|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
, ja np. nie przepadam za tymi wierszowanymi tytułami wątków, no ale nie wiem co na to reszta Mamusiek .Idę spać. Dobranoc.
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu wymiotowałam. A teraz gotuje sobie szparagi! Mąż się ze mnie śmieje... Powiedział, że już troszkę przytyłam - jeszcze nie dobiłam do wagi wyjściowej, ale może wreszcie przestanę chudnąć!
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Aha, no i dobranoc Kochane
|
|
|
|
#4053 |
|
Branzoletka
|
Ja też już mówię dobranoc, bo padam na twarz
|
|
#4054 |
|
Rozeznanie
|
A ja witam z rana
jaka paskudna pogoda brrr...Mnie wczoraj naleciało na tortille i musiałam sobie zrobić na kolację a potem oczywiście to odchorowałam. W czwartek idę do gina, ciekawe co tam u mojego juniora w brzuchu słychać
|
|
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lekarza, to nic tylko go co to znaczy, że nie dał recepty, bo miał zły humor, a od czego on niby jest? jeśli chodzi o Cesara, to błagam, tylko nie jego metody! To jest mocno naciągane, on robi z psów tykające bomby zegarowe, a zauważ, że nie pokazują co się dzieje na długo po programie, kiedy to skutki takiej "tresury" zaczynają wychodzić na jaw. On sam wiele rzeczy przemilcza, posługuje się półprawdami. I zwyczajnie oszukuje, bo wyraźnie w niektórych odcinkach używa np. obroży elektrycznej, tylko widzom już o tym nie mówi... Wygląda to tak, jakby samym głosem był w stanie psa uciszyć, ale jak się dobrze przyjrzeć widać na szyi psa obrożę a w jego ręce ustrojstwo do jej obsługiwania (tylko sprytnie go chowa). Mnie powalił, jak niemal nie udusił psa na jego "super uspokajającej smyczy" (pies się uspokoił tylko dlatego, że był mocno przyduszony przez co mało nie zemdlał), ale to mu nie przeszkodziło wmawiać widzom, że pieskowi krzywda się nie dzieje i on się tak naturalnie uspokoił i wyciszył ![]() generalnie czasem w wychowaniu psa metody awersyjne są potrzebne, ale trzeba umieć je stosować i obserwować reakcje psa, bo nie wszystkie na takie metody dobrze reagują, a może to skończyć się wychowaniem jeszcze gorszego agresora. Więc jak ktoś się na tym nie zna, niech sobie metody Cesara całkowicie odpuści, bo sobie może narobić kłopotów. Cytat:
potem inni zaczęli to kopiować i jakieś takie oklepane się to zrobiło, więc jestem za "normalnym" tytułem
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zaraz ide na usg jamy brzusznej 3majta kciuki
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Prince zaciskam mocno!
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
po obu nerkach wyszlx mi małe kamyczki i chyba coś było z watroba nie tak bo się pytala czy mam zgage i czy misie odbija
teraz ma wizyte czekam
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie jak wczoraj czyściło, tak dzisiaj mam okropne zaparcia
|
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.Prince kochana trzymaj się
|
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamusie z rana
muszę Wam powiedzieć że tak pędzicie że nie sposób tego nadrobić, przepraszam Was, bardzo się staram być na bieżąco ale nie daje rady. przesyłam buziaczki i miłego dnia![]() dziewczyny a macie na samym dole twardy brzuch? sporo pod pępkiem, to może być dzidziuś? tak nisko? ja jak się położę to czuje takiego coś twardego, kulistego na dole i zastanawiam się czy to normalne czy powinnam z tym biec o lekarza |
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym nie kazał brzucha macac u ciebie pewnie to ngc złego ja bolal krzyż do tego no i trochę krwawi więc jest różnica ale dalej pali masakra! ! dalej wizyty nie ma
|
|
#4063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja mam cały czas tak, i to nie jest kwestia macania brzuszka tylko przy położeniu ręki już to czuć, nie krwawię, nic mnie nie boli więc poczekam do wizyty nie rozumem kobiet które palą, same niech się trują ile chcą ale tego maluszka to już nie jestem wstanie zrozumieć, na te kilka miesięcy dały by sobie spokój |
|
|
|
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie, spoooore grono tych nowych i "stare", które jeszcze pamiętam. Pewnie niewiele z Was mnie skojarzy, bo udzielałam się właściwie na początku wątku. Niestety, tylu stron nie jestem w stanie nadrobić, ale gratuluję wszystkim dzieciaczków i życzę udanych kolejnych miesięcy
![]() Chciałam tylko zwrócić honor tym z Was, które namawiały mnie na rozmowę z mamą i mówiły, że nie może być aż tak źle. W końcu mama się domyśliła, zareagowała o niebo lepiej niż się spodziewałam. Oczywiście, stara się pomóc jak może Ja też coraz bardziej wierzę w to, że mimo moich 19 lat (20 rocznikowo, ale niecały miesiąc temu miałam urodziny) dam sobie radę z maleństwem.Poza tym wizyta u lekarza w czwartek, ale mówił, że będzie bez usg co mnie w sumie dziwi, bo to już 13 tydzień... Może wybiorę się prywatnie? Pragnienie zobaczenia tej drobinki jest silniejsze od wszystkiego ![]() Pozdrawiam i udanego dnia wszystkim życzę! |
|
|
|
#4065 |
|
Branzoletka
|
wanillka to twarde, to raczej powiększona macica jest
Wczoraj czytałam, że rośnie od wielkości gruszki do dużego arbuza W sumie od razu pomyślałam, że jakby czegoś tż nie rozumiał, to mu na wyobraźnie tym arbuzem wjade Dzieńdoberek dziewczynki ciastek kamyczki jak tyś to zrobiła? Ja kiedyś miałam piasek, to mi kazali piwo pić żeby wypłukać A ja wczoraj na wieczór zapodałam sobie ziemniaczki z 2 sadzonymi + szpinak ale jakie ja miałam gazy po tym To ja już sama nie wiem czy mi jedzenie szkodzi czy jak, że tak gazuje Dodatkowo wmuszam w siebie owoce dla dzidzi a od nich od zawsze wzdęcia miałam więc dowalam do pieca
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do gina, to faktycznie spróbuj pójść prywatnie bo to najwyższy czas USG genetyczne robić, żebyś nie przegapiła! A my w sobotę jedziemy autko oglądać, bo będziemy zmieniać naszego starego grata na coś nowszego i większego
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
![]() powiem Wam ze ten moj maluszek to jakas wiercipieta juz coraz czesciej czuje jak sie kotluje ;D w nocy to tak sie gwaltownie ruszyl ze masakra pozniej zasnac nie moglam z wrazenia ![]() i dziwie sie ze wy nic nie czujecie moze bedziemy mieli silne dziecko skoro ja juz czuje troszke chyba rosnie pilkarz po Tatusiu ;* a co do zwierzaczkow to ja mam kotka i nie mam zamiaru Go nigdzie oddawac a napewno bedzie zazdrosny bo jest do mnie bardzo przywiazany nawet jak ide sie kapac to sie dobija do lazienki i musze go wpuszczac albo jak zdarzy to odrazu wchodzi ze mna heheh
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pychota... ![]() Cytat:
Choć ja mam wrażenie, że będzie więcej kosztować. Ale my chcemy pokoik urządzić cały, więc liczymy się, że koszty będą większe.
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
_madlen
Kochana super ze mama jest z Toba ![]() a co do wieku to niejedna mloda daje sobie lepiej rade niz te starsze zalezy od osoby jak moja dzidzia sie urodzi to miesiac pozniej bede miala 21 urodzinki ![]() takze jestem tylko odrobinke starsza od Ciebie o na dzien dzisiejszy mam skonczone 20 mlodsze daja rade czemu Ty masz nie dac znam dziewczyne ktora w wieku 14 lat zaszla w ciaze ( to przeciez sama byla dzieckiem ) i jakos dala rade
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
No to było bez mebli liczone, tylko taka podstawowa wyprawka na początek. Potem wiadomo są dalsze wydatki, jakieś maty, zabawki, bujaczki, karuzele itp. Ale tego nie trzeba kupować już na samym początku, stąd to nie było wliczane w te koszty
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze dziewczyny jutro musze isc na podpis do Urzedu pracy
i nie wiem czy mam mowic o ciazy co mi radzicie ? nie wiem czy to trzeba zglaszac czy jak ![]() to moja pierwsza ciaza, wszystko takie nowe masakra a i jeszcze jedna sprawa poradzcie cos taniego na obiadek ? ![]() nie mam pomyslu |
|
|
|
#4073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja cię pamiętam dobrze że z mamą porozmawiałaś, 13 tydz wow ale to zleciało ale w końcu u mnie też już 15. Nadal trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo do czwartku niedaleko choć doskonale wiem jak to się dłuży, ja mam wrażenie że moje wizyty u gin to są co 3 miesiące a nie co miesiąc
|
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrząc na to na jakim jesteś etapie i po moimi osobistym doświadczeniu ostrzegam, że może być gorzej U mnie w 10 tc dopiero zaczęła się masakra Ale teraz kończę 12 tc i jest lepiej[QUOTE=Norniczka;31522565]Wydaje mi się że tak by było najlepiej , ja np. nie przepadam za tymi wierszowanymi tytułami wątków, no ale nie wiem co na to reszta Mamusiek .QUOTE] A mi się podobają te wierszowane tytuły, ale jak chcecie możemy mieć po prostu "II"
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wam powiem ze mnustwo rzeczy dostane ;D
jeden wozek juz mam taki granatowo niebieki jeszcze jeden mam dostac ktory kosztowal 2500zl nie powiem wam jaki to bo jeszcze na oczy Go nie widzialam ale kolezanka mamy powiedziala ze mi Go pokaze i jak bede chciala to mi Go pozyczy ( bo sama planuje kolejna dzidzie )w domu mam juz 4 durze kartony ciuszkow ktorych jeszcze na oczy nie widzialam zapowiedziane juz mam ze dostane taki fotelik - nosidelko dla malucha łozeczko z 3 baldachimami ( rozowy,zolty, zielony) przewijak wiem ze tez mnustwo ciuszkow dostane bo u mnie w rodzinie duzo dzieci sie urodzilo chrzesna juz mi zapowiedziala ze bedzie mi prasowala i skladala do kartonow a oni maja tych ciuszkow tyle ze w domu bym nie zmiescila bo wyjezdzala ciocia do Niemiec i tam takie sliczne ciuszki tanio kupowala maja dziewczynke ale wiadomo dla chlopca tez sie tam sporo wybierze ale jak by byla dziewczynki to od nich miala by stroje jak Ksiezniczka ![]() i pewnie jeszcze duzo dostane o czym nie wiem ja jestem bardzo z tego zadowolona
|
|
|
|
#4076 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
U nas jest tak, że brat męża ma 2 miesięczną córeczkę, ale w sumie nie wiem czy coś od nich dostaniemy, bo wydaje mi się, że niedługo będą myśleć o drugim Za bardzo na to nie liczę, ale jak coś dostaniemy, to będziemy się cieszyć
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Które i tak później się zwykle kupuje
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewiele trzeba do szczęścia
|
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
sama nie wiem co zrobic z tym urzedem
chyba ze mi jakas taka prace zaproponuja ze nie mogla bym jej wykonywac w ciazy to dopiero powiedziec ? |
|
|
|
#4080 | |
|
Branzoletka
|
madlen ja moje pierwsze rodziłam jak miałam 21 lat dopiero co skończone i baardzo chciałam tego dziecka i uważam, że świetnie sobie poradziłam jako młoda mama
Nic się nie martw instynkt macierzyński podpowie ci co i jak i dasz sobie radę ze wszystkim Cytat:
A co do mówienia w PUP że w ciąży jesteś to nie ma potrzeby, po prostu jak dostaniesz propozycje pracy, to idziesz do pracodawcy i mu mówisz jak jest(musisz mieć jakiś papier no chyba że wyraźnie widać) i on podejmuje decyzję czy cię zatrudnić i z tą decyzją na papierku idziesz i dajesz do PUP i czekasz dalej podpisując się i tak aż do końca ciąży [QUOTE=Irmusia81;31525906]Oj raczej nie prędko Patrząc na to na jakim jesteś etapie i po moimi osobistym doświadczeniu ostrzegam, że może być gorzej U mnie w 10 tc dopiero zaczęła się masakra Ale teraz kończę 12 tc i jest lepiejQUOTE] Acha, to fajnie ![]() Mi się też podobają wierszowane jak są fajne ale niestety wada ich jest taka, że nie wiesz co to za wątek a i w archiwum jak się nie pamięta dokładnie wiersza, to się nie znajdzie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

, ja np. nie przepadam za tymi wierszowanymi tytułami wątków, no ale nie wiem co na to reszta Mamusiek 

(tych erotycznych też
co to znaczy, że nie dał recepty, bo miał zły humor, a od czego on niby jest?

jak tyś to zrobiła?
ale jakie ja miałam gazy po tym
To ja już sama nie wiem czy mi jedzenie szkodzi czy jak, że tak gazuje
Dodatkowo wmuszam w siebie owoce dla dzidzi a od nich od zawsze wzdęcia miałam więc dowalam do pieca

do czwartku niedaleko choć doskonale wiem jak to się dłuży, ja mam wrażenie że moje wizyty u gin to są co 3 miesiące a nie co miesiąc