|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
U
boli mnie żołądek......... p.s. waga nie spada, a nie obraziłabym się |
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Moja magiczna kula mówi, że prawdopodobieństwo jest prawie równe zeru. Serio myślisz, że organizm zdążył ci się odbudować w tydzień po jakimś rocznym głodzeniu?
|
#423 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31495325]Dziękuję
Pomijając fakt, że wstałaś późno to posiłki są super, ale brakuje węgli w śniadaniu. <no to sie zgadza, ale jakos nie mam ogolnie dzisiaj siły jeść ;d a misz masz - no tak lubie i tak juz chyba zostanie ![]() No to moje jutrzejsze R I. Owsianka na mleku z kiwi i miodem II. 100g kury z oliwą z oliwek, kiełkami i papryką III. Spora bułka grahamka (ok 100g) z szynką, masłem, serem i warzywami 1h siłowych IV. Ryba po grecku bez tłuszczu + 40g pęczaka kujawskiego V. Sałatka warzywna z makrelą wędzoną VI. Pół kostki twarogu półtłustego z oliwą[/QUOTE] moja propozycja jest tylko taka, cobyś zamieniła II z III i dorzuciła do kury trochę ryżu/makaronu, bedzie lepszy przedtreningowy tak to - super!---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wrzucam dzisiejsze U, będę wdzięczna, jeśli ktoś zerknie
![]() I owsianka (4 łyżki płatków, 1 otrąb) z bananem i łyżeczką nutelli na mleku 2% II grahamka z masłem, szynką, pomidorem; dwie mandarynki batonik muesli III pełnoziarnisty makaron spaghetti z filetem z kurczaka i sosem pomidorowym z warzywami IV kawa z mlekiem, pasek czekolady z bakaliami, serek homo waniliowy V puszka ryby w pomidorach, dwie kromki grahama
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Ocenicie mój plan na jutro?
R. 10.00 2 kromki razowca z chudym twarogiem- 4 grube plastry, pomidor, ogórek, szczypiorek, kawa z mlekiem i łyżeczką miodu 13.00 szklanka zupy szczawiowej (rosół , ok. łyżka śmietany 12 proc, 1 ziemniaczk,1 gotowana marchewka szczaw) wiem, że nie ma białka, ale mam ochotę na zupkę 15.00 ćwiczenia 40 min 16.00) udko z zupy bez skóry, fasolka szparagowa gotowana, 3 łyżki ryżu dzikiego ( tylko 3 bo na II był ziemniak) 19.00 serek homo z migdałami 21.00 tuńczyk z wody cała puszka |
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
nie , nie jestem naiwna, ale jak wytłumaczyć takie dziwne uczucie - ból w brzuchu jakby przedmiesiączkowy?
|
|
#427 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak już mam no i chyba jednak nie zamienię, chociaż przyznaję, że masz rację |
|
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31496642]Dzięki
Tak już mam no i chyba jednak nie zamienię, chociaż przyznaję, że masz racjęhmm, to moze wywal grahamke ? : >
|
#429 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
no to może odrazu wrzucę co planuję na jutro i powiecie co zmienić
![]() I Dwie kromki grahama z wędliną (pierś z indyka) i papryką, pół grapefruita godzina fitnesu II makrela wędzona III kasza jęczmienna, niestety mam już usmażony w panierce filet z kurczaka (zdjąć panierkę?) i do tego ta sama surówka co dziś (kapusta pekińska, kukurydza, pomidor, ogórek konserwowy) IV mam jogurt jakiś owocowy z ziarnami V brak pomysłów. może 2 jajka na miękko z kromką grahama?
|
#431 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31497026]A co zjem w szkole? ;> Nie wyjdzie tak bo po 1 nie mam czasu na robienie dodatkowego posiłku, po 2. nie mam pomysłu i składników A kanapkę do szkoły łatwo zabrać[/QUOTE] aa, bo to w szkole ; ) to tak, racja ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
tak, to co możesz mi zaproponować na śniadanie i na podwieczorek?
jeśli w ogóle moge prosić o pomoc
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2012-01-08 o 22:07 |
|
|
|
#433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na podwieczorek coś białkowo- tłuszczowego czyli serek homo naturalny lub twarożek ze zdrowymi tłuszczami np orzechy, pestki To czego się się tu uczę, to pilnować odpowiedniej ilości białka przede wszystkim, i nie zapominać o tłuszczach, natomiast odrzucać niezdrowe węglowodany- a zastępować je złożonymi, zdrowymi- tj razowymi, kaszami itd ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Edytowane przez Narc Czas edycji: 2012-01-08 o 22:15 |
||
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
U. z prośbą o wgląd
I: owsianka na mleku (3łyżki płatków, łyżka otrąb, łyżka zarodków); 2 kromki razowca z masłem, polędwicą i ogórkiem II: kawa z mlekiem, 2 ogromne mandarynki, 2 wafle ryżowe musli III: mięsko z kurczaka przygotowana na parze + buraczki na ciepło + surówka z marchewki i jabłka IV: biała kawa + pół Mc Flurry z Oreo (zjedzone "na spółę" )V: surówka z obiadu + trochę wiejskiego serka + porządna garść łuskanych fistachów
|
|
#435 |
|
Konto usunięte
|
[1=fb8a5b9a760b102056c530f 8f24b81e13eb06fc2_5dae389 49ff92;31479325]czesc dziewczyny,
czytam wasze jadlospisy od jakiegos czasu i chcialabym poznac wasza ocene mojego jadlospisu. Jestem po redukcji i aktualnie przeszlam na utrzymanie, zwikszylam troche kalorie i staram sie wprowadzac wegle raz po raz bo na redukcji ich unikalam. Jezeli udaloby mi sie jeszcze 1 kg zgubic to bym sie nie pogniewala ale i tak juz jest ok.Tak wiec: Sniadanie: serek wiejski i troche twarogu naturalnego z platkami "zdrowy blonnik", jablko, rodzynki, 2 ciasteczka domowej roboty na mace orkiszowej Przekaska: kaszka smakija trening: jogging - 60 minut odrazu po: jablko i orkiszowa buleczka z plastrem szynki drobiowej,maznieta smietankowym serkiem Obiad: Salatka z : mix salat,pomidora,czerwonej papryki i lyzki serka wiejskiego, piers z kurczaka, pol opakowania warzyw na patelnie orientalnych,szpinak z czosnkiem i lyzeczka masla Kolacja: serek wiejski(pol opakowania) z grubym plastrem twarogu i 2 garsciami orzechow(mieszanka nerkowcow,migdalow,slonec znika i dynii) Co powiecie?Bede wdzieczna za kazda rade[/QUOTE] a ja?
|
|
|
|
#436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
Moje U/R takie luźne dziś i beztreningowe
![]() I. Ryż brązowy na mleku (pół woreczka) z serkiem wiejskim, startym jabłkiem, cynamonem, migdałami i miodem, kawa z mlekiem. (ostatnio mam smaka i ciągle wcinam ryż zamiast owsianych )II. Grahamka z szynką drobiową, serem żółtym, ogórkiem kiszonym i pieprzem ziołowym, cappuccino z dużą pianką i kakao, dwie mandarynki. III. Pulpety z tuńczyka w sosie pomidorowym z brązowym ryżem i porcją gotowanej brukselki. IV. Jajko sadzone na szpinaku z dodatkiem czosnku i oliwy z oliwek. V. Makrela wędzona + duży pomidor ze szczypiorkiem polany jogurtem naturalnym. Dwie marchewy iiiii....... kieliszek czerwonego wina ![]() Ujdzie?
|
#438 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na podwieczorek mogłabyś zjeść serek wiejski (może być nawet na słodko, jeśli lubisz), serek homogenizowany, ser biały Bo jak się doda łyżeczkę dżemu/owoce, to będzie całkiem smaczne, a będzie mieć więcej białka niż jogurt Oczywiście nie powinno się jesc przesadnej ilości cukrów na podwieczorek, ale troszkę czegoś słodkiego nie zaszkodzi raz na jakiś czas ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
|
#439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze byłam raczej ruchliwa i ostatnio bynajmniej sie to nie zmienilo :P Pododaje tu i ówdzie i zobaczmy co wyjdzie. Chudnąć nie chce juz absolutnie, wiec uważna obserwacja na początek - tak jak mówisz ![]() Tymczasem dzisiejsze U? I 1.5 kromki tego cięzkiego razowca z folii - z ricottą i papryką/ twarogiem i papryką / 2 plastrami wedliny z indyka i ogórkiem mandarynka, podjedzony kawałeczek nowego sera pleśniowego na spróbowanie II udko kurczaka pieczone w pikantnych przyprawach marynowane wczesniej w occie balsamicznym i syropie klonowym III talerz czerwonego barszczu z miseczką hummusu i grzybami IV jogurt naturalny 200g z domowym musli orzechowo owocowym i jabłko Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-01-08 o 23:35 |
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Po trzech i pół roku dostałam okres, bez hormonów, bez tabletek- naturalnie
![]() To wstawię moje weekendowe U z prośbą o ocenę po długim czasie. UUUU: Piątek: 1. Duża bułka razowa ze słonecznikiem i ziarnami: pół z mortadelą i serem kozim; pół z masłem orzechowym, mozzarellą i dżemem truskawkowym; banan; pomidorki koktajlowe; kawa z mlekiem 2. Ryż czerwony; pierś smażona na oliwce w cieście; groszek z marchewką 3. Duże jabłko 4. Kawał chleba razowego z szynką drobiową i mozzarellą; czarne oliwki; twarożek lekki cały Sobota: 1. Grahamka big: pół z serem żółtym i szynkówką; pół z masłem orzechowym, serkiem waniliowym turek i powidłami śliwkowymi; banan; kawa z mlekiem 2. Zupa pomidorowa z makaronem świderki pełnoziarnistym i piersią gotowaną 3. Kawał chleba razowego z szynką z indyka i serem kozim; kubek kakao gorącego Niedziela: 1. Grahamka duża: pół z serem żółtym i szynką pół masłem orzechowym i serkiem danio waniliowym; banan; kawa z mlekiem 2. Ryż brązowy; pierś smażona na oliwce w bułce tartej z ananasem; surówka z jabłka i marchwi 3. Twarożek lekki+ garść rodzynek i garść nerkowców, kawa z mlekiem 4. Kawał razowca: pół z serem salami; pół z serkiem campresi puszystym waniliowym; kubek gorącego mleka sojowego Dziś: na razie: 1. Bułka razowa duża z ziarnami: pół z twarożkiem i łososiem wędzonym; pół z twarożkiem i konfiturą wiśniową, banan; 2. serek danio bananowy z rodzynkami; kiwi; kawa z mlekiem obiad: zupa pieczarkowa krem z piersią z kurczaka i makaronem kokardki( czeka w domku ); dalej zobaczymy i jak to się ma? z góry dziękuję za oceny
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak robisz musli?
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nie wiem... zjadłam na drugie śniadanie gdzies 1/4 woreczka kaszy jęczmiennej, pół małej makreli (ok 5 dkg) i jestem najedzona, wręcz nażarta. A sniadanie też nie było zabójcze, bo jajecznica z jednego jajka z garstką mięska gyrosowego. I między jednym a drugim posiłkiem byłam na godzinie fitnesu.
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie i tak zjem wiecej dzieki za ocene
|
|
|
|
|
#444 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze ,,coś "
:I: drożdżówka jogurtowa ( czyli słodka bułka z taką jogurtowym kremem w środku), jabłko II : 2 kromki razowca z masłem i polędwicą III : 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem IV: pasek gorzkiej czekolady, jabłko V : talerz zupy ogórkowej VI : jogurt naturalny - mały- z jabłkiem, i ok. 75g chudego twarogu Dzisiaj miałam ważenie i co się okazało? że przytyłam - uwaga, uwaga ! -aż 1,6 kg w tydzień czy to możliwe? jestem załamana , nie chcę już tyć ;( czuję się jak słoń ![]() |
|
|
|
#445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
I. drożdżowka jest ok na 2 sniadanie, z jabłkiem/jogurtem, ale na śniadanie musi być coś porządnego, dwa jajka, owsianka. II. ok, jakby wpadły jeszcze jakieś warzywa III. nie ma sensu jeść tyle kromek dziennie, tutaj powinno sie pojawić coś innego IV. to w ogóle nie posiłek, jakaś skromna przekąska V. zupa jest ok, ale sama w sobie to też nie posiłek VI. jogurt i owoc to nie posiłek, poza tym węglowodany tak późno mogą się przyczyniać do tycia. Moje dzisiejsze R (wstałam o 9, cud ;d) I. jajecznica z 2 jajek z cebulką, owsianka + trochę mleka(chciałam zjeść porządną porcję ale coś mnie rozbolal brzuch) II. grahamka z pieczarkami i plastem sera zoltego light, serek homogenizowany z jednym orzechem włoskim(nie że sobie wyliczam, ale większa ilość to w moim przypadku = reakcja alergiczna ;d), łyżką kakao w międzyczasie podjedzona papryka przy robieniu obiadu III. chinszczyzna, ale homemade, to znaczy piers z kurczaka usmazona na lyzeczce oliwy, do tego warzywa z oliwą, ale raczej uduszone w wodzie, octem, łyżką mąki kukurydzianej, to wszystko na ryżu brązowym, trochę sosu chilli, wyszło pycha + ugryzłam grześka, tzn wafelek ![]() planuję tutaj trening siłowy ![]() IV. zależnie od tego czy wyjedzą mi w domu chińszczyznę czy też nie, będzie albo powtórka z III albo śledź w sosie pomidorowym, i ryż brązowy/makaron pełnoziarnisty z CZYMŚ, jak znam swoje dziwne upodobania to na słodko ;d, do tego jakieś proste cukry, pewnie jabłuszko V. jeśli na IV chinszczyzna, to tu wpadnie śledzik, już bez węgli, jeśli nie, to zjem ser bialy z warzywami
|
|
#446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P:
I:2 kromki chleba: jedna z masłem orzechowym i twarogiem półtłustym; druga z Nutellą + kubek kakao. II: 2 podwójne tosty (czyli razem 4) z serem żółtym, wędliną z indyka, polane ketchupem+ Snickers. III: kotlet z piersi kurczaka, 4 ziemniaki, tarte buraczki+ szklanka soku pomarańczowego. IV: 3 kanapki z masłem: 1 z dżemem jagodowym; 2 z wędliną z indyka i papryką; 3 z plastrem sera zółtego i pomidorem. Bardzo proszę o ocenę i poprawki, zależy mi na tym .
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
no to moje dzisiejsze R
I jajecznica z jednego jajka z garścią mięska gyros II 1/4 woreczka kaszy jęczmiennej, pół makreli wędzonej (ok 5,6 dkg) III 1/4 woreczka kaszy jęczmiennej, kotlet z fileta kurczakowego, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidora, ogórka konserwowego polana sosem czosnkowym IV szklanka jogurtu naturalnego z wkrojonym jednym bananem V dwie bułki grahamki. Jedna z wędliną i papryką, druga z serem białym i pomidorem I jak?
|
#449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kaori_91 - moim zdaniem powinien wpasc jeszcze jeden posilek, i za duzo chleba. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
!
|
|
#450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podobnie sprawa wygląda przy zestawie kawa + kawałek loda - masz więc trzy posiłki I, III i V - I ładnie, III-dodałabym jakieś węgle dobre ciemny ryż/makaron, V ok - ale to nadal o dwa posiłki za mało..
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

tak to - super!

jeśli w ogóle moge prosić o pomoc

czy to możliwe? jestem załamana , nie chcę już tyć ;( czuję się jak słoń