|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Zastanawiam sie nad kupnem hustawki,takiej:
http://www.ebay.co.uk/itm/3006460177...84.m1438.l2648 Co myslicie?
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
melduje się jako zaginiona
![]() dlugo sie nie udzielałam ale często po troszke chociaż czytałam co tam u Was. więc wybaczcie brak wiadomości z naszej strony. U nas wszystko ok. Maluszek juz ma ok 900 g i jest silny i zdrowy i dokazuje mamusi postaramy sie teraz częściej udzielać pozdrawiamy wszystkich
|
|
|
|
#3663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam o kiwaczku-bujaczku z piosenkami i delikatną wibracją: http://allegro.pl/bright-starts-leza...021598078.html Podobało mi się tez mamaroo, ale cena zabija i dla mobilnego malucha już bezpieczne to nie jest... http://allegro.pl/4moms-hustawka-lez...040268078.html |
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 | |||
|
Rozeznanie
|
hej hej
próbuję być na bieżąco co mi średnio ost wychodzi ale staram się ![]() w czw byłam na szybkiej wizycie i szyjka jest ok i przez dwa tyg do nast wizyty lekarka się śmiała że nie powinnam urodzić z gorszych wiadomości remont w szpitalu dalej trwa a już dawno powinien być zakończony i różnie to może być z przyjęciem i druga rzecz -moja lekarka od lutego idzie na urlop na trzy tyg.... oby mi wtedy ni ebyła potrzebna ![]() a w sob idziemy na ost usg ![]() i zaczęliśmy 32 tydz a dzisiaj na suwaczku 60 dni do porodu...Cytat:
![]() nam ost pani na zajęciach dlaczego szybki poród nie znaczy dobry poród i niestety podobno dla nas najbezpieczniej jak się jednak trochę pomęczymy. Cytat:
![]() jak ja bym chciała pójść do sklepu znaleźć swój rozmiar i jeszcze w takich cenach u nas dużo takich płaszczyków jak na all było na tragu albo w małych sklepikach tylko oczywiście droższe a tą kurtkę upolowałam u "chinczyków" jak się już składali chcieli 100 ale poszła za 50 i powiem szczerze że super zakup bo porządnie wykonana i bardzo ciepła Cytat:
![]() idę dalej nadrabiać
|
|||
|
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, ze takie sa
chyba je zamowie, normalnie kosztuja 69.95 € ale sa przecenione na 50 a ja juz mysle tez o wygodzie jak bede smigac na spacerki hihi Cytat:
pamietam ze syn kolezanki mial pelno frajdy z tego Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dla porównania - znajomy cukiernik mówił, że w zakładzie mają sterylniej niż w szpitalu, wszędzie monitoring, ciągłe naloty sanepidu, więc nie ma szans, że ktoś "doda czegoś od siebie". Fakt faktem, po tamtym tekście nie kupuję bułki tartej WCALE. Pewnie każdy fach ma coś na sumieniu, no ale czego nie wiem, to mnie nie boli. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- dokładnie - plus mówią od razu, jak dziecko zaczyna raczkować, nie można go przy tym zostawić samego, bo wsadzi rączki przy podstawie i ciach, po paluszkach. A że nigdy nie wiadomo, jakie te nasze dzieci będą sprytne, lepiej unikać ryzyka zawczasu, tym bardziej za TAKĄ cenę. |
|
|
|
|
#3668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/8314794s |
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to bardzo ciekawe, wychodzi z tego,że jak idę prywatnie wyrwać zęba to każdy lekarz prywatny dostaje jeszcze za to kasę ? dziwne ![]() a o tej klinice w Bielsku coś już czytałam na innym forum i też mnie to ciekawi ![]() ![]() muszę zapytac gina mojego jak to jest naprawdę i jakie to koszty
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-09 o 15:05 |
|
|
|
|
#3670 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie poprasowałam pieluszki tetrowe
i robię ostatnią listę co potrzeba..
|
|
|
|
#3671 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja hustawke mam taka: http://allegro.pl/little-tikes-4309-...012974865.html Oczywiscie jak juz dziecko siedzi z oparciem to mozna uzywac. I jest do 25 kg az wiec na bardzo bardzo dlugo. I sluzy nam do teraz, Filip uwielbia sie w niej husiac, nie raz sluzyla do uspienia jak sie zle czul A Filip wazy ok. 17 kg wiec jeszcze posluzy.Duzo m-sca nie zajmuje. Przymocowuje sie na hakach (ktore wczesniej trzeba nad futryna wkrecic). I jest bardzo bezpieczna, maly sam nie wyjdzie bo jest ta dodatkowa blokada. Cytat:
![]() Cytat:
Ja mialam inny z fisher price. Bardzo stabilny i bezpieczny.Cytat:
![]() Oby udalo Ci sie rodzic tam gdzie chcesz, niech sie spiesza z tym remontem
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc nie do końca jest tak jak rozumuje to cottonpuma |
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam zwrócić uwagę do jakiego wieku można dane leżaczki używać
bo z tym jest różnie
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Mala, trzymaj cie kochana! Wszystkie to trzymamy kciuki za ciebie i za babla, zebyscie szczesliwie dotrwali terminu! Cytat:
Cytat:
Ja pracuje prawie z samymi facetami. Dzis wszyscy wrocili z swiatecznych uropow i kazdy looka na moj 28-tygodniowy bebzonek. Jeden taki ciekawski pyta :"Ale chyba juz ci wiecej ten brzuch nie urosnie co" z taka mina jakbym juz osiagnela jakis gigantyczny wymiar. A ja na to "urosnie, urosnie, masz jeszcze cale 10 tygodni zeby zobaczyc jak wielki brzuch potrafi urosnac w ciazy ![]() Ale sie objadlam na lanczu, i wzielam jeszcze deser (jablecznik pyszny!)a teraz siedze i prawie oddychac nie moge. Kurde gupia jestem, wiem ze obiadu z deserem juz nie mieszcze a ciagle sie opanowac nie umiem ![]() I rozmyslam czy nie zaczac jakis spacerow urzadzac, bo normalnie z dnia na dzien czuje jak mi ciezko sie robi - jak to takim tempie pojdzie to srednio widze swoja koncowke w kwietniu... |
||
|
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tylko taką nadzieję,że nie szastają tam cc na życzenie, gdy nie ma w Polsce kasy na operację ratujące życie , bo to by było lekkie przegięcie wg mnie oczywiście ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Mi Kolega z pracy też powiedział ,że pewnie wyglądam jak kulka ![]() ( rozmowa telefoniczna)ale akurat bardzo Go lubię i Jemu tak wolno a ja mu na to ,że tak,że jak zwykle
|
||
|
|
|
#3677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do zwrotów - szpitale i kliniki tak, jako zarejestrowane ośrodki zdrowia - prywatne wizyty niekoniecznie-bo to już musiałby się sam pan doktor użerać z funduszem o zwrot, pokazywać księgi, paragony itp, a mój przykładowo nawet kasy fiskalnej nie ma. Plus - fundusz ma ustalone jakieś progi cenowe - zwraca tyle a tyle za taką a taką usługę medyczną, jeżeli sobie wybierzemy, że chcemy skorzystać z tej usługi w klinice prywatnej lub za granicą - trzeba się liczyć, że sami będziemy musieli pokrywać różnicę. Przykładowo - zdarzyło mi się tak,że musiałam kiedyś iśc 2x jednego dnia do ginekologa (2 różnych-chciałam skorzystać z doraźnej pomocy rano, kiedy byłam w przychodni, żeby się nie wracać, pan doktor przebadał, nie postawił diagnozy ani zaleceń, więc musiałam iść 2x do swojego) a wtedy dowiedziałam się, że nawet jako ciężarna podlegam limitom, więc za 2 wizytę muszę zapłacić - akurat w tej przychodni 35zł. Czyli jeżeli jest to maksymalna kwota jaką fundusz płaci lekarzowi za moją wizytę, to idąc prywatnie nie wyjdzie mi za darmo jak w przychodni, która zawsze negocjuje kontrakty na korzystnych cenach, bo będę musiała uregulować tyle, ile lekarz zażąda minus 35zł. Czyli w praktyce minimalnie drugie tyle. |
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do swojego gina, bo jednak cos tam mam nie tak, swedzi mnie i piecze a jeszcze pare dni temu bylo na wizycie wszystko ok i ten sluz co mam taki zolto-zielony nitkowaty, to mnie troche wystarszylo.
No i mam kupic zel do stosowania do srodka: Multi Gyn Actigel oraz masc Clotrimazol. Jestem spokojniejsza.
|
#3680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny orientujecie się może czy w ostatnim miesiącu przed porodem wizyta jest kilka razy? czy raz jak zwykle? Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-01-09 o 15:26 |
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Flanelowych mam jeszcze po Filipie, chyba z 5 sztuk
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 20 szt tetrowych i chce jeszcze kupic s 5 flanelowych |
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam wizyte co 2 tygodnie pod sam koniec.
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze przede mną prasowanie, odkładam to bo nie znosze pracosować |
|
|
|
|
#3686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja generalnie odradzałam to mojemu bratu - no bo oni się z żoną uparli, że nie będą poszukiwać lekarza ze szpitala tylko chodzą do takiego na NFZ co nie ma praktyki w szpitalu bo wezmą sobie poród "prywatny" i wyjdzie im na to samo co płaciliby lekarzowi prywatnie - no tylko nie myślą co jak z ciążą będzie coś nie tak (tfu tfu) i trzeba będzie się położyć do szpitala, a tam wiadomo jak traktuje się pacjentów z niewiadomo-kąd i niewiadomo-od kogo |
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne takie coś, ale tak jak pisałam , nie za fajnie by było,że tam robiliby cc na zawołanie ( bez wskazań medycznych )i państwo by za to płaciło |
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzis mi przyszedl kocyk ktory zamowilam na all:
http://allegro.pl/gruby-koc-bobas-no...017828612.html super milutki ![]() A do tego u tego samego sprzedajacego te pieluszki: http://allegro.pl/bobas-tetrowe-piel...031623161.html no nie moglam sie oprzec
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
linki o prawie do leczenia się, gdzie się nam tylko podoba: http://www.prawapacjenta.eu/index.ph...x.php?pId=1918 http://www.gazetalekarska.pl/xml/nil...komunikat_OZZL -> 6 akapit Czyli racja-NFZ zwróci koszty leczenia, ale nie pobytu, jak w przypadku mag_99 dlatego cena w esculapie jest tak niska! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

postaramy sie teraz częściej udzielać 

A Filip wazy ok. 17 kg wiec jeszcze posluzy.