|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
x-landery 13-16 kilo plus gondola/spacerówka (ok 4-5 kilo) więc max różnica to 5 kilo, min 1-2 kilo. |
||
|
|
|
#3782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
MoniaHan-współczuję ...ale najważniejsze że psiak jest radosny
natka- i Ty też? dużo tutaj słodziaków... karolca- boska jest ta kołyseczka wróciłam właśnie z pierwszych zajęć teoretycznych w szkole rodzenia. był wykład o krwi pępowinowej i ogólnie o porodzie. wesoło było. wykład prowadził baaardzo fajny lekarz-robił mi kiedyś usg.mój darek słuchał z otwartą buzią a ja przez te prawie 2 godziny zapomniałam że mam kaszel i katar
|
#3784 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja chodzę na NFZ i na każdej wizycie jest USG króciutkie na podglądanie serduszka a takich dłuższych z pomiarami itd to miałam chyba 3 do tej pory
![]() My kupiliśmy wózek polak babysmile neo 3 w 1 Dziś przyszedł i póki co bardzo mi się podoba, fajnie się go prowadzi, nie jest bardzo ciężki Zobaczymy jak się sprawdzi przy dłuższym użytkowaniu ![]() http://www.babysmile.pl/index.php?lang=pl |
|
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tako 22-23 kg? myślę, że mniej max 17-18 kg (ile dokładnie muszę spojrzeć na ulotkę)A Larety sa jeszcze troszeńke lżejsze. Dlaczego Captiva? Captivy są ładniejsze wiem że wygląd to rzecz mniej ważna ale po prostu bardziej mi się podobały niż Laret Warriora nie brałam pod uwagę bo to już chyba starszy model.---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
ano właśnie ja też myślę, że ocenię dopiero po dłuższym użytkowaniu super że już wózeczek kupiony!
|
||
|
|
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo coś mi się to nierealne wydaje w dzisiejszych czasach ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
bo też ważne, a do nich to można niemal całą łapę wsadzić ![]() A ogolnie ogłaszam ,ze mi na czole wyrosła antena |
||
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
88natka ehss sporo tych cukrzycek u nas się nazbierało
współczuje
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś nie mam pomysłu na drugie imię..
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem szczerze, captiva ma ładniejszy stelaż, jakiś optycznie bardziej wyważony, ale wzory obszyć zdecydowanie laretowe jak dla mnie, wygrywają. szczególnie gdy można wziąć zamiast wściekłego koloru beż, a zamiast czarnego grafit (jest taka możliwość) I chyba właśnie fotelik podbił moje serce, bo jest z nakładką na mogi, żeby nie marzły - a w kwietniu to może być przydatne. Captiva też ma taki fotelik? ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- to fakt, odkąd skumali,że mogą wprowadzać prawa i przykazania kościelne i tak samo ze swoich własnych wymysłów spowiadać, to co im stoi na przeszkodzie, by i w takiej kwestii wydziwiali? |
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazałam zdjęcia kolyski mężowi...
![]() Stwierdził, że wygląda... fataaaaalnie
|
#3791 |
|
Rozeznanie
|
nic się nie martw, oni się nie znają. Mój chce kupić wózek w stylu tych, co my w nich jeździłyśmy - jak to moja mama nazywa, skajowe trumienki. I wszystko brałby w khaki i moro :/ błe.
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laret ma tylko chyba z 8 czy 9 kolorów, które nie bardzo mi przypadły do gustu, a Captiva całe mnóstwo i własnie kolorystyka bardziej mnie w Captivie urzekła beże lubię hihi, własnie dlatego pisałam że to różnie z gustami bywa A co do fotelika (masz na myśli fotelik samochodowy?) nie kupowałam z kompletu, tylko osobno maxi cosi (my dużo jeździmy i woleliśmy coś bardziej pewnego). Ale okrycie na nózki mam do gondoli i spacerówki, poza tym w komplecie torbę, podrózny przewijak, folię przeciwdeszczową. I chyba tyle
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Monia szkoda pieska wiem co czujesz bo musiała uśpić swojego po 15 latach i byl dla nas jak członek rodziny i przezywaliśmy każda jego chorobę
![]() mi do pelnej wyprawki brakuje jeszcze : wanienka pieluchy kosmetyki dla dziecka i drobiazgi większość allegro kupiłam u jednego sprzedawcy i duzo taniej wyszło dzis teściowa przyniosła trochę ubranek na rozny wiek do roku włącznie i kocyk gruby wiec bede miała dwa na zmiane ![]() Karolca ta kołyska fajna ale nie w moim stylu za duzo falbanek Lena fajny maż
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-09 o 21:22 |
|
|
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam sunię po jamniku i kundelce , zdrowa była jak rydz, dożyła 14 lat, miała jedną wadę , zęby jej wypadły jak miała roczek , ale mimo tego zdrowo żyła do sędziwej starości ![]() A z rasami tak to jest niestety,że człowiek chcąc uzyskać pewne cech i krzyżując tak a nie inaczej powoduje ,że się wybijają wady . A kundle jak wspominałam kierują się głownie naturą, a to jest o wiele lepsze dla gatunku.Bardzo mi szkoda Twojego Psiaka, chociaż ja mam nadzieję,że na jedno oko będzie widział i pożyje jeszcze długo długo ![]() A propos wózków to idealnych nie ma, moja Emmaljunga jest dla mnie prawie idealna, mogłaby być lżejsza, a z drugiej strony nie byłaby wtedy taka stabilna i nie płynęłaby po wertepach. Nikt nie pyta o antenę na czole ? foch ![]() tż na mnie patrzy i próbuje mi zabrać włos z czoła , tak trochę wyżej od brwi i tak jakby pośrodku, biały cienki włosek , no i próbuje zabrać, NACIĄGA i sie okazało ,że mi wyrósł taki wlos na czole hihihihihi tylko teraz pytanie czy to grzywka się zapędziła czy brew podskoczyła wyrwałam , zmierzyłam 3, 5 cm , TŻ twierdzi ,że to nadajnik do fb i forum , bo pewnie mam jakiegoś chipa w głowie żeby być na bieżąco
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-09 o 21:26 |
||
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ile tamten człowiek chce za przesyłkę wózka?
100 zł a dużo paczek (ciężkich i ponadwymiarowych a także ubezpieczonych i na warunkach szczególnych) wysyłałam... i najdroższa, ważąca ponad 20 kg nie przekroczyła 50 zł... Drożej jest tylko kurierem. I humor mi sie popsuł, bo nie lubię jak ktoś oszukuje mnie na kosztach przesyłki
|
#3797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
stelaż 12, mówisz? to to samo co xlandery! może te 22 to była waga paczki z całym zestawem 3w1. myślę, że albo zieleń/grafit; albo błękitny/grafit, albo taki http://www.ewozki.eu/foto/201103249.jpg |
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chociaż to nie pies to bym za nia w ogień poszła jak by trzeba było!!
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Filipek juz spi
![]() Rozbawia mnie do lez, jak pytam jaka kolysanke Ci zaspiewac? A on mowi: "O dziweczce" Czyli Szla dzieweczka do laseczka ![]() a pytalas dlaczego tak uwaza?
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka-
![]() karolca- on się nie zna i tyle.nie bierz do głowy.ważne że Tobie się podoba
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
€ż
Cytat:
są adaptery do wpinania fotelików do wózków i można miec i bezpiecznie i wygodnie
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na żywo wygląda naprawdę uroczo...
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci to maja pomysly
|
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, cena wózka nie jest wygórowana... ale sam fakt... 60 zł nie kosztuje pakowanie w takim razie. Zwłaszcza, że wózek ma pewne defekty. Spodziewałam się czegoś innego... Gdyby szwagier był inny (pracuje w firmie spedycyjnej i mają często kursy do tamtego miasta), to transport miałabym za piwo...
|
|
#3806 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeżeli chodzi o wagę to ja ich nie podnosiłam, ale mój TŻ podnosił Captivę, Alu Cara, XL i Espiro i stwierdził, że no ok Captiva jest najcięższa ale to różnica około 1-2 kg (przy zamontowanej gondoli) - poza tym ja i tak na pewno nie podnisę żadnego z tych wózków - czy on waży 15 czy 20 kg + dziecko dla mnie to za dużo ![]() a co do fotelika - to Tako oferuje wózki 2 w 1 + można dokupić foteliki, takie same są do wszystkich modeli, ja też nie kupiłam tego takowego fotelika tylko wylicytowałam za 90 zł używany Maxi Cosi, do tego są adaptery, a jak nie będą te pasować to dokupuje się za 80 zł - wolę nie mieć śpiworka na nogi w foteliku (można przykryć kocykiem) a wiedzieć, że jest bezpieczny Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-09 o 21:56 |
||||
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja mam takie pytanie behawioralne, mam materac w wózku taki jaki byl w zestawie, czy potrzebuje innego czy mogę bezpośrednio na tym dziecko kłaść??
|
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
my dzis po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia
![]() TZ sie nie spoznil i dzielnie mi towarzyszyl sluchal, myslalam ze bedzie ziewal z nudow ,ale on naprawde jest zaangazowany ![]() Na zajeciach bylo nas w sumie z 10, polozna prowadzaca widac ze pozytywnie nastawiona do mam i do swojej pracy. Pierwsza godzinka to byla gimnastyka , troszke sie przerazilam tymi cwiczeniami, czy sobie krzywdy nie zrobie po kilkumiesecznym obijaniu sie, ale nie bylo tak zle. Kondycja i sprawnosc zancznie mi spadła, ale bede sie starala codziennie cwiczyc to co nam pokazali na tej gimnastyce. Bylo cwiczenie prawdilowego oddychania, pozniej dolaczyli do nas panowie i pani mowila i mowila same ciekawe rzeczy . Dowiedzialam sie ze lewatywa w tym szpitalu jest wykonywana na miejscu (nie bede musiala dzialac sama w domu) ![]() Ze chroni sie krocze i jesli polozna oceni ze nie ma potrzeby ciecia to nie nacinaja rutynowo. O tym kiedy jechac do szpitala, o oznakach porodu, ogolnie ciesze sie ze sie zdecydowalismy ![]() A i podziwiam te wszystkie kobitki jak dzielnie cwiczyly z taaaakimi wielkimi brzuchami jedna nawet z blizniakami tak na marginesie TZ chyba przestanie mnie nazywac obelixem, jak zobaczyl jakie kobitki maja brzuchole ))![]() i jeszcze spotkalam dwie znajome pary o krwi pepowinej tez bylo obszernie.pieluch tetrowych mam 20 )) falnelowych nie kupowalam.ja juz wiem , ze jesli bede w nastepnej ciazy to zadnych spodni ciazowych nie kupie, panel mnie uciska i nie wygodnie mi, beda rajstopy ciazowe i legginsy sukienki i tuniki, w tym mi najlepiej.![]() ja sie martwie swoimi sutkami, mam nadzieje ze niepotrzebnie, ale normalnie moje sutki nie sa jakos bardzo wypukłe, raczej sa takie miekkie i duze i boje sie ze dzidzia nie bedzie miala za co chwycic. co do staników to nie wiem co robic, czy juz kupowac czy czekac az piersi byc moze jeszcze urosna, kupowac na all czy jednak kupic w sklepie, masakra, jak sie wkurze to kupie bawelniane sportowe z gatta.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-09 o 21:56 |
|
|
|
#3809 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy was po umyciu włosów też tak piecze skóra głowy? Nigdy wcześniej tak nie miałam..
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-01-09 o 22:02 |
|
|
|
#3810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

wiem że wygląd to rzecz mniej ważna ale po prostu bardziej mi się podobały niż Laret
bo coś mi się to nierealne wydaje w dzisiejszych czasach

Będzie dobrze (choć niestety ciężko, ale z nami da radę!)