|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Likas,MissZuzia gratulacje
![]() Mamuśki witam z powrotem
|
#3812 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Gratuluję kolejnym szczęśliwym mamusiom-LilkaS i MissZuzia , ale się posypało!!!!!!I teraz już tak będzie do końca lutego!!!! |
|
|
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm ciekawe co się dzieje z zośką ostatni raz pisała 23 grudnia na innych forach też się nie udziela mam nadzieję ze wszytsko u niej dobrze i źe poprostu nie ma czasu usiąść na kompa
|
#3814 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() normalnie dostanie klapsiora na wyjsciu za strasznie matki za naszych Misiów ![]() Cytat:
i powodzonka jutro
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo znikneła po aferze ... tzn ostrej wymianie poglądów
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3818 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Mamy do niej numer?
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam do Was ostatni dziś pytanie
![]() ile kosztują badania AST,ALT, bilurbina i CRP? wcześniej miałam robione w szpitalu na free, teraz muszę wykonać odpłatnie i się zastanawiam jakie to są koszta? |
|
|
|
#3820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro wizyta u gina. Sama nie wiem czemu ale boję się. Pewnie przez te leukocyty
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- dobra, idę nyny. dobranoc p.s. ciekawe czy rano znajdziemy tu kolejne wpisy o rozpakowanych mamuśkach
|
|
|
|
|
#3823 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za kciukasy
uciekam spać dobranoc mamusie i brzusie
|
#3826 |
|
Raczkowanie
|
Zuzia, Likas gratuluję ogromnie
![]() ![]() AgaMili no chyba troszkę przegieli by nasyłać Wam gości w takim terminie... Monia cudny synek ![]() Czubasek u nas na obchodzie i podczas ktg byli obecni praktykanci. Ładnie to tak studentów stresować? Stopka, Magda super, że już możecie być z maleństwami w domu Nadrobiłam i teraz padam na pyszczek... Dobranoc.
|
#3827 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Inutil nie myj głowy! Zwiąż włosy i heja (chyba, że będziesz miała brudne i chcesz sobie suszyć pomiędzy skurczami- co żadna nie robiła jak ja byłam
)Bo każą iść czasami 2-3 razy pod prysznic, więc nie ma sensu Cytat:
no to po kielunku ![]() Cytat:
![]() No i pijemy za odpadnięcie pępuszka! ![]() Ty to jednak masz 2 żołądki! ![]() Ja bym powiedziała tak: "niech te panie wyjdą, a PANOWIE NIECH ZOSTANĄ" <zalotne spojrzenie> Cytat:
Cytat:
sorry jadłam chleba z ogórasem kiszonym a potem chleba z marmoladką Cytat:
Cytat:
Jeśli dostaniecie 2 probówki to jednym patykiem w jednej dziurce, drugim, w drugiej- to jasne. A jeśli dostaniecie jeden patyk (zależy jakie zalecenie gina, u mnie powiedział jasno- pochwa, potem odbyt) to najpierw włożyć do pochwy, potem do odbytu, pomiziać po ściankach i włożyć do tej probówki. Oczywiście TRZEBA SIĘ PODMYĆ A w przychodni powiedzieć, że to jest wymaz z pochwy lub odbytu/z pochwy i odbytu(albo podpisać na probówce), bo ja nie powiedziałam u siebie w przychodni a tam ginekolog (z którego zrezygnowałam) robi tylko wymaz z pochwy :/ a wiarygodniejsze jest pochwa + odbyt po prostu Nawet w szpitalu jak dawali mi pojemniczek na siuśki to położne: "podmyje się pani najpierw z rana" więc trzeba
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-10 o 00:37 |
||||||
|
|
|
#3828 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmiejesz się, a np. u nas w ICZMP podobno można mieć swój kupiony wcześniej (i zapewne tańszy). Cytat:
![]() Cytat:
(na kolejnej zmianie)Cytat:
![]() Cytat:
![]() W jakim labie, bo mnie też chyba teraz to czeka i przydałoby się mieć namiary na jakiś ok lab. |
|||||
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnaś dostać w drogeryjnym Cytat:
MissZuzia: (troszkę pokręcony sms, ale pewnie pisała szybko z podniecenia tak jak Magda, która zrobiła z mojego snu spacerek "To teraz na szybko odpiszę, że wody odchodziły długo i od po 13byłam pod oxy. Było dość krwawo, straciłam dwa razy więcej krwi przez moje kruche naczynia, podczas szycia. Niestety pękłam i mnie też nacięli. Miałam ZZO i chwała Bogu! Ale po wyjęciu cewnika z kręgosłupa miałam mały odjazd, więc na salę poporodową pojechałam na wózeczku. Jestem w sali 2 os. Mały jest taki słodki, że spać nie będę, tylko patrzeć na niego. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny! Udanych i szybkich porodów! Jak będę w domu to więcej napiszę!" a więc jednak pękła bidula Szybkiego powrotu do zdrówka!!!! 1171 postów do końca wątku!!!!!!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-10 o 00:24 |
||
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam leżeć bo jak mnie mąż przy komputerze zobaczy to mnie zeżre chociaż i tak mnie zje ale wolę żeby z innego powoduDobranoc
|
|
|
|
|
#3831 | ||
|
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() staram się ale hormony biorą górę i mam napady euforii , histerii i złości w ciągu 1 dnia ![]() mmmmm ja lubić takie coś![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- No nieźle ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- DOBRANOC
|
||
|
|
|
#3832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może któraś z łodzianek też Madurowicza wybrała????? ![]() Przyłączam się do pytania o lab. Ja nawet nie wiedziałam, że sama mogę sobie próbkę wymazu zrobić
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE DLA MISSZUZI I LIKAS, fajnie że macie już swoje dzieciaczki na swiecie a przede mną jeszcze prawie 7 tyg i to się męcze bo te cisnienie strasznie mi skacze i jak już dochodzi pora brania proszka to aż mi mroczki biegają przed oczami i bolą i w głowie się kręci a do tego ten wieczny strach o małą która w dodatku jest mało ruchliwa, na szczęscie kupiłam sobie jakies 4 m-ce wczesniej detektor tętna płodu z wyswietlaczem i sprawdzam jej serduszko jak szybko bije
|
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie moge spac. Chcialam spokojnie nadrobic, pocytowac, ale zlapalam mega dola.
Gdzie ja sie nadaje na matke? Czytam te Wasze perypetie z odparzonymi pupami, z karmieniem, z bolacymi cyckami i dochodze do wniosku, ze nie dam rady. Totalnie nie mam pojecia, co kupowac, czego uzywac i w jakich przypadkach. Nie dam rady. AgaMili, Twoim rodzicom to czasem brakuje piatej klepki. Przepraszam,ale jak moga Cie pakowac w cos takiego??? Jeju...a jak sie przeterminujesz z tydzien, to co, goscie zwala Ci sie na glowe tydzien po porodzie? Przeciez nawet nie jest wskazane aby wokol takiego maluszka bylo wiecej ludzi, bo moga go czyms zarazic Niunia sie rozpycha na boki i jezdzi reka po gorze brzucha. Dopiero od niedawna mozna to zaobserwowac. Taka tyci kuleczka sie przemieszcza - za duza na noge, to musi byc rasia. No i najczesciej jak jestesmy same. (bo to chyba dziewczynka) Zauwazylam tez, ze czesto wpycha mi cos swojego w moja reke, jak poloze na brzusiu. Czasem czuje wieksza, czasem mniejsza kulke pod spodem dloni. Tylko jak ja sobie dam rade, jak ta Niunia bedzie juz na swiecie? Wspolczuje jej, ze trafila jej sie taka nieogarnieta matka No i szkoda mi Zuzi, ze biedna popekala. Oby jej sie wszystko szybko ladnie goilo, zeby za dlugo nie musiala biedna cierpiec.
|
#3835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kolejna nocka nie moja ![]() Poszłam spać o 1.30 to pobudka o 3.00 na siusiu i jakoś przysnęłam, ale się budziłam co chwila, przewracałam z boku na bok, a od 5.30 nie mogę spać jakaś paranoja... kolejna nocka z rzędu Cytat:
![]() zawsze miałam takie smaki czy byłam w ciąży, czy nie ![]() Cytat:
Musi jakoś przejść to... Nie wyobrażam sobie bólu ![]() spokooo - dopisałam cosik jeszcze, w razie co wróć do posta Cytat:
po to jest forum, żeby sobie wzajemnie pomagać i sobie jakoś radzić! Gupolu mały Dziewczyny piszą jakieś niestworzone rzeczy i się tak zastanawiam, czy aby mam wszystko Bez jaj, dasz radę, tylko na początku groźnie to wygląda
|
|
#3836 |
|
Rozeznanie
|
Lecę teraz nadrabiać tę niezliczona ilość stron, którą wczoraj zdążyłyście naprodukować
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla szczęśliwych mamusiek !!!
Też bym chciała już Wam opisać swój poród, no, ale muszę jeszcze poczekać heeh ![]() Miłego dnia
|
#3838 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
ufff...nadrobiłam i jestem juz na biezaco ![]() Jestem z siebie i synka dumna jak nie wiem co, bo po raz pierwszy udalo nam sie przezyc noc na cycu, a nie butelce, cudowne uczucie podciecie blonki pod jezyczkiem przynioslo efekty i miejmy nadzieje, ze maly bedzie juz ssal ![]() Cytat:
za gadanie głupot Dasz rade, wiekszosc z nas nie ma pojecia o zajmowaniu sie noworodkiem, ale mozesz byc pewna, ze to przychodzi wraz z dzieckiem urodzisz, przytulisz i od razu bedziesz wedziala co i jak, a jak cos okaze sie niejasne to wejdziesz na wzaz podpytac e-ciotek![]() a i ktoras pytała ( przepraszam ale nie pamietam dokladnie która, a nie zacytowalo mi sie )czy nie bola mnie sutki przy sciaganiu pokarmu medela mini electronic, no wlasnie nie bola, ale to pewnie dlatego, ze nie sa poranione ani nic, bo od poczatku uzywalam tylko laktatora, a malego wogule nie przystawialam
|
|
#3839 | |||||
|
Zakorzenienie
|
komu śniadanko? Cytat:
![]() sklep to jeden z dwóch w którym są fajne rozmiary, ale nigdy wcześniej tam nie kupowałam, ale pani wydawała się profesjonalna TU na dole masz cennik VitaLabo, ja dużo nie płaciłam za te badania żeby coś wyszło Cytat:
wdech - wydech, wdech - wydech...Cytat:
Biedna Zuzia, i pękła i nacinali... ale widać, że już wszystko idzie w niepamięć... Mały wynagradza wszystko Cytat:
![]() a ty masz bata za takie myślenie poczytaj sobie jakie zadajemy sobie nawzajem 'głupie' pytania... kto ma problem czy myć włosy pod prysznicem w trakcie skurczów... ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
dla Was
|
|||||
|
|
|
#3840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepoważne to mam nadzieję, że się jeszcze poukłada![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ Cześć ![]() Mąż wyprawiony do pracy, ja muszę się zabrać za sniadanko, bo już mnie ssie. Po wczorajszej wizycie na IP jestem zmęczona, ale najważniejsze, że to jeszcze nie teraz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Moja mała tez mi czasem takie numery strzela wiec gadam do niej że może mnie kopac ile wlezie byle kopała

za naszych Misiów 

. Mamy do niej numer?

, muszę tylko dorzucić kosmetyczkę i szlafrok a tak wsio jest

Ty to jednak masz 2 żołądki!
<zalotne spojrzenie> 

jakaś paranoja... kolejna nocka z rzędu