Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 22:59   #3811
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Likas,MissZuzia gratulacje
Mamuśki witam z powrotem
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:00   #3812
Lily Rose
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

ja byłam w szpitalu z podejrzeniem rozchodzącego się spojenia, bo bolało (i boli) jak cholera :/ na szczęście wynik jest w normie.
Witaj z powrotem
Lucy a jak sprawdzili czy spojenie się rozchodzi?RTG????

Gratuluję kolejnym szczęśliwym mamusiom-LilkaS i MissZuzia , ale się posypało!!!!!!
I teraz już tak będzie do końca lutego!!!!

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:06   #3813
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hmmm ciekawe co się dzieje z zośką ostatni raz pisała 23 grudnia na innych forach też się nie udziela mam nadzieję ze wszytsko u niej dobrze i źe poprostu nie ma czasu usiąść na kompa
Stary 2012-01-09, 23:06   #3814
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
o czymś nie wiemy?

No widzisz, dobrze jest. Moja mała tez mi czasem takie numery strzela wiec gadam do niej że może mnie kopac ile wlezie byle kopała

Mój tez Michałek
upsss... wydało sie
normalnie dostanie klapsiora na wyjsciu za strasznie matki
za naszych Misiów

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Ide se spac
do jutra!
z rańca mam ktg.... zobaczym co tam wyjdzie... pewnie nico....
dobrej nocki i powodzonka jutro
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:07   #3815
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Lucy a jak sprawdzili czy spojenie się rozchodzi?RTG????
nieee , w ciąży nie można

miałam wykonane usg jamy brzusznej i tej kości łonowej.

A Tobie jak zdiagnozowano rozchodzenie?masz jakieś specjalne zalecenia? jakiś pas ortopedyczny?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:08   #3816
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hmmm ciekawe co się dzieje z zośką ostatni raz pisała 23 grudnia na innych forach też się nie udziela mam nadzieję ze wszytsko u niej dobrze i źe poprostu nie ma czasu usiąść na kompa
ona sie chyba obraziła
bo znikneła po aferze ... tzn ostrej wymianie poglądów
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:08   #3817
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
a nie mamy do niej nr tel? można by napisać
Stary 2012-01-09, 23:09   #3818
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Na pewno nie chodzi o czas bo pamiętam jak pisała że się nudzi i nie ma co robić. Może nie ma neta albo urodziła . Mamy do niej numer?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:16   #3819
Lucy1111
Zakorzenienie

dziewczyny, mam do Was ostatni dziś pytanie

ile kosztują badania AST,ALT, bilurbina i CRP?
wcześniej miałam robione w szpitalu na free, teraz muszę wykonać odpłatnie i się zastanawiam jakie to są koszta?
Stary 2012-01-09, 23:18   #3820
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Na pewno nie chodzi o czas bo pamiętam jak pisała że się nudzi i nie ma co robić. Może nie ma neta albo urodziła . Mamy do niej numer?

w klubiku nie ma
Stary 2012-01-09, 23:18   #3821
ultraradiola
Wtajemniczenie

jutro wizyta u gina. Sama nie wiem czemu ale boję się. Pewnie przez te leukocyty tak się stresuję że aż mi ciśnienie podskoczyło

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:28   #3822
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
jutro wizyta u gina. Sama nie wiem czemu ale boję się. Pewnie przez te leukocyty tak się stresuję że aż mi ciśnienie podskoczyło
nie martw się będzie wszystko dobrze

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

dobra, idę nyny. dobranoc

p.s. ciekawe czy rano znajdziemy tu kolejne wpisy o rozpakowanych mamuśkach
Stary 2012-01-09, 23:29   #3823
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Stary 2012-01-09, 23:30   #3824
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
upsss... wydało sie
normalnie dostanie klapsiora na wyjsciu za strasznie matki
za naszych Misiów

dobrej nocki i powodzonka jutro
za Misiów

Cytat:
ona sie chyba obraziła
bo znikneła po aferze ... tzn ostrej wymianie poglądów
ona potem jeszcze sie udzielała... a od tego 23 grudnia w ogóle się nie odzywa nawet na wątku mam do 23 roku życia...
Cytat:
dziewczyny, mam do Was ostatni dziś pytanie

ile kosztują badania AST,ALT, bilurbina i CRP?
wcześniej miałam robione w szpitalu na free, teraz muszę wykonać odpłatnie i się zastanawiam jakie to są koszta?
Ja za wszystkie zapłaciłam o ile się nie myle 23 zł

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:36   #3825
ultraradiola
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczyny za kciukasy

uciekam spać

dobranoc mamusie i brzusie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:46   #3826
annyonne
Raczkowanie

Zuzia, Likas gratuluję ogromnie

AgaMili no chyba troszkę przegieli by nasyłać Wam gości w takim terminie...

Monia cudny synek

Czubasek u nas na obchodzie i podczas ktg byli obecni praktykanci. Ładnie to tak studentów stresować?

Stopka, Magda super, że już możecie być z maleństwami w domu

Nadrobiłam i teraz padam na pyszczek... Dobranoc.
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 00:06   #3827
*Agatek*
Zakorzenienie

Inutil nie myj głowy! Zwiąż włosy i heja (chyba, że będziesz miała brudne i chcesz sobie suszyć pomiędzy skurczami- co żadna nie robiła jak ja byłam )Bo każą iść czasami 2-3 razy pod prysznic, więc nie ma sensu

Cytat:
Chwalę się -> w końcu spakowałam torbę do szpitala, muszę tylko dorzucić kosmetyczkę i szlafrok a tak wsio jest (jutro jeszcze pierdółki dokupię - gumkę do włosów, chusteczki, szczotkę małą-składaną do włosów)
no to po kielunku
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Agatek widze, ze wzięłą się ostro do roboty i tez chce wykurzyc maluszka z brzuszka Agatku jak chcesz to moge Ci polecic dobry sposob na wywolanie porodu...
Słucham Cię jak radia Co masz mi do zaoferowania???

No i pijemy za odpadnięcie pępuszka!

Cytat:
Zjadłam 3 hot dogi i 1 tosta z serem i szynką
Ty to jednak masz 2 żołądki!
Cytat:
Ja bym sie nie zgodziła na stazystów/studentów
Ja bym powiedziała tak: "niech te panie wyjdą, a PANOWIE NIECH ZOSTANĄ" <zalotne spojrzenie>
Cytat:
bardzo dziękuję za odpowiedź!! a czy "osuszasz" intymne miejsca w jakiś specjalny sposób? (pytam, bo koleżanka mówiła mi, że używała suszarki, by wszystko się ładniej goiło )
już sobie to wyobrażam jak sobie osusza kocura....
Cytat:
mam doła. Ryczałam dzis 3x i ogólnie wszystko jest do du.py . Najchętniej kopnęłabym całą moją rodzinkę w 4 litery, łącznie z moim mężem i wyniosła się z dziećmi na koniec świata.
nie denerwuj się maleńka, bo Marcelek będzie niespokojny!
Cytat:
Agatek, zgłoś się!!
sorry jadłam chleba z ogórasem kiszonym a potem chleba z marmoladką
Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy któraś z Was pobierała sobie sama materiał do badania na paciorkowca?

ja dostałam od mojej gin dwa opakowania tych wymazówek. Jutro chciałabym zrobić wymaz, ale jakoś nie wiem jak się za to zabrać :/

wymaz z pochwy i tyłka robimy przed podmyciem się? głęboko mam wpychać ten patyk??
kurde
Cytat:
Ja będę sobie sama pobierać w następnym tygodnniu, wiec przyłączam się do pytania....
A więc tak:

Jeśli dostaniecie 2 probówki to jednym patykiem w jednej dziurce, drugim, w drugiej- to jasne.

A jeśli dostaniecie jeden patyk (zależy jakie zalecenie gina, u mnie powiedział jasno- pochwa, potem odbyt) to najpierw włożyć do pochwy, potem do odbytu, pomiziać po ściankach i włożyć do tej probówki. Oczywiście TRZEBA SIĘ PODMYĆ
A w przychodni powiedzieć, że to jest wymaz z pochwy lub odbytu/z pochwy i odbytu(albo podpisać na probówce), bo ja nie powiedziałam u siebie w przychodni a tam ginekolog (z którego zrezygnowałam) robi tylko wymaz z pochwy :/ a wiarygodniejsze jest pochwa + odbyt po prostu

Nawet w szpitalu jak dawali mi pojemniczek na siuśki to położne: "podmyje się pani najpierw z rana" więc trzeba

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-10 o 00:37
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 00:15   #3828
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Chodzi o adres twojej przychodni żeby szpital mógł ich powiadomic a oni położną

Dark lady
jest duży i wisi na honorowym miejscu co żeby go nie kusiło broić za bardzo

Byłam w aptece kupiłam fride, sól fizjologiczną do oczek i nakładki na sutki ale gruszki nie kupiłam bo same wielkie mieli A wy macie gruszki jak tak to jaki rozmiar bo mi babka mówiła że 5 jest za wielka
Ja mam taką, nie wiem czy będzie dobra.

Cytat:
łoo matko, trzabyło spytac czy mozna przyjsc w swoim hyhy
Śmiejesz się, a np. u nas w ICZMP podobno można mieć swój kupiony wcześniej (i zapewne tańszy).
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

MissZuzia:

Urodziłam o godzinie 16, wcale nie małego Aleksa. 3900 i 58 cm szczęścia. Wymęczona bardziej szyciem (1.5h) niż fazą porodu (20 min). Odezwę się później. Pozdrawiam"

Gratulujemy szybkiego porodu i syneczka dużego!!!!!!!!!

GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
Mam nadziejęm że w środę już będę wiedziała, kiedy mogę się spodziewać cesarki. Zdecydowałam się ostatecznie na Matkę Polkę -Oddział Matczyno-Plodowy, czyli nr II. Może któraś z łodzianek może się wypowiedzieć na temat porodu w ICZMP?
Opinie są mieszane, jak chcesz mieć poród rodzinny to dowiedz się o ten fartuch, bo coś kuzynka TŻ-a która tam rodziła o nim wspominała. Ona była zadowolona, ale sama mówi że miała szczęście bo było mało porodów i trafiła na salę pojedynczą, głupiego doktora, ale spoko położną, no i głupi doktor później był zamieniony na ok doktora (na kolejnej zmianie)

Cytat:
UWAGA!!!!!!!!!!! WIADOMOSC OD LIKAS!!!!!!!!!!

o 11.50 przyszła na świat Natalka 51 cm 2380 g

Zuzi gratulujem tez dostałam od niej smska
Super graruluję

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
relacje z porodu postaram się naipisać jutro najpóźniej po jutrze, jedno mogę powiedzieć rodzilam sn bez znieczulenia i w sumie to nie było tak źle jak sobie wyobrażałam
Mam nadzieję że nie było tak źle

Cytat:
Agatek sama sobie robiła...
mnie pobierano w labie
W jakim labie, bo mnie też chyba teraz to czeka i przydałoby się mieć namiary na jakiś ok lab.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 00:16   #3829
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
kurde, to nie wiem, bo ja nie potrafię brać prysznica bez pomoczenia chociaż by trochę włosów (ale mam problem...)
misiaku ale są takie czapeczki foliowe śmieszne- ja takie zakładałam, żeby się nie puszyły po wyjściu spod prysznica Powinnaś dostać w drogeryjnym
Cytat:

MissZuzia: (troszkę pokręcony sms, ale pewnie pisała szybko z podniecenia tak jak Magda, która zrobiła z mojego snu spacerek )

"To teraz na szybko odpiszę, że wody odchodziły długo i od po 13byłam pod oxy. Było dość krwawo, straciłam dwa razy więcej krwi przez moje kruche naczynia, podczas szycia. Niestety pękłam i mnie też nacięli. Miałam ZZO i chwała Bogu! Ale po wyjęciu cewnika z kręgosłupa miałam mały odjazd, więc na salę poporodową pojechałam na wózeczku. Jestem w sali 2 os. Mały jest taki słodki, że spać nie będę, tylko patrzeć na niego. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny! Udanych i szybkich porodów! Jak będę w domu to więcej napiszę!"

a więc jednak pękła bidula Szybkiego powrotu do zdrówka!!!!

1171 postów do końca wątku!!!!!!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-10 o 00:24
Stary 2012-01-10, 00:24   #3830
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

A więc tak:

Jeśli dostaniecie 2 probówki to jednym patykiem w jednej dziurce, drugim, w drugiej- to jasne.
A jeśli dostaniecie jeden patyk to najpierw włożyć do pochwy, potem do odbytu, pomiziać po ściankach i włożyć do tej probówki. Oczywiście TRZEBA SIĘ PODMYĆ

Nawet w szpitalu jak dawali mi pojemniczek na siuśki to położne: "podmyje się pani najpierw z rana" więc trzeba
Dziękować

Uciekam leżeć bo jak mnie mąż przy komputerze zobaczy to mnie zeżre chociaż i tak mnie zje ale wolę żeby z innego powodu

Dobranoc

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 00:28   #3831
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Ty to jednak masz 2 żołądki!

Cytat:
Ja bym powiedziała tak: "niech te panie wyjdą, a PANOWIE NIECH ZOSTANĄ" <zalotne spojrzenie>

Cytat:
nie denerwuj się maleńka, bo Marcelek będzie niespokojny!
staram się ale hormony biorą górę i mam napady euforii , histerii i złości w ciągu 1 dnia
Cytat:
sorry jadłam chleba z ogórasem kiszonym a potem chleba z marmoladką

mmmmm ja lubić takie coś
Cytat:
"To teraz na szybko odpiszę, że wody odchodziły długo i od po 13byłam pod oxy. Było dość krwawo, straciłam dwa razy więcej krwi przez moje kruche naczynia, podczas szycia. Niestety pękłam i mnie też nacięli. Miałam ZZO i chwała Bogu! Ale po wyjęciu cewnika z kręgosłupa miałam mały odjazd, więc na salę poporodową pojechałam na wózeczku. Jestem w sali 2 os. Mały jest taki słodki, że spać nie będę, tylko patrzeć na niego. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny! Udanych i szybkich porodów! Jak będę w domu to więcej napiszę!"

ojej biedna. Wiem co przechodzi bo miałam to samo. Trudno się goi taka rana z obu stron, kilka tygodni a pierwszy tydzień - masakra tak boli pi.pka

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:

1171 postów do końca wątku!!!!!!!
No nieźle

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

DOBRANOC
Stary 2012-01-10, 01:15   #3832
Lily Rose
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ja mam taką, nie wiem czy będzie dobra.

Śmiejesz się, a np. u nas w ICZMP podobno można mieć swój kupiony wcześniej (i zapewne tańszy).

GRATULACJE

Opinie są mieszane, jak chcesz mieć poród rodzinny to dowiedz się o ten fartuch, bo coś kuzynka TŻ-a która tam rodziła o nim wspominała. Ona była zadowolona, ale sama mówi że miała szczęście bo było mało porodów i trafiła na salę pojedynczą, głupiego doktora, ale spoko położną, no i głupi doktor później był zamieniony na ok doktora (na kolejnej zmianie)

Super graruluję

Mam nadzieję że nie było tak źle

W jakim labie, bo mnie też chyba teraz to czeka i przydałoby się mieć namiary na jakiś ok lab.
Ja zamierzam rodzić w Madurowiczu prawdopodobnie. Do ICZMP musiałabym jechać przez całe miasto. A opinie rzeczywiście mocno podzielone.
Może któraś z łodzianek też Madurowicza wybrała?????

Przyłączam się do pytania o lab. Ja nawet nie wiedziałam, że sama mogę sobie próbkę wymazu zrobić

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 01:35   #3833
dolores181
Raczkowanie

GRATULACJE DLA MISSZUZI I LIKAS, fajnie że macie już swoje dzieciaczki na swiecie a przede mną jeszcze prawie 7 tyg i to się męcze bo te cisnienie strasznie mi skacze i jak już dochodzi pora brania proszka to aż mi mroczki biegają przed oczami i bolą i w głowie się kręci a do tego ten wieczny strach o małą która w dodatku jest mało ruchliwa, na szczęscie kupiłam sobie jakies 4 m-ce wczesniej detektor tętna płodu z wyswietlaczem i sprawdzam jej serduszko jak szybko bije
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 02:09   #3834
pearpearl
Wtajemniczenie

Nie moge spac. Chcialam spokojnie nadrobic, pocytowac, ale zlapalam mega dola.
Gdzie ja sie nadaje na matke? Czytam te Wasze perypetie z odparzonymi pupami, z karmieniem, z bolacymi cyckami i dochodze do wniosku, ze nie dam rady. Totalnie nie mam pojecia, co kupowac, czego uzywac i w jakich przypadkach. Nie dam rady.

AgaMili, Twoim rodzicom to czasem brakuje piatej klepki. Przepraszam,ale jak moga Cie pakowac w cos takiego??? Jeju...a jak sie przeterminujesz z tydzien, to co, goscie zwala Ci sie na glowe tydzien po porodzie? Przeciez nawet nie jest wskazane aby wokol takiego maluszka bylo wiecej ludzi, bo moga go czyms zarazic

Niunia sie rozpycha na boki i jezdzi reka po gorze brzucha. Dopiero od niedawna mozna to zaobserwowac. Taka tyci kuleczka sie przemieszcza - za duza na noge, to musi byc rasia. No i najczesciej jak jestesmy same. (bo to chyba dziewczynka)
Zauwazylam tez, ze czesto wpycha mi cos swojego w moja reke, jak poloze na brzusiu. Czasem czuje wieksza, czasem mniejsza kulke pod spodem dloni.
Tylko jak ja sobie dam rade, jak ta Niunia bedzie juz na swiecie? Wspolczuje jej, ze trafila jej sie taka nieogarnieta matka

No i szkoda mi Zuzi, ze biedna popekala. Oby jej sie wszystko szybko ladnie goilo, zeby za dlugo nie musiala biedna cierpiec.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 06:31   #3835
*Agatek*
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kolejna nocka nie moja

Poszłam spać o 1.30 to pobudka o 3.00 na siusiu i jakoś przysnęłam, ale się budziłam co chwila, przewracałam z boku na bok, a od 5.30 nie mogę spać jakaś paranoja... kolejna nocka z rzędu

Cytat:
staram się ale hormony biorą górę i mam napady euforii , histerii i złości w ciągu 1 dnia
A już chciałam pisać, że hormonki buzują, ale pomyślałam: "niee, bo jeszcze mnie zje.bie"
Cytat:
mmmmm ja lubić takie coś
zawsze miałam takie smaki czy byłam w ciąży, czy nie
Cytat:
ojej biedna. Wiem co przechodzi bo miałam to samo. Trudno się goi taka rana z obu stron, kilka tygodni a pierwszy tydzień - masakra tak boli pi.pka

Musi jakoś przejść to... Nie wyobrażam sobie bólu

Cytat:
Dziękować
spokooo - dopisałam cosik jeszcze, w razie co wróć do posta
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Gdzie ja sie nadaje na matke? Czytam te Wasze perypetie z odparzonymi pupami, z karmieniem, z bolacymi cyckami i dochodze do wniosku, ze nie dam rady. Totalnie nie mam pojecia, co kupowac, czego uzywac i w jakich przypadkach. Nie dam rady.
Ty to jesteś rozbrajająca A MYŚLISZ, ŻE JA WIEM?!! po to jest forum, żeby sobie wzajemnie pomagać i sobie jakoś radzić! Gupolu mały
Dziewczyny piszą jakieś niestworzone rzeczy i się tak zastanawiam, czy aby mam wszystko Bez jaj, dasz radę, tylko na początku groźnie to wygląda

Stary 2012-01-10, 07:46   #3836
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Lecę teraz nadrabiać tę niezliczona ilość stron, którą wczoraj zdążyłyście naprodukować

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 07:54   #3837
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Gratulacje dla szczęśliwych mamusiek !!!

Też bym chciała już Wam opisać swój poród, no, ale muszę jeszcze poczekać heeh

Miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 08:16   #3838
paulaLbn
Raczkowanie

Dzień dobry
ufff...nadrobiłam i jestem juz na biezaco

Jestem z siebie i synka dumna jak nie wiem co, bo po raz pierwszy udalo nam sie przezyc noc na cycu, a nie butelce, cudowne uczucie
podciecie blonki pod jezyczkiem przynioslo efekty i miejmy nadzieje, ze maly bedzie juz ssal

Cytat:

za gadanie głupot Dasz rade, wiekszosc z nas nie ma pojecia o zajmowaniu sie noworodkiem, ale mozesz byc pewna, ze to przychodzi wraz z dzieckiem urodzisz, przytulisz i od razu bedziesz wedziala co i jak, a jak cos okaze sie niejasne to wejdziesz na wzaz podpytac e-ciotek

a i ktoras pytała ( przepraszam ale nie pamietam dokladnie która, a nie zacytowalo mi sie )czy nie bola mnie sutki przy sciaganiu pokarmu medela mini electronic, no wlasnie nie bola, ale to pewnie dlatego, ze nie sa poranione ani nic, bo od poczatku uzywalam tylko laktatora, a malego wogule nie przystawialam
Stary 2012-01-10, 08:25   #3839
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

komu śniadanko?

Cytat:
a nie możesz słuchawki prysznica trzymać w ręku i tak się polewać? wtedy nie pomoczysz włosów

a ten sklep to ten bieliźniany, gdzie brafiterka dopasowuje staniki do (.)(.)?
hmm, jakoś nie widzę dbania o niezamoczenie włosów w trakcie tej całej (chyba) paniki
sklep to jeden z dwóch w którym są fajne rozmiary, ale nigdy wcześniej tam nie kupowałam, ale pani wydawała się profesjonalna
TU na dole masz cennik VitaLabo, ja dużo nie płaciłam za te badania
Cytat:
z rańca mam ktg.... zobaczym co tam wyjdzie... pewnie nico....
żeby coś wyszło
Cytat:
wdech - wydech, wdech - wydech...
Cytat:
misiaku ale są takie czapeczki foliowe śmieszne- ja takie zakładałam, żeby się nie puszyły po wyjściu spod prysznica Powinnaś dostać w drogeryjnym

MissZuzia: (troszkę pokręcony sms, ale pewnie pisała szybko z podniecenia tak jak Magda, która zrobiła z mojego snu spacerek )

heh, może kupię sobie jakieś żabki i podepnę włosy, bo gumką to mi powypadają.

Biedna Zuzia, i pękła i nacinali... ale widać, że już wszystko idzie w niepamięć... Mały wynagradza wszystko

Cytat:
Mój mi też jeździ, ale to chyba noga ( może pięta jak mała gula), bo głowę ma na dole i na dole czuć ręce a u góry stópki

a ty masz bata za takie myślenie
poczytaj sobie jakie zadajemy sobie nawzajem 'głupie' pytania... kto ma problem czy myć włosy pod prysznicem w trakcie skurczów... i takie tam... ja też nie mam pojęcia czego kiedy używać. Mam zestaw kosmetyków i w nim chyba 3 kremy i nie mam pojęcia jaki kiedy. Dostałam od koleżanki maść na odparzenia robioną przez jej teściową (jest farmaceutką i sama miesza, podobno bardzo dobra), a głupio mi było zapytać jak ją używać

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ufff...nadrobiłam i jestem juz na biezaco

Jestem z siebie i synka dumna jak nie wiem co, bo po raz pierwszy udalo nam sie przezyc noc na cycu, a nie butelce, cudowne uczucie
podciecie blonki pod jezyczkiem przynioslo efekty i miejmy nadzieje, ze maly bedzie juz ssal
a kto zauważył tę błonkę? Bo u nas na SR pani od laktacji mówiła, że to jest bardzo częsta przyczyna, że dziecko nie chce ssać (często mamy się dołują nie wiedząc o tym), a rzadko kto to sprawdza.

dla Was
Stary 2012-01-10, 08:28   #3840
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam doła, nie wiem czy pisać tu czy w k.. Napiszę tu tylko że rodzice mi przysłali gości z Polski od 10. lutego na tydzień (kuzynkę rok starszą ode mnie z chłopakiem) ze względu na ślub siostry, a ja mam termin na 20. stycznia .

Idę nadrabiać i później skrobnę coś w k.

Niepoważne to mam nadzieję, że się jeszcze poukłada

Cytat:
udało mi sie pstryknąć mojego koraliczka jak sie uśmiecha mimo ze on duzo sie śmieje nigdy nie mam pod ręką aparatu
śliczny

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

melduje się, wróciłyśmy dziisaj z Majeczką do domku

jestem padnięta, ale przeszczęśliwa Maja wisi cały czas na cycu, apetyt ma jak smoczysko, a Iga stęstkniona za mamą też na mnie wisi i cały czas się tuli... teraz obie śpią, a ja mam chwilke na kolacyjke i wizażyk , zanim mały ssaczek nie poczuje głoda...

ja czuję sie dobrze, rana po cięciu tylko lekko pobolewa, ale obgryzione cycochy bolą...

nie nadrobie Was, bo nie jestem w stanie... wybaczcie, jestem w totalnym chaosie i chyba troche to potrwa zanim sie porządnie zoorganizuję...
jak będe miała więcej czasu to opiszę Wam co i jak to było z moim porodem, bo akcja poszła błyskawicznie, dobrze, ze akurat byłam na miejscu i zdążyli na czas...

pozdrawiam Was gorąco
Super, że już jesteście w domku

Cytat:

Biedna Zuzia

Mąż wyprawiony do pracy, ja muszę się zabrać za sniadanko, bo już mnie ssie.

Po wczorajszej wizycie na IP jestem zmęczona, ale najważniejsze, że to jeszcze nie teraz
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości