|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Cytat:
A tak serio, to strasznie mi miło, że tak napisałaś, dziękuję Za to moje dziecko ma dziś płaczliwy dzień... Tak jak przedwczoraj. Bo wczoraj dla odmiany był cały czas pogodny. Aha, i mam pytanie - czy ząbkowanie i senność są jakoś ze sobą związane? Bo Tymek ostatnio, gdzieś od tygodnia, cały czas jest senny, trze oczka. No i jeść też dziś nie chce. Wcześniej wcale w dzień nie spał. Teraz dużo też nie śpi, bo ma ze dwie drzemki po 20 minut, ale cały dzień CHCE mus się spać Zastanawiam się czy to jakieś ogólne zmęczenie, czy związane z zębiskami, a może z tym że w nocy słabiej śpi prze zęby także. U Was też tak było?---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Zaliczyliśmy dziś drugi obrót na brzuszek ![]() I kończymy 20 tygodni
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
dla nowych glutenowców.Brumku u nas jest podobnie, Agata jest senna, ale nie może usnąć. Ale jak się położe koło niej to się wtula i usypa (choć na noc to sama usypa), więc to chyba się wiąże jedno z drugim. A jak juz sie chwalimy to moja Agata jak jej wypadnie smoczek to wie gdzie go szukać i sama sobie wkłada. I pytanie z innej beczki. Mój teść skończył 60 lat i składał o emeryture. Dziś przyszła mu odmowa, ze zawód wykonywany nie jest taki sam jak nazwa w rozporządzeniu. Nie moge tej listy nigzie znaleźć może któraś z Was się na tym zna
|
|
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Próbuje uśpić dziecko a sąsiad robi remont i coś wierci za ścianą
Uroki mieszkania w bloku
|
#3364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ?? a ja patrząc na moją wyjściową wagę mam wrażenie że szału nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za obrót i skończone tygodnie ![]() wiem wiem dlatego już czas męża się skończył i wróciłam do Was ![]() napisałam wyżej o ząbkach , coś mi się wydaje ,że u nas się zaczyna...mały dziś tak płacze, że szok!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-09 o 15:51 |
|||
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool a może budowa Szymcia będzie własnie taka smukła, drobna ? Przecież nie każde dziecko musi być ciężkie i duże, prawda? Głowa do góry. Oczywiście rozumiem, że się martwisz. A teraz, gdy rozszerzycie dietę o dodatkowe produkty smyk moment się ,,ubije"
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Agaty oczywiście duże brawa za samodzielność i zaradność (A tak swoją drogą, to już dawno chciałam Ci napisać, że podoba imię się, że mówisz o swojej córeczce AGATA a nie Agatka To rzadko spotykane żeby nie zdrabniać na potęgę imion dzieci, a - jak widać po Tobie - fajnie to brzmi )A za odpowiedź w sprawi ząbków bardzo dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę, czy wszystkie mleczaki bedą tak dokuczały przy wychodzeniu, czy tylko te pierwsze? (Błagam odpowiedzcie, że tylko pierwsze )Cytat:
![]() Bo zwyczajnie nie zasługuję. Spokojna jestem - fakt, ale cierpliwa to wyłącznie przy Tymku, bo w innych dziedzinach życia wcale ![]() No i ciekawa jestem, czego Tobie brakuje, co?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-09 o 16:05 |
||||
|
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Oj wygoda
![]() Cytat:
Brawa za kolejny obrót i skończony tydzień moja tez ma dziś dzień obrotów. Położyłam ją w łóżeczku, żeby na karuzelę sobie popatrzyła, bo musiałam posprzątać i ilekroć wchodziłam do pokoju to mała była już na brzuszku chyba z pięć razy ją przekładałam
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tak jest: wróciłam ze spaceru, gdzie spał 15 minut, przewinęłam, pobawiłam się z 5 minut, a on znów oczka trze No i teraz spi. Mój syn śpi w dzień
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie brakuje cierpliwości ze mnie typowy choleryk i nerwus ![]() mój syn już pospał ale obudził się jakby ten "stary" Szymek siedzi i gada do zawieszek w leżaczku ![]() zaraz obiadek królewiczowi podam ![]() dla śpiącego w dzień Tymka!!
|
|
|
|
|
#3370 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-01-09 o 17:48 |
||||
|
|
|
#3371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za bezduszne gadanie ![]() Cytat:
A ja tam lubię nawet to, że on nie sypia w dzień. Tzn. już się przyzwyczaiłam i teraz jak się zdrzemnie to się dziwnie czuję i nie wiem co robić w tym czasie ![]() Na szczęście już wstał
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-09 o 21:04 |
||
|
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na nieszczęście już wstał
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro wspolczucia za taka tesciowa
Moja mała poszla dzis z moim tata na spacer nie bylo ich 3 h - bylam w szoku, ze moj ojciec sie zgodzil isc z nia, bo on zawsze taki rygorystyczny i na "nie" byl dla nas jak dziecmi bylismy. Mysle ze ten rak go odmienil, bo teraz czesto u mnie przesiaduje. A teraz Marys padla na lezaczku i zanioslam ja do lozeczka jutro musze isc po ta kaszke manne. Lezala dzis na macie i z pleckow na brzuch sie jej chcialo przekrecic ale z brzucha juz nie. I zaraz lament i na lezaczek ja wzielam i padla (ale mysle ze chodzilo o to ze jej sie spac chcialo).Pieluszek dady jest podobnie w opakowaniu - nie pamietam dokladnie ile. |
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Malwis usnela mi na rekach, a ja sie ucze makroekonomi zaawansowanej
.
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-01-09 o 17:50 |
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie lubie takich osob - materialisci sa straszni. Znam kilka takich osob. Ja znow jestem rozrzutna.
|
|
|
|
#3378 |
|
Wtajemniczenie
|
To musi być mega interesujące
Eveewe mój mąż mówi, że jak bym to ja trzymała kasę, to by ją widział jak świnia niebo
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak chce cos kupic to pyta czy jest jeszcze cos na koncie![]() A rozrutnosc polega na tym, ze nie laze po sklepach ale jak juz wyrusze to nie umiem sie opanowac.
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Rozeznanie
|
a mi juz wszystko jdno, czy Zuzka spi w dzien czy nie
zwlaszcza, ze ostatni budzi sie w okolicach 10 rano![]() Zuza wlasnie przeturlala sie przez pol mieszkania ![]() zostawilam ja w pokoju na dywanie i poszlam zmywac. pozmywalam odwracam sie a ona lezy na kafelkach przy wejsciu do kuchni i stara sie podciagnac o kant sciany do siadania w szoku jetem do chwili obecnej
|
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla mobilnej Zuzy
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
A Da Karo nie doczytałam, ze na wyjazd to zawekuj od razu ostrzegam, zebyś nie wekowała w dzieciowych słiczkach tylko takich po musztarcie, czy sklepowych do wekowania.Dzieciowe się nie zapasteryzują
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie idzie z koksem a mój łobuz leży na macie i gwiżdże a jak mu się uda wydać gwizd to się smieje i cieszy jak szalony
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
zdolne te nasze dzieciaki - kazde z osobna indywiduum
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- brumek pranie uprasowalam sama jak sie nauczysz teleportowac zapraszam na kawe
|
|
|
|
#3385 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
. A tekst TZta przedni .Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
.Cytat:
. A tekst TZta przedni .Wlasnie przypomina mi sie, ze cos pisalyscie o nieszczelnosci zakretek. Dzwonilam do mamy, mowila, ze ma sporo sloiczkow po koncentracie i musztardzie, wiec wykorzystam. |
|||||
|
|
|
#3386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie glupie to jakies..... a ten zel co mi zanetka pisala rano Lododent czy cus takieg oto skladowo to samo co Calgel wiec tez dupa
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe indywiduum czy indywidualność?
Mi sie indywiduum kojarzy z typem z pod ciemnej gwiazdy |
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 29złale ja ostatnio przerzuciłam się na pieluszki Babydream i są o niebo chłonniejsze od Dady bo te ostatnio się bardzo pogorszyły wg mnie i bardzo szybko pupa była mokra w nich pomimo tego że może było siku ze dwa razy - w ogóle pieluszka nie "puchła" jakby tych granulek absorbentu było zbyt mało.. wczesniej lepsze były - teraz się popsuły i do tego podrożały z 26,99 na 28,99. kupuje Babydreamy w pudełku 92szt za 40zł cenowo podobnie jak Dady.
|
|
|
#3390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

będą nasze dzieci tyć razem
A tak serio, to strasznie mi miło, że tak napisałaś, dziękuję
Bo Tymek ostatnio, gdzieś od tygodnia, cały czas jest senny, trze oczka. No i jeść też dziś nie chce. Wcześniej wcale w dzień nie spał. Teraz dużo też nie śpi, bo ma ze dwie drzemki po 20 minut, ale cały dzień CHCE mus się spać
Zastanawiam się czy to jakieś ogólne zmęczenie, czy związane z zębiskami, a może z tym że w nocy słabiej śpi prze zęby także. U Was też tak było?

dla nowych glutenowców.
może któraś z Was się na tym zna 

To rzadko spotykane żeby nie zdrabniać na potęgę imion dzieci, a - jak widać po Tobie - fajnie to brzmi
Bo zwyczajnie nie zasługuję. Spokojna jestem - fakt, ale cierpliwa to wyłącznie przy Tymku, bo w innych dziedzinach życia wcale 

No i teraz spi. Mój syn śpi w dzień
ze mnie typowy choleryk i nerwus
ale obudził się jakby ten "stary" Szymek 
Co za bezduszne gadanie