|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Tak w ogóle to wpadła dzień dobry wieczór powiedzieć
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- ą zyjemy, rośniemy, piszemy pracę mgr ogólnie sporo zajęć i mało czasu dla Was ale wirtualnie myślami jestem z Wami i czasem zerkam co u Was ![]() buziaki
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
oj Beatka a ja wiem że Ty pewnie studentka ze średnią 5,0 i wszystko musisz mieć na tip top, ale zaniedbujesz nas za bardzo
![]() ja też piszę mgr i mam 8 stron hahaha a Ty?
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale idą do mnie Niemieckie od carmelki ![]() Agatula marudzi przy jedzeniu okropnie, nech te zby ju wyjda |
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Dominik mnie dziś zadziwił. Wstał gdzieś koło 16.30 i dwie godziny siedział w leżaczku
![]() Swoją drogą moi teściowie sądzą, że "ruchliwość" Dominika to moja wina, bo do niego dużo mówię, dużo czasu i uwagi mu poświęcam, a takie dziecko to powinno jak najdłużej samo się sobą zająć I nie przetłumaczysz, że on potrzebuje uwagi, że to nie ten typ co leży i pachnie, że mamusia też taka była
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3397 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I rzeczywiscie choroba go oslabila, bo nie chcial wtedy nic jescCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale szkoda mi tego mojego szkraba, w tamtym miesiacu wazyl juz 6540 a teraz 6500 :/ No ale dzisiaj pieknie zjadl kaszke i przyszlo mleczko bez laktozy wiec jutro dostanie kaszke bardziej tresciwa a nie tylko na wodzieja polecam allegro, bo tam mozna dorwac fajne kaszki bezmleczne.
|
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
witam sie i ja ,nadrobilam po lebkach,gratuluje dzieciakom nowych umiejetnosci,skonczonych tygodni itd
![]() moja malutka sie troszke podziebila chyba bo pokasluje jutro lecimy na konoel po kanalikach mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie,a i Neli zmienily sie oczka na piwne,strasznie sie ciesze bo juz stracilam ze bedzie miala cos zemnie,a tu taki myk
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
NO i jestem.
Nic jej nie jest według mojego lekarza tzn lekarze Emi. Ma katar który ją męczy ma niego dostaliśmy nasivin w kroplach. Odciągać kiedy dam nasivin? czy zostawić? I na kaszel jakiś tam syrop na "d" nie pamiętam jaki. Generalnie kiedy Emilie widzi fride to ma już jej dość. Szczepienie odroczone. Będzie za tydzień. I jestem w :dupa: bo: - od 16stego wracam do pracy - od 10tego miał być żłobek, miałam mieć czas do 16stego aby Emilie się przyzwyczaiła na kilka godzin itd. - a teraz 16stego i Emi do żłoba i Ja do roboty i jeszcze szczepienie 17stego. Wrrr... Jacieee Ja ostatnio się też dowiedziałam, że Emi rozpieszczamy z mężem |
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem Kajool, ochorowało się dziecko No i brak apetytu, pewnie zęby też swoje dołożyły, też osłabiły apetyt.Ale teraz będzie już tylko lepiej, niedługo wiosna, choróbska pójdą precz. za kaszkę!Muszę przepatrzeć na allegro.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-01-09 o 20:30 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
Patik tak Karolinka zostaje 2-3 dni w tygodniu z tesciową a reszte z mezem do 13, moja babcia (prababcia Karolinki) pozniej do 14 az nie wroce z pracy (mam zaswiadczenie ze karmie to bede godz wczesniej w domu). Z tesciową staram sie spokojnie wszytsko ale wkurza mnie ze nie przychodzila do małej i teraz ona sie jej bała ze płakała az sie zanosiła, ale teraz jest juz pomalu lepiej, jeszcze nie chce od niej jesc wiec to trzeba "przecwiczyc". Jakos obie beda musiały dac rade i przyzwyczaic sie do siebie. Damy rade !!
Youyoy brawa dla Lili z okazji pol roczku !!
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2012-01-09 o 20:32 |
|
|
|
#3403 | |
|
Zadomowienie
|
co mi sie uwalilo ze Sciowa juniorka bezskazowa
![]() Cytat:
ah i doczytalam a slodzone fruktoza ![]() beatka - witaj zgubozanetka - biedna Emilie.... a moze to jakies znaki zebys nie wracala do pracy?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-01-09 o 20:31 |
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Agata przecież na Nutrze od małego ( pozwolę się wtrącić Scio
)No i masz rację jeśli chodzi o te kaszki, mój zje tylko mleczno-ryżową z bananami z tego babydreama. Bobovita i Nestle mu nie smakują. Nic więcej. O ho, płacze już, czas jedzenia. Wybudził się.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
Jaciee olej to! Wiem, ze to denerwuje, gdy ktos sie wtraca i do tego glupio komentuje
.W przyszlym tygodniu w koncu wplynie mi becikowe . Niestety rate za szkole musze zaplacic, nie zaszaleje . Brumek a Ty swoje juz dostalas?
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba jestem przemeczona jakas Twoj wstaje a moj wlasnie zasnal |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno tylko Agata mleka nie może
![]() Cytat:
![]() ja też "rozpieszczam" Agate i dobrze mi z tym kajol wiem wiem. Są i babydremowe niemeckie bezmleka i holle. Marinko ![]() Sweet wiem wiem, na razie Carmela mi kupiła w Niemcowni. U nas ryk, ryk, marud Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-01-09 o 20:40 |
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() dziękujemy za życzenia na pół roczku Lila dziś postanowiła z tego powodu zrobić prezent rodzicom bo dziś sama usiadła!! ![]() niestety nie widziałam tego tylko tż, bo akurat położył ją na kocu na podłodze a ona bujała się na klęczkach, potem położyła głowe na podłodze i jedną nogę zawinęła pod siebie, że jak się odbiła to usiadła ![]() tż był w szoku i krzyczał żebym szybko przyszła, ja akurat zmywałam naczynia i się wystraszyłam że coś się stało.. rzuciłam wszystko i przybiegłam a ona siedziała sobie podparta rączkami i się zacieszała w najlepsze ![]() Nie siedzi jeszcze prosto tylko trochę leciała do przodu, składała się na scyzoryk i jakoś bałam się ją tak zostawić, więc ją z powrotem na brzuch przekręciłam. To już była mniej zadowolona , ale już więcej jej się ta sztuczka nie udała ![]() dobra ide nadrobie
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-01-09 o 21:11 |
|
|
|
#3409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
CIesz sie, ze dziecko rozpieszczasz ja jestem za surowa :P Cytat:
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Sweet już też o tym myślałam,że to jakieś znaki,bo póki co nic nie idzie zgodnie z planem...
A mnie Emilie dzisiaj zdziwiła, jak zawsze lubiła doktorka tak dziś na jego widok strzeliła podkówkę... Shira właśnie jem Twój chlebek ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() zobaczę z resztą co i jak. Czemu za surowa? A po za tym pewnie rozpieszczam Emilie bo jest wszystko pod dostatkiem, a kiedyś tego nie było i moi i męża rodzice musieli kombinować,szukać itd. a teraz zamawiasz na all i masz raz dwa i to pewnie jest według nich rozpieszczanie. A sranie w banie. |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Najlepiej to zostaw go w łóżeczku, zamknij drzwi, włącz na full muzykę albo włóż zatyczki do uszu i zajmij się ważniejszymi sprawami niż dziecko . A do niego chodź tylko co 3 godziny nakarmić i przewinąć. Nie rozpuszczaj dziecka! ![]() Ło jeżu Youyou spóźnione, ale najszczersze życzenia i całusy dla prawie raczkującej półrocznej Lilki!!!!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-01-09 o 20:58 |
|
|
|
|
#3412 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:za to siadanie Cytat:
jestesmy w K a mnie kusza te soczki....... http://allegro.pl/babydream-bio-sok-...012417408.html noi jest taka herbatka jak Hipp'owska z marchewka ![]() http://allegro.pl/babydream-bio-herb...020510827.html wogole to polecam sprzedawce ma fajne rzeczy ![]() Czy ktoras stosuje Bebilon HA ???? Znalazlam fajna okazje na to mleko
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-01-09 o 21:05 |
||
|
|
|
#3413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję kochana widzę że i Wy sie męczycie, oby krótko to trwało! ![]() A z drugim się zgadzam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to wg nich lepiej jakby był taki anemiczny, że tylko siedzi i nie interesuje go nic?? Cytat:
![]() ![]() klask i:Ja dziś miałam trochę zabiegany dzień, najpierw na uczelni byłam, teraz na aerobiku, i po nim padam ![]() a Adaś dziś bawił się na macie, i tak mu się bombka na choince spodobała że chciał ją zerwać, i tak próbował że w końcu zapomniał że nie lubi się przewracać i trzy razy się obrócił
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
Beatka- miło Cię widzieć
![]() Cookie i Youyou -macie dziewczyny zuchy super ,pogratulować moje cielątko dalej nie ruchawe ale takie kochane![]() a ja załamana kolejny wysyp ![]() jestem total-bezradna Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2012-01-09 o 21:08 |
|
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a surowa jestem, bo moj dziec ostatni wymusza placzem np. noszenie na rekach a ja twarda nie zgadzam sie na to :P
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool właśnie jaja Ci powiem albo Ja ślepa jestem. Dałam jej tego nasivin po 5ciu minutach odciągnęłam a tam glutek
czyżby już działało a to Ja też nie podnoszę,najpierw trochę pomarudzi i jak skończę to co miałam zrobić to biorę.Tak czytałam ulotkę i właśnie pisało do 5 dni max.Ja mam nadzieję, że raz dwa katar pójdzie w cholerę. Sweet nie chce fluidu.Chce wrócić do pracy no i kasiorki brakuje. |
|
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- wiem wiem
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() padam na pyszczek ... Mała w nocy nadrabia to co w dzień nie dojadła i ma koszmary bidulka. Ja przez to niedospany zombiak jestem ![]() Byłyśmy dziś u surdopedagoga, pochwaliła Karolkę za ładną lokalizację dźwięków i że ogólnie odważna z niej dziewczynka - nie boi się nowości ![]() Youyou ucałuj córcię z okazji półrocznicy no i wyczynu swego! ![]() Właśnie mąż mi zacharczał na kanapie obok Boszeee jak chrapie
|
|
|
|
#3419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kajool to naturalne że przy antybiotyku i takim pasmie chorób Szymek nie przybrał na wadze.. Ale teraaz już będzie nadrabiał na pewno
brumek pierwsze zęby to pikuś , najgorzej wychodzą podobno trójki i piątki (przy Filipie się sprawdziło - właśnie jesteśmy w trakcie wyłażenia piątek, dopiero pierwsza się wyżyna....)Cytat:
ja też się nadziwić nie mogę jak te dzieciaki rosną![]() telik bezpieczny na pewno paracetamol Cytat:
![]() Cytat:
Co do soczków to czy Wasze brzdące je piją?
|
|
#3420 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wyrazy współczucia
Cytat:
![]() Cytat:
Beatka To opowiedz jeszcze co u Julci, skoro udało Ci się wpaść do nas na chwilkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wg mnie nawet te niemowlaki, które leżą i pachną i nie dopominają się o uwagę też trzeba zabawiać bez końca, bo dzięki temu dziecko się najlepiej rozwija. A nie dzięki bajeczkom w TV czy matom edukacyjnym... Cytat:
![]() A jak się trzymasz? Kiedy pogrzeb? ja najpierw odciągam, potem zakraplam Nasivin i tego już nie odciągam, bo przecież musi zadziałać w nosku Nie do końca to chciałam usłyszeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twoja córa idzie jak burza!!! Chyba najbardziej mobilna z całego wątku ![]() Cytat:
U nas tak samo chyba jest ![]() Natka - przyzywam Cie po raz drugi!!! Hop hop! ![]() Teliczku- czy Wy jutro macie przetykanie kanalików, czy co0śmi się pokręciło? A wczoraj wieczorkiem moja przyjaciółka urodziła zdrową Maję .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

ogólnie sporo zajęć i mało czasu dla Was 

jutro lecimy na konoel po kanalikach mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie,a i Neli zmienily sie oczka na piwne,strasznie sie ciesze bo juz stracilam ze bedzie miala cos zemnie,a tu taki myk
za kaszkę!
)

chyba jestem przemeczona jakas 

klask i:za to siadanie