|
|
#211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
Cytat:
Cytat:
).
|
|||
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś słyszałam, że ma robione na drobne wałeczki. Chociaż wydaje mi się, że po części może mieć je naturalne, albo przynajmniej podatne na skręcanie. W każdym bądź razie, zawsze chciałam mieć takie "owcowe" loki.
|
|
|
|
#213 |
|
Konto usunięte
|
Masz na myśli dobierańce czy po prostu długie warkocze? Jeśli to drugie, to jakoś mi ta moda umknęła, bo od około 10 lat nie znalazłam w swoim otoczeniu nikogo, kto by się tak czesał.
|
|
|
|
#214 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31512904]Masz na myśli dobierańce czy po prostu długie warkocze? Jeśli to drugie, to jakoś mi ta moda umknęła, bo od około 10 lat nie znalazłam w swoim otoczeniu nikogo, kto by się tak czesał.[/QUOTE]
zdarza się ![]() Dzisiaj dowiedziałam się, że w szpitalu w którym na świat przyszło dziecko Beyonce, ochrona piosenkarki uniemożliwiła ojcu przedwcześnie narodzonych bliźniąt udać się na oddział w celu odwiedzenia swojej małżonki i dzieci. Wszystko ze względu na bezpieczeństwo Beyonce. Absurdalne ... ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
, fajnie byłoby wybierać - jednego dnia afro, a drugiego dnia zupełnie proste i gładkie.
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale są cudne i jeszcze ten blond, taka fryzura jest po prostu urocza [taaaak, dla odmiany kogoś chwalimy, my precious ]
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, żeby mieć taki efekt "gesslerowski", to musiałabym codziennie używać żelu do włosów i broń Boże je rozczesywać. Jak poszłam w takim wydaniu na Sylwestra, to się mnie pytali, czy mam takie naturalne, bo zazwyczaj mnie widywali w rozczesanych włosach, ewentualnie nie z żelem/gumą, albo zaplecione w jakieś dobierańce czy inne korony.
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie można o tym zapomnieć. Jej włosy mi się podobają do momentu, w którym zaczyna majdać nimi po garach ![]() |
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Co do włosów p.Gesler
to są doczepiane
"Nie licząc miłości, aktem największego optymizmu jest kupowanie butów. [...] Chcemy doczekać jutra, ale jeśli kupujemy nowe buty albo jeśli się zakochujemy, znaczy to, że zamierzamy tu jutro być." Jonathan Carroll Muzeum psów WYMIANKA |
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem nieszczęśliwą posiadaczką takich włosów
Bardzo, bardzo kręconych do łopatek(z tym, że brązowe)) i marzę o zwykłych, prostych...właśnie taka fryzura jaką mam wydaje mi się "rozwalająca"..niby każdy chwali i "oh, ah", a dla mnie to wygląda tak..niesfornie i niechlujnie. Natomiast proste wydają mi się takie hmm eleganckie i "czyste".
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I druga rzecz, wiele nastolatek same na siebie zarabia, nie myślą tylko o szkole, mają hobby, pozornie 'dojrzalsze' życie, np modelki...to nie jest jakaś wielka nowość i moda. Naprawdę trochę jak wiekowe babcie prawicie.
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatem dla Kasi zostają "grosze" Zadowolisz się takim "groszami" ? No i najważniejsze pytanie, czy masz sławne nazwisko ![]() ale Kamila ma cudnego psa WOW - to gwiazda jej bloga
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2012-01-09 o 21:11 |
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko to nazwisko... A może Kasia zrobi casting na pomocników do bloga? Jeszcze w temacie młodych blogerek - rozwalił mnie ten blog: http://photoblogbypetra.blogg.se/ Dziewczyna, rocznik '97. Wieku już komentować nie będę, ale jak widzę ją w rajtkach, z odkrytymi ramionami na śniegu, to aż mnie dreszcz przeszedł. No, ale to uzasadnione - ja jestem stara baba, to powinnam się owinąć w jakiś gruby koc i zasiąść przy kominku na bujanym fotelu ![]() Edit: Już myślałam, że Kamila powoli zaczyna robić postępy. Wczodzę na jej bloga, a tam kolejna rozwałka Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-01-09 o 21:24 |
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Kamila? Ja propnuję osobny blog dla jej psa
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do odkrytych ramion na śniegu - czego to się nie robi dla ładnych foteczek
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(obym nie miała racji )
|
|
|
#230 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jej pierścionki dopóki czegoś nie kroi i nie wrzuca do garnka skąd wiesz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
swoją drogą to te foteczki ma fajne i jest baaardzo ładna
|
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Głodzenia się nie wykluczam, toż to 1/3 społeczeństwa teraz robi ![]() Moja koleżanka z klasy dostała ostatnio zapaści. Wcześniej miała takie momenty, że prawie mdlała. Ogólnie, to zaczyna wyglądać tragicznie. Do tego taka chudość jej nie pasuje, wygląda nieproporcjonalnie. Na szczęście powoli bierze się za siebie (podobno).
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jest śliczna, ciuchów parę też bym jej podebrała I te piękne włosy! Właśnie takie zapuszczam ![]() To było na tvn style, program "Zawody", odcinek o portalach plotkarskich i ich działaniu. Wypowiadali się też "dziennikarze" z takich portali
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny z dwóch poprzednich blogów wyglądają mi na takie "szczuplutkie z natury", ale czternastoletnia Szwedka (swoją drogą bardzo ładna) już niestety nie. ![]() Tak sobie myślę, skoro dziewcyznki w wieku lat 13 czy 14 do tego stopnia, nieomal "profesjonalnie" interesują się modą, co widać po wyglądzie bloga, ilości odwiedzin, reklamach, stylizacjach śledzących najnowsze trendy... dla mnie to niemal na bank będzie się wiązało z jakimiś zaburzeniami odżywiania. Modelki jakie są każdy widzi, niektóre naprawdę bardzo wychudzone i nie ma siły, żeby dziewczynka, która tak w tę tematykę "wpadła" nie zaczęła (nawet jeśli jest z natury szczupła) kontrolować jakoś swojego ciała, które przecież cały czas się zmienia. Nastolatki najczęściej czują się "grube" właśnie dlatego, że dojrzewają, nie dlatego, że tyją. A w tym wieku odchudzanie nie jest najlepszym pomysłem (chyba, że ktoś jest naprawdę otyły). Kończąc swój przydługi wywód: może zabrzmię jak jakaś "stara babcia" (w opozycji do "młodej babci ), ale nie chciałabym, żeby moja córka w tym wieku interesowała się modą w takim stopniu, jak nastolatki z trzech ostatnich blogów. Pozdrawiam.
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i kobinowałam, jak sobie z moich fal takowe zrobić
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bloga, to stylizacje mnie nie powaliły jakoś szczególnie. Urodzę ma dziwną i figurę też, bo strasznie dziecinna twarz (chociaż ładna, pewnie będzie ładną kobietą) i taka jeszcze chłopięca figura, a ciuchy strasznie "dorosłe". Za to uczesanie ma fajne! To z tym dobieranym warkoczem z boku, chyba wypróbuję coś takiego, bo bardzo mi się podoba. |
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
I faktycznie podwijam rękawy, bo niestety jestem niska i dla mnie takowe zawsze są za długie (a kupuję najmniejszy rozmiar). Mam marynarkę szarą, w kolorze brudnego różu i granatową. Kolorowe marynarki jednak podobają mi się Co nie zmienia faktu, że faktycznie jak wyszły dresiary z Zary, to widziałam w nich co drugą dziewczynę i aż mną telepało. Mnie się akurat dresowe marynarki nie podobają.
|
|
|
|
|
#239 |
|
Konto usunięte
|
Rozwala mnie Kamila, naprawdę.
Próbowałam się do niej przekonać, tłumaczyć sobie, że może ona nie ma pieniędzy, a chciałaby ubierać sie jak blogerki i Anja Rubik, że próbuje ubrać się modnie i kombinować ciuchami z sh. I że musi się wyrobić. Ale kiedy widzę że ona kupuje buty za 399zł (na które mi osobiście szkoda by było pieniędzy, bo jest wiele ładniejszych butów w niższych cenach), ktore są totalnie okropne i wyglądają jak z targu za 50zł, kiedy ona zakłada te wielkie nerdy niepasujące do jej twarzy, kiedy kupuje legginsy z Zary za 69zł, to nie mogę myśleć nic innego niż to, że ona po prostu nie ma gustu... |
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały cyrk polega na tym, że blogerki/ fashion victims potrzebują Zary albo HMu, żeby podwijał rękawy marynarek za nich. same nie były w stanie wpaść na ten pomysł. a Włosi zasuwają tak od lat. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

), koszulach i marynarkach. Zawsze z koleżankami byłyśmy oczarowane wyglądem matematyczki, bo wyglądała ślicznie. Ale żadnej dziewczynie w szkole nie przyszło do głowy ubieranie się tak, jak nauczycielki - nawet te młode, bo to był jednak styl dorosłych "starych bab" 
.

ale są cudne i jeszcze ten blond, taka fryzura jest po prostu urocza
]
67,7 67 66 65 64 63 62 61 60

Bardzo, bardzo kręconych do łopatek(z tym, że brązowe)) i marzę o zwykłych, prostych...właśnie taka fryzura jaką mam wydaje mi się "rozwalająca"..niby każdy chwali i "oh, ah", a dla mnie to wygląda tak..niesfornie i niechlujnie. Natomiast proste wydają mi się takie hmm eleganckie i "czyste".

i kobinowałam, jak sobie z moich fal takowe zrobić