|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Mi koleżanki pisały, że koszt wyprawki przy kupowaniu wszystkiego nowego to do 4 tysięcy, przy cięciu kosztów i kupowaniu np. używanego wózka koło 3 tys.
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą
Nadrobić Was to nie lada wyczyn ![]() depoison dzięki a info - niby to wszystko wiem ale jakoś ciężko to przyjąć do wiadomości - może to dlatego, że to moje pierwsze dziecko i bardzo się boję, że coś złego może się wydarzyć. Ja właśnie dopadłam ptasie mleczko cappuccino Chyba zaraz całe zjem! A co do truskawek to też muszę zaopatrzyć się w mrożone i trochę deserków porobić.Jeśli chodzi o lekarza to mam takiego na NFZ ale naprawdę fajny facet - mojemu też się on podoba. Na pierwszej wizycie byliśmy u mojego dawnego ginekologa prywatnie a potem już poszliśmy do nowego i zdecydowanie mojemu przypadł do gustu ten drugi Zresztą moje kochanie zawsze jeździ ze mną na wizyty - tylko teraz chyba nie będzie miał możliwości być przy mnie ![]() Balbinka, chce_byc_mama będzie dobrze i pewnie przyniesiecie nam same radosne wieści |
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
no jasne ja już dzisiaj Wam poświntuszyałm
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chcę sobie trochę te koszty podzielić, żeby nagle w czerwcu-lipcu nie szukać tych tysięcy! dajesz ![]() Koleżanka nie urodzi - fałszywy alarm
|
||
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam ciekawosc :P od poludnia mam takie gazy ze az sie sama boje :P taka swinka dzisiaj ze mnie hrum hrum
|
|
|
|
#4031 | ||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Popatrz na to z tej strony, że jesteś pod opieką i jakby się coś działo już nie musisz się stresować zanim dotrzesz do lekarza. Trzymaj się!Tak, rewolucję gazową Cytat:
ja się śmiać nie będe a nutka fajna Temat piesków był i wiecie co? mi się wydaje, że jak dzidzia będzie słyszeć na bieżąco waszego pupila to potem nie będzie się budzić, bo dźwięk będzie dla niego czymś naturalnym- tak mi się wydaje ![]() A ja dzisiaj sama, bo tż ma nockę No cóż uroki emigracji, że się pracuje ile wlezie.
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
A! Nie powiedziałam, że piję właśnie świeżo wyciskany sok z grapefruitów (da się to jakoś poprawnie po polsku napisać?).
Za szybko chyba podbiegłam do komórki, bo mnie skurcz w dole brzucha złapał
|
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie na kolacyjke jogurcik truskawkowy bo jakoś kiepsko z apetytem
![]() widzę świntuszenie się zapowiada ![]() blueberry88 daj znać jak z koleżanką!oby miała łatwy poród! |
|
|
|
#4035 |
|
Branzoletka
|
ja też myślałam, że o seksie
bo też głodna jestem
|
|
#4036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ps.też myślałam że jakieś erotyczne zwierzenia będą |
|
|
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
Ja do toalety a moje kochanie siup do kompa i mnie tu podczytuje paskuda jedna! Ale jak już sobie tak podczytał to.... już bierze prysznic więc za chwile będę mykać do łóżeczka
|
|
|
|
#4039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mojego wczoraj dorwalam bo mnie tak jakos nakrecil :P
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- ja sie tez usmialam ;P moj bebenek teraz twardy bo najedzony
|
|
|
|
#4041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyznam sie dziewczyny że nie przeczytałam wszystkiego co napisałyscie, przez pracę narobiłam sobie zaległości, nie było mnie 2 dni na forum i 15 stron.... Wiem tylko że Ciastek jest w szpitalu... Prince strasznie mnie przestraszyłaś jak napisałaś o tym plamieniu . No ale wszystko musi być ok, trzymaj się Kochana .Chciałam tez zwrócić uwagę że w takim tempie to zaraz będzie trzeba zakładać 2 część wątku. Będziemy wymyślać jakieś tytuły dla naszego wątku czy bedzie poprostu Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012, część II??
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Panie wybaczą, że je opuszczę ale mąż (tż) wzywa
![]() Życzę zatem wygłodniałym stosunkowo udanej nocy I całej reszcie również
|
|
|
|
#4043 |
|
Branzoletka
|
No tak tylko jak jak wiecznie te paskudy nas gnębią i nie zawsze są bezzapachowe
Normalnie wiem, że wymiotowanie jest gorsze ale kiedy TO się skończy wie któraś
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
ja juz nie wymiotuje na szczescie ale mdlosci mam nadal.. |
||
|
|
|
#4045 | |
|
Branzoletka
|
Cytat:
Wiecie co? Norniczka ma racje my za chwile będziemy miały 5000 postów W tym tempie, to nie nadążymy z wymyślaniem tytułów
|
|
|
#4046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Raczkowanie
|
no ja chyba też już ide spac bo jeszcze musze zalożyc sobei globulke;/ z godz temu założyłam luteine a teraz to świństwo
|
#4048 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, znowu pogoniłyście, ale tym razem nadrobiłam
Tak szybko czytałam, że znowu nie wiem co mam komentować i nie pamiętam kto co napisał ;( ale czytam Was namiętnie ![]() prince_ trzymaj się w tym szpitalu, mnie też trochę drażnią te gadki o jedzeniu już mi powoli przestaje przeszkadzać i zaczynam wyznawać zasadę, że jem aby żyć, a nie żyję aby jeść chociaż w zasadzie wpierniczam non-stop (tzn. co 2-3 godziny) więc moje myśli stale krążą wokół tego tematu, ale raczej w kategoriach "co by tu zjeść, żeby nie zaszkodziło?".Apropos wagi, to od listopada schudłam 2 kg, a to już 16 tydzień się zaczął i brzuchol mam pokaźny (ale niestety też mocno otłuszczony - mój zestaw chorób i wrodzone lenistwo skumulowały przedciążowe kilogramy więc teoretycznie mam z czego chudnąć... i mam warunki, bo odżywiam się baaaaaaaaaaaaardzo zdrowo. ale mnie to trochę martwi.Co do becikowego to też uważam, że to skandal, ale słyszałam, że ulga podatkowa na dziecko ma być od 85 tys. dochodu na każdego rodzica osobno, więc może i becikowe też będzie... a 85 tys na rodzinę to wcale niedużo, zważywszy na koszty życia... Ja dziś byłam na spotkaniu z dietetyczką i natknęłam się na mojego diabetologa, ale miał zły humor i mi nie wypisał recepty na paski... no cóż każdemu się może zdarzyć... ale przez to czeka mnie dodatkowo 30 km do szpitalnej przychodni... ale w mailu mnie przeprosił, więc jestem pod olbrzymim wrażeniem... Ale spotkanie z dietetyczką było ok, trochę mi rozjaśniło w głowie... Wiedziałyście, że mleko i jogurty to węglowodany? i mocno podnoszą poziom cukru? więc albo mleko albo chleb, albo jogurt - mozna też wszystkiego po trochu, ale w symbolicznych ilościach - np. pół szklanki mleka +3 łyzeczki płatków owsianych + kilka łyżek jogurtu + pół kromeczki chleba, ale za to z furą warzyw i mięchem Więc jem mało, ale za to często - nawet 6-7 razy dziennie co jest upierdliwe...Co do pieska to polecam albo dobrego behawiorystę (sprawdzonego!!! a nie z przypadku), albo jak ktoś ma zacięcie i cierpliwość - oglądnięcie odcinków "zaklinacza psów" z Cesarem Milanem - tam było już kilka razy co zrobić, aby przygotować psa na nowego członka rodziny i poradzić sobie z jego agresją... w jednym odcinku było coś chyba z lalką-noworodkiem, ale dokładnie nie pamiętam ;( Dobra, idę kłuć się w udo, jeść posiłek przed snem i spać, bo powieki mi klawiaturę zasłaniają... miłych snów (tych erotycznych też ![]() Aaaaaaaaa i witam nowe mamusie, w tym moją imienniczkę ![]() papatki
|
#4049 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc Dziewczyny śpijcie spokojnie
!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

Nadrobić Was to nie lada wyczyn 
Chyba zaraz całe zjem! A co do truskawek to też muszę zaopatrzyć się w mrożone i trochę deserków porobić.

No cóż uroki emigracji, że się pracuje ile wlezie.

Normalnie wiem, że wymiotowanie jest gorsze ale kiedy TO się skończy
wie któraś
!