zalozyc z innej okazji, a nie tylko na wesele

Kessi jak czytam Twoja historie o ksiedzu to mnie az nosi!! Mam juz awersje do ksiezy, a jak jeszcze czytam takie historie to !! Ja na Twoim miejscu na 100% poszlabym w inne miejsce. Ta godz. 15 nie jest zla, ale na zlosc ksiedzu nie chcialabym juz tam slubu i jeszcze na koniec nawrzeszczalabym na niego i powiedziala ze bede odradzac wszystkim te parafie
Mojej znajomej ksiadz nie chcial dac slubu bo byla w ciazy, sasiednie parafie (zaprzyjaznione z ta jej) tez jej odmowily zeby wspierac sie nawzajem, to wziela slub w centrum Krakowa (ok. 30 km od miejsca zamieszkania) i nie bylo zadnego problemu

SWIETUJEMY

Niesamowicie komplikują wszystko. Ciekawe czy u mnie przejdzie to jakoś. Jak już kiedyś pisałam szykują się już 3 inne pary na ślub 1.09.
Ale jestem spokojna, bo troche Nam to na ręke. Jeśli nie uda nam się załatwić ślubu na 15, to idziemy do innej parafii gdzie kościółek jest boski
Niestety w tygodniu TŻta nie ma w domu, w soboty jestem na uczelni a sama nie chce iść do księdza

Stary 2012-01-09, 12:35   #3440
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
absolutnie się nie dawaj temu księdzu ! też coś, o tydzień macie przesuwać.. ale wymyślił. Po prostu postarajcie się załatwić to w innej parafii. na 100% można, ja już byłam na takich ślubach, gdzie ani młoda ani młody nie byli z danej parafii, a brali w niej ślub, bo np. blisko była ładna sala, albo bardziej pasowały wszystkim dojazdu, albo też po prostu kościół im się spodobał i chcieli koniecznie w nim wziąć ślub. Także wszystko można załatwić, później tylko papiery trzeba będzie zawieźć do nowej parafii i już.
No właśnie ja dzwoniłam do dwóch parafii u mnie i nie za bardzo chcą dać ślub parze nie z ich parafii może w tej jednej to może i by się dało zrobić ale w tej drugiej ksiądz stanowczo powiedział nie bo ślub się bierze u młodej albo u młodego
Szkoda mi nerwów na nich

Cytat:
Jak cos powiecie ksiedzu ze myślicie nad slubem w innej parafii( u Tż) bo w tej jak widać nie idzie sie dogadac to może tak być ze nagle ksiądz sie bedzie starac załatwić ta 16 godz. Wiem ze to głupie ale jak usłyszy ze mu kasa za jeden ślub sprzed nosa ucieknie to może ruszy głową.
Właśnie o to chodzi że ja dziś mu powiedziałam że jak nie da się nic zrobić z tą godz. to szukam innego kościoła, a bardzo chciałam mieć w swojej parafii ale jak takie jaja odchodzą to ja nie mam wyboru to ksiądz powiedział w takim razie trudno i szkoda będzie

Cytat:

SWIETUJEMY

Wiesz w ostateczności może bym ją wzięła jak bym nie miała makijażu na 12:30. Bo o 14 by musiał być młody u mnie a 13 bym musiała się zacząć stroić to w 30 minut nikt mnie nie umaluje
Teledysk fajny

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Chciałam Wam się też pochwalić naszymi ostatnimi załatwieniami ślubnymi. W grudniu i na początku stycznia udało nam się odhaczyć kilka istotnych rzeczy i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu W końcu czuję, że ślub coraz bliżej.

1. Poprosiliśmy świadków o świadkowanie Zgodzili się i ucieszyli, już planują nasze wieczory panieńskie i kawalerskie
2. Wybrałam i zamówiłam suknię - zaliczka wpłacona, pierwsza miara zdjęta, odbiór tydzień przed ślubem
4. Nastąpiła zmiana koncepcji na pierwszy taniec: nadal będzie to walc wiedeński, ale nie do Nothing Else Matters. Uznaliśmy, że choć utwór piękny, to na rozpoczęcie wesela chcemy zatańczyć do czegoś o bardziej radosnej melodii I niestety nie znam ani tytułu ani wykonawcy, ale jest to piękna instrumentalna melodia do walca wiedeńskiego, taka trochę bajkowa (ale to nie Anastazja ). Odkryliśmy ją przed Świętami na zajęciach z tańca towarzyskiego i nie chcemy nic innego, oboje się w niej zakochaliśmy . I w ten sposób dzięki instruktorowi mamy już utwór. Pierwsze próby wkrótce

Plany na styczeń: zacząć projektowanie zaproszeń, sprzedawca papieru i innych dodatków wstępnie wybrany. Poza tym muszę złożyć wizytę w lokalu i zobaczyć w jakim kolorze mają serwetki materiałowe, żeby wiedzieć w jakich kolorach zaplanować obrączki do serwetek.
za załatwienie tylu już spraw
Stary 2012-01-09, 12:39   #3441
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

wow dużo już jest

ja zainspirowana forum zrobiłam sobie w moim kalendarzu liste rzeczy załatwionych i tych do załatwienia

dziewczyny juz nie mogę doczekać się ślubu achhh niech te dni mijają szybciej a styczeń, luty i marzec ciagną mi się najbardziej
Stary 2012-01-09, 12:44   #3442
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz w ostateczności może bym ją wzięła jak bym nie miała makijażu na 12:30. Bo o 14 by musiał być młody u mnie a 13 bym musiała się zacząć stroić to w 30 minut nikt mnie nie umaluje
Teledysk fajny
Współczuje Tobie ale sama moge miec podobny problem ale z urzednikiem w USC. Załatwiłam sobie fryzure i makijaz ale godzine ślubu bedziemy mogle dopiero za tydzien bo trzeba 3 miesiace przed to załatwić najwcześniej. Wczesniej niestety nie moge bo to wymagania Urzędu a urzednicy są tacy ze poźniej niż o 14 nie chca dac slubu co jest głupota bo byłam na ślubach w urzedach i o godz 15, nikt z tym problemu nie miał. Co najlepsze USC w ogóle w soboty nie pracuje ale wiadomo ze jak ślub to nie na tygodniu szczególnie jak jest wesele wiec co mu szkodzi przyjśc o godzine poźniej. Narzucanie godziny w USC to tez jakaś głupota i co ja biedna poczne jak urzednik powie o 15 to na pewno nie a tu już fryz i make up załatwiony i na 14 godzine to ja sie na pewno nie wyrobię. Na razie czekam ale stresuje sie ze może coś wyjśc nie tak i nie bardzo chciałabym sie kłócić z urzędnikiem. Poza tym zaproszenia juz sa wiec urzedu nie moge zmienić.
Stary 2012-01-09, 12:45   #3443
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Jagodzia ciociu gratuluję bratanka Niech mały Kacperek zdrowo rośnie, grzecznie się chowa i odziedziczy podejście do świata po ciotce

Nena moje tez do Krakowa lecą, mam nadzieję, że jeszcze się przydadzą!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
my wlasnie wrocilismy z rundki po sklepach, szukalismy gajerku na slub dla mojego tz, i masakra jest

pelno "dzieci" lata za gajerami na bale gimnazjalne i tych starszych na studniowki...
nie ma miejsca w sklepach

panie powiedzialy zeby w kwietniu przyjsc po nowych dostawac
To też jest wyjście. Może akurat w kwietniu coś ciekawego będzie. TŻci nie muszą na garniaki tak długo czekać, jak my na suknie. O tyle maja lepiej.

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanko, bo siedzielismy dzis z TZ nad zaproszeniami...zrobilism y jedna strone, ale chyba nie do konca jestem zadowolona...co chwile mam inne pomysly...a TZ mam mnie juz dosc... mam nadzieje ze sie przez te zaproszenia nie rozwiedziemy
Na pewno musza byc w stylu vintage, ktore wam sie bardziej podobaj?
te:
1.
http://www.zazzle.com/vintage_birds_...30823160070152

2.
http://www.zazzle.com/vintage_birds_...07456416641058

3
czy te w zalaczniku?
1 lub 3( z załącznika bardziej podobają mi się te https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1325959201 )

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a propo nasza piosenka na pierwszy taniec tylko szukamy wykonania meskiego bez oklasków i pisków

http://www.youtube.com/watch?v=vi61f...eature=related

mam nadzieje ze mozna wrzucac linki do youtube

kocham tą piosnkę
Sinatry tez można ściągnąć bez tych wszystkich dodatkowych efektów dźwiękowych. Oprócz tego wspomniany wcześniej Buble, też ma niezły głosik i stwarza fajny klimat. Chociaż ja tam wolę Sinatrę Sami na poczatku chcieliśmy jego utwór, ale teraz nam się trochę koncepcja zmieniła.
A co chcecie tańczyć do Sway- chachę, czy coś innego???

Cytat:
Kiciu wystarczy skrócony, a nawet jak TŻ ma w domu może jakiś stary co ma pieczątkę że był płatny to też będzie dobry (ostatnio tak mi Pani u mnie w USC powiedziała) chyba że u was jest inaczej a pełny to się raczej bierze np. za granice albo do niektórych urzędów wymagają ale to rzadko kiedy
A taki z 95 roku tez przejdzie???? Bo taki właśnie mam w domu, a nie chce mi się biegać po tych wszystkich urzędach i załatwiać te papierki. No i w czwartek prawdopodobnie będziemy musieli jechać z TŻtem do gminnego USC po te wszystkie druczki, pozwolenia, które nam są potrzebne do ślubu konkordatowego.
A w przyszłym tyg protokół u księdza

Cytat:

Ale czy zloty nie jest na granicy z kiczem? Sama juz nie wiem
Wydaje mi się, że każdy kolor źle dopasowany i przesadnie wyeksponowany może graniczyć z kiczem. Ale jeśli wszystko jest stonowane, przełamane innymi kolorami, dodatkami, kiczem być nie powinno. Złoto przełamane beżem/ ecru powinno dobrze współgrać i dobrze komponować się z Wasza salą.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witaj

Jestem na końcowym etapie negocjacji z Panią. To jest suknia nowa z wyprzedaży bo likwidują salon. Pani daje mi welon, halkę i bolerko gratis. Cena jest bardzo atrakcyjna i jest to jedna z 2 sukni, które od początku brałam po uwagę. Pani napisała mi, że jest ona na mój wzrost to jak bede miała buty 4-7cm to będzie idealna długość problem tylko w tym, że to jest 350km od mojego miejsca zamieszkania i wyśle mi ją kurierem za pobraniem, ale jak chciałabym ją zwrócić to mogę tylko wymienić na inna. Napisałam jej, że się zgadzam czekam tylko na numer kąta, żeby wysłać zaliczkę.
Odważna jesteś, ale z drugiej strony jeśli jest możliwość posiadania nowej sukni za pół ceny, to czemu nie
I doczytałam, że wybrałaś już suknię. Gratuluje bardzo ładna Mam nadzieję, że jak ją dostaniesz to się nam pochwalisz. A rozmiarowo musisz dużo zmieniać???
Podzielam zdanie dziewczyn, te welony nie bardzo mi się widzą do tej sukni, głównie przez tą lamówkę. Ale jeśli masz za darmola, to ostatni najdłuższy jest najlepszy. A z bolerek nic mi się nie widzi do Twojej sukni. Jakoś te fasony i materiał mi do niej nie pasują. Także niestety w tej kwestii nie pomogę, przepraszam!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:45   #3444
ona8686
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta

Mamy dziś 250 dni do ślubu, tzn te, które ślubują 15 września...

Lecę się szykować, trzymajcie kciuki - za godzinę mam rozmowę z Panią dyrektor szkoły, w której może będę pracować
Mocno trzymam

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dzień dobry...

Za chwilę idę do lekarza, więc kciuki się przydadzą...
Powodzenia

Cytat:
Dziekuje wczoraj poszukalam inspiracji zlotych i nawet znalazlam piekne bukiety biale ze zlotymi dodatkami oraz inne świetne rzeczy i powoli sie przekonuje do tego koloru

same dobre wiesci gratuluje

fajny pomysl z tym grafikiem chyba tez musze taki zrobic, tylko majac wlasna firme to niestety godziny pracy sa nienormowane i ciezko wytrwac w postanowieniu a do nauki angielskiego juz planuje wrocic odkad skonczylam studia i ciagle wypada cos wazniejszego na szczescie na fitness udaje mi sie wyskoczyc przynajmniej raz w tygodniu, ale chcialabym jeszcze na joge

Wrzucam Wam bukiecik i tort, ktory mi sie bardzo spodobal mojej nowej kolorystyce
A co jeszcze jest ciekawe i najwazniejsze znalazlam buciki moje wymarzone Viviene Westwood, ktore sa w kolorystyce perłowo złotej i to jest argument, ktory mnie do tej kolorystyki przekonuje najbardziej bo w koncu moze bede miala pretekst zeby je kupic

http://www.vanmildert.com/womens-2/f...ens-262170.htm
Nawet ładnie to ze sobą współgra

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
A jeśli ja miałam chrzest komunię bierzmowanie w tej parafii co będzie ślub to co wtedy??
To wtedy nie wyciągasz Ty żadnych dokumentów bo one tam już są, robi to ksiądz

Cytat:
Bo zapisywałam się we wrześniu na godz. 16:30 potem ksiądz do mnie dzwonił że został przesunięty na godz. 16 bo jeszcze jakaś para doszła i trzeba pozmieniać no to ok,a dzisiaj poszłam się upewnić, a tam nie ma nas w kalendarzu i ksiądz ( proboszcz) jeszcze mi bez szczelnie wmawia że do mnie dzwonił i nie mógł się dodzwonić że był zły numer, ale wcześniejszy jakoś mógł się dodzwonić
Współczuje mam nadzieje, że sprawa rozwiąże się pozytywnie, i będziesz miała Tą godzinę którą chcesz

Cytat:
Kessi_86
Współczuję nerwów..

Ja zawsze stoję w kościele z tyłu bo często muszę wychodzić, bo mi duszno. Na chrzcinach mojego chrześniaka o mało nie zemdlałam (tatusiowi zresztą tez się "ciepło' zrobiło), musieliśmy siedzieć w pierwszej ławce. Nie dość, że mi zawsze duszno w kościele, to jeszcze strasznie sie zwsze wszystkim przejmuję i denerwuję i naprawdę się boję, że zemdleję przed ołtarzem...
Oj mam tak samo, zazwyczaj nie chodzę sama do kościoła, bo nie jestem w stanie ustać całej mszy, a jak wyjdę wcześniej i stanie koło mnie starsza osobą to aż mi głupio, że ja siedzę a ona nie... Albo chodzę na 7 rano

A dziś pompowałam balony na bal, do tej pory czuje ciężkość w płucach

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:52   #3445
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Oj mam tak samo, zazwyczaj nie chodzę sama do kościoła, bo nie jestem w stanie ustać całej mszy, a jak wyjdę wcześniej i stanie koło mnie starsza osobą to aż mi głupio, że ja siedzę a ona nie... Albo chodzę na 7 rano
Mam to samo.. Kiedyś miałam taki okres że potrafiłam wystać, ale teraz to zdarza mi się, że nawet w ławce jest mi troche słabo..
No i niestety unikam większych uroczystości, a raczej mszy gdzie jest najwięcej ludzi bo po prostu wiem że nie wystoję
I albo chodzę 30 minut wcześniej zająć sobie miejsce, albo na takie msze gdzie nie ma już wielkich oblężeń..

No i te "babcie" co przyjdą 5 minut po mszy i widza że w przodzie sa wolne miejsca, ale upierają się że twardo będą stać przy tylnych ławkach mnie dobijają

Stary 2012-01-09, 12:54   #3446
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

To też jest wyjście. Może akurat w kwietniu coś ciekawego będzie. TŻci nie muszą na garniaki tak długo czekać, jak my na suknie. O tyle maja lepiej.

Sinatry tez można ściągnąć bez tych wszystkich dodatkowych efektów dźwiękowych. Oprócz tego wspomniany wcześniej Buble, też ma niezły głosik i stwarza fajny klimat. Chociaż ja tam wolę Sinatrę Sami na poczatku chcieliśmy jego utwór, ale teraz nam się trochę koncepcja zmieniła.
A co chcecie tańczyć do Sway- chachę, czy coś innego???

A taki z 95 roku tez przejdzie???? Bo taki właśnie mam w domu, a nie chce mi się biegać po tych wszystkich urzędach i załatwiać te papierki. No i w czwartek prawdopodobnie będziemy musieli jechać z TŻtem do gminnego USC po te wszystkie druczki, pozwolenia, które nam są potrzebne do ślubu konkordatowego.
z tymi garniturami to jest akcja mój M w marcu idzie na ostateczne przymiarki i dopasowanie do swojej sylwetki i bedizemy miec juz garniak w domu

chcemy iść na naukę tańca - ja chciałabym naukę indywidualną do tej piosenki zobaczymy co to będzie

wiesz co ja miałam na slub taki dość stary i hmmm musiałam wyciągać nowy akt urodzenia więc musisz dopytac urzedników - najlepiej zdazwoń do USC tam gdzie załatwiacie formalności i sie dowiedz - bo nie wszędzie chcą takie stare u mnie nie chcieli
Stary 2012-01-09, 12:58   #3447
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuje Tobie ale sama moge miec podobny problem ale z urzednikiem w USC. Załatwiłam sobie fryzure i makijaz ale godzine ślubu bedziemy mogle dopiero za tydzien bo trzeba 3 miesiace przed to załatwić najwcześniej. Wczesniej niestety nie moge bo to wymagania Urzędu a urzednicy są tacy ze poźniej niż o 14 nie chca dac slubu co jest głupota bo byłam na ślubach w urzedach i o godz 15, nikt z tym problemu nie miał. Co najlepsze USC w ogóle w soboty nie pracuje ale wiadomo ze jak ślub to nie na tygodniu szczególnie jak jest wesele wiec co mu szkodzi przyjśc o godzine poźniej. Narzucanie godziny w USC to tez jakaś głupota i co ja biedna poczne jak urzednik powie o 15 to na pewno nie a tu już fryz i make up załatwiony i na 14 godzine to ja sie na pewno nie wyrobię. Na razie czekam ale stresuje sie ze może coś wyjśc nie tak i nie bardzo chciałabym sie kłócić z urzędnikiem. Poza tym zaproszenia juz sa wiec urzedu nie moge zmienić.
To też w tym twoim urzędzie cyrki są u mnie to normalnie dają w sobotę jak ktoś chce i może sobie godz. wybrać mam nadzieje że wam się uda

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Mi Pani w moim urzędzie powiedziała tak " Jeżeli na akcie urodzenia jest pieczątka że był płatny to może być i taki stary jak masz w domu aby był tylko czytelny" natomiast jeżeli nie ma pieczątki że był płatny to trzeba wtedy wyciągać
Stary 2012-01-09, 13:03   #3448
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja dzwoniłam do dwóch parafii u mnie i nie za bardzo chcą dać ślub parze nie z ich parafii może w tej jednej to może i by się dało zrobić ale w tej drugiej ksiądz stanowczo powiedział nie bo ślub się bierze u młodej albo u młodego
Szkoda mi nerwów na nich
no cos Ty, serio? ale komplikują widocznie zalezy duzo od dobrej woli parafii, ale z doświadczenia wiem, że kuria pomaga wszystko zalatwić, często nie po myśli proboszcza. Ostatnio w mojej rodzinie byla suytuacja, gdzie proboszcz nie chciał ochrzcić dziecka, które urodziła panna. Nie mają ślubu i proboszcz kategorycznie odmówił chrztu. Poszli do drugiej parafii - to samo. napisali skargę do kurii i kuria nakazała, by proboszcz ochrzcił dzieciątko. Proboszcz musiał posłuchać
Stary 2012-01-09, 13:06   #3449
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
no cos Ty, serio? ale komplikują widocznie zalezy duzo od dobrej woli parafii, ale z doświadczenia wiem, że kuria pomaga wszystko zalatwić, często nie po myśli proboszcza. Ostatnio w mojej rodzinie byla suytuacja, gdzie proboszcz nie chciał ochrzcić dziecka, które urodziła panna. Nie mają ślubu i proboszcz kategorycznie odmówił chrztu. Poszli do drugiej parafii - to samo. napisali skargę do kurii i kuria nakazała, by proboszcz ochrzcił dzieciątko. Proboszcz musiał posłuchać
Chyba bardziej od woli proboszcza
Własnie najchętniej to bym tą sprawę zgłosiła gdzieś wyżej żeby się przestraszyli troszkę
Stary 2012-01-09, 13:06   #3450
(kicia)
Zakorzenienie

Hej laseczki ja tylko wpadłam was poprosić o kciuki koło 14.45 mam kolosa na którego zaliczeniu bardzo mi zależy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości