Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 12:22   #3631
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Biedna Mala

A mi dziś w pracy powiedzieli że brzuszek mi opadł
dzis przyjechali dyrektorzy z naszego glownego biura w londynie i patrza przez okno z naszego biura i w ogrodzie biega moj piesio, jeden z dyrektorow mowi ze nasz pies bardzo dobrze wyglada...a drugi mowi tak jak monika..popatrz tylko, a on..''.oh my God''....odpowiedzialam tylko ''thank you very much david'', drugi zaczal prostowac, ze to oczywiscie bylo w pozytywnym znaczeniutaaaa jasne

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:31   #3632
agnes99
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!
staram sie was czytac Was codziennie, ale juz pisaniem róznie wychodzi
w zeszłym tyg. miała usg (31 tyd.) maluch ważył 1955g, więc zaczął nadrabiac zaległości wagowe, bo wcześniej raczej do tych mniejszych należał, reszta tez jest ok. więc nie ma powodów do niepokoju... no i juz maluch główka do dołu sie wykręcił
od zeszłej środy uczęszczamy dzielnie z małżem do szkoły rodzenia, juz po jednych zajęciach stwierdzam, że nie żałuję, że zdecydowalismy się na te zajęcia

no i dzisiaj wybił nam 32 tydzień... ależ ten czas leci

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:32
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:38   #3633
karolca
Zakorzenienie

KTOKOLWIEK WIDZIAŁ, KTOKOLWIEK WIE.

Aktualna lista zaginionych mam.

• ania20m
  • cloudetti
  • engela
  • Furczak
  • ivona84
  • karinka711
  • kulkaaga
  • magzula
  • Marijuana
  • monika83
  • natkulec
(powyższe nie odezwały się w nowej części)

PONADTO MAMUŚKI, KTÓRYCH NIE MA NA LIŚCIE:
  • agator74
  • Capsta
  • ewcisz
  • peti91 (tutaj wiemy o co chodzi )
  • qsloncu
  • tarasia (nadała jedną wiadomość w tym wątku).

Na wątku nie dała o sobie znać również srubokrętka, ale odezwała się na PW.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-01-09 o 17:52
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:43   #3634
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
mysle ze wyjdzie, bo w ogolnym moczu jesli sa podwyzszone leukocyty to juz moze swiadczyc o infekcji, posiew wykaze konkretnie jaka bakteria jest w moczu, jesli sie myle prosze mnie poprawic

u mnie odzywaja sie zatoki, zawsze oprocz bolu dochodzi mi do tego ogolne oslabienie i brak apetytu , ze 3 dni mnie potrzyma.
Zgadzam się, ale myślę, że w zwykłym moczu też może wyjść - w wyniku będą wspomniane ew. bakterie, a budowa kobieca niestety sprzyja temu, by się bakterie przenosiły z moczowego na płciowy i na odwrót - nieraz tak miałam.
A papierek lakmusowy, swoją drogą, sprawdza infekcę, ale nie pokaże, cóż to nas zaatakowało, więc wizyta u gina niezbędna.
Co do wymazów-nie mam pojęcia, nigdy nie robiłam, ale kojarzę, że na druczku skierowania na badania do punktu pobrań są takie pozycje jak wymaz z prącia czy pochwy, więc chyba robią poza ginekologią.
Stary 2012-01-09, 12:47   #3635
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! jestem na bieżąco z wątkiem, codziennie czytam ale nic nie piszę, bo nie chcę codziennie smęcić wam... jednym słowem z tą rurka w brzuchu nie jest za wesoło
modlę się codziennie żeby już do końca ciąży nic złego sie nie stało, bo na szybka pomoc w szpitalu nie ma co liczyć. na szczęście Dominik zdrowy tylko strasznie rozrabia i przez to czasem mam krwawienia z układu moczowego i ból pęcherza.
W szpitalu na USG wyszło że jest 3 tygodnie większy niż by wynikało z OM!!! I ma dużą główkę (po mamusi)
Boje się że przez moje nerwy on tez może być nerwowy po urodzeniu. I może mu pospieszyć na ten świat jak ciągle będzie dostawał tyle adrenaliny, więc staram sie uspokajać. No i jeszcze się boję że jak będzie taki duży to żebym dała radę go urodzić, bo po moim zabiegu strasznie boję sie cesarki - że znów będę miała taki atak paniki, a nie będę mogła sie ruszyć.

To trzymaj się dzielnie i spokojnie jak tylko się da

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
w zeszłym tyg. miała usg (31 tyd.) maluch ważył 1955g, więc zaczął nadrabiac zaległości wagowe, bo wcześniej raczej do tych mniejszych należał, reszta tez jest ok. więc nie ma powodów do niepokoju... no i juz maluch główka do dołu sie wykręcił
od zeszłej środy uczęszczamy dzielnie z małżem do szkoły rodzenia, juz po jednych zajęciach stwierdzam, że nie żałuję, że zdecydowalismy się na te zajęcia

o to dałaś mi nadzieję że może i mój syn nadrobi zaległości wagowe, bo po ostatniej wizycie 3 tyg temu pani dr stwierdziła że ciut za mały jest ja od piątku mam 32 tc
Stary 2012-01-09, 12:52   #3636
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
czy w zwykłym badaniu moczu wyjdzie ew. infekcja? czy trzeba posiew robic? bo też w tym tyg mam badania zlecone
Tak w badaniu ogolnym wyjdzie czy jest infekcja ale bardziej tak ogolnie. Tak jak tynka napisala, podwyzszone leukocyty moga o tym swiadczyc, no i bedzie wiadomo czy jest sporo bakterii czy nie, czy jest bialko ktorego byc nie powinno czy nie.
Na posiew sie dopiero kieruje, jak chcesz wiedziec konkretnie jakie sa bakterie w moczu, zeby no ustalic antybiotyk.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
cześć dziewczyny!

No to spory juz Twoj maluszek
Widzisz jak ostatnio ja mialam usg moj wazyl 1500 gr to lekarz powiedzial ze sporo a to 30tc.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:53   #3637
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A moja mała siedzi mi tak mocno na dole tylko zastanawiam się czym mi tam tak ciśnie. Jak ja sobie przypomnę jak Antek wbijał mi się pod żebra to na samą myśl mnie bolą.

Zbieram siły na prasowanie

Ostatnio sąsiadka przyniosła mi huśtawkę dla maleństwa (sama bym jej nie kupiła bo za droga) i dwa kartony bodziaków muszę tylko za pranie tego się zabrać

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:53   #3638
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
czy w zwykłym badaniu moczu wyjdzie ew. infekcja? czy trzeba posiew robic? bo też w tym tyg mam badania zlecone
zależy o infekcje czego chodzi, moczowego wyjdzie, ale już pochwy nie musi, może wyjśc w moczu i we krwi,że to toczy się stan zapalny jakiś ...ale czasem w ciąży odchyły w wynikach to norma i się to przyjmuje za normę, a w pochwie bakterie sobie żyją
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:53   #3639
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Gratuluję wyboru My jeszcze nie mamy choć zaproponowałam TŻ Maciej Kacper (pierwsze na M bo TŻ tak chciał a drugie bo mi się to imie podoba ). No ale on jeszcze myśli nad akceptację, ale myślę że się zgodzi i tak zostanie
Znam samych fajnych Maćków

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
prosze o kciuki bo dziś wizyte mam
mega mocne!

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ladnie.Ja chcialam Franciszek,po niezyjacym tesciu,ale tutaj byloby trudne do wymowienia,wiec z tego wzgledu sie nie zdecydowalam.
Franek w Polsce ostatnio bardzo modne a jakie macie propozycje na imię dla synka?

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Jaki był spokój jak nie chodził do przedszkola a teraz non stop coś. No mi kazał mój gin jeść już do końca ciąży urinal bo to nie zaszkodzi a miałam bakterie w moczu. Dzisiaj mój tż załatwił mi skierowanie na badania wiec muszę sie spiąć i iść probobić ale najgorzej że muszę zrobić obciazenie glukoza
Ja też biorę urinal codziennie od 8 tc, czasem nawet po dwa, ale i tak miałam bakterie i wyniki moczu zawsze takie sobie - gin stwierdził, że widocznie taki mój ciążowy urok... Niby po monuralu w 20tc i tak już dużo lepiej.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Odpisala Mała
Nadal jest w szpitalu. Napisala, ze dostaje zastrzyki i ma kroplowki podlaczone, ktore specjalnie nie pomagaja, bo nadal jej bardzo twardnieje brzus, wczoraj miala ok. 30 twardnien.
Dzis juz od 5:30 juz ponad 10 twardnien brzuszka.
Czeka na lekarza i ma miec usg.

Bidulka stresuje sie tak Mam nadzieje, ze szyjka jej trzyma.
Biedna oby wszystko było ok.

Cytat:
cześć dziewczyny!

Gratuluję jeszcze tylko 8!
A powiedzieli wreszcie na USG jaka płeć?
Na SR chodzisz do Szpitala Bielańskiego?

aaaga mam nadzieję, że synuś wytrzyma w brzuszku do terminu, a jeśli nie to chociaż do 38tc. Masz bardzo stresującą i ciężką sytuację, ale nie dawaj się

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:00   #3640
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

A i tak słyszałam, że za każdy odebrany poród dostają od NFZ 16 tys. (ciekawe czy to prawda, bo nigdzie konkretów się nie znajdzie na ten temat)
No nie wiem cottonpuma czy to jest prawda, chyba za duża ta kwota, zobacz sobie tutaj na stronce prywatnej kliniki z Rzeszowa na cennik. Jest tu napisane, że cena porodu dla nieubezpieczonych to 4500 zł więc pewnie w szpitalach NFZ podobnie daje pieniązki.

Cytat:
cześć dziewczyny! jestem na bieżąco z wątkiem, codziennie czytam ale nic nie piszę, bo nie chcę codziennie smęcić wam... jednym słowem z tą rurka w brzuchu nie jest za wesoło
modlę się codziennie żeby już do końca ciąży nic złego sie nie stało, bo na szybka pomoc w szpitalu nie ma co liczyć. na szczęście Dominik zdrowy tylko strasznie rozrabia i przez to czasem mam krwawienia z układu moczowego i ból pęcherza.
W szpitalu na USG wyszło że jest 3 tygodnie większy niż by wynikało z OM!!! I ma dużą główkę (po mamusi)
Boje się że przez moje nerwy on tez może być nerwowy po urodzeniu. I może mu pospieszyć na ten świat jak ciągle będzie dostawał tyle adrenaliny, więc staram sie uspokajać. No i jeszcze się boję że jak będzie taki duży to żebym dała radę go urodzić, bo po moim zabiegu strasznie boję sie cesarki - że znów będę miała taki atak paniki, a nie będę mogła sie ruszyć.
cottonpuma dlaczego przy nerkach nie można gotować zup na kościach (ja uwielbiam kości, jakbym była psem, wiem ze to obrzydliwe) może tu leży mój błąd i powód problemów? I napisz mi czy zdejmowanie tego cewnika DJ boli (bo słyszałam że nie i że trwa kilka minut). Ja mam się zgłosić na to po porodzie i zastanawiam się kiedy. Bo rozbabrana cewka + krwawienie z macicy i noszenie podpasek to dla mnie murowane zapalenie dróg moczowych.
Agga biedulko trzymaj się

A do mnie przywiózł kurier wózek dla niuni
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:20   #3641
alamig
Zakorzenienie

Właśnie nadrobiłam 20 stron po weekendzie. Zajęło mi to ponad 2 godziny
Byliśmy w górach ze znajomymi miejscowości Małe Ciche. Nie uwierzycie jaka tam jest przepiękna zima Muszę przyznać, że wyjazd zrobił mi bardzo dobrze. Już pierwszego dnia ustały mi wszystkie pozostałości po chorobie (typu katar, ból gardła), poza tym czułam się tam wyjątkowo dobrze. To pewnie zasługa tej wspaniałej pogody, świeżego powietrza i długich spacerków. Nie chciało mi się wracać do tego zanieczyszczonego Krakowa, no ale cóż

Karolca, Dolina Nocy to nasza mama aniołkowa, a wpadła tu do nas na wątek, żeby nam napisać, że znów jest w ciąży
Stary 2012-01-09, 13:22   #3642
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Napisała jeszcze raz Mała:
Nie bede cytowac, napisze, ze miala usg, ze z dzidzia wszystko ok, ale po badaniu ginekologicznym lekarz powiedzial, ze szyjka krotka i moze wychodzic tylko do wc.
Bidulka
SZYMONEK

Stary 2012-01-09, 13:23   #3643
agnes99
Zakorzenienie

aalegna wiesz jak też sie trochę martwiłam, bo jak dziewczyny pisały o wagach usg z półówkowych to moje dziecko było średnio o 100g mniejsze, a teraz proszę... rośnie

aguśka mi lekarz powiedział, że wszystko ok., może to wynika z tego, że dość wysoka jestem (mąż też do małych nie należy) i pewnie dlatego lekarz nie mówił o nieprawidłowiściach z wagą, a poza tym to był dokładnie 31 tydzień i 4 dzień

evvcia niestety maluch nie chce sie na usg rozkraczyć jak pan bóg przykazał i dalej nie ma pewności takiej chociazby na 85%, więc uznaliśmy z mężem, że czekamy na niespodziankę (imiona i dla chłopca i dla dziewczynki mamy wybrane więc problemy nie będzie) i juz nie bedziemy naciskali na lekarzy
tak do Bielańskiego chodzimy, naprawde polecam sr u nich... choć dopiero zaczeliśmy

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-09 o 13:25
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:23   #3644
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No nie wiem cottonpuma czy to jest prawda, chyba za duża ta kwota, zobacz sobie tutaj na stronce prywatnej kliniki z Rzeszowa na cennik. Jest tu napisane, że cena porodu dla nieubezpieczonych to 4500 zł więc pewnie w szpitalach NFZ podobnie daje pieniązki.

Agga biedulko trzymaj się

widziałam gdzies cennik z prywatnej kliniki i najdroższy poród kosztował coś koło 15 tysięcy,to byla cc z długim pobytem
Stary 2012-01-09, 13:24   #3645
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Odpisala Mała
Nadal jest w szpitalu. Napisala, ze dostaje zastrzyki i ma kroplowki podlaczone, ktore specjalnie nie pomagaja, bo nadal jej bardzo twardnieje brzus, wczoraj miala ok. 30 twardnien.

oj biedna ona z tymi twardnieniami jest
Stary 2012-01-09, 13:26   #3646
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Karolca, Dolina Nocy to nasza mama aniołkowa, a wpadła tu do nas na wątek, żeby nam napisać, że znów jest w ciąży
A monika83 ostatnio sie odzywala jakos pare dni temu chyba
SZYMONEK

Stary 2012-01-09, 13:27   #3647
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
cottonpuma dlaczego przy nerkach nie można gotować zup na kościach (ja uwielbiam kości, jakbym była psem, wiem ze to obrzydliwe) może tu leży mój błąd i powód problemów? I napisz mi czy zdejmowanie tego cewnika DJ boli (bo słyszałam że nie i że trwa kilka minut). Ja mam się zgłosić na to po porodzie i zastanawiam się kiedy. Bo rozbabrana cewka + krwawienie z macicy i noszenie podpasek to dla mnie murowane zapalenie dróg moczowych.
Oj , może nie będzie nerwowy, ja miałam niezłe nerwy w pierwszej ciązy , a dziecko grzeczne do dzisiaj
Stary 2012-01-09, 13:30   #3648
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Oj , może nie będzie nerwowy, ja miałam niezłe nerwy w pierwszej ciązy , a dziecko grzeczne do dzisiaj
oby oby
mam nadzieje że tylko stereotyp

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:31   #3649
Karo89
Zakorzenienie

Desia dużo zdrówka dla Was

Cytat:
A wy, dziewczyny, planujecie coś szyć?
jak znajdę dobrą bawełnę to tak, tzn nie ja, bo ja nie mam wprawy takiej w szyciu na maszynie, ale teściowa i babcia Tżta robią to bardzo dobrze i chętnie uszyją coś dla małej
Tyle, że ja tylko poszewkę na podusię i na kołderkę bym szyła, bo więcej mi nie potrzeba, ze względu na to, że łóżeczko turystyczne kupujemy, więc takich rzeczy jak ochraniacze mi są nie potrzebne

Cytat:

Hej dziewczyny
Jak często Wy macie USG??
ja ostatnie usg miałam w 21 tyg ( 3d) potem miałam kontrolne na te przepływy w tętnicach macicznych w 24 tyg, ale w tedy to tylko patrzył na tętnice i na 5 sekund dał mi posłuchać serducha a to dlatego, że zrobił mi to badanie w ramach poprzedniego usg czyli 3d. i oprócz tego miałam na początku ciąży 2 razy usg i tyle. Moja lekarka jest z tych co uważają, że jak nie ma potrzeby to nie chce robić usg za dużo. Ale mam nadzieję, że w czwartek to już mi zrobi bo chcę pokukać na córę

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że wybraliśmy wreszcie imię Będzie na 90% Laura Franciszka Drugie imię po babci TŻ. Myślę, że się już nie rozmyślimy, ale kto wie
Laura ładne imię ja właśnie nie mam pomysłu na drugie imię,zastanawiam się nad Magdaleną, ale nie wiem co na to Tż bo nie pytałam go jeszcze o jego typy

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Wiecie co wy też macie takie mocne upławy czy to tylko ja mam bo jak co to będę musiała w tym tygodniu jechać do gina??
Cytat:
Ja mam też właśnie sporo wydzieliny z pochwy ale nic nie swędzi ani dziwnego zapachu nie ma ani nic ale naprawdę dużo tego jest. Po kilka razy dziennie czasem wkładkę sobie muszę wymieniac bo normalnie mokro I też się zastanawiałam czy to normalne czy nie bardzo..
ze mnie właśnie też się leje tak, jakby kran odkręcił ale też ani zapachu ani jakiegoś specjalnego koloru to nie ma, ale mimo to ginka mi daje skierowanie na biocenozę ( czystość pochwy). Dzisiaj miałam właśnie już 3 raz od początku ciąży. Dała mi też raz taki krem Gynazol, żeby zmniejszyć te upławy, trochę pomogło. Tylko cholerstwo strasznie drogie było, bo ponad 40 zł płaciłam za niego, i to na raz się go aplikowało

Cytat:
Odpisala Mała
Biedna, pewnie strasznie się denerwuje... Oby te twardnienia zmniejszyły jej się i dzidzia jak najdłużej w brzuszku siedziała.!

Aaagga żeby maluszek siedział jak najdłużej u mamusi w brzuszku. Bardzo Ci współczuję, bo na pewno jest to strasznie męczące i stresujące

Dzień dobry.
Ja Was nadrabiam, nadrabiam i nadrobić nie mogłam :P
Byłam na tych badaniach, nie wyspana jestem bo po 5 wstawałam, do tego plecy bolą mnie i żebra (moje dziecko znalazło sobie super worek treningowy do kopania-żebra z prawej strony)

Na obiad mamy krokiety, właśnie wstawiłam barszczyk, żeby się ugotował i będziemy jeść

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2012-01-09 o 13:34
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:36   #3650
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
oby oby
mam nadzieje że tylko stereotyp
gdzieś to pewnie wpływa jakoś, ale pewnie nie na każde dziecko, bo ile mam jest zupełnie spokojnych w ciązy? w moim otoczeniu te najbardziej opłakane były od Mamuś dość spokojnie znoszących ciąże....na moje oko dużo większe znaczenie ma to , co się dzieje po urodzeniu
Stary 2012-01-09, 13:41   #3651
agabi
Rozeznanie

cześć dziewczyny

dawno nic nie pisałam ale czytam Was namiętnie

a wczorajszą dyskusję czytałam z wypiekami na twarzy. i napiszę tylko jedno- nigdy nie było tu dołująco-wprost przeciwnie- zawsze mnóstwo dobrych rad, słów pocieszenia i wsparcia.ja leżę plackiem od sierpnia. zachodząc w ciążę wiedziałam, że ryzykuję też swoje życie. dla Dziecka zrobilabym wszystko.bez gadania.dlatego nie mogę zrozumieć ...echhh, dobra, koniec tematu.

aaagaa- biedulko,ależ Ty dzielna jesteś. trzymaj się
madziara-trzymam kciuki mocnoooo
mała- mam nadzieję, że jakoś uda się w końcu wygasić te skurcze...i że szyjka wytrzyma.i w końcu będzie ok.ważne że jesteś pod nadzorem.trzymaj się Kochana i wracaj do domku szybko

a ja znowu chora jestem kaszel mam straszny i katar. czasem mnie normalnie dusi...
wyprawka prawie skompletowana.jakie te maleńkie rzeczy są piękne

miłego dnia Kochane.i zdrówkaaa życzę. bo tak, jak Aguśka pisała- przez tą pogodę wirusy i bakterie są wszędzie...
Stary 2012-01-09, 13:49   #3652
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej, można zadzwonić do wybranego szpitala na oddział położniczy i się dowiedzieć jak sprawa się ma, czy można przyjść , kiedy itd., w wielu szpitalach jest taka możliwość. .
W szpitalu w ktorym ja planuje rodzic sa organizowane wieczory informacyjne dla przyszly rodzicow - mozna sie wtedy o wszystko wypytac, zameldowac do porodu, oprowadzaja po salach porodowych, omawiaja jak porod ma wygladac itp. Takie wieczorki sa raz w miesiacu. Poza tym w kazda srode w konkretnych godzinach mozna przyjsc do sali poloznych /lub zadzwonic jak ktos woli i tez zameldowac sie, wypytac o wszystko itp z tym ze nie ma oprowadzanai i pokazywania co i jak. My 23 stycznia idziemy z mezem na ten wieczor informacyjny, juz sie nie moge doczekac
Cytat:
Hej dziewczyny
Jak często Wy macie USG??
Ja mam na kazdej wizycie, czyli co 4-5 tygodni
Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, że wybraliśmy wreszcie imię Będzie na 90% Laura Franciszka Drugie imię po babci TŻ. Myślę, że się już nie rozmyślimy, ale kto wie
ladne imiona
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Czesc gaduly. Ja myslalam ze wekend nadrobie w 5 minut.... a tu masz babo placek, prawie 20 stron
Ja zajeta bylam w sobote i niedziele, robilismy zakupy dla dzidzi i jestem z siebie dumna, bo prawie wszystko juz mamy Tzn zostal nam jeszcze wozek, przewijak i doslownie kilka drobiazgow. Najgorszy ten wozek, ale damy rade. Ide wiec poczytac was, bede za jakas godzinke
super
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu chcą mojego męża wysłać w delegację do Warszawy (to oznaczałoby, że w domu byłby co dwa tygodnie). Zadzwonił do firmy i wytłumaczył, że ma żonę w zaawansowanej ciąży i może pracować wszędzie, ale pod warunkiem, że będzie codziennie w domu. Bo jak sam powiedział - nie znamy dnia ani godziny (moje słowa powtarza ). Ale taka jest prawda. Stąd już nie marudzi i nie kręci nosem, że trzeba zacząć kompletować wyprawkę. Mam szukać, gdzie taniej. Więc w tygodniu chcę podjechać sobie do jakiegoś dziecięcego sklepu, obejrzeć dokładnie pościele i inne ciekawe rzeczy z listy, wybrać to, co najbardziej odpowiada mi ceną i jakością i szukać na allegro
Brawo dla meza no i teraz mozesz spokojnie kompletowac wyprawke
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
prosze o kciuki bo dziś wizyte mam
zaciskam
Cytat:
Odpisala Mała

biedna Mala
Cytat:
Mój cały czas wędruje w górę
i czuję jak coraz mocniejszy ucisk właśnie na dolną część żeber, żołądek, wątrobę. I moje boczki

Mam ostatnio straszną fazę na mleko. Litr mleka wypijam w ciągu doby. Do tego jakieś płatki, musli, suszone jabłka i rodzynki. A od tego najszybciej zawsze tyję. Od ostatniej wizyty (1,5 tygodnia temu) przybyło mi 2 kg...
Ja tez mam chyba wysoko - od kilku dni mala urzeduje mi przy zebrach, dzisiaj kilka razy wypiela nozke w zebro az zabolalo. ....

co do mleka, to ja od dluzszego czasu pije je litrami na zimno, na cieplo, z kakao, müsli itp
Cytat:
pochwal sie
Cytat:
Nie bede cytowac, napisze, ze miala usg, ze z dzidzia wszystko ok, ale po badaniu ginekologicznym lekarz powiedzial, ze szyjka krotka i moze wychodzic tylko do wc.
Bidulka
o kurcze ... mam nadzieje, ze szyjka sie uspokoi i uda jej sie donosic

Ja bylam u kolezanki na herbatce. Jej synek oczywiscie pokazal na co go stac - cyrk z nim jeden wielki momentami. Ale slodki zarazem, bo jak wracali od nas po sylwestrze to pytali sie Julka co mam w brzuchu i powiedzial ze mam tam ''Ein Baby'' a jak spytali go czy mam tam chlopca czy dziewczynke to powiedzial ze ''Ein Mädchen'' (czyli dziewczynka) i ladnie powiedzial, ze bedzie sie nazywala Julia - slodko
Pogoda u nas do bani, leje caly czas.... bylam jeszcze w Polskim sklepie i babka przy kasie pyta mnie z politowaniem ''Jak dlugo bedzie sie Pani jeszcze meczyc?'' i patrzy na brzuch ... mowie ze jeszcze 8 tygodni nam zostalo, no ale moze byc mniej lub wiecej. A ona do mnie ze mam taki duzy brzuch ze szok i ze jej kolezanka co rodzi za 2 tygodnie ma mniejszy nienawidze takiego porownywania .... tak samo jak ta kolezanka spytala ile Julka wazy i zaraz poszukala swoja karte ciazy i mowi ze jej synek w tym okresie wazyl wiecej Jakby mnie to obchodzilo

Musze wziac sie za sprzatanie, bo mam meksyk w domu ... a tak mi sie nie chce.... ale potem wynagrodze sobie dluga kapiela przy swiecach nie musze dzisiaj obiadu gotowac, wiec luzik

Jak Wam sie podobaja te butki? http://www.bugattishoes-shop.de/Dame...RZ::94540.html Szukalam jakis sportowek, bo juz mnie irytuje zakladanie kozakow, a ze sniegu nie ma to wystarcza adidaski. No i te mi wpadly w oko, bo i do dresu i do jeansow + marynarka np beda pasowac, no i mamy z mezem dobre doswiadczenia z ta firma jesli chodzi o jakosc (calosc ze skory).. z tym ze nie umialam ich w sklepie znalezc i chyba kupie na oko w necie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:56   #3653
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ale dzielny chłopak! a ja to przeczytałam bez przecinka - dawaj nagrodę niunio i sobie myślę, że masz małego podrywacza

co do imion, mnie się podobają:
Madzia
Pola
Zuzia
Zosia
Karolinka
Malwina

ale w sumie to też miałam wielki problem jak dać na imię jak będzie dziewczynka, na szczęście jest chłopak
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
iga jowita lub iga ariana bedzie miala nasza cora na imie jesli bedzie jednak syn to kajetan, pierwordny nataniel norbert
Cytat:
cytat syna - leżę i kwiczę co za agent

Co do imion - dobrze, że mamy dziewczynę, bo z tym problemu nie było.
Od lat ustalona jest Lena, ale opcje były jeszcze takie:
-Laura
-Marysia
-Hania
-Ania
-Gabrysia (mężowi się podobało)
-Kinga
-Ewa

a z rzadszych, czy może też nazwijmy to tradycyjnych, rodzina wspominała o Michalinie (no, po Top Model odpada...) Celinie, Lidii.

W szkołach, moje siostry praktykantki naliczyły masę Weroniczek, Julek i Zuzek (ale znam dużo zwierząt o tym imieniu, głównie kocic i yorków...) oczywiście Emilki, Rozalki, była i Kornelia, Małgosia, Alina, ale też... Marianka

Zapomniałabym: podobała mi się też Ela rzadkie, uniwersalne (w większości języków).
Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Sympatyczne te Twoje połowy

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Jak tak spojrzałam na imiona to Pola i Gabrysia też były w planach,ale dla TŻ się niestety nie podobało. Choć teraz nie ma to większego znaczenia no chyba,że gin. na USG się pomylił
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
nie wiem czy jest tez taka opcja w Polsce, ale w UK wchodzisz na strone pampers.co.uk, wypelniasz formularz i przesylaja paczuszke i to wszystko.

Roksape u nas z imieniem dla dziewczynki nie bylo problemu, bedzie Hanna (bo chcielismy aby bylo latwo jej tutaj w UK z imieniem, wystarczy ze z nazwiskiem sie anglicy motaja)juz nawet myslalam aby miala moje nazwisko, bo wymawiane jest bez problemu....moze dlatego ze nie jest polskie

ale bralismy tez pod uwage:
Pola, Maja, Nina, Kaja

dla chlopca tylko jedno nam sie podoba: Piotr
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
U nas gdyby była dziewczynka nazwalibyśmy ją Martynka
podoba mi się jeszcze Olivia, Judyta, Laura

ładne te rzeczy! kurcze korci mnie żeby się wyrwać z domu na te wyprzedaże...może się w przyszłym tygodniu wybiorę

nam też no i będziePiotruś
Cytat:
U nas miała być właśnie Martynka, ale mąż zmienił na Ewelinkę i póki co nic się nie zmienia.
Jedynie babcia męża spytała, czy jesli urodzi się 11 lub 25 marca to damy jej na drugie Maria Ja nie widzę przeszkód, żeby dać Ewelince na drugie Marysia nawet jesli urodzi się w innym terminie

Miałam na obiad placki ziemniaczane Jeeej były taaaakie pyszne i puszyste. Dawno takich nie zrobiłam
Cytat:
Ja tez bylam z Filipem u dentysty ale tylko na przeglad i na szczescie ma wszystkie zabki zdrowe. Tez byl dzielny, ale chyba borowac by sobie nie dal dlatego duze brawa dla Maciusia
Co do imion, gdyby miala miec dziewczynke to bylaby to albo: Julia, lub Julitka, albo Zuzia lub Alicja.
Cytat:
Fajnie...

Mój nie chce jeszcze słyszeć o zakupach wyprawki
A ja do połowy lutego chciałabym wszystko ogarnąć!
Właśnie zrobiłam listę co trzeba kupic (wszystko) i ogólne średnie ceny z allegro. Pojedynczo nie wychodzi drogo, ale razem...
Ale nie, są przecież wazniejsze wydatki (choćby przygotowania do tego glupiego zlotu Syren u nas w mieście, organizacja tego wazniejsza... i nie ma ważniejszego tematu od tego ).
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi Kto wie czy u mnie nie będzie takiej Basi lub Magdy. Póki co te imiona najbardziej pasują mojemu TŻ ( ja mam mase innych, ale wolę, żeby nam obojgu się podobało) Natomiast Gabrysia się ostatnio urodziła już Mam jej zdjęcia nawet, może wam pokaże jak wygląda moja siostrzenica z wagą 1400g i 41 cm

A Karolinę też już mam u siostry TŻ
Co do Marysi to akurat moje drugię imię Więc odpada hehe

Cytat:

Moze to byc to. Bol rwy to bol w posladku uniemozliwiajacy swobodne chodzenie, siedzenie, kluje i czasem nie chce nawet przejsc w pozycji lezacej.

No i mnie ostatnio tak zaczęło pobolewać... Na szczęście nie tak mocno

Ale mam inny problem. Nie mogę spać, żadna pozycja do snu mi nie odpowiada, tłukę się całą noc po łóżku i śpię tak jak bym wcale nie spała Wczoraj to pierwszy raz poczułam jak to mieć ucisk na przeponę i nie móc oddychać... Normalnie jak bym się dusiła i ten brzuch już taki duży, że ciężko cokolwiek zrobić
To się pożaliłam

A teraz jakieś 10 stron nadrabiania mi zostało
Także postaram się jakoś sprawnie was ''doczytać''
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:57   #3654
gucia6
Zakorzenienie

hej babeczki

melduje sie, ze zyje... chociaz ostatnio zarowno czasu jak i weny brak... bo mojemu pracodawcy cos uciska mozg i musze pewne sprawy poustalac ze swoim prawnikiem

generalnie czuje sie z tym calym stresem do d***... jak sie cos bardziej wyklaruje, to dam znac...

poki co trzymajcie za mnie kciuki... bo w koncu co nas nie zabije to nas wzmocni... tylko zeby na tym nie ucerpialo moje malenstwo
Stary 2012-01-09, 13:58   #3655
Aguśkaa83
Zakorzenienie

agabi zycze zdrowka
SZYMONEK

Stary 2012-01-09, 14:00   #3656
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Ale prywatne kliniki też dostają za poród kasę... Bo kobieta w ciąży, nawet jeżeli ubezpieczona nie jest, to z racji ciąży i połogu ubezpiecza ją budżet państwa. Także nawet kobieta bezrobotna, niezarejestrowana w UP, nieubezpieczona przez kogoś z rodziny ma prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej, badań i porodu a także opieki na czas połogu - tyle, że ośrodek zdrowia nie dostaje za nią kasy z NFZ ale bezpośrednio z budżetu.

Kliniki każą sobie dopłacać po parę tysięcy, bo kraj zwraca koszty porodu i opieki do jakiejś kwoty, więc rodząca wyrównuje różnicę. Dlatego też np. poród w prywatnej klinice Esculap w Bielsku kosztuje niecałe 500zł, a na stanie mają wszystko - wyprawkę, art. higieniczne itp bez ograniczeń. A która prywatna klinika przyjęłaby poród z konsultacjami, lekami, ceną za pobyt, za zużyte podkłady i pieluchy, zzo i kasę dla położnych/lekarzy za 500zł?
Stary 2012-01-09, 14:02   #3657
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Roksape no mnie tez tak dzidzia czasem uciska na przepone, nie lubie tego uczucia tej trudnosci w oddychaniu.
A Gabrysia to kruszynka na pewno jest...a jak sie czuje malutka i jej mama? Moze wrzuc na maila zdjecie.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej babeczki

melduje sie, ze zyje... chociaz ostatnio zarowno czasu jak i weny brak... bo mojemu pracodawcy cos uciska mozg i musze pewne sprawy poustalac ze swoim prawnikiem

generalnie czuje sie z tym calym stresem do d***... jak sie cos bardziej wyklaruje, to dam znac...

poki co trzymajcie za mnie kciuki... bo w koncu co nas nie zabije to nas wzmocni... tylko zeby na tym nie ucerpialo moje malenstwo

A tak serio trzymam kciuki zeby sie wyklarowalo
No i prosze sie nie denerwowac zbyt mocno.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:04
Stary 2012-01-09, 14:06   #3658
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Trzymaj sie dzielna kobieto!Wspolczuje,ze tyle musisz wycierpiec.

Cytat:

Franek w Polsce ostatnio bardzo modne a jakie macie propozycje na imię dla synka?
Dla synka juz postanowione-Eryk

Cytat:
Bidulka
Biedna Mala.Pozdrow ja.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Jak Wam sie podobaja te butki? http://www.bugattishoes-shop.de/Dame...RZ::94540.html Szukalam jakis sportowek, bo juz mnie irytuje zakladanie kozakow, a ze sniegu nie ma to wystarcza adidaski. No i te mi wpadly w oko, bo i do dresu i do jeansow + marynarka np beda pasowac, no i mamy z mezem dobre doswiadczenia z ta firma jesli chodzi o jakosc (calosc ze skory).. z tym ze nie umialam ich w sklepie znalezc i chyba kupie na oko w necie
Bardzo mi sie podobaja,wygladaja na wygodne
Stary 2012-01-09, 14:08   #3659
agabi
Rozeznanie

Cytat:
agabi zycze zdrowka
dziękuję zapisałam się na jutro do lekarza.boję się że to zapalenie oskrzeli-ten kaszel mam taki duszący...
Stary 2012-01-09, 14:27   #3660
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Bidulka

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości