Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 23:27   #4051
Norniczka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
moze zostaniemy mamusie lipcowo - sierpniowe wtedy kazdy wie o co chodzi
Wydaje mi się że tak by było najlepiej , ja np. nie przepadam za tymi wierszowanymi tytułami wątków, no ale nie wiem co na to reszta Mamusiek .

Idę spać. Dobranoc.
Stary 2012-01-09, 23:48   #4052
blueberry88
Zakorzenienie

No i znowu wymiotowałam. A teraz gotuje sobie szparagi! Mąż się ze mnie śmieje... Powiedział, że już troszkę przytyłam - jeszcze nie dobiłam do wagi wyjściowej, ale może wreszcie przestanę chudnąć!

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Aha, no i dobranoc Kochane
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:56   #4053
branzoletka
Branzoletka

Ja też już mówię dobranoc, bo padam na twarz

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 07:47   #4054
mlodaj
Rozeznanie

A ja witam z rana jaka paskudna pogoda brrr...
Mnie wczoraj naleciało na tortille i musiałam sobie zrobić na kolację a potem oczywiście to odchorowałam.
W czwartek idę do gina, ciekawe co tam u mojego juniora w brzuchu słychać

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 07:56   #4055
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość

Co do pieska to polecam albo dobrego behawiorystę (sprawdzonego!!! a nie z przypadku), albo jak ktoś ma zacięcie i cierpliwość - oglądnięcie odcinków "zaklinacza psów" z Cesarem Milanem - tam było już kilka razy co zrobić, aby przygotować psa na nowego członka rodziny i poradzić sobie z jego agresją... w jednym odcinku było coś chyba z lalką-noworodkiem, ale dokładnie nie pamiętam ;(
Dobra, idę kłuć się w udo, jeść posiłek przed snem i spać, bo powieki mi klawiaturę zasłaniają...
miłych snów (tych erotycznych też
Aaaaaaaaa i witam nowe mamusie, w tym moją imienniczkę
papatki
Oj bidulko, Ty to się namęczysz
Co do lekarza, to nic tylko go co to znaczy, że nie dał recepty, bo miał zły humor, a od czego on niby jest?

jeśli chodzi o Cesara, to błagam, tylko nie jego metody! To jest mocno naciągane, on robi z psów tykające bomby zegarowe, a zauważ, że nie pokazują co się dzieje na długo po programie, kiedy to skutki takiej "tresury" zaczynają wychodzić na jaw. On sam wiele rzeczy przemilcza, posługuje się półprawdami. I zwyczajnie oszukuje, bo wyraźnie w niektórych odcinkach używa np. obroży elektrycznej, tylko widzom już o tym nie mówi... Wygląda to tak, jakby samym głosem był w stanie psa uciszyć, ale jak się dobrze przyjrzeć widać na szyi psa obrożę a w jego ręce ustrojstwo do jej obsługiwania (tylko sprytnie go chowa).
Mnie powalił, jak niemal nie udusił psa na jego "super uspokajającej smyczy" (pies się uspokoił tylko dlatego, że był mocno przyduszony przez co mało nie zemdlał), ale to mu nie przeszkodziło wmawiać widzom, że pieskowi krzywda się nie dzieje i on się tak naturalnie uspokoił i wyciszył Że już nie wspomnę o kopaniu w słabiznę tak, że pies aż piszczy i odskakuje i mówieniu, że pies ledwo to czuje
generalnie czasem w wychowaniu psa metody awersyjne są potrzebne, ale trzeba umieć je stosować i obserwować reakcje psa, bo nie wszystkie na takie metody dobrze reagują, a może to skończyć się wychowaniem jeszcze gorszego agresora. Więc jak ktoś się na tym nie zna, niech sobie metody Cesara całkowicie odpuści, bo sobie może narobić kłopotów.

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że tak by było najlepiej , ja np. nie przepadam za tymi wierszowanymi tytułami wątków, no ale nie wiem co na to reszta Mamusiek .

Idę spać. Dobranoc.
Przyznaje bez bicia, że wierszowane tytułu wątków zaczęły się od "mojego" wątku ślubnego potem inni zaczęli to kopiować i jakieś takie oklepane się to zrobiło, więc jestem za "normalnym" tytułem

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 07:57   #4056
prince_polo
Zakorzenienie

hej

zaraz ide na usg jamy brzusznej
3majta kciuki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 07:58   #4057
agunia82
Zakorzenienie

Prince zaciskam mocno!

Stary 2012-01-10, 08:37   #4058
prince_polo
Zakorzenienie

po obu nerkach wyszlx mi małe kamyczki i chyba coś było z watroba nie tak bo się pytala czy mam zgage i czy misie odbija

teraz ma wizyte czekam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-01-10, 08:39   #4059
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
po obu nerkach wyszlx mi małe kamyczki i chyba coś było z watroba nie tak bo się pytala czy mam zgage i czy misie odbija

teraz ma wizyte czekam
no to jak małe kamyczki to bez tragedii, dobrze, że nic gorszego. Oby z wątrobą też było w miarę ok

A mnie jak wczoraj czyściło, tak dzisiaj mam okropne zaparcia

Stary 2012-01-10, 09:17   #4060
iizabell
Raczkowanie

Witam dziewczyny.Prince kochana trzymaj się.
iizabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 09:17   #4061
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam wszystkie mamusie z rana muszę Wam powiedzieć że tak pędzicie że nie sposób tego nadrobić, przepraszam Was, bardzo się staram być na bieżąco ale nie daje rady. przesyłam buziaczki i miłego dnia szczególnie dla prince

dziewczyny a macie na samym dole twardy brzuch? sporo pod pępkiem, to może być dzidziuś? tak nisko? ja jak się położę to czuje takiego coś twardego, kulistego na dole i zastanawiam się czy to normalne czy powinnam z tym biec o lekarza
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 09:35   #4062
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie z rana muszę Wam powiedzieć że tak pędzicie że nie sposób tego nadrobić, przepraszam Was, bardzo się staram być na bieżąco ale nie daje rady. przesyłam buziaczki i miłego dnia szczególnie dla prince

dziewczyny a macie na samym dole twardy brzuch? sporo pod pępkiem, to może być dzidziuś? tak nisko? ja jak się położę to czuje takiego coś twardego, kulistego na dole i zastanawiam się czy to normalne czy powinnam z tym biec o lekarza
ja nie wiem ale powiem ci ze ta co tu leży wczoraj miała taka i gulke wyczuwalna ale widoczna tyle ze u niej skóra i kości i lekarz powiedział ze to nie dobry objaw ale t niej to tak jakby się pokazala i schowala i tak kilka razy

a poza tym nie kazał brzucha macac

u ciebie pewnie to ngc złego ja bolal krzyż do tego no i trochę krwawi więc jest różnica ale dalej pali masakra! !

dalej wizyty nie ma

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-01-10, 09:44   #4063
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie wiem ale powiem ci ze ta co tu leży wczoraj miała taka i gulke wyczuwalna ale widoczna tyle ze u niej skóra i kości i lekarz powiedział ze to nie dobry objaw ale t niej to tak jakby się pokazala i schowala i tak kilka razy

u ciebie pewnie to ngc złego ja bolal krzyż do tego no i trochę krwawi więc jest różnica ale dalej pali masakra! !

dalej wizyty nie ma

to ja mam cały czas tak, i to nie jest kwestia macania brzuszka tylko przy położeniu ręki już to czuć, nie krwawię, nic mnie nie boli więc poczekam do wizyty

nie rozumem kobiet które palą, same niech się trują ile chcą ale tego maluszka to już nie jestem wstanie zrozumieć, na te kilka miesięcy dały by sobie spokój
Stary 2012-01-10, 10:14   #4064
_madlen
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie, spoooore grono tych nowych i "stare", które jeszcze pamiętam. Pewnie niewiele z Was mnie skojarzy, bo udzielałam się właściwie na początku wątku. Niestety, tylu stron nie jestem w stanie nadrobić, ale gratuluję wszystkim dzieciaczków i życzę udanych kolejnych miesięcy

Chciałam tylko zwrócić honor tym z Was, które namawiały mnie na rozmowę z mamą i mówiły, że nie może być aż tak źle. W końcu mama się domyśliła, zareagowała o niebo lepiej niż się spodziewałam. Oczywiście, stara się pomóc jak może Ja też coraz bardziej wierzę w to, że mimo moich 19 lat (20 rocznikowo, ale niecały miesiąc temu miałam urodziny) dam sobie radę z maleństwem.

Poza tym wizyta u lekarza w czwartek, ale mówił, że będzie bez usg co mnie w sumie dziwi, bo to już 13 tydzień... Może wybiorę się prywatnie? Pragnienie zobaczenia tej drobinki jest silniejsze od wszystkiego

Pozdrawiam i udanego dnia wszystkim życzę!
_madlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:16   #4065
branzoletka
Branzoletka

wanillka to twarde, to raczej powiększona macica jest Wczoraj czytałam, że rośnie od wielkości gruszki do dużego arbuza W sumie od razu pomyślałam, że jakby czegoś tż nie rozumiał, to mu na wyobraźnie tym arbuzem wjade

Dzieńdoberek dziewczynki

ciastek kamyczki jak tyś to zrobiła? Ja kiedyś miałam piasek, to mi kazali piwo pić żeby wypłukać

A ja wczoraj na wieczór zapodałam sobie ziemniaczki z 2 sadzonymi + szpinak ale jakie ja miałam gazy po tym dobrze, że tż był w pracy, bo bym na balkonie musiała nockę spędzić To ja już sama nie wiem czy mi jedzenie szkodzi czy jak, że tak gazuje Dodatkowo wmuszam w siebie owoce dla dzidzi a od nich od zawsze wzdęcia miałam więc dowalam do pieca

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-01-10, 10:17   #4066
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _madlen Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie, spoooore grono tych nowych i "stare", które jeszcze pamiętam. Pewnie niewiele z Was mnie skojarzy, bo udzielałam się właściwie na początku wątku. Niestety, tylu stron nie jestem w stanie nadrobić, ale gratuluję wszystkim dzieciaczków i życzę udanych kolejnych miesięcy

Chciałam tylko zwrócić honor tym z Was, które namawiały mnie na rozmowę z mamą i mówiły, że nie może być aż tak źle. W końcu mama się domyśliła, zareagowała o niebo lepiej niż się spodziewałam. Oczywiście, stara się pomóc jak może Ja też coraz bardziej wierzę w to, że mimo moich 19 lat (20 rocznikowo, ale niecały miesiąc temu miałam urodziny) dam sobie radę z maleństwem.

Poza tym wizyta u lekarza w czwartek, ale mówił, że będzie bez usg co mnie w sumie dziwi, bo to już 13 tydzień... Może wybiorę się prywatnie? Pragnienie zobaczenia tej drobinki jest silniejsze od wszystkiego

Kochana nooo, w końcu się odezwałaś. I to z super wieściami przybywasz Fajnie, że mama tak pozytywnie zareagowała i będziesz miała w niej oparcie, bardzo mnie to cieszy.
Co do gina, to faktycznie spróbuj pójść prywatnie bo to najwyższy czas USG genetyczne robić, żebyś nie przegapiła!

A my w sobotę jedziemy autko oglądać, bo będziemy zmieniać naszego starego grata na coś nowszego i większego

Stary 2012-01-10, 10:17   #4067
ivoncia16
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny

powiem Wam ze ten moj maluszek to jakas wiercipieta
juz coraz czesciej czuje jak sie kotluje ;D
w nocy to tak sie gwaltownie ruszyl ze masakra pozniej zasnac nie moglam z wrazenia

i dziwie sie ze wy nic nie czujecie
moze bedziemy mieli silne dziecko skoro ja juz czuje troszke
chyba rosnie pilkarz po Tatusiu ;*

a co do zwierzaczkow to ja mam kotka i nie mam zamiaru Go nigdzie oddawac
a napewno bedzie zazdrosny bo jest do mnie bardzo przywiazany
nawet jak ide sie kapac to sie dobija do lazienki i musze go wpuszczac albo jak zdarzy to odrazu wchodzi ze mna heheh
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:18   #4068
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

dalej wizyty nie ma
Prince a ona jest w ciąży i jara?

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:19   #4069
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Kurcze, moj pies tez nie przepada za dziecmi, ale jest w miare małych rozmiarów, więc jakoś sobie damy z nim radę. Obawiam sie tylko, że bedzie dużo szczekał zwłaszcza, jak sie dzidzia obudzi. No ale pewnie się przyzwyczaimy wszyscy i potem bobas nie będzie na nim robił wrażenia.
U nas to samo. Psina nie lubi dzieci. Ale wierzymy, że takie "swoje" pokocha tak jak my

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A ja dostałam telefon, że koleżance chyba odeszły wody i czekam z niecierpliwością na wieści! Tp ma na 30 stycznia.
No to kciuki za koleżankę

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a ja jem bagietke czosnkowa ! ot!
pychota...

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Mi koleżanki pisały, że koszt wyprawki przy kupowaniu wszystkiego nowego to do 4 tysięcy, przy cięciu kosztów i kupowaniu np. używanego wózka koło 3 tys.
To i tak nieźle Choć ja mam wrażenie, że będzie więcej kosztować. Ale my chcemy pokoik urządzić cały, więc liczymy się, że koszty będą większe.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:21   #4070
ivoncia16
Wtajemniczenie

_madlen

Kochana super ze mama jest z Toba
a co do wieku to niejedna mloda daje sobie lepiej rade niz te starsze
zalezy od osoby
jak moja dzidzia sie urodzi to miesiac pozniej bede miala 21 urodzinki
takze jestem tylko odrobinke starsza od Ciebie o na dzien dzisiejszy mam skonczone 20
mlodsze daja rade czemu Ty masz nie dac
znam dziewczyne ktora w wieku 14 lat zaszla w ciaze ( to przeciez sama byla dzieckiem ) i jakos dala rade
Stary 2012-01-10, 10:22   #4071
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

To i tak nieźle Choć ja mam wrażenie, że będzie więcej kosztować. Ale my chcemy pokoik urządzić cały, więc liczymy się, że koszty będą większe.
No to było bez mebli liczone, tylko taka podstawowa wyprawka na początek. Potem wiadomo są dalsze wydatki, jakieś maty, zabawki, bujaczki, karuzele itp. Ale tego nie trzeba kupować już na samym początku, stąd to nie było wliczane w te koszty

Stary 2012-01-10, 10:23   #4072
ivoncia16
Wtajemniczenie

kurcze dziewczyny jutro musze isc na podpis do Urzedu pracy
i nie wiem czy mam mowic o ciazy co mi radzicie ?
nie wiem czy to trzeba zglaszac czy jak
to moja pierwsza ciaza, wszystko takie nowe masakra

a i jeszcze jedna sprawa
poradzcie cos taniego na obiadek ?
nie mam pomyslu
Stary 2012-01-10, 10:25   #4073
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

ja cię pamiętam dobrze że z mamą porozmawiałaś, 13 tydz wow ale to zleciało ale w końcu u mnie też już 15. Nadal trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo do czwartku niedaleko choć doskonale wiem jak to się dłuży, ja mam wrażenie że moje wizyty u gin to są co 3 miesiące a nie co miesiąc
Stary 2012-01-10, 10:27   #4074
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
No tak tylko jak jak wiecznie te paskudy nas gnębią i nie zawsze są bezzapachowe Normalnie wiem, że wymiotowanie jest gorsze ale kiedy TO się skończy wie któraś
Oj raczej nie prędko Patrząc na to na jakim jesteś etapie i po moimi osobistym doświadczeniu ostrzegam, że może być gorzej U mnie w 10 tc dopiero zaczęła się masakra Ale teraz kończę 12 tc i jest lepiej

[QUOTE=Norniczka;31522565]Wydaje mi się że tak by było najlepiej , ja np. nie przepadam za tymi wierszowanymi tytułami wątków, no ale nie wiem co na to reszta Mamusiek .
QUOTE]

A mi się podobają te wierszowane tytuły, ale jak chcecie możemy mieć po prostu "II"
Stary 2012-01-10, 10:31   #4075
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja wam powiem ze mnustwo rzeczy dostane ;D
jeden wozek juz mam taki granatowo niebieki
jeszcze jeden mam dostac ktory kosztowal 2500zl
nie powiem wam jaki to bo jeszcze na oczy Go nie widzialam ale kolezanka mamy powiedziala ze mi Go pokaze i jak bede chciala to mi Go pozyczy ( bo sama planuje kolejna dzidzie )

w domu mam juz 4 durze kartony ciuszkow ktorych jeszcze na oczy nie widzialam

zapowiedziane juz mam ze dostane taki fotelik - nosidelko dla malucha
łozeczko z 3 baldachimami ( rozowy,zolty, zielony)
przewijak

wiem ze tez mnustwo ciuszkow dostane bo u mnie w rodzinie duzo dzieci sie urodzilo
chrzesna juz mi zapowiedziala ze bedzie mi prasowala i skladala do kartonow a oni maja tych ciuszkow tyle ze w domu bym nie zmiescila
bo wyjezdzala ciocia do Niemiec i tam takie sliczne ciuszki tanio kupowala
maja dziewczynke ale wiadomo dla chlopca tez sie tam sporo wybierze
ale jak by byla dziewczynki to od nich miala by stroje jak Ksiezniczka

i pewnie jeszcze duzo dostane o czym nie wiem

ja jestem bardzo z tego zadowolona
Stary 2012-01-10, 10:42   #4076
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

teraz ma wizyte czekam
Dobrze, że tylko tyle Kochana Choć pewnie teraz i tak nic z tym nie będą mogli zrobić

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Ja mam tak nad samą pochwą. To na pewno nic złego. Macica rośnie i tyle Za "chwilę" zacznie się przesuwać do góry, bo nie będzie się mieścić w miednicy- tak wyczytałam.

Cytat:

Witaj. Daawno Cię nie było. Ja bym nie wytrzymała tak długo bez wizyty i usg

Cytat:
No to było bez mebli liczone, tylko taka podstawowa wyprawka na początek. Potem wiadomo są dalsze wydatki, jakieś maty, zabawki, bujaczki, karuzele itp. Ale tego nie trzeba kupować już na samym początku, stąd to nie było wliczane w te koszty
Nie liczę żadnych bujaczków i karuzelek, bo to na pewno maluch dostanie od cioć i wujków. Mam na myśli malowanie, dekorację pokoju, meble, oświetlenie no i podstawową wyprawkę.

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny jutro musze isc na podpis do Urzedu pracy
i nie wiem czy mam mowic o ciazy co mi radzicie ?
nie wiem czy to trzeba zglaszac czy jak
to moja pierwsza ciaza, wszystko takie nowe masakra

Ja bym nie mówiła. Ciąża to nie jest niezdolność do pracy. Ja jestem na L4, więc w UP wiedzą, że jestem w ciąży, bo tam jest zaznaczone, ale poza L4 w ciąży jesteś zdolna do pracy, więc nic im do tego

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
a ja wam powiem ze mnustwo rzeczy dostane ;D
jeden wozek juz mam taki granatowo niebieki
jeszcze jeden mam dostac ktory kosztowal 2500zl
nie powiem wam jaki to bo jeszcze na oczy Go nie widzialam ale kolezanka mamy powiedziala ze mi Go pokaze i jak bede chciala to mi Go pozyczy ( bo sama planuje kolejna dzidzie )

w domu mam juz 4 durze kartony ciuszkow ktorych jeszcze na oczy nie widzialam

zapowiedziane juz mam ze dostane taki fotelik - nosidelko dla malucha
łozeczko z 3 baldachimami ( rozowy,zolty, zielony)
przewijak

wiem ze tez mnustwo ciuszkow dostane bo u mnie w rodzinie duzo dzieci sie urodzilo
chrzesna juz mi zapowiedziala ze bedzie mi prasowala i skladala do kartonow a oni maja tych ciuszkow tyle ze w domu bym nie zmiescila
bo wyjezdzala ciocia do Niemiec i tam takie sliczne ciuszki tanio kupowala
maja dziewczynke ale wiadomo dla chlopca tez sie tam sporo wybierze
ale jak by byla dziewczynki to od nich miala by stroje jak Ksiezniczka

i pewnie jeszcze duzo dostane o czym nie wiem

ja jestem bardzo z tego zadowolona
O no to bardzo fajnie Wiadomo, że to duża "ulga" dla finansów.
U nas jest tak, że brat męża ma 2 miesięczną córeczkę, ale w sumie nie wiem czy coś od nich dostaniemy, bo wydaje mi się, że niedługo będą myśleć o drugim Za bardzo na to nie liczę, ale jak coś dostaniemy, to będziemy się cieszyć Choć ja i tak zamierzam buszować po sklepach, bo to sama radość
Stary 2012-01-10, 10:43   #4077
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Nie liczę żadnych bujaczków i karuzelek, bo to na pewno maluch dostanie od cioć i wujków. Mam na myśli malowanie, dekorację pokoju, meble, oświetlenie no i podstawową wyprawkę.
Pisałam o tych bujaczkach itd., bo ktoś wcześniej wspomniał, że z tym koszt wyprawki nie zmieści się w 4 tys. Ale ja tego nie liczę jako wyprawkę tylko dodatkowe bajery Które i tak później się zwykle kupuje

Stary 2012-01-10, 10:48   #4078
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam o tych bujaczkach itd., bo ktoś wcześniej wspomniał, że z tym koszt wyprawki nie zmieści się w 4 tys. Ale ja tego nie liczę jako wyprawkę tylko dodatkowe bajery Które i tak później się zwykle kupuje
Masz rację To noworodkowi nie jest potrzebne. Zresztą takiemu maluchowi oprócz mamy i cyca niewiele trzeba do szczęścia
Stary 2012-01-10, 10:48   #4079
ivoncia16
Wtajemniczenie

sama nie wiem co zrobic z tym urzedem
chyba ze mi jakas taka prace zaproponuja ze nie mogla bym jej wykonywac w ciazy to dopiero powiedziec ?
Stary 2012-01-10, 10:48   #4080
branzoletka
Branzoletka

madlen ja moje pierwsze rodziłam jak miałam 21 lat dopiero co skończone i baardzo chciałam tego dziecka i uważam, że świetnie sobie poradziłam jako młoda mama Nic się nie martw instynkt macierzyński podpowie ci co i jak i dasz sobie radę ze wszystkim

Cytat:
a napewno bedzie zazdrosny bo jest do mnie bardzo przywiazany
nawet jak ide sie kapac to sie dobija do lazienki i musze go wpuszczac albo jak zdarzy to odrazu wchodzi ze mna heheh
Hehe mój, to siedzi na wannie i gapi się jak się kompie A co do mówienia w PUP że w ciąży jesteś to nie ma potrzeby, po prostu jak dostaniesz propozycje pracy, to idziesz do pracodawcy i mu mówisz jak jest(musisz mieć jakiś papier no chyba że wyraźnie widać) i on podejmuje decyzję czy cię zatrudnić i z tą decyzją na papierku idziesz i dajesz do PUP i czekasz dalej podpisując się i tak aż do końca ciąży

[QUOTE=Irmusia81;31525906]Oj raczej nie prędko Patrząc na to na jakim jesteś etapie i po moimi osobistym doświadczeniu ostrzegam, że może być gorzej U mnie w 10 tc dopiero zaczęła się masakra Ale teraz kończę 12 tc i jest lepiej
QUOTE]

Acha, to fajnie

Mi się też podobają wierszowane jak są fajne ale niestety wada ich jest taka, że nie wiesz co to za wątek a i w archiwum jak się nie pamięta dokładnie wiersza, to się nie znajdzie Tak więc ja też jestem za pozostawieniem nazwy i dopisywaniem części

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości