|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI
Cytat:
Kocham go ale tego nie da sie już naprawić.
|
|
#4862 |
|
Raczkowanie
|
Co jest z nami, że nie potrafimy się wyzbyć tego nawyku śledzenia byłego, jego obecnej na różnych kontach, portalach?
Sama tak robiłam, a nie umiem tego pojąć.
.Tylko Bóg ma prawo mnie osądzać. "Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni" "Należy kochać rzeczywistość, a nie urojenia" "Polej kolejkę za te martwe marzenia, za wszystko co miało tu być, a czego nie ma" |
|
|
|
#4863 |
|
Flawless
|
I pięknie
![]() Idziemy na to piwo, jak nie w piątek, to po sesji na pewno
|
|
#4864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() JA się od niej nigdy nie uwolniłam, nawet jak już nie mieszkali, jednego Sylwestra też z nią spędziłam, bo była zaproszona.
.Tylko Bóg ma prawo mnie osądzać. "Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni" "Należy kochać rzeczywistość, a nie urojenia" "Polej kolejkę za te martwe marzenia, za wszystko co miało tu być, a czego nie ma" |
|
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, ale postaraj się w piątek, to pójdziemy z Inez.
I nie wiem jak reszta dziewczyn z wawy - Magda?
|
#4866 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Przestańcie narzekać na nowe dziewczyny eksów - większość z Was kiedyś sama nimi była lub będzie
|
|
|
#4867 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Że też wytrzymałaś, mnie by szlag trafił!
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż rozumiem, w życiu różnie bywa. My też nie mamy jeszcze kwestii mieszkaniowej wyjaśnionej, ale zapłacił za styczeń (wiem od właścicielki), to i ja przelałam jeszcze kasę, jego i tak nie ma, to się w spokoju jeszcze do egzaminów pouczę, a po sesji się wyniosę
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
oh Mandy - Ciebie to ja wszędzie już teraz znajdę xD
Dearlie - a jeszcze niedawno to ona śledziła Was a teraz Ty śledzisz ją ja lubię czytać Twoje posty, bez względu o czym są, bo jak patrzę, że udziela się osoba, której się życie ułożyło w taki sposób, to jeszcze mam nadzieję i jakoś żyję
|
|
|
|
#4872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym wiedziałam, że on do niej nie wróci, wiem jaka ona była i jak on ją tam traktował z opowiadań znajomych - jak powietrze. On jedynie w tym pokoju nocował. Poza tym chciałam mu pokazać, że mu ufam, bo nie był to chłopek-roztropek (tak wtedy myślałam).
.Tylko Bóg ma prawo mnie osądzać. "Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni" "Należy kochać rzeczywistość, a nie urojenia" "Polej kolejkę za te martwe marzenia, za wszystko co miało tu być, a czego nie ma" Edytowane przez narzeczona_tudora Czas edycji: 2012-01-10 o 00:02 |
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4874 |
|
Flawless
|
Mądrych rad?
po piwie, jednym, dwóch, siedmiu?? Jedyną mądrą radą wtedy to będzie "odłóż ten telefon" albo "uważaj na krzesła po drodze do ubikacji"
|
|
#4875 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda głupi to pomysł na podniesienie samooceny, ale niestety skuteczny. Albo może właśnie nie? Może to własnie przejaw wysokiej? Bo skoro nie jęczymy-ona tak ładna (no ok ja jęczę ;p), mądra itd a ja taka gęś, to chyba dobrze? Ale najlepiej chyba nie porównywać.
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze szkoda
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, które mnie pamiętają z okresu rozstania, mogą potwierdzić. Namiętnie śledziłam i jego, i ją w okresie, gdy byli razem. To podglądanie jej teraz, to chyba pozostałość po tym. Co prawda nie robię tego tak namiętnie jak kiedyś, ale co kilka dni wchodzę na jej profil, mimo, że mam świadomość, że to chore oraz nie powinnam tego robić.Tak czy inaczej potwierdzę to, co każda z Was tutaj dobrze wie: wchodzenie na profile eksów czy ich obecnych dziewczyn to głupota, z której nigdy nie wyniknie nic dobrego bez względu na to czy dziewczyny będą piękne czy brzydkie, mądre czy głupie... to i tak będzie Was niszczyło, więc lepiej sobie odpuścić. Sama pamiętam ile łez wylałam oglądając ich wspólne zdjęcia, a pomyśleć, że mogłam w tym czasie robić wiele przyjemniejszych rzeczy. Mądry Polak po szkodzie
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-01-10 o 00:09 |
|
|
|
|
#4879 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-01-10 o 11:12 |
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woli być z nią, bo jest to coś nowego, znów musi się o kogoś chociaż trochę postarać, może szukać też pocieszenia, albo chce po prostu pokazać, jaki jest za☠☠☠isty, bo ma kogoś i że świat mu się nie złamał...
|
|
#4881 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
27.01 przyjaciela 29.01 dobrej kumpeli ![]() impreza przez tydzień ![]() Cytat:
czasem trzeba chwili oddechu a jeden dzień to nie jest tragedia. ![]() Cytat:
Cytat:
ja też czasem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobry wieczor, ja jak zwykle nocną porą
|
|
|
#4882 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy mnie to uratuje, ale ja go nie zapytałam "złożyłeś jej życzenia osobiście? bo na fb nie widziałam wpisu"
Po prostu go zapytałam czy złożył jej życzenia a swoje spostrzeżenia, że nie widziałam wpisu na fb zachowałam dla siebie Myślicie, że ja powinnam do niego odzywać sie pierwsza? czy czekać aż on się odezwie ? |
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4884 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
no to czasem ty tez mozesz sie odezwac
|
|
#4886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja doskonale wiem (tak mi się wydaje) czemu woli ją: - świetnie im w łóżku - jest bardziej otwarta niż ja - jest zapewne bardziej spontaniczna - jest mniej zorganizowana i uporządkowana - nie ma problemów emocjonalnych, które ja miałam - nie ma rodziców, którzy się niemal do wszystkiego wtrącają Jednak nie jestem kopią Dalajlamy (gdzieś tu na forum przeczytałam takie określenie) i nie będe myśleć pozytywnie o lasce, która wlazła w moje życie w jakimś sensie (nawet za pozwoleniem Misia)... Tak czy tak czuje się gorsza od niej, więc jeśli chociaż to mogę o niej powiedzieć to dla mnie oznacza to, że moja samoocena ciut rośnie, nie ważne jak bardzo jest to dziecinne i głupie. I tak, wiem, jego zycie mnie już nie powinno interesować. Edytowane przez inez3 Czas edycji: 2012-01-10 o 09:35 |
|
|
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Powinnam się chyba cieszyć, bo mój eks nie ma Facebook'a, nk, ani nic podobnego, więc nawet jak bym chciała, to nie mam gdzie go podglądać ![]() A tak w ogóle to strasznie za nim tęsknię. Wczoraj wieczorem po raz pierwszy się popłakałam na myśl, że on już nie jest mój Ech, ciężko jest. Jeszcze teraz taki czas, że powinnam skupić się na nauce i zaliczeniach, a za nic nie potrafię...
|
|
|
|
#4888 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Moge się przylączyc? Czytam już Was kilka dnia. W niedzielę rozstałam sie z chlopakiem po 2 latach związku, załozyłam juz wątek na forum. Powodem rozstania był hazard, kłamstwa. Coraz bardziej zdaję sobie sprawę z tego że dobrze zrobilam i kiedys bede bardzo dziękować sobie za tą decyzje. Kocham go, ale wiem juz że milosc nie jest najwazniejsza, a to nie był facet dla mnie. Co robił? -po alkoholu zachowywał sie jak totalny kretyn, rzucal sie na moich znajomych gdy z kims rozmawialam dluzej niz 20 min, gdy tanczyłam z kimś. -był bardzo wybuchowy- płakał, wrzeszczał, rzucał słowa na wiatr -przez jego wybryki wsrod moich znajomych odizolowalam sie od nich, bo po pierwsze nie chcial zebym jezdzila sama z nimi na imprezy po drugie z nim nie wypadalo mi jechac, bo narobil wstydu wczesniej -jest niezaradny, nieodpowiedzialny, taki nieogarniety w tym zyciu, ze sama sie zastanawiam jak czlowiek może byc tak zagubiony- wszystko trzeba bylo mu mówic, a to że wypada podziękować itp. Co chwile o czyms zapominał -nieczuły, niezbyt troskliwy- cieżko było mu słuchac tego co mówie, np ja gadalam 30 min a on mowił w tym czasie "aha,no". Nie przytulal sam z siebie, nie dawal buziaków (podejrzewam że to problem z wychowaniem, poniewaz nie mial przykladu w rodzinie) Poza tym był fajnym chlopakiem- widać było że mu zależy momentami. Dzis uwazam ze ten czlowiek ma dwie twarze, a sam o tym nie wie. Przy kazdej klotni przyjezdzal i płakał, rzucal sie na kolana i tlumaczyl ze wszystko zrozumial zebym mu dala szanse. No a ja glupia dawałam. Dopiero teraz zrozumialam że po co ja mam mu dawac kolejne szanse skoro ciągle jest tak samo. chwila lepiej i pozniej znowu na nowo znajdują sie problemy. Zresztą gdzie ja- piękne plany na przyszlosc, idealistka, ambitna z hazardzistą ktory moze mi sprzedac w przyszlosci wszystko z domu i przy okazji narobic miliony długów. |
|
|
|
#4889 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak już Ci całkiem przejdzie, to oświeci Cię, że nie jesteś wcale gorsza, a w innych okolicznościach może nawet zostałybyście przyjaciółkami, tylko... no, po prostu nie wyszło Wam i tyle. Osiągniesz wtedy stan harmonii, nirwany i co tam jeszcze potrzeba, by jednak Dalajlamą zostać ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli on nie chce sobie pomóc, to nie pomożesz mu na siłę, więc dalsze trwanie w związku zrobiłoby z Ciebie siostrę miłosierdzia, a nie równorzędną partnerkę. Możliwe, że jak całkowicie się od niego odetniesz uświadamiając go, że robisz to z powodu jego skłonności do hazardu oraz nieprzewidywalnego zachowania, to coś mu zatrybi w głowie, ale jak nie, to odpuść sobie. Świata nie uratujesz. Może on potrzebuje osiągnąć dno, by uruchomić myślenie.
|
|
|
#4890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zarzuty mojego ex były dokładnie takie Że "przeraża" go to że wszystko planuje, jestem bardzo zorganizowana i nie robię nic spontanicznie.Cóż...trochę racji miał ale nie zacznę żyć tak beztrosko jak on bo to też nie jest zdrowe.
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2012-01-10 o 13:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

Kocham go ale tego nie da sie już naprawić.